Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86951) Synthwave


Synthwave
HÁZIGAZDA

Azt hiszem, elkövettem egy hibát.

Csak annyit írok, hogy Hirose és WG.

:'

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#86952) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

halp: ugye Q8-tól válnék, melyiket vegyem?
- drótosan használnám
- 60<->akármennyi%, de ANSI legyen
- red-black-brown switch volt eddig favorit
- halk csattogós (Q8 esőcsepp a párkányon, hogy idézzem)
- PBT kupak musthave

Alzán elég jó áras pár dolog, kérdés mi a minőségbeli vagy más eltérés a switchen és layouton kívül:

Keychron K2 Gateron Red, RGB háttérvilágítás - US 33k
Keychron K2 75% Gateron Hot-Swappable Brown Switch - US 34k
Keychron K2 75% Gateron Hot-Swappable Red Switch - US 40k (nemtom hogy megérne-e ennyi difit, a Q8 brown jó volt, K2 hasonló lehet :F)
Keychron K8-Q1 Optical RGB Backlight Banana Switch 38k
Keychron V3 Swappable RGB Backlight Brown Switch - Black 39k
---------
titkos joker: Keychron K3 TKL Ultra-Slim Low Profile Hot-Swappable Optical Brown Switch - US 34k lenne, de ódzkodok a flat billtől :U (viszont elég kísérletező vagyok)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#86953) Molydeus válasza Mr.Csizmás (#86952) üzenetére


Molydeus
senior tag

Használt is megfelel?

M.

(#86954) Mr.Csizmás válasza Molydeus (#86953) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

akár, a felsorolásokon kívül még a legkisebb anyagi bukta lenne még opcionálisan. Q8 + gyári woodwrist, mindenről számla van, gari stb.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#86955) micafighter válasza Molydeus (#86948) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nem próbáltam, de lehet kipróbálom majd, valamelyik fiókban akad pár Gateron Silent, a KS-3X-ek meg most jöttek meg (Keychron akciózott a kapcsolókra is). Mondjuk halk kapcsolónál nem tudom mennyit számít a hangzásban a kapcsolóház más anyaga.

Haimu x Geon HG Silent Linear-t amúgy kapni EU-n belül eloquent clicksnél is, lehet veszek belőle pár darabot tesztelni.

Amúgy jött mégegy batch KS-3X47 (Milky top, non-pro). Rendeltem ebből már többször, több helyről de mindegyik kapcsoló nagyon jó: kenetlenül is nagyon simán járnak, szép a hangja ami kenéssel tovább javítható. Gyári rugó persze kuka.

Jött még gyárilag kent CJ, nagyon jó kapcsoló ez is: szuper gyári kenés, egyesek szerint még polírozott is a kapcsoló bár erről Gateron oldalán nem találtam infót, mindenesetre valóban nagyon simán és egyenletesen jár a kapcsoló - kb mintha egy gyárilag kent Gateron X lenne, csak hát olyan kenőanyagot még nem találtam, ami a Gat X-en javítana :DDD A hangja persze más lesz, mert a CJ az POM+Ink házas.

Jött még Gateron Phantom, ami egy nagyon jó budget switchnek tűnik és itt nem nagyon szoktunk róla beszélni. 10 USD körül volt 110db Keychrontol, úgyhogy nagyon baráti az ára és a beszerzés sem macerás. Ez is gyárilag kent Gateron kapcsoló, nylon + ink házzal. Kenés kb mint a Milky pro (CJ kicsit más érzés, szerintem ott más kenőanyagot használtak (olajra tippelnék) és lehet tényleg polírozott a stem vagy az alsó ház, illetve nagyon konzisztens a kapcsolók kenése, legalábbis a CJ Boxok alapján (sima CJvel még nem építettem, csak most fogok majd először), majd tesztelés után kiderül mennyire lett konzisztens a gyári kenése a Phantomnak is.

Jött még KS-3X is, ezek közül talán ez jár a legkevésbé simán, de persze ez is egészen sima egy Cherryhez képest :DDD A hangjára kíváncsi leszek majd (vs full black cherry és vs Milky top gat).

Jön majd még Kínából a Gateron új sub-brandjének (Ever Free) a Curry kapcsolója. Ha minden igaz gyárilag kent, new mold, úgyhogy meglátjuk majd :DDD Jön majd még egy adag Vertex V1 is, sajnos pont kifogytak a nagyobb kiszerelésből a gyárilag kentekből, így jön egy adag kenetlen, meg pár db gyárilag kent is.

Jön majd még Kínából több helyről KS-3X is, úgyhogy ott is lesz majd némi összehasonlítani alap batch varience-hez.

[ Szerkesztve ]

(#86956) micafighter válasza dqdb (#86949) üzenetére


micafighter
nagyúr

Akkor ideje ismét szétnézni Taobaon ezügyben :DDD

(#86957) fuximaxi válasza Synthwave (#86947) üzenetére


fuximaxi
senior tag

Lehet, hogy ha kipróbálnám akkor bejönne, de jelenleg nem tudom elképzelni, hogy tudnám használni. Még a numpad-et lehet, hogy meg tudnám szokni, de a dedikált insert,delete, end billentyűk hiányoznának, azzal már van tapasztalatom. Pedig ott nem is hiányzok, csak 3*2 helyett 2*3 elrendezésben volt, de nem tudtam megszokni 2 év alatt sem a volt munkahelyemen.

Ha segítséget szeretnél kérni, akkor azt ne privátban tedd. Valószínűleg mások is tudnak segíteni illetve nem csak neked lehet szükséged az információra.

(#86958) Synthwave válasza fuximaxi (#86957) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

A delete ott van dedikáltan, szerintem nem is rossz helyen, a numerikus pad felett meg ott a háromszög, négyzet, kereszt, és a VIA miatt minden gomb vagy makró ott van, ahol akarod, hogy legyen.

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#86959) Molydeus válasza micafighter (#86955) üzenetére


Molydeus
senior tag

Ez igen, ismét egy szép nagy merítés! Majd várom a beszámolókat. :)

A KS-3X és Silent stemmel nekem nagyon betalált. Azért szeretem, mert a Gateron Silent Redje önmagában inkább halkított, mint nagyon csendes kapcsoló. Biztos vagyok benne, hogy gyári állapotában sok Silent kapcsoló halkabb nála. Viszont én kifejezetten kedvelem, ahogy halkan kopog, megmarad egy mechás karaktere. A nylon ház ezt a kopogást mélyíti.
Kíváncsi lennék, hogy más is így hallja-e.

M.

(#86960) PROTRON válasza Mr.Csizmás (#86952) üzenetére


PROTRON
addikt

Már az a K3 slim is 43k, bocsi hogy letöröm a lelkesedést.

Amúgy amiket linkeltél egyik sem "60%"-os, mivel a 60-as kivitel már nélkülözi a felső sort.
Az a Keychron K6, vagy low profilban a K7.
Nekem van egy barna K6-om, amit pont azért nem szeretek mert US kiosztású és nincs rajta hosszú "í"...a bal windows keyt kellett átmappelnem Sharpkeys software-el.
Továbbá az "Esc és a 0" egy gombon számomra elviselhetetlen, valamint az alap K6 esetén jobb oldalon nekem kevés volt a gomb a kurzor felett.
Bár ha átmappeled az "FN"-t is bal oldalra, akkor lehet nem kényelmetlen az esc+FN = 0 gomb.

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86961) Molydeus válasza PROTRON (#86960) üzenetére


Molydeus
senior tag

Többek között ezért fontos 65%-tól lefelé a programozhatóság.
BTW muszáj a default layeren lennie az Esc-nek? Szerintem sokkal kevésbé fájdalmas FN+0-t ütni az Esc-ért, mint fordítva.
A másik dolog, amit az ANSI-kon alapból beállítok, az az FN+I=Í (sőt az AltGr-es megszokás miatt az FN+J=Í-t is). Osztott Space-nél egy FN biztosan kényelmesebb helyen van, mint mondjuk Tsangan esetén az AltGr (egyedül ez nem tetszik benne).
M.

(#86962) PROTRON válasza Molydeus (#86961) üzenetére


PROTRON
addikt

Én is szívesen kipróbálnék egy alábbi paraméterű billt:
akár "65%-os" kategória;
bal oldalt külön dedikált esc és dedikált 0 gombok, egymáshoz közel de nem muszáj normál méretűnek lenniük, elég ha "felek" de jól elkülönülnek, vagy egymás alatt felett...;
bal oldalon knob/ racsnis görgő;
jobb oldalon kurzor felett 4 dedikált gomb(nem 3 + only világítás vezérlő :@);
dedikált hosszú í;
bal oldali FN...legtöbb kevés gombú billnél mindig jobb oldalra rakják az FN-t;

Hidd el, nem bírtam ki a layerezett esc-0 kombót...megőrültem tőle, pedig igyekeztem.
Bal oldali FN-t esetleg kipróbálnék FN+0-hoz, de valszeg nagyon zavaró lenne...

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86963) Molydeus válasza PROTRON (#86962) üzenetére


Molydeus
senior tag

Akkor neked valójában egy bal oldali makro oszlopos bill. kellene, aminek a tetejére mehetne a dedikált Esc, a "0" megy a megszokott helyére.
Valami ilyesmi? [link]
Persze ebből nincs ISO, szóval a "Í" még probléma.

M.

[ Szerkesztve ]

(#86964) dqdb válasza PROTRON (#86962) üzenetére


dqdb
nagyúr

bal oldali FN...legtöbb kevés gombú billnél mindig jobb oldalra rakják az FN-t
Ott van erre egy böszme nagy Caps Lock a billentyűzet bal oldalán, túl nagy, túl könnyen elérhető és túl ritkán használt funkciója van ahhoz, hogy elpocsékolja az ember.

Bal oldali FN-t esetleg kipróbálnék FN+0-hoz, de valszeg nagyon zavaró lenne.
Ahogyan Molydeus is írta, az Esc-et kell rétegre tenni. Azt nem gépelés közben ütöd le, mint a 0-t (vi/vim userek kíméljenek :D), így egyáltalán nem lesz zavaró, hogy rétegen van (nálam Caps+Space).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86965) PROTRON válasza Molydeus (#86963) üzenetére


PROTRON
addikt

De bal oldalt csak egy oldalsó görgő, meg 1-el több gomb kell, nem kell a másik 3-4, mert a most szerzett logitech G915-ön is megőrülök a bal oldali makro sortól hogy bal alul nem a ctrl van. :D
Meg persze ISO kiosztás, mert kell a nagy enter.
Pl ennek egy kisebb tesója, bal oldalon esc és külön 0 gombbal, jobb oldalon meg 1-el kevesbb függőleges oszloppal: [link] - NZXT Function miniTKL...csak ugye ez nem low profile.

#86964 dqdb
Autocadhez van hogy másodpercenként váltogatom hogy épp 0-t vagy esc-et használok...ezért kell mindkettőből dedikált. Bár a 0 talán kicsivel ritkább...

Homeofficeban ezért van keypadem...csak ugye ha utazik a vonaton az ember és épp abban a két órában amíg leérkezik a balatoni helyszínre lehetne kicsit haladni, nem akar mindent vinni, de kellenek ezek a funkciók.

ui.:
Hú de egyre jobban kedvelem ezt a low profile barna-t...holnap már tényleg megrugdalo az Expressone-t hogy kerítsék elő de izibe a szállítmányomat...nem tudtam hogy csak 16:30-ig dolgoznak, így ma lecsúsztam róluk 16:40-kor...

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86966) Molydeus válasza PROTRON (#86965) üzenetére


Molydeus
senior tag

Pedig olyan jó ötletnek tűnt. :D
De az is biztos, hogy a Q65-öt én sem cipelném magammal útközben dolgozni.

Ez a Function MiniTKL tulajdonképpen egy 75%-os plusz egy oszlop jobb oldalon meg egy elcsúsztatott kurzor blokk, nem egy megszokott kiosztás.

M.

(#86967) Mr.Csizmás válasza PROTRON (#86960) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ALZAAKCIO20 kóddal annyi, ha volt korábban rendelésed. (nekem igen) a felső sor megléte kb mindegy, a pötyögéshez itt és üzenetküldőkben, meg gamingre elég lenne bármelyik kisebb formátum.
----------------
mondjuk így belegondolva kell a programozhatóság-layer nekem is, elolvasva az esti threadet.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#86968) 0xmilan válasza dqdb (#86949) üzenetére


0xmilan
addikt

A videoban elmondja, hogy az MX Clear stemre epul. + hosszu rugo, hogy a return "nice and snappy" legyen.

(#86969) PROTRON válasza Molydeus (#86966) üzenetére


PROTRON
addikt

Én a miniTKL-t inkább úgy kategórizálnám hogy egy "72 billes billzet, kiegészítve a felesleges F sorral + esc gomb és használható pozícióba került görgő". :D
Tehát már nem csak a "kínaiak" sajátja ez a "fura" kiosztás, ahogyan a Keychron K14 PRO vagy Q7-es sem ördögtől való... ;)

Amúgy a G915-ön el nem tudom képzelni hogy a görgő-t hangerő szabályzáson kívül mire lehet értelmesen, munkához használni...bocs, a hangerő szabályzást sem tartom értelmes kihasználhatóságnak, pláne nem a jobb oldalon. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#86970) agaron válasza Mephike (#86944) üzenetére


agaron
tag

Koszi! Ezt jo tudni. Ha meg erre rak az, hogy unnepek elott vagyunk, akkor idoben ugyan ott lennek kb.

Steam Deck | PC | PS5

(#86971) Mr.Csizmás válasza Mr.Csizmás (#86952) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

esti vajúdás eredménye:

itthon 27k a Q2 ANSI barebone, amit meg kéne tölteni switch+keycappel, és megoldódna a problémám. (akár a Q8-ról leszedve a nagyját, mert az alját lehet vinné egy kollega)

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#86972) dqdb válasza 0xmilan (#86968) üzenetére


dqdb
nagyúr

Igen, közben már én is láttam, csak nem akartam még egy hozzászólást megereszteni este. Most már azon megy a találgatás, hogy a Cherry a normál, kupakrepesztő Clear stemet használják (ez például okkal létező termék), vagy végre javították az öntőformát.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86973) dqdb válasza dqdb (#86972) üzenetére


dqdb
nagyúr

És közben erre is megjött a válasz, új öntőforma.

Neo80 aka Neo TKL

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86974) micafighter válasza 0xmilan (#86968) üzenetére


micafighter
nagyúr

Akkor következő kérdés, az a hosszú rugó hagyományos "henger" alakú, vagy a Cherry új, MX2A-val beharangozott, "hordó" alakú rugója? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#86975) dqdb válasza micafighter (#86974) üzenetére


dqdb
nagyúr

A rugó olyan téren mindegy, hogy a hagyományos is jó bele. Szóval, ha cseréled, akkor bármi jó bele, ha pedig nem, akkor mindegy, hogy henger vagy hordó.

Nekem az árával van problémám.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86976) nyunyu


nyunyu
félisten

Akko próbálkozik karácsonyi akcióban megszabadulni az ISO készleteitől.

Gyárilag nordic kiosztású billzetekhez adnak német és brit addont is.

De ahogy számolgatom egy 5075B (75%, knob) 77€+16€ szállítás+ÁFÁval együtt is 100€ környéke.

(Kedvenc 3098B ISO verziójából nincs akció.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#86977) bajaki


bajaki
őstag

Sziasztok!

Rokonomnak billentyűzetet gondoltunk ajándékozni karácsonyra.
~20.000 Forintig nézelődünk.

80%-ban játékra lenne használva. Akár mechanikus/valamilyen hibrid megoldás is jó lehet, viszont jó lenne valamilyen halkabb, mert a barátnője sokszor a közelében pihen.

Mit javasolnátok?

:R

(#86978) Ispy válasza bajaki (#86977) üzenetére


Ispy
veterán

A halk billentyűzet drága dolog. :)

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#86979) agaron válasza nyunyu (#86976) üzenetére


agaron
tag

Koszi, erre jó, hogy ranéztem. A Horizon 5087B Plus ISO-nál nem volt emlitve a UK keycap, de chateltem velük es amúgy levitték a UK kiosztásos billentyűzet árát is. :R

Steam Deck | PC | PS5

(#86980) bajaki válasza Ispy (#86978) üzenetére


bajaki
őstag

Sejtem, főleg mechanikusból gondolom. Maradjunk valamilyen membránosnál?

(#86981) Throme válasza Ispy (#86978) üzenetére


Throme
veterán

Azért nem olyan nagyon drága, de biztos, hogy nem 20 rugó.
Valami barebone szett + olcsóbb kupak, vagy olcsóbb teljes bill, mindegy és dob bele egy 11 rugós keychron silent kapcsoló szettet.
A billentyűzet lehet használt is.

#86977bajaki
Ha nem e-sportoló, akkor át lehet szokni kontrollerre és az halkabb a halk billentyűzetnél is.
Ráadásul 20 rugóból már lehet venni.
A 20% felhasználásra meg bármi jó.

szvsz

(#86982) knoxhu


knoxhu
senior tag

Én abban szeretnék segítséget kérni, hogy valaki beszéljen már le arról, hogy 70 ezer forintért vegyek billentyűzetet. :DD Keychron K8 Pro + magyar keycap

(#86983) dqdb válasza knoxhu (#86982) üzenetére


dqdb
nagyúr

Tessék: ha a Bluetooth nem létszükséglet és nem akarsz kapcsolót sem cserélni, akkor inkább Varmilo olcsóbban.

---
Ha valaki építeni szeretne, akkor érdemes az MKEU szerverén az apróhirdetéseket bújni, mert vannak jó ajánlatok, például a videóban szereplő Zoom TKL 175 euróért, azaz Q3 barebone áron.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86984) 0xmilan válasza knoxhu (#86982) üzenetére


0xmilan
addikt

Ez egyszeru. Magyar keycapre tenyleg semmi szukseg. Annyival maris olcsobb a tortenet. :D

(#86985) Throme válasza knoxhu (#86982) üzenetére


Throme
veterán

Ne vegyél 70 rugóért bill-t.... vannak sokkal drágábbak is ... ;]

.... ha már egyszer elindult a vezérhangya, úgy sem lesz jó más
ráadásul, ha veszel valami olcsóbbat, ami kevésbé tetszik, a hangya attól még nem fog leállni, csak több pénzt fogsz elkölteni, mintha egyből megvetted volna, ami kell....

szvsz

(#86986) micafighter válasza dqdb (#86975) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nekem nem mindegy, hogy henger vagy hordó, azt mondta Cherry, hogy a hordóval kevesebb a spring ping, le akarom tesztelni :DDD Az árával nekem is problémám van, még kínából se túl olcsó. a Legolcsóbb amit találtam a full black nylon házzal az 0.32 USD (plusz szállítás). Egy pár darabot azért szerintem rendelek belőle, kipróbálni. Ehhez képest a Gateron KS-3X47 Pro darabja kb 0.18 USD-re jön ki (plusz szállítás). Az új Cherryt még nem próbáltam, de arra tippelnék látatlanban, hogy a Gateron gyárilag simábban jár, jobb és konzisztensebb a gyári kenése ami kiterjed a rugóra is, így 0 spring ping van rugócsere nélkül is, és erősebbek a rézlábak.

Amit linkeltél Glarses oldalán ha jól számolom kb 0.74 USD-re jön ki darabja, + szállítás, annyit szinte biztos vagyok benne, hogy nem ér meg :)

Ha nem változtattak a gyártási folyamaton vagy az anyagon, akkor szerintem az MX2A is reszelni fog, akármilyen jó a gyári kenés, de majd meglátjuk.

Átfutottam megint gyorsan az MX2A promó anyagát, kb arra van kihegyezve, hogy mennyire simábban fog járni és nem lesz spring ping az új rugóknak és dizájnnak köszönhetően. Meglátjuk majd a gyakorlatban mennyire sikerült összehozni :)

Egyébként Glarses linkelt oldalán lévő képen én úgy látom, nem változott a Cherry felirat iránya:

Ezzel szemben a Cherry oldalán a promó anyagban úgy látszik, hogy változott a felirat iránya:

Ezt megerősíteni látszik theremingoat cikke:

Úgyhogy kiváncsi vagyok mi a helyzet a felirattal :) Először úgy gondoltam, ez lesz a legkönnyebb módja ránézésre megkülönböztetni az MX2A-t a régebbi verziótól, de lehet nem mindegyik MX2A verziónál lesz megfordítva a felirat iránya? Vagy lehet, hogy csak Glarses oldalán rossz a render kép?

[ Szerkesztve ]

(#86987) Mr.Csizmás válasza micafighter (#86986) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

tényleg, ha már KS3: mire jó a milky? :F

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#86988) dqdb válasza Mr.Csizmás (#86987) üzenetére


dqdb
nagyúr

KS3 esetében a KS3X47 black bottom-milky top változat történelmileg azért volt jobb a teljesen feketénél, mert az öntőformák ebben a kombinációban voltak a legjobbak (eltérő öntőformákat használtak az eltérő anyagok miatt), és kaptad a legkevésbé reszelő kapcsolót.

Utána a KS3 Milky Pro azért volt jó, mert csak ez volt sokáig a megkent, új öntőformás vonalon.

Most pedig a KS3X47 Pro black bottom-milky top változat azért jó, mert ennél a legjobb a kenés-öntőformák együttállása.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86989) dqdb válasza micafighter (#86986) üzenetére


dqdb
nagyúr

Legolcsóbb amit találtam a full black nylon házzal az 0.32 USD (plusz szállítás).
Ez annyira nem is rossz, 25-28 centért ment az MX1A, kisebb az újdonságfelár, mint tippeltem volna.

Ehhez képest a Gateron KS-3X47 Pro darabja kb 0.18 USD-re jön ki (plusz szállítás).
Ez pedig még jobb ár. Mondanám, hogy kipróbálom, mert kíváncsi vagyok, de még rengeteg X és Milky Pro van itthon, a Cherrykről pedig ne is beszéljünk (arról a pár száz Durock/JWK variánsról, amit 2 éve berendeltem, főleg ne :D).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86990) Ispy válasza Throme (#86981) üzenetére


Ispy
veterán

Ha olcsó kapcsolóval, olcsó kupakkal és olcsó barbone számolok is min 50k, és nem biztos, hogy elég halk is lesz. Szóval de, drága (mármint 20k-hoz képest, ami kb a belépő szint, az alsó polc). 20k-ért nincs halk bill.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#86991) micafighter válasza dqdb (#86988) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nemrég érkezett KS3, KS3X47, és KS3X47 Pro kapcsolókat kipróbálva én úgy látom, továbbra is pontosan ugyanez a helyzet :K KS3X47 egy picit simábban jár a KS3-nál, bár lehet ez a különbség eltűnne pár hét használat/koptatás után. Igaz a KS3-at egyenlőre csak kézben próbáltam, de így is érezhető a különbség.

Most pedig a KS3X47 Pro black bottom-milky top változat azért jó, mert ennél a legjobb a kenés-öntőformák együttállása.

Így van, a Milky Pro-val szemben előnye még, hogy a kenés sokkal konzisztensebb - Milky Pro van nekem most kettő 60%osnak az alfái alatt, de ezeket mind kézzel át kellett kenjem, mert nem volt túl konzisztens a gyári kenés, és nagyon zavaró volt használat közben, még rugócsere után is. Ezzel szemben a KS3X47 Pro-ból építettem egy full-size-t, ott nem kellett kézzel kenni egyetlen kapcsolót sem, mert nem éreztem különbséget a kapcsolók között.

Plusz a KS3X47 Pro javára szól még a Milky Proval szemben, hogy a rugó is meg van rendesen kenve így nem peng gyárilag, és megkapta a Gateron új, erősített réz lábait.

[ Szerkesztve ]

(#86992) Ispy válasza bajaki (#86980) üzenetére


Ispy
veterán

Próbálj eljutni egy média márktba és nyomkod meg mit kapsz 20k-ért, ha van olyan, ami tetszik megveszed, ha nincs, akkor a halkságot el kell engedni ennyiből.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#86993) dqdb válasza micafighter (#86991) üzenetére


dqdb
nagyúr

Vagy lehet, hogy csak Glarses oldalán rossz a render kép?
El tudom képzelni.

Amit linkeltél Glarses oldalán ha jól számolom kb 0.74 USD-re jön ki darabja, + szállítás, annyit szinte biztos vagyok benne, hogy nem ér meg :)
Igen, erre írtam, hogy drága. A mai piaci viszonyok mellett ennyit csak Alps kapcsoló ér meg nekem (az típustól és állapottól függően akár többet is), és egyetlen MX rendszerű sem.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#86994) knoxhu válasza Throme (#86985) üzenetére


knoxhu
senior tag

Köszi mindenkinek a választ. :D

Az a baj, ha már veszek akkor tudja a vezeték nélküliséget, mert iPaddal is tudom használni. Az, hogy a magyarról nem mondok le a saját hülyeségem. De akkor ugye ott van már az is, hogy a numpad felesleges pedig a K10 pro van 50 körül. Nehéz ügy ez... :D

Hosszútávon jobban megéri olyan billentyűzetet venni amin lehet kapcsolókat cserélni nem?

(#86995) nyunyu válasza Ispy (#86990) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha olcsó kapcsolóval, olcsó kupakkal és olcsó barbone számolok is min 50k, és nem biztos, hogy elég halk is lesz.

11.11 akcióban volt Alin az ANSI 3098B 67$, ehhez lett volna még 20$ egy csomag nekem tetsző silent kapcsoló, ha rendeltem volna.

Májusi akciókor vettem ugyanilyet kékben az Akko US shopjából, úgy volt 90$+30$.

Szóval nem lehetetlen 40k környékén megúszni egy jó billzetet, csak az akciókat kell figyelni.

(Ahogy néztem, azóta visszatették 120-125$-ra a billzeteimet. :(
US storeban is 90$+ÁFA)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#86996) micafighter válasza dqdb (#86989) üzenetére


micafighter
nagyúr

MX1A most 0.22-0.23 USD körül megy kínában. Rendeltem MX1A-hoz KNC stemeket, drágábbak, mint Geon stemek (amiket ráadásul már EU-n belül is több helyről be tudunk szerezni (Candykeys, Eloquent clicks), ezt pedig csak USA-ban láttam, viszont ezek polírozott stemek és elég jó visszajelzéseket hallani róluk :) Pár nap és megérkeznek.

Gondolkoztam rajta, hogy rendelek az MX1A-khoz UHMWPE stemeket is, de a Gateron UHMknown kapcsolók akkora csalódás volt nekem, hogy egyenlőre inkább elengedtem az UHMWPE vonalat - ezzel a stem anyaggal úgy tűnik, csak JWK/Durock tud boldogulni :) (P3 és LY anyagú stemjeik is UHMWPE-blendek) - az összes ilyen JWK/Durock kapcsoló amit próbáltam ilyen stemmel, azok szuperek voltak, persze egyik sem olcsó (Durock POM Piano, JWK Hoshizora, JWK Musetsu, JWK Hades-eket próbáltam, amik hirtelen eszembe jutnak)

BSUN X-nek azért még adtam egy esélyt :DDD Bsun kapcsolót még nem próbáltam, Candykeysnél kapni. Gyárilag kent LY stemmel és a ház anyagát se láttam még eddig (POK), meglátjuk mit tud :DDD

Pár nap és megérkeznek végre a CannonKeys rugók is :) 18mm 55g-ből tudok majd mellé tenni ugyanilyen hosszú és erős Geon és TX rugókat is, hogy össze tudjam őket hasonlítani.

[ Szerkesztve ]

(#86997) Ispy válasza nyunyu (#86995) üzenetére


Ispy
veterán

Most vettem a ginghamet és egy nicepbt szettet 27k-ért, 80k helyett....igen, van ilyen, de ettől még az alap tézis nem változik, akinek most kell, az nem ér rá 1 évig minden nap végignyálazni 30 webshopot.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#86998) Domonkos válasza PROTRON (#86946) üzenetére


Domonkos
Ármester

Nem tartott annyi ideig megszokni egyiket sem; csak epp annyival tobb potencial van egy ilyenben, mint egy kommersz billentyuzetben, hogy annak minden lehetoseget meg ket ev alatt sem lehet kiaknazni.
Bar voltak olyan billentyuzetek is, amik nem lettek megtartva - peldaul a forkbomb-bal sem volt semmi gond, csak egy kicsit kesve erkezett - de amiket hosszabb ideig hasznaltam azok a 3. honapban mar egyertelmuen jobbnak voltak tartva, mint az elodjeik es nem hogy kidobni, de visszavaltani sem akartam mar roluk.

Egyebkent ha kellene, kenyszerbol visszafele is valtanek, csak row-stag billentyuzethez ne kelljen az eletben meg egyszer nyuljak! :N

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#86999) Throme válasza knoxhu (#86994) üzenetére


Throme
veterán

AH-n van magyar kupak. 10k ABS, 21k PBT.
[link] megnézel egy videót és ha jól körbenézel 5% le is jön az árból.....
Így majdnem mindegy melyik vezeték nélkülit meg tudod venni, hozzá magyar kupak

szvsz

(#87000) dqdb


dqdb
nagyúr

[link]
végül mégis Cycle8 lett belőle, ez a kínai belpiacos IC, az árak is arra vonatkoznak

F12 TKL, WK és WKL, a Cycle7-hez nagyon hasonló belső, azaz kétféle gasket mount, alacsony elülső magasság, nagy külső súly, nagy belső súly többféle anyagból és kivitellel, sokféle plate, forrasztható, hotswap és trimode nyák, sokféle szín.

125 dollártól indul a csomag (valószínűleg hordtáskával és C3 stabilizátorral az árban).

A kurzorok feletti lightbartól finoman szólva sem vagyok elragadtatva, az szerintem rettenetesen ronda lett, pedig a pink-magenta szín nagyon ott van.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.