Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67951) steewcv65 válasza Wasp91 (#67948) üzenetére


steewcv65
őstag

Cherry mx 3.0s
Silent red switch

#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7

(#67952) vakt


vakt
csendes tag

Hello,

van olyan üzlet, ahol még raknak ki billellentyűzetet/egeret nyomkodásra/kézbefogásra?
(A MediaMarkt-ban régen volt ilyen.)

(#67953) steewcv65 válasza vakt (#67952) üzenetére


steewcv65
őstag

Mediaban most is van ilyen..

#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7

(#67954) Mephike válasza vakt (#67952) üzenetére


Mephike
senior tag

A Pixelben még körbe tudsz nézni Pesten, és ott egész jó dolgokat is kipróbálhatsz.

(#67955) Enton válasza Neil Watts (#67949) üzenetére


Enton
addikt

Nem tűnik rossznak, egyedül a kapcsolók azok amik felettébb túlárazottnak tűnnek, de ha az kell akkor az kell.

Nagyon sok opció sincs több ezen kívül:

- Uhk : [link]
- Ft: [link] , [link2]
- Lulu gb(még 1 napig): [link]
- Lili58 kit (jelenleg "out of stock"): [link]
- Kyria kit(márciusra igérve a v2.1): [link]
- Moonlander: [link]

Kupakok világítani fognak ahogy gondoltad, halkság meg jó kérdés nagyon hangos nem szabadna legyen, max szerzel hozzá ilyen magasított várfalat is:
[link]

[ Szerkesztve ]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#67956) Neil Watts válasza Enton (#67955) üzenetére


Neil Watts
veterán

Szia,

Koszonom! A "varfalra" gondoltam, azt mar beraktam a kalkulaciomba. :D
A switchek valoban nem olcso kategoriasok.

Bobagum van a felebol is. (Gazzew Bobagum - Itt elvileg a clear top-os kell a per-key RGB-hez - csak ep out of stock) Azzal van esetleg tapasztalatod?

Kupakhoz:

Kerestem Google-vel, de nem igazan talaltam, megmondom oszinten (Hatha te tudsz ilyenrol - valoszinu, mivel errol a splitkb oldalrol sem hallottam meg - fokent reddit es github listak alapjan vadasztam eddig)

Ez alapjan van aki a moonlanderes kupakokat pakolta ra az Iris-ra. Jo otletnek tunt ez, aztan megneztem, ha kulon rendelek toluk hattervilagitas kompatibilis, feliratozott fekete keycap szettet, az $100+afa+szallitas+vam++

Van esetleg ilyen kupakszett olcsobban? A fenti pudingos a harmada, de nekem nincs igenyem akkora atlatszosagra. :)

Koszi!

[ Szerkesztve ]

(#67957) dqdb válasza Neil Watts (#67949) üzenetére


dqdb
nagyúr

Próbáltál már ortolineáris billentyűzetet, vagy csak az ergonómia miatt érzed úgy, hogy neked jó lesz?

Ha nem, akkor azt javaslom, hogy a jelenleg álomnak tartott konfiguráció építése helyett első próbálkozásra vagy a lehető legolcsóbb (kit innen, blank DSA AliExpressről, olcsón Gateron Pro Yellow kapcsoló) vagy a drágán készen kapható (mint az említett ZSA Moonlander) irányban menjél el, mert ha nem jön be a szépen hangzó elmélet a gyakorlatban, akkor a 400 dollár töredékéért tudod csak eladni majd, míg az olcsó megoldáson keveset buksz, a drága megoldásnak pedig akad piaca és kicsi bukóval ki lehet belőle szállni.

Ha igen, akkor ...

Switchekbol 62G Sakurios-okat neztem, ezek Silent Linear-ok.
Zealtől lineáris kapcsolót venni eléggé nagy pénzkidobás. Körülbelül ugyanott vagy egy harmadannyiba kerülő Gateron Silent Blackkel, azt is kell kenni, a Zealt is kell kenni, a bottom out hasonlóan 62-63 grammos. Vagy ha fontos a lehető legsimábban járás, akkor ott van kétharmadáért a szintén 62 grammos Durock Doplhin/Silent Linear az áttetsző házával.

Kupakbol: LOOP PUDDING V2
Ez a kupakkészlet nem jó rá, mert tele vagy 1u módosítóval az Iris 58-on, míg ebben ami akad, az is profil alapján rossz sorban van. Vagy uniform profilos kupakkészlet kell neked, mint a DSA, vagy olyan, amiben van ortho támogatás.

ennel halkabb build-et tudnatok-e ajanlani vagy esetleg jo ez
Ha nem megy a touchtyping, akkor bottom outolva ez nem lesz halk halkított kapcsolókkal sem, ahogyan a legtöbb kisméretű split billentyűzet. Maga az FR4 rugalmas és határozottan jó irány, így tompítana a zajokon, azonban ilyen kis méretben nem jön ki annyira a rezgéselnyelő rugalmassága, az akril betéttel még növeled kicsit a rendszer merevségét. A hang szempontjából egy magas profilú 3D nyomtatott ház jobb megoldás lenne top mount vagy jól működő gasket mount rögzítéssel, mint például ez a Lily58-hoz (tehát nem az Iris 58-hoz). A tenting és tilting külön kérdéskör split ergo esetében, ezen nem gondolkoztál még?

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#67958) copass


copass
veterán

switch bejárató! :D reddit

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#67959) dqdb válasza copass (#67958) üzenetére


dqdb
nagyúr

Többféle megoldás is létezik már erre, de igazán jó kevés. A rendes bejáratáshoz nem (vagy nemcsak) tökéletesen merőleges, középponti lenyomásokra van szükség, amit a legtöbb ilyen gép tud, hanem attól eltérő szögben, ahogyan tényleg gépel az ember, amit csak néhány.

Ahogyan már más is mondta, ha jó bejáratást akarsz, akkor a legjobb megoldás kölcsönadni a billentyűzetet 1-2 hónapra egy sokat gépelő barátnak, hogy tessék élvezd az egyedi építésű mechanikuson gépelést :D

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#67960) copass válasza dqdb (#67959) üzenetére


copass
veterán

ez eltérő szöget is tud, videón látszik hogy megdönti a kapcsolókat.csak érdekesség képpen tettem be.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#67961) Y72


Y72
aktív tag

Megvettem életem első mechanikus billentyűzetét, egy barna kapcsolós ventaris K600.
(Szinte ugyanaz mint a redragon k551).

A lényeg, hogy miért is csak most vettem meg: mert tönkrement a régi membrános billentyűzetem, amit írtam is kicsit korábban tanácsot kérve (nem kaptam használhatót).

De sikerült bebizonyítani - ismét - magamnak hogy ez a mechanikus dolog átverés és/vagy baltakezűeknek való és/vagy a gamer hype vágta tönkre a piacot.
Világítás fontosabb mit a reakció idő? Na ne már...
Totál sz@r vele bármit csinálni, gépelésre se alkalmas nemhogy játékra, pedig túl vagyok már a megszokáson. Egyszerűen túl hosszú a benyomás útja (2,8mm).
Játékban iszonyatos lemaradása van egy rövid úttal rendelkező membránoshoz képest (FPS e-sprot).
Ha csinálnának még jó membránost semmi szükség nem lenne ilyen mechanikus "csodákra".

Szerintem kerülje el mindenki a mechanikus kapcsolókat aki komolyan gondolja a játékot (e-sport). Ez pedig bele lehetne írni az összefoglalóba is, mert jól meg van vezetve / tévesztve az emberek nagy része. Legalábbis aki nem baltakezű.
Persze az is lehetséges hogy a földönkívüliek kisebbségben lévő csoportjába tartozom, akiknek emberfeletti igényeik vannak, de kétlem.

Egy 1,2mm-es optikai kapcsolós lehetne méltó ellenfele egy jó membránosnak specifikációk alapján (pl Tesoro gram spektrum), csakhogy nem kapható, ill. az ára is röhejesen magas lenne :( .

Amúgy a billentyűzet jó minőségű, akár ajánlanám is ha az alapkoncepció nem lenne hibás.

(#67962) Alan[HUN] válasza Y72 (#67961) üzenetére


Alan[HUN]
senior tag

Mivel ilyen specifikus igényeid vannak, valószínűleg jobban jártál volna valóban egy kedvedre való membránossal, vagy mechanikus esetén be kell nyelni a kapcsolócsere költségeit, mert egyébként elérhető az általad hiányolt rövidített út (pl. kailh speed silver/copper, long pole switchek). Illetve a barna kapcsoló eleve nem a legjobb választás, mivel a bump miatt eleve nagyobb erőt kell kifejtened, amitől még hosszabb lesz (időben, ami neked gondolom a legfontosabb) a kapcsoló útja. Jelen helyzetben vagy vissza tudod küldeni, ha online rendelted és még 14 napon belül vagy, vagy ha a K551-hez hasonlóan hotswap, akkor esetleg egy rövidített menetű kapcsolóval (ld. fent) tehetsz egy próbát (elég 10-et rendelni, szóval összegben sem feltétlen vészes)

Szvsz nem a mechanikus szar, inkább te nyúltál bele egy olyan modellbe, ami kifejezetten nem felel meg az igényeidnek (mivel a nagy többség nem ennyire igényes/főleg gépelésre vesz mechanikust, sajnos az általad elvárt rövid kapcsolóút jellemzően csak utólagos beépítéssel megoldható), ezért szoktuk első körben javasolni, hogy legalább a red/brown különbség kijöjjön, plusz akkor számodra is hamarabb kiderült volna a gond.

[ Szerkesztve ]

(#67963) steewcv65 válasza Alan[HUN] (#67962) üzenetére


steewcv65
őstag

Csatlakoznek en is.Az a bill. a problema es nem a mechanika.Egy alap cherry red switch 2mm-nel mar erzekel,de egy speed silver meg 1.8mm...Szoval ,ha amit te vettel 2.8mm-nel kapcsol, akkor ott van a baj.

#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7

(#67964) Y72


Y72
aktív tag

Akkor igaz lenne, hogy rosszul választottam volna, ha nem GAMER billentyűzetnek adnák.
De az összes mechanikus gamer-ként van hirdetve, és itt a nagy átverés.
Ha azt mondanák hogy ez nem jó kompetitív játékra akkor okkor ok.

(#67965) Valkűr válasza Y72 (#67964) üzenetére


Valkűr
őstag

A mechanikus is tökéletesen használható játékra, egy hátránya hogy az ember felveri álmából vele a szomszéd faluban alvókat is! 😂😂 A kapcsolok szinenként eltérnek, ennek utána kellett volna olvasnod, h melyik szín mibe tér el! Meg ugye játék fajtájától is függ, h mennyire jó azt mechanikussal játszani! Nekem hosszu évekig volt membrános, a mostani az első mechanikus, de egyszerűen imádom( Spirit Of Gamer K-900) Ebben kek switc van, eleg gyorsan reagál igaz van hangja is :) Én azt mondom játékra az az való amiben minőségi switch van és a játékhoz, elvárás hoz megfelelő színű! Mindemellett én is azt mondom, h aki kimondottan csak játékra veszi annak egy Optikai jobb választás lehet!

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#67966) emvy válasza Y72 (#67964) üzenetére


emvy
nagyúr

Most tényleg arról panaszkodsz, hogy a reklám nem
adott rendes tájékoztatást?

while (!sleep) sheep++;

(#67967) Mephike válasza Y72 (#67964) üzenetére


Mephike
senior tag

Amikor van gamer üdítő, és gamer szék, akkor simán érthető, hogy bármire ráírják, hogy gamer, csak el lehessen adni.
- A fejhallgatót felpróbáltam előtte, mert szemüveges vagyok, tudnom kellett, hogy fogja-e a fejem nyomni a cucc.
- A székbe beleültem 10-20 percre a boltban, mert tudtam, hogy a 90% kagyló kialakítású gamer székekbe nekem fáj a vállam.
- A billentyűzet kapcsoló kérdést több ismerős billentyűzetének tesztelésével és a Pixelben és MM-ban tett látogatásom alkalmával tisztáztam.

(#67968) dqdb válasza Y72 (#67964) üzenetére


dqdb
nagyúr

De az összes mechanikus gamer-ként van hirdetve, és itt a nagy átverés.
Leopold, Filco, Unicomp: hogy a legnagyobb nevet, a legnagyobb nevek egyikét és egy 20+ éves klasszikus mai gyártóját említsem, amelyek sosem hirdették magukat gamerként.

Az eredeti kérdéseddel az a baj, hogy hosszan ecseteled, hogy világítson és ne világítson a billentyűzet, hogyan nézzen ki és ne nézzen ki gamernek, de arról, hogy mire szeretnéd használni és gépelés terén mi az elvárásod, szóval a lényegről, egy szót sem írtál. Ha olyan napom van, akkor visszakérdeztem volna, hogy mit is akarsz valójában, mert nem világos, azonban éppen nem olyan volt, és úgy voltam, hogy majd más reagál, de úgy tűnik, más is másra várt.

emvy: ezt korábban linkeltem itt, hátha érdekel

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#67969) copass válasza Y72 (#67961) üzenetére


copass
veterán

szóval...vettél egy 15k ócó mechát és most megállapítod hogy átverés az egész! okkkéé :D
utána kellett volna járnod, hogy mire akarod használni.
taktilis switch nem ideális játékra, a hupli miatt. inkább gépelésre jó.
játékra lineáris való. van speciális speed switch ami 1.2 mm kapcsol, de az már a gondolatra is kapcsolni fog.
az esportolók kivétel nélkül mechán játszanak, főleg red/silver switchekkel.
én játszottam mindenféle játékkal membránoson is, mechán is. mecha sokkal jobb minden tekintetben.
egyrészt nem egy gumiharang adja az ellenállást, ami idővel felkeményedik. hanem egy rugó, amit lehet cserélni gyengébbre/erősebbre. sokkal nagyobb szabadságot ad a mechanikus, mivel teljesen magadra tudod szabni a switchet.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#67970) nyunyu válasza emvy (#67966) üzenetére


nyunyu
félisten

Most tényleg arról panaszkodsz, hogy a reklám nem
adott rendes tájékoztatást?

Biztos a tanya csenölt nézte. :DDD

(Egyszer korábban már belefutottam egy másik videójába :O)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#67971) emvy válasza dqdb (#67968) üzenetére


emvy
nagyúr

Meg egy shinobit nem akarok otthonra, de köszi :)

while (!sleep) sheep++;

(#67972) nyunyu válasza copass (#67969) üzenetére


nyunyu
félisten

van speciális speed switch ami 1.2 mm kapcsol, de az már a gondolatra is kapcsolni fog.

Én konkrétan hülyét kaptam a Kailh Speed Coppertől, nem lehet rajta rendesen gépelni.
Nekem kell az, hogy egy gombot minimum 2mm-ig le kelljen nyomni, de ne nagyon legyen több, mint 3mm.
(Emiatt is oringezem a billzeteimet.)

Laptop(szerű) billzeteken nem tudok normálisan gépelni.

sokkal nagyobb szabadságot ad a mechanikus, mivel teljesen magadra tudod szabni a switchet.

Ez némi megkötéssel igaz.

Legtöbb billentyűzetnél nem tudod pimpelni a kapcsolókat, azzal használod, amivel vetted.
Jó esetben legalább annyiból választhatsz, hogy az adott modellt Red, Blue vagy Brown kapcsolóval veszed.

De ott is nagyon sok múlik a körítésen, billzetház felépítése, kupakok alakja, vastagsága...

Magamra szabás?

Van itthon a feltétlenül szükségesnél legalább tízzel több mecha, meg képes is lennék forrasztással cserélni a nem cserélhető kapcsolósokat, de ahhoz túl mély a nyúl ürege, hogy még mélyebbre másszak benne.

Agyonpimpelt GMMK Outemu Silent Greyjel idegesít, mert nem szeretem a merev fém plateen kopogó kapcsolókat.

Mit csináljak?
- tegyek bele Silent Whiteot? (egy fokkal jobb, mivel csak bottom out van, nem nyekken akkorát lefele menet.)
- vegyem elő a Frankencherryt? (eredetileg MX Blue Gateron Brown stemmel, de azon nincs Win gomb, meg túl sok helyet foglal az asztalon.)
- tegyek a Frankencherrybe valami hangtompított stemet? (van kéznél egy billzetnyi Gateron Silent Brown, meg a GMMKban használt Outemu Silent Grey)
- Melyik kupakszettet tegyem a Frankencherryre? (Sajátja, EnjoyPBT, BSP 3000SAD, botanical, vegyek újat? Tiramisut kérek.)
- Vegyek egy MX Pinkes Cherry 3000N-t? (Ki lehet ezen kapcsolni permanensen a világítást?)
- Építsem át silent taktilisre?
- Melyik kupakszettet tegyem a 3000N-re?
- legózzam össze a darabokban lévő (kit)erjesztett alma billentyűzet 2-t? (Alps kapcsolókkal még többet kell pepecselni, mint a Cherrykkel)
- Kimérjem valamelyik junifájing donor mátrixát, aztán aztán tervezzek hozzá egy hotswap PCBt, hogy legyen egy könnyen ölbe vehető vezetéknélküli mechám? (túl macera, sok idő+pénz...)

Túl sok opció van, én meg lusta vagyok.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#67973) 4nick8


4nick8
őstag

Ezek hogy tetszenek:

(#67974) Jorus


Jorus
nagyúr

Megjöttek a Jadek, délután nekiugrok, gyönyörű hangjuk van. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#67975) dqdb válasza 4nick8 (#67973) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az első színekre egy kivilágosított Carbon utánérzés, a másik háromra kár szót pazarolni ;] Az első hármon a betűtípus borzalmas.

Ma pozitív napom van :P

Jorus: remélem, hogy tetszeni fog érzésre is. Hangra "felfelé" már csak az Alps SKCM White és Blue maradt, MX vonalon szerintem nem akad szebben szóló clicky (az új Zeal kapcsoló hangja nem győzött meg azon a videón, ahol láttam).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#67976) zsolt734 válasza Molydeus (#67814) üzenetére


zsolt734
tag

Köszönöm az ajánlást! Megjött a Rapoo 9300M billentyűzet, két nap munka után megfelelőnek tűnik, csak a nyilak helyzetét és a numpad jobb szélének hiányát kell megszokni, ami nem vészes.

(#67977) [Prolixus] válasza dqdb (#67975) üzenetére


[Prolixus]
addikt

Nekem bejön. :)) Főleg a 2. illetve 4. tetszik.

Nagyon OFF topic: Aliexpress standard shipping-es rendelések realisztikusan (általában) kb mennyi idő alatt szoktak megjönni? 3 hét?

[ Szerkesztve ]

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#67978) nuke7 válasza 4nick8 (#67973) üzenetére


nuke7
veterán

az első szép, mi ez..? :D
(iso tkl-ben el tudnám viselni ha vastag pbt... :U )

#67977[Prolixus]: minimum 3 hét, de inkább egy hónap.

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#67979) dqdb válasza [Prolixus] (#67977) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha már dyesub és a dyesub határait feszegető design, akkor ezt nagyon nehéz megverni, ahol a finom részletek mellett sikerült egy egységes valamit is alkotni. Persze ez egy 100%-ig szubjektív dolog.

Tavaly ősszel nekem ~2 hét alatt megjött minden ilyen rendelés, azonban mivel most volt az LNY, ezért kicsit többre számítanék.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#67980) nyunyu válasza nuke7 (#67978) üzenetére


nyunyu
félisten

Ránézésre a számra nem vehető kínai gyártó új szériái.

Alsó kettőt már láttam a weblapjukon. (Már amikor betölt fél óra homokóra után.)

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#67981) nyunyu válasza dqdb (#67979) üzenetére


nyunyu
félisten

Nézegetem az LNY előtt egy héttel rendelt csomagjaimat, de leginkább a posta tököl velük.
Tracking szerint február 4-én vámolt cucc 8-án jelent meg a posta radarján, azóta is hozzák. :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#67982) [Prolixus]


[Prolixus]
addikt

Köszi a tapasztalatokat. Akkor türelmesebb leszek.

#67979 dqdb

Nekem pont nem tetszik az általad linkelt. Technikailag lehet virtuóz és ezt értékeli benne aki ért hozzá, de nem kéne. :DDD De igen, ahogy írtad is, erősen szubjektív.

I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

(#67983) Jorus válasza dqdb (#67975) üzenetére


Jorus
nagyúr

Nagyon kellemes érzésre is, merthogy gyorsan be is pakoltam a kapcsolókat, nem vártam délutánig. :D

Kicsit szokni kell még a keménységét (gondolkodtam nehezebb kapcsolón, de utólag jó, hogy így döntöttem, még ezt is meg kell szokni). Illetve, ha már ma szóba került, kipróbáltam pár tilting/tenting beállítást, és egyelőre nagyon kellemes meglepetés ergonomiai szempontból, hogy a bill két belső oldalát megemeltem, és kapott egy kevés negatív döntést is. Így most még kevésbé akarom elengedni a klaviatúrát az egerezés miatt. :D

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#67984) Domonkos válasza Jorus (#67983) üzenetére


Domonkos
Ármester

>kapott egy kevés negatív döntést is. Így most még kevésbé akarom elengedni a klaviatúrát az egerezés miatt.
+1 :K

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#67985) Mephike válasza 4nick8 (#67973) üzenetére


Mephike
senior tag

Jól néz ki mindegyik. Nekem a 4. tetszik a legjobban.

(#67986) 4nick8 válasza nuke7 (#67978) üzenetére


4nick8
őstag

Lehetséges Hu Varmilo verziók.

(#67987) nuke7


nuke7
veterán

csak kicsit off, elég sok szó volt róla már itt a csoportban:

Van-e olyan hdmi / kvm switch ami csinál olyat, mintha kihúznám a monitort a gépből, ha monitort váltok..? :F
vettem egy ~7k-s switchet alzáról (aminek az a trükkje, hogy mehet bele dp meg hdmi és egy hdmi kimenete van) viszont ha váltok, akkor olyan, mintha kihúznám a gépből a monitort -> az ablakok átugranak a másik monitorra... van olyan, ami ezt nem csinálja? :F

https://youtube.com/user/nuke7

(#67988) Molydeus válasza zsolt734 (#67976) üzenetére


Molydeus
őstag

Nincs mit, remélem hosszabb távon is megfelel majd. :)
A nyilaknál nekem az Enter és a jobb Shift segített az orientációban, elég nagyok, hogyha azokat kerestem, akkor a nyilak már megvoltak.

M.

(#67989) nyunyu válasza nuke7 (#67987) üzenetére


nyunyu
félisten

Nekem pár hete valamelyik Win10 patch óta csinálja, hogy megakad a HDMI kimeneten a hang, ha az elsődleges kijelzőre kötött DP KVMen gépet váltok.

De az ablakok szerencsére nem ugrálnak át a másodlagos HDMIre, mivel ott csak az erősítőm lóg, kép nincs.

Próbáltam nV drivert frissíteni, de a legfrissebbel ugyanúgy elmegy a hang egy pillanatra, ahogy lecsatlakozik vagy visszacsatlakozik a DP.

Előtte nem volt ilyen problémám, pláne nem a régi gépemen Win7 alatt.
(1050Ti VGA maradt csak meg belőle.)

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#67990) Molydeus válasza dqdb (#67979) üzenetére


Molydeus
őstag

Voynich, ez igen! :)
Nem mondom, a render képek hangulata is hozzátesz, de nagyon el tudom képzelni azt az íróasztalt, környezetet, ahova egy ilyen bill. "hazaérkezik".
Mondjuk egeret nem találnék hozzá egyhamar.

Egyetlen dologba tudnék belekötni, ha nagyon muszáj, a kettős feliratozású alfákon szerintem a latin betűk ordítanak egy vékonyabb és esetleg cirkalmasabb betűtípusért.

M.

(#67991) nyunyu válasza Molydeus (#67990) üzenetére


nyunyu
félisten

Egyetlen dologba tudnék belekötni, ha nagyon muszáj, a kettős feliratozású alfákon szerintem a latin betűk ordítanak egy vékonyabb és esetleg cirkalmasabb betűtípusért.

Erősen a használhatóság rovására menne.

Pont most nézegettem Alin valami 40$-os japán?+angol feliratos PBT kupakot, de alig lehetett elolvasni rajta a jobb alsó sarokba száműzött vékony latin betűket.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#67992) Molydeus válasza nyunyu (#67991) üzenetére


Molydeus
őstag

Igen, ez igaz, de ebben az esetben fel tudnám áldozni a praktikumot az esztétikum oltárán. :)

M.

(#67993) dqdb válasza nuke7 (#67987) üzenetére


dqdb
nagyúr

Amikor én keresgéltem, nem találtam olyat, ami az inaktív számítógép felé fake DP eszközként mutatná magát, így több monitoros felállásnál szívás van azzal, hogy a Windows az elsődleges monitorra dobálja az ablakokat. Ezért is döntöttem úgy, hogy hanyagolom a KVM irányt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#67994) nyunyu válasza dqdb (#67993) üzenetére


nyunyu
félisten

Épp elég bajom van azzal, hogy az erősítőm fake HDMI eszköznek mutatja magát, fullHD maximális felbontással.
Emiatt nem tudom használni a 2.5k-s monitoromat HDMIn, hanem helyette DPre kellett kötni.

KVM switchem legalább a ténylegesen rákötött monitor által jelentett paramétereket adja tovább a gépeknek.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#67995) Molydeus válasza nyunyu (#67994) üzenetére


Molydeus
őstag

Lehet, hogy megspóroltatok nekem egy kis 24-es FHD monitor és egy kétkaros állvány árát. :)
Időnként felvetődik bennem egy olyan kérdés, hogy lehetne-e 2 monitor 3 géppel úgy használni, hogy abból a PC fixen a WQHD-t, az RPi fixen egy FHD-t használna (kb. ennyi helyem lenne az asztalomon), a noti viszont váltana ezek között, attól függően, hogy melyik monitor szabad vagy még inkább, hogy mekkora felbontásra, munkaterületre van éppen szükségem hozzá. Általában odáig jutok el, hogy valami aktív hdmi splitter/switchet (?) kellene a notebookra kötni és ezután jönne egy-egy KVM. Viszont a hdmi splitter könnyű átkapcsolása nem tűnik megoldottnak, erre nemigen van hotkey. Ezt azzal is bonyolítanám, hogy a két monitort akár kiterjesztve is jó lenne használni a notiról. Viszont odáig nem jutottam el, hogy ha meg is lenne oldva az átkapcsolás, a win bekavarna az ablakokkal.

M.

(#67996) nuke7 válasza nyunyu (#67989) üzenetére


nuke7
veterán

az a bajom, hogy a switch nem "tartja" meg a jelet a gép felé, tehát a gép úgy érzi amikor a switch-en váltok, hogy kihúztam a monitort a videókártyából...

ezt szeretném elkerülni... nincs olyan switch ami "tartja" a jelet akkor is, ha épp nem azt a kimenetet rakom a monitorra..? :F

#67993dqdb: na igen, ez a bajom pont... :( sajnos így felesleges a hdmi/dp switch / kvm switch nekem is :W

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#67997) dqdb válasza Molydeus (#67995) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nálam az asztali gép rá van kötve mindkét monitorra, a laptop fixen csak az egyikre, és a monitoron váltom a bemenetet, ez így szépen működik. Ha két kimenet van a laptopon (például HDMI + DP vagy DP Alt Mode), akkor a leírt felállás összehozható problémamentesen* egy KM switchcsel és a Win+P nyomogatásával a laptopon. KVM vonalon nem találtam olyat, ami átkapcsolás után dummy eszközként viselkedne, és mutatná a monitort monitorként az OS felé.

* majdnem problémamentesen, de ez a monitor hülyesége, nem az összeállításé: be van kapcsolva a laptop, átváltok az asztali gépre, használom azt, majd az inaktivitás hatására a laptop kikapcsolná a monitort, akkor a monitor tényleg kikapcsol, hiába nem az aktív bemeneten jött a kérés :U ilyenkor kapcsolhatom ki és be a monitort

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#67998) nuke7 válasza dqdb (#67997) üzenetére


nuke7
veterán

na ezt nem értem... pont ezt szeretném csinálni (két monitor az asztalin és ugyanaz a két monitor a laptopon) de ha nem a monitoron váltom az inputot, hanem a switch-el, akkor eldobja az ablakokat a monitor (egyik monitoron könnyű inputot váltani, a másikat tettem a swtichre) :W

[ Szerkesztve ]

https://youtube.com/user/nuke7

(#67999) Domonkos válasza nuke7 (#67987) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ez nem inkabb csak OS/DE/WM kerdese?
Az en rendszeremet nem igazan hatja meg, ha menet kozben kihuzok belole egy kijelzot. Mondjuk franc se tudja, hogy epp milyen eventre kellene rairatkozzak, hogy egyaltalan ertesuljek rola... Teremeszetesen nem windows.

Mondom ezt ugy, hogy jelenleg nem tudom kiprobalni a switches reszet...

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#68000) F34R válasza Domonkos (#67999) üzenetére


F34R
nagyúr

A Buta Linuxot nem er osszehasonlitani vele :P De igen valoszinuleg under the hood lesz a problema.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.