Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #67479 üzenetére
A "klasszikus" Corsair alsó sorra nem kapsz sem olcsón, sem drágán magyar kupakkészletet, sem külön, sem donort használva.
Látok arra nem elhanyagolható mértékű esélyt, hogy billentyűzetként az "az ezer éves Corsair Strafe" jobbnak bizonyul majd.
Erre ki mit szokott venni és hol? Mármint hogy non-conducting legyen, nem tudom egy random szivacs mennyire vezeti az áramot.
Neoprén, EVA hab, IKEA fiókvédő, bármilyen PE/polietilén hab, poron, legtöbb PU/poliuretán hab.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #67489 üzenetére
Ez preferencia kérdése. A PC rugalmasabb, az FR4 kicsit merevebb. Lineárisok alá mindkettő jó, az előbbi puhább gépelési élményt eredményez, taktilis alá az utóbbit tenném.
-
jookomak
őstag
És Molydeus
Köszönöm az tippeket. Ez a Vermilo még tetszene is, de nehézkesebb a beszerzése, vagy csak csillámpónif@szláma színben van. Plusz jóval drágább (~45£-tal) mint a filco. Első mecha billnek lehet kicsit overkill. Mondjuk a vermilo meg alapból pbt keycapes. Hm hm.
-
copass
veterán
TTC Tiger Keyswitch OG
egy pöppet hosszú az a rugó nem?![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
nagyúr
Én voltam az a Strixszel, igaz, ott nem ISO/ANSI probléma volt, hanem az, hogy az új fw-ben túl volt húzva kicsit prellmentesítés, és nem volt komfortos úgy a gépelés. A gyártónak írtam, azt mondták nem küldenek régebbi fw-t, és én sem tehetek fel, vigyem vissza a kereskedőhöz, ahol vettem, és ők majd eljuttatják a hivatalos szervizbe, ahol visszateszik az eggyel korábbi fw-t. Így is lett, pár nap alatt megvolt, gördülékenyen megoldódott a probléma.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
-
freelanced
addikt
válasz tvamos #67493 üzenetére
Szerintem attól is függ, hogy mennyit kell váltani egy nap. Egy-két váltás per nap még nem olyan vészes, persze ez függ a monitor kialakításától is, illetve az adott ember igényeitől stb.
Egyébként a Ugreen switch stabilan működik, nekem Logitech receiver is megy bele, nem volt problémám eddig.
Ami bosszantóbb az az, hogy a monitorom Display Port kimenetét két felé kell osztani, ami viszont nem működik túl jól.
Egy viszonylag olcsó switch van erre a célra, de sokszor villog, lassan vált, nem használhatatlan, de ha egyszer értelmes áron találok valamit alternatívát ilyen célra biztosan megcélzom.
dqdb
Köszönöm a választ.
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
dqdb
nagyúr
válasz antikomcsi #67508 üzenetére
- dupla -
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz antikomcsi #67508 üzenetére
Igen, egyes gyártók szeretnek aktívan tenni az ellen, hogy a felhasználó visszatehessen egy korábbi firmware-t, ha az újabban a gyártó elrontott valamit. Imádnivaló egy hozzáállás, ami garanciális időszak alatt is költséget okoz neked, annak lejárta után pedig főleg. És ellenpólusként ott van az épített világ az open source firmware-ekkel.
Jorus: biztosan nem te voltál, az is egy ISO→ANSI eset volt firmware-frissítés után.
-
devast
addikt
Kicsit off itt, de tudja valaki, honnan tudnék legolcsóbban szerezni eredeti cherry mx red kapcsolót (átlátszót), mert a ducky billentyűzetemben teljesen meghalt egy gomb, kicserélni én ki tudom csak valahonnan be kéne szerezni...
-
Most küldtek egy választ. Miután konkrétan leírtam nekik, hogy mi a probléma, kedvesen közölték, hogy sajnálják, hogy ilyen gondom akad, és a frissítést manuálisan is meg tudom tenni a csatolt linken. És berakták a weboldalon található firmware linkjét, amiről megírtam nekik, hogy azt töltöttem le, és azzal nem jó.
Olyan érzést kelt bennem, mintha el sem olvasta volna rendesen, hogy mit írtam.
-
[Prolixus]
addikt
Ah, köszi a tippeket. OBInál online láttam még ilyen hangszigetelő táblát, bár a legvékonyabb is 1 cm úgyhogy abból biztos faragni kellene. De akkor majd szétnézek ilyne kulcsszavak alapján.
Hát az alsó sor a legkisebb baj, azokat a keycap-eket akkor nem cserélem ki, túl fogják élni hogy a CTRL helyett STRG van ezen, kb ez az egyetlen különbség feliratok terén. A font meg nekik mindegy.
"Látok arra nem elhanyagolható mértékű esélyt, hogy billentyűzetként az "az ezer éves Corsair Strafe" jobbnak bizonyul majd."
Mármint a Pulsarhoz képest? Simán lehet, a Strafe masszív darab, és volt már pár MX Brown bill. a kezem alatt, de ezen tetszett a gépelési élmény a legjobban mindig is, úgyhogy hoszú távon kitartottam mellette végül. De azért vannak hátrányai: Az USB kábele iszonyat vastag és merev, plusz a space, enter, backspace stb billek eléggé csörögnek, gondolom a stabilizer elég ratyi alattuk. De most mindenképpen TKL-t szerettem volna, kisebb/könnyebb billt, plusz könnyen cserélhető switcheket.
[ Szerkesztve ]
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
[Prolixus]
addikt
válasz Molydeus #67490 üzenetére
Hát igen, én sem nagyon találtam semmi más opciót külön vásárolható magyar keycap-re, ezért is kérdeztem itt hátha csak nem tudok valamiről amire nem olyan triviális rábukkanni.
Lehet akkor donálás lesz belőle. Bár igazából akkor már mindegy lenne ha a teljes bill-t amit veszek azt adnám oda, szóval kicsit értelmetlenné válik így az egész manőver. Főleg hogy nincs szükségük rá különösebben, az egész ötlet onnan van hogy csak nem akarom eladni a Strafe-t de azt sem akarom hogy feleslegesen álljon a dobozában. Hát, ezek tényleg first world problem-ek már.
-
bkercso
nagyúr
Hali!
Szükségem lenne valami nagyon halk billentyűzetre. Szinte ez az egyetlen fontos szempont.
A többi:
- vezetékes
- magyar
- nagyenteres
- preferáltan 20-30k alatt.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Speedy007
őstag
Sziasztok köszönöm szépen a segítségeteket és türelmeteket. Ma jött meg a Redragon K580 Vata .. Kicsit meg kell szokni a membránoshoz képest mert más a nyomás pontja viszont nem ragadós és nyúlós érzetet bíztosít.. Nem tudom hogy miért szempont a súly.. Szerintem nem nehéz egyáltalán.. De kinek mi..
-
Speedy007
őstag
válasz 4nick8 #67521 üzenetére
Hát hiszed hanem nem a kinézete miatt vettem hanem a funkcionalitása miatt.. Ha mindet a kinézete miatt venné az ember vagy gagyi vagy marha drága lenne.. Nekem az volt a fontos hogy ne legyen membrános billentyűzet nyúlós/ragadós és legfőképpen ne kelljen ujj görcsig nyomni a gombot itt ilyen nincs és teljesen megvagyok vele elégedve
-
nuke7
veterán
lehet mostanában valahol keychron akció, vagy az összes karácsonyi készlet elfogyott és most már nem várhatóak akciók..?
https://youtube.com/user/nuke7
-
[Prolixus]
addikt
válasz 4nick8 #67521 üzenetére
Ne törd le a lelkesedését.
Nyilván nem a legszebb font+dizájn van a sapkákon, de nagyon sok keycap szett önmagában többe kerül mint ez az egész billentyűzet. A helyén kell kezelni. Maga a ház szerintem telesen normálisan néz ki.
Amúgy az eredeti kupakok még furábban néznek ki:
[link]I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #67523 üzenetére
Magyar ollós billentyűzetet keresett, de a Cherry Stream 3.0 egyszerűen eltűnt a választékból. Mivel menekülne a gumidómok nyúlós érzetétől és ollós nincsen, így két lehetősége volt: vagy olcsón vesz egy gamer mechanikust, vagy annak több, mint kétszereséért egy Varmilót. Te mit tennél ilyenkor?
A piacon szerintem lenne igény olyasmire is belépő kategóriában, mint a Durandal volt a Masterkeys PBT változata volt valaha, de a gyártók mást gondolnak.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz bkercso #67519 üzenetére
Eléggé emberfüggő, hogy mit jelent a nagyon halk.
Ha laptopbillentyűzet szintjét, akkor mondanám, hogy Cherry Stream 3.0, mint magyar és ollós, de eggyel feljebb írtam éppen és az utóbbi 1-2 oldalon került szóba, hogy nem/alig kapható. Van pár Rapoo, Dellnek akad még ollósa drágábban, de az vezeték nélküli, ahogyan az MX Keys is az és abból magyar sincsen.
Ha lehet kicsit hangosabb, akkor dupla kerettel egy VA109M silent red kapcsolókkal, vagy egy olcsóbb hotswap képeségekkel bíró darab pimpelése.
Ha laptopbillentyűzetnél is sokkal halkabbat szeretnél, akkor az épített mechanikusban lesz csak, de TKL-nél nagyobb nem fog akadni, eleve nem egy gyors dolog összeszedni mindent, és egy nagyságrenddel nagyobb keret kell ehhez.
Persze ollóson és mechanikuson kívül ott van rengeteg gumidómos billentyűzet, azonban ezeknél kérdéses, hogy újonnan milyen hangosak (az a hülye helyzet állt elő, hogy a leggyakoribb kategóriában a legkisebb a megosztott gyakorlati tapasztalat itt a topikban), és onnan milyen gyorsan keményedik fel és válik hangosabbá (ezt sokszor az elődből vagy egy régebbi darabból sem lehet megjósolni, mert sokszor olcsósítanak a gyártók).
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Magyar ollós billentyűzetet keresett, de a Cherry Stream 3.0 egyszerűen eltűnt a választékból.
Azokat mikor is gyártották? 2014?
Gondolom a Ramiris berendelt vagy ezret, de nem tudták eladni az eredeti 9k körüli áron, aztán jól lebiztosítózták a raktáruk leégése után, majd 2019-ben elárasztották a piacot harmadáron.
Tavaly már teljes áron mentek, de mostanra teljesen eltűntek, gondolom végleg kifogyhatott a készlet.Cherry weblapján már évek óta nem szerepelt a magyar verzió.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
(az a hülye helyzet állt elő, hogy a leggyakoribb kategóriában a legkisebb a megosztott gyakorlati tapasztalat itt a topikban)
Gond az, hogy nem nagyon vannak új arcok a topikban, akik meg tudnák osztani a saját tapasztalatukat.
Mi meg már régóta a saját buborékunkban élünk, és nem látunk ki onnan.(Büntetésül elővettem az akku tuningon túlesett K750-et (aka napelemes ajtótámasz), aztán ma azon próbálok dolgozni.
Ejj, de idegesítő hangja van az ollókon pattogó vékony kupakoknak)[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Aki használ KVM Switchet el tudta rendezni szépen az asztalon? Nekem kettő switch van, meg egy audió interfész is, és rossz ránézni a rengeteg kábelre ami minden oldalról érkezik.
Van erre bármilyen esztétikus megoldás?
Már az is fél siker lenne ha nem kéne nyomkodni rajta a gombot, mert így, hogy kell nagyon eldugni sem lehet, mert akkor, hogy nyomom a gombot.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz freelanced #67531 üzenetére
Ejj, nem megy a ScrLk+ScrLk+Enter a napelemes ajtótámaszon, hiába van a vevője a KVM switchbe dugva.
Így nem tudok váltani a meló meg a saját gépem között
-
nagyúr
Érdekes tapasztalat, hogy amíg normál billentyűzeteket használtam, nem éreztem kényelmetlennek, hogy át kellett tenni a kezem az egérre, de a splitnél szinte fáj már, amikor egerezni kell valamiért. Annyira kényelmesen bepockol az ember keze a két egység fölé, hogy nem jó onnan elnyúlkálni. Az egér funkciókat kitenni külön layerre egyelőre kicsit meredeken hangzik azért.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
[Prolixus]
addikt
Tényleg, ha már csendes billentyűzetek:
Silent switch-eket tesztelt-e valaki, kinek mi lett a kedvence? Csak MX silent red-et ismerem tapasztalatból.
-
nuke7
veterán
-
McDuglas
aktív tag
Én vettem monitor állványt és az alá vannak berendezve a kábelek, usb-switch, töltő, memkártya olvasó, stb.
Plusz ergonomikusabbra tudtam belőni a monitor magasságát is. -
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #67534 üzenetére
Ha lineárisról van szó, akkor Durock Silent Linear és átszínezése (Silent Alpaca, Ghost, Seriko) lesz mind a leghalkabb, mint a legsimábban járó.
Ha gyenge taktilisről, akkor az Aliaz eléggé bejött halkságra, és érzésre hozza a barna kapcsolót, ellenben a Kailh Box Silent Brownt halknak nem nevezném.
Erős halkított taktilist nem próbáltam még.
Végül a szokásos disclaimer szöveg: nem a halkított kapcsolóktól lesz halk egy billentyűzet, mert ahhoz a körítésnek is stimmelnie kell.
-
nyunyu
félisten
Nálam csak azért porosodik az asztalon a monitor, nyomtató, laptop háromszögben, mert a DP->HDMI adapter tesztje miatt pár hete kihalásztam az asztal mögül.
Garantáltan agybajt kapnék, ha hotkey helyett dedikált gombot kéne rajta nyomogatni.
(Jó, olyat is adtak hozzá, de rá sincs dugva.)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Outemu Silent Greynek van egy idegesítő ketyegése, ahogy átugrik a nagy huplin, és beleáll a nyúlós hangtompítóba.
GMMKban a lineáris Silent White nekem jobban bejön. (az csak nyúlós.)De szerintem az a bajom, hogy az Outemu Sky/Sky Silent/Silent Grey túl taktilis, és az extra zajjal jár.
Gateron Silent Brownnal a gyenge rugó volt a legfőbb bajom, meg az nem tompít akkorát bottom-outkor, keményen koppan.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Csandi #67547 üzenetére
Ugyan mar... Vizualis visszacsatolas nelkul (= vakon) szinte kizart, hogy akar csak 4-5 kelloen pontos klikkelest megejts. Billentyuzes kozben meg tobb szaz leutes koze szokott bejonni 1-1 hiba.
Nem lehet a kettot egy lapon emliteni.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
freelanced
addikt
válasz nyunyu #67543 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Egy ilyen van a perifériákhoz, az interfészhez és a webkamerához: link
Illetve egy ilyen: [link]
A Display port switch azért kell mert a monitoron csak a DP port használható, így ketté kell osztanom, hogy két géphez jó legyen, és hirtelen nem találtam mást.
Viszont nem működik túl jól, sokszor villog a gép, lassan vált stb., ráadásul ezen is nyomkodnom kell a gombot, ami nem zavarna annyira, de így kb 3x4 kábel lóg három oldalról az asztalon.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz freelanced #67549 üzenetére
mostmár azon gondolkodok, hogy inkább a monitoron váltok bemetet és hagyom az egész switches dolgot a fenébe, nem éri meg... a monitoron váltok egy gombbal, a billentyűzet meg vagy wireless vagy az usb switchen megnyomom a másik gombot....
https://youtube.com/user/nuke7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- KERESEK - Readragon K557 KALA RGB
- Corsair strafe RGB mechanikai billentyűzet
- Keychron Q2 - KTT Strawberry - Glorious Aura V2 Pudding Keycap set - INGYEN FOXPOST
- Eladó 90 darab (+3 ráadás) Gazzew Boba U4 RGB V2 csendes, taktilis (silent tactile)
- Eladó 105 darab Gamakay Pegasus csendes, taktilis(tactile) kapcsolók
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest