Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Sirandrish #47948 üzenetére
A kissé kétes minőségű Tesorok itt most akciósak és 24,5k darabja
Egyik (gyártói oldal)
Másik (gyártói oldal)Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
nyunyu
félisten
Nem tudom, mennyire büntessük az Ornatával.
Vagy vegyen egy MKLt, és a tizes különbözetet adja nekem?Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Sirandrish
legenda
"kissé kétes minőségű"
Ezt hogy kell érteni?
Az elsőt kipróbálnám[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
veterán
válasz Sirandrish #47953 üzenetére
Rossz már az emlékezeted 2 napja linkelték neked ezt: [link]
De én is csak a topikban olvastam, hogy lehetnek vele gondok, a sajátom rendben működik még.[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
pengwin
addikt
válasz kelna91 #47942 üzenetére
WD40 is jó rá, nekem azzal vannak a stabilizátorok megkenve. Kapcsolókat ne kend azzal...
Általában eléggé erőszakosan kell rányomni a szóközt a két oldalsó stabilizátor pöcökre, és ha nem illeszkedik pontosan akkor kell a pöcök +-ára egy ici-pici darab papírzsebkendőt tenni.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
-
Sirandrish
legenda
Lehet bepróbálok egy ilyet
Remélem nem nyúlok beleEz a red switch jo nekem?
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Boss81
senior tag
Sziasztok .
Segítséget szeretnék kérni mégpedig a következő dologban .
Szeretnék venni egy mechanikus billentyűzetet, újat .
A következőre használnám . Munka ! Rengeteget gépelek és a hosszú évek alatt sorra megadták magukat a hagyománnyos klaviatúrák .Normál , magyar kiosztásút szeretnék venni . Nem lenne rossz ha világítana , de csak a betűk a sapka tetején , nem kell karácsonyfa fény áradat , csak ha sötét van lássam a betűket .
Ha esetleg van hozzá szoftver amivel kicsit saját ízlésemre szabhatom nem baj .
20-30 ezer forintot tudok rá szánni .Tudnátok esetleg valamilyet ajánlani ?
Köszönöm előre is
-
Ringman
nagyúr
válasz Boss81 #47958 üzenetére
ki kellene először próbálnod, hogy a lineáris/taktilis/clicky(ez egyben taktilis is) lesz-e jó neked
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
pengwin
addikt
válasz kelna91 #47956 üzenetére
Nagyon szívesen!
Kenni nem a keresztet kell, hanem az alatta lévő téglatest oldalait, mert azok zörögnek a műanyag keretben.
A zsepi (vagy bármilyen más vékony papír) azért kell, mert sokszor a kupak lábában lévő kereszt alakú lyuk egy picit tágabb, mint a stabilizátor pöcke, így abban segít, hogy a kupak jobban ráfogjon a stabilizátorra. Amikor nem tud visszaállni alaphelyzetbe egy stabilizált billentyű, annak az lehet az egyik oka, hogy nem tudja visszarántani a stabilizátort a felső pozícióba, amitől így ferdén fog állni a kupak.
Egy pár mm*pár mm méretű zsepidarabot letépsz, és a stabilizátor keresztjének tetejére teszed, mielőtt felraknád a kupakot, amit ezután kellőképpen rányomsz.
Nekem is hasonló problémám volt a nagyobb gombjaimmal az épített billentyűzetemen, ez a módszer oldotta meg a problémát.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Grizzlu
tag
Sziasztok!
Ajánljatok nekem egy világítós, jó minőségű billentyűzetet! A keret 10k. Gamer cuccra nem vágyom, ellenben fontos, hogy vékonyabb legyen, és magyar kiosztású! Ha jár hozzá egér, annak örülök. Numerikus rész, és egyéb biszbaszok kellenek
Köszi!
MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W
-
Domonkos
Ármester
Van valakinek arrol pontos infoja, hogy az OEM profilu kupakok soronkent mennyit "dolnek"?
A kerdes onnan jott, hogy a kovetkezo billentyuzetemnek OEM helyett DSA profilu kupakjai lesznek, de ez a gorbulet ami most van tetszik, es konkretan a plate meghajlitasaval probalnam ezt kompenzalni.
Szemre egyebkent mar sikerult is, de orulnek ha tenyleg pontos is lenne.Elore is kosz!
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
veterán
válasz Sirandrish #47957 üzenetére
Azt nem tudom, hogy jó-e, ez egyéni preferencia. Ha tudsz elmenni valahova kipróbálni pl. Media Markt, akkor közelebb leszel a válaszhoz.
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #47963 üzenetére
Csak Cherry és XDA akad itthon, így mérni nem tudok, de elvileg ez az STL gyűjtemény segíthet neked, van benne OEM és DSA profilos modell is (nem nyitottam meg, így nem tudom, hogy mindegyik sort lemodellezték-e).
Kevésbé pontos méregetéshez itt van ez az ábra.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Sirandrish
legenda
Az a bajom hogy ugye itt (főleg külföldi oldalakon) milikről meg mikronokról beszélnek, amiket én, totál általános felhasználás során valszeg sosem vennék észre.
Én azért szeretnék Mechanikus billt venni, mert elegem volt a 8-12K-s "gamer" cuccokból, amik fél év alatt megadják magukat, és úgy hallottam (nem értek hozzá, no) hogy a Mechanikus cuccok elnyühetetlenek. Nyilván abból is van gyengébb minőségü, de talán már joggal reménykedek hogy egy 30K-s bill, talán nem olyan tré. Mármint szakik biztos bele tudnak kötni, de nekem netre, meg 1-2 játékra gondolom (remélem) elég lehet.....és bízom benne hogy ennyiért nem adja meg magát fél év alattEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Ringman
nagyúr
válasz Domonkos #47963 üzenetére
dcs és az oem hajlásszöge ugyanaz, vagy eltérő?
[link] - itt van a dcsez nemtom melyik profil: [link]
szerk:
3dprinting#wiki_key_cad_files---
maxkeyboard: [link][ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domonkos
Ármester
válasz Sirandrish #47966 üzenetére
A most konnyen beszerezheto mechanknak altalaban legnagyobb problemajuk, hogy rossz minoseguek a kupakjaik, de a feliratozas meg rosszabb. (rossz: semmivel sem jobbak, mint a kommersz billeken).
Ha visszaolvasol a topikban, akkor a martogatos, pad printed, lezerezett, dye-sub es double shot, valamint ABS vs PBT kifejezesekre keresve eleg sok infot talalhatsz roluk. Ha minosegi billt szeretnel, aminek minosegi a fogasa, akkor egy PBT + dye-sub vagy double shot ala nem adod. Aztan meg eldontheted, hogy sokat fizetsz erte, vagy lemondasz a vilagitasrol. (Utobbi az ajanlott)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Sirandrish #47966 üzenetére
Látatlanban senki sem fogja tudni neked megmondani, hogy a négy alap kapcsolótípus melyike lenne jó neked, ha azt sem tudod, miről van szó.
Ha teljesen izomból gépelsz, és a szomszéd is hallja, hogy szöveget írsz, akkor teljesen mindegy a kapcsoló. Azonban ha ennél egy kicsit is finomabban bánsz a billentyűkkel, akkor igenis lehet érezni a különbségeket, és számítani fognak a különbségek.
Ha három darab 5 forintost egymásra halmozva az ujjad végére teszel, akkor megérzed? Körülbelül ekkora egy Cherry MX Brown taktilis huplija.
Domonkos: Aztan meg eldontheted, hogy sokat fizetsz erte, vagy lemondasz a vilagitasrol.
Arról a világításról, ami általában 100-200 Hz között villog a periferiális látómeződben, fárasztva és rongálva a szemedet.Ringman: ezt az ábrát kerestem, mert a napokban láttam, de nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Domonkos #47968 üzenetére
Ebben több mindent nem értettem, mint amit értettem...
De keresgetek kicsitdqdb Hát biztosan észreveszem, igen
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #47969 üzenetére
Ezt a kupakkészletet láttad már? Elvileg SA/MT3 profilokhoz hasonló szferikus felület és közben a DSA/XDA profilokhoz hasonló alacsony és sorfüggetlen kupakmagasság.
A kíváncsiságom kisebbnek bizonyult a laser engraving felirat visszatartó erejénél.
-
Domonkos
Ármester
válasz Sirandrish #47971 üzenetére
Lenyeg nagyjabol annyi, hogy az atlag mechakon talalhato kupakok sokkal hajlamosabbak a kopasra, mint azok, amiket mi jonak tartunk. Es itt nem csak arra kell gondolni, hogy egy idovel lekopik roluk a felirat, hanem arra is, hogy a feluletuk elvesziti azt a kicsit erdes texturajat, konkretan simara kopik.
Szerintem meg szornyu erzete van egy simara kopott kupaknak...PBT nem kopik annyira, ABS sokkal inkabb hajlamos.
Double shot es dye-sub feliratozas meg akkor is olvashato marad, ha kopik maga a kupak, a tobbi nem.[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
-
Sirandrish
legenda
válasz Domonkos #47973 üzenetére
És itt időben mire kell gondolni?
Csak azért kérdezem mert pl az asszonynak egy 2K-s KGST piacos (kb) bille van vagy 5 éve és a betük még mindig látszanak
Azért példálózok az övével, mert az enyém max évente cserélve vanEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Domonkos
Ármester
válasz Sirandrish #47975 üzenetére
Gondolom par ev.
De ugy hiszem, hogy ez sokkal inkabb fugg attol, hogy mennyire izzados az ember mancsa, es hogy az az izzadsag mennyire jo baratsagot apol a kupakkal.
Amugy a PBT sem elnyuhetetlen, csak sokkal ellenallobb. En mar nem valtanek vissza.Egyszeru billentyuzetek altalaban ABS kupakokkal es tamponnyomassal keszulnek; pont mint az olcso, nem vilagitos mechak. Az olcso vilagitos mechak martogatos eljarasa semmivel sem jobb.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Sirandrish #47975 üzenetére
A legkevésbé tartós a pad printed megoldás, amikor csak rányomtatják a szöveget a billentyűre. Háttérvilágítással nem kompatibilis.
Ezután jön a laser etched/laser engraving, amikor lézerrel árkot vájnak a kupak felületébe, és ezt az árkot töltik meg festékkel. Háttérvilágítással nem kompatibilis. Testvéreméknek ilyen van a Masterkeys L billentyűzeten PBT-ből, 11 hónap után nem láttam náluk észrevehető kopást, míg másnak hetek alatt megkopik/elhalványul.
Dyesub eljárás kupak anyagába úgy diffundáltatják bele a festéket, amely kellően mélyen belemegy az anyagba, hogy a kupak kopása közben se halványuljon a felirat. Háttérvilágítással nem kompatibilis. Hátránya, hogy csak sötétebb lehet a szöveg, mint a kupak, így fekete kupaknál nem alkalmazható. Másik hátránya, hogy nem olyan éles a szöveg kontúrja, mint doubleshot esetében.
A doubleshot megoldásnál a kupakot két műanyagból építik össze, ez a legtartósabb megoldás, mert a felirat is műanyag. Háttérvilágítással akkor kompatibilis, ha átlátszó műanyagot használnak. Világítós mechanikus billentyűzethez a Ducky ad ilyet a One 2 sorozathoz, a Massdrop a sajátmárkás ALT és CTRL billentyűzetekhez, valamint Corsairhez vásárolható kiegészítő készlet.
Mindenki más az olcsóbb, "mártogatós" néven hívott eljárást használja világítós kupakoknál: fogják az átlátszó ABS műanyag kupakot, festékbe mártják, lézerrel leégetik a felirat helyét, kap némi felületkezelést, és készen van. A hátránya a megoldásnak a technológiába kódolt kopás, mert az ujjaddal nem a kupak anyagát dörzsölöd gépelés közben, hanem a festéket. Egyes gyártóknak jobban sikerül a felületkezelés, egyeseknek nagyon nem. Kopáskor itt nem a felirat halványul el, hanem éppenséggel a felirat "nő" meg, és a kupak egyre nagyobb része válik a fény számára átlátszóvá.
A kopás mértéke a felhasználó bőrétől függ alapvetően, én például nehezített terep vagyok a gyártóknak Nekem a doubleshot ABS kupakkészletem már 1 év után elkezdett fényesedni, most 2 évesen pár billentyű már Hadik András lovasszobrához hasonlít. És ez GMK kupakkészlet, ami a doubleshot ABS csúcsa, de az ABS akkor is ABS, legközelebbi nagytakarításkor már másik kupakkészlet megy majd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Nah ez már leírás a javából. Köszönöm szépen
Honnan lehet azt tudni hogy melyik bill, milyen módon készült?Példának okáért, lehet tudni hogy ez melyik eljárással készült? Azért ez, mert egy ilyet nyúzok éppen..
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz Sirandrish #47981 üzenetére
Kb onnet, hogy ami jo eljarassal keszult, az reklamozza magat ezzel. Ahol nem, ott el szokott lenni felejtodve, hogy megemlitsek az eljarast.
-
törölt tag
Sziasztok!
20-30k-ért keresek új, mechanikus billentyűzetet.
Játék a legfőbb szempont.Most valami Genius Scorpion K215-t használok, ütni-vágni jó ez is.
Normál méretű érdekelne, valami Kingston HyperX / Asus ROG / Steelseries elsősorban, hogy ne üssön el a setup annyira. Persze bármilyen más márka megteszi, csak legyen mechanikus, és az RGB sem hátrány.
HyperX-ből az Alloy FPS-t néztem, ez nem RGB, de viszonylag olcsó.
Más márkákat is meghallgatok.Kiosztás nagyjából mindegy, csukott szemmel is megy az írás
-
Domonkos
Ármester
válasz #32191744 #47983 üzenetére
hyperx, cm, corsair, g.skill. Ebben az arkategoriaban toluk erdemes valasztani.
Annyi a lenyeg, hogy mindenkepp 6kro-s legyen a billentyuzet. Nem gondolom hogy letezik <6, de ha veletlenul olyat veszel, az szivas.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
energy4ever
addikt
Jelenleg Thermaltake Tt esports Poseidon ZX-em van, de a "W" gombja mar nem mindig akar mukodni(most is 2.jara jott ossze). Kerdes, ha rendelek hozza Cherry MX Blue kapcsolokat a WASD kupakok ala, akkor normalisan befogadja a bill, vagy belese tudom majd forrasztani?
Nem akarom a mostanim lecserelni, amugy megvagyok vele teljesen elegedve, semmi mas bajom sincs vele.
-
pengwin
addikt
válasz Sirandrish #47981 üzenetére
Háttérvilágításos billentyűzetek az esetek 99,9%-ában mártogatós kupakokkal készülnek, a nem mechanikusak között szerintem nincs is más fajta.
Árulkodó jel, ha az adott billentyűzet kapható milliónyi kiosztásnnak megfelelő felirattal.Fentebb már írták: nagyon rövid a háttérvilágításos, normális kupakos billentyűzeteket forgalmazó gyártók listája, és ők is tipikusan csak egy-két nyelvhez kínálnak mondjuk double shot kupakokat, mert mindegyik kupakhoz külön öntőforma kell.
Dye-sub kupakokkal lényegesen olcsóbban lefedhető jó minőségben sokféle kiosztás, de mivel ez nem háttérvilágítás kompatibilis, így a gyártók hanyagolják. Látod itt a topikban az érdeklődők nagy része világítást és/vagy RGB-t igényel, nem a minőség az első szempont, ami a vásárlóknak eszébe jut.
(#47985) energy4ever
Márkától függetlenül minden Cherry MX-kompatibilis kapcsoló bele fog menni, csak ajánlott megfelelő lábszámút venni (van 3 és 5 lábú, attól függően, hogy 1 vagy 3 műanyag pöcök van a kapcsoló alján). Nézd meg, hogy a tiédben melyik van. Ha rosszat veszel akkor se történik mondjuk semmi, az extra pöckök levághatóak végszükség esetén.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Domonkos
Ármester
Na! Lecsereltem a dac-man-on a kupakokat sima dsa-ra, mert a poker-tol valoszinuleg meg fogok szabadulni es vissza kellett rakjam ra a kolcsonvett kupakokat.
Es igy most dsa-val nagyon meglepo ezt hasznalni. Nem is a profilbeli kulnobseg az, ami meglep, arra szamitottam. (dsa-val egy kicsit tavolabbinak erzodnek a billentyuk a lapos profil miatt...), hanem az, hogy mennyivel masabb erzesu lesz tole a kapcsolo. Ez a mostani darab cherry mx blue-val van szerelve es a taktilitas valami egeszen maskepp jon at. Sokkal direktebb. Jobban az ujjaimban erzem az egeszet. Nem tudom, hogy ez most azert van-e, mert a dsa konkretan raszorult a stem-re (attol felek, hogy kitepem az egesz kapcsolot, ha majd le akarom szedni), de mindenkepp olyan erzesem van, hogy a taktilitas az nem a hazat es a kapcsolo tobbi reszet rezgeti, hanem egyenesen feljon a kupakon at az ujjamig.
Egyenlore nem tudom hogy tetszik-e a valtas. Ez az ujfele taktilitas talan jobb - bar tenyleg egy kicsit fura - a profil elvesztese elegge faj. Vagy egy 10%-ot biztos vissza is esett a sebessegem. Na de majd a kovetkezo platejet jol meghajlitom. Meg tenting is tobb lesz majd benne!Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Mr.Csizmás
titán
OZONE STRIKE BATTLE fekete US 18k
HyperX Alloy FPS RGB 28killetve egy új esélyes a lowcost kategóriában: Patriot Viper V730 ~19-20k - Kailh red/brown switchekkel találtam itthoni forgalmazásban.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Sirandrish
legenda
Asus Cerberus Mech RGB-ről vélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Sirandrish #47989 üzenetére
24-ért megérheti talán. gondolom kailh/outemu switch.
(#47991) Sirandrish annyiért van kínálat másból is, a márka nem jelent semmit, főleg nem az asusnál
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Mr.Csizmás #47990 üzenetére
Kai Brown ha minden igaz..
-
tisn
addikt
válasz Mr.Csizmás #47988 üzenetére
faszom egysoros enterek
-
Sirandrish
legenda
válasz Mr.Csizmás #47990 üzenetére
Figyelek...milyen mást ajánlanál? 30K-ig bezárólag...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Sirandrish #47993 üzenetére
30-ért le lehet fedni az átlagigények 95%-át, csak le kell takarni a márkajelzést. volt már kívánós hsz a topikösszefoglaló alapján?
-
tisn
addikt
válasz Mr.Csizmás #47994 üzenetére
amugy elegedett vagyok a roccattal, csak ne keken vilagitana
(elozo logitech g11 is kek volt, mar meguntam az evek alatt)
-
energy4ever
addikt
-
Sirandrish
legenda
válasz Mr.Csizmás #47995 üzenetére
Igen, volt, de mivel konkrét választ nem kaptam, így elkezdtem kutakodni, és így jutottam el a Tesoro Gram Spectrumig, és a most linkelt Asusig...
Ezeknél ugye minden gomb külön színezhető, ami tetszik ugyan, de egyáltalán nem feltétel, viszont sima világítás mindenképp kéne..[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Sirandrish #47998 üzenetére
magyar feliratozás
kiosztássajnos eléggé behatárolja. (nagy enter = iso layout)btw. kell is a magyar felirat, vagy csak elég ha simán iso? (megvan a hosszú í, úűő..stb. saját gombja)
-
Sirandrish
legenda
válasz Mr.Csizmás #47999 üzenetére
Elég ha megvan a külön gombja...lényegében úgy is vakon írok, csak gáz ha gépelés közben gombkombinációkkal kell operálni.
Egyébként ezt nem is tudtam. Mármint hogy van olyan aminél megvannak a gombok csak nem magyar..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok