Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48501) gjung44 válasza Domonkos (#48499) üzenetére


gjung44
tag

Értem, neked is köszi a válszt. Szerinted sem lenne akkor rossz választás a Tesoro GRAM MX One? Én félni szoktam azoktól a márkáktól amiket még soha nem hallottam de ha te is ajánlod ebben az árkategóriában akkor ketten már meggyőztök róla.

[ Szerkesztve ]

(#48502) Domonkos válasza gjung44 (#48501) üzenetére


Domonkos
Ármester

Hat amig lehetett kapni a CM Masterkey S-t, addig szerintem az kepviselte a legjobb ar/ertek aranyt, a keszen kaphato billentyuzetek kozt. Bar nem volt vilagitasa a kupakjai kituno minosegiek voltak.
Most hogy az nincs, igy gondolom, hogy most a tesoro lenne kozel a legjobb ar/ertek arannyal. Itt a topikban nem nagyon hallunk rola olyanokat, hogy nagyon meghalnanak.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#48503) pengwin válasza Casanova* (#48482) üzenetére


pengwin
addikt

Énn inkább erre a Rakk Ilis-re lennék kíváncsi, Outemu Hot swappal és azzal a levehető felső kerettel.

Üdv, pengwin

(#48504) Casanova* válasza pengwin (#48492) üzenetére


Casanova*
veterán

keypad
lyet vettem a múlthéten drága gamer bill helyett. . Nem tudom milyen blue kapcsolója van,de nagyon imádom. Nagyon jó játszani ezen! Annyira nem hangos,nem vészes. Igazából csak a space gombja hangos. És csak 6500 ft. volt nyomkövetős kiszállítással. :C

[ Szerkesztve ]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#48505) dqdb válasza gjung44 (#48501) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ebben az árkategóriában más nincsen, ami nem saját márkás kapcsolóval fut (azok között pedig ritka a barna), ilyen egyszerű az ajánlás alapja. Ha kapható lenne az a CM (vagy az elődmodelljei), akkor senki sem ajánlaná.

Vagy van még ez UK /DE/nordic kiosztásban és piros háttérvilágítással, vagy ez RGB-vel.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#48506) Casanova* válasza pengwin (#48503) üzenetére


Casanova*
veterán

Na ezt elfogadnám! Nagyon fain!

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#48507) gjung44 válasza dqdb (#48505) üzenetére


gjung44
tag

Magyar boltokban csak piros kapcsolókkal találom meg ezeket. Igazából nem akarom kizárni a pirosat de akkor nem lenne még nagyobb a választék? Vagy abból is csak ezek vannak?

(#48508) Domonkos


Domonkos
Ármester

Lattatok mar a wooting-nak a blogjat? :C :)) :C :)) :C

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#48509) Ringman válasza pengwin (#48503) üzenetére


Ringman
nagyúr

pontosan így lehet elrontani egy 96-os billentyűzetet - nincs rajta kurzorblokk, de ott a 2.75u shift.
+ indokolatlanul lyukas az fn-row

(#48510) Egon válasza Domonkos (#48485) üzenetére


Egon
nagyúr

Nem igazán vagyok képben ez építéssel kapcsolatban (jó lenne valami step-by-step leírás arról, hogy miképp működik). Ha forrasztani kell, akkor számomra felejtős. No meg azért csillió forintot nem akarok elkölteni klaviatúrára (eddig az jött le a topicból, hogy meglehetősen drága dolog az épített billencs).
Szerintem rengeteg előnye van a full size kivitelnek: rögtön ott a numpad, és ezzel a nagy mennyiségű szám gyors bevitelének remek lehetősége. De erről megintcsak nem akarnék hitvitát nyitni (szerintem egészen nevetséges érvek szoktak elhangzani a TKL mellett, miközben teljesen egyértelmű, hogy funkcióvesztés történik azzal a kivitellel - ez kb. olyan értelmezhetetlen dolog számomra, mintha valaki arra "büszke", hogy nincs optikai meghajtó a gépében).

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#48511) Drenadar válasza Domonkos (#48499) üzenetére


Drenadar
veterán

Én éppen kinéztem egy Ducky One 2-t, és sehol se lehet kapni :( az RGP teljes hosszú silent red kapcsolósat...
valaki tudja hol lehet "biztosan" megrendelni ezeket? :)

(#48512) Domonkos válasza Egon (#48510) üzenetére


Domonkos
Ármester

Akkor ez szamodra erdekes lehet.
Ezek a sajat tapasztalataim amit az elmult par evben gyujtottem.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#48513) dqdb válasza Egon (#48510) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha forrasztani kell, akkor számomra felejtős.
Akkor ennyi, esetedben a custom történetnek vége. Nincsen sem TKL, sem 100%-os méretben hotswap sockettel szerelt ISO kiosztású billentyűzet (ANSI akad). 60% fölött a lehetőségek korlátozottak amúgy is (nyák, ház), és az árak is elszállnak.

szerintem egészen nevetséges érvek szoktak elhangzani a TKL mellett, miközben teljesen egyértelmű, hogy funkcióvesztés történik azzal a kivitellel
Ha valaki nem használja, akkor nem történik funkcióvesztés.

Ha használja, akkor történik funkcióvesztés, erre lehet megoldás a külön numpad, amit oda teszel, ahová szeretnél, azaz amikor nem kell, akkor el, amikor kell, akkor jobbra vagy balra, hol kényelmes. Például játékban makrókat konfigurálsz rá, és mehet balra.

ez kb. olyan értelmezhetetlen dolog számomra, mintha valaki arra "büszke", hogy nincs optikai meghajtó a gépében
Nálam nem történt funkcióvesztés azzal, hogy az optikai meghajtó meghalt 6-7 évvel ezelőtt az asztali gépemben, mert nagyon nem használtam. 2 éve vettem egy külsőt kizárólag azért, mert egy röntgenfelvételt CD-n kaptam meg, és kíváncsi voltam, hogyan néznek a csavarok a kezemben. Olyan fél évvel később az összes audio CD-met behúztam FLAC-ba 2-3 hét alatt, ha már egyszer van mivel, töröltem a netről letöltött változatokat, és azóta a szekrény mélyén figyel a meghajtó.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#48514) gaben22 válasza Drenadar (#48511) üzenetére


gaben22
senior tag

Írj Merlin hardvernek, hátha tudnak szerezni, TKL van nekik úgy látom most is.

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#48515) minek?:S válasza Zsiráfnyál (#48479) üzenetére


minek?:S
őstag

Ezt még délután akartam megírni, csak nem volt rá lehetőségem. Szóval:

Én pl pont az vagyok, akinek még a legjobban talán a Black jön be. Sok Cherryvel nem volt dolgom hosszú távon, de, ha valamilyen okból kifolyólag szükségem lenne egy Cherry MX kapcsolós billzetre, az Black lenne. Blue-t sajna nem tudtam még kipróbálni, viszont sem a Red, sem a Brown nem jön be. Valahogy olyan semmilyen érzet fog el lenyomáskor, olyan "plötty", nincs semmi határozottság. Mondjuk ez az aláírásomból nem meglepő, hiszen azon mazochisták(vagy istencsászárok) közé tartozom, akit sikerült rábeszélni a jóra. És mondom ezt úgy, hogy, mint említettem, nem csak gépelésre használom, hanem játékra is, MOBA-ra, szóval azért előfordul amikor eszeveszetten kell nyomogatni egy gombot.

Csak gondoltam viccesen jönne ki az ujj törés mellé :D

Egyébként poénból megnéztem ezt az érmés dolgot az 'F' billentyűmön és ~13db 5ft-os és 3db 100-as kellett. [(13 * 4,2g) + (3 * 8g) = 78,6g]. És továbbra is csak hype-olni tudom az egészet.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#48516) Egon válasza Domonkos (#48512) üzenetére


Egon
nagyúr

Ezt már olvastam, köszi, de nem ilyen leírásra gondoltam.
Lehet hogy felületesen futottam át az írást, de ha jól emlékszem, a nagy része arról szól, hogy keresed a (számodra) ideális kiosztást.
Egy tized ilyen hosszúságú írást látnék szívesen, aminek esetleg egy része a számotokra vélhetőleg triviális, azok számára, akik először hallottak custom billentyűzetről, vélhetőleg korántsem egyértelmű: konkrétan milyen összetevők szükségesek egy custom billentyűzet összerakásához, és ehhez milyen alkatrészekre van szükség. Pl. azt nem tudom, hogy billentyűzet "háznak" kell egy "donor" billencs (bármilyen lehet, vagy van, ami nem alkalmas?), vagy lehet kapni "üres" "billentyűzet házakat" is?

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#48517) Mr.Csizmás válasza Egon (#48516) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

házakat tudsz csináltatni szaktopicban is, igaz pcb-t lehet nehezebb alakítani bele, ha nem sima split vagy 60%, vagyis inkább magadnak kell összedrótozni.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#48518) dugo_ válasza Egon (#48516) üzenetére


dugo_
veterán

https://matt3o.com/book/

És gugli. Reddit, github, billes fórumok stb.

Nálam úgy nézett ki a dolog, hogy megrendeltem a szükséges dologkat (kapcsolók, diódák, huzalok, pár led, egy mikrovezérlő), a postázás 2-3 hetében kitaláltam a mátrixot, kiokosítottam magam elméletben, megírtam a TMK alapján a saját firmwaret (ami nem működött elsőre flashelve:D), majd amikor megjött, akkor 15-18 munkaóra alatt összeraktam.

TKL házam és kupakok megmaradtak a szétégetett nyákos Lolitából.

Van "Így építsd a billentyűzeted" topik is amúgy.
https://logout.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/keres.php?suser=dugo_

[ Szerkesztve ]

(#48520) dqdb válasza Egon (#48516) üzenetére


dqdb
nagyúr

MX Silent Red switches Fnatic Streak RGB + Masterkeys Lite L "kupakkészlet" páros nem jó neked? Úgy nézem, hogy itthon is akad ilyen változat a billentyűzetből.

Építettből ez áll a legközelebb az elképzelésedhez, tud ISO-t, világítást, van hozzá kompatibilis ház normális áron, a firmware programozható, náluk szinte minden kapcsolótípus kapható (kimondottan silentből Gateron Silent Brown/Red, Cherry MX Silent Red és Aliaz biztosan), és úgy nézem, hogy a cég vállalja némi felárért az összeszerelést, már csak kupakkészlet kell rá és egy stílusban hozzáillő numpad.

Ha egyben szeretnéd, akkor tőlük össze lehet legózni a komponenseket, kellenek még stabilizátorok, switchek, kupakkészlet és lehet forrasztani.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#48521) GalaHU


GalaHU
őstag

A laptopomhoz vettem egy Logi M720-as egeret, és meglepődve láttam hogy 3 különböző PC-hez/laptophoz lehet egyidőben párosítani és az egéren lévő kapcsolóval lehet közöttük váltani. Nagyon megtetszett, fantasztikus hol tart már a tudomány! :)

De elindult a vezérhangya a nyúltagyamon, hogy jó volna ezt billentyűzettel is megcsinálni, mert a melóba a saját laptopom mellett a céges is ott van az asztalomon (hozzákötve egy monitor), és a fene se akarja folyton cserélgetni.

A neten rákeresve láttam olyan megoldást ami azonos wifi hálózaton tudná ezt a dologt, de ez sajnos nem járható, külön hálón lehetnek csak a laptopok.

A kérdésem tehát, hogy lehetőleg Logi vonalon létezik -e olyan (vélhetően BT-s) megoldás amivel egy bill+egér kombót több eszközön is használhatok?

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#48522) dqdb válasza GalaHU (#48521) üzenetére


dqdb
nagyúr

Létezik ilyen náluk billentyűzetből is, ha nem ragaszkodsz a magyar kiosztáshoz (mert abban nem elérhető egyik sem).

Ha igen, akkor egy ilyen, és bármilyen vezetékes egeret és billentyűzetet tudsz két PC között váltogatni (vagy vezeték nélkülit, ha ebbe dugod be az adapterét).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#48523) GalaHU válasza dqdb (#48522) üzenetére


GalaHU
őstag

Köszi a tippet!

Ma délelőtt belefutottam a MediaMarkt-ban egy K375s-be és azzal össze tudtam hozni a dolgot! :)

Ha más is ezt próbálná akkor egy tipp: Csak az első gépen lehetett Unify-módszerrel hozzáadni a billentyűzetet, a másikon már sima BT-s egységként kell illeszteni, mert különben mindkét helyen az első slotra rakja a Logitech Options és azt sehogy se tudtam megváltozatni...

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#48524) nyunyu válasza GalaHU (#48523) üzenetére


nyunyu
félisten

Második Unifying vevő hozzáadása: billzeten/egéren második vagy harmadik eszköz legyen kiválasztva, nyomd meg rajtuk a connect gombot, majd a második PCn, ahova a másik vevő van bedugva indítsd el a unifying alkalmazást, és keresd meg a párosítandó eszközöket.

Ekkor a második vevő a bill/egér második vagy harmadik opciójához lesz rendelve, nem az elsőhöz.

SetPoint Lite/Options (tököntudjahogyhívják a mostani MouseWaret) nem kell hozzá.

Mivel a melós laptopom BT drivere állandóan szarakodott, és már nagyon untam az 5 percenkénti WiFi+BT hardveres kikapcs, bekapcsot, hogy visszanyerjem az egeret,így bedugtam a napelemes ajtótámaszból maradt unifyingot a laptopba, és az MX Master harmadik csatlakozásához lett rendelve.
Így most itthon a saját vevőjével megy egyes porton, melóban másik vevővel a hármason.

Elképzelhető, hogy a kettes port fixen BT 4.0, és nem lehet unifyinggal használni, hármas az biztosan programozható mindkét módra.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#48525) Zsiráfnyál válasza dqdb (#48480) üzenetére


Zsiráfnyál
aktív tag

Egy kis numpadom van nekem is, de én olyat keresek, ami kifejezetten játékra van kitalálva (pl a hüvelykujj alá berak oldalra 3-4 gombot, akár egy komplett D-padot is). Ilyen egér és numpad között félúton eltévedt valamit, ami mozdulatlan csukló mellett tesz elérhetővé minél több gombot.

Szégyen kimondani, de valami olyasmit, mint amit a Razer is gyártott. Nyilván Razer termékkel a s*ggemet se törölném ki, de kialakításban valami olyasmi az elképzelés. A Logitechnek is volt egy [G13]-ja, csak arra meg ráraktak valami idióta kijelzőt, meg a kialakítása is elég béna. Meg eleve mindkettő kb az értékének háromszorosára van beárazva. Szóval ha ezt valami derék kínai lekoppintaná, RGB nélkül, piros kapcsolóval, normális anyaghasználattal, fele ennyi pénzért, azt simán kipróbálnám.

[ Szerkesztve ]

(#48526) Mr.Csizmás válasza Zsiráfnyál (#48525) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Casanova linkelte pár napja, van red és brown switchhel.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#48527) Egon válasza dqdb (#48520) üzenetére


Egon
nagyúr

Egy kicsit félek a red switchtől. Általában tbs vagy fps játékokat játszom. Előbbinél tökmindegy a klaviatúra milyensége, utóbbinál viszont nem. Mintha azt olvastam volna a red switch-ekről, hogy nem igazán ajánlottak fps-re, vagy rosszul tudom?

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#48528) Ringman válasza Egon (#48527) üzenetére


Ringman
nagyúr

rosszul, az mx red a "gamer" switch. a blue nem ajánlott a hiszterézis miatt.
személyesen nekem (ill. kifejezetten a csuklómnak) a könnyű lineáris switch vált be - és kb kizárólag gépelésre használom a billentyűzetet.

szerk:
fnatic streak warehouse dealsen is szokott lenni, sokszor olcsóbban az itthoni vagy a gyári webshopos árakhoz képest.

[ Szerkesztve ]

(#48529) dqdb válasza Egon (#48527) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nincsen elérhető közelségben hozzád valamilyen piros kapcsolós billentyűzet egy "éles" tesztelésre? Tehát nem MM-ben megnyomogatásra gondolok, hanem játék és szövegírás közben.

Az fordulhat elő problémaként a taktilitás hiánya miatt, hogy a hosszan lenyomott billentyűt az érintési ponton túl engeded fel véletlenül (nyomod, csak gyengül a nyomás). A kék kapcsoló hátrányát írta Ringman, ez a két probléma, amit fel lehet hozni, mint problémás pont (az NKRO vagy legalábbis 6KRO mellett, de az adott lesz egy gamer billentyűzetnél).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#48530) Casanova* válasza Zsiráfnyál (#48525) üzenetére


Casanova*
veterán

[link]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#48531) pengwin válasza Casanova* (#48504) üzenetére


pengwin
addikt

ezt én is néztem már, mondjuk nem játékhoz... szentségeltem is, hogy miért nem lehet a másik felét is megvenni, kész is lenne az olcsó kétrészes billentyűzet. :))

Üdv, pengwin

(#48532) Drenadar


Drenadar
veterán

a ducky shine 7 csak az ára miatt nincs fent az ajánlott bill-ek között?

(#48533) dqdb válasza Drenadar (#48532) üzenetére


dqdb
nagyúr

Azért nincsen, mert eléggé friss modell még. A Ducky One-t/One 2-t például ajánlani szoktuk (és úgy bármelyik Duckyt, amire jó minőségű kupak kerül, korábbi Shine sorozat volt ezért megszólva), mert az építési minőségük az egyik legjobb. Ilyen vastagság doubleshot kupakkal ez nagyon rendben van. Negatívumként azt lehet felhozni, hogy ennek is vibrál a háttérvilágítása, na nem mintha bármely más csillámpóni világításos billentyűzet a piacon jobb lenne ezen a téren.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#48534) gaben88


gaben88
őstag

Sziasztok!

Szeretnek venni egy 2. billt ejszakai hasznalatra. Netezeshez es nemi jatekhoz. Nagyon fontos lenne, hogy jol olvashato legyen este is, tehat legyen ertelmes vilagitasa es halk legyen(!!!). Ki mit ajanlana? Osszeg kb mind1, meret is, de ha lehet magyar kiosztasu legyen, de ha nem az, az se baj.

Koszonom!!! :R

iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad Pro 10.5, Switch OLED, Steam Deck, Quest 2

(#48535) Crabface


Crabface
senior tag

Mindenki néma billt akar... lecsengett az rgb?

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#48536) Ringman válasza Crabface (#48535) üzenetére


Ringman
nagyúr

néma+világítósat.

(#48537) nyunyu válasza Ringman (#48536) üzenetére


nyunyu
félisten

Doubleshot magyar kupakokkal 10 ezerért.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#48538) Egon válasza nyunyu (#48537) üzenetére


Egon
nagyúr

Lehet ezen humorizálni, ugyanakkor szerintem örvendetes, hogy végre többen felvállalnak teljesen jogos és természetes igényeket - az anyagi része más kérdés.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#48539) Crabface


Crabface
senior tag

ISO, mx red vagy mx black (ezek kb halk cuccok, a feláras dampening nélkül) elérhető árakon van. Kupakszettet meg aki tudja megoldja külön. Egyben ilyen nemnagyon van mecha szerintem... legalábbis olyan, mihez ne kelljen bankot rabolni.

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#48540) Ringman válasza Crabface (#48539) üzenetére


Ringman
nagyúr

csak a gumidómos tövig kell nyomni mindent után első nekifutásra az is hangos sokaknak, amíg nem megy a touchtype.

a világítás+magyar+tartósból meg ugye max kettőt lehet választani.

(#48542) nyunyu válasza #69059072 (#48541) üzenetére


nyunyu
félisten

Tesoro Durandalból még mindig kapható az MX Blue kivitel, többi már tavaly(előtt?) elfogyott.
Vagy ha már az sincs, akkor Gram MX One?

Logitech K200 a jelenlegi. Kicsit kopott már, bár tökéletesen működik.

Erre sajnos nem elég erős az itteni szmájli készlet :O

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#48543) Ringman válasza nyunyu (#48542) üzenetére


Ringman
nagyúr

+ mehet rá egy vastag blank pbt kupakszett - oem/cherry/dsa/sa profillal, ízlés szerint.

(#48544) Mr.Csizmás válasza Egon (#48538) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

lehet humorizálni, de gondolom ők minden váltásnál lenéznek, hogy jó irányba rakják? :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#48545) Crabface válasza Mr.Csizmás (#48544) üzenetére


Crabface
senior tag

Nekem az is rgb és német feliratos... :DDD

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#48546) pengwin válasza Egon (#48538) üzenetére


pengwin
addikt

A világítás iránti igény azért vitatható, hogy természetes-e.
Szerintem sokkal inkább azért alakult ki, mert a gyártók áttértek a döntően fekete billentyűzetekre. Mindezt a nagy olcsósítás miatti gyengébb anyaghasználat rejtése érdekében. A fekete műanyagon nem fog feltűnni, hogy sárgul, bármennyire olcsó is. Cserébe világítás nélkül nem nagyon látszik rajta semmi.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#48547) Crabface válasza pengwin (#48546) üzenetére


Crabface
senior tag

+1

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#48548) csako válasza pengwin (#48546) üzenetére


csako
veterán

A fekete billentyűzeten a fehér betűk azért jól látszanak... amíg le nem kopnak :D
Egyébként mióta világítósom van rájöttem, hogy ez így már egy "szobadísz"... ritkán erre járó rokonok, egyéb ismerősök, ha meglátják először mind megjegyzik, hogy "hű, de szép", "ez aztán jól néz ki" stb.
Én magam is szeretem nézegetni, ahogy beállítottam :P
Szerintem pl. itt is sokat dob a fotón (nem saját), hogy nem egy "sima" bill. van, hanem egy rgb.

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

(#48549) pengwin válasza csako (#48548) üzenetére


pengwin
addikt

Ha nincs valamilyen természetes vagy mesterséges fény, akkor én nem látom a fekete alapon fehér betűket.

Az a setup nekem is tetszik, guszta a pizza! ;)

Egyébként milyen billentyűzet az? CM Masterkeys? Szerintem nagyon kulturált a betüstílusa, tetszik.

Üdv, pengwin

(#48550) csako válasza pengwin (#48549) üzenetére


csako
veterán

Sötétben a fehéren fekete betűk sem látszanak, vagy arra gondolsz, hogy ahhoz elég a monitor fénye?

COOLERMASTER MasterKeys Lite L van a pizzás képen, megkérdeztem a fotó készítőjétől korábban :)

Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.