Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47651) Ringman válasza Domonkos (#47649) üzenetére


Ringman
nagyúr

- ertelmes kiosztasok: A QWERTY/QWERTZ nem tud semmit felmutatni azon kivul, hogy elterjedt. Dvorak, colemak, workman stb. mind jobbak es kenyelmesebbek.

mivel az esetek 95%-ában magyar szöveget gépelek, így melyik layout ami erre optimalizált?

ergo-t néztem párat, de forrasztani nem tudok (nem is vonz a dolog hogy megtanuljam, max szükségből), így a betanulást és a berendezés árát is hozzá lehet csapni :(

Ha van olyan dolog a munkadban amit most egerrel oldasz meg de el lehetne vegezni egy billentyukombinacioval is, akkor ne nyulj az egerhez, tanuld meg a billentyukombinaciot! Meg jobb, ha ezt a funkciot sajat makro ala rendeled.
szerintem is érdemes, csak sajnos nálam az egérklikk, számok, utána az escape/enter a legtöbbet használt dolog, sok gombra meg nem lehet billentyűkombinációt sem bindelni.

---
trackpointból van diy kit?

(#47652) dqdb válasza micafighter (#47650) üzenetére


dqdb
nagyúr

Igen, vannak. Atreus, ErgoDox, Kinesis Advantage2, rengeteg hagyományos és ortolineáris split billentyűzet különféle méretekben. Ezek egy része csak megépítve, egy része csak kitben, és egy része mindkét formában elérhető. Az építés pedig abban az esetben, ha hotswap nyákot kapsz, eléggé leegyszerűsödhet (és a legtöbb kitnél a megépítés csak a kapcsolók beforrasztását jelenti, maga a nyák már "konyhakészen" érkezik).

Domonkos: el kell felejteni az egeret
Vagy ha már úgyis split, középre be kell tenni egy touchpadet vagy laposabb trackballt. Ezzel az egérmozdulatok a tényleg precíziós mozgást igénylők kivételével le vannak tudva, és csak a hüvelykujjadat kellett hozzá mozgatni, nem a jobb kezedet.

Ringman: trackpointból van diy kit?
Laptophoz valót trackpointot lehet venni, ezek egy része USB kimenettel bír, így integrálni tudod a rendszerbe, de nem lesz egyszerű megtalálni a neked kellőt. Trackpointos billentyűzetet eredményező DIY kitről nem tudok, billentyűzet formájában is csak a Tex Yoda ugrik be (plusz teljes méretben az EnduraPro, és majd egyszer talán kategóriában az UHK trackpoint modulja).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#47653) Domonkos válasza Ringman (#47651) üzenetére


Domonkos
Ármester

Colemak-bol letezik biztosan "standardizalt" hu kiosztas, de ahogy nezem az en gepemen nincs jelen.
Ha linux-ot hasznalsz, akkor nem nagy kaland beallitani egy-egy egyedi kiosztast, amit aztan ki tudsz exportalni es akarhova ulsz, ott sudo es egyeb root dolgok nelkul hasznalni. Mielott meg atalltam volna hardveres layout-ra, azelott mindig ezt hasznaltam es mostansag is, ha nem sajat billentyuzetet hasznalok.

Amugy en ettol a hu Colemak-tol nem vagyok annyira elragadtatva. Ahogy nezem, ugy ok is pont az altgr+ ekezet nelkuli karakter kombot valasztjak. Ha tenyleg sok magyar szoveget gepelsz, akkor ennel lehetne jobbat is talalni, pl. hogy a felso sorban levo 2, 3,... 9-et allitod be a magyar karaktereknek, a szamokat meg viszed a shift-es retegre - vagy ha csak keveset hasznalod oket, akkor csak a numpadrol nyomkodod.
Esetleg AHK-val meg lehet azt csinalni, hogy kenyelmesebb helyre rakod Colemak-on az ekezetes karaktereket, mint ahol lennenek. Ehhez meg nem is kell a hu kiosztast hasznalni, mert AHK szerintem tudja azokat a magic numbereket gepelni. Bar nem probaltam, hasznalhatonak gondolom.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47654) micafighter válasza dqdb (#47652) üzenetére


micafighter
nagyúr

köszi :R hotswaposnal meg gondolom forrasztani se kell? :)

(#47655) Domonkos válasza micafighter (#47654) üzenetére


Domonkos
Ármester

nem kell forrasztani. Bar a kompatibilitast nem art ott sem duplan ellenorizni! :K

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47656) mdav88


mdav88
senior tag

Kilyukadtam a microsoft termekeinel, es mar majdnem szerelmes is lettem egy natural ergonomic 400pbe, mikor feltunt, hogy nemzetkozi kiosztasu... Szeretnek magyart, na... Tovabb barangolva belebotlottam a Sculpt ergonomicba, ami ugyan eleg draga szettben, de a jofogason van egy joarasitva. Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? A 4000 ha jol latom sokak kedvence volt.

[ Szerkesztve ]

(#47657) Domonkos válasza mdav88 (#47656) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ha az aratol eltekintunk, akkor a kategoriajaban nagyon jonak szamit - mondjuk meg kell hagyni, hogy nincs sok kihivoja...

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47658) mdav88 válasza Domonkos (#47657) üzenetére


mdav88
senior tag

20k ert vesztegetnek egy szettet a jofogason, ami csak kiprobalt statuszban van. Helyette egy surface van a fazonnak. Ha azt nezem, hogy egy 4000es is 16k, akkor mar nem is annyira elbszott az ara. Persze az ingerkuszob felett van, ezert probalom korbetancolni.

(#47659) Crabface válasza mdav88 (#47658) üzenetére


Crabface
senior tag

Tőlem vette a Surface-t... :DDD

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#47660) Domonkos válasza mdav88 (#47658) üzenetére


Domonkos
Ármester

Szerintem ami a gumidomosokat illeti, ennel nem nagyon lesz jobb. Szo-szo ergonomikus, elettartamra en nem nagyon hallottam meg panaszt, de ennek sajnos ara van. Meg akkor is, ha ez a gumidomosokbol a legjobb.

Apple is jo minosegu billentyuzeteket gyart, ha el tudunk attol vonatkoztatni, hogy kb. a realis ar 5x-et kerik erte. No meg attol, hogy egy csepp viztol siman lebenul az egesz. Azt meg mar gondolom meg sem kell emlitenem, hogy javitani termeszetesen lehetetlen...

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47661) mdav88 válasza Domonkos (#47660) üzenetére


mdav88
senior tag

Ertem en... Korabban egy logitec s510 volt itthon, ami atkerult a muhelybe, azt pl nahyon szerettem es sokaig hasznaltam, kicsit mar elfaradt. Ha azt a szintet tudja hozni ez is, akkor nekem megeri. Birjon ki 3-5 evet gondtalanul.

(#47662) nyunyu válasza mdav88 (#47661) üzenetére


nyunyu
félisten

Birjon ki 3-5 evet gondtalanul.

Már a 3 sem ment az Ergo4000-eknek.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#47663) Domonkos válasza mdav88 (#47661) üzenetére


Domonkos
Ármester

Bar nem tudom, hogy milyen hasznalatra lesz, az 5 ev szerentem is sok; akarmilyen hasznalat mellett. Meg ha nem is hasznaljak oket. Sajna a gumidomok el tudnak faradni / meg tudnak kemenyedni attol is, ha csak allnak. Napi tobb ora tornaztatas meg nem segit rajtuk.
Mondjuk mas kerdes, hogy mit tartunk hasznalhato allapotu billentyuzetnek. nyunyuval talan egy picit alacsonyabban van az ingerkuszobunk ilyen teren... :U

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47664) kelna91 válasza nyunyu (#47646) üzenetére


kelna91
senior tag

Hát ha nem világítós, akkor tényleg nem érdekel. Köszi azért az utánajárást!

(#47665) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

blekk heaven :C

DREVO Gramr 84 Key Gaming Mechanical Keyboard Backlit Tenkeyless Black Switch White 23GBP +posta :Y

most nagyon őrlődök a Tyrfing v2 miatt :U :W ha előbb látom ezt, rendelem nyomban :(

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#47666) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Az létezhet, hogy ha ujj heggyel nyomom le a gombot merőlegesen, akkor pontosan érzem és akadálytalanul tudom lenyomni a gombot, ha viszont párhuzamosan nyomom le, akkor érzek egy kis ellenállást, és akarva akaratlanul tövig nyomom le

(Nem tudom normálisabban elmondani, első verzióba ujj tetejével nyomom le, második verzióba pedig ujjbeggyel )

blue switch, vagy csak szimplán szarok a kupakok/kialakítás a billen?

Xbox One: bandymnc

(#47667) Beretvás válasza bandi0000 (#47666) üzenetére


Beretvás
addikt

Akárhogy nyomod kattannia kell. :K

(#47668) nyunyu válasza Domonkos (#47663) üzenetére


nyunyu
félisten

Ergo4k-t használtam 05 decembertől 10 nyaráig (kábele már 08 januárban szarakodott), aztán egy másikat kb. 13 nyaráig, annak is elporladt a kábele.
Második billzetet már neki sem álltam javítani, mert nem akartam annyit szenvedni vele, mint a 3+ éves korára szétkopott elsővel, így kivágtam a francba.

Persze 13 tavaszától már mechákkal ámodtam, aztán 13 augusztusban megjött az MXB2...

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#47669) bandi0000 válasza Beretvás (#47667) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Mindenképp kattan, csak előbbi esetben simán csúszik, utóbbi esetben pedig kicsit akadósabban

Na mind1, lehet elengedem ezt a fajtát

Xbox One: bandymnc

(#47670) nyunyu válasza bandi0000 (#47666) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha nem pont középen nyomod a kupak közepét, akkor a kapcsoló stemjének szára nekifeszül a kapcsoló egyenesfutását biztosító csőnek, és súrlódik, valószínűleg azt érzed akadásnak.

Cherrynél is létező jelenség, de leginkább az Outemuk hírhedtek erről a pontatlanabbul öntött kapcsolóház+ vastagabb stem miatt.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#47671) ovits00 válasza Domonkos (#47653) üzenetére


ovits00
csendes tag

Nekem kb. 80%-a a sebességem magyar szöveg esetén az angolhoz (49+-3 wpm) viszonyítva colemak kiosztással. A legnehezebb karakter a Ő (altgr+shift+t shift+o) és az Ű (altgr+shift+t shift+u). Ezeket túl ritkán használom, hogy "benne legyenek az ujjaimban". Magyar szövegnél kb. ugyanolyan a sebességem amikor az altgr+t [aeiou] altgr+d [uo] változatokat, vagy az altgr+[aeiou] altgr+[y;] változatokat használom. (pl. ú = altgr+t u = altgr+u, ü = altgr+d u = altgr+y).

(#47672) ovits00 válasza Ringman (#47651) üzenetére


ovits00
csendes tag

A colemak szerintem nem ideális arra, hogy csak magyar szövegeket gépeljen vele az ember. Esetleg ha van valami magyarított változata, aminél nem kell kombinációkat lenyomni az ékezetes karakterekhez.

(#47673) mdav88 válasza Domonkos (#47663) üzenetére


mdav88
senior tag

En nem vagyok ebben ennyire benne, az emlitett logitec is eleg sokaig szolgalt.... Lehet hogy tul sokaig is :))

(#47674) nyunyu válasza ovits00 (#47671) üzenetére


nyunyu
félisten

Mennyit szoktak tolni a tanult gépírók magyar QWERTZen? 100-120 wpm?

Múltkor próbálkoztam valamelyik online sebességmérő cuccal, német billzet magyar kiosztásra állítva, random angol szöveget gépelve hoztam 45wpm-et, pedig nem tudok szabályosan gépelni, egész csuklómat mozgatom a billzet felett balra-jobbra, és csak 2-3 ujjat használok kezenként.

De egyébként meg melóban sosem ez a gyenge pontom, hanem az ide-oda cikázó gondolataimat lepkehálóval üldöző és lutraalbumba rendező algoritmusom nem elég hatékony, lassan alakítja át összefüggően gépelhető szöveggé. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#47675) bandi0000 válasza nyunyu (#47670) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Nagyszerű, minden színnél meg van ez a feature? Van más kapcsoló ami nem szenved ebben? Gondolom annak meg más a baja szal szokjak ehhez hozzá :D

Xbox One: bandymnc

(#47676) Beretvás válasza bandi0000 (#47675) üzenetére


Beretvás
addikt

Régi cheryk reszelhetnek. Enyém nem reszelős de ez silver.

(#47677) nyunyu válasza Beretvás (#47676) üzenetére


nyunyu
félisten

Utóbbi 2(-3?) évben gyártott Cherryk elvileg már nem reszelnek, színtől függetlenül.

Kérdés, hogy az ő billzetében mennyire régi MX Blue van, de az sajnos nincs a kapcsolókra írva.

Jut eszembe, Blue/Green/White stemek szára hosszabb, mint a nem clicky kapcsolóké, előbb ér le a kapcsoló aljába.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#47678) ovits00 válasza Domonkos (#47649) üzenetére


ovits00
csendes tag

Ha végiggondolom, akkor most egy álombillentyűzet nekem kb. ilyen feltételeknek kellene megfelelnie:
- legalább split ansi vagy inkább teljesen ergonómikus
- ha split, akkor ortholineáris
- elég határozottan taktilis kapcsoló (pl. matias click, vagy quiet click)
- vastag, jó minőségű kupak
- teljesen programozható
- 60%-os méret
- extraként egyforma magasságú kupakok (hogy colemaknak megfelelően át tudjam őket helyezni), vagy egyből colemak print

Szerintem ilyen készen nincs, és kit-ben sem biztos, hogy lenne :( Szerencse, hogy nem tervezek billentyűzetet venni egy ideig ;)

(#47679) Beretvás válasza nyunyu (#47677) üzenetére


Beretvás
addikt

Silver az nem annyira régi keletű eresztés azért gondoltam példának , hogy az már nem reszel. De játékra én alapból nem vettem volna kéket, próbáltam és nagyon nem volt jóféle...

(#47680) ovits00 válasza nyunyu (#47674) üzenetére


ovits00
csendes tag

A szűk keresztmetszet nálam sem a gépelési sebesség, hanem a programkód megszülése. De sokszor az IDE sebessége és az egész környezet gyengeségei a szűk keresztmetszet :)

(#47681) Domonkos válasza ovits00 (#47678) üzenetére


Domonkos
Ármester

ergodox ez?

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47682) Domonkos válasza nyunyu (#47674) üzenetére


Domonkos
Ármester

OKJ-hez eleg (volt anno) 200cpm tiz percen keresztul es emelle max 6%-os hibaarany (a szotagok szamahoz viszonyitva). Ezt kb. rosszabb napokon 2 ujjal produkalom. :U lol

[ Szerkesztve ]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47683) ovits00 válasza Domonkos (#47681) üzenetére


ovits00
csendes tag

Nem találtam a Kailh Speed switchekről hirtelen erő-diagramot (azokból lehet választani a Cherryk mellett) és nem is próbáltam még egyet sem, de az mx brownnál jóval taktilisabbra gondoltam. Ha pl. a speed brown olyasmi, mint a box brown, akkor arra nyomkodás nélkül egy határozott talánt tudok mondani, hogy megfelel-e. És akkor már létezik is olyan billentyűzet, ami ideális lehet (bár nem néztem, az ergodox-ot mennyire/hogyan lehet programozni).

Ha határozott követelménynek állítom az Alps/Matias taktilis kapcsolót, akkor jó minőségű vastag kupakot lesz rá kb. lehetetlen szerezni, ha a piacon lévő kit-ek kompatibilisek a kapcsolóval.

(#47684) Domonkos válasza ovits00 (#47683) üzenetére


Domonkos
Ármester

Most valoszinuleg egy ergodox ez-n gepelnek en is, ha az elozo ketto elado kozul valamelyikkel sikeresen le tudtam volna folytatni az uzletet. :W Miutan a masodik uzlet sem jott ossze, akkor gondoltam, hogy gyorsabb magamnak epiteni egyet.
Amugy ugyanugy qmk kompatibilis, szoval mindent tud ami szem-szajnak ingere.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#47685) nyunyu válasza ovits00 (#47683) üzenetére


nyunyu
félisten

"Speed Brown"

Nekem speciel nem jött be, tértem is vissza az MX Brownhoz, aztán onnan tovább ErgoClear irányba.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#47686) tusi74 válasza nyunyu (#47677) üzenetére


tusi74
őstag

Igen, a nemrég vett Mx Board 3.0 blue-m sokkal finomabban jár. Kellemesebb az egész, nem olyan reszelős.

(#47687) dqdb válasza ovits00 (#47683) üzenetére


dqdb
nagyúr

Kailh hotswap sockettel szerelt Ergodox készlet, így forrasztás nélkül tudsz beletenni bármilyen switchet. Vagy náluk van olyan lehetőség, hogy a saját switchedet elküldöd nekik (vagy gondolom az is működik, hogy Kínából hozzájuk rendeled meg), és ők azt használva szerelik össze a billentyűzetedet, ráadásul ez egy lengyel cég, így az áfa és hosszú szállítás is elkerül.

Ha a nagyobb taktilitás érdekel, akkor nézd meg a NovelKeys-féle Kailh Box kapcsolókat, abból is a Box Royal a legütősebb ezen a téren.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#47688) ribizly válasza Domonkos (#47649) üzenetére


ribizly
veterán

Oké. Én szívesen befektetnék egy silent brown switch-es ilyen megoldásba, de nincs. DIY meg annyira nem mozgatja a fantáziámat.
Amúgy nem lehet minden esetben eldobni az egeret, de a beépített hanyattegér ötlete elég jó volna, vagy hogy a két külön álló oldal aljára kerülhetne akár szenzor és mindjárt meg is van oldva a dolog.;)

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#47689) Ringman válasza dqdb (#47687) üzenetére


Ringman
nagyúr

uh, 150$ switch és keycap nélkül, + még 85$ a tilt/tent kit és a csuklótámasz [link] (de szerintem a linkelt ház ezzel nem is kompatibilis)

még blank kupakokkal is ~300$ a vége.

(#47690) dqdb válasza Ringman (#47689) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az első ára tényleg horror, a második már barátságosabb. Már amennyire egy ErgoDox billentyűzet ára barátságos lehet :DDD

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#47691) Ringman válasza dqdb (#47690) üzenetére


Ringman
nagyúr

inkább megvárom míg az ergodone is lesz hotswappal. annak OK a firmware toolja?

(#47692) nyunyu válasza dqdb (#47687) üzenetére


nyunyu
félisten

Érdekesek ezek a clickbarral megtámogatott taktilis kapcsolók, viszont nem biztos, hogy hosszú távon is elviselhető marad a hangjuk :DDD
Azt sem tudom, mennyire szokható, hogy lenyomáskor 2 részletben üt a kapcsoló.

Nem lenne célszerűbb egy MX Clearszerűbb, egyszer nagyot ütő kapcsoló?
Pláne, hogy már a hasonló karakterisztikájú kapcsolókból is lehet kapni hangtompítós verziót.
(Aliaz, Zilent, Outemu Silent Clear 2.2)

Utóbbira kiváncsi lennék, mennyit változik a karakterisztikája a sima Outemu Clear 2.2-höz képest.
Meg egyáltalán ér-e valamit rajta a hangtompító, ha nincs kenve a stem taktilis huplija.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#47693) dqdb válasza nyunyu (#47692) üzenetére


dqdb
nagyúr

Érdekesek ezek a clickbarral megtámogatott taktilis kapcsolók, viszont nem biztos, hogy hosszú távon is elviselhető marad a hangjuk :DDD
Szerintem nálam rövidtávon is idegbajt okoznának, hiába népszerűek, szóba sem kerülhetnek. Olyan téren jó megoldás a clickbar, hogy akkor kattan, amikor már megtörtént az érzékelés, szemben a Cherry MX Blue-val, amely előbb kattan, aztán érzékel.

Nem lenne célszerűbb egy MX Clearszerűbb, egyszer nagyot ütő kapcsoló?
Az általam linkelt Box Royal csak taktilis és nem clicky, egyszer üt, de akkor még az MX Clearnél is nagyobbat.

Találtál valahol Aliaz nyomásgörbét, vagy csak leírást olvastál? 1-2 havonta nekiállok keresgélni, de eddig semmit sem találtam egymásnak némileg ellentmondó review-kon kívül, pedig kíváncsi vagyok nagyon (de annyira nem, hogy vakon rendeljek ebből is egy zacskónyit).

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#47694) BusyChild válasza Mr.Csizmás (#47665) üzenetére


BusyChild
tag

melyik verzio van a drevo bol? meg akarsz tőle válni? :))

[ Szerkesztve ]

Pixel 4a 5G

(#47695) dqdb


dqdb
nagyúr

Végre megtaláltam a forrasztóónt, ennek örömére nekiálltam összerakni egy XD64-et. Valami nem stimmel R4-gyel, nem értem, nem értem, aztán leesik, hogy a Massdrop olyan plate-et küldött, aminél 2.25u széles hely van a bal Shiftnek 2u helyett, így a kurzorblokkos layout nem fog menni ezzel a plate-tel :W

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#47696) Slyer


Slyer
senior tag

Sziasztok!

1.Mekkora összeget szánsz rá?
- 10-20k, minél olcsóbb, annál jobb.
2.Használt szóba jöhet?
- igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
- Hama uRAGE / fehér világítósat szeretnék, ha lehet vezeték nélkül.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
- inkább csak böngészés, messenger, néha játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
- igazából mindegy. ha halk lenne, nem lenne baj
6.Van konkrét modell ami tetszik?
- Matias Backlit Wireless Aluminum Bluetooth Keyboard tetszik, de ez nincs magyar nyelvűben
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
- magyar kéne.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
- numpad nem feltétlenül kell. ha van, nem nagy baj, de jobb ha nincs. Apple féle minimal stílus tetszik.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
- fehér világítás jó lenne, és vezetéknélkülit szeretnék.

Köszönöm

(#47697) dqdb válasza Slyer (#47696) üzenetére


dqdb
nagyúr

magyar kéne, fehér világítás jó lenne, vezetéknélkülit szeretnék
Valaha létezett ilyen billentyűzet, azonban a Logitech K800 már évek óta nem kapható magyar kiosztással.

Vagy a háromból egy feltételt elengedsz, vagy van ez a megoldás jelen időben vastagon a megadott árkereten felül, vagy van ez a K800-hoz hasonlóan szintén múlt időben.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#47698) pils00 válasza Slyer (#47696) üzenetére


pils00
tag

Hardver aprón van egy használ RAPOO KX.

(#47699) dqdb


dqdb
nagyúr

[link]
GMK White-on-Baclk kupakkészlet ISO támogatással a korábbival ellentétben most emészthetőbb áron.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#47700) Ringman


Ringman
nagyúr

ez sík vagy ferde case? nem tudom eldönteni.
[link]

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.