Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Esetleg megjavítani?😃 Vagy javítattni?😃
Ha tudod mi a hiba akkor mi a kérdés valójában?
-
Don.Corleone
aktív tag
Túl az 500 km-en, arra lettem figyelmes, hogy a hátsó lámpám pislákol-halvány, néha pedig nem is ég. Levettem a sárvédőt, és akkor láttam, hogy a roller házából kijövő vezetéket karistolja a gumi.. hát elmormoltam pár szép kifejezést, mit lehet tenni? Volt valakinek hasonló problémája? A roller januárban volt 1 éves. Xiaomi pro2. Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
Putyin90
senior tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Egyelőre nem tervezek semmit mókolni rajta. Még mindig úgy vagyok vele, hogy fontosabb a hatótáv, mint a sebesség. A 20 km/h-t járdán még soknak is érzem, úton meg kicsit lassúnak, a 25 km/h meg pont jó, de 20-al közlekedem egyelőre, míg teljesen meg nem szokom az irányítást.
-
Putyin90
senior tag
Végre én is e-roller tulaj lettem. Nem bírtam kivárni a jövőheti fizut, megvettem a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t. Délután beletettem 9,5 km-t, kellemes csalódás volt, egyben van, jó minőségű és meglepően lehet vele haladni. Nem sokat szórakoztam járdán menéssel, simán megyek a kocsik mellett az úton, mint bringával. Ami eddig egyedüli negatívumként jött, hogy nagyon koszolódik.
-
-
Reggie0
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Nem tudom, mennyire pontos (típust se írtál), de oroszoknál:
E-001 - Engine error (most likely a problem with the hall sensors or the wiring going to them).
E-002 - Trigger error.
E-003 - Controller error.
E-004 - Brake lever error.
E-005 - Decrease in battery voltage below the minimum allowable (the scooter has sat down).
E-006 - Communication error between display and controller.
E-007 - Communication error between the display and the controller when receiving data for displaying -
Reggie0
félisten
Kugoo-nal az E4 hibakod mit jelent?
Hulyere turtam a netet meg leirasokat, de sehol sincs egy tablazat hozza.
-
DigitXT
félisten
válasz
Skynet258
üzenetére
Sajnos egyet kell értsek szinte minden megállapításoddal...
Külön kedvencem, amikor tök egyértelműen bicikliút: jelölve,
festve, elválasztva. Van mellette járda, szép, széles, de nem,
akkor is a bicikliúton kell kóricálni. Oké, lelassítok, első ugye
a biztonság, de gyalogos tempóban nincs értelme gurulni.
MÁS: ugye mindenki látja, hogy ez egy 13s2p pakk: kompakt.

Amúgy csalódtam a Vruzend kitben, szanaszét törtek már a
kupakok. Pedig nem ment bele nagyon sok km. Egyszerűen
nem az igazi a dizájn, nem egyenletesen van összefogvatva.
Gondolkodom, hogy a 21700-at nagyon másképp építsem...Szerk: néztem mi zörög brutál mód: laza volt kormány anya.
Nem értettem, hogy mi tud ilyen hangos fémes kopogást.
Lebaszásért még egyszer elnézést, tök félreérttem a dolgot.
Törölhettem volna az egészet, de a mondanivalót tartom.
-
Skynet258
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Köszi, hogy leb@sztál, hát ártottam én?
Amúgy én még sosem csengettem. Szerintem nem is fogok, kerülgetek ha úgy van, ha meg elém ugrik valaki akkor jah, nekem sem első dolgom lesz rángatni a csengőt.
Este jó menni, akkor legalább látják a pilácsot, aztán nézik ki a franc jön mögöttük. Aztán már csak a hátsó lámpát nézik.
Amúgy figyelni kell a gyalogosokra, mert rendesen ráparáztak már páran, pedig lelassítok rendesen ha közeledek hozzájuk - de nincsenek még hozzászokva a rollerekhez. Jó lenne ha olyan bicajos utak lennének mint Amszterdamban mondjuk, ott tök fluid az egész bicajos/rolleres közlekedés. Mondjuk itt már annak is örülni kell, ha nem töröd ki a nyakad valami bukkanóban.
-
DigitXT
félisten
válasz
Skynet258
üzenetére
Ez most vmi vicc?
Milyen csengő? Hirtelen, takarásból történik
vmi, rohadtul nincs idő ilyenre, hogy csengess: fék, kitérés, mázli.Ezek kellenek, komolyan mondom, hogy a világ legfeleslegesebb
dolga a csengő, ha baleseti szituációról beszélünk... Ha van időd
csengetni, akkor egyáltalán nem volt veszély: megállhattál volna.Jajj, de hülye vagyok, látszik, hogy most ébredtem: pótolni akarja
a kolléga a tök felesleges csengőt, így már értem a linket.
Ma olyan is volt, hogy andalgó gyalogosok miatt kellett lépésben
haladnom, de inkább ez, mint a duda. Amúgy általában azért már
messziről meg szoktak hallani (ennyi előnye, hogy csörög-zörög).Ui: Auchanból tolom ki a megrakott bevásárló kocsit. Jön egy kis
hülye a járdán, és nyomja a dudát.
Nem tudom, arra számított,
hogy majd elpárolog előtte az akadály? Mondtam is neki, hogy a
féket nyomd, ne a dudát. Lehet, nem értette. De talán majd rájön! -
Skynet258
veterán
válasz
FattyDove
üzenetére
Csengőt sok helyen láttam, Google első 3 találata közül az egyik de hasonló árban van máshol is. Vagy Ali ha ráér...
-
DigitXT
félisten
válasz
Anaconda
üzenetére
Na igen, egy visszafogott rollerbe biztos nem fognak olyan cellákból
álló akkut építeni, gyárilag, hogy majd' annyiba kerüljön, mint a roller.
(Utólag persze bármit bele lehet mókolni...) Sebességtartáshoz okés,
feltéve, hogy sík az út. Emelkedőn jönnek majd a vicces dolgok.
Ui: nekem 30 km/h-nál közel 15A-t vesz fel a hátsó motor... (Ilyenkor
praktikusan 1 motoros gépként üzemel, az első motor csak lazsál...)
Építek annak is egy 48V pakkot, aztán dolgoztatnak egyszerre.
A linkelt cella ilyen extrém kicsi pakkokhoz lehet praktikus (10s2p),
de pl. alap 10s3p esetén ki akar 66A-t kirángatni egy 6Ah pakkból?
Az a vicc, hogy legtöbbször inkább a BMS limitál (mint pl. ennél is).FattyDove: kísértetiesen hasonló eset történt velem is, csak sikerült
egyet ráfékezni + kitérő manővert tenni egy hangosabb "b.sszameg"
kíséretében. Figyelmetlen gyalog válasza: "bocsi-bocsi". Ez így pont
szép meg jó, de ha ütközünk, abból nagy baj lehetett volna: mázli!
(Én azt mondom, még egy esés is szerencsésebb, mint telibeverni...) -
FattyDove
őstag
Na sikerült is elborulnom és kicsit lezúzni magam plusz a csengőt illetve a jobb hátsó macskaszemet.
Honnan érdemes új csengőt + macskaszemet venni a Xiaomi 1S-hez?

Ui: Ezzel az eséssel valószínűleg megmentettem egy nyomorult, nem törődöm boomer csontjait, aki a bokor mögül lépett a bicóútra körbenézés nélkül.
-
DigitXT
félisten
válasz
Anaconda
üzenetére
Lehet, hogy csak elírás, de 2s10p biztos nem, mert az 7.2V lenne.
10s2p, már inkább 2550 mAh cellákból. Fura, hogy kibírnak 10A-t,
de természetesen nem lehetetlen, ha minőségi cellák. Más kérdés,
hogy miért ne lennének olcsóbbak (ha a költségcsökkentés a cél)?Az én 13s4p akkum sincs a topon, amikor ráeresztem a 30A-t.

(Tanultam a tegnapiból, "dolgoztattam" egy kicsit az első motort is,
hogy maradjon kraft az utolsó emelkedőre, és figyeltem, mennyire
esik a fesz, 42V-nál inkább hagytam, dolgozzon megint az első.
)Eredmény: hazahozott, viszonylag jó tempóban. A Dunaparton oké,
hogy nem mentem 29-30-at, csak 24-et, de ez volt a kímélés ára... -
Anaconda
tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Sziasztok!
@DigitXT
14A-t engedtem rá. Az akku eredetileg 10A-t tud cellánként, mivel 2s10p ezért 20A lenne, de szerintem sem érdemes a csúcsra járatni ha valaki használni is akarja. Mondjuk ha meghal az aksi, nem hat meg mert ki tudom cserélni magamnak a cellákat. Valamit szerintem elírtam mert újra beírtam az adatokat és 30-ig felment üresen, szal gondolom eredetileg 30-at írtam be 32 helyett...
@Skynet258
Nincs túl sok az essential hack-ekről fenn, néhányat találtam, pl 17A-eset. 😀
Szerintem az lesz hogy Drive-ban engedek neki 20-at 12 amperrel, sportban pedig 25-öt 14 amperrel, így tuti nem lrsz gond. -
DigitXT
félisten
válasz
Eldenisa
üzenetére
A 2 db 5-ös imbusz nem volt gyanús?
Elöl egy kicsit körülményesebb a csere.
Na nem 18-as villáskulcs ügyileg, hanem pl. lebontani a műanyag burkolatot, stb.Szerk: az mindig jó, ha van tartalék... Én is "lekaptam" a gumit a hátsó kerékről,
mert az az életben nem fog elkopni, ellenben hajtott keréken jó, ha van minta.
Itt a lekaptam nem véletlen van idézőjelben. A "visszadobtam rá" a kopottat sem.
(Annyit szerintem nem szentségeltem még rollerszerelés közben, mint akkor.
) -
DigitXT
félisten
válasz
Eldenisa
üzenetére
Én a hátsó kerékről beszéltem, végig abban voltam, hogy az szorul nálad.

Még ott van a frissen kiszerelt tengely is a képen. Bocs, ha félrevezettelek...
Amúgy a legutóbbi videómban épp van csapágy csere... típusszám a leírásban.
SKF 6202 2Z-t raktam bele (mondjuk állítólag a gumi porvédős szerencsésebb). -
Skynet258
veterán
-
DigitXT
félisten
válasz
Anaconda
üzenetére
Attól, hogy valamit szoftverben be lehet állítani, még nem biztos, hogy a
hardver képes rá... Értsd: az akku is le lett butítva, így a sebességkorlát
sem a véletlen műve... Bár a vezérlőre azt írják, hogy 17A a korlátja, egy
5100mAh akkura annyit ráengedni istenkísértés: nem is igen teszi.
Kérdés, hogy a motor ugyanaz-e, mint a korábbi, hiszen azok még azért
tudtak 30 fölött forogni a levegőben, más kérdés, hogy terhelve meg nem. -
Anaconda
tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Köszönöm a választ!
Most itt volt egy ismerős androidos telefonnal és ráengedtük a custom firmware-t.
Ennek nem kellene kilőnie a xiaomi app állandó frissítési értesítéseit?
Sajna iphone-om van, arra hirtelen nem találtam alternatívát, igaz még nem is nagyon kerestem.
Fura hogy sportban 14A-t és 32km/h-t állítottam be ami ugye valóságban 30km/h kellene legyen de üresen is csak 28-ra gyorsul. -
Skynet258
veterán
válasz
Anaconda
üzenetére
Felesleges frissíteni (mondjuk a Xiaomi saját programját elindítani is
), bár ahogy néztem van downgrade. De akkor egy lépéssel több lesz majd, mikor a custom firmware-t rá akarod tenni... Szóval hagyd inkább úgy, ahogy most van. 
Eldenisa: az Essential lassabb nem lesz, mert most is 20km/h a max sebessége...
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi Mi Scooter Essential-t.
Egyenlőre meg vagyok teljesen elégedve a menetteljesítménnyel de később tervezek custom firmwaret rátenni.
Minden alkalommal amikor a mi home appot elindítom piszkál hogy frissítsek firmware-t.
Ha lefrissítem a gyári legújabb firmware-re, attól még 1-2 hét vagy akár fél év múlva is rá fogom tudni tenni a custom firmware-t? -
viktorsuzuki
csendes tag
Ha valakit érdekel esetleg és van hozzá megfelelő felszerelése, hogy készítsen házilag akku pakkot, lenne egy pár db 3,7 V cellám eladó.
Van többféle (18650-esből: 3500 mAh - 10A, 3500 mAh - 13A, 3000 mAh - 10A, 21700-asból: 4000 mAh 35A)
Érdeklődni privátban
-
DigitXT
félisten
Na ez a méreg (megint tolhattam, szerencsére már csak ~500 m-t):

Pedig még maradt a 48V akkuban, csak a nagy terhelés (emelkedő)
miatt bezuhant a fesz, és leverte a BMS-t. Van még min dolgoznom.
Egy kis rátöltés és mindjárt visszakapcsolt, sok neki ez a 30A ekkor:
Ui: a kis ámpák is pont most merültek le. Még jó, hogy a Panasonic
végigunatkozta az utat 1 vs. 10A fogyasztás mellett, így a reflektor:
"Fényeskedjék neked a sötétben, ha már minden fény kialudt..."
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Bejöttem ezzel a setuppal (kicsit még alakítottam az elrendezésen, meg a töltőn).
Először hegynek fel indultam tesztelni, hogyha megmakkanna, még hazaguruljak.
Basszus: emelkedőn is megy 28-at!
Azért az nem semmi egy Kugoo S1-től.
Lejtőn úgy 32-33-ig nincs probléma.
Utána kell vigyázni, mivel erősebb lejtőn a
hátsó motor hajtása miatt hajlamos 35-36-ra is felszaladni, ám ezt az első motor
nem komálja, túl nagy feszt generál a kis akkunak, a vezérlő elkezd fékezgetni...
Ezt egyszer megszívtam anno, most gyorsan elvettem a gázt, maradt a 33 km/h.De ami a lényeg: síkon, saját erőből 29-30-at megy már így is. Persze megint tök
kiegyensúlyozatlan, csak most pont fordítva, LOL. Ugyanis most a hátsó motor a
nagyobb fesz okán jóval többet dolgozik, az első akkor már csak 1-2A-t vesz fel...
Eredmény: 46.3V-ra ment le a 10Ah akku, 14 km-en, míg a Panasonic még 39.2VSzerk: nyilván akkor lenne a legtutibb, ha az első motort is 48V akku hajtaná. Ami
késik, maga esik bele... eladtam a G-Booster akkut, az árából talán építek valamit.Szerk2: természetesen ahogy azt tőlem megszokhattátok, ezek GPS-szel validált
sebességértékek. Slusszpoén: még a Lágymányosira is erőlködés nélkül, 25-tel...Szerk3: kicsit szokatlan látvány: pálcika rolleren két töltő, ami nem is egyforma...

Szerk4: szokatlanul sokáig tartott az út, uis meg kellett állnom néha a kormányt
igazgatni, úgy néz ki, nem húztam meg rendesen a rögzítő csavarjait, elforog.
Szerk5: van az úgy, hogy a GPS is képes baromságot mérni, 44-et nem mentem:

-
eFeMeR74
senior tag
válasz
cossie23
üzenetére
Dehogy haragszom😃
100kg + felett.dualmotoros ajánlott.
Az, hogy melyik az pénztárca függő.
Én még 2019 ben kintről vettem, mert nagyon jó árban volt. Akkor itt egy hasonló erős roller 500.000 Ft körűl mozgott sőt😃
Mondjuk egy ilyen nem a bkvra felugrós cucc 27kg, de cserébe.tényleg elmegy 50kmt. A M365 Pro is kintről van, mert azt még kapni sem lehetett itthon, meg kint sem nagyon. Akkor a Prot vettem 170.000Ft és az enyémet 2 hónapra rá ami sokkal erősebb2*800w 197.000Ftért.
[link] 😃
[kép] -
Reggie0
félisten
Sziasztok
xiaomi 1s-re van olyan custom firmware amivel nem igenyel bluetooth kapcsolatot es mindig unlocked marad?
-
eFeMeR74
senior tag
válasz
Putyin90
üzenetére
A slimet el lehet felejteni,.mivel a.defektek 90%a kidörzsölődés miatt van😃.
Nekem is volt.benne csak azt értem el vele,.hogy amikor.hátsó defektem.lett.szép.zöld trutyis lettem hátul.
Persze kisebb szúrásra jó lehet.
Utána odafigyeltem a nyomásra az ajánlott.4-4,5 bar (125kg voltam) és azóta nuku defekt. Full gázon sik terepen az én súlyommal 26km ment a m365 pro.
Már nem használom, mert váltottam kategóriát a súlyom miatt is😃. De a.párommal rendszeresen megyünk tavasztól őszig.túrázni és.nincs vele gond.
Imádja😃. Természetesen az ő súlya miatt nagyobb túrák is beleférnek. 36km is.voltunk és még 49% maradt. A.fogyasztás elektromos cucokknál nagyon sokmindentől függ, de.mint a.példa mutatja 20-25km minden gond nélkül tervezhető vele😃.Sok sikert😃
-
Skynet258
veterán
válasz
bajtokarpi
üzenetére
U lakatot ajánlott hozzá használni ahogy néztem, de még én sem szereztem be...
Sisakra van valami ajánlott darab? Néztem a Xiaomi megoldását, de az ugye állat nem véd, cserébe jelez ha fékezel (mondjuk ez szerintem felesleges a roller úgyis villog). -
bajtokarpi
őstag
válasz
Putyin90
üzenetére
Szia!
Nagyon szívesen, nem fogod megbánni. Csak szólok, hogy a bringán egy gumi csere ehhez képest gyerekjáték. Igen a gyári appal csatlakoztatod a rollert, majd meg kell nézned egy kis videót, és utána fel fogja kínálni a frissítést. Na azt ne fogadd el.
Kiegészítők: Bukósisak (nagyon ajánlott, méghozzá olyan, ami az álladat is védi), én még indexet rendeltem hozzá, szilikont a fékkarra, illetve a kitámasztóra. telefontartót, kijelző védőt (ez nagyon fontos, mert állítólag kb. az egyetlen hely ahol be tud ázni a roller), kormányra felszerelhető plusz tartót ( Scooter racks handlebar) szerintem nagyon hasznos. Még egyedül amin vacillálok az a zár kérdése.
-
Putyin90
senior tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Köszönöm a választ, elolvastam a beszámolód is, nagyon hasznos kis írás. Fent van a listámon a Kugoo M2 Pro is, mert spórolnék vele egy keveset, de mivel hosszú távra tervezem megvenni a rollert így nem ér annyit az a pár tízezer forint, hogy utána meg azon mérgelődjek, hogy miért nem adtam kicsit többet a jobb minőségért. 1,5 - 2 hét múlva tervezem a vásárlást, de most már szinte biztos, hogy ezt veszem.
bajtokarpi: Szia! Köszönöm a te válaszodat is! A 30 km táv az már több, mint elég lenne nekem, ha 25-öt tudok majd vele menni már azzal is elégedett leszek. A lábméretem 40-es, akkor a fellépővel sem lesz gondom szerintem. A slimeozásról olvastam már, csak el nem tudom képzelni azt hogy lehet kivitelezni. Gumicserés videókat néztem róla, az nem tűnik ördöngőségnek, bringán meg jó párszor cseréltem már. Rendelek azért ilyen gumileszedőt hozzá. A slimemal úgy vagyok, hogy egyelőre nem rakok bele, úgyis csak normális aszfalton fogom használni, vigyázva a defekt elkerülésére, de ha mégis becsúszik, akkor majd utána megpróbálom a slimeozást.
A gyári appban ugye először csatlakoztatni kell majd meg regisztrálni a rollert. Ott fel fogja ajánlani a frissítést, amit elutasíthatok vagy magától frissít majd?
Milyen kiegészítőt ajánlanátok esetleg a rollerre? Telefontartót szerintem fogok rakni a kormányra. -
bajtokarpi
őstag
válasz
Putyin90
üzenetére
Szia!
Ugyan nem Skynet258 vagyok, de nekem is Xiaomi Mi Pro2-m van. December óta használom, 180 km-t mentem vele. Én leginkább melóba járásra használom. Kb. 90 kilót cipel a Roller, ebben a hidegben max. 30 km. megyek el vele, de 50% alatt érezhetően csökken a nyomaték, illetve a sebesség is. Ezek az akkuk nem szeretik a hideget. Én nagyon megszerettem, nálam a kerékpárt váltja ki a hidegebb időkben. Anyaghasználata szerintem nagyon jó, bár a fellépő padja lehetne szélesebb (45 cipőméret), de még pont megfelelő. Defektre ajánlják, hogy slime-ozni kell a belsőt, és ezen kívül 4-4,5 bar körülire kell fújni a gumit, ami nyilván nem olyan komfortos mintha 3 bar-ral közlekednél, de így lényegesen kevesebb esély van a defektre. Amúgy a pro2-nél fejlesztettek a gumikon is, és elméletileg ellenállóbb a defekt-tel szemben. Amúgy megy 25-öt a Roli, csak ne frissítsd le a gyári alkalmazással a firmware-t, mert lekorlátoz 20km/h-ra. Van kérdésed írj nyugodtan, ha tudok segítek.
Látom már Skynet258 válaszolt

-
Skynet258
veterán
válasz
Putyin90
üzenetére
Szia,
megmondom őszintén nekem sem régóta van meg, csak mielőtt csinálok egy nagyobb kiadást olyan témában amiről nem sokat tudok, pár napot tanulással töltök.
Így tanultam meg fotózni, videót szerkeszteni, weboldalt összerakni meg sok mást ami érdekelt.
Szóval sok dolog ami a fejemben szerepel mint előny vagy hátrány, esetleg egyéb amit érdemes kiemelni, az nem feltétlen saját tapasztalat (legalábbis a rollerek kapcsán), hanem sok órányi infó szerzés.
Pár dolgot leírtam az oldalamon amire érdemes lehet figyelni vagy csak good to know kategória. Én elsődlegesen telefonokat és TWS-eket tesztelek, de gondoltam írok a rollerről is ha már grafomán vagyok és adott a saját felületem.
A Xiaomi-t mint márkát én kedvelem, minőség szempontjából nem csalódtam még bennük így számomra elég hamar letisztult, hogy tőlük veszem az első rollerem.
Egy alternatíva amivel találkozni fogsz hasonló árban és tudással az a Kugoo M2 Pro, de nekem a Pro 2 letisztultabb volt, a márka számomra ismertebb, és ott olvastam is azért meredek hibáról (30km/h-nál menet közben eltörik a kormány pl. bár nem tudom a hátterét a dolognak, volt-e előtte sérülés, mennyire egyedi eset, stb.). Nem is szeretném egyik másik gyártó termékét sem lehúzni mert nem ismerem őket így... érted.
Az biztos, hogy nekem 80kg-mal a Pro 2 nagyon bevált, nagyon szeretek rápattanni, teszi a dolgát eddig ahogy kell. Visszatérünk rá mondjuk 1000km után.
Az adatok alapján amit írtál azt simán hozni fogja, a defekt meg... fel kell fújni minél jobban, találni kell egy balanszot ahol már elég kemény de még nem pattog az úton (minél puhább annál simább az utazás mert itt nincs más csillapítás; de ha puha akkor nő a defekt esélye). Az emelkedők azért a gyengéi ennek a kategóriának, papíron 20%-os emelkedőt megold, gyakorlatilag ahol én mentem eddig ott nem volt emelkedő igazán, így ezt passzolom de többek szerint túlzó ez az adat).
Nem azt mondom, hogy ami nekem jó az neked (vagy mindenkinek) jó, de igyekeztem eléggé körüljárni a témát, és ennek köszönhetően sosem vagyok csalódott egy vásárlásom kapcsán sem, mert mielőtt kibontom a dobozt tudom mi van benne, mit tud és mik a kompromisszumok.
Én azt mondom hajrá.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Eldenisa
üzenetére
Lenne ha nem én építettem volna a roller...

Amúgy 110 nem olyan hogy egy óra alatt éri el, nagyon hamar fent van ennyin, így szinte bárhol el lehet érni, persze csak ahol megengedett...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy mint írtam ez csak teszt volt, vissza lesz véve majd 80ra szerintem, az is bőven elég, nekem a gyorsulás a lényeg.
-
Putyin90
senior tag
válasz
Skynet258
üzenetére
Szia! Tudnál írni a Xiaomi Mi Pro 2-es tapasztalataidról? Én is ezt tervezem venni, mert ebben az árkategóriában ez tűnik a legjobb választásnak. 90 kg körül vagyok, boltbajáráshoz meg kisebb távokra (10-20 km), bicikli kiváltására használnám normális minőségű aszfaltozott úton, járdán, kisebb emelkedőkkel. Sebesség terén megelégszem a 20 km/h-val, a hatótáv fontosabb lenne, de ha 20-25 km-t elmegy egy töltéssel az már nekem elég. Ezzel a súllyal, ezekkel az elvárásokkal megfelelő lesz nekem ez a roller? A defekt mennyire jellemző? Mire kell figyelni, hogy elkerüljem? Normális aszfalton is kaphat csak úgy defektet?
-
Skynet258
veterán
válasz
Laca1212
üzenetére
Nekem ugyan Pro 2 van de ha jól rémlik akkor anyaghasználatban/minőségben ugyanaz a két roller. Ár értékben szerintem jók. A 20km/h is elég lehet bár néha már gondolkozom a custom firm-en, hogy legalább 30-cal tudjak menni ha úgy van.

Én azt mondom ha papíron elég a tudása akkor első cuccnak jó lehet, aztán miután ezt kitapasztaltad és tudod miből szeretnél többet, a másodikat (ha úgy alakul) már célirányosan választod.
Két dolog ami a marketing anyagokban nem (vagy szépítve) szerepel: emelkedőre felejtsd el mert gyenge a motor, illetve a hatótáv is várhatóan kevesebb lesz a papíron lévő adatnál. Plusz ez utóbbi függ a súlyodtól is, de még a hőmérséklettől is (hidegben nem úgy teljesít az akksi mint mondjuk 25 fokban).
Nézz róla teszteket, és le fogod tudni szűrni a tudása elég-e neked.Én általában feljebb lövök az aktuális igénynél mert azt vallom aki kétszer költ, többet költ... Lehet most nem gondolsz rá, de nyáron mondjuk mennél hosszabb utakat, kevés ez a hatótáv... veheted az újat. Kevésnek érzed majd a 20km/h maxot... veheted az újat, és így tovább.
Maga az eszköz jó, azzal nem lesz problémád.

-
FattyDove
őstag
A Xiaomi 1S-en mivel tudnak többet a custom firmware-ek a gyárinál?
-
Laca1212
őstag
Üdv
xiaomi.hu-n:
Xiaomi Mi Electric Scooter Essential elektromos roller 89900Ft 02.19-02.21
Ez jó ár? Ajánlott cucc? Vagy gagyi f@s és felejtős? -
-
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Ilyen 200A-eknél (kerekenként!) van rollergumi, ami le is tudja rakni a nyomatékot az aszfaltra? Komolyan kérdezem, mivel már az előző rollered is olyan gumicsíkot húzott egy "lightos" indulásra is, hogy csak (és az még alig 6kW-ot vett akkor fel). Szerk: írtad korábban, hogy motoronként 150A-re hajtasz, hogy meglegyen a felvett 24 kW. Szerintem abból burnout lesz, de nagyon durván.
(Nyilván ha leprogramozod, hogy az elején vegyen vissza, akkor talán használható lesz.
Bár az se vicces, ha egy 50-es tempónál lenyelezve elkezdi helyben felpörgetni a kerekeket, lévén "leszorítóerő" akkor se igen lesz, ha 50-nel mész.
Érdekes dolgok ezek, na.
)Ezért kell az hogy jó paraméterezhető legyen.
Igen.
Minimum egy kipörgésgátlót írnék bele... villogna folyton a műszerfal.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
Most 2 bazi nagy 2x80A vezérlő van rajta, kap egy 5x kisebb de jóval komolyabb orosz vezérlőt (2x200A), csak előrendelés van rá, ami csúszik, szóval nyár vége lesz belőle. Az jobban hangolható, van hozzá jó kijelző, és azzal olyan 140-150 is meglehetne, persze nem ez a cél, nekem a gyorsulás a lényeg. Egy 70es max tempóval is bőven elvagyok.
-
DigitXT
félisten
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Gondolom én vagyok a helikopter, ha megkérdem, hova nem elég ez a tempó?
Úgy vélem, mivel írod, hogy javulni fog, még mindig nem vagy vele elégedett.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Őszintén megmondva, én munkába járni bőven el fogok tudni 35-40 km/h körül,
nincs is igen igényem többre olyan helyeken, ahol én járok. Meg ezzel a vázzal. -
Dr.Zoo
őstag
Beteg vagy Papa!!!

Egyébként a 48V simán megküldött a 36V-os gyári vezérlőt, oszt' Jézus???

-
t.zolka
aktív tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség! Hozzám került egy Xiaomi m365.
Mókolt firmware van rajta, és valószínűleg ezért a Mi Home alkalmazásból nem lehet bekapcsolni rajta a tempomatot, és a motorféket sem. Szeretném valahogy visszaállítani a gyári beállításra, segítenétek, hogy mi ennek a menete? Előre is
-
-
FattyDove
őstag
Honnan érdemes pót / nagyobb aksit venni a Xiaomi 1S-hez?
-
dani993
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
Ügyes lehetsz, az összes tesztben említik a lötyögést meg azok is lötyögtek, amikkel én mentem. De hiszek neked.
Kormánytörést nem láttam még Mantison, az a Zero 10X volt, 2020 szeptemberi modellek.
Mantisnál a zsanértörésnek volt esélye a 2020 július-augusztusi modelleken.OXO-n eddig két törött kormányrudat láttam, meg jópár elhajlott tengelyt.
De amúgy nem a Mantisra céloztam mint jobb dizájn, hanem a Vsett 10+-ra meg a Wolf Warrior X Pro-ra.
-
-
dani993
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
a többi gyártó már kiküszöbölte a kormánylötyögést a prémium modelljein, meg tényleg van már pár cucc ami nagyon lehagyja tudásban abban a méret meg árkategóriában, amit az OXO képvisel, aztán ha azon fejlesztenek akkor csak ki kell venni egy motort belőle és kész az új OX

-
-
válasz
m0h0senator
üzenetére
Nekem OX van, kis tömzsi, 45-6 lábbal kényelmesen elférek rajta
-
-
m0h0senator
őstag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Milyen csengő? Hirtelen, takarásból történik

)
)
), bár ahogy néztem van downgrade. De akkor egy lépéssel több lesz majd, mikor a custom firmware-t rá akarod tenni... Szóval hagyd inkább úgy, ahogy most van.