Hirdetés
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylerr
addikt
válasz
jozsi252 #9097 üzenetére
Kicsit most ezt szomorúan olvasom. Rendeltem egy Kugoo S1 Plust, 90 kg vagyok, alföldön, emelkedő mentes utcákon lenne használva. Munkába ingázás lenne a cél, illetve ide-oda járkálni vele a városba.
Erre megfelelő lehet? Nyilván nem célom a száguldozás, bőven elég nekem a max 30km/h sebesség és az a várható 20km hatótáv. -
jozsi252
veterán
válasz
Reggie0 #9094 üzenetére
Az az igazság hogy nagy csodák nincsenek. 100-200k-ért nincs olyan roller ami egy 100kg környéki embernek megfelelő lenne! Mivel én is roller vásárlás előtt voltam nem is olyan rég, napokat olvasgattam külföldi és belföldi fórumokat, és az emberek nagyon nagy része vásárlás után rájött hogy sajnos egy 300W-os roller nem megfelelő mindenre. Így kénytelen voltak többet rááldozni.
Sok esetben a többiek nem azért ajánlanak 3-4-500k-s rollert mert szeretnének kisemmizni, hanem mert alatta nincs olyan roller teljesítménybe ami mindenkinek megfelelne!
Ha egy 50-60kg-os nő vagy aki 2x10km-t megy naponta annak valószínű elég egy 300W-os roller.
De egy dupla akkora embernek nagyon nem elég! Legalább egy 800W-os hátsó motoros Mantis Plus kell, vagy Dualtron Mini, vagy még több másik is van hasonló árba, hasonló teljesítménnyel.Laca1212
Szerintem jelen állás szerint ez a legolcsóbb ajánlható hátsó motoros roller amiben van erő is. Ultimate R6 elektromos roller
Nyilván a 2 motoros lenne a legjobb választás, de azok árba jóval efelett vannak sajnos. -
Laca1212
őstag
válasz
PociAti #9093 üzenetére
Megtisztelő, hogy képes voltál összeszedni ezt mind. De minek is?
Ha már végigolvastál, akkor azt is tudod, hogy mi a sztori. Nulla e roller hozzáértéssel jöttem ide. 1S-el elkapkodtam, f@x voltam. Igen, most csapongok. És? Zavar? Lépj túl hsz-eimen, ha már érdemben nem tudsz/akarsz segíteni! Talán lesz aki tud...
Most próbálok informálódni alaposabban. De az ilyen b@sz@kodós hsz-ekre semmi szükségem! -
Stylerr
addikt
Nos, a topikban írtak alapján, illetve mivel népszerű termék, nekem a választásom a Kugoo S1 Plus rollerre esett. Sok alkatrész, sok tapasztalat van a szervizeléssel kapcsolatban, ami nem hátrány.
-
PociAti
őstag
válasz
Laca1212 #9091 üzenetére
Neked az a szórakozásod, hogy minden hozzászólásban megemlítesz egy újabb rollert?
(#8622) Laca1212
Vennék egy rollert,melyik típust ajánlanátok?(#8624) Laca1212
Itthonról venném. Ez az? [KUGOO S1 PLUS](#8636) Laca1212
Egy Xiaomi M365
egy Xiaomi Mi Electric Scooter 1S
és egy Xiaomi Mi Electric Scooter Essential között mik a legfőbb különbségek? Mi a sorrend köztük?Melyik a legjobb a 3 közül és miért?(#8637) Laca1212
Sencor Scooter One-ról mia vélemény?(#8640) Laca1212 válasza Laca1212 (#8637) üzenetére
Létezhet, hogy átcímkézett Xiaomi? Nagyon hasonlít rá. Tudásra papíron kb 1S, de Essential árban.(#8674) Laca1212
Xiaomi 1S Nordic Edition-ból ki lehet ütni a 20 km/h-ás korlátozást?(#8727) Laca1212
... Rágom egy ideje a témát. Amik szóba jöttek nálam (ársorrendben):
Xiaomi Essential,
Sencor One 2020,
Xiaomi 1S(#9012) Laca1212
Tetszik az 1S amit alig 2 hete vettem...
Azon gondolkozom, hogy 14 napos elállásal visszaküldöm és rendelek egy Pro 2-őt.
... Nordic Pro 2.(#9022) Laca1212
1S és ez között vacilláltam, aztán 1S lett...amit lehet bánok már. Sőt, pár hete még 99e volt a Sencor. [Sencor Scooter One (2020)](#9051) Laca1212
MS Neutron N3- ról mi a véleményetek?(#9074) Laca1212
"250e-ig van bestbuy,"
Ezt [SEGWAY-NINEBOT Kickscooter Max G30 II] nézegetem épp...
Vagy ez [SEGWAY-NINEBOT Kickscooter G30LE]. Kisebb akku, kisebb váz, nincs beépített töltő.(#9091) Laca1212
2021 Kaabo Skywalker 8S-ről mit kell tudni? Mi a véleményetek róla? -
Laca1212
őstag
2021 Kaabo Skywalker 8S-ről mit kell tudni? Mi a véleményetek róla?
-
DigitXT
félisten
Valaki elektro-szaki segítsen már rajtam...
Adott egy jó nagy,
21700-as cellákból álló akku. Az egyes cellák 35A-rel terhelhetők.A konfig 13s6p. Max. 55A terhelést kap, röhögve bírja. (BMS 60A,
annak se lehet gond.) A cellacsoportok mind 4.08V-on állnak, tök
jó a balance. Minden tökéletes.Erre egy zebrán átkelés közben
kikapcsol. A balance vezetékeimet megerősítettem*, tuti nincsen
leszakadva egyik sem. De még csak egy zökkenő sem volt, mikor
kikapcsolt most, így a mechanikai hibát kizárnám. Mi lehet a baj?Szerk: kuka a BMS? Szerk 2: mégis lehet mechanikai hiba... Ugye
ezt az összeszerelő szettet még akkor rendeltem, amikor nagyon
nem tudtam zöldágra vergődni a ponthegesztéssel (ez csavaros).Viszont a csavar tud egy vicces dolgot: nevezetesen kilazulni.
Szerk3: 2 csavar is laza volt.Kapja az ütéseket, szétveri magát.
*: ©Marky0
-
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT #9087 üzenetére
Hat, azert bator voltam, megkuldtem 4A-rel a toltest. A kabelkoteg nem volt meleg a rud atvezetesenel, illetve a csati se. Szoval jo esellyel nem olvadt meg
Igen, a barrel jack jellemzoen max 5A-res, azt tudom.
Viszont a hipotezisem, miszerint az S1 plus-nal diodazva van a toltocsati hatarozottan teves!
Multkor valoszinuleg valami kontakthiba lehetett es azert mertem 0V-ot a toltocsatin, pedig a merest tobbszor is megismeteltem. Ki erti ezt... Na mindegy, azert a jo szokasok nem haltak ki es most is meressel inditottam mielott barmit csinaltam volna, szoval gond nem volt. Viszont igy felgyorsul a csengo projekt -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #9086 üzenetére
Csak S1/S1 Pro van nekem. A közismert csatival. Viszonylag vékony vezeték
("tyúkbél"), s az is a vezérlőre megy, mert az akkun nincs kivezetve rá semmi.Onnantól viszont az XT60-on keresztül megy, ott elférne 30A is, ha eltekintünk
a kínai hosszabbítótól (ami inkább 11A), de azt a gyári 6Ah akku nem bírná.
1.5A a gyári töltő: max. 4A töltőt használtam korábban, nem volt vele gondom.
Te írtad, hogy max. 5A ajánlott ezekkel a csatlakozókkal...Egy ideje már
XLR csatlakozót használok, és 1.8A* korlátos töltőm van. De berendeltem egy
5A-est is, mert amikor a cégnél kell töltenem, jobb lenne kicsivel gyorsabb.*: pont most néztem, hogy végre normálisan tölt (kopp-kopp-kopp), mert voltak
mostanában gondjaim a balance vezetékek leszakadása okán letiltó BMS-sel:
már-már többet ment haza a vas villamos/csomagtartó kombón, mint lábon.
Ebben az a méreg, hogy saját építésű az akku, ergo csak én b*szhattam el... -
Reggie0
félisten
DigitXT: Kugook altalaban mekkora toltoaramot viselnek el? Vezetekezes/csatlakozok szempontjabol.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #8236 üzenetére
Ma csináltam egy hasonló tesztet, néhány apró különbséggel. Azaz most már
van visszatöltés a hátsó motor esetén, viszont nagyobb az áramkorlát 20+33A,
más a hátsó motor és a gumik, picit nagyobb a végsebesség, így a fogyasztás.A lejtőn összesen 0.4Ah-t sikerült elfogyasztani, nem mérve a visszatöltést, de
ami meglepett, hogy itt is volt olyan szakasz, ahol lenyelezve 48A-t bekajált.
A felvett max. teljesítmény már itt is megvolt 2366W (pedig emelkedő nem volt).
Jó hát nem vettem el a gázt, benézett 50 km/h-ba, de hát közúton menni kell...10.5 km után 46.35V min. fesz, 2577W csúcsteljesítmény 5.533Ah (273,5 Wh)
fogyasztás, 53.3A csúcs árammal. 13.4 km-en pedig 7.265Ah (355.4Wh).
(40-42 km távot el lehet vele szöttyögni, sík úton kb. 40 km/h végsebességgel.)Szerk: 94 kg vagyok, a roller meg kb. 24 kg: emelkedőn majd dolgozik az akku.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Megint gondolkozom e-roller vásárláson, viszont amióta eladtam az M365-öt biztos megjelent néhány ajánlott darab.
Tudnátok javasolni használtan 100eFt alatt rollert?Jó lenne, ha hatótávra tudna 25km-t és ugyanennyit km/h-ban.
Az M365 nagyon tetszett, szerettem, de kirázta még a lelkemet is. Jó lenne egy kicsit komfortosabb darab. Ez a Xiaomi Essential ugyanolyan ebből a szempontból? Esetleg más márka? Köszi előre is!
-
Reggie0
félisten
válasz
DigitXT #9079 üzenetére
Biciklire mar nem a hagyomanyos tomor kerek divik, hanem habositott muanyag. Kb. olyasmi mint a polifoam vagy a strandpapucs.
En most megvarom az uj torvenyi szabalyozast, aztan eldontom, hogy mit csinalok. Ha szigoru lesz, akkor epitek magamnak, hogy ki tudjam jatszani a szabalyokat. Ha nem akkor Dualtron Raptor. Ha pedig nagyon laza lesz, akkor hatar a csillagos eg.
-
DigitXT
félisten
-
Putyin90
senior tag
Mi 2 pro hátsó kerék defekt nagyobb eséllyel kapható, ha a roller 27-30 km/h órával van használva? Ha csak 20-al mennék vele, néha 25, ha sietősebb, akkor a defekt esélye is csökkenne?
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #9078 üzenetére
Oké, de tömör kerekes biciklim max. a 80-as években volt. Vajon miért...
Ha meg felfújhatós, akkor abból bizony ki tud szökni a levegő: ez ilyen bicikli.ON: belefutottam egy viszonylag friss modellbe. Vsett 8 Ennek is "pont olyan"
a hátsó felfüggesztése, mint a Kugoo Raptornak.Pontosabban ez legalább
rendesen meg van csinálva - ránézésre. Nyekereg az enyém, félek, törni fog...Tudnám értékelni, ha kaphatóak lennének a vázak külön. A többit ráépíteném,
mert ugyebár tök jó meg "csak" 370K, viszont ennyiért nem dupla motoros. -
Reggie0
félisten
-
DigitXT
félisten
válasz
Bazsee71 #9072 üzenetére
Valószínűleg a Pro 2 bőven hozná ezt a szintet. Nyilván van
némi törődés igénye a felfújható keréknek, de ha nincs más
rugózása, legalább valamennyire komfortos "utazást" kínál.(A defekt az reális veszély, ám ha egy "közroller szolgáltató"
is be meri vállalni ezt, csak nem olyan hatalmas kockázat...)Ui: a tömör gumi jó, mert karbantartás-mentes. Viszont nem
olyankényelmes rosszabb úton. Nagyobb puklikat viszont a
pneumatikus kerék nem tud megoldani... szóval a merev váz
sem életbiztosítás. Sokan raknak rugózást a Xiaomira, mivel
úgy sokkal komfortosabbá tehető (csak az nyilván +20-30K).
Egyet ne csinálj, tömör gumis M365 rugózás nélkül. (Az nem
csak kényelmetlen, hanem tönkre is teszi az akkut, idővel.)
-
Bazsee71
őstag
-
Stylerr
addikt
Neutron M10 rollerről van valakinek tapasztalata? Decathlonban is volt forgalmazva.
-
DigitXT
félisten
Anno vettem TV-t "látatlanban" (hozzá nem értő tanácsra): megbántam.
A mostanit tesztek alapján választottam, és bár futár hozta: bevált.Sisak témában is vannak tesztek, vannak ajánlott gyártók, esetleg olyan
közismert típusok, amik bátran ajánlhatók, de akkor is az a vége, hogy a
méretet a boltban kell tesztelned*, mert kiderülhet, hogy hiába mutatja a
centi a fejkörméreted, semmit nem mond a koponya formájáról...*: és még így is be lehet sz*pni, mert ami 2-3 percig csak passzentos, az
lehet, hogy fél óra után már úgy nyom, hogy muszáj levenni. Kellemetlen.Nekem pl. a Nolan N103-ból L-es van. Ahogy kilágyult a bélése, már egy
picit lötyögőssé vált. Cseréltem benne szivacsot: ég és föld. Viszont tök
ugyanez a típus M-es méretben felpróbálva jónak tűnt, de motoron több
idő eltöltése után éreztem, hogy nyomja a homlokom. (Az meg nem jó.)Én se baszogatásból kommenteltem, csak tanácsként, tapasztalatból...
Ha megérkezik a rendelt sisak háromesélyes a dolog... vagy jó a mérete,
vagy nem, és ha jó, ha nem jó, attól még a kivitelezés lehet full gagyi...
Gondolom azért külföldi rendelés, mert nincs magyar forgalmazója.Szerk: na, csak rákeresetem, több szem többet lát alapon. Nem is gyártó,
hanem csak fantázianév (Xiaomi), és nem is sisak, hanem csak kobak.
Így azért nehezebb mellényúlni. Full face-nél kicsit több a buktató.
Komolyan a névből arra gondoltam, hogy valami kínai krossz sisak, lol. -
jozsi252
veterán
-
Reggie0
félisten
válasz
Bazsee71 #9067 üzenetére
Van par xiaomi-s itt, majd megmondjak mennyi idonkent kell, azt szerencsere en nem tudom. De figyelni kell.
A tav nem sok, ezt akar lehet 2 napi toltessel. Kugoo-val az a baj, hogy elobb utobb lesz vele csavarhuzos feladat, vagy elore meg kell csinalni neki. Nekem a baratnom is hasznal S1 Plus-t, o peldaul arra is panaszkodik, hogy a gombokat nehez megnyomnia rajta. Most, hogy mindent megcsinaltam a rolleren(csavarok csereje, meghuzasa), mar joideje nincs olyan gond amire ra kellett volna nezni. Ilyen kis tavra o is van, hogy csak 2 naponta tolti. De lepcson cipelni azert o sem szereti.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Reggie0 #9066 üzenetére
Emelkedő: 2,5 km-es útvonalon 26 méter
Tömeg: 75 kg
Szóval az átlag napi használat oda-vissza 5 km. Ha még elintéz ezt-azt, beugrik hozzánk vagy testvéremhez, akkor jön össze kb. a napi 10 km.
Ha napi szinten kell pumpálgatni, az már nem nyerő. Ha emelünk a kereten, és 250e-ig van bestbuy, akkor inkább arrafelé mozdulnék. -
Reggie0
félisten
válasz
Bazsee71 #9063 üzenetére
Viszont az eltero kerekgeometria miatt a kerekparnal a felfujas kevesbe kritikus, mint rollernel. Ha naponta toltogetni sem akarja, akkor a kereket piszkalni sem. Ha mar lapos es szemre eszreveszi, akkor mar reg rossz.
Ez a 15kg tomegkorlat, emelkedo es 2 naponta toltes azert elegge egymasnak szembemeno parameter. No meg az akku elettartamanak se tesz jot. Valami lassu rollerrel esetleg. Mekkora emelkedo es mekkora tomegu szemelyrol van szo? -
DigitXT
félisten
Igen, kérdeztél, de mivel 30 percen belül nem jött válasz, döntöttél is.
Ez szerintem elhamarkodott, és amúgy sem jó ötlet, mivel konkrétan
egy olyan védőfelszerelésről van szó, aminek a helyes mérete fontos.Amúgy nem tudok segíteni, nem ismerem a márkát. De valószínűleg
a mérettábla megmondja, hogy mekkora fejkörméretre jó az L-es: ez
egyáltalán nem szabványos! Gyártónként (sőt modellenként) eltér. -
Bazsee71
őstag
válasz
Reggie0 #9061 üzenetére
A kerék felfújása már más témakör, mint a defektjavítgatás. Előbbit a bringájával is csinálja, nem probléma.
De ezek szerint 200e alatt még az össze e-roller körülményes, otthon hekkelgetős? Mi az az árszint, amit már ha odaadok neki, akkor csak annyit kell tenni, hogy használja egészséggel? Nem száguldás a cél, meg tereprally, csak ne napi szinten kelljen tölteni, és ne rohadjon le 1-2 év alatt. -
DigitXT
félisten
TV itt offtopik, de ott tesztek alapján meg lehet venni "látatlanban".
Sisaknál viszont nincs az a teszt, ami megmondaná, hogy a te fejedre
passzol-e: a fejkörméret jó kiindulási alap, de sajnos nem elégséges...Tőlem persze azt csinálsz, amit akarsz. Az első sisakomat épp 20 éve
vettem, és bizony akkor is elmentem a boltba érte. Ilyen a popszakma.
(Ahogy motoros kabátot is csak akkor rendeltem a netről, amikor pont
ugyanolyat akartam, mint az előző, mert annak tudtam a méretét.)
-
jozsi252
veterán
válasz
lockdown90 #9053 üzenetére
Mihez képest budget? Rollerra nem fogok Schuberth vagy Bell sisakot venni.
40k amúgy Insportline-nál.
-
Gigi01
őstag
Smart4U sisaknál mik a méretezések?Nem tudom melyiket rendeljem.
Van valakinek?Vélemény,vehetem? -
Laca1212
őstag
MS Neutron N3- ról mi a véleményetek?
-
Oposzumtoszó
senior tag
válasz
lockdown90 #9047 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
lockdown90
senior tag
válasz
Oposzumtoszó #9045 üzenetére
Szerintem ebbe a keretbe mar egy InMotion L9 belefer.
-
belisa
csendes tag
Elnézést hogy itt kérdezek de másik rolleres topicot nem találok.
Kérdésem a következő 40000ft-ig keresek rollerrt.
24 éves 50 kgos lánynak.
A legjobbat szeretném neki, ha tudtok megbízható márkát megköszönöm.
Dechatlon os van, de jobbat szeretne.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Oposzumtoszó
senior tag
Sziasztok!
Elekromos roller vásárlásban kérnék segítséget, mivel teljesen laikus vagyok a témában.
Napi használatra, munkába járáshoz kéne. A táv oda-vissza 7 km, nem vagyok pehelysúlyú (116kg).
A keret 250000 forint.Előre is köszönöm!
-
PociAti
őstag
válasz
Stylerr #9036 üzenetére
Nincs személyes tapasztalatom.
Nekem ezek a Sencor és Voltaik e-rollerek Xiaomi koppintásnak tűnnek. Fotórealisztikus, számítógéppel generált látványképeket látni a termékekről, de az utcán nem kömmyű összefutni velük. A Xiaomi (Ninebot) rollerből kb. 10.000-szer több lett már legyártva, fejlesztésre, hibák kijavítására is lényegesen nagyobb energiát fektettek. Szervizelés, alkatrész utánpótlás, szoftveres módosítás, stb. tekintetében is a nevesebb gyártó élvez előnyt. (Bár érzésem szerint pár alkatrész kompatibilis lehet.)
Ha a paramétereket nézzük, akkor általában ár/érték arányban a noname gyártók jobbak. Lehet valakinek pont olyan tulajdonságokkal, felszereltséggel rendelkező roller jön be, mint amit ezek szállítanak (pl. a tömör gumi, amit én mondjuk gyűlölnék). Vakmerőség kell hozzá, hogy valaki bele merjen vágni, és jókora szerencse ahhoz, hogy a konstrukció gyermekbetegségei elkerüljék. Ha pedig nem jön be, akkor használt piacon is nagyobb buktával lehet túladni rajta, mint olyan gyártó termékén, amely már bizonyított.
-
Reggie0
félisten
válasz
Stylerr #9034 üzenetére
Sencor total felejtos. Tomor gumi rugozas/lengescsillapito nelkul. Szet fog razni, es nem csak teged, az elektronikat, akkumulatort is.
Xiaomi is csak addig jo, amig nem unod meg a szivast a defektekkel. Ha rajossz, hogy neked tomor gumi kell, akkor utana vehetsz hozza rugos villat, kerekeket stb..
-
jozsi252
veterán
válasz
Laca1212 #9025 üzenetére
Nehéz mit mondani, sajnos ennyiért nem fogsz kapni olyat ami emelkedőn is értékelhető sebességet fog nyújtani számodra.
Tartom még mindig hogy inkább használtan vegyél egy erősebb hátsó motorost, vagy egy 2 motorost. Vannak FB csoportok tele roller hirdetésekkel. Ki lehet fogni jót amit nem nyírtak ki!#9027 DigitXT
Igen nagyjából a dupláját tudja a Pro 2 csúcsteljesítménybe. De ezt azért nem tudja folyamatosan leadni. Sajnos nagy csodák nincsenek, aki 90-100kg legalább azoknak nem alternatíva a 300W körüli roller, max ha csak sík úton akar vele menni. -
Stylerr
addikt
válasz
Reggie0 #9029 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
A leírtak és ár/érték alapján egyre jobban hajlok a Sencor Scooter One 2020 modell felé, vagy pedig a drágább Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 roller felé.
A Xiaomiról sok jót olvastam, viszont a Sencorral kapcsolatban van itt valakinek tapasztalata? -
Amp_usr
csendes tag
válasz
Aaron14 #9030 üzenetére
Aaron14
Igen.
Nem vagyok gépész (hmmm....), ha hülyeséget írok remélem majd a többiek kijavítanak
Nem véletlenül adják hozzá a hosszabb csavarokat. Ha mozog, a terheléstől rázkódástól szét fogja verni a menetet. Akasztó nélkül próbáld behajtani a hosszabb csavarokat, akkor látod, hogy be bírod (, vagy be tudod e) csavarni. Emlékeim szerint önzáró (, festett csavarok), normális esetben is kell némi erő a behajtáshoz. A menetet lehetőleg ne nyírd szét!
(Ja igen, nekem is hasonló gépem van, Ali-s akasztóval.)
Sok sikert, kellemes gurulást!
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #8981 üzenetére
Ma tudtam kipróbálni. Tuti kW fölött van a Bird. Lehet, két motoros.
(Triviális teszt nem megy, levegőben nem hajt, hiába madár, LOL...)1 motorral 20A korláttal csak 14 km/h ment... közel 1000W mellett.
2 motorral mondjuk erősebb a Kugoo, de nem piskóta a Bird. (Okés
ez sejthető volt, mert a videóban is látszott, hogy kb. 5 mp a 0-25...)Szerk: alattam anno ehhez nagyjából 1500W kellett síkon...
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Scooter Pro 2 járgánnyal járok immár két hónapja. Vásároltam hozzá kormányra szerelhető akasztót AliExpress-ről. Adtak hozzá hosszabb csavarokat, de egyszerűen nem tudtam feltenni vele, így a gyári rövidebbel raktam fel. Természetesen az akasztó vastagsága miatt ezeknek a csavarok rövidebb távon tartják a kormányt, így az picit mozog, ha megrángatom.
Ez okozhat hosszabbtávon problémát? -
Reggie0
félisten
válasz
Stylerr #9024 üzenetére
Hat, mind a ket Kugoo azert karbantartos moka, de nem elhetetlen. Sik terepen elered vele a max sebesseget, azzal nem lesz gond. Nekem S1 plus van, mar 1500km van benne. Sajnos a jobbik(orosz) valtozatot mar kivontak.
Amiket meg kell csinalni S1 plus-nal:
- A kormanyon levo fogantyuk csavarjat ragasztopisztollyal ragaszd be, mert idovel kicsavarodnak.
- A kijelzo csavarjait, ami a kormanyrudra rogziti, csereld le atmeno csavarra, mert el fogod hagyni.
- A sarvedo utkozojet alatetezni kell, mert 90 kilonal mar felveri a sarat, ugyanis a kerekkel egyutt kicsit elfordul a rugozas miatt.Hatranyok:
- Nekunk 3db-bol 1 erkezett hibatlanul, 1 total kuka volt(visszakuldtem), 1 kabelhibas volt. Szoval a kezdeti gariztatasra keszulj fel, ha kinaitol veszed(geekbuying,geekmaxi, stb.) ez sokhetes folyamat, tobb naponta megy egy email valtas. (Geekmaxi-t nem javaslom, nekem paypal adta vissza a penzt toluk)
- Kormanyrud elkezd kicsit lotyogni 400-500km korul, de nem veszes, nem esik szetElonyok:
- Tomor gumi es normalis rugalmas felfuggesztes. Nincs defekttel szenvedes.
- Olcso es nem fogod sajnalni
- Nincs bluetooth, okostelefonos szarakodas, kemkedos szoftverek telepitese a telefonra -
DigitXT
félisten
válasz
jozsi252 #9019 üzenetére
"Sík úton persze nincs gond vele ... nagyobb emelkedő akkor kakukk."
Igen, de ez tisztán fizika. Sík úton csak a gördülési- és légellenállás van (előbbi
mondjuk puha gumi és nehéz pilóta esetén szintén nem csekély, utóbbi viszont
csak nagyobb tempónál játszik komolyabban), amit le tud győzni az a 300W is.Az emelkedőn viszont erre jön a gravitáció* úttal párhuzamos komponense, ami
pl. 5% emelkedőn a pilóta (+ roller) tömegének 5%-a... És az ehhez szükséges
teljesítményt folyamatosan le kell a motornak adnia! Csakis azért hogy az adott
sebesség megmaradjon. És akkor még nem beszéltünk az elindulásokról.Ha egy adott teljesítmény az adott emelkedőn, adott pilóta + roller tömeg mellett
egy bizonyos sebességre elég, akkor levezethető, hogy 2x akkora sebességhez
min. 2x akkora teljesítmény kell (több is, főleg a légellenállás növekedése miatt).Tehát ha 800W felvett (kérdés, ebből mennyi hasznosul, mert a motor hatásfoka
sem lineáris) teljesítmény esetén 15 km/h jön ki, és az ember ennél szeretne 2x
gyorsabban csapatni felfelé, minimum 1600W-ra van szüksége. Vagy lábhajtás...
Azaz egyáltalán nem elrugaszkodott a G-Booster, ha felfelé kéne gyorsan menni.
(Mondjuk ha lefelé is gyorsan megy az ember és elszáll a féke, ég óvja a pilótát.)*: ez földi körülmények közt 9.81 m/s2, de egyszerűbb 10-zel számolni.
Szerk: megjegyzem, hogy a Xiaomi sem 300W csúcsteljesítményt tud. Gyárilag
sem! Bőven túllépi, most nem tudom fejből, de 500-600W körül biztosan lead. -
rumos14
nagyúr
sziasztok,
a jól ismert Xiaomi-féle kormány nyikorgásra mi a megoldás?
az enyémen mintha az oszlop belsejéből jönne ez a nyekergő hang. ha lehajtom majd fel- és visszazárom a kormányt, akkor 1 percig kb. jobb, utána ugyanaz.
ahogy az utcán elmennek mellettem Xiaomi rollerek, mindenhol ugyanezt hallom -
Laca1212
őstag
válasz
jozsi252 #9019 üzenetére
"használtan egy G-Booster-t kifogni"
Használttól fázok. Újat az ára miatt nem. Egyszerűen nem áldozok a projektre annyit. Sok drága hülyeséget megvettem már életemben, de erre nem adok ki 3-500e-et.
Járok akkor inkább az Amperával.
Nekem csak azért kell, mert gyorsabban odaérek a garázshoz, adott esetben melóba. Nem kell a garázsból ki-beállni, stb. Nyilván csak szép időben játszik ez. Amúgy autózok. Szóval ez a rolleresdi csak játék nálam, de meglepett, hogy élvezem is a vele való közlekedést. Mint írtam, annyi a bajom, hogy gáz amikor egy kisebb emelkedőn lehervad alattam (90 kg) vagy nehezen indul el.
"Megpróbálnák bérelni 1-2 napra egy Pro 2 rollert"
Jó ötlet, de sajnos vidéken (megyeszékhely) ez nem megvalósítható.
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Elektromos roller vásárlását tervezem. 90 kg vagyok, városban lenne használva, alföldön, nagyrészt teljesen sík terepen.
Néztem a Kugoo S1 Pro-t és az S1 Plust.
Melyiket érdemesebb megvásárolni? Illetve van jobb alternatíva 170-180 ezer forintig bezárólag?/edit: Most jött szembe velem a Sencor Scooter One (2020), ez is szimpatikusnak tűnik.
Köszönöm szépen a tanácsokat előre is!
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT #9015 üzenetére
Igen, szerintem is valószínűleg egyszerű mérési hiba.
ilyesmi voltmérők vannak benne egyébként [link]
leírás alapján "Measurement accuracy: 1%"--> ez azt jelenti, hogy 50V környéként lazán elmérhet 0,5V-ot.
MÁS: tesztelve full töltöttségről, 39-et megy síkon, ezt egy jó darabig tudja is tartani.
9 km alatt pedig a kijelzett 54V-ról 52,8V-ra merült. Elég jól bírja ez a 3 pakk együttha bekapcsolom a rolleren a kijelzőt is, a vezérlők halkan nyüszögnek. Nem különösebben ijedtem meg tőle, hiszen ekkor válnak "aktívvá". Ettől függetlenül kérdés, hogy másnak is csinálja ezt?
-
jozsi252
veterán
válasz
PociAti #9020 üzenetére
De van csak a nagyobb 1 motoros, illetve belépő 2 motorosok között nincs árba olyan nagy különbség. Mantis Plus pl. 800W-os 1 motoros, vagy Dualtron Mini szintén kb, Vsett 8 600W-os, Future Board V1000 az 1000W-os, viszont ezek mind 400 körül vannak.
Egy G-Booster meg 420k.
Nagyon sok embernek elég egy 300W-os motor teljesítménye, viszont sajnos számolni kell vele hogy emelkedőn nem 25km/h-val fog felmenni. Vagy épp azzal nem nagyon van lehetőséged egy kerékpárost megelőzni aki szintén kb. hasonló sebességgel halad előtted..Hiába írják rá hogy 120kg a terhelhetőség ha ugyanúgy 250-350W-os motor van benne.
-
PociAti
őstag
válasz
jozsi252 #9019 üzenetére
Xiaomi Mi 1S helyett Kugoo G-Booster? Az előbbi 250 W, utóbbi 1600 W. Bőven hatszoros különbség van motorteljesítményben!
Kettő között nincs élet?
Bármi, ami nem 100 hanem 120 kg-ra van méretezve?Árukereső alapján elég sovány a felhozatal 120 kg-os, 200 alatti erollerek területén. Nincs egy se, amire őszintén rákívántam volna.
-
jozsi252
veterán
válasz
Laca1212 #9018 üzenetére
Nem próbáltam mindkettőt, kollégának 1S van de emelkedőt övé se bírja! Nem hiába mondják sokan hogy a 300W körüli gépek a nagyon könnyű embereknek van kitalálva. Sík úton persze nincs gond vele ha egy nagyobb ember áll rá, de mihelyst jön egy nagyobb emelkedő akkor kakukk.
Egyikbe 250W-os motor van, másikba pedig 300W-os. Nyilván vennél észre különbséget mert a Pro 2 mindenben egy kicsit jobb!
Én megpróbálnék a helyedbe használtan egy G-Booster-t kifogni. Sajnos be kell látni hogy kompromisszumokat kell kötni ha valaki 1-200k-t akar rollerra költeni.
Először én is 300-350k-ig akartam max elmenni, de rájöttem hogy még az is kevés sajnos.Most így elsőre senki se fogja azt mondani hogy vedd meg a Pro 2 rollert és az tuti sokkal gyorsabb lesz mint a mostanid. A súlyodtól illetve az emelkedőtől függ hogy mire képes egy kisebb roller. Nem tudom hány kg vagy de egy kisebb rollernél rengeteget számít(hat) 20-30kg különbség is!
Én ha a helyedben lennék akkor a következőt csinálnám. Megpróbálnák bérelni 1-2 napra egy Pro 2 rollert és letesztelni vele azokat a helyeket ahol jársz hogy mit tud. Ha jó akkor eladod a mostanit és megveszed a Pro 2-t.
-
jozsi252
veterán
válasz
Laca1212 #9012 üzenetére
Sajnos sokkal előrébb nem lennél vele, ugyanúgy pénzkidobás lenne mint az 1S. Hatótávod nyilván jobb lenne, viszont emelkedőnél hasonlóan viselkedne mert nem sokkal erősebb motor van benne.Ha meg kiütöd a korlátozást azzal csak a motorokat plusz az akkut fogod jobban nyírni.
-
DigitXT
félisten
válasz
Laca1212 #9012 üzenetére
Meg kéne tudni, milyen vezérléssel mennek. Úgy tudom, ezek
a Xiaomik firmware módosítással elég jól tuningolhatók. Btw.
nekem is volt gondom az emelkedőn*, amikor szarakodott az
akku (kontakthiba volt, mint kiderült), és 1 motorral mentem...*: egy konkrét szakaszon 14 km/h-t tudott csak, ami közúton
életveszélyes vánszorgás kategória. Mindezt közel 880W-tal.
Ugyanitt két motorral erőlködés nélkül felszalad 34 km/h-val.
Szerk: vegyük észre, hogy ehhez 2kW fölött kell tudnia: tudja!Szerintem eljön, amikor hiába húzod az M365 firmware-t, uis
a végtelenségig nem lehet erősíteni, valami le fog égni...
(És eljutunk oda, hogy a Kaabo Mantis Dual alatt nincs élet?) -
DigitXT
félisten
válasz
csokaym #9009 üzenetére
Nem lehet, hogy ez szimplán valami bekapcsoláskori tranziens?
A.k.a. mérési hiba? Van ugye a "precíziós feszmérőm", ami pont
ilyen a mérés elején, de nem fölé mérésről indul, hanem fordítva:
a kontakt elején elsőre kisebb értéket ír ki. (Mellesleg ma jöttem
rá, hogy alacsony fesznél messze nem olyan precíz sajnos.)
Ellenőriztem a balance-ot a pakk javítása után, és nem adta ki...
4.126-ot mért szinte* az összes cellára, ám a vége 53.63 helyett
53.13... (Érdekes egybeesés, hogy megint egy 0.5V.) A lényeg,
hogy 2 cellánál is már látszott mi a baj, multiméter megmutatta:
4.126+4.126=8.252 ≠ 8.191
4.08 + 4.08 = 8.16 (≠ 8.191)*: ahol meg nem, ott 4.119, mintha nem lenne több lépcső, hiába
3 tizedesig mér. Sebaj. Nagyobb fesznél teljesen jól használható.
A gázkar dolgon nem nagyon pörögnék... úgysem lehet a feszből
túl pontosan megmondani a töltöttséget. Amúgy meg kit érdekel.
Természetesen amíg nincs kikapcsolás határon a dolog.terheletlenül, max töltöttség mellett 45km/h-ig pörög ki
Szerk: levegőben ez teljesen reális. Lejtőn meg is fogja futni.
Mondjuk nem jó ötlet kitesztelni, mert meg is kellene tudni állni...
(Btw. nekem ma befelé 40-41-et ment síkon. A GPS szerint is.)
Hazafelé viszont a villamos sín "megütötte az akkut", és kakukk... -
Laca1212
őstag
Tetszik az 1S amit alig 2 hete vettem. De úgy érzem kicsit gyenge alattam. Ez kb. az eddigi 30 km alatt kiderült. Emelkedőknél van gond főleg. Azon gondolkozom, hogy 14 napos elállásal visszaküldöm és rendelek egy Pro 2-őt.
Erősebb jóval mint az 1S? A nagyobb akku nem nagyon érdekel, mert 1S akkuja is bőven elég arra amire nekem kell. Az lenne a fontos, hogy könnyebben vigyen.
Nordic verzió olcsóbb mint a sima Pro 2. Ezzel ki lehet ütni a 20 km/h korlátozást? Nem okoz károsodást? Gari esetén vissza lehet állítani az eredeti állapotot? Ha igen, akkor nem venném a drágább nem Nordic Pro 2-őt. -
csokaym
csendes tag
válasz
IMIIKE1998 #9010 üzenetére
sajnos nem igazán vagyok otthon a témában
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
IMIIKE1998 #8966 üzenetére
Valakinek van ezzel a típussal tapasztalata? Mennyire strapabíró?
[link] -
csokaym
csendes tag
válasz
Reggie0 #9008 üzenetére
Igen, nem a vezérlő méri, azt gondoltam.
A helyzet a képen látható - a kijelző fölémér, a piros, ami a gázkar voltmérője, alámér.
Ha kapcsolok lámpát, max 1tizedet esik.
A furcsaság az, hogy mikor elfordítom a kulcsot (ez előtt ugye még semmi nincs bekapcsolva), bevillan - jelen esetben - egy 53.5V, ami fél másodperc alatt visszaesett 53.2-re.
Ez fura, mert ilyet eddig a többi feszültségmérős gázkarom nem csinált. De elképzelhető, hogy csak azért nem, mert azok "lassabban" reagáltak, és az első, magasabb értéket ki sem írták? -
Bazsee71
őstag
Sziasztok,
Anyukámnak keresek e-rollert, aszfaltos de emelkedős terepen közlekedne vele max. napi 10 kilómétert (nem baj, ha 2 nap megy töltés nélkül). Nagy tempó nem feltétel, 14-15 kg még kezelhető számára, kb. 170-180e forintig mennék el. Első sorban hazai beszerzés, hazai garanciális ügyintézés lenne a nyerő.
Van ajánlott típus ezekkel a feltételekkel? -
jozsi252
veterán
válasz
csokaym #8996 üzenetére
Kaabo-nál nincs ilyen gond. Ha nagyon nagy emelkedő van akkor érdemes rákapcsolni a 2. motort, de normál körülmények között lehet nyugodtan vele 1 motorral is menni. Arról olvastam én is hogy a Kugoo nem szereti, de Kaabo-nál átlagos használat mellett nem kell ettől félni. Sokat olvasgattam a témának utána, illetve többen is mondták, meg az Ultimate-nél is rákérdeztem erre.
De persze odafigyelek nagyon erre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4800MQ I 8GB I 500GB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest