- Asszociációs játék. :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3292 üzenetére
Itt nállunk látod mindent lehet
Ez egy állami intézmény , ahol a kórházi orvosok bérlik a rendelőket ( szerencsére én belül a rendelőben nem láttam , hogy mivel fűtenek ) és ha megnézed az első ajtó , ott voltunk mi oda nem megy be a gáz , pedig az is rendelő, de végig figyeltem , szinte minden rendelőbe bemegy és mindnek külön gáz órája van, és ez ahol fotóztam ez egy kis szárnya az emeletnek !! Szerintem az egész épületben biztos van vagy 60 gáz óra ( mi a 28-as rendelőben voltunk ) !
Nálunk heileg tavaly az önkormányzat a tűzoltók és a villanyszerelők közösen leszedték a fölösleges kábeleket ( 5 különböző kábel Tv vezetékei is fent voltak amik már rég nincsenek , az árokparton mindenütt tele volt ledobott kábelekkel, most aránylag itt rend van ) !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3291 üzenetére
Pasz , pedig én élőben láttam , és mégsem tudtam kinézni , csak azt , hogy nagyon durva pólusos , ripacsos a hegesztés
!!
De szerintem nem menetes , mert a menetnek kéne egy kis egyenes hely , de itt a hegesztésnél már rögtön kanyarodik !! -
Gyöször
senior tag
válasz
philoxenia #3291 üzenetére
Én nem tudom a jogszabályi hátteret a saját országunkban, de megkockáztatom, hogy itthon _nem_ hegeszthetsz gázcsövet elektródával. Esetleg awi. De inkább csak disdous. Ha ezt azzal bundással csinálta akkor egyébként be is írok neki egy pirospontot, mert írta Zol, hogy meleg volt bent, tehát valszeg használják is. Tehát valszeg gáztömör.
De ha megnézitek az áttekintő ábrát (1.kép) én ilyet még nem láttam, hogy minden szobának külön mérője van, csak azon a folyosó szakaszon 4! Meg egy méretlen ág cikkcakkosan indul jobbra, ott még +1 től végtelenig.
Társasházban oké, de szobánként? És 1 mérőn max 1 fogyasztót feltételezek, tán 1 konvektor? Mert fél colos cső megy be. Összeveszett az urológus a belgyógyásszal, hogy náluk mindig melegebb volt??Ez úgy néz ki pont mint a villanypóznán a kábelzsungel abban az országban. Városban fotóznál egyet, de nem lehet mert fekete az égbolt a mindenhová keresztülkasul haladó értelmetlenül és vastag kötegekben haladó rengeteg miatt. Made in Romania tipikus
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3289 üzenetére
Igen azt a kilátót én is láttam élőben ( most új út van ott , tavaly ahogy arra jártam rengeteg Magyar motoros és autós kiránduló járt arra , de itt [link] veséztük ki
!
De ez egy gáz vezeték , ilyen helyen profi hegesztőket kéne alkalmazni , de ezt egy inas csinalhatta -
H-Zol
senior tag
Ezt látnotok kell
, ma Romániában egy aránylag öreg orvosi intézményben voltam ( anyossal ) , amíg az orvos vizsgált én nézelődtem ( nem volt szinte senki ) , itt egy kép
felfut a fő gázvezeték az emeletre , és minden rendelőnél külön gáz óra , szép tisztaság meleg , minden rendben volt , az orvos rá ért én meg nézelődtem még a folyosón amikor észrevettem ahogy a fő gázvezeték felfut a könyök hegesztve van , rá kellett nagyítani , a fény se volt megfelelő, de ha ti is ránagyítatok a lényeg jól kivehető
ki mit szól hozzá
!!
-
H-Zol
senior tag
Tudom , hogy porbeles volt a téma , csak a kolléga írta hogy az íveld huzal az jobb ere írtam , hogy az Esab elektoda a nyomában nem ér a whürtnek ( amiket te írtál azokat nem ismerem , itt nem nagyon kapható Románia ) !
Én szeretem az elektródát is , komoly nagy varratokat inkább azzal csinálom ( mondjuk eltörik egy gép váza , vagy a 4700 kilós öreg Rabewewrk ekén kell hegeszteni , ijeneket bazikus elektródával vissza gyógyítom és az örökös lessz ) !! -
borix
őstag
Porbeles huzalról beszélek, a bundást már nem sokan szeretik.
Engem mondjuk kíváncsiságból érdekelne, hogy ha össze tudod hasonlítani pl a Panelectrode ER23 vagy a Lincoln Omnia 46 2.5 elektródákkal.
Esab nem nagyon érdekel, már nem olyan jó az ára és nem is dicsérték...[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz
makos0078 #3281 üzenetére
Több rutilos elektródát kipróbáltam már ( utoljára Esab volt ) és a múltkor egy ismerősnek kellett hegeszteni ( sarok vasakat , függőleges hegesztés , ami neki nem áll a kezére) , mentem hozzá , már ott várt a hegesztő és egy pár darab ekektroz , felvartam neki , de az olyan jól ment ( könnyen gyulladt , nem égett félre stb ) , hogy álom volt vele hegeszteni !! Mondom neki , hogy mutassa meg az elektróz dobozát , csak mosolygott és mondta , hogy a sógora hozta a munkahelyéről , de csak egy pár szálat !
Utánna let nézve és Whürt 2,5 elektróz volt , meg is rendeltem , holnap jön meg , majd lefotozom nektek is ![ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Lidlbe nem érkezett 0.9-es porbeles huzal.
Az 1Kg-os, iweld 0.9-es (100mm dob) jó a Parkside gépbe tudja valaki?
A Parkside 450g. De nem tudom a dob méretét.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
makos0078
tag
válasz
philoxenia #3274 üzenetére
Köszi, ecsettel festés kategóriában teljesen rendben vannak.
Egyébként higítás nélkül is hasonló eredményre jutottam szintén 2 rétegben, finomszőrű ecsettel, frissen bontott festékkel.
Csak nekem nem tetszett.
Úgyhogy a(z) eléggé narancsos felületet szavaztam meg magsmnak hengerelve.
Egyébként haragszom rájuk, hogy 1,5x festék mennyiség kellett a kottához képest. Az első kapu elem amikor a helyére került, és telibeverte a napsütés, akkor láttam, hogy nem fed tökéletesen a 2 nem spórolós réteg sem. Fémtiszta anyag + antracit fényes szín. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia #3268 üzenetére
Minden esetben második sor után természetesen, a legfiatalabb is több éves.
Polc
Garázsajtó váz
KerítésCsiszolva nem voltak a sorok között. Az első sor természetesen még csíkosabb, a második sor terül igazán. Hígítva csak a gyári engedélyezett mértékben, aromás/nitro hígítóval. A felület kezeletlen, gyengén rozsdás volt általában.
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
do3om
addikt
Egy kollégámnak van mágnese, a 90/45 oldalas háromszög, nem igen mozdul el, azt hiszem úgy 500 euró volt darabja vagy 5 éve.
Ezt csak arra írom hogy én is vettem lidlbe 2db ot később......na igen miután láttam a profi mágnest.....kedvem sem volt használniHa érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3266 üzenetére
Akkor te ezért vetted , hogyha valaki megkérdezi , hogy neked van mágnesed
, akkor tudjad azt mondani hogy van
!!
Amikor a nagy vas vázas csarnokot építettük akkor sokat használtam , tartotta a szellemeket amíg kifurtam , a kapukat ahogy hegesztettem zártszelvényből azt tartotta , de a méteres is mindég ott volt , hogy nehogy elhúzódjan , meg ha földön is ha hegesztek akármit , odalököm , hogy ő fogja mert nekem az egyik kezemben vágya fogó , vagy a pisztoly a másikba a kézi pajzs, jó ha oda kell pontozni addig megfogom és oda lövöm pajzs nélkül !!
-
Gyöször
senior tag
válasz
donmackó #3263 üzenetére
Én vettem kettőt, meg egyet amelyik olyan, hogy 2 kocka alakú mágnes egy laposvassal össze van kötve, és olyan szögbe állítod ahogy csak akarod..
De szinte sohasem használom őket. Precíz alkotmányokhoz teljességgel használhatatlan, ha meg tökmindegy akkor megfogom kézzel a földön.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
donmackó
addikt
Láttam hogy vannak mágneses tartók. Azokat mennyire érdemes beszerezni? Patent fogóból van pár darab itthon, de az nem mindenhová fér oda. Használható cucc?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
H-Zol
senior tag
Tudom , hogy miről.bedzelsz
, mi kis családi gazdaságban dolgozunk ,és mi csinálunk mindent az elejétől a végéig !! A kombájnt , az asztalokat , vetőgépeket igényesen szoktuk eltenni , kifújva le kenve zsírozva , ahol kell festve stb , mert mi dolgozunk vele !! De én is ismerek olyan gazdát ( gazdákat ) amibe te is beleszaladtál
!!
-
makos0078
tag
válasz
philoxenia #3250 üzenetére
Van fotód róla, hogy a fényes Hammerite hogy mutat higítva-ecsettel?
-
Czimby
addikt
Nekem csak ilyen gagyi Hyundai pisztolyát van, de a gumis kérdezte ki fújta a 2107 lemez felniket amikor vittem gumizni.
Pedig nem is lett igazán szép mert már mélyen benne volt a rozsda a femben hiába lett gyöngyszórvaHa szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
H-Zol
senior tag
Én szeretek fújni
, de anyi sz@r festő pisztolyt kipróbáltam ( kölcsön is kaptam , vettem is ) és egy pár éve Mórahalmi vásárban vettem egy használt Profi pisztolyt , na azzal öröm dolgozni
!!
A kombájn búza asztal kint van az ég alatt , és ahogy vége az aratásnak , minden tükör fényes rajta , és egy kompresszoros portalanítás után ( nitrós ) kocsi festékkel lefújom [kép] !
Ahogy vége az aratásnak megint fém fényes , és ez minden évben így megy , le van festve !! -
st6969
őstag
válasz
philoxenia #3255 üzenetére
Valóban, viszont abba nem fér bele a 40x40-es, és itt pont az lenne a lényeg.
Hm...lehet, hogy nem is a 45x45-be teszem a 40x40-et, hanem a 40x40-be a 35x35-öt
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Czimby
addikt
válasz
Gyöször #3246 üzenetére
Van itthon mindenféle csiszoló, a néger koronghoz hasonló háló szerű elég jól viszi a felület kezelést.
Lehet megpróbalom akkor én is fújni, megvan minden hozzá, csak az időjárás nem az igazi most.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Tótotto
tag
Szia
Az asztallap a legdragabb resze.Abbol szerintem egy 8mm eleg.En 10-es anyagot tervezek
Nekem most 50x50mm a muhelyasztal anyaga.Ezt atalakitom majd megfelelo meretre.A modularis resz:45x45/2 szelveny a lap ala es ebbol csuszik ki a 40x40/2-es anyag.Nagy sulyt nem kell tartania(kb 60cm-re engedem majd ki)Fejben egyenlore ennyire raktam ossze,de meg valtozhat -
makos0078
tag
válasz
Gyöször #3246 üzenetére
Én kis hengerrel gurítottam fel a Hammerite-ot, az ecsetvonásoktól agyf@szt kaptam volna. Nem tetszett a próbadarab, amin kipróbáltam.
Így is trükközés meg babramunka volt, hogy szép legyen. A rohadék laposvasnak is 4 felülete van. A zártszelvénynek igazából 8, mert a gömbölyű sarkokkal is külön foglalkoznom kellett. Ha átkenődött a festék egy olyan felületre, ahová csak később mentem festeni, akkor azt rögtön le kellett törölnöm, különben percek alatt elkezdett kikeményedni, és ezt később átfestve puklit okozott. A laposvas-zártszelvény találkozás volt a kedvencem. A garázsban lógott a plafonra felakasztott elem, amit épp festettem. Én meg (kislétrával)-elemlámpával-festékkel-hengerrel ugráltam egyik oldalról a másikra, mint egy majom a ketrecben. A tököm se gondolta volna, hogy csak a festés önmagában ekkora macera. Meg persze túl igényes vagyok a saját munkámra, és ez q sok időbe telik.
Jó narancsos lett a felület, de sajnos kellett rá ennyi (1,5x mennyiség) festék, hogy teljesen fedjen. Annyit gurítottam fel, hogy még éppen nem csöppent meg. Kigurítás után kb. egy perccel megint vissza kellett mennem a “száraz” hengerrel, hogy kipukkantsam a levegő buborékokat. Próbáltam a szivacs hengert is, de az még több levegőbubit csinált, és csak töredéke mennyiségű festéket tudott felvenni.
Az utolsó percben látszik a végeredmény: https://youtu.be/LHxtItHfEXk?si=VTRv6oQgZNSCVfbv -
Gyöször
senior tag
Nitrós ronggyal törlöm le a vasról a fáradt olajat. Szálanyagot excenter csiszlóval zúgatom végig, ha valami akkor az szedi le a revét, vagy legalábbis összekarcolja, hogy megáll rajta a 20 mikronos ecsetes máz.
Elég gáz meló zúgolódni ott rajta, viszont az anyagköltség kb 1 száz forintos tapadókorong kifut 1 max 3 szál vasat. Nem a csiszoló rész kopik el hanem a tépőzár. Utána kézi csiszolásra tökéletes. 40es szemcseméretet vettem mindig, hadd karcolja, aztán nem volt és nyilván jobb a 60, 80.
Nehéz meló, főleg a 15x15, 20x20, mert az anyag kicsit befelé horpad az élek közt, nem szereti elérni a sík korong.
De ha az ecset szőrének csíkozását nem szeretnéd nézni életed végéig, én inkább lefújnám. Harmada, negyede festék ment el a 6,5x5 alapterületű épület vas tetejének vázára, úgy, hogy mindig szelet fogtam ki, és 2házzal arrébb is meg lehetett pusztulni a nitró szagától, meg festék is ment el jócskán. Az egész vázat lefújkájtam (gázálarc festő vegyvédelmi ruha) mittomén 2 óra alatt (1 réteg) kb 2 dobozból.
Mikor a végén átvert a lemezes cég, kisebb lemezt adott majd bereklamáltam, akkor ki kellett toldani a vasakat, kb 30 centivel, azokra a toldásokra elment több mint fél doboz festék, csak lestem, hogy mivaa? Az rozsdásodik, és csíkos, azt én is ecsettel fújtam.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
H-Zol
senior tag
Az a legjobb az ecsettel fújás , két sorral lekenni az a tökéletes !!
Nállam a gázosnál nincs ilyen gond , sokszor olyan rozsdás anyagot hegesztek és nincs vele baj , amivel van az a festék, sokszor gépeket kell hegeszteni , ahová nem férek oda leköszörűlni , na az belegázosodik a hegesztésbe és lesznek nagy vulkánok
, de rá megyek olyankor meg egy sorral , jó nagy Amperral és tökéletesen összegyógyúl
!!
-
Czimby
addikt
válasz
makos0078 #3241 üzenetére
Köszi szépen a kimerítő választ!
Igen, Én is észrevettem, ha lecsiszolom szebb lesz a varrat.
Ha azt nem tettem meg volt, hogy buborékos is lett.(Porbelessel hegesztettem)
Itthon lesz festve, lefújom ecsettelHa szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
st6969
őstag
válasz
Tótotto #3235 üzenetére
Ez nagyon király lenne...de egy kisebb vagyon
Ez a mágneses talpú fúrógép menő, de hát ilyenem sincs...szóval, bármennyire is szeretnék ilyen raszteres asztalt, ez sanszos, hogy nem valósul meg.
Viszont ez a moduláris dolog nekem is nagyon tetszik. Én már azzal is megelégednék, ha mindkét irányba (de akár csak az egyikbe) ki tudnám húzni. Régóta keresem azt a zártszelvény méret párost, amivel ezt meg tudom oldani (az egyik zártszelvény csúszik a másikban)Eddig ilyet nem találtam.
#3237philoxenia
Én is vastagabb vaslemezben gondolkodom, mint asztal tető, mondjuk egy 8mm-es bőven elég lenne, de lehet, hogy egy 6-os is. -
makos0078
tag
Reve van rajta. Gugli többet mond, keress rá. Angolul mill scale (vagy egybeírva).
Nem muszáj leszedni, de a (leendő) varratoknál illik lecsiszolni. Gyngébb lesz a varrat, ha azon keresztül hegesztesz.
Háztartási sósavval percek alatt le tudod maratni róla, aztán alapos vizes öblítés és azonnali szárítás: még vakrozsda sem alakul ki. Persze utána száraz helyen kell tárolni.
Amikor a kerítést csináltam, akkor a vaskerből hozott anyagot én megcsináltam. Írtam róla itt részletesen korábban. Mellesleg az olajos cuccot is lekapja egy menetben.
A revét nagy felületen (szépen) lecsiszolni felejtős móka. Kipróbáltam én is a négertárcsát, ami megkövült szivacsra hasonlít. Viszonylag jól viszi, de q drága és q gyorsan kopik.
Ha házilag fested majd a kész művet, akkor valószínűleg nem érdemes tökölnöd a savazással. Nekem benne volt a lehetőségek között, hogy elviszem porfestőhöz a művemet. Ott meg ha elsunnyogják a reve lemarását, akkor azzal együtt hullik le a porfesték pár év után. Szomszéd pont így járt.
Ilyen (kicsit matt) lesz a mart felület. A varrat környéke a hegesztés utáni drótkorongtól fényes. https://youtu.be/y4Z2M2NrJtw?si=WRBn1PO-R1Jgt37u -
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Elkezdtem hegesztgetni.
Olyan kérdésem lenne, hogy sikerült elég szép zártszelvényt venni, nincs rajta semmi rozsda, cserébe viszont olajos és van valami fekete bevonat rajta. Ezt érdemes lecsiszolni hegesztés előtt? Festék mehet rá vagy inkább le kell dolgozni?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Tótotto
tag
[link] Youtube link
Szia
Hegeszto asztal.En is szeretnem atalakitani a muhelyemben levo asztalt kb olyanra mint a videoban szereplo.Tetszik a video vegen levo modularis rendszer mert vagok plazmaval,es szoktam faval is dolgozni.A mereteket meg kitalalom magamnak.Igazabol keresek valami helyet ahol az asztallap vaslemezet lezerrel vagjak es a lyukakat is megcsinaljak.Mas:
Beszereztem egy ac/dc awi gepet.Annyira szar,merev,nehez munkakabelt adtak melle(sr26) hogy hanyinger.Amazonrol rendeltem hozza munkakabelt(konnyu es ugy hajlik mint az alom),flexis nyakat,vezerlo csatlakozot,micro kapcsolot és egy tomlo szoknyat(kellett meg 5m ketto eres kabel de volt itthon)Az egesz kijott 35eFt-bol de az erzes hogy mennyivel jobb hasznalni az elmondhatatlan.Ha valaki ilyen cseren gondolkozik ne habozzon mert megeri. -
st6969
őstag
Ja, én abszolút csak hobbiból hegesztgetek, tetszik ez a dolog, és ezért fordítva ülök a lovon: nem az van, hogy egy rakás dolgot meg kell hegesztenem, és sorakozik a munka egymás után, hanem én magam keresgetek olyan dolgokat, hogy mit kellene hegeszteni (persze olyat, ami hasznos és tényleg szükségem is van rá). Így lett bográcsállvány, polcrendszer, meg pár apróság.
Kényelmesebb lenne ezeket asztalon (mert eddig én is betonon gubbasztva hegesztettem), amit viszont egyéb barkácsolásra is tudok használni (pl. fával is szeretek dolgozni), és ki tudok tolni az udvarra jó időben.
Na mindegy, összedobok majd valamit saját terv alapján -
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3231 üzenetére
Nekem van két vas kecske lábam ha olyat hegesztek ami rámegy akkor azon szoktam de van úgy , hogy össze tolom őket és dobok rá deszkákat ! De mint írtam az előbb a lég lehetetlenebb helyeken , kombájn belsejében , alatta ( az fasza
) , pótkocsi alatt , gépeken stb hegesztek , és ott nem állíthatom jó pozícióba , azt ahol meg ahogy van azt úgy kell kivitelezni !!
-
Gyöször
senior tag
Van 3 ilyen szemét vasasztal szerűségem. Az egyik volt ezek közül tényleg asztal a második meghatározhatalan térbeli képződmény, a harmadik a favágó kalodám felfordítva. Erre dobok valami deszkát amit a kőművesek hagytak itt pár éve mert olyan rossz állapotban volt az állványzatuk járófelülete.
Nem gondolom, hogy ezt az asztal témát túl kellene lihegni. De kinek mi. Ezekben a hulladékokban az a jó, hogy nincs rajta asztallap fixen így belelépek és magam körül viszem megemelve. A gyereknek kifejezetten tetszik mert beáll ő is és buszozunk egyet az udvarban :-) most jelen pillanatban a motort szerelem rajta, egy hűtőház régi tüzépes teli fa ajtóapja van belemezelve alu lemezzel. Le tudom törölni róla az olajat, de hegeszteni is hegesztettem már rajta, test rácsíphető. De azt én úgy nem szeretem mert ívet húz mindig az asztalhoz.
De most mind a 3 ilyen szemét asztalhelyettesítő készülék foglalt, így én is földön hegesztek mint a majmok
Na annyit szoktam, hogy van ott egy zsalukő, és azon. Arra rá birom szorítani a kis satumat, hogy legyen aki fogja a hülyeséget míg összetaknyintom egy kicsit. Tehát 25 centivel a föld felett húzom az ívet.
Múltkor egy rom régi 200 literes azt a könnyebb fajta olajos hordót vittem be, azon hegesztgettem. De 30 éve volt benne olaj, azóta sóder meg egyéb ömlesztett áru.
Tényleg nem agyalok rajta sokat.
-
H-Zol
senior tag
Én is kíváncsi leszek a válaszokra , mert nekem se nincsen hegesztő asztal , igaz én sokat nehéz gépeket , mezőgazdasági szerszámokat hegesztek , azoknak meg jó nagy asztal kellene
!! De tényleg sokszor jó volna egy asztal , hogy ne a betonon ( földön ) keljen hegeszteni !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3227 üzenetére
Ez tavaly nyári kép
Használtan ( de szinte új ) állapotban hozta be valaki Németországból 7T , és tölle vettük , ha nem hasad , akkor vágja
!!
Ha nagyon srég a vágás akkor figurákat csinál , de amúgy a két szorító karon , vannak fogak és elég jól megtartja ( ma is hasogattam vele )
Ez a 12mm anyag volt a portán , és ebből csináltam , ez jó masszív!!
-
st6969
őstag
Nektek hogy néz ki a hegesztő asztalotok? Gondolom, zárt szelvény váz (milyen keresztmetszetű?), és mi az asztallap? Acéllemez? Milyen vastag? Esetleg egymás mellé sorakoztatott zártszelvények (de ott félő esetleg, hogy nem lesz teljesen sík)?
Na és mekkora az alapterülete?
Újra nekifognék a tervezésnek, és ötleteket gyűjtök ehhez. Jó lenne, ha gurulós lenne (hogy ki tudjam gurítani az udvarra, ha ott kell), de a várható tömege miatt nem tudom, hogy ez reális lehet-e...
Köszi -
Gyöször
senior tag
Ugyan olyan az asztalkád mint az enyém. Ez is Lumag gép, vagy csak egy kaptafára készül sok név?
Hogy nem ilyen recés trepni lemezt tettél rá, mint a gyári, néha nekem így is kicsúszik a hasam felé, különféle néptánc bemutatókra sarkallva engem
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3223 üzenetére
Hát ez az amit nem tudok
, a nyáron lesz két éves a gép , de még mindég ismerkedek vele , teszek ide egy pár régebb feltöltött képet !
Ezt 1-es dróttal hegesztettem [kép] [kép] és ezzel az állítással , a következőt 1,2mm és dróttal [kép] és ezzel az állítással [kép] ,de ez kint van a tanyán , egy volt Tsz állat farm , ahol most 15 tulaj van , és nekünk is van egy kis rész ( a tanya ) , ez a gép 220V megy , a régi gépem is megvan ( 10 + éves ) de az ipari árammal megy 380V , de ott kint öreg vezetékek kötések vannak és nem stabil az áram , azért lett az új gép 220V-os , mert a régi sokszor nagyon rosszul ment !!
Sokszor nem megy jól ez a hegesztősem , akár hogy állítom , és csináltam egy ilyen [kép] három fázist leágaztattam egy , egy pozitív és a negatív mindegyikben belemegy , és át dugom egyikből a másikba és már jól megy ( elég nyögvenyelős, de tavaszra van tervbe véve , hogy meglessz igazítva a villanyhállózat , ott kint ) !! -
st6969
őstag
válasz
philoxenia #3221 üzenetére
Követem ezt a csávót, szerintem nagyon jó videókat csinál
-
H-Zol
senior tag
El is felejtettem , csütörtökön megcsináltam a fa hasogatom asztal magasítását , ( mindég egy palló lett oda téve , de elcsúszott eltört , és most megmagasítottam egy 4 centis U vas és rá egy 12 mm vas lemez ) !!
1mm dróttal hegesztettem , tegnap , tegnapelőtt hasogattam is vele , jó lett
!!
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
H-Zol
senior tag
válasz
makos0078 #3215 üzenetére
Így van hegesztővel könnyű ( könnyebb ) hegesztő csinálni
, annyi sok állat videó fent fény youtuben , ha van időm , kutakodok köztük , sokszor jó ötleteket is látok !!
Az idén még nem hegesztettem , de ma össze szedtem az anyagokat a fa hasítóm asztal magasításhoz , holnap ha minden összejön meg fogom hegeszteni !! -
makos0078
tag
Hegesztővel hegesztőt csinálni nem ér!
Szerintem egy ilyen ihlette meg: https://youtu.be/khJOoCAQaHA?si=X5zH1c0LF-1yq3Xg -
H-Zol
senior tag
Ezt [link] csak érdekességként ide teszem , ez is hegesztő
!!
-
-
Gyöször
senior tag
Ú de durva! Az a baj, hogy a napi betevő kábszer adagjára cserélte (2-3ezer Ft) az orvgazda meg nem ma kezdte, hogy hirdetéssel lebukjon. Lájkolni kell a fészbukon ezerrel azokat a híreket amikor a rendőr a nyakára térdepel a drogos elkövetőnek és az meghó', mert ha több ezer kommentet és lájkot kap a hír akkor a vezetés nem meri meghurcolni a gyalogokat a cégnél. Rendőrök mondták. Ha ők se lesznek, mi is odaveszünk egy tudatmódosító bélyeg áráért..
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3206 üzenetére
A hidraulikus satu az nagyon jó
, én is sokat szoktam alkotni , de azzal kemény meló van , ha valaki meg akarja csinálni ( de igényesen össze lett rakva ) !
Van egy 6,5Tonnás talpon álló fa hasítóm , de a 30-35 centis kuglit nem hasítja végig, mert alacsonyan van az asztalja, mindég tettem alá egy palló darabot , de vagy eltörik , vagy férecsúszik , és meguntam , ma kaptam egy 12 mm vastag lemezt ( kazán lemez ) 35x40 centis és a jövő héten összehozom az asztal magasítást , hegeszteni fogom, máj lesz egy két kép is !!
-
H-Zol
senior tag
Rohadjonak meg , felénk is sok betörés volt az ünnepek alatt ( kifigyelték , hogy ki nincs otthon és kipakolták őket ) , a másik utcán kocsit le kerekeltek, a másikon nem volt jó a gumi , arról a tető csomagtartót szereltek le
Én is többször kimentem az ünnepek alatt a tanyára de nyugalom volt ( igaz van kutya bőven) !!
-
H-Zol
senior tag
-
Ha valaki találkozna egy PRO-36 mágnestalpas hirdetéssel feltűnően jó áron kérem feltétlenül jelezze felém privátban! Összetéveszthetetlen ismertetőjele, hogy a fekete hálózati kábele ki van cserélve egy hosszú fehér vezetékre. Ellopták.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
donmackó
addikt
válasz
Gyöször #3204 üzenetére
Nekem recés van. Ez nem tudja a gázos hegesztést. Csak porbeles-mma-tig lift-et. Valószínűleg hogy amikor tekercset cseréltem nem húztam meg rendesen a leszorítót, mert hideg volt és nem nagyon éreztem már a kezemben az erőt (nem akartam letörni a fülecskét).
-
donmackó
addikt
válasz
Gyöször #3201 üzenetére
Jó lett új átadóval. Amit még észre vettem hogy rá kellett még picit húzni a huzal feszítőre mert néha megcsúszott és megállt a huzal egy pillanatra.
Mondjuk azt nem gondoltam volna hogy ilyen keveset bír egy átadó. Többet kell beszereznek belőle.
-
Gyöször
senior tag
válasz
donmackó #3193 üzenetére
Valami eredmény? Biztos a huzalhoz megfelelő méretű düzni van berakva? Én 0,9es porbelest vettem, azt a kis pöttöm 0,9kg tekercsert, abból is csak 1et használtam el, a másikat még nem. De soha nem tapadt meg, valaki sokat panaszkodik ugyan erre az SG2es huzalt használva is. Azzal sincs bajom.
A 0,9mm átm porbelest el nem dobott, kikopott 0,8as fúvókán keresztül tolom ki.
Gép függő lenne a probléma?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- EAFC 25
- Vicces képek
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- LEGO klub
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest