- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
Gyöször #3613 üzenetére
Ne is mond ( mi közel lakunk egymáshoz ) ,gondolom nállatok is ugyanaz a helyzet , eső semmi hetek ( hónapok ) óta csak a szörnyű nagy meleg , búza repce egy kis jó indulattal fél termés lett , fele kukoricánk amit korábban vetettünk már rég széna , a másik fele meg tegnap totálisan megsült
, 2022 volt ilyen , anyi különbséggel , hogy akkor a búza repce jó lett !!
Elektroda szárításra tökéletes az idő , pláne a szombat , akkor megint 40 fok körül mutatja ! Már ha így belementem , ahol mutatkozik is kukorica sok ilyen [kép] kötés mutatkozik , amelyiken csak pár szem kötött meg , de most az is megsült!!
-
H-Zol
senior tag
Koszi viszont !
Igen durva árak vannak , minden téren , és amit én csinálok a mezőgazdaság az egyre jobban haldoklik , de mindég is ilyen voltam , hogy mindent megcsináltam ( nemcsak a kapukat , az egész csarnokot én ( mi családilag ) építettük , sokmindent a kormány és drága mesterek miatt csinálta , csinálok meg , most a nagy Rábából doptam ki a motort , de váltóstól [kép] [kép] , a motor cserélve lessz ( bontott motor kerül bele , ezt meg felfogom.ujitani ) , a sebességváltót még nem csináltam , hanem hozzátok vittem át mert lógott a végrehajtás ez volt négy éve , rá egy évre megint lógott , vissza vittem és most megint ugyanúgy lóg, pedig egy csomó pénzt fizettem érte !! Többen állítják ,hogy a Rába váltó egy bonyolult szerkezet , azért vittem szakemberhez , de most én fogok belenézni !
-
st6969
őstag
Szia,
az én kapum ilyen belülről (hátha bármit segít a tervezésben). 1,54m-esek a szárnyak (szélesebb volt, mert 80x120-as zártszelvény volt az oszlop, de az keskeny lett volna a kapunyitó motornak, így oszlopzsaluból lett kirakva az oszlop. Kicsit talán túl van méretezve, de 60x40-es zártszelvényből készült, T8-as dió színű a trapézlemez, és mivel ragaszkodtam a vízszintes bordázathoz, így egész a tetejéig ki kellett egészíteni a zártszelvény keretet, mivel a trapézlemez hajlik.
Jó drága volt így mindenestől, de nagyon szeretem, főleg így motorral nagyon kényelmes (okosrelével telefonról távolról, hangutasítással is nyitható) az egyik legjobb beruházásom volt. -
H-Zol
senior tag
Nomád körülmények között [link] egy tökéletesen megoldott dolog , nem találok kivetnivalót benne !!
-
H-Zol
senior tag
Én ilyen [link] hegeszthető ( a nagyobbakból ) használtam , az állíthatót gyengének találtam , kis felfekvé a csapazögnél , majd a végén onnan fog lógni
, ( az oldalsó kapu fotó elmaradt , de holnap pótolom ) , ha éppen kell emelni ( de 15 év alatt nem kellett ) vékony alatetekkel azon is lehet !!
A zártszelveny , cső stb végeit ahol kellett , én behegesztettem , Igaz CO-val de elektródával is megtudom csinálni , de a Co-val sokak egyszerűbb , de ha találsz valami kupakot az is jó, de a hegesztés egy örök élet !Öszeállitás !
Van aki a helyén állítja össze , én egy beton Platón csináltam , de ismerős ( nem szeret hajolni) két nagy kecskelábon csinálta , vízszintbe állította őket és tett rá deszkát ( vagy pallót ) , te is deszkán megtudod csinálni , a zártszelvény tökéletesen illeszkedjen de mind írtam a legfontosabb átlósan saroktól sarokig mérni mindkét oldalt ( ott milliméterre egyezni kell neki
) , hegesztés közben is mérni , mert nagyon el tudja húzni ( kezdés , a sarkait kis pöttyökkel öszefogatni , mérni és ha elhúzta akkor mese nélkül vágni és újra hegeszteni ) !!
-
bepken
veterán
kérdés kérdés után...
az oszlop része az igazából talán már tiszta - köszönöm a sok alternatívát, jó ezekről tudni. meglátjuk élesben mi lesz az, ami működni fog.
na de akkor a zsanér: mármint az álítható csavar részét hogyan tudom úgy kivitelezni, hogy a zártszelvény oszlopba menjen?
illetve ezeknek a zártszelvény oszlopoknak a tetejére elég egy végzáró dugót tennem vagy be kell őket majd hegeszteni?
továbbá egy olyan dolog, ami most így a nagy lendülettel való vásárlás után merült fel bennem....hol hegesszek?
mármint se az udvaron, se melléképületben nincs sík, egybefüggő felület (nincs lebetonozva a melléképület, ahol tudnék szerelni)
ilyen esetben mi lehetne a legegyszerűbb/legolcsóbb megoldás, hogy sík terepen tudjam összerakni majd a kapu keretet? -
H-Zol
senior tag
Ha leásod és beöntöd az jó
akkor egy hejen a tetejét elég ha rögzíted , másképp hajlani ( ereszkedik ) fog , elég egy düble , de nyugodtan a régi sarokvashoz ( akár levágni és a csonkjához ) hegeszteni !
A T18 -as trapéz lemez ad majd neki egy rendes merevitést , láttam én amikor a nagy kapukat csináltam !! -
bepken
veterán
válasz
philoxenia #3579 üzenetére
a baloldali oszlop nagyon minimálisan meg van dőlve egyébként. tényleg nagyon minimálisan, tehát statikailag rendben van. viszont éppen emiatt fullosan nem bíznám már rá újra egy kapu megtartását. ezért gondoltam, hogy leásom + odafúrom
azt számolgattam, hogy talán ilyen 35-40 kg súlya lesz 1 szárnynak, szóval ez a töredéke súlyban a jelenleginek, ez teljesen biztos.
-
bepken
veterán
@philoxenia
igen, azt elfelejtettem beleírni, hogy valószínűleg trapézlemez lesz használva. én sima acél kerítéselemből terveztem eredetileg összerakni, de feleségem ragaszkodik ahhoz, hogy teljesen zárt legyen, ne lehessen belátni az udvarra. szóval az lesz, amit mond
ki is néztem már, hogy minimum 0,4mm vastag T15 vagy inkább T18-as trapézlemez megy majd fel, mert nem akarom, hogy egy szellő meghajlítsa (bár ugye hogyha 2 vízszintes merevítést teszek bele, akkor 50 centinként le lesz rögzítve, szóval nagyon nem tud majd hajolgatni)
az oszlopokat úgy gondoltam, hogy a jelenlegi tégla oszlop mellett közvetlenül leások vagy 50-60 cm mélyre, beleállítom a zártszelvény oszlopot és gyorsbetonnal kiöntöm - de mellé valóban az sem árthat, ha még pluszban rögzítem valahogy a téglaoszlophoz őket.
ezt a dübelt hogyan kell érteni? mármint a zártszelvényt dübelezzem be a téglához?
-
H-Zol
senior tag
Egy kérdés mivel lessz beboritva
A 40x40 zártszelveny magában oszlopnak gyenge ( hajlani fog , onnan fog megereszkedni ) de viszont ha vízszintbe állítod és hozzá hegeszted a tégla falból kiálló sarokvashoz akkor tökéletes lessz , és a kaput is sokkal könnyebb lessz beállitani!
Kapu oszlopnak 120 ( 150 ) mm vastagfalú cső a megfelelő , sőt egy ismerősöm 3,5 méteres kapuszárnyát csinált és az is hajlott , de be lett öntve betonnal és akkor lett jó!
Nállam nagy projekt volt és vettem ( ha jól emlékszem 30000 Ft ért ) egy békebeli 40-50 éves gérvágót és mindent 45 fokban vágtam , neked is úgy kell , csak amikor hegeszted ( állítod össze ) sarkától sarkáig többször mérj rá mert ha elhúzza a hegesztés nagyony csúnya lessz , és a 40x20 - as ( nállam is abból van csak nem 2 hanem 3 mm falú , de ott azért van súly is ) és oda elég a 2mm , de a 3 mm könnyebb hegeszteni!
Ha van kérdés jöhet , de mindjárt kimegyek a tanyára és lefényképezem neked a raktáron az oldalsó kaput , az 4 méter széles ( két kétméteres szárnyú ) és 3,5 m magas ! -
bepken
veterán
hát igen, itt látom azért egészen mások a méretek....
akkor ezek szerint attól nem kell félnem, hogy keresztmerevítés nélkül meg fog ereszkedni az alja idővel.
még azt nem tudtam eldönteni/felmérni, hogy maga a váz szerkezet milyen zártszelvényből készüljön.... először 40x40x2 mm merült fel, de lehet, hogy elég lenne ide a 40x20x2 mm is, igaz? a két tartó oszlopnak meg akkor lehetne 40x40-es és mondjuk 3 mm vastagságú?
illetve ugye a kérdés továbbra is ott van még, hogy 45 fokba vágassam le és úgy hegesszem össze a sarkokat? gondolom én ez azért volna jobb megoldás, mert ha csak derékszögben összehegesztem őket, akkor az egyik zártszelvény nyitott marad és megeszi a rozsda (vagy nem tudom, ilyenkor szokták e mondjuk a végét egy kis vasdarabbal hegeszteni és lezárni)
-
bepken
veterán
válasz
Gyöször #3572 üzenetére
természetesen, ez a kapu volna lecserélve:
ezen a képen talán annyira nem tűnik vészesnek, de az alja el van rohadva végig, a merevítők is elváltak már a rozsda miatt a vaslemeztől, szóval a külső sarok talán már 1 centinél is többet ereszkedett, így becsukni/kinyitni is külön művészet. zsanérok pedig sajnos nem állíthatóak, így az új kapun egészen biztosan valamilyen állítható megoldás fogok majd alkalmazni.
-
H-Zol
senior tag
Ezzel én is így vagyok , sokszor irrealis árakat kérnek a szakemberek , én amúgy mezőgazdasággal foglalkozom de pont 15 éve építettünk egy 11 m széles és 40 méter hosszú vasvázas csarnokot ( raktárt és még ez az is elfér az elején ) , családilag , hároman az öcsém apám , én és egy két segítséggel A tol Z ig , ennek az első kapuja 10 méter széles és 4 szakaszban nyílik az az 2,5 méter egy szakasz , és 4,2 és 5,6 m magas , de itt egy kép rolla kinyitva [kép] itt egy másik belülről becsukva [kép] négy négy sarokvason van , a két Átlós kitámasztót alul méreteztem mert 10 évig semmi gond nem volt vele de mostmár egy kicsit megereszkedett és a becsukása úgy történik , hogy emelni kell egy kicsit ( készülök rá , hogy a lemez csavarokat megengedem , ami nem kis munka lessz , hegesztek rá átlósan egy egy kis csövet amibe bele jön egy húzott vas , mondjuk 12mm menetes véggel amit meghúzok és az fogja tartani , hogy ne legyen megereszkedett , de csak a belső , mert rajta van a másik szárnyának a terhe is !!
Ahogy írtad két vízszintes merevitő több mint elég , egyel se volna semmi gond !! -
bepken
veterán
sziasztok!
sosem gondoltam volna magamról, de egyre több dolgot saját magam próbálok megcsinálni - ezzel nyilván spórolva - a ház körüli felújítás során.
a legújabb agymenés, hogy le kéne cserélni a kaput (kocsibeálló + kiskapu), ráadásul hogy majd ezt én magam fogom kivitelezni! gépet már megvettem, szóval muszáj lesz
IWELD 170A LCD invertert vettem, meg mellé igazából már majdnem mindent, még valahol használt munkaruhásnál nézek lángálló inget+nadrágot. de alapvetően megvagyunk. hegeszteni még nem hegesztettem ezzel a géppel, anno sok sok éve kölyök koromból van némi emlékem, hogy kipróbáltam, milyen is összehegeszteni két lemezt, természetesen valami szovjet géppel... most meg nézegetek videókat, próbálok innen-onnan tájékozódni, aztán majd csak lesz valahogy
ami a szerkezet megtervezését illeti, ott akad némi fennakadás, nyilván hülyeséget nem akarok összetákolni azért....lehet, hogy tákolmány lesz, nem arra mondom....de törekednék a tartósságra és minőségre.
szóval maga a kocsibeálló rész - ez most az elsődleges projekt - egy kétszárnyú vaskapu (2 db 2x2 m), jelenleg téglából felhúzott oszlopokhoz rögzítve (legalábbis kívülről...kicsi esélyét látom, hogy zsalu lenne az alap)
na most az új kapu nyilván közel se lenne akkora súlyú, mint ez a jelenlegi, viszont én biztonságosabbnak érezném, ha inkább lefúrnék két vastagabb falú zártszelvényt és ahhoz hegeszteném a zsanért. első felmerülő kérdés, hogy ez mennyire hülyeség?illetve magát a szerkezetet hogyan készítsem el? egyik verzió az volna, hogy vízszintetesen tennék még be két merevítőt, a másik verzió pedig, hogy valahol a felső harmadba tennék egy vízszinteset, illetve onnan egy átlósat lefelé. (talán ez utóbbi a lemezek rögzítése szempontjából nem feltétlenül előnyös) vagy ezeknél van stabilabb konstrukció?
további felmerülő kérdés még, hogy magát a szerkezetet hogyan hegesszem össze? gondolom én a legstabilabb, legidőtállóbb megoldás az volna, ha a sarkakat 45fokos szögben vágatnám le és úgy hegeszteném össze.
bízom benne, hogy nem fárasztok le senkit a sok kérdéssel, köszi előre is a tippeket
-
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3568 üzenetére
Beleolvasva a MATEWELD ár érték arányban nem hangzik rosszul , és ezzel már szinte mindent meglehet hegeszteni !
-
Moonwolf
senior tag
Nincs tapasztalat egyáltalán. Eddig csak pákával forrasztottam. Viszont eljutottunk egy olyan szintre hogy hiába vannak megfizetve a mesterek apróbb dolgokat egyáltalán nem hajlandóak megcsinálni...
-
Gyöször
senior tag
válasz
Moonwolf #3564 üzenetére
Anyagvastagság függő. 2mm alatt én nem próbálkoznék bevont elektródával. A porbelest mindenki utálja én elvagyok vele, nem félek elővenni és jókat taknyintok vele. Védőgáz után persze megszokást igényel.
Szerintem ha valaki foglalkozni akar ezzel, de nincsenek nagy tervek, akkor kombi porbeles + bevont elektródás gép.
Persze a védőgázasnak párja nincsen, de azt bonyolult bevásárolni meg drága is.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok! Kisebb fém elemek összehegesztése céljából, alkalmi hegesztésekre milyen árkategóriájú hegesztő gép lenne alkalmas?
-
H-Zol
senior tag
válasz
Janusz001 #3562 üzenetére
Egy pár éve ( kis 10 literes átfolyós Hajdú bojler ) az asszony azt mondja , hogy alig enged belőle meleg vizet és utánna hideg víz jön belőle !
Szétszedtem de esküszöm háromnegyedig volt vízkővel, pedig városi vezetékes vizünk van , azóta három ,négyévente szétszedem és kitakaritom ( így elenyésző menyiség gyülemlik fel benne ) , vagyis van kettő és csak kicseréltem és amikor időm van akkor takarítóm ki ( most az ami kész van kapott új fűtőszálat , tartályt , és tömítéseket ) ! -
H-Zol
senior tag
Ez nagyon jó lett
, nállam is tervben van a tanyán egy kerítés , de mindég van valami fontosabb ( én tető lemezből akarom csinálni és a csíkokkal vízszintesen , úgy jó tartása van és kevesebb oszlop kell , igaz ott méter is lessz rendesen ) !
Ma rettenetesen meleg volt , arattunk , ilyenkor mindég elcsodálkozok , hogy mit kibírnak ezek a kombájnok , a 39 fokban a tűző napon ordít a motor reggeltől estig , és az a rengeteg csiga , lánc , ékszíj stb azok is egész nap pörögnek !
A lítium cellákat ( aksikat ) nem ajánlatos a tűző napon tartani , de amúgy a melegtől nincs bajuk , inkább a hideget nem szeretik , fagypont alatt nagyon lecsökken a kapacitásuk ! -
Felkerült az összes panel, hegesztések úgy néz ki tartanak, mert a fúrás/csavarozás azért nagyobb erőkifejtést követelt.
Alsó rögzítéseket nem tudtam végig befejezni, de a középső/felső kész, illetve a tetejére van még 2m-es összefogató azt kell feltennem. (bár lehet arra nem jut elég csavar, így az jövő hét lesz inkább, ha nem találok a közelben egy üzletet ahol van ilyen fehér fűzőcsavar).
Alul elhagytam min 2-3 cm távolságot, de azért küzdelem volt, mert sok helyen az alap össze vissza emelkedett (volt ahol betont is véstem), illetve 2 oszlop nagyon nem volt egy sorban a többivel így egy minimális hullám van benne, de ezt max teljesen új oszlopokkal meg alappal lehetett volna kiküszöbölni teljesen.
Megküzdöttem ebben a melegben… ebédelni jöttem csak be 9-19 óráig toltam… még szerencse, hogy sok a növény így leginkább árnyékban dolgozhattam, szomszédnak is tetszik a saját oldaláról, így mindenki elégedett. Persze régi dróthálóval sikerült levágni a bokám, meg a csavarozás közben ahogy leszálltam a fellépőről, egy faág végignyúzta a kezem egy arasz hosszú centi széles véraláfutás
-1 furoszár a veszteség, 3 db frissen feltöltött 2 Ah akkut merítettem le, a parkside performance behajtóval, az jól bírta a meleget.
[kép] [kép] -
Gyöször
senior tag
Szomszéd vett egy új villanybojlert, majd egy-másfél év után hallották, hogy furcsán sutyorog mikor fűt. Egy kis lavorba gyűjtögette a szutykot az aljáról, megmutatta, azóta felhúzom a szemöldököm mikor eszembe jut, hogy 1 év alatt mi retek jött ki abból. Ez fehér vízkő volt és félbojlerív méretű darabok. Ha összetörte volna kb 5 liternyi lett volna. Persze ez táj jellegű étel lehet.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A nagyobbal meg tudod csinálni, amit a kisebbel, fordítva nem.
A kisebb egyetlen előnye a kisebb méret és súly. Ha ez nem számít annyira és az árkülönbség nem annyira fontos, akkor vedd a nagyobbat szerintem.
Százalékosan nagy az árkülönbség, viszont összegben végül is nem annyira. Vastagabb anyagoknál kellhet a nagyobb áram és a vastagabb elektróda. [link] -
válasz
Top cat #3537 üzenetére
Ez a saját a kerítés szerkezetig holnap a kerttel is kellene foglalkoznom
[kép] - a három vízszintes sor, amit holnap reggel elkezdek lefesteni van felőlem, remélem max csütörtökön fent lesznek a lemezek is, semmi nem fog látszani a szerkezetből. (igazából saroktelek, mind a 4 kerítés saját kivitelezés amit most csinálok ez az egy lenne a közös - egy oldalon van régi kerítés, de azon végig lonc fut (meg pár trombitafolyondár igazából teljesen zöld, míg bírja a szerkezet biztos így marad.)
-
válasz
philoxenia #3535 üzenetére
Igazából készen vagyok (2 teljes nap ment el, egész nap toltam mint az állat), a tartósság az majd kiderül, végül mivel a szomszéd is segített ma azért nem csiszolgattam a varratokat, őket nem zavarja, én meg nem fogom látni, inkább használtam több anyagot mindenhol, végül kb 1 kg huzal ment el. Persze a gyári 0,8-as fél kiló ma elfogyott, Iweld nem tudott 25 perc alatt kiszolgálni, mint betérő vásárló… azon kívül, hogy rendeljék palackot inkább 60e-ért… meg nekik giga nagy készletük van, meg ment a marketing miközben úgy mentem be, hogy kell egy tekercs “drót” és itt se vagyok, nem kicsit húztam fel magam. Jah nem volt
kártya terminál, webshopon adjam le a rendelést ott fizessem ki, aki meg nem akart menni. Vicc az egész, így elmentem egy másikba 15 perc alatt volt a kezemben úttal együtt 1kg-os 0,9-es huzal meg 1-es áram átadó, minden felesleges tukmálás meg “okoskodás” nélkül.
Azért meglesem ezt a videót, szerintem megtartom a gépet maradt anyag kitalalok belőle valami hasznosat és azt nyugiba szépen megcsinálom, pl egy mobil munka padot a garázsba, amit ha kell teljen belül viszek ide oda. -
Postas99
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok szaki, és csodálom mindannyiótok munkáját.
Segítséget szeretnék kérni, lenne egy munka amit szeretnék valakivel megcsináltatni, mivel nem vagyok járatos ebben ezért hozzátok fordulnék.
Igaz, hogy "csak néhány elemet kell heggeszteni ezen videó alapján, mégis van benne esztergálási munka is.Keresek jelentkezőt akivel a további részleteket megbeszélve el is tudná készíteni számomra ezt az ollós emelő asztalt. Vas anyagot megveszem én természtesen és a hozzávaló egyéb kiegészítőket is.
Ebben a videóban vékony elemekből van felépítve az asztal. Nekem ez is tökéletes. A lényeg az olcsó megvalósíthatóság lenne. (nem a munkadíjon akarok spórolni, de nem akarok több 100 Kg-ot emelgeni vele)
A magasság állítást egy trapézmenetes szárral oldanám meg, nem teljesen úgy mint ebben a videóban (itt el van b@cva) , a szárat egy ablaktörlő motor vezérelné, amit már meg tudok oldani vezérléssel együtt.
Igazán az anyag lényegtelen, bá a minél könnyebb lenne a jobb.
Végső felhasználás: kutyakozmetikai asztal lenne mx 60Kg-os kutyák emeléséhez. Az emelési magasság max 100-110 cm. Teljes asztal lapom van 60x100, ez kerülne a tetejére. Leengedett állapotban a kutya rá tudna lépni és vezérelve a motort fel emelném az állatot. Szigetszentmiklós és környéke akár BP is. -
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából, ha három oldalon meghegeszted, alulról már nem igazán fontos.
Nekem anno a szomszéd szögvasat javasolt zártszelvény helyett vízszintes tartónak. Sok előnye van, ahol zártszelvény volt a vízszintes, (kapuk) ott hamar tönkrement /tizenév/, nem lehet igazán jól festeni, ha kifúrod a lukon bejut a légnedvesség, belülről meg rozsdásodni kezd. Az leginkább csak vízszintesen van hegesztve. ( Cső az oszlop. ) Igaz anno elektródával lett hegesztve, vastag falú az oszlop is. (a szomszéd hegesztette olyan harminc éve, még mindig tökéletes) Akác léc van rajta sorba csavarozva kapupántcsavarral, úgyhogy van súly.
Mi megy rá? Lemez? -
válasz
makos0078 #3523 üzenetére
Köszi a tapasztalatot, mindenképpen teljesen zárt a koncepció.
Drótkefe is van, meg flexelni is szoktam, szóval nem életidegen a helyzet, nem kell makulátlannak lennie, szerkezetileg legyen stabil. Jártamban keltemben a napokban néztem pár kerítést hát fizetős munkák is tudnak olyanok lenni, hogy bizakodom azt a szintet eleg hamar el lehet érni. -
makos0078
tag
Ruhából olyat, ami nem vagy nehezen éghető. Tiszta pamut farmerben és hosszú ujjú ingben szoktam nyomulni. Ing nyakig begombolva. Ha hideg van, akkor pluszban még egy régi bőrkabát. Alulra munkavédelmi csizma, a farmer kívül marad rajta. Alapvetően a fénytől véded magad, meg próbálod minimálisra csökkenteni az esélyét, hogy egy olvadt fémdarabka be tudjon repülni a ruhád alá. Ha drótkorongozol, akkor körkörösen tömített “búvárszemüveg” kell, mert az átok drótszálak röpködnek mindenfelé. Jobb, ha plusz védelemnek a (kikapcsolt) hegesztőpajzs is rajtad van.
-
Köszi, igyekszem felvenni a fonalat.
Egyik tegnapi videóban pont láttam, hogy a + az a test így azt már “javítottam” illetve azt is láttam, hogy ha 2-es anyag vastagságú zártszelvény van azt olyan 60A körül kell próbálnom hegeszteni, -1-2V korrigálással, ha nem akarom átégetni, pláne ebben a melegben, ez így kb jó kiindulás lehet? Meg néztem milyen irányú mozdulatok a javasoltak, illetve a zártszelvény esetén le fogom csiszolni ezt a fekete réteget is, az a biztos, hogy tiszta fémen tudjak dolgozni.
Drótkefe/drótkorong van, azt bekészítem kézhez úgy is.
Tűzoltó palackot az nincs, de majd egy slagot kéznél tartok, de nincs igazán semmi éghető a már elbontott kerítés vonalában. -
Köszi a javaslatot, megnéztem pár videót, meg néhányat amit még találtam hirtelen.
Igen az az áttetsző cső az ostorba van bekötve és ahol a kék dugasz van, átmérőbe is pont oda passzol, illetve a gép hátulján is ott van ez a nyomvonal a gáz miatt, ahogy írod.
Most vettem egy kesztyűt próbáltam minél hosszabbat, érdemes duplában lenni? Ruházatban valami tipp? Nincs sajnos tipikus munkaruhám. Zárt cipő, hosszú nadrág, sűrű szövésű pulóver, szabadtéren szeretném használni alapvetően, vagy bármi egyéb védőfelszerelés? Pajzs logikusan, vagy az alá is kell valami sapka?
Trapézlemez kerítéshez a váz heggesztese lenne a cél, viszszintes tartókat szeretném rögzíteni. Ma pár leeső db-on kísérleteznék kicsit.
-
do3om
addikt
A huzalt majd mindig úgy kell befűzni hogy a pisztoly végén a áramátadót leszeded, ahogy rá is jöttél, másképp nem talál be a drót a kis lyukba.
Az a cső biztos a gázhoz van, ha porbeles a huzal nem kell.
Ha tömör a huzal akkor kell védőgáz (CO, vagy corgon) A gép hátulján van a rácsatlakozási lehetőség. Nem látom jól, de elöl ez a cső az ostorba csatlakozik és a másik vége szabadon van? Akkor, hátulról csal át van vezetve élőrre, ott a az a kék gyors-csatlakozó, abba megy bele. Kihúzáshoz nyomd befelé a csövet, majd a kék kis kör alakú rész is nyomd be hátra, tartsd úgy és közben a csövet húzd ki. -
Sziasztok,
új vagyok a területen, egy belépő kombi géppel csapnék bele kisebb házi használatba, nulla tapasztalattal. Elakadtam viszont a beüzemelésnél kicsit, ebben kérnék segítséget (használatiban nincs semmi értelmes leírás).
Black 37428 a gép + egy automata pajzs [kép]
Pajzsot megpróbáltam beállítani, szerintem azzal megvagyok, öngyújtóval teszteltem.
Gép eseten két/harom dologgal akadtam el:
ez az áttetsző cső, hova csatlakozik? [kép]
A pólusok alapvetően felcserélhetőek, de ha jól értem porbeles üzem esetén a + a pisztoly a - a testcsipesz ( [kép] kizárásos alapon a beépített vezeték a porbeles csatlakozóra adja a +-t) - gondolom ez így okés.
Illetve hiába állítom a megfelelő üzemre, nem kezdi el adagolni a huzalt, ha kicsit szorítom meg a csavart elforog az alsó görgő, ha nagyon meg meg se moccan. Én néztem be valamit és be kell valahova fűzni belül? [kép]
Köszi! -
H-Zol
senior tag
válasz
philoxenia #3510 üzenetére
Nekem ez két nagy palack volt , 50 literesek ( úgy tudom ) , ezeket nem viszi akármelyik futár , de így jó , egy Szegedi út belefér ( egy jó óra és ott vagyok , pláne most , hogy nincs már vám ) !
Ezt [link] jól öszegyógyítja !! -
H-Zol
senior tag
A nagy munka
Ez komoly meló volt , itt volt egy kis hegeszteni valóm
és a régi bádog beszedése sem volt egy leány álom !!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!