- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz
petipetya #6999 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Az a megoldás, hogy az orosz appból ki van szedve a gyári "oktató" videó és az aktiválás is hiányzik. Szóval egy gyári Mi Home telepítés, eszköz hozzáadása és a végén volt aktiválási lehetőség. Utána már megy az orosz appon belül is minden.
Köszi mégegyszer.Béna voltam és rosszul is kerestem a megoldást.
#sípoló hang #folyamatos rövid sípolás #bip #aktiválás
-
kano
nagyúr
válasz
petipetya #6996 üzenetére
Köszi szépen!
A Mi Home appban nincs zárolva a roller. Hiába zárolom és feloldom ugyan úgy csipog. Mindkettő másik alkalmazást feldobtam, de azokból semelyik lock opció nem működik.
A kormányban a kábelt is széthúztam már és összedugtam, de ismét csipog, ha össze van dugva. Mondjuk az játszhat ilyet, hogy orosz appal használom?Másik telefonnal (másik szerverrel) is csinálja, roller reset is megvolt már többször.
-
kano
nagyúr
válasz
bb.bocs #6995 üzenetére
Igen? Lefordítanád, hogy ennek a hsz-ednek mi a lényege? Nem igazán tudom, hogy mit is szerettél volna mondani ezzel? Nem idő*óta, h*lye vagyok, hanem ez az első rollerem és annyira felhasználó barát ez az eszköz, hogy semmilyen error message nem jelenik meg a hiba okáról. Az appban hozzá tudom adni, kapcsolat is van vele de ott sincs semmilyen hiba üzenet, hogy mi lenne a baja.
Persze lehet, h egyszerű a megoldás, de én most nem találom (igen, a neten is tudok keresni). -
petipetya
nagyúr
Szoftveresen nem aktiválva a lezárás?
m365 Tools - basic fül / scooter lock option
m365 Dashboard - információ fül / zárolás
Xiaomi Home - alul egyből ott a lock menüpont -
kano
nagyúr
válasz
petipetya #6991 üzenetére
De hogy lehet ezt leállítani? Kellene lennie valaminek az appban, de nem találom.
Tud esetleg valaki valamit erre?
Folyamatosan csipog... Kb 90kg vagyok, de szerintem azért 10km/h-nál többet kellene tudnia, úgyhogy speedlimit is van rajta.
Ha más nem lesz, akkor marad a kormány szétszedése, de mi van akkor, ha a sebesség limit marad? -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Xiaomi Essential rollerem van és sajnos azt a helyzet, hogy bekapcsolt a riasztója. Hol kell ezt kikapcsolni? Folyamatosan csipog és max 10km/h-val hajlandó menni.
Köszönöm! -
Eriqo
csendes tag
amúgy a következő lépcsőfok, ahol alap 35 km/h már 300k közelében van, ami majdnem 50 százalékkal drágább, mint a Pro2 (200k). Nem biztos, hogy megéri...
-
Eriqo
csendes tag
Sziasztok
Tervezem egy Xiaomi Pro2 vásárlását és napi munkába járáshoz kellene. Ez 13 km oda és 13 km vissza, amiben van egy közel 6 km-es szakasz sík terepen, lakott területen kívül, aszfaltos, üres bicikliúton.
Ezen a részen lehet, hogy kevés lenne a 25 km/h, így elkezdtem utánaolvasni a flash folyamatának, amivel elérhető a 35 km/h sebesség is.
Azonban felmerült bennem, hogy ez mennyivel jobban terheli a rollert? Előfordulhat, hogy ez a plusz 10 km/h érdemben "öregíti" az alkatrészeket és veszi igénybe az akkupakkot?
Köszönöm válaszaitokat! -
petipetya
nagyúr
Valószínűleg nem az én 15 km-es tapasztalatom lesz a mérvadó (a múlt héten érkezett meg az M365), de a kismillió youtube videóban a 3 fokozat közül legtöbbször a leggyengébbet ajánlották, mivel az kevésbé rontja az aksit. Nekem alapból azon volt, így nem is nyúltam hozzá, sőt a motorfék még lehetne ennél kicsit gyengébb is - persze így kevesebbet kell használni a kéziféket egy kereszteződés előtt.
-
Gigi01
őstag
energy recovery intensity - t mire érdemes állítani?
-
válasz
bb.bocs #6977 üzenetére
Ahogyan a motorosok is leszarják, hogy mit gondolnak róluk, úgy én is
Megjegyzem nem a vénszatyor véleménye számít a világban
Ezekiel StonHehe, most az én esetemben, ha kijött volna a rendőr, és megállapítja, hogy SMKP, akkor nem pattogok, mert igaz, hogy hülyeség, de az SMKP-nak van joga az úton lenni, tehát az öreglány megszívja
Minden más esetben automatikusan megfellebbezem és meg is nyerem addig, ameddig nincs szabályozva!
-
bb.bocs
őstag
válasz
GoodSpeed #6975 üzenetére
"2. Ha már ilyen szépen letegeztél, akkor engedd meg, hogy én is tegezzelek! Kb 150 méterre siettél ennyire?! A csepűs sori temető a másik irányban van, a pap már téged vár
Előbb ismerd a KRESZ-t utána pofázzál "
és akkor csodálkozunk hogyha azt mondják hogy bunkó paraszt száguldozó rolleres...emberibb módon is közölhetted volna, nem kötelező beleállni mert nincsen szabályozás... addig örüljünk kb. persze mit dudál ezt is értem
de szuszá
ne utáltassuk meg magunkat az emberekkel.
-
Mai közlekedési sztori
Igen, néha muszáj lemenni kutyába is…
Szóval az Erzsébet utcai STOP táblánál megállok szabályosan. Ezen a részen nincs rolleres közlekedésre alkalmas járda sem, kerékpárút meg pláne. Hátam mögött egy piros Citroën dudál, megfordulok, látom, hogy egy kriptaszökevény vénasszony ül benne, és jár a szája… mondjuk nem hallottam belőle semmi. Viszont láttam, hogy átmegy a Bordángát utcára, a Tesco felé nekem az pont útba esik… ott is van egy STOP tábla, és látom, hogy indexszel balra a Hamvas utcára. Itt már láttam, hogy le fog parkolni, meg ő is látott engem, és eldöntöttem, hogy „szóban” ugyan de kegyetlenül legyalázom.
Kiszáll a kocsiból elkezdi pofázni, hogy ott nem mehetek rollerrel… mire én:
1. a KRESZ még nem ismeri, amit a KRESZ nem tilt azt szabad, mert a KRESZ is törvény, és fő szabály szerint ami nincs tiltva azt szabad!
2. Ha már ilyen szépen letegeztél, akkor engedd meg, hogy én is tegezzelek! Kb 150 méterre siettél ennyire?! A csepűs sori temető a másik irányban van, a pap már téged várElőbb ismerd a KRESZ-t utána pofázzál
Mire ő, ha így folytatom én is ott kötök ki
Ja meg, hogy szabályt sértettem, de azt nem tudta megmondani melyiket.
Mondom amúgy meg Pintér azt mondta, hogy SMKP (egyébként ez egy hülyeség nem SMKP), de ahol el szabad menni kerékpárral ott ezzel is.
-
Gigi01
őstag
Nagyon bejön! 😀
Este otthon próbáltam, majd kihoztam. Ma persze szemetelt reggel az eső, azzal jöttem melóba. Eszméletlen. Majd sajnos csak este végzek, addig remélem megvár. -
fradi81
veterán
Hali, ismerős keres elektromos rollert a lányának munkába járáshoz, van ajánlott 150-200 között? 12km oda vissza tehát akkor olyan 20KM hatótáv bőven elég. Más kritériumot nem mondott tehát ő sincs képbe mint ahogy én sem, köszi az ajánlatokat
-
bb.bocs
őstag
nem is tudtam hogy létezik itt ilyen topic
hy all
akkor an értelme feltenni a záramat is majd
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
DigitXT #6966 üzenetére
Igen, anno betáraztam rossznak árult hoverboard-ból, így akad ez-az.
Párhuzamosan egy elektromos kerékpáron dolgozom, első kerék meghajtással, deltába kötött hoverboard motorral. Reményeim szerint 25-30km/H sebességet lehet elérni egy motorral, mezei biciklivel, hoverboard akkumulátorral. Hatótávolság még kérdéses. -
DigitXT
félisten
Az a kicsi egy hoverboard akku?
20A gondolom hátra került.
Gyorsulás mindig jó buli, féket hamar meg lehet szokni. Akkor
van para, ha vmi miatt lekapcsol egyik motor, szokatlan lesz a
gyári hosszú fékút, nem kicsit. Próbáltam, nem ajánlom...Szerk: figyelmesebben olvasva, persze hogy hátra. Vmi doboz
kellene neki, hogy vízálló legyen, bár így legalább van hűtése... -
Dr.Zoo
őstag
Sziasztok!
Kugoo S1-m én is átalakítottam két motorosra, a gyorsulást még szokni kell, a fék igy "harap", szóval azt is.
Valószínűleg maradok az 1 akkumulátor pakkal, most pro 7.5 AH pakk van benne, a második motorvezérlő meg kap egy külső kistáskát, oszt' Jézus.
Videót csinálok, ha van rá igény, egyenlőre külső akkumulátor pakkal megy a második motorvezérlő, így zavarom a jószágot.Külön köszönet a motorvezérlő elektronika javításáért DigitXT kollégának, nélküle a projekt nem jöhetett volna létre....
-
Gigi01
őstag
És a roller is megjött!
-
Gigi01
őstag
Megjött az u-lakat.Hát ez hatalmas,nem tudtam,hogy így értendő a 30cm.
-
csokaym
csendes tag
válasz
BerserkGuts #6959 üzenetére
Jaja, pláne, hogy így azért lejtőn felfelé is csak úgy szalad
illetve megállni is sokkal rövidebb fékúton meg lehet vele állni, mivel így mindkét kerék fékez. Erről elég jó review-t csinált DigitXT korábban. Bár az ő gépe még tuningosabb, mint az enyém
Mindenesetre ha jól láttam, a xiaomi pro2 tud papíron 45km-t [valóságban gondolom ennyit azért nem], elvileg 25km/h-val megy (cfw-vel biztos ki lehet hozni vele többet is...), És azt 150-200e Ft között valahol lehet megvásárolni, ha jól tudom.
Meg jó elfoglaltság ez a bütykölgetés is -
válasz
Bobrooney #6957 üzenetére
Pedig az! Más kérdés, hogy a szülő tud e felelősségteljesen gondolkozni. Ezzel az erővel minden mozgó jármű életveszély a gyerek számára. De ha a szülő felelősségteljes, akkor: a gyerek csak akkor megy forgalomba, ha már ismeri a kreszt! Ameddig felügyeletet igényel, autó forgalomtól elzárt helyen kerekezik, és mindig visel védő felszerelést!
-
-
segadc
csendes tag
válasz
Ezekiel Ston #6926 üzenetére
Szia! Érdeklődnék, hogy a Kaboo rollereket hogyan ill. honnan lehet vagy érdemes beszerezni? Magyar árak eléggé horror kategória...
-
csokaym
csendes tag
válasz
BerserkGuts #6952 üzenetére
A rollert magát újonnan vettem, kb. 90e Ft-ért, geekbuyingos rendelés volt. Rendeltem hozzá egy s1 motoros kereket (+30e Ft), egy akkupakkot (+40e Ft), egy vezérlőt (+6e Ft), amiben kicseréltem egy ellenállást, annak a költsége elhanyagolható... Felkerült még egy olyan gázkar, amin van voltmérő (a másik akkupakk feszültségének mérése miatt) (+3e Ft)
Plusza vezetékek, hát ha mindent összeadunk, akkor ez kb. 170-175e Ft-ot jelent...
Persze akkor már mindjárt soknak tűnik, viszont azért azt elmondanám, hogy irgalmatlan jól gyorsul, pár másodperc alatt utazósebességen vagyok vele, illetve garantáltan tudok vele 55+ km-t menni.Amikor vettem, leszigeteltük, viszont az átalakítások miatt meg kellett bontanom a szigetelt részek nagyját... Így most nem vízálló, meg persze 1-2 kábel is van kívül
Ha beköszönt a rossz idő véglegesen, akkor javítópadra kerül, és szétszedem, a kábeleket megpróbálom a kormányoszlopban elvezetni, illetve szigetelni majd. -
válasz
Bobrooney #6945 üzenetére
Ezt most nem komolyan kérdezed, ugye? A futó bicikli pont az általad írt 2 éves korosztálynak van kitalálva! A nyergen ül, két lába leér a talajra, stabil, saját erőből hajtja, ha a lábait felemeli, megtalálja az egyensúlyát. 3 fiam van, 5-3-1,5 évesek. Az 5 és 3 éves úgy ült át pedálos biciklire, hogy nem kellett tanítani, két éves koruktól futóbicikliztek. Megjött a pedálos. Potkerék nem is kellett, felültek és tekertek. A futóbicikli az egyik legjobb találmány, amit az utóbbi időben kitaláltak. Ha nekünk is lett volna ilyen, kevesebb apuka loholt volna a partvisnyéllel a kempingbringa mögött. Természetesen a felelőtlenség ott kezdődik, ha mindezt bukó nélkül csinálja a gyerek! Nálunk csak bukóval ülhet fel bármire is a gyerek. Szörnyű, hogy egyesek bele sem gondolnak, hogy elég egy rossz esés és egy életre megnyomorodik a gyerek. A roller teljesen más tészta, mint a bicikli, futóbicikli! Ezen közepén egyensúlyozva állsz, kormányozol,.sokkal könnyebb vele orra bukni, mint egy futóbiciklivel. Már rég jól bicajoztak, amikor rollerrel még ment a bénázás. Sokkal kevésbé stabil. De egy lábbal hajtós rollert is ő hajt, annyival megy, amennyivel hajtja, elfárad, érzi a határait. Egy elektromos roller esetén meg egy gázkar irányít. Szerintem egy 8 éves sincs ott még fejben, hogy ezt jól tudja használni. A szomszédban is van egy 8 éves srác. Életveszélyesen közlekedik egy xiaomi rollerrel, bukó nélkül.
-
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT #6949 üzenetére
Jó kis vezérlőgyűjteményed van
Átállítottam már, nem "kugoométerben" mér
Kb 320 km óta használom dualban, összesen eddig 820km van benne, és nemrégen vettem észre, hogy most már 1 km/h-t csal a mérése.. de viszonylag korrektül mérte a távot, mint az 55-öt mentem vele, akkor a Strava nevű alkalmazásban is mértem a megtett utamat.Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy ~65 kiló vagyok, lehet, hogy azért visz ennyit.
-
DigitXT
félisten
válasz
csokaym #6946 üzenetére
Az szép.
Én nem sokat mentem a baleset óta, inkább motor.
(Közrejátszott, hogy többször bent voltam éjfélig a cégnél, akkor
már nem mindegy, hogy 10-15p az út hazafelé, vagy 35-40 perc.)Szerk: milyen kalibrációt használsz? Ekkora távon már elég sokat
számít, hogy maradt-e a gyári 8.0, vagy átírtad 7.4-re (Pro motor).
Gondolkodom, hogy mehet ennyivel többet, és ez is számíthat.Szerk2: mostanában vezérlőket javítgattam, kollégának is ~20A-t
raktam be, szerintem én is megtolom az első motort ennyire. -
kano
nagyúr
válasz
TheProb #6835 üzenetére
350$ volt EU-ból postázva? Sajnos nincs már az akció.
Bobrooney
Abból szerencsésebb egy futóbicikli, hogy azt nem motor hajtja (amit nem ért és nem tudja kezelni). De tényleg mindenki maga dönti el, hogy mit enged meg a saját gyerekének. Viszont utána vállalja is a felelősséget és ne mást hibáztasson, ha valami történik. -
Gigi01
őstag
Szia!
Köszi,akkor nem kell.Egyelőre a zár lesz meg,a többit után beszerzem.
Itt van fórum. -
csokaym
csendes tag
válasz
DigitXT #6928 üzenetére
Változatlanul a madmax tuning s1-gyel nyomod?
Én mióta átépítettem az s1pro-t dupla hajtásosra, azóta nem tudom lemeríteniAz első kereket a gyári 7.5Ah-s, hátsót egy 14Ah-s akksi viszi, egy gyári 11A-es és egy buherált, 3mOhm-osra cserélt ~18-20A-es vezérlővel szerelve.
Így kb egyszerre is merül a két pakk. 55 km után még tudott volna menni. -
tbc2
tag
válasz
devil-k #6941 üzenetére
Ez egy izgalmas kérdés, amit feszegetsz. Jómagam egy éppen 6 éves kislány és egy majdnem 8 éves fiúgyerek apja vagyok. Hidd el nekem, majd látni is fogod, hogy nagyon komoly különbség van egy 3.5 és egy 6, egy 6 és egy 8 és valószínűleg - bár ott még nem tartunk - egy 8 és egy 10 éves között. Sőt, egy 6 és egy másik 6 éves között is. Ha visszanézed a korábbi posztjaimat, csak olyat fogsz látni, ahol inkább túlbiztosítom (motoros bukó overkill-e) a rollerezést, mint alul. Ugyanez jellemzi a gyerekekhez való hozzáállást. Bár nem emeltem ki, de természetesen olyan környezetben (vidéken, zsákutcában) rollerezett/ik, ahol közel 0% az esély arra, hogy autóval találkozzon, és megfelelően kicsi az esélye, hogy mást elüssön. Magam is azt vallom, hogy better safe than sorry, de ez az én saját kockázattűrő képességembe belefért. Megérte azért a vigyorért, ami elhagyta a száját. Nagyon offtopic, de pl. a másik oldalon viszont nekem nem fér bele a zárt térben (étterem, kocsma, szórakozóhely, open-space iroda, mozi, színház, tornaterem, stb.) maszk nélkül tartózkodás 2020. októberben. A maszkban indoor tartózkodás sem, ezért szinte minden ilyen és ehhez hasonló kockázatot száműztem a saját és a családom életéből. Az iskola az egyetlen, amit nem tudtam. Szerintem mindenkinek máshol van a kockázatosság határa, még témakörönként is változhat: van, ami belefér, van, ami nem fér bele. Nálunk - hangsúlyozom, a fent részletezett gyerek és a most kifejtett körülmények figyelembevételével - ez belefért. És maximálisan elfogadom, hogy vannak, akiknek nem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Bobrooney #6939 üzenetére
Nézd, ha ezt magyarázni kell, az régen rossz. Nem véletlen jelölik meg a gyártók is a 16. életévet, mint minimumot. Szinten szülő vagyok, egy 3,5 éves lánnyal. Eszembe nem jutna 6-9 évesen ilyen eszközt venni neki. Lehet itt keresni az önigazolásokat, de azok nem segítenek majd, ha ne adj isten a gyerek egy mini koporsóba kerül. Akkor majd lehet menni a roller gyártókhoz sírni, meg perelni...
-
FőDudu
veterán
Mondjuk az en fiam joval nehezebb - majdnem 40 kilo 9 evesen.
Igy is sok neki a Pro2 teljesitmenye - ritkan teszi sport modba.
Maximum akkor amikor a legdurvabb lejtokon megy fel vele.465 kilometert ment mar vele.
En ugy voltam vele, hogy vettem egy olyat amivel eljarkalhat vagy 2 evig - erre valoszinuleg eleg lesz a Pro2. A kis baratnojenek egy Ninebot by Segway van (ES2).
Bringabol is megvettem neki a Giant XTC Juniort, lassan abbol is kell majd egy nagyobb.
1-2 evente azert ezeket cserelni kell.De szerintem nagy hiba lenne 'csak' 150 wattos rollert venni a fiadnak.
Inkabb legyen erosebb, de ne hasznalja a sport modot.Az autonk is altalaban joval erosebb mint kellene, megsem jarunk padlogazzal....
Gyerek is megtanulja uralni az erot. Csak ido kerdese. Viszont a 150w nagyon keves, azt 2 honap mulva majd cserelheted mert a szomszed 'Jozsika' cucca gyorsabb es felmegy azon az emelkedon amin a fiade nem...
En mindig igyekszem minosegi es idotallo cuccokat venni a fiamnak - eddig altalaban belatta, hogy az apja altal valasztott cucc talan nem olyan csicsas mint amit esetleg o kinezett, de minosegben sokkal jobb. Nezett maganak egy 15 kilos bringat - most mar megerti miert jo hogy a Giant bringaja sokkal konnyebb a haverjai altal hasznalt bringaknal.
Elotte wolt neki Woom.
-
tbc2
tag
Köszönöm a részletes beszámolót! Jöhet a kép is róla!
Érdekes ez a láb-gázpedál dolog, most megnéztem egy videót róla meg a leírást, és nem vágom, hogy hogy viselkedik pl. göröngyös úton (like always), ahol a gázpedált a rázkódó lábad egyszer jobban, egyszer kevésbé nyomja. Amit látok rajta, hogy méretben, súlyban és teljesítményben teljesen OK lenne, egyértelműen gyerekekre szabták, de - hangsúlyozottan anélkül, hogy próbáltam volna, ergó pálya széléről civilként bekiabálva - úgy gondolom, hogy gázt kézzel kell adni... Én szeretek stabilan állni a rolleren, és ha lábbal kell nyomnom a gázt, akkor maximum egy lábbal tudok stabilan állni
. A másik, hogy bekapcsolni és nyomkodni azon a felületen kell, ahol állunk a koszos/sáros/poros lábunkkal?! WTF? Mindenesetre ha már vannak tapasztalatok, oszd meg légyszi, érdekelne! Lehet, hogy Kugoo Kirin Mini 3 lesz majd belőle 1 év múlva
-
mrrr74
aktív tag
Nézd, a szülők ismerik a saját gyereküket, így részemről teljesen elfoghatónak tartom, hogy egy bizonyos kor után kipróbáljanak dolgokat, amikről azt gondoljuk, hogy képesek megtenni. Az enyém is korán kezdte a biciklit, de volt, hogy mégis a körforgalom közepén állt meg vele, mert elfelejtett időben fékezni. Szerencsére nem történt baj, ott voltam vele, kis forgalmú utca, de mégis lehetett volna bármi. Így egyedül még nem engedem el, de velem már jöhet, gondolom Nálad is ez a helyzet.
A rollerről sok infót még nem nagyon találsz, 150 W teljesítményű a motor ami hajtja, 5-10-15 km/h a fokozatok vége és szerintem egészen jól néz ki. Mint írtam, gázkar nincs, ellenben van gázpedál, ami egészen menő dolog. Világítás semmi, féklámpa viszont mindkét oldalon van - mármint a hátsó kerék mindkét oldalán. Elektronikus + lábfék, a fiam valószínű, hogy a hétvégén próbálja ki, én nem mentem vele, mert 60 kg a terhelhetősége. Méretre alig kisebb, mint egy S1 Pro és a 200$ körüli ára ellenére nem néz ki gagyinak. Az első és hátsó kerekek eltérő átmérőjűek és tömör gumit kaptak. A gyereknek fülig ért a szája amikor meglátta - szóval trendi
- és passzol is a magasságához. Elsőre gyorsan ennyi róla.
-
tbc2
tag
Igen, ő eléggé pici, sőt, a 8. szülinapját is csak decemberben tölti, de ez már részletkérdés
Megbízható, okos "nagy" fiú, rá mertem bízni, mert tudtam, hogy nem fog butaságot csinálni. Ügyesen is ment. Biciklivel is nagyon ügyes, már 2.5 éves korában egyedül ment kitámasztó nélküli tekerős biciklivel. Sőt, néha gokartozik is, szóval mozgáskoordinációja és alázata/fegyelme megvan. Bicajjal esett már, az az élmény is megvan, hogy milyen az, amikor esik. Köszönöm a Kirin Mini 2 tippet, ránézek, felgyúrom magam belőle!
-
mrrr74
aktív tag
Szia,
Az én fiam is 8 éves, de jóval nehezebb a Tiednél. Én nem engedem el egyedül rollerezni, ha velem jön, akkor is mellettem, erdőben, stb. A Niubility kormánya az álláig ér, az S1 Pro állítható, de mindkettő gyors. Szerintem nézz rá a Kirin Mini 2-re, annak a max sebessége 15 km/h, ráadásul gázkar sincs rajta, így teljesen más élmény lesz Neki. Ha gondolod, privát üzenetben tudok képet küldeni, akár az S1 Proval egymás mellett is. -
tbc2
tag
Két kérdés:
1: 8 éves gyereknek milyen elektromos rollert ajánlotok? Az én M365 Prommal már ment 2-3 kilomértert. Vicces, mert konkrétan fölfelé kell fognia a kormányt. TUDOM hogy veszélyes üzem, kérlek ne hívjátok fel rá a figyelmemet, kifejezetten felelősségteljes apuka vagyok és ismerem a fiam annyira, hogy megbízok benne, hogy nem állatkodik vele. De miután a Pro még Eco módban is csak úgy röpíti a 22 kilós kis testét, ezért gondolkozom egy kisebb teljesítményű és/vagy méretű rollerben. Sima M365 is nagy még, de minőségét tekintve nem szeretném sokkal lejjebb adni annál. Nem biztos, hogy egyáltalán veszek, mert biciklizzen, fejlődjön, nőjön, csak érdeklődésképpen kérdezem.
2: a Pro hátsó féke csikorog. Nemrég vettem. Az eladó szerint nemrég lett benne fékbetét cserélve, a tárcsa nem tűnik kopottnak, fékezni nagyon jól fékez. Ez természetes jelenség egy új fékbetétnél? Ez a "majd összekopnak" esete?
-
DeXoSZ
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat Kugoo S1 Pro -val: 1 év és 560 km használat után az akksi a kezdeti ~20 km hatótávról mostanra eljutott oda, hogy 8km után vége. Ez azért elég halovány teljesítmény
Viszont már úton van az utángyártott 10 Ah egység aliexpressről -
Ezekiel Ston
senior tag
Szia!
Először is gratula a rolleredhez.
Ha olvastad a fórumot, akkor leszűzhető, hogy nagyon sokban függ a használat a rollereknek.
Ergó ha alapul vesszük amit mondtál hogy 25km kéne, viszont örülünk ha 12 kijön, az rendben van, mert a gyári adatokat el kell osztani 2-vel, de minimum a negyedét venni a megtehető hatótávnak és azt a számot kivonni. Vegyük alapul az én rollerem a TWOW-ot. Gyárilag írják hogy 40km. Valóságban 25-30km-rt tud menni. Ez úgy jön ki, hogy ha nagy távot kell mennem keveset kell fékezzek, gyorsítgatni és folyamatos a haladás, nincs ellenszél stb.
A legrosszabb hatótávom 20km volt, de ott rengeteget megálltam kigyorsítottam maxra majd újra megálltam és ismét. Szóval így feleződik a hatótáv.
Szóval annyi, hogy az akkunak semmi köze ehhez.
Ha jobbat akarsz akkor eladod és veszel egy olyat, amit más is használt már itt, és ismerjük hogy mit tud. (eladó a TWOW-om)
-
hajose
csendes tag
Sziasztok
itt a fórumban olvasottak, magyar tesztek, vélemények, meg külföldi oldalak böngészése után, rendeltem egy Niubility N1-et, ami meg is jött jó pár napja.
Nagyon örülök neki, tetszik, jó minőségű. Igazán masszív darab.
Az a problémám vele, hogy a megtehető km-ek száma köszönő viszonyban sincs se gyári 25km-el, -ami tudom csak marketing-, de a tesztelők által tapasztaltakkal se.
Én pont ideális vagyoka gyár szerint, 69kg. Vízszintesen használom, nincs dombság Pesten, 1-es fokozatban, ami max 15 km/h-t visz. Így jön ki 12 km vele. Én azért számítottam 20 km hatótávra, de ez elég rossz.
Nektek mennyi jön ki, ha kb ilyen feltételekkel használjátok?
Mit lehet ilyenkor tenni? Visszaküldeni?
Rossz lenne az aksi, mármint kisebb kapacitású van benne?Ja, a Tomtop-ról rendeltem.
-
Gigi01
őstag
Hát nem sok tipp jött.Rendeltem egy TRELOCK U6-ot.
Nem zargatlak titeket,keresek egy Pro2 topikot.
Köszi a segítségeket! -
Gigi01
őstag
Ha ilyenbe téve bevihetem a céghez,az lenne a legjobb.
A rezgéscsillapító kormányhoz,a pro2-be is elkél? -
DigitXT
félisten
válasz
Patyesz #6916 üzenetére
Ha még a múltkori Lime-os eset, akkor szerintem tök egyértelmű,
hogy nem rolleres, csak egy ittas barom, aki azt hitte, hogy simán
felpattan egy Lime-ra, aztán mehet bármerre egy kézzel vezetve...Nos, technikailag igen, de a gyakorlatban meg csak ideig-óráig.
Ui: én erre "rolleresként"* mondom, hogy teljesen megérdemelte.
*: ma kocsival jöttem dolgozni. Szóval rohadjon meg minden két
keréken közlekedő csak azért, mert lusta voltam kitolni a motort.
(Ha viszont motorral jövök, a szemét autósok dugót csinálnak.
Javaslom levenni a "szemellenzőt". És nem mindenhová rollerrel
menni, csak azért, mert néha jó. Nem mindig, nem mindenhová.) -
Patyesz
csendes újonc
Oké elesik egy szabálytalanul közlekedő rolleres. Fenn van mindenütt a " hülyegyerek" pofára esett, ilyen megjegyzésekkel, még maga a cikkszerző is. Hát menjenek a kurva anyjukba most már, amikor piroson áttekerő biciklis vagy átfutó gyalogos esik pofára, az nem hír. Ennyire fáj sokaknak ez a kurva roller ?
-
Ezekiel Ston
senior tag
A Twowról én hallottam hideget meleget. Saját tapasztalatból mondom, hogy nagyon jó kis rollerek.
Viszont a Mantis egy állat.
Rusty...Volt már Mantis-hoz szerencséd? Próbáltad esőben is? Én ahogy megvettem másnap szakadt az eső. Viszont tudom hogy hol vannak a hibái, mik a buktatói, előző nap én leszigeteltem itthon a teljes rendszert, így azon kívül hogy én csurom sár és víz lettem a roller köszöni szépen kúrvajól van.
Mi még a baja? Ja igen, a féktárcsa, az egy rakás fos. Az is filléres tétel cserélni.
Szóval ha pro kontra kell:
TWOW Pro: Nagyon masszív ütheted vághatod, viszonylag vízálló, és megbízható roller. 20-25km simán benne van és jó.
TWOW kontra: Kicsi, kúrva kicsi, nagyon fapados, szűk rajta minden néha elég kényelmetlen.Mantis Pro: Kényelem a maximális szinten egy TWOW után...Trabantból átülsz egy outlanderbe feeling. Sebesége és kényelme verhetetlen jó. Középkategóriájában legjobb.
Mantis kontra: Nem vízálló, és ha nem ismered a típushibáit akkor rá is tudsz vele fázni. Szóval sorra véve: Féktárcsa egy fos. A csavarjai kicsik és szar minőségűek. Szigetelni kell utólagosan ha minden időszakban használni akarod. Kormányon a szivacsos fogó is egy trágya, érdemes cserélni. Ami nem minimotors-os gagyi hatású cucc, de nem szar.
Ja igen, és a gumi...ugye TWOW tömör gumi után a felfújt gumi defekt esete. Ha figyelsz rá meg a nyomásra is akkor nem lesz gond.Kb ennyi.
Szóval ha ezt veszem figyelembe, megvettem egy jó rollert, és ráköltöttem még 4ezret a kormányfogó cserére+4ezret a két normálsi féktárcsára, szigetelés kinyomó szilóval 2ezer, csavarok cseréje fillérek. mindent összevetve ráköltöttem a vételáron felül plusz 12ezret plafonban -és sokat mondtam- és van egy sokkal jobb rollerrem mint a twow. -
Gigi01
őstag
-
Gigi01
őstag
Zár,amiket néztem: Abus , KLS Fold 30 ,
KLS Lion AlarmKijelzővédő,ha elkap az eső netán.Bukót még nézek,meg fényvisszaverőt.
Egyelőre így elég lesz nem?Zár szerintetek melyik legyen?Abus riasztóst már drágállom ennyiért.
Amúgy az M365/pro kiegészítők,kompatibilisak a pro2-vel? -
tbc2
tag
Ha tudsz gari nélkül élni (technikailag ugyan lesz rá gari, csak az érvényesítése izgalmas), akkor Aliexpressen olcsóbb (435-450 EUR). Nincs benne kockázat, EU-ból jön, nem lesz rá vám, és pár nap alatt megérkezik. Továbbá jön a 11.11 és a Black Friday is. Hogy ezek alkalmából mennyivel csökken tovább az ára, azt nem tudnám megmondani, de ha 130.000 Ft-ra lecsökken, akkor az már instant get.
-
rushty
őstag
válasz
Ezekiel Ston #6900 üzenetére
A mantissal sok a baj és nem bírja az esőt. Twow-ról még nem hallottam panaszt.
-
Gigi01
őstag
https://xiaomishop.hu/-ról érdemes megrendelni? (200e)
Raktárral került a roller,eddig csak külsőn volt,vajon kihoznák a héten?
Vagy várjak,hátha lesz olcsóbban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Hővezető paszták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- World of Tanks - MMO
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged