Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
Új hozzászólás Aktív témák
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Nagyon gondolkodom egy elektromos roller beszerzésén. Alapvetően arra kellene, hogy elszaladgáljak a boltba vele, illetve városon belüli mászkáláshoz. Ami miatt félek megvenni: Közel 90 kg vagyok, így nem biztos, hogy az én súlyomhoz tervezték ezeket a rollereket, valamint kb. hegy lábánál lakunk, így lennének olyan meredek szakaszok, ahol inkább tolnám rollert. De ez nem sok, az utcánk alja lenne kb. csak ez a rész, 95%ban sík aszfalton használnám és 5%-ban kisebb emelkedőkön.
100-110 ezer Ft lenne az összeghatár, amiért megvenném, ezekbe szerintem a Kugoo S1 (azért nem a pro, mert a teszt alapján csak felszereltségében másabb a pro, teljesítményre ugynaz, mint a nem pro, így nekem nem éri meg azt a ~15 ezres felárat) fér bele itthonról rendelve. -
Putyin90
senior tag
válasz Ezekiel Ston #7161 üzenetére
Nem is biztos, hogy minden nap használnám. Boltba járni kellene főleg, hogy ne kelljen gyalogolni, ami olyan 3-4 km táv lenne oda-vissza. Megnéztem kb. az összes magyar nyelvű tesztet róla és többen is panaszkodtak arra, hogy nyikorog, zörög menet közben. Mivel hosszú távra venném így jólenne ha vagy 5 évig kiszolgálna anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni. Nem akarom mókolgatni sem, csak használni. És mivel nem vagyok éppen pehelysúlyú így kételkedem abban, hogy hosszú távon is bírni fogja.
-
Putyin90
senior tag
válasz DigitXT #7163 üzenetére
Köszi az infókat, lehet akkor elengedem a sima S1-et. Közben keresgéltem még és ezt találtam. Erről vélemény? 2 év gari, tárcsafék, S1 prohoz hasonló kerék, talán még app is van hozzá. Viszont nincs felfüggesztése, ahogy látom így lehet nagyon rázni fog. Mondjuk úgyis csak aszfalton használnám, így nem tudom ez mennyire jelenthet gondot.
-
Putyin90
senior tag
válasz Ezekiel Ston #7165 üzenetére
A Sencor ki is esett, mert egyrészt elfogyott, másrészt nem állítható a kormánya és semmit nem találtam róla. Nem akarok rádobni 100+K-t, mert amire kell arra szerintem egy többszázezres roller felesleges. M365-öt sehol nem találtam. Szétnézek még a Xiaomik közt, mennyivel kerülne az többe, mint a Kugoo S1 Pro.
-
Putyin90
senior tag
A téli hideg mennyire tesz rosszat a roller akksijának? Mennyire nem ajánlott ilyenkor használni?
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! 180.000 Ft környékén milyen e-rollert ajánlanátok? Amit elsőnek kinéztem az a Kugoo Kirin M4, de rákerestem FB csoportban és inkább elengedtem. A másik, ami beleférne az árba az a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2. Amire használnám: 90%-ban boltbajárás, normális minőségű járdán vagy úttesten, illetve alkalomadtán nagyobb távokat is mennék vele (20 km). 90 kg körül vagyok, fontos lenne, ha kisebb-nagyobb emelkedőkön is felvinne.
-
Putyin90
senior tag
Az alábbi rollereket néztem ki, ezek közül melyik lenne a legjobb vétel? Fontos lenne a minőség, nem akarom mókolni a rollert, sem pedig állandóan bütykölni valamit rajta. Csak használni szeretnem normál (aszfaltozott) úton és jó lenne, ha kisebb nagyobb emelkedőket is bírna. 90 kg körül vagyok. Árban nem szívesen mennék 180K fölé.
Kugoo Kirin M4 - Ez ugye teljesítéményre és felszereltségre a legjobb lenne ezért a pénzért. Viszont rolleres csoportban utánanéztem és elég megosztó volt a vélemény róla, valamint láttam egy olyat is, aminek kitört az első kereke. Esegway 10" roller 10 ezer forinttal több és az összehasonlító videójuk alapján meg is érné azt a 10 ezres felárat, de én nem szeretnék 180 fölé menni.
Xiaomi Mi Pro 2 - Árban ez kicsit 180 alatt van és a Kugoo M4-hez képest teljesítményben is, de szerintem még ez is megfelelne az elvárásaimnak és minőségben messze jobbnak tűnik, mint az M4.
Kugoo M2 Pro - Ez a Mi Pro 2-vel van egy súlycsoportban, azért veszem számításba ezt is, mert árban kedvezőbb a Xiaominál.
Kugoo S1 Pro - Ez árban abszolút kedvező lenne, de nem tudom, hogy teljesítményre és minőségre mennyire marad el egy Mi Pro 2-től. Egyelőre számolok ezzel is.
Ezeken kívül még mit lenne érdemes megnéznem esetleg? Külföldi rendelés is szóba jöhet EU raktárról.
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Nagyon úgy néz ki, hogy egy Xiaomi Mi Pro 2 rollert fogok beszerezni jövő hónap elején. Legalábbis jelenleg nem tudok olyan rollerről, ami 160 és 170K közötti ársávban szóba jöhetne. 90 kg körül vagyok, boltbajáráshoz meg kisebb távokra (10-20 km) bicikli kiváltására használnám normális minőségű aszfaltozott úton, járdán, néha kisebb emelkedőkkel. Sebesség terén megelégszem a 20 km/h-val, a hatótáv fontosabb lenne, de ha 20-25 km-t elmegy egy töltéssel az már nekem elég. Ezzel a súllyal, ezekkel az elvárásokkal megfelelő lesz nekem ez a roller?
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
válasz Skynet258 #7441 üzenetére
Szia! Tudnál írni a Xiaomi Mi Pro 2-es tapasztalataidról? Én is ezt tervezem venni, mert ebben az árkategóriában ez tűnik a legjobb választásnak. 90 kg körül vagyok, boltbajáráshoz meg kisebb távokra (10-20 km), bicikli kiváltására használnám normális minőségű aszfaltozott úton, járdán, kisebb emelkedőkkel. Sebesség terén megelégszem a 20 km/h-val, a hatótáv fontosabb lenne, de ha 20-25 km-t elmegy egy töltéssel az már nekem elég. Ezzel a súllyal, ezekkel az elvárásokkal megfelelő lesz nekem ez a roller? A defekt mennyire jellemző? Mire kell figyelni, hogy elkerüljem? Normális aszfalton is kaphat csak úgy defektet?
-
Putyin90
senior tag
válasz Skynet258 #7444 üzenetére
Köszönöm a választ, elolvastam a beszámolód is, nagyon hasznos kis írás. Fent van a listámon a Kugoo M2 Pro is, mert spórolnék vele egy keveset, de mivel hosszú távra tervezem megvenni a rollert így nem ér annyit az a pár tízezer forint, hogy utána meg azon mérgelődjek, hogy miért nem adtam kicsit többet a jobb minőségért. 1,5 - 2 hét múlva tervezem a vásárlást, de most már szinte biztos, hogy ezt veszem.
bajtokarpi: Szia! Köszönöm a te válaszodat is! A 30 km táv az már több, mint elég lenne nekem, ha 25-öt tudok majd vele menni már azzal is elégedett leszek. A lábméretem 40-es, akkor a fellépővel sem lesz gondom szerintem. A slimeozásról olvastam már, csak el nem tudom képzelni azt hogy lehet kivitelezni. Gumicserés videókat néztem róla, az nem tűnik ördöngőségnek, bringán meg jó párszor cseréltem már. Rendelek azért ilyen gumileszedőt hozzá. A slimemal úgy vagyok, hogy egyelőre nem rakok bele, úgyis csak normális aszfalton fogom használni, vigyázva a defekt elkerülésére, de ha mégis becsúszik, akkor majd utána megpróbálom a slimeozást.
A gyári appban ugye először csatlakoztatni kell majd meg regisztrálni a rollert. Ott fel fogja ajánlani a frissítést, amit elutasíthatok vagy magától frissít majd?
Milyen kiegészítőt ajánlanátok esetleg a rollerre? Telefontartót szerintem fogok rakni a kormányra.[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Végre én is e-roller tulaj lettem. Nem bírtam kivárni a jövőheti fizut, megvettem a Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2-t. Délután beletettem 9,5 km-t, kellemes csalódás volt, egyben van, jó minőségű és meglepően lehet vele haladni. Nem sokat szórakoztam járdán menéssel, simán megyek a kocsik mellett az úton, mint bringával. Ami eddig egyedüli negatívumként jött, hogy nagyon koszolódik.
-
Putyin90
senior tag
válasz Skynet258 #7494 üzenetére
Egyelőre nem tervezek semmit mókolni rajta. Még mindig úgy vagyok vele, hogy fontosabb a hatótáv, mint a sebesség. A 20 km/h-t járdán még soknak is érzem, úton meg kicsit lassúnak, a 25 km/h meg pont jó, de 20-al közlekedem egyelőre, míg teljesen meg nem szokom az irányítást.
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok!
Egy hetes rollerezés után belefutottam az első suttyó biztonsági őrbe, aki nem engedte betolni a rollert. Nem akartam ott helyben leállni vele vitatkozni, ezért otthagytam a boltot. Tudtok arról, hogy van-e erre vonatkozó törvény, hogy nem lehet rollert betolni a boltba?
-
Putyin90
senior tag
válasz Reggie0 #7583 üzenetére
Értem. A bejáratra sehol nincs kiírva, hogy nem lehet betolni. A jóllakott óvodás kinézetű sutyerák biztiboy mondja, hogy a rollert nem vihetem be. Mondom oké, akkor viszlát. Azért kérdezem, hogy van-e törvény erre, ami kimondja, hogy tilos bevinni, mert ha van, akkor befogom, de mivel nincs rá törvény, és a bolt sem jelzi a bejáratnál, hogy tilos bevinni, csak egy ilyen véglény azt mondja, hogy nem lehet és ezt nekem el kell fogadni ez nálam nem játszik. Felveszem a bolttal a kapcsolatot, kíváncsi vagyok hogy ők mit mondanak.
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Nektek van kötelező biztosítás az elektromos rolleren? Ma volt szerencsém beszélni egy közlekedésrendészeti osztályvezetővel, aki azt mondta, hogy 300W-ig, illetve 25 km/h óráig nem kell jogsi ugyan a rollerekre, de mivel segédmotoros kerékpárnak minősülnek bukósisakot kell viselni, ha közúton haladok vele + kötelező biztosítást kötni kell rá.
-
Putyin90
senior tag
Én több, mint 1 hónapja használom a Pro 2-t. 90 kg körül vagyok, meredekebb emelkedőn felhoz 7-8cal szenvedve (már hallom, hogy nagyon erőlködik a motor), úgyhogy azt nem is szoktam erőltetni. Inkább kerestem egy másik utat hazafele, az kevésbé meredek, ott 12 körül felvisz. De ha emelkedőkre kell én inkább valami erősebbet vennék. Pl. ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
válasz B-L-A-C-K #7940 üzenetére
Az elektromos roller hivatalosan segédmotoros kerékpárnak számít. Ha közútra viszed, akkor kell rá kötelező felelősségbiztosítást kötni és kötelező rajta sisakot viselni. Ha a 300W-ot meghaladja a teljesítménye, akkor jogosítvány is kell rá. Ezt egy közlekedési osztályvezető rendőr alezredes mondta nekem. Ettől hitelesebb forrásból aligha lehetne tájékozódni jelenleg.
-
Putyin90
senior tag
válasz HornedReaper #7942 üzenetére
Én a Hello Bringás appban kötöttem meg. Javaslom, hogy töltsd le az appot és abban válaszd ki a kötelező felelősségbiztosítást. 1500 Ft/év. Nem biztosít túl nagy összegeket, de nekem csak azért kellett, hogy ha megállít a rendőr ne tudjon belémkötni emiatt.
-
Putyin90
senior tag
válasz lockdown90 #7944 üzenetére
Nem tudok linkelni jogszabályt, mert én sem találtam sehol. De inkább utánakérdeztem és mivel a rendőröknek ez van kiadva és ők azok, akik ezt számonkérhetik rajtam így inkább megkötöttem az az 1500 Ft-os biztosítást és így nyugodtan mehetek amerre csak akarok. Nekem ennyit megér.
-
Putyin90
senior tag
-
Putyin90
senior tag
válasz homeless09 #8091 üzenetére
A Pro 2-nek 12.800 mAh az akksija.
-
Putyin90
senior tag
Xiaomi Mi Pro 2-höz tudna valaki adni gyári fw-t?
-
Putyin90
senior tag
Xiaomi Mi Pro 2-höz honnan érdemes tömör gumikat venni? Tegnap megvolt az 1. defektem, aztán sikeresen kicsíptük gumicserénél a pót belsőt, ma majd nekiállunk ragasztani, de hosszú távon jobb lesz az, ha defektbiztos tömör gumit rakok rá. Kínából rendelni nem éri meg, mert olyan áron van, hogy már vámköteles. Meg várni sem akarok rá túl sokat. Esetleg van valami EU raktárról érkező? Vagy itthon honnan javasolt rendelni?
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
-
Putyin90
senior tag
válasz Skynet258 #8469 üzenetére
Én gumishoz vittem, 1000 Ft-ért megcsinálta úgy, hogy péntek délután vittem és hétfő délelőtt hívott, hogy kész. Előtte meg napokig szenvedtünk vele ithon, a pótbelsőt is sikerült kicsípni, mondjuk arról a retardált ismerősöm tehet, aki nekiesett csavarhúzóval, mint bolond az anyjának. Nem ajánlom otthon nekiállni cserélni, mert ha nincs célszerszám leszedni is brutális procedúra.
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Na a Mi Pro 2 hátsó kereke megint defektes lett..
Kb 2 hónapja csinálta meg a gumis. És megint a hátsó kerék. Van valami oka annak, hogy mindig a hátsó gumi kap defektet? -
Putyin90
senior tag
Mi 2 pro hátsó kerék defekt nagyobb eséllyel kapható, ha a roller 27-30 km/h órával van használva? Ha csak 20-al mennék vele, néha 25, ha sietősebb, akkor a defekt esélye is csökkenne?
-
Putyin90
senior tag
Szia! Én Mi Pro 2-höz ilyet használok: [link]
-
Putyin90
senior tag
válasz jozsi252 #9120 üzenetére
Ha jobbra kanyarodok, akkor időben hátranézek, ha jönnek mögöttem akkor indexelek a kezemmel, ha nem jön senki, akkor nem. Ha balra akarok kanyarodni, akkor is először hátranézek és időben besorolok középre/felezőhöz, aztán vagy intek balra vagy nem. Meg persze minden kanyarodás előtt kicsit lelassítok. Sokan amúgy azt hiszik, mikor balra kanyarodás előtt középre sorolok, hogy ott fogok menni és elkezdenek dudálni, az elején baromira zavart ez, de most már nem érdekel. Ha ő ettől boldogabb ember lesz, hát dudáljon. Amúgy szerintem indexet szerelhetnének gyárilag az e-rollerekre.
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Létezik olyan cucc, amivel telenyomva a felfújható roller kerekét megkötés után használhatóvá válik egy lyukas hátsó kerék Mi Pro 2-n? Kb. 1,5 hete csinálta meg a gumis, erre ma hazafele megint defektet kaptam, még szerencse, hogy nem messze itthonról. Autósboltba láttam már ilyen defektjavítót, az mennyire hatásos? Vagy egyéb ötlet mivel lehetne telenyomni a kereket?
-
Putyin90
senior tag
válasz Memmaao #9232 üzenetére
Már rendeltem. Szerencsére találtam itthon olyat, ami felnire van szerelve. Mert ezt tudom, hogy kínszenvedés felrakni. Amúgy az utolsó pár száz métert úgy tettem meg most hazafele, hogy nem szálltam le a rollerről és nyomtam neki. 30 helyett 27-tel ment így lapos gumival. Annyi, hogy eléggé rázott. A tömör gumival is ennyire fog rázni?
Szerinted ha pár napig így használom lesz valami baja? Az, hogy a gumi tönkre megy az nem érdekel, mert amint megjön a tömör gumi ez megy a kukába.Ja meg most úgy fog kinézni a dolog, hogy az első kereken a gyári pneumatikus gumi lesz rajta, a hátsón meg a tömör. Ez lehet gond?
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
válasz Skynet258 #9234 üzenetére
Az is tervben van, de az majd jövőhavi projekt lesz szerintem, mert ez a mai defekt hirtelen jött, nem gondoltam, hogy 16 ezret ráköltök most erre a vacakra. Múltkori javítást 1,5 hónapig bírta defekt nélkül, most meg 1,5 hétig..
Te honnan vetted a monorimet? Te magad raktad fel?
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
válasz Dark197405 #9256 üzenetére
Én így használom hónapok óta és semmi hátrányt nem tapasztaltam. Csináltam rá egy custom fw-t és most úgy néznek ki nálam a fokozatok, hogy gyalogos módban 20 km/h, D-ben 25 km/h, S-ben pedig 35 km/h. S-t akkor használom, ha városban kell intézkedni vagy ha sietek valahova (vagyis az esetek 90 %-ában), a D-t azt ritkán, a gyalogos módot meg akkor, ha hosszabb távra megyek és nem sietek.
-
Putyin90
senior tag
válasz IMIIKE1998 #9393 üzenetére
Én eddig is az úton mentem e-rollerrel. Semmivel sem lassabb, mint egy bicikli, sőt. Járdán nem tudnám elképzelni, hogy tudnék vele haladni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Combo drón szett hibátlan állapotban
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest