- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
mrrr74 #21671 üzenetére
Majd utána nézek ennek a Joyornak.
Idehaza Pesten van egy képviseletük, megy Győrben kettő.Azt tudtam, hogy katalán a cég, barcelonai központtal, az első próbálkozók egyike volt, aki modulárisan, mindenféle külső gyártótól származó elemekből legózta össze a rollert. Ők nem tucat rollert gyártanak címszóval (utalva a Xiaomival). Egyediségnek azért ára van. Koncepciójukban sok minden nem tetszett (tömör gumik, csúnya kábelezés, látszat megoldásnak tűnő lengéscsillapítás).
Persze azóta fejlődhettek, de ha szervizelni kellene, komoly fejfájást okozhat.
-
Peaceliker
addikt
válasz
mrrr74 #21664 üzenetére
Spórolás. Persze egyel értelmesebb gyártóknál is bele lehet szaladni törésekbe, az jellemzően tervezési hiba és javítva lesz. Pl mantis King gt. Jöttek hibák 2 hónapon belül jöttek az újra tervezett és gyártott alkatrészek. Benézték, de akkor is igen korrekt hozzáállás sztem. Mondanám, hogy vsett8 nál is biztos az, de az a helyzet, hogy bármennyire is tetszenek a márka gépei sok velük a nyűg (kormány és egyéb szerkezeti törések, leégő szabályzók, stb).
Amúgy mennyiért keresel és mire kéne pontosan (súly, táv, sebesség)?
-
PociAti
őstag
válasz
mrrr74 #21656 üzenetére
Kínai webshopos G30-nál - úgy emlékszem - az volt a felvetés, volt aki Gen.1 más meg Gen.2 motorral szerelt rollert kapott. Mintha maradékból, nem azonos évjáratú elemekből összerakott rollerek lettek volna.
De ott kb. 1 évről, esetleg másfél évről beszéltünk akkor, a 2017-es roller olyan, mintha valaki a 4. generációs Xiaomi helyett első generációs M365-öt kapna. És hát köztudottan nem jó az akkut lemerülten tárolni. De még ideális esetben is évi 2-3%-ot csökken a kapacitása.
Persze nem tudni hány éves termékről van szó, az is lehet a Joyor mai napig gyártja ugyanazt a terméket, de pont ezzel kapcsolatosan vannak kételyeim. És amikor leakcióznak egy terméket, mindig megéri körbejárni miért van az? -
PociAti
őstag
válasz
mrrr74 #21654 üzenetére
Joyor cég mennyire aktív? Vannak új modellek. Mostanában alig hallani felőlük.
Az árukereső alapján alig pár cég árulja a rollereiket. A legnépszerűbb termék X5S-re azt írja 5 ajánlat, közben csak 3-at látni, de abból két webáruház azonos (csak más-más néven).
De ami a lényeg, 2017-óta forgalmazott termék. Valószínűleg beragadt készletről van szó.
És több másik roller is 2017-es gyártású lehet.Gyanús, hogy a Geekbuying és társai is ezeket a beragadt készleteket árusítják ki, és ha 5 éves akkumulátorral rendelkező termékről van szó, akkor tűnjön bármilyen kedvezőnek az akciós ár, valójában nem olyan jó vétel.
-
válasz
mrrr74 #20489 üzenetére
Sztem minden roller ilyen, ez nem zavar, nagyméretű akksi kell, azt az soká merül le, vagy legalábbis később éri el az 30-50%-ot.
Ez sajnos ilyen.
Ez volt az egyik érvem a Xiaomi Pro 2 ellen.
A G30-ba nagyobb akkuackot lehet építtetni a trepnibe, mert fizikailag jóval nagyobb a G30 taposója. Így a Pro 2-t nem volt értelme "tuningolni" - lengéscsillapítókkal, indexxel, nagyobb akksival. Kár rá locsolni a pénz sztem.Autónál nyilván egyszerűbb, ott amíg van a tankban benzin, addig lehet neki tolni.
-
válasz
mrrr74 #20486 üzenetére
Ebben azért nem vagyok annyira biztos.
Nekem van G30 is, átalakítva 48V-ra, sokkal jobban megy, mint ez az Inmotion, pedig az Inmotionben a motor is nagyobb, meg 52Voltos.
De hiába a nagyobb motor, ha nincs úgy beállítva, h felvigyen az emelkedőn, míg az átalakított G30 felmegy.
Viszont mivel nem lehet hozzáférni a vezérlőhöz se szoftveresen, se hardveresen, így nem lehet a rollerrel semmit se csinálni, (módosítani rajta) - műgyantába van öntve az egész vezérlő. :/Ha a G30-ra teszünk lengéscsillapítókat, akkor azok jobban működnek, mint az Inmotioné. Drágább, de jobb.
Aztán a G30 nem inog annyira, stabilabban megy, ezt mondjuk nem értem, de ez van.
És az index ami még kiakaszt, h ha kormányról lehetne kapcsolni, akkor egy jó dolog lenne, de így, h giroszkóp vezérli, mit sem ér.
Kár ezért a rollerért.
Szóval én terveztem, h megtartom az Inmotiont, de vezérlőt cserélek benne (esetleg vezérlőt + kijelzőt hozzá), mert az akkupack, meg a motor jó alapnak tűnik, de inkább elengedem, el fogom adni, annyira nem jó.
Pedig a roller ára (~230ezer) + egy új vezérlő + index átalakítása kapcsolhatóra (ha lehetséges) + munkadíj = jó roller lett volna. -
ginola
addikt
válasz
mrrr74 #20374 üzenetére
Kérlek akkor nézz rá geekbuyingra, hogy ott max 200 e-ig mit vennél az alábbi felhasználásra.
80 kg, városi használat napi 12 km van benne 15 százalékos emelkedő, néha 60 kg-os nő is használná. Jó lenne, ha nem rázna, mert már nem vagyok fiatal, az izületek sem a legjobbak.
Köszönöm előre is! -
Revolit
senior tag
válasz
mrrr74 #15715 üzenetére
Az N1 az kb olyan ninebot d18e szintjen van, ahogy nezegetem, ugye? Csak hogy tudjam hova rakni. Mert vettem egy d28e-t, de mar szemezek a nagyobb teljesitmenyu, rugos modellekkel
KugooKirin G3 baromi jonak tunik, de azert szep ara van mar.
szerk.: Bocs, N2-rol neztem reviewt, akkor az N2 van D28E szintjen durvan? - csak anno sokkal jobb aron volt, 100k alatt.
-
-
Tamás9x
őstag
válasz
mrrr74 #13416 üzenetére
Őszintén szólva, ilyen emelkedőknél, én se gondolkodnék a 350W-os kivitelekben. Majd a tapasztalataidat néha megoszthatnád. Engem nagyon elriaszt az alkatrészhiány. U5-ös pakkal szemezgetek most, hogy hű maradjak a szabályokhoz.
G30 peak 700-750W-ot tud Navee 900-1100W körül alakulhat, így a G30 szerintem nem megy fel ott. ha mégis akkor 50 kg-os riderrel max.
a Navee aksija 600W G30 551W -
Somatom
veterán
válasz
mrrr74 #13416 üzenetére
Ezt erősen kétlem. Budapest legmeredekebb utcája 35% -os. 27:20 -tól. Ott én felmentem villanybringával, de egyensúlyoznom kellett az elkaparás és a hanyattesés között. A G30 ott esélytelen lenne.
-
torrentszaki
tag
válasz
mrrr74 #12114 üzenetére
Azért remélem, nem lesz a legalja anyaghasználat alapján az Eleglide S1 Plus. Valamelyik oldalon hozzászólásként olvastam, hogy egy 119 kilós emberke teszteli, és jó véleménye van róla. Nyilván nem várom el tőle a 45 kilóméteres hatótávot egy töltéssel, meg a 24 km/h-s maximum sebességet, azért ezt az elején levágtam. Márciusban rendelem, hacsak addig nem találok valami hasonló árban lévőt jobb paraméterekkel.
Milyen masszívabb darabra gondolsz? -
torrentszaki
tag
válasz
mrrr74 #12100 üzenetére
Köszi, akkor marad az Eleglide S1 plus. Szimpatikus a leírt adatok alapján is, EU raktárból jön, 1 év garanciával, van olcsósító kuponom is hozzá.
A NAVEE N65 már nem az én árkategóriám, annyit nem szánok rá.
Még azon gondolkodtam, hogy mivel az Eleglide S1 plus (ha jól tudom) tavalyi modell, nem-e jön idén valami újabb modell. -
-
PociAti
őstag
válasz
mrrr74 #10751 üzenetére
Teljesen igazad van, ha egy legyártott modellről van szó.
Viszont tavaszi vásárláskor már megvan annak az esélye, hogy fél évvel frissebb, ráncfelvarráson átesett modellt veszel, amiben az előző hibáit már javították. És ez különösen igaz minden friss piaci szereplőnél, akinél még megvannak a gyerekbetegségek, mivel nem sok tapasztalat jött eddig össze náluk. -
Grafiqs
őstag
válasz
mrrr74 #10591 üzenetére
Jogos felvetés az azonosító hiánya. Kell rá valamilyen végleges megoldás-
Első körben valami olyat tudok elképzelni mint ami Ausztriában működik. A rendőröknél egy kicsi görgős pad, amire ráállítják a robogót és húznak egy max gázt. Így mérve meddig gyorsul fel. Ha túl lép az engedélyezetten akkor büntetés...
Lehetne nálunk is valami egyszerű vizsga rendszer erre. Raknának a rollerre valamilyen nehez eltávolítható/hamisítható hatósági jelzést. Persze első körben a nagyobb teljesítményű rollerekre.G
-
DigitXT
félisten
válasz
mrrr74 #10545 üzenetére
Abszolút, semmi okát nem látom, hogy mondjuk egy M4 Pro miért
ne mehetne a bicikli úton, pedig az már 1000W. (Tudom, névleg az
is csak 500. De nem a papír gyorsítja a rollert, hanem az amper.)
Ui: fura: belsőégésűeknél csúcsteljesítmény alapon kategorizálunk,
sőt kW/tömegarány is játszik, erre itt egy névleges, és szevasz? Jó,
a végsebességet erősen befolyásolja, mert ha tartósan több, leég...
(Emelkedőn hullanak is az alulméretezett vezérlők, motororok...)
De ha nem húzód üveghangig, egy belsőégésű sosem lesz a max.
teljesítmény közelében, míg egy elektromos vidáman leszabályoz
adott áramkorlátnál, és pikk-pakk eléri, 2-3x csúcsteljesítménnyel.Hol van itt a logika?
-
DigitXT
félisten
válasz
mrrr74 #10543 üzenetére
Nekem van hazafelé egy másfél km emelkedő, ahol nem hagyható ki a
közút. Kerülő utakon lehetne talán kisebb forgalmú utcákban kóricálni,
de nagyjából ennyi... Előre gurultam a lámpánál... Éreztem pici feszkót,
majdnem rámelőzött már a kereszteződésben. De aztán jött a meglepi,
miszerint rákapcsoltam mindent, és 42. Nem előztek meg végül...Nekem ezzel nincs komoly bajom, tényleg nem való biciklútra 45 km/h.
Csak azokat sajnálom, akik 2 szék közül esnek a pad alá, 500W cuccal:
olyan 2kW, amire azt mondom, hogy legyen nagy teljesítményű roller.
(Miközben tudom, hogy lófax, de a városban már be lehet menni vele a
kocsik közé is, mert ha nem nyomják nagyon felveszi a ritmusukat...)
-
gergo5991
őstag
válasz
mrrr74 #10449 üzenetére
Elloktem magam ugy se.. ha appon keresztul le lockolom akkor nem indul el a motor csipog meg befekez, ezit gy megjegyzem hogy sztem nem kontakt hiba lehet, de idk. Bluetooth parositas megvolt, lampa feklampa minden muxik amugy, de nyomom a gazt ellokeskor is es semmi.
3 palcikat akkut jelzett, de most ahogy radugtam a toltore csak egy volt, toltom egy picit es ugy megprobalom ujbol -
synar
őstag
válasz
mrrr74 #10443 üzenetére
Köszönöm én is a tájékoztatást. Elolvastam a tesztedet is az N1-ről, meggyőzött. Rendeltem végül is egy N2-t a Tomtop-ról, ha megérkezik majd beszámolok róla. Tudok némi összehasonlítással is szolgálni Xiaomi 1S-el összevetve. Főleg a 350W-os motor emelkedőkön való teljesítményére és a 10 colos kerék előnyére, leszek kíváncsi. 3-5 munkanapot írnak a szállításra, német raktárból.
-
synar
őstag
válasz
mrrr74 #10436 üzenetére
A fellépőtől eltekintve, amúgy milyenek a tapasztalataid a rollerrel kapcsolatban, hogy vagy vele megelégedve? Egy óránál hosszabb ideig már egyik rolleren sem túl kényelmes utazni, de nem is arra vannak kitalálva. Akkor ezek szerint azt mondod, hogy nem vészes ez a kialakítás, így ezért a Tomtop árért akár jó vétel is lehet.
-
-
st6969
őstag
válasz
mrrr74 #10185 üzenetére
Köszönöm szépen a felajánlást a próbára
De sajnos nem tudok élni, vele, 150km-re lakom
#10183 PociAti
A hegesztéseket én is néztem, az tényleg nem túl bizalom gerjesztő, meg a youtube-os videókon látható hibák sem...de a 65ezres vételár viszont csábító. A lányommal ketten 100kg-t nyomunk, így még ha egyszerre nem is, külön-külön tudnánk használni."Nem gurulnék oda vele a haverjaimhoz hogy nézzétek mit vettem!"
Ebből már rég kinőttem, eszembe se jut ilyesmi
Meglátjuk... -
synar
őstag
válasz
mrrr74 #10185 üzenetére
A Xiaodash beállításaiban mindhárom sebesséfokozatnál külön kikapcsolható a KERS. Van ehhe egy kapcsoló és egy csúszka, ami alapértelmezett helyzetben 0mA ez állítható -1000mA és +100mA között.
Kíváncsi vagyok ezt ti hogy értelmezitek? A súgó ezt írja hozzá, amit Google segíségével le is fordítottam nektek. :-)
Coast mode residual current is the current that will get applied when you release the throttle. A negative number will introduce a small braking current to the motor. A positive number will add a this current. This value can be used to fine-tune driving behavior in coast mode. It not applies if coast mode is off.
A part menti üzemmódban a maradék áram az az áram, amely a gázpedál elengedésekor érvényesül. A negatív szám kis fékáramot vezet be a motorba. A pozitív szám hozzáadja ezt az áramot. Ez az érték használható a vezetési viselkedés finomhangolására part menti üzemmódban. Nem érvényes, ha a part menti üzemmód ki van kapcsolva.
Ezek szerint a negatív értéknél fékez, a pozitínál pedig rásegít, tehát a szabadon futáshoz képest még hozzátesz, "gázt ad"? -
PociAti
őstag
10-12k-s lakatokhoz képest ez aprópénz.
Azt elfelejtettem írni, hogy lakatoknál nem csak az a fontos, hogy minél kevésbé legyen idejük bíbelődni vele, hanem hogy a zárszerkezet minél inkább elérhetetlen helyen legyen. Én se véletlenül zárom le úgy, hogy fal felé legyen a kulcsnyílás, hanem tudatosan forgatom be úgy a lakatot.Látni videókat, ahol márkás U-lakotokat másodpercek alatt kinyitnak. A zár részt nyírják ki. Spéci, kulcsformájú fűrészfogú eszközt helyeznek a zárba, majd kalapáccsal rácsapnak.
Részlet a Tolvajkergetők 15. epizódjából.
A fagyasztásos módszer még spéci eszközt sem igényel, de lassabb. -
DigitXT
félisten
Nem, ez konkrétan q. szarul néz ki.
De kivételesen álló helyzetben tört,
tehát szerencsére ez NEM okozott balesetet: kimaradt egy "nem" tegnap.
csokaym: találtam a padláson... S1 alkatrészekkel már tele van a padlás.Szerk: FB-on viccelődtem, hogy lehet, hogy ez spiáter...
Majd olvastam
kicsit tegnap, hogy azért az alut is egész jól fel lehet turbózni megfelelően
ötvözve, és/vagy hőkezelve. (Nyilván a Kínaiak nem feccölnek bele ennyit.)
Az lesz, hogy csinálok egy saját hátsó villát 5 mm-es acélból, és kabát. -
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
Jogos, még a biciklis sisakom se volt rajtam. Vmi full face lenne jó:
a motoros sisakom azért talán túlzás. Van vmi javaslat, ami bevált?Skynet258: a 25 km/h bizonyos közlekedési szituációban túl kevés.
(Az az egyén függő, hogy bevállalja-e, hogy mozgó útakadály ekkor,
vagy egyszerűen elkerüli az ilyen szakaszokat: nem szerencsés, ha
feltart mondjuk biciklistákat az út szélén futó biciklisávban. Szóval,
attól függ, hogy hol/hogyan akar közlekedni. Néha jobb 30 fölött.)
-
DigitXT
félisten
Na igen, lehetett volna kevésbé vidám vége is. Mondjuk a
széles bicikliúton, ahol nyugodtan mentem nyélen, ha egy
gyökéren ott engedi el magát, akkor nem írnék most ide...Így viszont horzsolásokkal megúsztam. Járdán amúgy se
megyek tempót, és ez pont egy enyhe szegélyere fellépés
közben történt, valószínűleg rossz ritmusban kaptam el...laskr99: ez konkrétan egy gyártási hiba, amit elvileg már
javítottak, csak nekem valamiért ez a villa volt benne. De
természetesen igazad van, csak az a cikornya, hogy még
a drága roller se zárja ki, hogy bizonyos megoldásai ipari
hulladék kategóriába essenek. Hallani kormánytörésről a
nagyobb vasakon is, most nem tudom melyik tán Mantis.Szerk: pont te írtad egy hónapja. Ipari hulladék 400K-ért?
-
dzsidzsas
tag
Gyakorlatilag igen, ott TF-100 kijelző van, ezen meg egy szenny MR-100-as de szerintem nem azon múlik. Vagy igen? Az M4-nél nyitva a menü. Mindent állíthatsz. Itt szinte semmit. Az elmegy 45-el, mert a P12 beállíthatod 5-re, itt kifixelték 3-ra, hogy rohadna meg aki kitalálta. Ezért kérdem, hogy egy motorvezérlő cserével ki lehetne kerülni?
-
DigitXT
félisten
Viszont a nyuszimotorral ritkán gázolnak 100 kg-os manusok,
24 km/h sebességgel a járdán. Játékszernek meghagyni hiba.
Kerékpár besorolást kellene kapnia, a nagyok meg SMKP.
A kicsiket is SMKP-ba besorolni viszont már a ló másik oldala.Ui: mindazonáltal támogatnám a kötelező rendszámot SMKP
esetén is, ahogy a kerékpáros is tud súlyos balesetet okozni...
Ha a beazonosíthatóság meglenne, visszatartó erő lehetne.
(Ma az a furcsa, ha egy kerékpáros megáll a pirosnál: sajnos.) -
GTA
friss újonc
Szia. Akkor csak érthető amit irtam
Nem allitottam el semmit, az app csak az aksi töltöttséget mutatja. Ma töröltem az appot és egy másik telorol csatlakoztam, de ugyanaz.
Jól érted, nem mehetne többel. Es az also sebességre állítva nem is megy. A másik kettőt meg nem tartja.
A tempomat működik ha barmilyen sebességen tartom a 6mp-et. Ami egy kissé nehezen kivitelezhető ezeken az utakon, de sikerültek. Sajnos videot nem tudok csatolni. Ott latszikhogy a kicsit tartja, többit nem. -
DigitXT
félisten
Alapvetően egy komoly akkut akarok összerakni (az drága), gondoltam
kamatoztathatnám az S1-ekről felhalmozott tudásom, javítva a néhány
típushibát, ami miatt a korábbi gazdi "kukaértetté" nyilvánította a vasat.
Pedig... (20-40K között mennek ugye hibásan, ezért gondolom, hogy az
50-es tartomány reális egy kvázi felújítottért... 60-ért van még működő.)Igazából előbb-utóbb mind beszarik, így ha lehet, érdemes elébe menni.
(Szigetelés pl. melegen ajánlott. Csak az a baj, hogy nem hiszek a nyak
külső szigetelésében, szerintem mindenképp bejut a víz, max. később...
Nekem a vezérlő vízálló házba helyezése tűnik erre megoldásnak, csak
ha az ember nem pakol rá dobozokat, táskákat, akkor nincs ilyen helye!
Ebben az esetben viszont szerintem hasznos lenne kiönteni az egészet
folyékony szilikonnal: tuti nem ázik be, de ha kell simán szétszedhető...
Műgyanta esetén utóbbi nem teljesül, hiába lenne 200 Ft egy alkatrész.) -
Reggie0
félisten
-
DigitXT
félisten
Sajnos nem, de nem rajtam múlik. Nem hegesztett szinte semennyire,
van ugye sok fokozata, na mondom akkor max.! Indítja felizzik a vége,
és felszállt a füst a NYÁK-ról. Tele van vele a YT, hogy ha működik, tök
jó, viszont sokaknál hajlamos néhány hegesztés után eldurranni. Itt is.Nem vagyok ideges, á... Újra összedugtam, úgy nézett ki, csak módot
váltott, zöld LED világít a NYÁK-on, gondolná az ember, minden oké.
Hát elfröccsentte a nikkelszalagot... Nem kicsit veszélyes: rámértem,
fixen rövidzár van a kimeneten, szóval életveszélyes akkura kötni.Mondjuk ahonnan felszállt a füst, oda már nem megy vissza. Kuka.
Gondolkodom, hogy negatív értékelés jár érte? Vagy ez nem az eladó
hibája, hanem a termék fos... Még ha vissza is adják a pénzt (esetleg
a Paypal segítségével!), akkor sincs továbbra sem jó ponthegesztőm.Írjak nekik, hogy küldjenek másikat?
Az ugye megint 2-3 hét. Fasza.
-
Reggie0
félisten
Osszehasonlitottam a hibassal, annak a hajtott kerekenek is ugyan akkora az ellenallasa. Viszont ezzel az orosz videoban levovel osszehasonlitva a vezerles masnak tunik, a videoban 36km/h-ig porog fel uresben, nekem csak 30-31-ig. [link] Lehet mas revizio, a markolat is mashogy nez ki.
Itt meg a csajjal egyutt is megy 34-et: [link] -
Reggie0
félisten
No para, megesik. Most mentem vele egy kisebb 5 km-es kort. 3 csikra ment le a fogyasztas, igaz ebben volt 400 meter olyan hegymenet, hogy 5km/h-val ment max gazon. Viszont volt ugyan ennyi lejtmenet is csak fekkel. Majd valamelyik nap kihajtom a vegletekig az akkut aztan kiderul mit is tud.
-
DigitXT
félisten
Az S1/Pro egészen biztos nem tölt vissza, a Kugootól kérdeztem és ők mondták.
Mai teszt alapján ezt megerősíthetem. Semmit nem boostol, pedig az előfeltétele
lenne, hogy tölteni tudjon kisebb sebességnél... egyszerűen lejtőn nagy tempónál
a BEMF látszik, és a fékezés elején egy pillanatra egy fesztüske. Természetesen
mind a kettő okozhat problémát (nyilván nem véletlen akar 34 km/h alatt maradni).A 20+11A setupról egy szóban: komótos. Viszont ugyanúgy megy 30-at síkon, és
ugyanúgy 25-tel visz fel a Lágymányosi hídra. Az elindulások nem vágnak hanyatt.
Cserébe kevésbé terheli az akkut, s van rá sansz, hogy hazavisz trükközés nélkül.Töltöttség megérkezéskor (46.6V / 39.6V):
Töltöttség egy perccel később (47.1V / 39.8V):
Vicces, de pont egy csíkkal többet jelez.Csak nem a lámpa lekapcsolása miatt... Az csak 5W-ot eszik, azaz 0.12A-t vesz fel 42V-on.
Szerk: 30A+20A vezérlővel, ugyanezekkel az akkukkal, ugyanazon az útvonalon,
plusz az elején kb. 200 méter teszt emelkedőn, hogy ha lerohadna, hazaguruljak.
Kimásolom, hogy meglegyen: 46.3 / 39.2, szóval valóban spórol a komótosság. -
DigitXT
félisten
Szerintem sincs, általában.
De valamiért most már többször azt tapasztaltam,
hogy fékre csak megjelenik egy nagyobb fesztüske. Ami adott esetben éleszti a
BMS által tiltott akkut...vagy kinyírja a vezérlőt.Normál esetben nem is hagyja
30 km/h fölé gyorsulni, így ebből nincs is baj. Csak komolyabb lejtőn jelentkezik.
Meg akkor, ha valahogy mégis gyorsul kb. 34 km/h-ig. Olyankor nem is arról van
szó, hogy visszatöltene és ezért boostol a feszültségen (szvsz azt nem csinálja),
hanem a motor által generált fesz már natúrban is magasabb, mint 42V...Szerk: akkut védendő be akar fékezni (vagy vmi ilyet csinál), amit nem bír a FET.
A tuning motorral erőltetve, ugyanez volt: a sima motor kisütötte a másik vezérlőt.
Ezzel a 48V+36V-os kombóval már majdnem megszívtam korábban... eddig bírta.
Ha nem fékezek bele, lehet, hogy most is kibírta volna, de elég veszélyes kombó.Szerk2: már többször terveztem, hogy rámérek van-e visszatöltés, mert az, hogy
éppen megjelenik vmi feszültség, még nem feltétlen indukál "értékelhető" áramot. -
Alien13
tag
Köszönöm szépen.
Ezzel végleg le is mondtam a Kugoo-ról. Sajnálom, szerettem az erejét, hogy nem volt leszabályozva, de hogy egy nyomi tárcsaféket nem tudtak rátenni, azt nem bocsátom meg nekik.
Ezt rendelem meg:
Manke MK083
Amire nekem kell, szerintem tudni fogja.
https://youtu.be/Sbw3Rh9rJyY -
Alien13
tag
Megköszönöm, ha megnézed.
Amúgy én a levegőset is fullig pumpálnám, mert írták, hogy gyári nyomással lomha, sokat eszik, kvázi a leírt hatótáv töredékét tudja. Plusz: szoftveresen leszabályozták, hogy 25-nél ne menjen gyorsabban. Nem vagyok egy száguldó szamuráj, de nem szeretem, ha helyettem döntenek. Az S1 volt, hogy 32-vel repesztett. Mondjuk csak próbaképp, mert közúton mentem (nem volt más), és hát a zabszem bent volt. -
DigitXT
félisten
amikor bekattant - és lehetett is hallani -, akkor stabil volt
Oké, de mondom, nem kiugrás, hanem konkrétan széttörik az egész mechanika.
Anyagfáradás, vagy anyaghiba, esetleg túlterhelés (baleset) következtében.
(Amiről addig én sem hallottam, hogy a taposó és szét tud hasadni, de egy srác
vitt el tőlem bontott taposót, mert vele ez történt. Azt mondanám ritkaságnak.)
Szerk: összességében a régi S1-gyel annyira nem mernék jaszkarizni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged