Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3988) azbest válasza axioma (#3987) üzenetére


azbest
félisten

Jelen esetben olyan (ma már) egzotikus nyelvekről van szó, amelyben olyan megoldások is előfordulhatnak, amelyek nagyon eltérnek a modern nyelvektől.
Egy indokot viszont sejtek, hogy miért keresik a cobol-ra specializálódott szakembereket: ezeket a kódokat olyan éles rendszerekben használják, ahol nem lehet hibázni. Jellemzően üzleti élet folyamatai kapcsán fordulnak elő, ahol komoly és drága bevizsgálás után kerülhet ki élesbe egy módosítás. Azért nem írják újra valami modernebb nyelvre a rendszert, mert nagyon sok millió sor kód van és csillagászati összegbe kerülne a fejlesztés, bevizsgálás. Helyette inkább emulátorokon futtatják a régi és már korából adódóan is bizonyított kódot a mai gépeken.

Talán úgy lehetne még hasonlítani a mostani és régi nyelveket, mintha a modern sorozatgyártást hasonlítanám a kézműves termékhez. A sorozatgyártásnál a mérnők tudja hogyan kell beprogramozni a gépet, a kézműves meg tapasztalatból tudja hogyan kell prmitív eszközökkel megmunkálni az anyagot. Más világ.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.