- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Tomirallye #51138 üzenetére
Érdekes, mert normál esetben egy új HDD beüzemelésének nem az a módja, hogy tárolóhelyként van beállítva a vezérlőpultban. Ha nem célirányosan használják úgy, akkor akár kellemetlenség is lehet miatta (példa), valamint tárolókészletre Windowst sem lehet telepíteni (példa). Az illető pont azért végül inkább törölte és újraparticionálta. Másnál pedig végül a Windows Update futtatása volt a megoldás, utána újra hozzáférhető lett a HDD.
De mindegy, ha esetedben ez volt a megoldás, akkor oké. Meg újabb Windowsoknál legközelebb az ilyen rejtélyes nem jelenik meg a HDD a lemezkezelőben eseteknél érdemes lesz majd a tárolóhelyeket is lecsekkolni.
Szívesen!
-
Tomirallye
csendes tag
válasz
King Unique #51137 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, sikerült megoldanom végül a dolgot, úgyhogy leírom, hátha más is belefut ebbe és egyszer még jól jöhet.
Sajnos újraindítás, eszköz letiltás / engedélyezés, törlés... semmi sem segített.
Illesztőprogramok fent, lemezkezelő nem látja, eszközkezelő viszont igen.
Parancssorba "diskpart", majd utána "list disk"-re csak az SSD-t listázta ki, HDD-t így sem látta a rendszer, amit nem értek, mert az eszközkezelőben ott figyel "az eszköz megfelelően működik" felirat.A megoldás:
Start --> Vezérlőpult --> Tárolóhelyek --> Tárolóhelyek kezelése mellett Beállítások módosítása --> Tárolókészletnél Tárolóhely létrehozása --> Rugalmasság beállítása --> Méret megadása --> Tárolóhely létrehozása.Véletlenül futottam bele, és rejtély hogy minden más próbálkozással falakba ütköztem.
Ill. a másik fejvakarás, hogy 1 nappal ezelőtt, egy pont ugyanilyen laptopot helyeztem üzembe, pontosan ugyanígy mint ezt, és ott minden hiba és problémamentesen lezajlott.
Látott mindent, engedte formázni, partíciót létrehozni... itt meg csinálja a fesztivált.Csatolok pár amatőr képet, hátha segítség lesz v.kinek.
Még1x-er köszönöm a segítséget.
Üdv.:T.
-
King Unique
titán
válasz
Tomirallye #51135 üzenetére
Ha az eszközkezelőben megjelenik a HDD, akkor érzékeli a Windows, meg akkor nyilván a BIOS/UEFI is. Másnak ilyen problémát korábban sikerült megoldani, igaz azt már nem osztotta meg, hogy hogyan.
De a Windows újraindítását, eszközkezelőben illesztőprogram frissítését / eszköz eltávolítását-újraengedélyezését, HDD másik SATA portra csatlakoztatását stb. meg lehetne próbálni. Valamint megnézni, hogy a lemezkezelőn kívül más programok látják-e, mert volt olyan is, akinél a lemezkezelőben nem jelent meg, ellenben a HDS-ben és külső particionáló programban igen, majd végül az utóbbival sikerült is particionálnia (példa).
-
krealon
veterán
válasz
Tomirallye #51135 üzenetére
Ha a BIOS / UEFI -ben sem latszik a meghajto, akkor nincs min gondolkodni, irany a bolt.
-
Tomirallye
csendes tag
Sziasztok!
Segitsegre volna szuksegem.
Vasaroltam egy HP-15dw0003nh tipusu laptopot. 128GB SSD es 1TB HDD kombinacioval.
Win10 Pro-t fel huztam az SSD-re gond nelkul, meg volt minden update ami kell.A problema:
Lemezkezeloben nem latszik a HDD, nem tudok neki betujelet adni, sem formazni, sem semmit mert nincs ott.
Kivettem a pipat a fajlkezeloben az "ures lemezek elrejtese" mellol hatha, de igy sem tortent valtozas.
Az eszkozkezeloben ott van a Samu SSD, es a Toshiba HDD is, tehat ott latja a Windows. Ott ha belemegyek a tulajdonsagaiba, van olyan gomb alul, hogy "beolvasas", de ha raklikkelek, hibauzenetet dob fel (nem talalhato a lemez kotetinformacioja).Gondoltam elindítom a Windows telepítőt megint, a particionálásig... es akkor majd ott formázom, stb... de hiaba, mert mar ott sem latni az 1TB-s HDD-t.
Mi lehet a gond, hogy lehetne orvosolni?
Nemileg surgos lenne a dolog, mert ha HDD hiba, akkor a 3 napban vissza tudnam vinni a boltba.Csatolok par kepet, elenezest a telos fotokert, nagyon keso volt mar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Wuthering Waves
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Az IFA-n már ott lehetnek a Samsung újdonságai
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Mini 64GB / 12 hó jótállás
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest