Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#121952) King Unique válasza hramon94 (#121941) üzenetére


King Unique
titán

HDD: ha Windowszal használod őket, akkor fájlszinten pl. az Eraser programmal, meghajtószinten újabb Windowsok lassú formázásával / DiskPart clean all paranccsal, ami Vista óta zero-fill, azaz 0-ákkal teleírja a lemezt. Vagy esetleg erre való külső programokkal (példa).

SSD: az előbbi módszerek akár itt is használhatók, de pl. teljes meghajtótörlésnél célszerűbb inkább egy teljes lemezes TRIM, vagy Secure Erase futtatása (bővebben). Amik egyrészt gyorsabbak, másrészt nem generálnak feleslegesen X GB/TB írásmennyiséget az SSD-n, mint a szektoronkénti felülírás/teleírás.

Egyébként meg attól is függ, hogy hova, kinek lesznek eladva. Ha laikus átlagos felhasználóknak, akkor annyira azért nem kell túlzásba vinni, pláne nem többszörös felülírással, bőven elég az egyszeres is. Meg többeknél úgyis annyi a szint, hogy az az adat létezik, ami pl. a Windows fájlkezelőjében megjelenik, ami nem, az nem. Sőt, ilyen alapon, ha a fájlkezelőben nem jelenik meg a HDD/SDD, akkor az nem is létezik, "nem látja a gép" esete áll fenn. :D

A másik meg az, hogy sokan nem éppen azzal kezdik, hogy akár órákig szkennelve adatmentő programmal vizslassák a korábbi tulaj esetlegesen megmaradt adatait, adatmentő céghez meg pláne nem fogják elvinni a HDD/SSD-t és fizetni a mentésért puszta kíváncsiságból. Jó eséllyel inkább egyből nekiállnak OS-t telepíteni a meghajtóra, vagy adatokat másolni rá, vagyis kapásból részlegesen/teljesen felülírják a korábbi fájlokat. Azaz ha a korábbi tulaj nem csinált biztonsági törlést, esetleg elfelejtette, akkor sem feltétlen akkora gond, mert lehet majd lényegében megteszi kapásból az új tulaj. :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.