Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#50401) ricsi99 válasza atika88 (#50400) üzenetére


ricsi99
addikt

Szerintem a Bios-od nem jól ismeri fel... vagy valaki már uefi biossal particionálta /gpt/mbr/ társai.
Javaslom tilsd le bios-ban ,hogy automatikusan felismerje.(ne a sata vezérlőt csak az autodetektet)
Win aztán megtalálja magától is... kiváncsi vagyok úgy mit mutat a win...
Ja megjavul akkor particionáld újra de "mbr" módban.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#50402) atika88 válasza ricsi99 (#50401) üzenetére


atika88
senior tag

Köszönöm a tippet...de a helyzet nem változott. Felrakok egy képet, amin ott van Sentinel, ott van az eszközkezelő, itt látszik kétszer is az "Intel Raid 0 Volume" és egy parancssori ablakban a DISKPART állapota is.

(#50403) ricsi99 válasza atika88 (#50402) üzenetére


ricsi99
addikt

Most a "raid" a problémás hdd? Sentinel kép köszi nem kell.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#50404) King Unique válasza atika88 (#50402) üzenetére


King Unique
titán

Miért van nálad "Intel Raid 0 Volume", netán SATA RAID módban van telepítve a Windows 10 AHCI helyett, vagy ez a HDD korábban RAID-ben volt használva?

(#50405) King Unique válasza atika88 (#50402) üzenetére


King Unique
titán

Általánosan egyébként az eszközkezelőben el lehetne távolítani mindkét RAID bejegyzést, majd Windowst restart. Ha továbbra is így jelenik meg a HDD akkor meg lehetne próbálni még a gyártó saját szoftverével (SeaTools) törölni / formázni, ha a DiskPart és külső particionáló programok nem tudnak vele mit kezdeni.

(#50406) atiss88:
Ha korábban RAID-ben volt használva, akkor a HDD gyártójának saját szoftverét érdemes lehet megpróbálni, mivel egy hasonló esetnél az azzal történő törlés oldotta meg a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#50406) atika88 válasza King Unique (#50404) üzenetére


atika88
senior tag

Igen a RAID a problémás HDD. És őszintén szólva gőzöm nincs miért van Intel Raid 0 Volume érték, mert már így került a hdd hozzám és nem tudok vele mit kezdeni így ugye. Legalábbis egyelőre. Minden bizonnyal Raidben volt korábban használva, erre már pontos választ nem tudok sajnos adni.

OK, megpróbálok a gyártói szoftverrel kezdeni vele vmit. Hátha.

[ Szerkesztve ]

(#50407) ricsi99 válasza atika88 (#50406) üzenetére


ricsi99
addikt

Valószinu raid 0 tömbe volt. Javaslok linux vagy dos alol egy particionálást :D

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#50408) vaakuum


vaakuum
addikt

Help pls!

Fiam gépe az elmúlt két napban a délutáni bekapcsoláskor nagyon betegesen indult, gyakorlatilag az ikonok nagy részét nem rakta ki, vagy az ikonnevek hiányoztak, bármiylen kattintás után 3-4-5 perc, mire történt bármi is. Ezt 2-3 újraindításig csinálta, utána megemberelte magát, és rendesen működött. Tegnap átraktam az ssd-t az én gépembe, lementegettem róla ami fontosabb, eleinte ott is vacakolt, de aztán rendesen működött.
jelenleg ez a képem van róla, délután tudom megnézni, hogy hosszabb pihenő után megint hogyan fog indulni.

[HDSentinel kép]
Garanciális lesz? Van valami technika, ami egyértelműen kimutatja, hogy mi a gond vele? Mit tehetek vele, hogy esetleg megmentsem, vagy olyan állapotban adjam vissza gariba, hogy egyértelműen lássák, hogy gond van vele?

[ Szerkesztve ]

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

(#50409) King Unique válasza vaakuum (#50408) üzenetére


King Unique
titán

A HDS screenshoton egyértelműen látszik, hogy adatkapcsolati hibák vannak és még azt is odaírja a program a szöveges értékelésnél, hogy mi lehet az oka és mit kellene csinálni. Vagyis ellenőrizni, szükség esetén cserélni a SATA adat- és tápkábelt. Ha a kábel hibája okozza a problémát, akkor pedig értelemszerűen nem az SSD-vel van a gond és ez esetben felesleges a boltba futkosni vele garanciális cserét remélve.

Az pedig csak úgy mellékesen megemlítendő, hogy az HDD probléma topik. Vagyis nyilván nem ide valók az SSD-vel kapcsolatos kérdések, hanem az azzal foglalkozó topikba, azaz pl. a Flash SSD topikba.

(#50410) JONAS77


JONAS77
aktív tag

Egy hete platformot cseréltem, amit még finomhangolni kell, de nem is ez a problémám! A vinyókat, nem mindent lát, jobban mondva a sajátgép alatt nincs, csak kettő, öt helyett! Egy C és D meghajtó, a C egy SSD a másik, D HDD! A BIOS-ban már megpróbáltam mindent, de hiába. Az egy hete összerakott PC-m egy ASUS ROG STRIX X-399E Gaming alaplap, ami Serial ATA 6.0 csatlakozással van szerelve. Sajnos az alaplahoz nem elegendő csatlakozót adtak, ezért a régebbi SATA csatikkal kötöttem be a merevlemezeket! Vajon ez lehet a probléma oka? Az ötleteket előre is köszönöm!!!

[ Szerkesztve ]

Opel Grandland X - Sky-Watcher 200/1000 NEWTON TELESCOPE + BAADER HYPERION ◙ OLYMPUS E-620 + 14-42mm + 40-150mm + 70-300mm, HLD-5, iPhone 12

(#50411) King Unique válasza JONAS77 (#50410) üzenetére


King Unique
titán

Ebben a topikban is számtalanszor volt már szó arról, hogy a Windowsban ilyenkor az eszközkezelőt és a lemezkezelőt kell nézni, azoknál megjelenik-e a HDD. A "sajátgép" eleve megtévesztő, mivel ott csak és kizárólag a meghajtóbetűjellel rendelkezelő lemezek, illetve kötetek jelennek meg. Viszont ha ott nincsen semmi, akkor az nem feltétlen jelenti azt, hogy magát a fizikai lemezt nem ismerte fel a Windowst, pont azért kell az előbbieknél is lecsekkolni. Ha azoknál egyáltalán nem jelenik meg a HDD semmilyen formában, akkor van a gond. De akkor is lehet driveres probléma, vagy nem megfelelő SATA-port, azaz az utóbbinál másik porthoz történő csatlakoztatás után kellene újból megnézni.

(#50412) Mr Dini


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog (1)

Tiszteletem!

A HDD-mnek jelenleg semmi baja, csupán egy kérdést engedjetek meg nekem, hogy ezt a megállapítást a közeljövőben sokáig tudjam még használni! :)

Adott egy asztali PC egy Samsung EVO 860 SSD-vel (ezen van a rendszer) és egy pár WD Blue HDD (7200 rpm széria) az adatoknak. Gyakran előfordul, hogy a HDD-k felpörögnek, mikor használni kívánom őket, tehát a parkoltatás működik. Viszont elég sokszor tapasztalom ezt a felpörgetést. Igaz, hogy nem is sokszor használja a rendszer a HDD-ket.

Érdemes kikapcsolni a funkciót, nem fogja megrövidíteni a HDD-k élettartamát, ha ennyiszer pörög fel? Annak idején a NAS-ba vett WD Red-ek esetében kifejezetten ajánlott volt ezt a funkciót teljesen kiiktatni.

Köszönöm!

Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

(#50413) King Unique válasza Mr Dini (#50412) üzenetére


King Unique
titán

Ez attól is függ, hogy milyen gyakori a felpörgetés-leállítás és ez számszerűleg pontosan mit jelent, azaz mennyi most a SMART-ban a Start/Stop Count értéke, valamint átlagosan mennyivel szokott növekedni.

Ha nagyon gyakori és rövid üzemidő alatt összejött több 1000-es, netán 10 000-es érték, akkor javasolt tiltani, mivel a túl sok indulás / leállás hosszabb távon élettartam-rövidítő tényező lehet. Ez Windowson megoldható pl. a népszerű HDS programmal, illetve azon belül a lemezek leállásának akadályozása funkció használatával. Viszont bár kedvezőbb lehet a HDD mechanikájának a folyamatos üzem, mint a gyakori indulás / leállás, de ugyanakkor ha rendre tartósan nincsen ténylegesen használva, akkor felesleges állandóan "üresen" járatni és ezzel hosszabb távon fokozni az elhasználódását.
Ha nem túl gyakori és az említett attribútum értéke is eleve kicsi, akkor viszont nem feltétlen kell túlmisztifikálni ezt, ahogyan a fejparkolást sem. Ugyanis attól még nyilván nem fog tönkremenni a HDD, ha alkalomadtán párszor felpörög / leáll, valamint parkol egyet-egyet.

[ Szerkesztve ]

(#50414) Bertiee


Bertiee
aktív tag

Sziasztok!
Nem HDD de pendrájvval kapcsolatos kérdés. Szóval 32 Gb-os pendrájvomra memtest iso-t tettem, majd utána formáztam, és valamikor sikerült belőle 236 MB-ot csinálni....
Lehet még ezzel bármit tenni, vagy kuka?

(#50415) Bertiee válasza Bertiee (#50414) üzenetére


Bertiee
aktív tag

Közben megoldottam, előbb kérdeztem, utánna gugliztam...
A diskpart volt a barátom :)

(#50416) SunMount3r válasza King Unique (#50398) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Olyat nem tudsz, ami legalább olyan jó, mint az USB Safely Removal és van portable verziója? Csak akkor telepítek, ha nagyon muszáj.

Köszi!

(#50417) King Unique válasza SunMount3r (#50416) üzenetére


King Unique
titán

Az USB Safely Remove és a Zentimo eleve külön kategória, pont ugyanolyat teljesen free kiadásban nem tudok és szerintem nincs is. Max. hasonlók, meg olyanok, amik kevesebbet tudnak. Az előző válaszban felsoroltak mellett ott van még pl. az USB Disk Ejector és HotSwap, de ezek nem listázzák ki a meghajtót zároló folyamatokat, ha átmenetileg nem lehetséges az eltávolítás.

(#50418) SunMount3r válasza King Unique (#50417) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az USB Safely Remove és a Zentimo eleve külön kategória-> Miért erre célra melyik a jobb a 2 közül?

Ha nem free az se baj, vagy olyat se tudnál?

(#50419) King Unique válasza SunMount3r (#50418) üzenetére


King Unique
titán

A célra mindkettő bőven megfelel és tudja a főbb dolgokat. A Zentimo esetében max. van még pár extra funkció (összehasonlítás), de azok a leválasztás szempontjából nem létszükséglet.

A többi ami eddig fel volt sorolva, az mind free és akad köztük portable változat is. Viszont ugyanazokat már nem tudják, mint az előbbi 2, max. csak részben.

(#50420) Cs7


Cs7
tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy 80GB-os IDE-s IBM HDD-vel kapcsolatban. Egyik bekapcsoláskor minden előjel nélkül eltűnt a BIOS-ból. Átszerelve egy másik gépbe sem látszik a BIOS-ban, viszont a Win10 lemezkezelőjében nem inicializált Lemez2 néven megjelenik. Az inicializálást nem lehet lefuttatni, hibával leáll még az elején. Tudna valaki tippet adni, hogy lehet-e kezdeni vele valamit?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#50421) Doky586 válasza Cs7 (#50420) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem valami csatlakozó kontakt hiba akkor én lemondanék róla..
Ha nélkülözhetetlen adatokat tartalmaz akkor adatmentő cég (jó pénzért)

[ Szerkesztve ]

(#50422) tvamos


tvamos
nagyúr

Sziasztok!
Van itt egy HDD, amit eddig backupra hasznaltam. Elovettem 3 havonta, es mentettem ra, Windowsos, meg Linuxos geprol is. Most meg, amikor eloszedtem, es beraktam a Linuxos gepbe, elszallt rola minden adat. Azt mondtak nekem a helyi okosok, hogy az MBR+NTFS nem optimalis kombinacio a szamomra, ez itt a hiba. Gyorsan csinaltam egy SMART tesztet, aminek az eredmenye itt lathato:

Szerintetek hasznalhatom meg ezt a lemezt? Ha igen, mire formazzam? Itt azt mondtak, hogy legyen GPT, meg EXT4. Ez jol hangzik... A win-es geprol majd megoldom a backupot halozaton keresztul, nem nagy gond.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#50423) King Unique válasza tvamos (#50422) üzenetére


King Unique
titán

A GPT adatlemezeknél 2 TB feletti tárolókapacitásnál kötelező csak, vagyis egy 2 TB-osnál még pont nem. Max. opcionális alapon választható az is, mivel az MBR-hez képest vannak bizonyos előnyei. Az NTFS olyan szempontból lehet jó választás, hogy azt a Windowsok és az újabb Linuxok is egyaránt natívan kezelik, ellenben az Ext4-et a Windows nem, max. külön driver, program segítségével. De igazából mindkettő megoldás kompromisszumos, mert ahogyan Linuxon is lassabb lehet az NTFS írása / olvasásra, nem lehet szükség esetén közvetlenül töredezettségmentesíteni, valamint nem működik a jogosultságkezelés sem, úgy Windowson sem teljes értékű az Ext4 támogatása még külső programmal sem. Azonban közös használatnál és direkt hozzáférésnél rendszerint mégis inkább az NTFS használatos, de leginkább csak az előbbi ok miatt, mivel azt mindkét OS alapértelmezetten képes kezelni. Viszont ha a továbbiakban hagyományos módon közvetlenül csak Linuxon történne írás / olvasás a lemezre, akkor ott értelemszerűen a saját fájlrendszere, vagyis az Ext4 a nyerő.

Azért a windowsos HDS jobb és szvsz átláthatóbb diagnosztikai program ilyen célra, mint a linuxos Disks, de azért a lényeg végül is az utóbbival is kihámozható. Ha a SMART-ban nincsenek adatátviteli- és szektorhibák, valamint a részletes önteszt lefut hiba nélkül, akkor elvileg jó a HDD. De mivel a hírhedt Green sorozatról van szó, ezért nem feltétlen kell tőle kiemelkedő megbízhatóságot várni. Bár az EACS, EADS, EARS, EARX sorozatok még viszonylag jók voltak, vagy legalábbis jobbak, mint az újabb EZRX, illetve annak átcímkézett változatai.

[ Szerkesztve ]

(#50424) ricsi99 válasza tvamos (#50422) üzenetére


ricsi99
addikt

"MBR+NTFS" számodra szerintem megfelelő.
Ha usb rackben végzed a mentést /erről nem irtál de gyanítom/ ...akkor használd a merevlemez leválasztása opciót ,mielött kihúzod.
Ha meg biztosra akarsz menni akkor leállitod a gépet és utánna húzod ki.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#50425) tvamos válasza King Unique (#50423) üzenetére


tvamos
nagyúr

Kösz, hogy megisztottad azt az írást! GPT lesz, ezek miatt:

- Tartalék fejlécet és partíciós táblát tárol a lemez végén, mely segít a helyreállításban, ha az elsődleges megsérül.
- CRC32 ellenőrzőösszegeket használ a fejlécen és a partíciós táblán a hibák és az adatvesztés megállapítására.

(#50424) ricsi99
USB rack volt. Most nincs már, csak eSATA kábel.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#50426) LordAxwell


LordAxwell
senior tag

Sziasztok!

2 napja vettem egy ssd-t és ma tettem be az egyik régi helyére és ez fogad a gép bekapcsolásánál:

a windows egy másik ssd-n van.

Mi lehet a gond?

Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.

(#50427) King Unique válasza tvamos (#50425) üzenetére


King Unique
titán

Igen, gondoltam, hogy főleg azok miatt jobban fog tetszeni a GPT. :D
Viszont ha elkezd hibás szektorokat termelni, vagy tönkremegy a HDD, USB-n / eSATA-n nem megfelelően van szoftveresen leválasztva stb., akkor ugyanúgy GPT-nél is lehet ezek miatt probléma. Meg normál esetben azért az MBR partíciós séma szerinti lemezről sem szokott csak úgy ok nélkül elszállni a partíció és minden adat, tehát kérdés, hogy esetedben mi volt ennek a kiváltó oka. Már ha valóban tényleg elszállt róla minden. Viszont utólag már végül is mindegy, meg ha amúgy is újraparticionálod, akkor választható a GPT is, ami az MBR-nél előnyösebb lehet az előzőleg felsoroltak miatt.

[ Szerkesztve ]

(#50428) Doky586 válasza LordAxwell (#50426) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A kivett ssd-ről bootolt a windowsod.. :U

(#50429) LordAxwell válasza Doky586 (#50428) üzenetére


LordAxwell
senior tag

Én is erre gondoltam, de hogy? amikor azon nincs semmi win. Mit tudok tenni?

Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.

(#50430) King Unique válasza LordAxwell (#50426) üzenetére


King Unique
titán

Most a gépben bent van mindkettő SSD, egyiken a Windows, a másik üres, az OS-t tartalmazó SSD-ről nem bootol a rendszer, vagy mi?
Ha igen, akkor a fizikai csatlakozás ellenőrzése (SATA port és kábelek) mellett a BIOS-ban lehetne a boot sorrendet és egyéb beállításokat megnézni. Ha rákeresel a hibaüzenetekre, akkor vannak általános és gyártóspecifikus találatok is.
Példák: [link], [link], [link], [link].

Vagy csak az új SSD van benne a gépben?
Ha igen, akkor annyira nem meglepő a hibaüzenet, mivel nincsen meg a korábbi boot eszköz, amiről a telepített Windowst indítani lehetne, a benne lévő másik meg tök üres, arról azért nem lehet... Vagyis ilyenkor nyilván arra is telepíteni kellene a Windowst, hogy lehessen róla mit bootolni.

[ Szerkesztve ]

(#50431) LordAxwell válasza King Unique (#50430) üzenetére


LordAxwell
senior tag

Most mindent visszaraktam úgy ahogy volt.

Van egy 250-es ssd meg egy 60-as, meg 2 hdd. a 250-es en van a win, és a 60-ast szedtem ki annak a helyére raktam be az újat, de úgy nem indult el a gép, boot sorrend bios-ban egyértelműen a 250-es ssd-vel kezd hogy arról indítja a win-t, de mégse sikerült neki, kábeleket 3x is megnéztem/igazítottam.

Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.

(#50432) King Unique válasza LordAxwell (#50431) üzenetére


King Unique
titán

Akkor az első eset áll fenn. Ha a fizikai csatlakozás és a BIOS boot beállításai biztosan (?) jók, akkor következő lehetséges hibaként az jöhet szóba, ha a 60 GB-os SSD-re került a Windows egyik kicsi rendszerpartíciója, azaz ilyen probléma van. Ha ez történt és a 60 GB-os SSD eltávolításra került, akkor nem meglepő, ha nem bootol a Windows. Ellenben ha visszakerül az eredeti SSD, rajta a bootoláshoz szükséges partícióval és fájlokkal, akkor már értelemszerűen igen.

[ Szerkesztve ]

(#50433) Doky586 válasza LordAxwell (#50431) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Mutasd a lemezkezelőt úgy hogy minden sor és oszlop látszódjon..!

Valószínűleg az előző win telepítésekor elfelejtetted a többi lemezt lehúzni. :((

(#50434) tvamos válasza King Unique (#50427) üzenetére


tvamos
nagyúr

Vissza tudtam mindent állítani, de az eredeti file neveket nem tudtam visszaszerezni. (Kollégám vett pénzért visszaállító szoftvert.)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#50435) werinter


werinter
csendes tag

Üdv!
A héten vettem egy Kingston 480GB-os PCI-E M.2 SSD-t. A probléma vele az, hogy a BIOS-ban a gép nem látja. Két M.2-es csatlakozó van az alaplapon és mindegyikhez azt írja, hogy szabad, tehát nincs bennük SSD.
A Windwos indítsa után partíciókelezővel létrehoztam egy partíciót, az SSD tökéletesen működik, a rendszer látja, használható.
Hard Disk Sentinelt megnyitva, szintén látszik az SSD, viszont a kondíciót nem ismeri fel a program, azt írja: "A merevlemez állapota ismeretlen."
Az alaplapom: MSI B250 PC MATE.
Az MSI weblapja szerint támogatja ez az alaplap a PCI-E SSD-ket, a leírásban még egy ábra is van arról ,hogy milyen módon lehet használni a különböző SATA és PCI-E csatlakozókat együtt.
Mi lehet a probléma, mit kellene csinálnom, hogy a BIOS-ban is látszódjon az SSD?
Erre szeretném feltelepíteni a Windows-t azért baj, hogy nem látja ott.

(#50436) King Unique válasza werinter (#50435) üzenetére


King Unique
titán

Az megvan, hogy ez HDD probléma topik és SSD-vel kapcsolatos problémákkal eleve nem itt, hanem a Flash SSD topikban kellene érdeklődni? Meg hogy nem nyitunk egyszeri kérdéseknek új topikot, ha eleve van olyan topik, ami már lefedi a témát?

Annak meg nyilván utána kellene nézni, hogy támogatja-e az alaplap M.2 PCIe SSD-ről a bootolást, vagy csak másodlagos, adattár meghajtóként képes kezelni.

(#50437) werinter válasza King Unique (#50436) üzenetére


werinter
csendes tag

Eddig sehova nem kaptam választ, szóval tök mindegy. Kösz a semmit...

(#50438) King Unique válasza werinter (#50437) üzenetére


King Unique
titán

Ha nem a megfelelő topikban teszed fel a kérdést, akkor nem meglepő. Meg a feleslegesen nyitott topikod amúgy is zárásra kerül előbb-utóbb, ott meg jó eséllyel azért nem.

(#50439) ricsi99 válasza werinter (#50437) üzenetére


ricsi99
addikt

Ha jól láttam a lapod supportjában akkor támogatott az ssd-d... gondolom a mögötte lévö tipusszám is stimmel...
A legfrissebb alaplapi biost használod?
A vga kártyán kivűl van e még valamilyen kártya a gépben?
Sajnos amig a biosban nem látod az adattárolót addig a win sem hajlandó elindulni róla...
Alsó vagy a felsö slotban van az ssd?
Esetleg probáltad úgy is ,hogy csak a vga van a gépedbe és csak az m2 -es ssd? Lehuzva az összes sata hdd/odd ....ha van extra kártya addig kivéve? Hátha csak összeveszik valamivel, valami eröforráson

[ Szerkesztve ]

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#50440) LordAxwell válasza Doky586 (#50433) üzenetére


LordAxwell
senior tag

Igen az lesz a baj.... közben ma vettem sata kábelt és beraktam minden ssd-t...

A rendszer - nevü meghajtón van a win, de mégis a kicsi 60-as ssd-n az indítás... :W
a munka meghajtót vettem most.

[ Szerkesztve ]

Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.

(#50441) King Unique válasza LordAxwell (#50440) üzenetére


King Unique
titán

Vagyis a telepítésnél vélhetően nem lett megfelelően törölve a célmeghajtó és azért is került a rendszer számára fenntartott partíció másik fizikai lemezre. Meg akkor szokott még, ha nincsen fizikailag leválasztva (lehúzva) / BOS-ban letiltva a telepítés idejére a többi meghajtó, valamint nem a célmeghajtó a legkisebb sorszámú (0).

Ha most minden SSD bent van a gépben és úgy is marad, akkor akár maradhat így is. :D Ha eltávolításra került volna a 60 GB-os, vagy majd később fog, akkor az egyik megoldás a rendszerindítás javítása, vagy ezen cikk vége alapján a bcdboot c:\windows /l hu-hu /s c: paranccsal a C-n létrehozni az indítófájlokat (hu-hu: magyar nyelvű rendszernél), majd aktívvá tenni a partíciót. Legacy (CSM) telepítésnél működhet ez a módszer. A másik megoldás pedig értelemszerűen az újratelepítés az előbb leírtak szerint megfelelően kivitelezve.

[ Szerkesztve ]

(#50442) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv!

Icy Box IB-AC602a. Ez egy műanyag tároló 3.5" HDD / merevlemezekhez. Kép: [link]
Ez csak tárolódoboz, nincs rajta port.

Most egy 1TB-os 3.5" HDD-t tartok az Icy Box IB-AC602a dobozban és teljesen jól elvan a dobozban. A ST10000DM0004 ami 10TB-os viszont nem tartható benne mert valahogy túl nagy, nem lehet rácsukni a dobozt. Pedig a 10Tb-os is 3.5".

Szeretném a 10TB-os HDD-t is egy dobozban tartani. Persze nem akarok mondjuk 10 különbözőt venni aztán hátha egyikbe belefér. Van valakinek tippje hogyan válasszak ki elsőre egy jó dobozt amibe belefér és rá lehet csukni a dobozt?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#50443) LordAxwell válasza King Unique (#50441) üzenetére


LordAxwell
senior tag

Köszönöm, egyelőre marad mind, majd ha a 60-as helyére veszek még egy nagyot, akkor lesz újratelepítve szerintem a windows.

Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.

(#50444) Poplacsek


Poplacsek
senior tag

WD60EFRX egyik pillanatról a másikra elkezdett zörögni, a gép már be se olvassa. Haláláig 100/100-as volt. Tök jó, hogy fél éve lejárt a 3 év garija... :W
Az adatokat szerencsére vissza tudom állítani egy backup lemezről, ha majd meglesz az új HDD..

[ Szerkesztve ]

(#50445) JHC válasza King Unique (#50289) üzenetére


JHC
tag

Jelentem a chkdsk meg tudja zabálni a memóriát amikor a /R kapcsolóval futtatjuk. Ugyanis a felület ellenőrzésekor egyesével beolvassa a fájlokat a memóriába legyenek azok bármekkorák is. Ki lehet próbálni olyan meghajtón amelyiken a gép memóriájánál nagyobb fájl van is figyelni a feladat kezelőt.

(#50446) TayRol


TayRol
veterán

Sziasztok,

Van aki foglalkozik hdd elektronika cserével? Tegnap volt egy nagyon komoly villámlás-maraton a házunk mellett, sajna későn húztam ki a Synology NAS-t, és ma már egyik WD Red-emet sem ismeri fel. Felpörög, illetve fel-fel pörög...

Én hülye kettőt tettem bele adatvesztés miatt, de ezek után a villám ellen is teszek valamit.

Köszi!

(#50447) Doky586 válasza TayRol (#50446) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A nas döglött le vagy a hdd-k?
Raid1 (SHR?) volt ext4 ben..? (PC-n azt se könnyű visszaszerezni)

[ Szerkesztve ]

(#50448) pjen válasza TayRol (#50446) üzenetére


pjen
félisten

Biztosító nem fizet?

(#50449) TayRol válasza Doky586 (#50447) üzenetére


TayRol
veterán

hdd-k, a nas (elvileg) működik, de holnap veszek külső 3.5-es házat, hogy meg tudjam nézni (évek óta laptopom van csak itthon). igen, raid1 shr.

biztosítóhoz bejelentjük, de az ára a legkevesebb, a rajta levő adatok a fontosabbak...

(#50450) tzimash


tzimash
őstag

Hali.
Van egy jó régi Samsung HD642 vinyóm (10+ éves), úgy néz ki kezd tönkremenni.
Főleg torrentezésre és adattárolásra volt használva... a torrentkliens I/O hibára panaszkodott néhányszor.
A gép leállításakor, a vinyó kattog, a gép nem tud leállni. Nem mindig, de az utóbbi napokban előfordult párszor.
HD Sentinel napról napra csökkenő kondíciót mutat, tegnap 71% ma már csak 66%.
Gondoltam, itt az ideje az adatmentésnek, de pár MB átmásolása után a rendszer nem látja a HDD-t.
Van esély rá, hogy csak kábelhiba? :)
Számít az ilyenkor hogy AHCI módban van vagy sem?

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.