Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandi210
aktív tag
télleg..nem is mondtam vasárnap molex őrületet rendeztem otthon
egy molex csatiba beleerőszakoltam 3ventit érdekes volt..még a ramhűtő molex dugóját szétberheltem és beraltamBy Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
Zefír
őstag
válasz bandi210 #7652 üzenetére
Nekem eddig a rekordom 5 ventilátor
Erre nekem azért volt szükségem mert mindössze 1ágamvolt a tápon amin ugye őszesen 2 molex csati volt...
Amúgy 1 csatiba lehet 2 ventit kötni 5 és 7V re és az nem is gány..Szerk: "molex őrületet rendeztem otthon" Ezen behaltam
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
igen, elvileg lehet, gyakorlatban nem ajánlott. mármint a 7V-os játék. ha nincs szerencséd, és a venti úgy dönt, hogy ő most egy kicsit rövidrezár, akkor igen jó az esély a többi alkatrész meghibásodására. ha az 5V-os ágon megjelenik a 12V, az csúnya dolgokra képes.
5V-ra kötni kevésbé veszélyes ebből a szempontból, jelenleg 5 venti kavarja a levegőt így a házikóban 7/24, hangjuk alig van (bár az utóbbi 1 év alatt mintha hangosodott volna egy kicsit...).
-
bandi210
aktív tag
ja nekem ez tulajdonképpen 5venti..mert a ramhűtő az 2ventis
és jrajta van a két ledes plexin levő venti meg egy hátsó 8cmes házhűtő is+a 2ventis ramhűtő..
hát figyi ilyen szöveg a fizikális klántali..na?
ja nekem is 1ágam van..az egyik kettéosztva és a másik is és az egyik kettéosztott bele van tolva a ventiszabályzóba..a másikra meg a ledes ventis házhűtősramhűtős buheráció került a másikon meg van egy optikai meg egy hddBy Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
bandi210
aktív tag
az a titkok homályában eltüntetődik illetve létrejön
na szóval azt az előlapi kis bigyós réseken beszívhatja..de nem bírod elképzelni hogy mennyire tele van szellőzőhelyekkel egy ház én már tudom..haveromnak a házát totál leragasztottuk(neki is aerocool aeroenine je van csak 2es)na és erre az első turina forgott tovább!nem volt semmi levegőbeáramlás de a turbina mögötti 12cmes ledes venti mégis meg tudta vhogy vmilyen légáramlattal forgatni a turbinát..mondom szép..+7fokot értük el és egy joo nagy leqráast azért mert elhasználtunk 2tekercs ragasztót(nem a kisméretűből)és még 3csomag folpack-ot
húú ez hosszú lett..na mindegy..most vetem észre ezt a hsztBy Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
bandi210
aktív tag
XDXDXDXDok..akkor van szemed a dologhoz
hát ennyit a dologról..mpndjuk énm azt a fura ragasztást vagy vmit zóval a fekete bizbazt nem értem..olyan mint az óócsó reklámbizgé a buazokon..szóval az a ragasztható fólia..nem épp szép..de hát mindegyBy Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."
-
TazLeacher
nagyúr
Van egy olyan pines hosszabítóm, ami 6+2-est csinál a sima 8 pinesből. Nekem csak a 6 pin kellene. Ha leveágom az a +2-es csatit, akkor lesz valami baja a hosszabítónak?
-
Cadal
őstag
Hi!
Engedjétek meg, hogy az alaplapom topikján kívül ide is betegyemaz írásom, talán kicsit ide is illik !
Sokszor hallani, hogy a Gigabyte MA-770-DS3 lapban nem ajánlott nagy fogyasztású procikat túlhajtani a gyenge processzort ellátó tápáramkör miatt, és mert rosszul teljesít a nem létező hűtése a FET-eknek!
Ezért gondoltam egy merészet, és a fejembe vettem, hogy márpedig megoldom a FET-ek hűtését. Több alkalommal lehetett már látni, hogyan oldják meg a fórum társak az északi híd hűtését gyári, vagy saját készítésű hűtőbordákkal.
Én egy Slot A-s hűtőborda átalakításában láttam meg a megoldás kulcsát! Az alany:
Az borda alsó felének síkba maratását követően megszabadítottam a további felesleges részektől, hogy elférjen az alaplapon a kondenzátorok között. Ahogy körvonalazódtak a végső méretek, már komoly kétségeim támadtak a hatékonyságával kapcsolatban
Nem kevés reszelést és fűrészelést követően helyére került a borda!
Szerencsére a Freezer alsó lamellái enyhén hajlítottak, így onnan érkezik némi friss levegő a bordákra! Terheléskor pedig egy kicsit több !
Így fest más szögből...Sajnos megfelelő berendezés hiányában nem tudok hőfokokkal szolgálni. A borda méreteit és a rögzítés problémáját tekintve bátran kijelenthetem, hogy ez a próbálkozás megmarad gondolatébresztőnek... Sajnos be kell látnom, hogyha valamikor is váltok Phenom II-re akkor alaplapra is áldoznom kell, mert a tuning elengedhetetlen !
Végeredményként mégis úgy érzem érdemes volt nekiállni. Megismerkedtem új emberekkel (a maróssal) és kezdem melyen tisztelni a home made megoldásokat.
Üdv. Cadal -
Zefír
őstag
Srácok! (bandi210 , Stribi)
Zodiak gépében aza 2 cpu-s venti az csak benne van a gépben. És Nincsen kivágva a juk elütök. Hiszen épp ez az hogy Zodiak nem akarja szétbarmolni a Plexit... -
Stirbi
addikt
igen,de csak a meleg levegüt mozgatja a házban ha lenne még egy venti hátul ami kifele fujná a meleget akkor jobb lenne neki( ÉN A GÉPÉRT AGGODOK,NEKIK IS VAN LELKKÜK-ami az operácios rendszer LOL)
és elöl az a venti nemtol be annyi friss levegöt amennyire szükség lenne , szerintem 10fok hökülönbség lenne egy pár alkatrésznél ha jo lenne a huzat a gépében
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
nincs itt gond a ház szellőzésével.
elől jön be a levegő, de tervezek betenni még egyet a dvd író alá is, a levegő meg amit a cpu hűtőn a ventik megmozgatnak, azok a gép hátulján, illetve felül mennek is(felül szívja is kifele a levegőt egy venti, de ha akarnék, még oda is tudnék tenni egyet)
sőt, még az alaplaptálca alá is férne)
előre 2db 12cm-es, felülre 2db 14cm-es, hátulra 1db 12cm-es, alulra 1db 14cm,es alaplaptálcárá az alaplap hátulját fújni pedig egy 6cm-s férne a házba.
jah, és ha nem vágtam volna ki a ház oldallapját, akkor még oda is fért volna 2db 14cm-es
hát ekkora egy cm690...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Pista0001
addikt
Stirbi és Zefír: Ha alaposan megfigyelitek z0d1AK gépét, a procihűtő fölötti kék fény szerintem legalább 1 db (vagy talán 2 db) ventilátorra utal. Tudjátok, a Cooler Master CM 690-nek a tetején is van két hely...
Szerk.: upsz, nem görgettem végig
Szerk. 2: ja, és a vaku "megállítja" a ventit... mármint vizuálisan.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
nem állnak a ventik, hanem a fényképezőgép zárideje olyan kicsi, hogy olyan rövid időtartamot örökít meg, amin nem látszik jelentős mozgás.
Egyébként mit szeretnél, forogjon a kép közepén a 2 venti?
Pisti meg jól mondja, látszik is a venti, és csak 1 van ott| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
-
-
nagyúr
válasz TazLeacher #7661 üzenetére
Semmi az ég adta világon, de ha majd egyszer nagyobb VGA-t veszel, bánni fogod!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Befér még hátra egy venti függőlegesen a hátlapra? Szerencsés lenne és akkor egészen "löttyedten" elvinné a Geminit a két kékség!
Jaj, ne kezd már megint! Milliószor leírtam már neked. Tudod, az a "trackball"-os dolog A rang izgat a legkevésbé. Én átrakattam volna a topic-ot a fáradt gőzbe, ami rangvesztéssel is járt volna, de ment a szterencsétlenkedés.
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Undoroid
őstag
válasz KillHates #7687 üzenetére
Szia!
" ha bent van a Gemini akkor az mekkora szívás, kivenni az alaplapot. "
...hát még mekkora munka RAM-modulokat cserélni! Viszont,ha már bent vannak,akkor kapnak egy kis extra hűtést!
Üdv: Undoroid
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
z0d1AK
nagyúr
-
Cadal
őstag
válasz 3.Aragorn #7691 üzenetére
Hi! Sajnos a rögzítés még nem megoldott! Korábban stheer-től kaptam egy ötletet, ragasztós hűtőpasztára, de ezt egyenlőre nem erőltetem. Jobb lenne valami oldható kötést létrehozni, mert még garis a lap. Másik topikban "2 oldali hovezeto ragasztot" ajánlottak, valószínüleg 14adam is ilyenre gondolt. Csak még körül kell néznem, hogy hol szerezhető be!
A full gány az lenne, ha valamilyen gumival rögzíteném amit áthúznék a proci rögzítő keret lyukain és jól megcsomóznám a másik oldalon az USB portok elött#7680 KillHates
[ Szerkesztve ]
-
14adam
addikt
Igen,valami olyasmire gondoltam.Itt lehet kapni
-
3.Aragorn
addikt
Meg itt : [link]
Cadal: Valahogy meg rögzíteni kell, különben hiába dolgoztál. Amit te írsz az is jó, és akkor sima hővezető pasztával meg lehetne oldani. Vagy lehet tényleg ilyen ragasztóval. Ha meg gariba vissza kell vinni, előtte sebbenzinnel lepucolod, és szebb lesz mint újkorában.
[ Szerkesztve ]
-
Bordoi
őstag
válasz KillHates #7685 üzenetére
Viszont mi is megkértünk már milliószor, hogy használd a szerkesztés gombot, és ne postolj 2-3 percenként.
Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Mobil flották
- BestBuy topik
- LEGO klub
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5