Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pee13
senior tag
Jaj maradjatok már a tűzveszéllyel!
Ha egy pc akkora hőt tud generálni ami begyújtja a fát, akkor az már régen kuka.."I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
nagyúr
válasz Dany007 #8365 üzenetére
Ez végeredményben a kompresszoros hűtés alapja. Drága, rossz hatásfokú, kondenzációs problémák merülhetnek fel, ja és qrva drága! Szerintem házi megoldás képen valami leszanált de még működő hűtőgép rendszere jöhetne szóba, de abból is csak valami combosabb darab, mert egy 75 liter körüli Lehel hűtő, csak olyan 60-70W-os ami édeskevés egy megtuningolt Quad-nak!
Marad tehát a jól kiforrott VapoChillTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
pee13
senior tag
Felmerült bennem az ötlet, mi lenne, ha csinálnék egy gépházat csupa olvadt, törött és pörkölt alkatrészekből. Tudom, ez nagyon perverz, de hát sok hibás cuccom van! Holnap megkínálgatom 230 váltóval az egyik alaplapot.. Ja, am a hangkártyámat végleg kinyírtam, bár akksitöltővel kínálgattam.. 15A rövidzárban 12 voltról
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
TESCO-Zsömle
félisten
Vmi hasonló ötletem nekem is van/volt, bár én több, már-már klasszikusan átlagos bézs színű gépházból raknám össze a gépházak Frankenstein-jét. Kicsit ferde volna, kicsit csálé, szóval nem lenne az a csodaszép ház, nade milyen volt Viktor Frankenstein szörnye?!?
más: Haladok a hűtéssel. Ma reggel sikeresen meghámoztam a RAM-okat és rájuk is adtam a HR-07 Duo-t, amivel kicsit trükközni kellett. Mivel nem eszi a SingleSide modulokat, az üres oldalra alkalmaztam némi GAP-PAD-et távtartónak. A hatás nem maradt el! A hűtő mindkét oldala közel egyformán melegszik, pedig csak 2db 4x1.5cm-es darabkát raktam alá. Ehhez azért hozzá kell tennem, hogy a ramok meg sem közelítik az üzemi beállításokat.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #8410 üzenetére
Esetleg láthatnánk is valamit?
Tudod, nekem már nem a régi a képzelőerőm.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz 3.Aragorn #8413 üzenetére
Itt egy kis hiánypótló. Az enyém is így fog kinézni, 1-2 apróságot leszámítva.
A VGA-hűtésen gondolkodom. Ugye a HR-03 Plus-hoz home-made leszorító kell, hogy felmenjen a HD4870-re, valamint segédbordák. Kacérkodok a gondolattal, hogy a segédbordákat és a leszorítót is le kéne majd krómozni v nikkelezni, hogy ne üssön el a többi hűtőtöl.
sz: Ja, amúgy tegnap szerepcsere volt. Én feküdtem a Dremel alá.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
pee13
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #8415 üzenetére
Fogorvos?
"I use heavy strings, tune low, play hard and floor it. Floor it. That's technical talk." -Stevie Ray Vaughan
-
pee13
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #8417 üzenetére
Radikal mouth mod
Bemutatom az oldallapi porszűrőmet! [link][ Szerkesztve ]
-
Zefír
őstag
Kill Ez egyértelmű, hogy oda került a masina Köszönöm még 1x!!!
Pee nek igaza van! Nem termel az akkora hőt , a házban 26Fok van úgy hogy a ramok mellet van az érzékelő...
Köszönöm all!
-
pee13
senior tag
Pee nek igaza van!
Most jössz rá?
Lehet, hogy várható egy kis erősítő-gányolás.. Az elkók nem örök életűek, bizonyítja hogy feles hangerőnél lefullasztja a jackhammer szám a vidimet[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem is rossz elgondolás, bár egy alacsony légszállítású veti biztos hülyét kapna egy ilyen szivacstól.
sz: Fontolgatom még, hogy a 3db 120-as venti helyett 8db 90-est kéne beszívónak alkalmazni. Mégiscsak nagyobb az össz-légszállításuk. Bár két 180-as PWM-venti volna a legjobb, de ilyet sehol sem találtam...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
pee13
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #8421 üzenetére
Nincs ott venti, csak azért raktam oda, hogyha a gép eleje végig rácsos és porszűrős akkor nehogymár pont az oldalán dőljön befelé a por..
-
sly105
aktív tag
Hi all !!
Nem vállt be a winyó hűtésem 1-2 fokot(most (42 c fokos hűtéssel) ha lement , és mióta a plexi csíkok tartják a winyókat még be is rezonál az egész. Tehát ez így sz@r. nincs valami hatékonyabb winyóhűtési technikája valakinek??Persze olcsó legyen és csendes.
[ Szerkesztve ]
Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))
-
Tidus
addikt
Én a vezetékekkel nem tudok mit kezdeni, [link]!
A gép oldalát pedig fel sem tudom tenni! -
sly105
aktív tag
Tényleg hány fokosnak kell lennie egy 320 gb-s winyónak??
-
Tidus
addikt
Nálam a képen a 320Gb-s Maxtort hűti a chip-ekre tettem réz bordákat! Ha állandóan megy a 4 cm-es venti teljesen hideg, a bordákon sem lehet hőt érezni tapintással! A venti szabályzót rá tudnám kötni, és mérné a hőmérsékletet, de nem látom értelmét!
De van egy W.D. vinyóm is, azzal akármit csinálhatsz nem kell neki hűtés!![ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Konkrétan nem 320-as csak 250-es, de nekem 29 fok (Samsung, hűtve). link
A hűtés, az előlap hozzá.Ja, és azt tudja valaki hogy mi az külön "CPU" és "CPU dióda"? És miért a dióda a hűvösebb? Procim: Athlon 64 3700+ (San Diego)
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az én 80gb-os Maxtorom 12°C-os. A szobában 26°C van.
Mi a tanulság???
Ne hidj a S.M.A.R.T.-nak!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Zefír
őstag
Samsung 80GB 38°C a kis házikóban rácsavarozott oldallappal. hűtés nélkül. a házban 33°C van és én is S.M.A.R.T -al nézem
-
sly105
aktív tag
Hát akkor nem tudom hogy mi van az enyéimmel de a wd 320-asnak a hőmérséklete 42 fok a maxtor 250 -esnek a hőmérséklete 43 fokos.
ja és ezek hőmérővel mért adatok de kézzel se lehet nagyon megérinteni.[ Szerkesztve ]
-
pee13
senior tag
[link] Na végre befejeztem ezt a rohadat vágást
-
-
-
pee13
senior tag
Elvileg ezekben ott a vezérlőelektronika hozzá, csak vonalszintű jelet kell az elektronikára kötni, meg tápot.
De ittvan pár rajz is:
[link] Ha jól emlékszem 100uA műszerhez való
[link] ez is 100uA, megépítettem az 500-as műszerhez, csak más diódákkal.. Elég lomha volt, de lehet hogy csak a kondik méretét kellene csökkentenem.
[link] Ehhez már +- táp kell, és bonyolult is, szóval.. Amúgy 50uA
[link] Nem tudom milyen műszerhez való, de az biztos hogy nem tenne jót, ha ezt erősítő kimenetre kötnéd.. Nincs leválasztva sem, szóval terhelné a végfokot..
[link] Ez is elég bonyolult, de lehet üzemeltetni pc tápról, és 50-300uA műszerhez jó..
Így elsőre ennyi..[ Szerkesztve ]
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Adott az aláírásban szereplő konfig. Az alaplapon két passzív hűtőborda, ami a chipsetet hűti.
Egy kérdés, de ne szörnyülködjetek.
Mi történik a hűtéssel, ha én ezeket átfúrom, és a képen szereplő módon lamellázott rézcsővel kiegészítem, aminek mindkét vége nyitott? A rézcsőben nincs se víz alacsony nyomáson, se spec gáz.
Elérhető vele hűtésjavulás?[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
zodo
nagyúr
Khmm ,szóval akkor ízé...szép képek, sajna ezekhez nem értek.
Úgy gondoltam ,hogy kibelezem ,megkeresem rajta a táp ill. bemeneti jelet fogadó vezetéket (csatalakozási pontot) ,bekötöm és kész. Max. a vezérlőpanelen,ha van akkor valami "potméteres kütyü" segítségével összehangolom a hangkártya kimeneti jel erőségével.
Kb. megoldható ilyen hozzáállásal ?
A táp ellátás az fontos szerepet játszik ?
( arra gondolok,hogy gyerekkoromban csak símán a hangfalvezeték egyik ágába ,soros-an bekötöttem egy hasonló kijelzőt és 50% -ban műküdött. Ott a hangerő emelésével ill. csökentésével tudtam szabályózni a kijelző "kilengését".)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest