Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7662) Cadal


Cadal
őstag

Hi!

Engedjétek meg, hogy az alaplapom topikján kívül ide is betegyemaz írásom, talán kicsit ide is illik :DDD !

Sokszor hallani, hogy a Gigabyte MA-770-DS3 lapban nem ajánlott nagy fogyasztású procikat túlhajtani a gyenge processzort ellátó tápáramkör miatt, és mert rosszul teljesít a nem létező hűtése a FET-eknek!

Ezért gondoltam egy merészet, és a fejembe vettem, hogy márpedig megoldom a FET-ek hűtését. Több alkalommal lehetett már látni, hogyan oldják meg a fórum társak az északi híd hűtését gyári, vagy saját készítésű hűtőbordákkal.
Én egy Slot A-s hűtőborda átalakításában láttam meg a megoldás kulcsát! Az alany:

Az borda alsó felének síkba maratását követően megszabadítottam a további felesleges részektől, hogy elférjen az alaplapon a kondenzátorok között. Ahogy körvonalazódtak a végső méretek, már komoly kétségeim támadtak a hatékonyságával kapcsolatban :D

Nem kevés reszelést és fűrészelést követően helyére került a borda!

Szerencsére a Freezer alsó lamellái enyhén hajlítottak, így onnan érkezik némi friss levegő a bordákra! Terheléskor pedig egy kicsit több :K !

Így fest más szögből...

Sajnos megfelelő berendezés hiányában nem tudok hőfokokkal szolgálni. A borda méreteit és a rögzítés problémáját tekintve bátran kijelenthetem, hogy ez a próbálkozás megmarad gondolatébresztőnek... Sajnos be kell látnom, hogyha valamikor is váltok Phenom II-re akkor alaplapra is áldoznom kell, mert a tuning elengedhetetlen :K !

Végeredményként mégis úgy érzem érdemes volt nekiállni. Megismerkedtem új emberekkel (a maróssal) és kezdem melyen tisztelni a home made megoldásokat.
Üdv. Cadal

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.