Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7701) 3.Aragorn válasza bandi210 (#7699) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Jaja, és mehet alá normál paszta. :K

off: Bordoi: Ami az aláírásodban van, az de csúnya! :DDD Nagyon tecc. :DD

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#7702) 14adam


14adam
addikt

Na ime néhány kép: kép1 kép2 kép3 kép4 kép5

még terveztem ledeket is,hangulatmegvilágitásnak,csak még nemtaláltam meg a pálkát :O

(#7703) kriszbon válasza 14adam (#7702) üzenetére


kriszbon
őstag

Elég jó megoldás, én is gondolkodom azon hogy valami asztalba rakjam a cumókat mikor tesztelgetek valamit, ne kelljen így bütykölnöm gépet [link] :DDD Csak még kell kerítenem egyet :DD
OFF: #7700: Helló cápi nyekk vagyok.

[ Szerkesztve ]

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#7705) geprombolo


geprombolo
senior tag

Na, elrendeztem, mostmár remélem nincs senki duplán az albumban. Nem vállalkozom ma rá, hogy a friss embereket egyenként belinkeljem, mindenki csemegézzen inkább kedvére. 1 és 2000 közötti hsz-ek képei vannak ott, ha valaki még nem tudná. A 2000 és 3000 közöttiek hamarosan...

#7703 kriszbon az csak nem egy ősrégi 15"-os IBM monitor? Annó százával javítottam a társait, persze általában kisebb gondokkal, főleg öregedésből adódó problémákkal, semmi vészes. Általában.

[ Szerkesztve ]

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#7706) 3.Aragorn válasza 14adam (#7702) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Frankó megoldás. Mondjuk édesanyád biztos örült, mikor kifúrtad a fiókot :DDD

Amúgy látom, te sem vagy teljesen ép: spongyabobos háttér, southparkos matricák :D :DDD Király :C

Nem minden vándorút céltalan...

(#7707) kriszbon válasza geprombolo (#7705) üzenetére


kriszbon
őstag

Nem ez nem IBM, hanem COMPAQ V50-es, de ősréginek ez is az :DDD Tesztelgetéshez viszont nagyon megfelel, mint ahogy a képen a többi cucc is csak azért van megtartva! Gondolkodtam hogy egyben eladom és a pénzt fejlesztésre költöm, de aztán meggondoltam a dolgot, mert akkor minden kétes cuccot amit a neten összevásárolgatok vagy hoznak valamit kipróbálni(közel s távol csak én tudom és teszem meg) a mostani gépembe kellene próbálgatni, azt meg nem kockáztatom meg :DDD Amúgy a következőkből áll: Asus P5GD1-FM, Cerka 2.53Ghz, 256Mb DDR1 400Mhz, 20Gb Hdd, 52xCd, Fdd meg a többi kacat! Nekem tetszik ahogy használom őket csak már kényelmetlen így :C

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#7708) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Halihó!

Szereztem csiszolópapírt, úgyhogy végre síkba tudom munkálni a házi FET-hűtők alját. még néhány simítás és meglátjuk mire jut az alaplap hűtött FETekkel.
Érdekesség képp beállítottam Asus Q-FANt Silent módra, majd elkezdtem terhelni a húzott Q6600-ast. (Intel gyáro borda) Érdekesnek eredményt kaptam.

60°C körül már mindenki sikít, hogy jujj, az alaplap viszont szemrebbenés nélkül engedte a procit 80-85°C-on ketyegni, és akkor is csak 100-at emelt a venti fordulatán...

Písz!

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7709) 3.Aragorn válasza kriszbon (#7707) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Tesztgépnek nem rossz, sőt. Dobnál még alá ramot, még simán lehetne használni 1-2 évig. Szinte mindenre. Nyilván nem a legújabb játékokkal tolnád, de van akinek még ilyen gépe sincs. Jó, persze van jobb; nem ezt fogod...

TESCO-Zsömle: Milyen alaplapod van?

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#7710) spgabor


spgabor
aktív tag

Helló!

Lenne egy kérdésem házhűtés gányolással kapcsolatban. A gépem eléggé melegszik, ezért levettem a ház oldalát, de így meg nem szimpatikus, mert eléggé porosodik is, meg nem akarom, hogy belenyúljanak, ezért vettem egy 12 centis ventilátor, amit szeretnék beleoperálni az oldallapba. Valahova a procihűtő, északi híd, ram fölé. Az a problémám, hogy nincs ventihely a gép oldalában. Szeretnék tanácsot kérni, hogyan lehetne megoldani egy ventilátorhely kialakítását úgy, hogy az ne rontson a házam esztétikai állapotán. Vagyis úgy milyen technikával érdemes lyukat fúrnom a házra. Aki csinált ilyet, és segítene azzal, hogy tapasztalatait megosztja velem, annak nagyon hálás lennék. Előre is köszönöm!

Üdv:
spgabor

(#7711) 3.Aragorn válasza spgabor (#7710) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Nem érdemes lyukakat fúrogatni, nagyon szemét meló, és ha egyet elrontasz, akkor teljesen tönkreteszi az összképet. Inkább vágj ki egy darabot a ház oldallapjából; akkorát, hogy a venti csavarhelyei túlérjenek rajta és a lyukat takard le egy ventiráccsal. Sztem ez a legcélravezetőbb megoldás. A lyukat pedig olyan alakúra vágod, amilyenre szeretnéd (bár az egyszerűbb formák kivitelezés szempontjából előnyösebbek), megfelelő eszközök birtokában.

Én így csinálnám, illetve tervezgetem is, hogy fogom, ha lesz egy kis időm/kedvem...

Azon kívül szellőzés szempontjából is jobb a teljesen nyitott (ráccsal takart) ventihely. Ha végeztél, lesorjázod, lecsiszolod az éleket, lefújod az egészet feketére, és szebb lesz mint újkorában.

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#7712) spgabor válasza 3.Aragorn (#7711) üzenetére


spgabor
aktív tag

Most tanulásközben újat találtam ki: kicserélem a ház alján a talpakat olyanra, ami kicsit megemeli a házat. Majd a ház alján csinálnék egy vagy két lyukat, egy vagy két 12 centis ventinek. Majd a ház tetején is csinálnék egy lyukat és oda is tennék egy 12-es. Majd, ha ez megvan, úgy tenném be a ventiket, hogy az alsók befelé, a felső pedig kifelé fújjon. Meg vissza bekapcsolnám a hátoldalon lévő 8 centist, hogy kifelé fújjon. Így alulról felfelé ás alulról hátrafelé áramlana a levegő, ami a meleg áramlásának is jó hatással van, gondolatmenetem szerint. És akkor nem kéne a ház oldalához nyúlni, így ez esztétikailag sem olyan romboló. Ez az elgondolás szerintetek jó? Elsősorban a zárt ház belső szellőzésre vonatkozik az előbbi kérdésem. Valamint az aljába egy ventilátor is elég, vagy kettő kéne?A segítséget és az ötleteket előre is köszönöm! :)

(#7713) 3.Aragorn válasza spgabor (#7712) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Első gondolatom az, hogy frankón bekeveri majd a port a ház alól. Amúgy jó elgondolás, de van egy olyan érzésem, hogy pont a lényeget nem tudnád így hűteni. Kiegészítő légáramnak nem rossz, de szerintem az a leghatékonyabb, ha a ház elejétől a hátulja felé áramlik nagy mennyiségű levegő. Én úgy oldanám meg a helyedben, hogy hagynám az alját békében, a tetejére raknák ventit csak. Így az és a táp együttesen kifújná a fölfelé áramló levegőt. Valamint a ház elejére, az alsó szegmensbe raknák egy nagy légkavarót, és hátra, a proci mögé. Így meglenne a kereszthuzat, és a ház oldalát sem kell kivágnod.

Nem minden vándorút céltalan...

(#7714) z0d1AK válasza 3.Aragorn (#7713) üzenetére


z0d1AK
veterán

jó ötlet az, csak tenni kell egy porszűrőt az aljába, azt meg takarítani is:))ű

Azt hiszem, éán meg rájöttem, hogy miért volt kevés a passzív megoldás a vga-nak!
pont a vga alatt, már a kártya végénél van a chipset, amin egy nagy alapterületű, de egyébként semmit sem érő chipset hűtő van!
ez meg fűt rendesen, és a videókártya is kapott ebből!
most áttettem a vga-t a 2. pci-e slotba, és így az everest szerint a gpu dióda kb 6°c-al lett hűvösebb rögtön!

[ Szerkesztve ]

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#7716) TESCO-Zsömle válasza 3.Aragorn (#7709) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Most 2-féle is van itthon, de a bordák egy P5QL-EM-re készülnek.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7717) 3.Aragorn válasza z0d1AK (#7714) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Ha a chipset hűtő "fűt", akkor az azt jelenti, hogy elvégzi a feladatát: elvezeti a hőt a chipsetről, és leadja a levegőnek. Ha megfelelő a szellőzés, akkor ez a meleg el is távozik. Nem értem a problémát...

TESCO-Zsömle: Nekem sima P5Q-m van, de egész más az elrendezése. A hűtése is komolyabb. A tied úgy látom, ez a midi-atx, vagy minek nevezik ezt a formátumot... Szépen összezsúfoltak rajta a mérnökök mindent, így nem maradt hely normális bordáknak.
Az enyém ilyen: [link] [link]

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#7718) 3.Aragorn


3.Aragorn
addikt

De ha befejezed a művet, az is lesz ilyen jó :K

Nem minden vándorút céltalan...

(#7719) z0d1AK válasza 3.Aragorn (#7717) üzenetére


z0d1AK
veterán

eddig a vga a chipset hütő felett felett volt, és az eltávozó hő irányában ott volt a vga, amit még plusszba fűtött

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#7720) csavarlazito válasza spgabor (#7710) üzenetére


csavarlazito
tag

Elvileg marha egyszerű..
Egy körzővel rárajzolsz egy kört a neked tetsző helyen az oldallapra, dekopírfűrésszel iszonyatosan lassan, pepecselve kivágod, a szélét picit reszelővel megdolgozod hogy ne legyen recés, a venticsavaroknak meg fúrsz pár lyukat fúróval. A végén a ventire teszel egy krómozott védőrácsot, és ha jól csináltad kinéz valahogy.
Ha vékony szar anyagból van az oldallapod, akkor nagyon könnyű elrontani mert berezonál a dekopírra. Én már csesztem el oldallapot így..

(#7721) TESCO-Zsömle válasza 3.Aragorn (#7717) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Hát remélem. Északi mundjuk nagyon szeret melegedni. Csak úgy süt az NH-U6 hőcsöveinek a vége ha megfeszelem.

Az új lapomon már nem lesznek ilyen gondok. Brutális gyári hűtése van! Már csak RAM kell hozzá.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7722) 3.Aragorn válasza z0d1AK (#7719) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Akkor értem mi volt a gond. Olyat nem próbáltál, hogy bebarkácsolsz egy hűtőt a vga alá a ház hátuljára, hogy kifelé húzzon?

Nem minden vándorút céltalan...

(#7723) 3.Aragorn válasza csavarlazito (#7720) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Na, végre valaki, aki már csinált is ilyet, és nem csak beszél róla. spgabor: Tessék rá hallgatni!

TESCO-Zsömle: Milyen lesz az új lap? A mostanin nem p45-ös chipset van?

[ Szerkesztve ]

Nem minden vándorút céltalan...

(#7724) TESCO-Zsömle válasza 3.Aragorn (#7723) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nem, a mostani G43-as. P45 mATX-et csak DFI gyárt.

Az új lapom pedig egy DFI LanParty UT X48-T3RS

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7725) 3.Aragorn válasza TESCO-Zsömle (#7724) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Jónak tűnik. Látom hűtőborda alapján választottál :)

Nem minden vándorút céltalan...

(#7726) csavarlazito válasza 3.Aragorn (#7723) üzenetére


csavarlazito
tag

Kettőt csináltam eddig, egy régebbi vastag oldallapos gépház jó lett, azt szépen vitte a fűrész, de egy újabb olcsó berezonáló lemezes nagyon nem. :(
Egyszerűen ha elég vékony a lemez, nem bírod lefogni az oldallapot, és átveszi a dekopír rezgését. Minden lesz a vágás, csak egyenletes és szép nem.
Oldallap vastagságtól függ az egész.

(#7727) TESCO-Zsömle válasza 3.Aragorn (#7725) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nem egészen. A BIOS és a Digitális PWM volt az első. Aztán jött a 2x PCIe
x16 2.0, majd a DDR3 és csak aztán a hűtés. ;) De sztem megért 38k-t...

sz: És az se volt utsó, hogy UV-aktívak a csatik. :P

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7728) 3.Aragorn válasza csavarlazito (#7726) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Ha meg elég vékony az oldallap, kivágod egy jobb sniccerrel :DDD

Nem minden vándorút céltalan...

(#7729) 3.Aragorn válasza TESCO-Zsömle (#7727) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Én direkt olyat választottam, ami ddr2-es, csak 1 pci-e van benne, stb. De belinkeltem a lap adatait, el lehet olvasni. Ne offoljuk szét a topicot :)
Mindenesetre ez a lap is megérte az árát.

Nem minden vándorút céltalan...

(#7730) bandi210


bandi210
aktív tag

újabb észrevétel:BETEGEK vAGYTOK:DD

By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."

(#7731) z0d1AK válasza 3.Aragorn (#7722) üzenetére


z0d1AK
veterán

eddig nem volt rá szükség, mert a vf700 hűtötte is, de az s2-n a venti pont nem fúj rá levegőt:F
de így sincs gond, mert áttettem ugye a másik helyre, és így is jól megy

| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |

(#7732) 14adam


14adam
addikt

Na végeztünk a pirosledes hangulatvilágitással :) Amugy tényleg kicsi fénye van,csak nemtudom,hogy a fényképeken mért van ekkora ereje.Nos a képek: kép1 kép2
Képminőségért bocsi,lekéne már cserélni a fényképezőt egy komolyabra...

(#7733) 3.Aragorn válasza 14adam (#7732) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Sztem szép. De az a lényeg, h neked tetsszen.

Nem minden vándorút céltalan...

(#7734) Cadal válasza Cadal (#7662) üzenetére


Cadal
őstag

Hi!

Megoldottam a borda rögzítését. Mivel hirtelen nem tudtam szerezni a közelből ragasztós pasztát, és postán nem nagyon akartam rendelgetni kétoldali ragasztós hőpadot, így maradt a gányolás! :DDD
Egy gumit (valami "tejgumi" lehet, vagy befőttes, de gyerekkoromban hasonlóból csináltunk csúzlit, csak az erősebb és vastagabb volt sokkal :D )fűztem a processzor rögzítő keretbe, és utána újra megcsomóztam. A bordák tetejére pedig egy fülpiszkálóból levágott darabokat tettem, ezen feszül a gumi Kis pasztát tettem a fet-ekre is. A gumi elég feszes, úgyhogy egy darabi így marad. :DDD

(#7735) Pista0001 válasza Cadal (#7734) üzenetére


Pista0001
addikt

Végre újra egy igazi gány :) :C :C

14adam: szerintem ez a piros dilije. Nekem is hasonlóan néz ki a képen, pedig tükörreflexessel készült.

[ Szerkesztve ]

(#7737) 3.Aragorn válasza Cadal (#7734) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Profi gányolás! ;]

Nem minden vándorút céltalan...

(#7738) Cadal válasza Pista0001 (#7735) üzenetére


Cadal
őstag

#7735 Pista0001, #7737 3.Aragorn

Na ezért már érdemes volt megosztani Veletek a végeredményt, köszi :R :R

(#7739) TESCO-Zsömle válasza Cadal (#7734) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Vajon jobb ez a gumi+paszta megoldás, mint a kétoldalt ragasztós hővezető fólia??

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#7740) geprombolo válasza Cadal (#7734) üzenetére


geprombolo
senior tag

Gyerekek, nem ezt nevezik postaguminak? Mindenesetre remek, gratulálok. :C
SZerk.: azért vigyázz, nehogy elöregedjen a gumi, mielőtt észrevennéd. Biztos nem örülnél. :(

[ Szerkesztve ]

cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!

(#7741) 3.Aragorn válasza geprombolo (#7740) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Ja, meg hosszútávon a hő sem a barátja...

Nem minden vándorút céltalan...

(#7742) csavarlazito válasza Cadal (#7734) üzenetére


csavarlazito
tag

Ötletes, de ez bírni fogja körülbelül 2 napig.
Plusz valószínűleg a leszorítóereje se az igazi..

(#7743) bandi210 válasza 3.Aragorn (#7741) üzenetére


bandi210
aktív tag

használj vmi szépet..pamutkötöző:D

By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."

(#7744) Zefír válasza Pista0001 (#7735) üzenetére


Zefír
őstag

VÖRÖS RULEZ!!!!
Nekem is vörös neon lesz a gépemben :)

(#7745) bandi210 válasza Zefír (#7744) üzenetére


bandi210
aktív tag

..nekem vagy klék vagy uv:D
de lehet hogy zöld..az olyan nyugis szín..vörös tuti nem:DD

By Crytec...."Szörnyű, manapság hogy hígul ez az informatikus szakma. Sokaknak már barátnőjük is van...."

(#7746) Pista0001 válasza Zefír (#7744) üzenetére


Pista0001
addikt

Az enyém nem neon :N . Ledes pótféklámpa burkolat nélkül maszkolószalaggal párszor körbetekerve hogy tompább fénye legyen :DD Itt látszik a "csomagolás", itt pedig hogy különálló fényforrások vannak benne. :))

(#7747) Grigorisz válasza Cadal (#7734) üzenetére


Grigorisz
aktív tag

Én a helyedben bepasztáznám az összes fet-et és néhány sarkára csöppentenék egy kis pillragasztót. sose esne le többé. mi így socket A-s procihűtőt ragasztottunk fel vga-ra :)

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#7748) 3.Aragorn válasza Grigorisz (#7747) üzenetére


3.Aragorn
addikt

Pont a garancia miatt nem így csinálta...

Nem minden vándorút céltalan...

(#7749) Grigorisz válasza 3.Aragorn (#7748) üzenetére


Grigorisz
aktív tag

jaaaa odáig nem olvastam, hogy garis... :))

Ha egyel kevesebb lenne az IQ-m már nem is állat lennék, hanem növény!

(#7750) Hunter2


Hunter2
addikt

internetes kalandozásaim során találtam erre:

Forrás:[link]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.