Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87051) Greg204538 válasza kemcso (#87048) üzenetére


Greg204538
tag

Ha szabad kérdezni az melyik campfire és hogy viszonyul Tulku sok ba-saihoz? Solaris?
@Tulku

[ Szerkesztve ]

(#87052) fericske válasza -NoVa- (#87050) üzenetére


fericske
addikt

Ez sem jön át... Kapcsolódási pontot nem találtam.
Inkább azt mondd meg mikor kapod kézhez a BE-t, mert azt is érdemes volna kipróbálnia, főleg az Acoustune illesztékkel (ha jó a méret). Nagyon jó szinergiában vannak egymással, és simán összevethető a Xelento-val az árkülönbség ellenére.

(#87053) -NoVa- válasza fericske (#87052) üzenetére


-NoVa-
őstag

Puszta technikai hozzáállás, hogy mással előállított hang jellegzetességei.

A BE-t meg nem siettettem, sógor bejáratta, eljátszott vele kicsit, aztán most a hétvégén pakolják be átküldős konténerbe a cuccaim. Nem akartam hamarabb megkapni, szerettem volna a mostani hibridjeimnek is elég exkluzív időt, mielőtt még egy füles belekerül a választékba.

(#87054) kemcso válasza fericske (#87049) üzenetére


kemcso
Ármester

Nagyon-nagyon nem egyezik az ízlésünk: ami neked bejön az nekem nagyon nem, már ami közös pont van. Pl te nem szereted a BA-kat, én viszont csak azt szeretem, a dd-k lassúak nekem...
Így azért az, hogy nem jó az érvelésem eléggé sántít, egyszerűen tök másképp hallunk, mást keresünk a hangzásban.

Kolléga egy száraz 4BA-ról (W40) váltana (+ a forrása is eléggé éles az én ízlésem szerint), valszeg az a DD azzal a forrással olyat adott, amit a W40 nem tud, de erről nyilatkozzon ő. De ettől egy 3-4BA még bőven jó lehet, csak a hangolás/forrás nem mind1.

(#87051) Greg204538 Solaris. A G6 emlékeim szerint a környékén van, de mások.

[ Szerkesztve ]

(#87055) -NoVa- válasza kemcso (#87054) üzenetére


-NoVa-
őstag

Azért a berylliumkezelt DD-k tempója inkább az armatúrákkal hasonlítható, csak mellé ott a DD hangnyomása.

(#87056) Tulku válasza kemcso (#87054) üzenetére


Tulku
veterán

Az az AK T9ivagymi egy dinamikus...hallottam Nigérnél, technikai füles, nem rossz, de engem fáraszt...nem organikus és semleges, inkább kihegyezett V a jó értelemben...ettől függetlenül biztosan kiválóan teljesít egyes műfajokon, én személy szerint klasszikussal, jazz-el és némi akusztikus-vokális-metál izével tesztelgetek, de tágítanom kell a repertoárt, mert sok féle ember sok félét hallgat...
N8 kiváló, de lehet veszek egy SP2000-et mert az más hangkép és szeretném ha több féle dologgal lenne hallgatható a kész termék...
Most úgy áll a dolog, hogy két féle G10 is van univerzálisban, közel azonos meghajtókkal egy más világot produkálva...érdekes a BA-k világa, én bepróbálkoztam hibriddel, de nekem személy szerint nem az esetem....

(#87057) fericske válasza kemcso (#87054) üzenetére


fericske
addikt

Az igaz, hogy a mi ízlésünk nem egyezik, de nem is rólunk van szó most :)
Az érvelésed a kérdező viszonylatában vettem figyelembe, nem mint személyes preferenciát. Téged nagy valószínűséggel nem fogott volna meg az a füles, de őt igen.
Ezért nem értettem miért kell elterelni más irányba.
Mert a BA-k mások, egyet értek veled (is).
Egy BA füles jut eszembe ami tényleg tetszett és el tudnék lenni vele, az Inear Prophile 8.
Egyébként hiányérzetem szokott lenni általában tőlük.
Hiába gyorsak, nincs igazi lecsengés. Valahogy sávhatároltak, mintha korai cd játszón hallgatnék zenét. Még a felső ligában is.
De én így vagyok az elektrosztatikus témával is. Van akinek az a dolgok netovábbja, nekem az is hiányérzetes.
A DD-k és planárok hiányosságai sokkal kevésbé zavarnak.
Tökéletes meg nincs, és nem is lesz :)

Az eszközök párosítása meg kész fejfájás, mert nincsenek adott rendszerek, mint az elektrosztatikusoknál, ahol persze szintén van variálási lehetőség, de jóval szűkebb, tehát azért elmondható, hogy a szinergia adott, mert rendszerben veszi a hallgató.
Szerencsésnek mondhatom magam, hogy sikerült összekanalaznom néhány multiszinergikus eszközt a "turkálásaim" során. Jóval kisebb a fejfájás :)

Szívesen meghallgattatnék veled néhány kedvenc DD fülest, hogy mit szólnál hozzájuk, de ahhoz sajnos nagyon lapos a tárcám.
A Periodic BE jó füles, de ő még csak étvágycsináló lehetne pl. egy Acoustune titánhoz képest, vagy Dita Dream-hez képest.

(#87058) Tulku válasza fericske (#87057) üzenetére


Tulku
veterán

"Hiába gyorsak, nincs igazi lecsengés. Valahogy sávhatároltak, mintha korai cd játszón hallgatnék zenét. Még a felső ligában is."

Szerintem neked 38DX kellene, megfelelően hagyott középbasszus terjedelemmel...én spec az ójabb G10-et 2db 38DX-el követtem el, de a harman görbe basszusválaszát hagytam meg, neked egy középbasszusosabb kütyü kellene...

Én hallgattam amiket hallgatsz, azok nekem sem a kedvenceim, de mondhatom, hogy Kemcsoval sem egyezik az ízlésünk alapvetően...

Nekem a DD-kben van mindig hiányérzetem....vagy a basszus szekció van kiemelve, vagy a magasak, vagy esetleg mindkettő d akkor meg őrült V az egész....

Nyilván hazabeszélek, de a BA felhozatal oly sokrétű, hogy szinte mindent meg lehet valósítani...ellenben egy DD az többnyire egymagában egy fejlesztés (esetleg fejlesztetés) eredménye, lásd E80 ami a mai napig él és virágzik...

(#87059) kemcso válasza fericske (#87057) üzenetére


kemcso
Ármester

Nekem a DD-kkel van hiányérzetem: részlettelenek, lassúak a BA-khoz képest és egyszerűen amiket hallottam képtelenek voltak a teljes hangtartományt maradéktalanul megjeleníteni. Ezt egy 3-4BA sokkal jobban megoldja, 6BA környékén meg már alig van hiányérzet, az U18 pedig nekem fejhallgatós szintű élmény volt. Nem mondom, hogy nincs jó DD, de én nem hallottam olyat, ami egy bizonyos árszint felett ajánlható lenne.

Bodor ízlése talán jobban hasonlít az enyémhez, mint a tiédhez (sokáig ugyanazzal a párosítással hallgattunk zenét), és az SR15+T9ie valszeg azért okozott neki akkora örömöt mert a lejátszó élességét megszelídítette. Ennyiért tud ilyet BA (vagy hibrid, mint pl a Solaris) is úgy, hogy nem veszti el a részleteket és a gyorsaságot. Jah és sztem nagyfiú, ráadásul nem impulzus-vásárló, elmegy hallgatózni még és ha nem talál jobbat, mint a T9ie azt fogja megvenni. Én csak BA (hibrid) vonalon ajánlottam alternatívát, mint ahogy kérte ;)

[ Szerkesztve ]

(#87060) Bodor válasza kemcso (#87041) üzenetére


Bodor
veterán

Igen, Tulku-val fogok találkozni!
Már több találkozó alkalmával kiderült, hogy tényleg hasonló hangzást, hangképet kedvelünk, ezért mindig nagyobb súlya van a szememben a véleményednek, ajánlásodnak.
Az tény, hogy "Beyeres" hangzás, hangkép már vagy 30 éve megfogott, és talán ezért is áll most olyan közel a fülemhez a T9iE.
"azért okozott neki akkora örömöt mert a lejátszó élességét megszelídítette." Többnyire ez is igaz ( talán a marketing tényleg tartalmaz valami igazságot, hogy az AK lejátszóihoz van hangolva a füles), de nem csak ezért tetszett meg az T9iE. Nehéz leírni, de valahogy sokkal gömbölyűbb és melegebb, egyben tisztább hangja van, mint az eddig általam hallott füleseknek. Nekem nem tűnt úgy egyébként, hogy ne lenne elég részletes, viszont lassúnak sem. Ami mellette szól, hogy könnyű és kicsi, nem egy féltéglát kell a fülemben hordanom, nagyon kényelmes volt viselni, és a hozzáadott gyári kábelt valószínűleg nem nagyon kell cserélgetni, jó minőséget ad.. ( egész addig amíg mással meg nem hallgatom :DD )
W40 ársáv felett csak a te W60-odat hallottam eddig, amire ugye azért nem váltottam, mert számomra sötét a hangképe. Ebben az ársávban nem fogom elkapkodni a vásárlást, Tulku mestermunkáin túl kíváncsi vagyok a Campfire és 64Audio ( szerintem ez utóbbi eléggé túlárazott, bár nem hallottam) márkákra is, már ha meg tudom őket hallgatni, és még képbe került akkor már a Beyer Xelento is, a maga 1000€ árával...
Innen mernétek rendelni?
[link] Gondolom ennyivel nem úsznám meg....

[ Szerkesztve ]

(#87061) fericske válasza Bodor (#87060) üzenetére


fericske
addikt

Na, ha úgy alakul, hogy a Xelento-t meg tudod hallgatni, kíváncsi leszek mit mondasz az AK-hoz képest.
Amit Tulku mondott a T9ie-ről az hasonlatos ahhoz ami a Xelento-ból maradt meg bennem.
Nagyon jó illesztékeket csinált hozzá a Beyer. A T9ie is ugyanaz (fotó alapján).
Sajnos én sokszor gondban vagyok a kényelemmel fülhallgatóknál.

Tulku
Ilyen 38DX infókkal hiába bombázol, én azzal nem tudok mit kezdeni :)
Egyébként többféle hangzás is bejön nekem.
A négy birtokomban lévő kedvencem négyféle hangzás. Mikor melyikhez van hangulatom.
Az a lényeg, hogy jól csinálja amit csinál.

Kemcso
Nem tudom szoktál-e olvasni a témában véleményezéseket, mondjuk mikor kijön valami újdonság valaki elismertebbtől.
BA füleseknél minden esetben ott van, hogy mennyire közelítik meg a DD-s mélyek nyújtotta élményt, miközben persze a BA sajátosságait nem áldozzák be.

(#87062) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Shuoer Tape Pro,
Cserélhető szűrők
Basszusállító csavar, most már nem csak passzív dísz
Jobb tér szélesség és mélység ígérete
0.78mm 2pin
Az eredeti Tape árán.

Szerintem ezt ki akarom próbálni.

(#87063) AggressiveGT


AggressiveGT
csendes tag

Egy RHA T20 boldog tulajdonosa lennék, de a fülest kivéve sokszor a fülemben marad a gumiharang, ami kellemetlen szitu tud lenni. Volt hogy csak otthon csipeszel tudtam kiszedni. Mivel tudnám jobban rögzíteni??
Egy csepp gél pillanatragasztóval már próbáltam, de nem tartott sokáig.

[ Szerkesztve ]

(#87064) K1LLMy53Lf válasza AggressiveGT (#87063) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

használj olyan illesztéket, aminek kisebb a belső átmérője/van pereme :)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#87065) laleeee válasza -NoVa- (#87062) üzenetére


laleeee
őstag

Én is ki akarom próbálni :) nem túl harsányak a magasai azon a görbén ? Amúgy itt az 5 legjobb budget fülhallgató, már nem tudom mit higgyek el ennek a palinak[link]

[ Szerkesztve ]

(#87066) kemcso válasza Bodor (#87060) üzenetére


kemcso
Ármester

A W60-ban amikor hallottad az a dumper volt, amivel több a mélye. Azóta Tulku kicserélte az eredetire, most kéne hallanod, nekem is így tetszik igazán.
CA Solaris jó cucc, de az én fülemnek nagy volt, ugyanez (is) volt a bajom a Layla-Angie párossal: óriásiak.

Alis link: háát, elég drága cucc ez ahhoz, hogy random boltból rendeld. Ilyenkor mindig hozzá kell számolni, hogy a vámon megfogják (+27%) ha esetleg mázlid van, nem, de erre ne építs.

(#87067) -NoVa- válasza laleeee (#87065) üzenetére


-NoVa-
őstag

Főleg klasszikus rockot és rapet hallgat, nem zsúfolt elektronikus zenét, tehát nála eleve DD vagy DD+X hibridek férnek oda, a tiszta BA nem, valamint nem a sebesség/technikai tudás az első, hanem a tonalitás, mindenek felett. Ez is egy jó, valid szemlélet, a BL-03 és az YBF is eléggé jó cucc az ajánlottai közül. Ha technikaibb listát keresel, Crinacle, elektronikus zenéket preferáló listáról nem tudok.

(#87068) laleeee válasza -NoVa- (#87067) üzenetére


laleeee
őstag

marvin gaye sexual healingjéhez mér mindent. nem tudom azzal hogy lehet fülhallgatót tesztelni vagy bármit is
Lehet hogy fizetett tesztelő :)

[ Szerkesztve ]

(#87069) AggressiveGT válasza K1LLMy53Lf (#87064) üzenetére


AggressiveGT
csendes tag

A gyári dupla harangos illesztékkel használom, számomra azzal hangzik legjobban a füles. Van pereme, de annyira lágy szilikon, hogy nem szorul rá. Ha senkinek nincs jobb ötlete, akkor úgy érzem marad a csere.

(#87070) -NoVa- válasza laleeee (#87065) üzenetére


-NoVa-
őstag

A kék az új. Sokkal közelebb áll az L3 tetejéhez, EST driverrel, nekem ennyi elég. A szűrők meg a tekerők majd bonyolítják.

(#87071) laleeee válasza -NoVa- (#87070) üzenetére


laleeee
őstag

Analitikusnek mondanád a tape pro-t ?

(#87072) laleeee válasza AggressiveGT (#87069) üzenetére


laleeee
őstag

Ne fenyegess a cserével,ez nem fog leesni[link]

(#87073) AggressiveGT válasza laleeee (#87072) üzenetére


AggressiveGT
csendes tag

Kösz a tippet :R Nem is tudtam, hogy csinálnak ilyet.

(#87074) -NoVa- válasza laleeee (#87071) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem hallottam, nincs még kint, csak a tervező saját mérését tudom mutatni. Majd kiderül, ha kijött.

(#87075) FőDudu


FőDudu
addikt

Bucsuzni jottem.

Megtalaltam a nekem valo fulest, par het alatt bejaratodott, nincs ertelme tovabb keresgelnem. Igy a topicot innentol mar nem latogatom. Periodic Audio Carbon lett.

Bejaratas utan mar nem kell EQ sem, nem kell varialni a harman gorbevel (autoEq) - ugy szol ahogy nekem tetszik es sosem faraszto. Orakig tudom hallgatni, nem okoz gondot a hasznalata. Kelloen reszletezo, kello mennyisegu es minosegu basszus van.

A BTR3 boven kihajtja - igazabol csak a vezeteket valtom ki vele, mert nem akarom dugdosni.
Illetve a multi BT kacsolat ami hasznos egy bejovo telefon hivas eseten. Lehet valaszolni es utana folytatodik a zene.

Mindenkinek kellemez zene hallgatast kivanok!

FőDudu

(#87076) PR0JECTNR56


PR0JECTNR56
addikt

Ma Tulku-val ismét találkoztam, ezúttal a korábbi G10 mellé a második G10 variánst is elhozta, így erről a kettőről osztanám meg az élményeimet.


Előtérben (bal oldalt) G10 v1, háttérben (jobb oldalt) G10 v2

A tesztkörülmények azonosak voltak, ugyanazokkal a dalokkal és forrással nyitottam mindkét fülhallgató esetében, ebben a hozzászólásban találjátok a részleteket.
A későbbiekben még néhány extra dalba is belehallgattam a két variánst váltogatva, erre még kitérek.

A G10 v2 azt produkálta, amit előzetesen Tulku felvázolt, nagyobb térérzet, kevesebb közép basszus és több szub basszus a v1-hez viszonyítva.

A G10 v2 erősségei számomra egyértelműen a k-pop, könnyűzene, jazz és akusztikus műfajok voltak, ezzel szemben a G10 v1 modernebb metal műfajok (deathcore, metalcore), elektronikus, valamint hip-hop esetében volt szimpatikusabb.

A G10 v2 legélvezetesebb része a középtartománya és a tere volt, fantasztikusan bánt a női vokálokkal, valamint a hatalmas teret egy nagyon élő és organikus hangzással volt képes megtölteni, olyan érzést teremtve, mintha valóban ott ülnél a zenekar társaságában.
Ahol a G10 v1-hez számomra alulmaradt a v2 Cowon-ról hallgatva, az a bizonyos dalok esetében túl erős szub basszus tartomány és ezzel együtt a kicsit alulreprezentált közép basszus (teszt dalok esetében ez a deathcore, metalcore daloknál volt észlelhető).

A két G10 modellt utána Tulku Cayin N8-asáról is meghallgattam, 3 dal erejéig, Metallica, Jazz at the Pawnshop, Diana Krall triójával. Összességében itt a v2-t éreztem erősebbnek, a Diana Krall dalnál egyenesen fantasztikus volt, Jazz at the Pawnshop esetében is magabiztosan vitte az első helyet, a Metallica One-t hallgatva mindkét fülhallgatót egyformán kedveltem.

Zárszóként annyit, hogy két remek fülhallgató, különböző erősségekkel, a személyes preferenciáim nyomán nálam a G10 v1 megőrizte elsőbbségét.

[ Szerkesztve ]

(#87077) fecaga21


fecaga21
aktív tag

üdv. Egy éve volt egy Soundmagic E10C fülhallgatóm amit eléggé szerettem, már nincs meg , elhagytam. Most venni akarnék egy másikat, gondolkodok az E50C-én is, nem tudom megéri-e a felárat az E50C. Mik a tapasztalatok ? Szerintetek ér annyival többet az E50C?

(#87078) Tulku


Tulku
veterán

Sikerült 10 armatúrát "belepaszíroznom" az általam vélt legiksebb házba (KZ-ATE minta, kissé átszerkesztve) így már a kis füllel rendelkezők is zokszó nélkül hallgathatják...
Annyira kicsi, hogy nekem csak extra tip-pel nem esik ki a fülemből ;]

(#87079) -NoVa- válasza Tulku (#87078) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na akkor már csak fusson le a dögvész, ez már az én méretemnek tűnik.

(#87080) -NoVa-


-NoVa-
őstag

(#87081) Tulku válasza -NoVa- (#87080) üzenetére


Tulku
veterán

Viszont ingyenes a szállítás!!!!!

(#87082) -NoVa- válasza Tulku (#87081) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mondjuk nincs meteoritba vésett garanciakártya, az azért hiányzik. Igaz, kicsit olcsóbb cserébe.
link

(#87083) fericske válasza fecaga21 (#87077) üzenetére


fericske
addikt

Szerintem nem, az E10 után, ha az tetszett. Jobban tolja a mélyeket, de nem jobb minőség.
Házon belül az E11 és E80 már előbbrelépés az E10-ről, hasonló hangkarakterrel.

(#87084) laleeee válasza -NoVa- (#87082) üzenetére


laleeee
őstag

Főhülyék ezt veszik most a headfi-n[link]

(#87085) kemcso válasza laleeee (#87084) üzenetére


kemcso
Ármester

Miért kell jelzőkkel illetni azt, aki komoly összeget áldoz egy fülhallgatóra illetve a hozzá való(?) kábelre? Igen, vannak akik szerint ez megéri (és meg is teheti, hogy megveszi). Természetesen lehet véleményed, el is mondhatod, csak próbálj kulturált maradni. :R

(#87086) -NoVa- válasza laleeee (#87084) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ha Dsnutsra gondolsz, akkor ő valami fura Penon marketinges arc, aki mindent dícsér onnan, és finoman lehúz minden mást, ami nem Penon exkluzív.

(szerk, kultúra)

[ Szerkesztve ]

(#87087) laleeee válasza kemcso (#87085) üzenetére


laleeee
őstag

Há de hülyeség ilyen kábelt venni te is tudod

(#87088) laleeee válasza -NoVa- (#87086) üzenetére


laleeee
őstag

Jaja, és sokan mennek utána

(#87089) kemcso válasza -NoVa- (#87086) üzenetére


kemcso
Ármester

Kultúra, de kulturált ;)

(#87087) laleeee A hifizmus egy bizonyos árszint felett már nem racionális döntés, az olyan 10e Ft-os fülhallgatóknál van kb (lehet vitatkozni, hogy 20-30e de nagyságrendileg itt a legjobb ár/érték arány), onnan már csak az van, hogy ki mennyire elszánt illetve mennyire keresi a tökéletes hangzást (és mennyire vastag a pénztárcája).

(#87090) -NoVa- válasza kemcso (#87089) üzenetére


-NoVa-
őstag

A saját mondanivalómat finomítottam, nem a kulturáltat néztem el :)

(#87091) laleeee válasza -NoVa- (#87090) üzenetére


laleeee
őstag

Ilyesmi szuperokosságok, hogyan állítsunk elő házilag Dunu Lunát :)

(#87092) -NoVa- válasza laleeee (#87087) üzenetére


-NoVa-
őstag

Azt már tapasztaltad, hogy van a kábelek között hangzásbeli eltérés. Ha hozza a szükséges specifikációkat, akkor minimális, de van. Alapvetően valahol 8$ és 30$ között megvan a lépcsú nagy része, fölötte már apró, egyre kevésbé érzékelhető eltéréseket lehet vadászni, vagy épp az adot füleshez, adott zenéhez adott ízléshez legmegfelelőbb karakterisztikát, és mellette persze a puhas, könnyű, hajlékony, nem csavarodó kábel, adott karakterisztika mellett, stb. Hallom a különbséget a 30 és 50$-os kábeleim között is, de nem akkora, hogy mindenen lecseréljem 50$-osra, és átadjam az "olcsó" kábeleket a korróziónak.

De nem fog megmenteni egy nem megfelelő fülest egy 800$-os kábel, csak kihozhat egy jóból valami olyan többleet, ami kevésbé hangsúlyos mással.

(#87093) -Skylake-


-Skylake-
addikt

Kábel ügyben kit kellene keresnem, ha technikai / alkatrész beszerezéssel kapcsolatos kérdésem lenne ?

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#87094) laleeee válasza -NoVa- (#87092) üzenetére


laleeee
őstag

A blon bl03 kàbelét ērdemes visszadugni néha, hogy lássuk,mit művel annak jó kis fülesnek a hangzàsàval ; mintha valami dolbyt benyomnànak a lejàtszònkon , letompítja ,lebutítja a magas és a mély hangokat is, de mondjuk ez egy szélsőséges példa és egy 2000 Ft os kábellel orvosolható. Az ibasso it00-nak viszont nagyon megjött a hangja ettől a dc03 dactól,imãdom . Eddig is szerettem az analóg hangzását, de mostmár jól szeparáltak a hangok is ēs vannak részletek, egy-két hangerőfokozaton szinte tökéletes.

[ Szerkesztve ]

(#87095) kemcso válasza -NoVa- (#87090) üzenetére


kemcso
Ármester

Elnézést a feltételezésért :R :))

(#87096) Tulku válasza -NoVa- (#87092) üzenetére


Tulku
veterán

Én a 100-150 dolláros határt tartom...
PL nem fogok PW audio 1960-s kábelt benni akármilyen jó...épp úgy mint egy Lonidast sem az effect audiotól...

(#87097) -NoVa- válasza Tulku (#87096) üzenetére


-NoVa-
őstag

A rádugott cuccaid is arányosan nőnek, nálam enyhe túlzás lenne a ~150$-os füles ~150$-os kábellel ~150$-os erősítőre dugása. Elnézegetem efölött a dolgokat szívesen, de nem akarok olyat venni, amit félek az asztalon hagyni melóban pl.

(#87098) laleeee


laleeee
őstag

Mi az a brain burn-in Szerintetek ?

(#87099) vicze válasza -NoVa- (#87097) üzenetére


vicze
félisten

"Elnézegetem efölött a dolgokat szívesen, nem akarok olyat venni"
Általában ez addig tart amíg meg nem hallgatod.

Gyakorlatban csak pénztárca mélység kérdése, nem akarté. A lejtő meredek és nagyon csúszós. ;)

(#87100) kemcso válasza vicze (#87099) üzenetére


kemcso
Ármester

Ahogy mondod :DD Bár az akarat is lehet erős, de az örök vágyakozás ottmarad (U18...) ;)

(#87101) pulutodurumo válasza laleeee (#87098) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Egy flancos angol kifejezés arra, hogy megszokod a cuccod. Vagy hozzászoksz, ahogy tetszik.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#87102) laleeee válasza pulutodurumo (#87101) üzenetére


laleeee
őstag

Ja. Amikor már az ezer dolláros kábel sem segít :D

(#87103) RetepNyaraB


RetepNyaraB
veterán

Megvan a flare audio valakinek?
Tapasztalatok esetleg? A fülcsengést is csökkenthető calmer érdekel, de ahhoz drágállom, hogy csak úgy beleugorjak.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#87104) balbla


balbla
tag

Sziasztok,

Segitseget szeretnek kerni. Lehet az, hogy a btr5 2.5 kimeneten sokkal rosszabb a hangminoseg mint a 3.5on? Blonnal es Shureal probaltam, ugyanaz a tipusu 2.5 kabel 3.5 dunu atalakitoval. A 2.5on eltunik a dinamika, basszus csak alig van es leginkabb csak kozep es magas hangok vannak. 3.5 megjon a normalis hangzas. Lehet hogy az en btrem hibas? Vagy a hallasommal van baj? :W

Koszi

Ha valami működik ne piszkáld!!!

(#87105) Tulku válasza balbla (#87104) üzenetére


Tulku
veterán

Lehet nem szereti az elektronika, hogy közösíted a balanced minuszokat...nálam a balanced aljzaton kissé szélesebb a tér, de épp oly dinamikus...

(#87106) fehér_ember


fehér_ember
addikt

A minap épp vettem ki a fülhallgatót álmosan a buszon a fülemből és nem értettem miért is ragad a jobb oldali, mi az a barna ragadós trugyi rajta; egyáltalán hogy a fenébe került rá :F
Mikor később kerítettem egy alkoholos papírdrarabot amivel gondoltam letörlöm róla; na akkor ért a meglepetés:
Amint látható sikerült elveszítenem a fémlapot róla, ami ezek szerint csak valami öntapadós módon volt feltéve rá (soha nem gondoltam volna). Természetesen a fotón már le van törölve a ragasztómaradvány. Végülis több mint 6 évig bírta, de akkor is gáz.
Nem tudom érdemes-e egyáltalán megkérdeznem az audiopartnert hogy tudnak-e szerezni rá; vagy vegyem le inkább a másik oldalit (legalább nem lesz olyan feltűnő a füles) :D

(#87107) laleeee


laleeee
őstag

Prémium minőségű wide bore tip, ha valakit érdekel..[link]

(#87108) f4lcon válasza laleeee (#87107) üzenetére


f4lcon
őstag

messze van ez a prémiumtól, kemény mint az állat
ha valóban prémium (puha, kényelmes) widebore tip-et keresel, akkor Sennheiser.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#87109) laleeee válasza f4lcon (#87108) üzenetére


laleeee
őstag

De, prémium quality, puha mint az állat ,nagyon jól tapad, a Sednák sokkal keményebbek. És felismerték amit a Sennheiser még nem,hogy egy eartip legyen szabályos félgömb alakú ,mert ha aláhajlik a pereme akkor csak egy ponton érintkezik a füleddel, persze ez ízlés dolga, lehet hogy valakinek jó az is, én nem vennék ilyen formájú tipet.

(#87110) K1LLMy53Lf válasza laleeee (#87107) üzenetére


K1LLMy53Lf
senior tag

emlékeim szerint ez azért vesz el bizonyos mikrorészleteket (legalábbis azoknál a füleseknél, amikkel én próbáltam)

"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!

(#87111) balbla válasza Tulku (#87105) üzenetére


balbla
tag

Ezt most nem ertem. A balanced kimenet sokkal verszegenyebb mint a normal. Lehet ekkora kulonbseg a ket kimenet kozott?

Ha valami működik ne piszkáld!!!

(#87112) RetepNyaraB válasza laleeee (#87107) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Van ilyenem. Kemény (kényelmetlen) és a hangja se jó, érdekes módon csökkenti a basszust az E80 saját wide bore-jéhez képest.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#87113) laleeee válasza RetepNyaraB (#87112) üzenetére


laleeee
őstag

Nekem puhát küldtek :) ,bevált. Milyet ajánlasz ( ajánlotok) még ebből az alacsonyprofilú wide bore szilikonokból ?

[ Szerkesztve ]

(#87114) kemcso válasza balbla (#87111) üzenetére


kemcso
Ármester

A balanced kimenethez balanced kábel kell. Ha nem azt használsz akkor összekötöd a két mínuszt az átalakítóval, ahogy mondja Tulku és lehet ezt nem szereti a BTR5...

(#87115) fehér_ember válasza fehér_ember (#87106) üzenetére


fehér_ember
addikt

Írtam nekik. Majd válaszolnak. Addig azért levettem a másikról a lemezt: [a]; [b]; [c]
Nem jött könnyen; úgyhogy tényleg nem értem a másikról hogy tudott önállóan leválni (levitte a basszus :F :D ).
Amúgy kedvelem. Régen évente mentek tönkre a kábeleim az "olcsóbb" agybadugósakkal, pana, seni. Volt hogy a basszus se volt elég vagy épp túl sok. Akkor elhatároztam hogy veszek egy olyant aminek lehet állítani a basszusmennyiségét és cserélhető a kábele. 2014 nyarán vettem egy jó kis leértékelésnél; és még mindig ugyanaz a gyári kábel van rajta azóta is :K
Látom időközben a Kínaiak jól betörtek erre a piacra. Biztos azok között is akadnak fajinak.

[ Szerkesztve ]

(#87116) balbla válasza kemcso (#87114) üzenetére


balbla
tag

Bocs nem irtam hogy trn balanced kabel volt a kiindulasi alap :C (mmcx es 2 pines) a balanced kimenten es ugyanezek a kabelek egy 2.5 -> 3.5 dugoval atalakitva 3.5 re.

Ha valami működik ne piszkáld!!!

(#87117) f4lcon válasza laleeee (#87109) üzenetére


f4lcon
őstag

van ilyenem, szerintem kemény

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#87118) laleeee válasza f4lcon (#87117) üzenetére


laleeee
őstag

Nekem újdonság volt de úgy látom hogy sokan ismeritek, most ez és a sedna xelastec a kedvencem. Mindegy nem fontos felejtsük el.. :R

(#87119) Tulku válasza balbla (#87116) üzenetére


Tulku
veterán

Ha 2,5-es a kábeled vége akkor lehet 3,5-es toldót használni....az ellenkeő eset (3,5-ről 2,5-re) szülhet ilyen kellemetlen meglepetéseket....

(#87120) RubbishBin


RubbishBin
senior tag

Sziasztok!
Van az a rossz szokásom, hogy fülessel alszok el. Ugye ilyenkor éjszaka kap a motyó egy krokodilos halálforgást. A második 25k-s Sennheiser után kérdezném, létezik valami nagyon masszív kábellel rendelkező füles, lehetőleg minél olcsóbban? A hangminőség teljesen mindegy, dokumentumfilmeket hallgatok.

Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!

(#87121) pulutodurumo válasza RubbishBin (#87120) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Vagy veszel TWS fülest (van külön topik nekik), vagy cserélhető kábelest.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.