Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87801) Miskó válasza laleeee (#87800) üzenetére


Miskó
csendes tag

Nem mocsaras! :D
Az első órákban meg sem közelíti azt a hangot amit 200 óra járatás után mutat! ;)
Én 200 óra után már elégedett vagyok, addig viszont már-már érezheti az ember, hogy rossz vételt csinált. Éjszakákon át a bejáratát első szakaszában különböző “zajokat” játszottam vele. Fehér, barna, pink. IsoTek bejárató lemeze is végigment párszor rajta. Majd közepes hangerőt állítva különböző zenei stílusban adtam neki szintén pár éjszakát! Minden nap kicsit emelve a hangerőt (kb 30%-ról szép lassan 60%max-ig)! Elképzelhető hogy fog még javulni. Bár én véglegesnek érzem már. Kb 1 hónap kellett neki.

(#87802) andor80 válasza laleeee (#87800) üzenetére


andor80
senior tag

Nagyon helyes örölök neki ,hogy ennyire tisztelsz adsz a véleményemre .Ha szponzorálnál mert látom epekedsz a véleményemért dobok pm ben egy patreon oldalt Köszi megtisztelő hűséges szimpátiád

#87801 köszi a véleményt tolom én is a járatást .Kell az neki.

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#87804) laleeee válasza Miskó (#87801) üzenetére


laleeee
őstag

Nem nagyon hiszek én ebben, igaz 20:30 óránál nem szoktam többet járatni a fülhallgatóimat.
NoVa szerinted is sokat javul a járatásttól az FH3 ?

(#87805) pulutodurumo válasza laleeee (#87804) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nem is szabad, olyankor már aludnia kell. ;]:D

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#87806) kemcso


kemcso
Ármester

Jött egy TIN HiFi T2 plus

Az első benyomásaim:
Igényes csomagolás, puha, de strapabíró(nak tűnő) kábel, sok illeszték. A füles háza fém, a formája kényelmes.

Hangzás: van benne mély (alapvetően a kiegyenlített hangzást szeretem, na ez nem az), de nem ül rá a többi tartományra, tiszta, pontos. Közepe egyelőre vékony/kevés nekem. Magas szép, tiszta de nem túltolt, nem csilingel. Közepesen részletes (DD-hez képest igen jó). Tere határozott, de nem túl széles. Nem forrásigényes,
egy ES100-ról is jó.

Kap egy burn-in-t aztán meglássuk, egyelőre ajánlott, az árkategóriájában mindent ver, amire emlékszem...

(#87804) laleeee van olyan füles, aminek bőven 100+ óra kell ahhoz, hogy elérje a végső hangját.

[ Szerkesztve ]

(#87807) RetepNyaraB válasza laleeee (#87804) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Ez nem annyira hit kérdése. Értelemszerűen nehezebb vakteszttel próbálgatni, de én utóbbi évek összes általam vett hangeszközén jelentős változást tapasztaltam (kivéve a legutóbbi kínai szaron, annak mindegy volt :((().
Próbáld ki, pénzbe nem kerül.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#87808) andor80 válasza laleeee (#87804) üzenetére


andor80
senior tag

Pedig nem egy füles van ami akár 100 óra bejáratás után mutatja meg önmagát teljes pompájában.Teljesen mindegy te mit hiszel azt a templomban kell.Érdemes egyszer megpróbálkoznod vele majd ezután megnyilatkozni.Abban igazad van sok darabnak elég lehet rövidebb idő is de ezt nem lehet általánosítani az butusság.

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#87809) -NoVa- válasza laleeee (#87804) üzenetére


-NoVa-
őstag

Persze, eleve az armatúráknak jót szokott tenni egy nap legalább, a berillium DD-k meg abszolút igénylik a 100+ órát, vagy többet is néha. Meg a planarnál is "látványos" volt az első beletett 60 óra, szóval kicsomagolás után leszarozni valamit, az még korai.

(#87810) laleeee válasza andor80 (#87808) üzenetére


laleeee
őstag

Tedd már meg hogy nem szólsz hozzám többet , ígérem én sem fogok

(#87811) laleeee


laleeee
őstag

Jött ma ez a kis kábelem, csodálatos : [link]

(#87812) milkabrams


milkabrams
őstag

Sziasztok!
Valami aktív zajszűrős usb c vagy 3,5 jack csatos fülest keresek buszozáshoz, oneplus 7t hajtaná. Nincsenek komolyabb elvárásaim, konszolidált, de nem túl kevés mély, ami menjen le mélyre, nem háttérbe szorított közepén, ne legyen dobozhang. Elsősorban valami kínai csoda érdekelni aliról. Vásárlás csak március közepén lesz. Árat találjátok ki valami ti. Mit érdemes egy egyszerű telefon mellé venni? Van Bt fülesem is, ami akkor használnék, ha valamiért a fejesem (ath msr7bt) otthon maradt, de az meg lemerül a hátozsákomban töltött tétlen hetek alatt.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#87813) kamikaze7 válasza milkabrams (#87812) üzenetére


kamikaze7
tag

HUF 6,104.38 | Venture ElectronicsVE Bonus IE in ear Earphones BIE HIFI
https://a.aliexpress.com/_mOJ9BQ3

Ezt tudom javasolni

(#87814) fericske válasza kamikaze7 (#87813) üzenetére


fericske
addikt

Mi alapján javaslod?

(#87815) kemcso válasza kamikaze7 (#87813) üzenetére


kemcso
Ármester

Ez a füles mitől lenne aktív zajszűrős, mint amit a kolléga szeretne? Ezenkívül a képek alapján ugyanaz a fos kábel van rajta, mint a Monk plus-on, ami az 5$-os árával még elmegy, de ez 5x annyiba kerül szállítással.

+ fericske kérdése: itt a topikban azt ajánljuk, amit hallottunk, nem amiről olvastuk hogy jó. Ne játszunk más pénztárcájával. Persze amennyiben hallottad, akkor tárgytalan :)

(#87816) kamikaze7 válasza kemcso (#87815) üzenetére


kamikaze7
tag

Sajnálom, hogy tudatlan vagyok, és hogy bármit is mertem javasolni, elnézést kérek, többé nem fordul elő. További jó fórumozást!

(#87817) kemcso válasza kamikaze7 (#87816) üzenetére


kemcso
Ármester

Nem kell megsértődni, nem rosszindulatból írtam, de más pénztárcájával ebben a topikban nem játszunk: olyan ajánlunk, amit hallottunk és a kérdező igényeinek megfelel. Előfordulhat olyan eset, amikor olyat kénytelen ajánlani vki, amit nem hallott és nem általánosan ajánlott füles de akkor legalább ezt jelezni kell(ene). És persze megint más az, amikor pl -NoVa--t próbáljuk a lejtőn még lejjebb lökni :DDD ;]

(#87818) -NoVa- válasza kemcso (#87817) üzenetére


-NoVa-
őstag

Meg ne próbálj meggyőzni 50 percen belül, hogy még akciós áron csapjak le egy Lokahi-t! Nem! :DDD

link

Ebből vagy siker lesz, vagy botrány, helyi Tulkuféle hobbiépítészt felkaptak, és ez az első nemzetközi piacra dobott sokarmatúrás cucca. Ellenben hiába van kizárólagos szerződése a Linsoullal, azért próbálkozik FB messengeren át magánúton is árulni, és lelkesen henceg vele, hogy rengeteget elad. Ez a későbbi garanciaintézésbe is belerúghat, én szóltam :)

(#87819) kemcso válasza -NoVa- (#87818) üzenetére


kemcso
Ármester

Még van 5 perced meggondolni magad és egy újabb fülessel gazdagítani a közösséget, hajrá-hajrá. Kell ez neked!!! :)) :DD :DD :DD

(#87820) -NoVa- válasza kemcso (#87819) üzenetére


-NoVa-
őstag

Most inkább kiélvezem a végre hibátlan játékszerem, ha már magához tért a járatásban. :DDD

(#87821) Cs1csó válasza -NoVa- (#87820) üzenetére


Cs1csó
félisten

(#87822) milkabrams


milkabrams
őstag

Sziasztok!
Közben van valami javaslat a korábbi kérdésemre?

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#87823) kemcso válasza milkabrams (#87822) üzenetére


kemcso
Ármester

Aktív zajszűrős fülest én nem tudok javasolni, eleve kérdéses, hogy mire kellene? Az aktív zajszűrés a monoton zajok kiszűrésére alkalmas igazán, repülő, forgalom, stb. A Bose megoldása volt egy időben a legjobb, de a Sony és a Samsung is próbálkozik tudtommal vele.

(#87821) csicso82 az ávéonlány egy reklámoldal, ott van az alján a forgalmazó, ekként kell tekinteni rá :)

(#87824) milkabrams válasza kemcso (#87823) üzenetére


milkabrams
őstag

Busz, vonat stb. pont amire kitalálták.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#87825) -NoVa- válasza milkabrams (#87824) üzenetére


-NoVa-
őstag

Alapvetően amire kitalálták, az inkább a repülő, a vonat nem tipikusan zajos dolog, de menjünk tovább. Mit vársz az ANC-től? Kell-e egyáltalán?

Mindenesetre IEM-től igazán jó ANC minőséget csak a Bose QC20 tudott régen, a többi eléggé értékelhetetlen volt. Frissek között lehet változás, csodák nincsenek.

Mindenesetre a monoton motorhangot, rezonanciákat jól kioltja, a beszédhangok, hirtelen zörejek átjönnek valamennyire azon is, tehát ne várj teljes némaságot. Sőt, pl újabb firmware-el a QC35 a sziréna hangját transzparensen átjátssza. A 20 nem tudom, kapott-e ilyen tudást, rég próbáltam.
Cserébe Bose-t a csendért vesz az ember, ennek megfelelően a hangminősége semmi extra. Kellemes középkategória. Ugyanakkor a jobban szigetelő füleseimmel zenét hallgatva szintén nincs külvilág, és lényegesen szebben tudnak szólni hasonló áron, vagy olcsóbban is. Szóval abszolút a te döntésed, ha sokszor szeretnél pusztán csöndben lenni, zene nélkül, vagy nyugodt beszélgetős podcastet hallgatni, akkor érdemes (és tényleg érdemes, kevésbé fárasztó) az ANC felárát rádobni, egyébként egy jobb IEM vagy CIEM is beválhat.

(#87826) -NoVa- válasza Cs1csó (#87821) üzenetére


-NoVa-
őstag

99% bullshit, 1% placebo. Avagy ha van is értelme, végfelhasználóként egyetlen eszköznél semmi értelme nincs ilyenekre pénzt pazarolni, amikor magától bejáratódik zenével is.

(#87827) gilfoyle


gilfoyle
őstag

Ajánljatok egy jó type-c vezetékes fülest Samsung S21 mellé, 10000-ig, lszi...
Én a gyárit néztem [link] , de biztos van jobb is. Melóba oda-vissza rádióhallgatás, podcast, zene.
Semmi audiofil izé nem kell, elfogadhatóan szóljon. :B

(#87828) -Skylake- válasza gilfoyle (#87827) üzenetére


-Skylake-
addikt

Amit leirtal arra szerintem teljesen jo a gyari. Nem olyan hulladek a gyari fules, hogy azzal problema legyen egy podcast es nem olyan nagy a valasztek 10k-ert type C fulesben, hogy legyen valami sokkal nagyobb bestbuy. Ha tetszik az amit linkeltel, nyugodtan vedd azt szerintem.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#87829) gilfoyle válasza -Skylake- (#87828) üzenetére


gilfoyle
őstag

Megrendeltem, köszi a megerősítést! :R

(#87830) milkabrams


milkabrams
őstag

Végül AKG/Samsung EO-IC500 lett, meglepően jó cucc. Dsr7bt és he560 után sem érzem, hogy hallgathatatlan lenne.

Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.

(#87832) onkelz


onkelz
aktív tag

jópofaság

https://www.effectaudio.com/accessories/conx-connector.html

(#87833) nqmad


nqmad
csendes tag

Nálam tapasztaltabbak segítségét kérném.
Zenészként (basszusgitár) IEM rendszert használok színpadon és próbákon, jelenleg egy TRN BA5-el.
Szeretnék CIEM-re váltani a jobb illeszkedés és vélhetően a jobb hangzás miatt is.
Van kis hazánkban olyan gyártó, aki emberi áron készít?
Nem zárkózom el a saját készítéstől sem (knowles CI+TWFK kombóról jókat hallani), ha valakinek van tippje a ház készítéshez szükséges cuccok beszerzésére (itthoni preferált, de nem kizárólagosan) azt is megköszönném.
UV-s körömlakk "keményítő" van, csiszolni, fúrni, forrasztani jól tudok :-)

(#87834) -NoVa- válasza nqmad (#87833) üzenetére


-NoVa-
őstag

Tulku lesz a jó kontaktembered, de a pandémia eléggé lehetetlenné teszi most az audiológushoz jutást.

Aztán ha építesz, az Alis wishlistemből pár erre gyűjtött sort idézek:

PVC Tubing Tube for IEM BTE Hearing Aid Earmold Earmould DIY In-ear Monitor Driver Damper 1.0 mm ID, 1.5mm ID, 2.0mm ID
Pre-tinned Litz Wire IEM Female Socket Welding Wire 5N OFC
Damper Mounting Tool for Knowles Damping Plugs Filters Installation and Dismounting
Balanced Armature Damping Damper Plugs filters Knowles Acoustic Dampers
Knowles GV-32830 Quad BA Driver

Csatlakozó, egyéb körítés ízlés szerint, driverrel sem kell egyetérteni, TWFK és HODVTEC combo cucc, én egy Shure klón házban gondolkoztam rajta, hogy ha sok szabadidőm lesz, és unatkozás, akkor berendelem a kupacot építgetni és hangolgatni, de most az aktuális dróntörvény felülvágta a tervet, és inkább abból építek egy még könnyebb versenygépet, amit bele lehet zsúfolni a játék kategóriába.

(#87835) Tulku válasza nqmad (#87833) üzenetére


Tulku
veterán

Microsonic épít...de ha rám írsz, esetleg tudok tanácsot adni...

(#87836) nqmad válasza Tulku (#87835) üzenetére


nqmad
csendes tag

Köszönöm mindkettőtöknek!
Tulku-nak írtam is...

(#87837) weres78


weres78
senior tag

Sziasztok!

Jelenleg SM E50-et használok, szeretem.
Viszont kellene egy másik füles, ami nagyon apró, hogy szinte eltűnjön a fülemben,és a hangja is szép... Ez utóbbi fülest elalvás előtt (közben) használnám, emiatt kellene az apró méret, hogy kevésbé legyen kényelmetlen a párnán.
Tudnátok ilyet?
Max 50.000 ft-ig.

(#87838) RetepNyaraB válasza weres78 (#87837) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Zero carbo tenore? Óccsóé... Többit eliszod.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#87839) -NoVa- válasza RetepNyaraB (#87838) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mindamellett, hogy apró, én nem tudok benne oldalt feküdni, pont annyit ront a szögén a feszítés, hogy leblokkolja a hangot. Plusz, driver flex, és a csatlakozás környékén megtörésre hajlamos kábel sem annyira alváshoz való. Én valami TWS earbudra szavaznék, az nem tekeredik nyakra.
Az egyetlen IEM, amiben eddig többször is elaludtam, és kényelmes/működik párnán, és jól is szól, az a Tin P1, de az megfelelő forrással együtt jócskán túllóg az árkategórián.

Ha meg mindenképp vezetékes kell, akkor egy pár dolláros klasszikus earbud sokkal inkább egészséges és kényelmes. 15$ környékén Faaeal Rosemary pl nekem bevált, a hangja is jó, a kábele kifejezetten minőségi szövetburkolatos:

(#87840) weres78 válasza RetepNyaraB (#87838) üzenetére


weres78
senior tag

Köszönöm szépen, kipróbálom!
Ha nem jön be esetleg, akkor kipróbálom majd a Tin P1-et.
-Nova-, mit értesz minőségi forrás alatt?

Köszönöm szépen mindkettőtöknek! :R :R :R

(#87841) -NoVa- válasza weres78 (#87840) üzenetére


-NoVa-
őstag

Planar, úgyhogy nem szól szépen egy telefonról, átlagos/átlagosnál erősebb dongleről sem, illetve az erősítő karakterisztikája sem mindegy neki. Csöves cuccokat kedveli, pár extrémebb hordozhatóról is egész jól szól, de a legtöbbről erőtlen.

És mellé warning, ez nekem kényelmes, az nem jelenti azt, hogy másnak is ugyanannyira. Sógornak pl nem, ő Westone-al alszik el rendszeresen.

Ez a lefekvés előtti zenehallgatós ágybavivős planar setupom:

FiiO Q3 erősítő, Qudelix 5K LDAC BT forrásról hajtva.

(#87842) weres78 válasza -NoVa- (#87841) üzenetére


weres78
senior tag

Ilyet meg sem merek hallgatni. Anno volt egy yamaha házimozim (normális rendszer, nem műanyag) . Nagyon szerettem, mutattam a barátaimnak is milyen jó. Aztán elmentem egy házimozi stúdióba. Meghalgattam a mostani rendszeremet, és azóta nem hallgatok mást. Mert akkor ez szar lesz. Szóval jó ez a s10+ és az SM, mert aztán megint ott tartok majd, hogy x00.000 ft hogy ne fanyalogjak... :C

Köszönöm szépen az őszinteséget és a segítséget! :R :R :R

(#87843) RetepNyaraB válasza weres78 (#87842) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Még kleinlaut hozzáteszem, mert nem bocsátkoznék semmilyen vitába NoVával, hogy nekem driverflex nem volt a Zeroban és a madzagja bár gagyinak tűnik, 3 évig elég jelentős strapának volt kitéve (fülből kitépés, elalvás utáni gyötrelmek, tekergetés) és meg se nyikkant (over ear használtam, mint minden fülesemet). Valóban blokkolódhat a hangja ha ráfekszel és ilyen szempontból egy earbud jobbnak tűnik, de az meg kieshet az első mozdulatnál. Nem beszéllek rá és biztos van jobb megoldás.

[ Szerkesztve ]

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#87844) -NoVa- válasza RetepNyaraB (#87843) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az aktuális Tenore-m megvan talán 6 éves is, over-ear használtam, és új korától toltam némi plusz ragasztót a kábel tövébe a fülescsatlakozásnál, mert az elődök ott törtek meg egy-egy éven belül. Szóval igen, kis szerencsével lehet azért tartós. Driver flexhez kell nagyon pontos illeszkedés, nekem apró tippel mélyre dugva előfordul vele, de ez inkább párnán oldal fekvéskor lenne lényeg.
Viszont kicsi, olcsó, és lezenéli az E50-et simán, szóval mindenképp profit :)
Vitába bocsátkozni meg szabad, sőt kötelező, arra jó a sokféle tapasztalat.

Ez már sajnos évek óta eltűnt az aliról, pedig ennél kisebbet nem tudnék mondani:

[ Szerkesztve ]

(#87845) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Hosszú üllepített csillapított, kezdeti elképesztő lelkesedést objektívre üllepített Mangird Tea vélemény:

Fenomenális.

Bővebben, mindent tud, amit a többi fülesemben egyenként kiemelkedőnek tartok, és mindezt kicsit jobban. Dinamikus, telt, és feszes basszusa van, mint az FH3-nak, de sokkal teljesebb, kiegyensúlyozottabb középtartománnyal.
Preciz 3D tere van, mint amit a Periodic vagy a Tape Pro nyomokban már mutatott, de lényegesen jobban, pontosabban teszi.
Kényelmesebb, jobban illeszkedik, és jobban izolál, mint a Legacy 3, valamint hasonlóan mentes az 5-7k régió túlzásaitól, hangosan sem válik harsánnyá.

És legfőképp könnyed, semmit sem mos el, és mindent képes egyszerre jól elkülöníthetően megszólaltatni, mint a P1. Ezt kerestem, egy, a P1 hangolását rendes, nem túltolt basszussal hozó könnyen hajtható hordozható, hibáktól mentes hibrid.

Eartip és forrásfüggően sokféle hangra képes.Rövidebb, széles nyílású tipekkel egészen komolyan közéhangsúlyos lesz, teljesen az énekest teszi dominánssá. Teljes meglepetés volt, hogy nálam egy hosszú, dupla tippel a legjobb, teljesen kiegyensúlyozza. A BTR5-tel, vagy a FiiO Q3 basszuskapcsolójával megdobva kicsit/kicsit jobban mélyemelt, kapcsoló nélkül, vagy a Qudelix 5k-val, ES100-al természetes marad.

Szóval összegezve ez a legjobb fülesem, egyértelműen és tisztán. A P1 et nem érzem mellette komoly visszalépésnek, ha hallain akarom, hogy hozzámszólnak, ez a páros minden igényemet teljesíti. A többi megy egyelőre fiókba.

(#87846) weres78


weres78
senior tag

Sziasztok, újra.

Arra gondoltam, kipróbálnék egy "erősítőt", vagy az itt a DAC? Tudatlan vagyok a témában.
Azzal azért nagyjából képben vagyok - legalábbis azt hiszem - milyen útra teszem a lábam. A házimozi világából tudom,,hogy kell egy jó forrás, egy jó erősítő és jó hangfalak + kábel, akusztika, lábak és még...
Szeretném kipróbálni hogy a jelenlegi "rendszeremhez" mennyi pluszt ad egy erősítő. (jelenlegi rendszer egy Samsung galaxy s9 plus és SM E50 :))
Szerintetek van értelme 50000 Ft környékén vásárolni egy erősítőt? Egy BTR5 például még alatta is van a keretnek...
Számíthatok itt valamilyen előrelépésre?
Tisztában vagyok vele hogy ezután jön majd a jobb forrás illetve a jobb fülhallgató is. De első lépcsőben az erősítőre gondoltam. Mi a véleményetek?

[ Szerkesztve ]

(#87847) s4tch válasza weres78 (#87846) üzenetére


s4tch
veterán

DAC: átalakítja a digitális jelet analóggá. Erősítő: felerősíti a DAC által előállított jelet. Neked mindkettő kell, ha jobb minőséget szeretnél, mint az az analóg jel, ami kijön a Samsungból (és ami egyébként annyira nem is rossz, ha jól rémlik, az S9 Plus egész kulturáltan szólt).

BTR5 jó lehet, de fogod hallani, hogy az eszköz többet tud, mint a fülhallgató. Ott már az E50 lesz a szűk keresztmetszet.

(#87848) kutyek válasza weres78 (#87846) üzenetére


kutyek
senior tag

Engem ezért itt meg fognak kövezni, de azért csak leírom:
- milyen appot használsz zenehallgatásra? Ha nem Poweramp Pro vagy USB Audio Player Pro (vagy hasonló, hi-res API-t használó player), akkor először hallgasd meg valamelyiket. UAPP 20 perces próbaverzió elérhető, Poweamp Pro sztem okosba' is fellelhető. A lényeg, hogy bármelyiket próbálod, ún. "internal hi-res audio" uzemmódban hallgasd. Ha kell, szívesen segítek a beállításokban, korábban S7 / S7edge topikban többször írtam már róla.
Ahogy s4tch is írta, a következő lépés a füles lesz, kb. 30k körül (akár használtan) már sokkal jobbakat kapsz, mint a SM.
Én az S9-et UAPP-al, RHA T20 fülessel "hallgattam össze" egy quad DAC-os LG-vel pár napig (mobil audióban etalon) hi-fi / uhq uzemmódban, sok-sok lossless zenével, óriási csendben, és elhanyagolható (nulla) különbséget észleltem. Emiatt pl. nem külső DAC-ot vettem az S9-hez, hanem a fülhallgatót upgrade-eltem (most FiiO Fh5).

[ Szerkesztve ]

(#87849) RetepNyaraB válasza kutyek (#87848) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

csak halkan: "quad DAC-os LG-vel " ott a dedikált erőlködő az érdekesebb, nem a dac. Ugye kell neki 50Ohm, hogy beinduljon, ezt mókolással el lehet érni, ha a füles kisebb impedanciájú. Mindjárt érezni a difit (mármint a sima vs. erősített módhoz képest. Nekem nem volt szerencsém S9-cel összehallgatni)...

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#87850) kemcso válasza kutyek (#87848) üzenetére


kemcso
Ármester

"quad DAC-os LG" csak telefonos összehasonlításban jó, de az sem éri el egy középkategóriás ajánlott DAP lejátszó szintjét bármennyire is próbálják elhitetni ;)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.