Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#87501) -NoVa- válasza Tulku (#87499) üzenetére


-NoVa-
őstag

Csak a 4-8k az érdekes, a többinél csak próbáltam az ES100-on utánozni a BTR5 alját és tetejét, visszafogott sikerrel.

Elöl-hátul cserélhető/levehető a szürő, másik kábelt sem próbáltam még, eartipekkel is lehet variálni, ha valami beválik, majd dokumentálom jól.

(#87502) -NoVa-


-NoVa-
őstag

És amikor 5dB-re finnyáskodok...

(#87503) laleeee válasza -NoVa- (#87502) üzenetére


laleeee
őstag

Erre mondtad hogy széles lapos hangkép, semmi előrelépés.. miféle görbe ez :Y

(#87504) -NoVa- válasza laleeee (#87503) üzenetére


-NoVa-
őstag

(#87505) laleeee válasza -NoVa- (#87504) üzenetére


laleeee
őstag

Naugye

(#87506) Tulku válasza laleeee (#87500) üzenetére


Tulku
veterán

BA-nál nyilván ezer ötletem volna, amiket itt látok azok nagy része a "hányjunk be valamit egy 3D-s testbe gyártsunk belőle 2 hónapig a gyártósoron, majd adjuk el amennyit lehet" kategória (mindenkitől elnézést kérek akinek szívügye az aranyásás).
Ha DD (Nova utalt rá, hpgy lyukak vannak itt ott) akkor gyakorlatilag lilám sincs, nyilván a membrán kivitelezése, anyaga, behelyezése ott a mérvadó...

Ti is írtátok (én nem ismerem) ....a Periodic BE egy viszonylag jó füles....lehet kicsit ragasztgatni, tip-et cserélgetni, de alapvetően jó...na itt kellene akkor szerintem meghúzni egy határt, tehát ami ez alatt szerepel azzal hosszú távon nem foglalkozni (vagy megírni, hogy NE!....amit jelen esetben Nova nagyon ésszerűen le is írt).

Sajnos a kincsvadászat rendre nem vezet eredményre, gyakorta trombitarezet talál az emberfia arany helyett...de hát ilyen ez a popszakma ;]

(#87507) Tulku válasza -NoVa- (#87502) üzenetére


Tulku
veterán

Nem hiszem, hogy épeszű fejlesztő ilyen frekimenetet jóváhagyna miután kimérte Couplerrel...itt valószínű ilyen csekélységekkel nem foglalkoztak :Y

(#87508) laleeee válasza Tulku (#87506) üzenetére


laleeee
őstag

De ha minden chifi füles sz'r, akkor miért nem állítasz nekünk elő egy szuperjót megfizethető áron ?

(#87509) laleeee válasza laleeee (#87508) üzenetére


laleeee
őstag

Mondjuk úgy látom hogy annyira nem olcsó a cucc bele[link]

(#87510) Tulku válasza laleeee (#87508) üzenetére


Tulku
veterán

Mi a megfizethető ár és mi az olcsó?
Ezek mindenkinél mások, tehát eléggé szubjektív ügyek ezek...
Az emberek 97-99%-a megmarad ezeknél, vagy még rosszabbaknál, azoknak teljesen hiábavaló mindennemű érvelés, a többi pedig járja a saját útját - mint it is - aztán a lehetőségeknek úgyis a pénztárca és az életük szab határt...

(#87511) laleeee válasza Tulku (#87510) üzenetére


laleeee
őstag

Egy ilyet mint ez a shanling, mennyiből tudnál kihozni, hogy egy kis hasznod is legyen rajta ? Oldalanként három sonion

(#87512) kemcso válasza laleeee (#87508) üzenetére


kemcso
Ármester

Ezek azért megfizethetőek mert nincs komoly mérnöki munka mögöttük, pont az történik amit Tulku ír: "hányjunk be valamit egy 3D-s testbe gyártsunk belőle 2 hónapig a gyártósoron, majd adjuk el amennyit lehet". Nézz meg egy Westone W30-at mennyibe kerül (hogy ne keresgélj 500$), egy 64audio A3e (hogy ne keresgélj 700$) és így tovább. Kb ez az az ár, ami mögött van tervezés, tesztelés, gyártás, marketing költség + a végén haszon.

Aranyat lehet és érdemes ásni, így esett ki a sok fos közül a EZAudio D4, Bosshifi B3 stb, de el kell fogadni hogy a többség réz lesz vagy még az se, kavics.

(#87513) vicze válasza kemcso (#87512) üzenetére


vicze
félisten

64Audio marketing költségét megnézném. ;] Na pont annyi mint a kínaiaknak. :P

(#87514) s4tch válasza vicze (#87513) üzenetére


s4tch
veterán

Rendszeresen találkozom a hirdetéseikkel fb-n és instán is. Ez sincs ingyen: https://www.64audio.com/pages/artist

(#87516) kemcso válasza vicze (#87513) üzenetére


kemcso
Ármester

Marketingköltség a honlapkészítés is, meg az is hogy megjelennek kiállításokon is :D Ezek sem jellemzők a kínaiakra :))

(#87517) -NoVa- válasza laleeee (#87508) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem mind szar, de sok kockázatos, mindenképp szerencsejáték. Lásd pl az Urbanfun YBF-ISS014-et, ami nekem még mindig egy eléggé jó vétel 60$-ért, és nagyon közel áll a BE-hez, meg az FH3-hoz. És megvan a kockázata, hogy szarabb MMCX van benne, és kicsit megdobja az árát még egy TripoWin Zonie draút pl, ami azoknak szokott működni, akiknek az alap kábel nem.
De a BL03-mal is meg kellett dolgoznod kábel és eartip vonalon, mire rájöttél, hogy imádod. Ok, ott nincs kifejezetten minőségbiztosítási hiba, csak nem kéne annyi szemetet csomagolni fölöslegesen a fülesek köré.

És akkor a Legacy 3, amiből te vagy hibásba futottál, vagy teljesen inkompatibilis a füleddel a kialakítása, ha nem volt nálad rendes basszusa. Az én első, korai szériás darabomnál is volt a két oldal hangja között egy 1kHz-es darabon némi eltérés, de nem annyi, hogy reklamáljak, postázzak, várjak.
Az újnál semmi, és imádom. Ránézésre, tapintásra is már jobb anyagból van a váza, a hangolása viszont nem változott szerencsére. Ez pont a Westone W30-al összehallgatva is igencsak jó füles, és jól megmutatja, hogy mennyit lehet spórolni a minőségbiztosításon meg a fejlesztésen. A ThieAudio leginkább úgy fejleszett, hogy néhány kulcsembert innen-onnan elcsábított jó pénzért, majd a tudásukat összeömlesztve gyorsan összerántottak egy komolyabb modellpalettát minden árszinten, általánosan bevált megoldásokat egybemixelve.
Viszont hiába dícsérik a Clairvoyance-t annyira, mégiscsak 700$-ért már nem körülményesen garanciáztatható dolgokat vesz az ember óvatos bizalmi viszonyra alapozva,

(#87518) -NoVa- válasza kemcso (#87516) üzenetére


-NoVa-
őstag

Megjelennek azok, makroobjektívekkel, teleobjektívekkel, meg jegyzettömbbel, diktafonnal, csak nincs rajtuk névtábla meg céglogo :D

(#87519) vicze válasza kemcso (#87516) üzenetére


vicze
félisten

Pedig nagyon el szeretnék egyszer jutni CanJam Shenzhen/Sanghaj/Szingapúr kiállításokra. (utolsóra talán 2022-ben...) Hidd el ott van nagyon sok "kicsi", mivel helyben van nekik.
64Audio amúgy csak US-ben van jelen kiállításokon, mindenhol máshol csak a forgalmazóik vannak. :( Pár éve jártak máshova is de nem érte meg nyilván.

FB és társai elég kis költségek mert nagyon célzottan lehet az emberek megcélozni vele.
Amúgy ezeket a kínaiak is csinálják, csak a régióban nem vagyunk kitéve ezeknek.

(#87520) -NoVa- válasza Tulku (#87506) üzenetére


-NoVa-
őstag

"Ha DD (Nova utalt rá, hpgy lyukak vannak itt ott) akkor gyakorlatilag lilám sincs, nyilván a membrán kivitelezése, anyaga, behelyezése ott a mérvadó..."

Low-voltage elstat, valami hibrid okosság a DD és az elektrosztatikus között. Jobb, mint az olcsó DD-k, nem jobb, mint a planar, de cserébe 200mW már kihozza belőle amit kell.

És jó is, hogy szidtam, legalább lecseréltem a csövön lévő szűrőket a másik hozzá adott párra, ami ránézésre semennyire nem különbözik, de alapos nagyításnál azért más a fémrács szerkezete... És ennyi kellett a magasainak az elviselhetőséghez, Lalee megnyugodhat :D

(#87521) Tulku válasza laleeee (#87511) üzenetére


Tulku
veterán

Olyat mint ez biztosan nem adnék ki a kezeim közül... ;]
3 armatúrás van, nyilván ez nem eladási, marketing topik, de nem ennyibe kerül...(mennyi ez pontosan?)
Teljesen más hangolás, más ügy...nyilván lehet egyénre szabottan is tervezni...minden megoldható...kicsiben a nagyobb bekerülési összeg mellett nagyon nagy előny az egyénre szabhatóság pl...ez egy 64audionál sem lehetséges, max ha szétkapom a shellt és áthangolom a váltót, csövezést, dampereket (tkp egy másik fülest készítek belőle...)
Most készítettem személyre szabott fülest, ott az egyik elvárás az 50+ ohmos rezisztancia, mert LG dac csak akkor kapcsol be vagymi...ez nyilván eltekerte az eredeti frekit, ezt hozzá kellett hangolnom...

(#87522) laleeee válasza Tulku (#87521) üzenetére


laleeee
őstag

170 $[link]

(#87523) -Skylake-


-Skylake-
addikt

~ másfél órája megjött a Periodic Mg és Be. Még nagyjából semmit nem mentek , szóval a hangjáról még nem jelentenék ki semmi komolyat ( egyébként így nyersen is nagyon jók, az Mg-vel jobban tetszik mondjuk egy Mumford , a Be-vel meg minden más zene)
Viszont az építés minősége maximum egy gyenge 3-as szerintem. Maximum.
Persze egy szavam nem lehet , 52 ezer forintot fizettem a kettőért egyben , de mondjuk ha teljes áron kellett volna megvennem a Be-t ( ~ 400+ dollár szállítással , vámmal, áfával l) , akkor most nem ide írnék, hanem a Periodicnak , hogy hogy kívánja rendezni a termék visszavásárlását. Ne értsen félre senki , nem tragikus , csak kicsit bántja a szemet, hogy mellérakva az FH3-am (ami bolti áron 1/4-e a Be-nek) építési minőségben/anyagminőségben konkrétan fényévekkel van a Be felett (meg persze az Mg felett is).
Nem is tudom mihez tudnám hasonlítani ezt a fülest. Olyan , mint a fehérjepor : nem néz ki jól , igazából nem is finom, de a fehérje bevitelének a legtisztább módja. Na ez ugyan ez , nem tűnik minőséginek , nem érződik rajta , hogy több ér mint 43 dollár , de a hangja sokkal komolyabb mint a megjelenése. Csak hát azért... Ez egy 400 dolláros füles akkor is. Úgy volt becsomagolva, hogy a gyors kötöző megnyomta a kábelt több ponton is , mindkét fülesnél , nagyon puha gumi. Ez is olyan dolog , hogy oké , rendesen szól és nem "sérült" a kábel , de na... ne már.
Szóval jelenleg felemás, maga a termék meg a QC Periodicnál szerintem nagyon nem , a hangja meg már most is nagyon jó és szerintem még csak jobb lesz.

"Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

(#87524) xabolcs válasza dni (#87493) üzenetére


xabolcs
őstag

Szia!

VE Monk plus-om nincs, Fenguru TC200-am van (#87235) (meg persze BLON-BL05 es Jade Audio EA3 is, de ezek eggyel fentebbi arkategoriaban vannak), direkt mikrofonost rendeltem. Nagyon jol hallanak! :K

Hosszu kabel erdekeben pedig (ahogy a tobbiek is javasoltak) toldot hasznalok:

Van belole 5 meteres is, en csak 1 meterest rendeltem.

[ Szerkesztve ]

aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D

(#87525) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Yinyoo 4 core 5N UPOCC Single Crystal copper, akciófigyelőbe be lehet tenni, 25-30$ környékén lecsapva érdemes beszerezni..

(#87526) laleeee válasza -NoVa- (#87525) üzenetére


laleeee
őstag

Nagyon szép darab, nekem is figyel egy valahol Hollandiában. Hangügyileg nyújt valamit ?

[ Szerkesztve ]

(#87527) -NoVa- válasza laleeee (#87526) üzenetére


-NoVa-
őstag

Pont mint az LSC08. Súlyban, tapintásban, minőségérzetben lényegesen több, mint pár 30$-os alternatíva, hangban kevesebb az eltérés. Nem nulla, de szinte elhanyagolható.

(#87529) laleeee válasza -NoVa- (#87527) üzenetére


laleeee
őstag

Ez a SPC verzió is tetszik de ennek már nem nagyon szoktak engedni az árából [link]

(#87531) kemcso


kemcso
Ármester

Privátban intézzétek...

(#87532) BT86


BT86
tag

Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fülhallgatót? Szeretnék nagyjából best buyt venni, de elvesztem a sok típus és ellentétes vélemény között :DDD
19 éves unokahúgomnak lenne ajándékba, neki még valószínűleg számít, hogy ismert(ebb) márka legyen.
Egyéb kritériumok: Vezetékes, mikrofonos és fekete legyen.
Árban 10.000 körül gondolkoztam, de valamelyest rugalmas lefelé és felfelé is, inkább az ár/érték arány ami fontos.

(#87533) kemcso válasza BT86 (#87532) üzenetére


kemcso
Ármester

Egyrészt összefoglaló, másrészt gondolom Mo-ról kéne... + Ennyiért ismertebb márkából nincs olyan, ami ajánlott is lenne. Ha márkát akarsz venni, akkor abban nem nagyon tudunk segíteni.

(#87534) BT86 válasza kemcso (#87533) üzenetére


BT86
tag

Oké! Köszi!

(#87535) laleeee válasza BT86 (#87534) üzenetére


laleeee
őstag

Ez csajnak nem rossz, igaz hogy ezüst-fekete [link]

(#87536) pulutodurumo


pulutodurumo
őstag

Tegnap jött egy Blon BL 01. Egész jó. Telefonról kicsit dünnyögős, lapos. Egy fika erősítővel (Topping NX1S) már alakul. A legalja van kicsit megemelve, nem bántó. Közepe semmi különös, elég jó. A magasait valahova a jó, és nagyon jó közé tenném. Persze kategóriáján belül.
Alapvetően tök normális hangú, hosszan hallgatható, kényelmes (nekem). Jó nehéz a fém ház miatt, de fülben ez nem tűnik fel. 20$ alatt vettem, annyit simán megér sztem'.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#87537) laleeee


laleeee
őstag

Hát azért ez 17 dollárért eléggé rendben van, tipikus blon sound, maradt a fun factor,tényleg egy kicsit technikásabb mint a bl03, tökéletes fit. Ez már nem lehet véletlen :)

(#87538) Hoffer


Hoffer
őstag

Sziasztok,

Páromnak keresek hallójárati fülhallgatót, aminek nagyon jó a mély hangzása.
Előny ha mikrofonos, leginkább zene hallgatásra használja.
Normál kialakítású jack vagy lightning kialakítás kellene.
Árban teljesen mindegy, kb 20-30k-ig.
A lényeg a basszus

:R

(#87539) kemcso válasza Hoffer (#87538) üzenetére


kemcso
Ármester

Összefoglalót elolvastad?

(#87540) Hoffer válasza kemcso (#87539) üzenetére


Hoffer
őstag

igen

(#87541) kamikaze7 válasza Hoffer (#87538) üzenetére


kamikaze7
tag

Ebayrol lehet beyerdynamic DX160 IE rendelni open boxban kB. 9e Ft, basszusban nem lesz hiány , jó kis basshead füles

(#87542) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Üdv mindenkinek!

Rock Zircon fülhallgatót használok, és nekem bejött, viszont a kábelével baleset történt: kisfiam kipróbálta rajta az ollót... Van valami hasonló ajánlott füles, ami nem rosszabb és nem drágább? Összefoglaló 5000 Ft-ig, vagy van más bestbuy?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#87543) kamikaze7 válasza pocokxx (#87542) üzenetére


kamikaze7
tag

Az utódja a rock Obsidian elvileg szintén jó

(#87544) jegenye77


jegenye77
addikt

Újra kérdeznék :F Nem maradtam sokáig nyugton :B
Adott a qudelix 5k és a FiiO FH3.
Forrás az egy Huawei p30 pro lett amin most már nem spoty hanem tidal hifi van.
Gyári FiiO FH3 kábelt kicseréltem egy FiiO LC-3.5C re.
Korábban lett említve, hogy egy 2,5 balanced kábellel még többet ki lehetne hozni a cuccból.
Qudelix en van is ilyen kimenet.
Kérdésem az lenne, hogy mennyivel lenne jobb, mennyit jelentene egy ilyen kábel?
Ha érdemes kicserélni akkor melyik típusra?
Akár egy 40 euró körüli 2,5 es balanced kábel is jobb lenne mint mondjuk a jelenlegi FiiO LC-3.5C ?

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#87545) kemcso válasza jegenye77 (#87544) üzenetére


kemcso
Ármester

Pont 11.987%-val :D
Viccet félretéve: nem lehet megmondani előre, hogy az adott eszközön a balanced kimenet hangja mennyivel lesz más, mint az unbalancedé (elvben más jelút, más erősítés, stb is lehet így akár olyan változást is hallhatsz, mintha egy teljesem másik eszközről hallgatnád).
Ki kell próbálni...

(#87546) -NoVa- válasza jegenye77 (#87544) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ha kicsit türelmes vagy, megmondom. Kábel van bőven, az 5K meg 2-3 napon belül ideér, aztán kipróbálom azon mindkét kimenetről, az relevánsabb, mint más forrásokról összevetni.

(#87547) pulutodurumo válasza pocokxx (#87542) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Emlékeim szerint, a Zircon egy brutál V hangképű füles. Nem tudom most mi olyan. De ebben az olcsó kínai kategóriában a Blon 01 szerintem jó. Nem olyan durva mint a Rock, de nem is lapos.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#87548) funkmester


funkmester
aktív tag

Store.hifiman oldalon, ha azt irja, hogy csak europaba kuldik ki egy adott termeket, akkor nincs behozatali koltseg?

(#87549) jegenye77


jegenye77
addikt

Oké!köszönöm.
Megvárom mit mondasz :)

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#87550) kemcso válasza funkmester (#87548) üzenetére


kemcso
Ármester

Ha erről beszélsz, akkor ez usa: [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.