Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.

A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#89009) gerii


gerii
addikt

Independence Day: Resurgence

Szinkronosan, lapos verzióban néztem meg a művet, kicsit tartottam Emmerichtől az elmúlt pár filmje miatt. Elég meghökkentő volt látni 20 év után a régi arcokat, karaktereket, mivel ennyi idő alatt gondolom mindenki egy kicsit tovább viszi fejben a történetet bármilyen filmről is legyen szó. Így tettem én is, és ezt a sok képzelgést így hirtelen lesokkolva a moziban, törölte az agyacskámból a movie. Szóval fejfájással indult, és elég durván a történet közepébe csaptak, Föld, új cuccok, alienek, űr, Hold, fegyverek, és az ismerős arcok. Őket nagyon jó volt látni, Levinsonékat különösen, de az elnök és a doki is újra tündököltek. Az új, fiatal gárda annyira nem kötött le, az első rész megjelenésekor még gyerek voltam, így most az újoncok fiatalabbak nálam, ami elég fura érzés; értem én hogy nekik szól főleg ez a film (a folytatás reményében), de egy kicsit túllőttek a célon szerintem. Főleg hogy a régiek hullottak mint a legyek. Will Smith-t innen is üdvözlöm, egy idióta hogy nem vállalta el a szerepét.
Szóval a film gyorsan beindul, a felvezetés egyben a gyorstalpaló is, nincs olyan szép nyugodt karakterbemutatás mint az elsőben eredetiben, így rövid is lett a játékidő. Gyorsan történnek a dolgok, kapkodtam a fejem, pedig pont az ilyen filmeket kellene kiélvezni, az űrhajókon szemlélődni, stb. Az ellenséges hajó megjelenése viszont olyan ütemben jött, hogy baromira izgultam, ezáltal igazi megszállós élményem volt, mint 20 éve. Sajnos csak 1 hajó jött, így a földieket terrorizáló jelenetek kimaradtak, pedig azok adták meg az eredetiben a hangulatot.
A kép, hang rendben volt, a CGI pazar lett, viszont sokat merítettek az Ender's Game-ből, a kis hajók kinézetre, illetve a végső jelenetben az alakzatuk is hasonló volt. Na meg persze a kapták/királynő is elcsépelt szerintem (mi a francért húztak el a bazi nagy hajóval, miközben az afrikaiak meg 10 évig harcoltak egyedül???)
A történet így egy kicsit felemás lett, viszont a folytatás überfasza űrcsata-sci-fi lesz, amihez hasonló film még nem nagyon volt.

Az elsőhöz nem ér fel, de jó látni a továbbvitt történetet, szereplőket, és a folytatással talán egy újabb franchise is eljöhet, ami nem fog ártani ebben a posványban.

42

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Filmvilág (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.