Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8651) baphomet válasza duvi (#8650) üzenetére


baphomet
senior tag

Sajna nem igaz. Az ugyanúgy az "eredő" local reput mutatja. A baron - viscount lépésnél direkt figyeltem, végig allied-ot irt a mission summary-n is, végül mégis kaptam ranking missiont.

Egyvalamiből lehet biztosan következtetni arra, hogy az alfrakcó felé még nem vagy allied, ha van "this faction dosen't trust you enough" miatt nem vállalható küldetésük a bulletin boardon. Persze, ha épp nincs az még nem jelenti azt, hogy allied vagy, csak éppen nem dobott olyat a gép.

(#8652) duvi válasza baphomet (#8651) üzenetére


duvi
nagyúr

Valami zavar van az erőben...Múlt héten léptem négy rankot a birodalomnál (baronig mentem el). Direkt néztem az alfrakció questleadásnál az aktuális repumat és nálam rendesen jelezte, hogy neutral, friendly, allied.

(#8653) baphomet válasza duvi (#8652) üzenetére


baphomet
senior tag

Nem lehet, hogy korábban azt helyi frakciót magadra haragítottad? Én Lugh-on voltam a globális szövetséges státusz ellenére csak semleges a helyi Fed frakcióval, amikor a háborúban több millió credit értékben irtottam ki a hajóikat.

Aztán lehet, hogy igazad van, és benéztem. Sebaj, ma majd megkeresem legeldugottabb Emp rendszer legcsicskább frakcióját, akik még híremet sem hallották, és meglátjuk mi lesz.

(#8654) duvi válasza baphomet (#8653) üzenetére


duvi
nagyúr

Több rendszerben jártam a 4 szintlépés alatt és emlékeim szerint működött. Én is visszaugrok a birodalomba és megnézem még1x a tuti kedvéért. Legalább megcsinálom Viscountig a rankomat :D

(#8655) baji válasza duvi (#8650) üzenetére


baji
tag

Köszi, majd megnézem ha leadtam egy küldit. Azért írhatná rendesen is ne kelljen ennyit sakkozni hogy hová menjen az ember.

(#8656) baphomet


baphomet
senior tag

Mit láttak szemeim? A néhány héttel ezelőtti hírlevélben linkelt Fangs képregénynek, már készültek újabb részei. Nem kevésbé jól sikerült darabok azok sem.

(#8657) Dzsek


Dzsek
tag

No, beszállok én is a fotózgatásba (rettegj Titusz :D): kinéztem magamnak egy egész szép kanyart a Galaxisba. Ma/holnap este indulok :)

Az első megálló az NGC 7822, ahol csak fekete lyukak vannak, utána pedig az Észak-Amerika-köd. Innen vagy visszatérek egy állomásra lepakolni és indulni tovább a Lagúnához, majd a Trifid-hez, vagy egyből megteszem ezt a távot.

A Trifid-től a Galaxis közepe a következő megálló, onnan viszont kénytelen leszek visszajönni, mert azért az már távolság.

A legvégső cél, a csillagrendszer másik oldalára eljutni.

A terv az, hogy a ködben találhatóakon kívül nem szkennelek rendszereket, csak azokat, amelyeknél megállok tankolni (kb. 150 fényévet bír a gépem). Ha ott van lakható bolygó, azt megnézem magamnak detailed surface-szel is.

"Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény visszanéz rád." - Friedrich Nietzsche

(#8658) Íjász001


Íjász001
tag

Sziasztok!!!!

Teljesen új vagyok ebben a játékban. Segítségre lenne szükségem. Vettem a játékhoz egy Thrustmaster TFlight HotasX játékirányítót. A beállításában kellene segítség.
Előre kösz!!!!
Hali

Íjász

(#8659) baphomet válasza Íjász001 (#8658) üzenetére


baphomet
senior tag

Bővebben? A játék tartalmaz alapból ehhez a típushoz előre beállított kiosztást. Tény, hogy közel sem optimális, de kiindulásnak jó, aztán meg ízlés szerint személyre szabhatod.

Az én javaslatom, hogy a gázkaron elöl lévő billenő tengelyt használd shiftnek, így megháromszorozhatod a maradék gombokra kiosztható funkciókat.

(#8660) baphomet válasza baphomet (#8659) üzenetére


baphomet
senior tag

A saját néhai kiosztásomat meg nem tudnám rajzolni neked, de meríthetsz ötleteket eképpen is.

[ Szerkesztve ]

(#8661) orientcx válasza baphomet (#8653) üzenetére


orientcx
őstag

Jól értem, neked csökkent a repud valakinél a Combat Zone dolgaid miatt? Én a birodalomnak egy CZ-ben pontosan 786 db géperejű járművét selejteztem le mintegy 18 milliónyi bond értékben, de nemhogy nem csökkent a repum, de még csak egy pici lefelé mutató kis nyilacskát sem eredményezett ez az amúgy valóban barátságtalannak tűnő eljárás a részemről. De jelenleg össz 1799 db hajó szárad a lelkemen(41 milla), és ezen valahogy senki nem húzza fel magát.(talán a felsőbb köröknek hajóépítő üzemeik vannak, és így megy a bolt) Ha a helyi bűnözőket "lefejvadászkodom", na azok hamar berágnak(de az meg csak jó, mert ha Hostile vagyok, akkor nem nekem kell ID-znem, hanem kiszednek ők)
Mellesleg a rangnak a hajóvásárláson kívül nem nagyon látom jelentőségét, márpedig ez engem a legkevésbé sem motivál, tudnék tanácsokat adni a Birodalomnak, hogy melyik nyílásába tömködje bele magának a Clipperét(majd legközelebb meggondolják, milyen szélesre tervezik a hajtóműveket rajta, hehe)
Én meg legfeljebb köznépi státuszban, útmenti kifőzdékben fogok virslit zabálni az Empire-ben, ahogy egy magamfajta jöttment bugrishoz illik. Persze, ha összefutnék veletek, Baronokkal, meg Viscountokkal, akkor természetesen tisztelettudóan megsüvegelnélek benneteket, mielőtt még deresre húzatnátok... :B

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8662) duvi válasza Íjász001 (#8658) üzenetére


duvi
nagyúr

Szia!
Üdv a játékban és a fórumban!
Ajánlom figyelmedbe a fenti Téma összefoglalót és az EDHU oldalát, ahol sok hasznos információt találsz!
- A jobb felső keresőmezőt használva, a fórumon belül rátudsz keresni kulcsszavakra. Jelen esetben a hotas x kifejezésre ezeket a találatokat kapod: LINK Így máris csak 140 hozzászólást kell az aktuális kérdéseddel kapcsolatban végigolvasni :)
- Itt egy konkrét Hotas X kiosztás a játék fejlesztőitől: LINK

(#8661) orientcx
Nem mindegy, hogy milyen frakció hajóit amortizáltad tucatszámra a combatzónákban. Ha egyik se tartozott a birodalomhoz, akkor nem is ronthatta le a repudat. A repunak a hajóvásárláson (jelenleg Clipper és Dropship) kívül van még egy fontos szerepe. A zárt rendszerekbe csak engedéllyel lehet bejutni, amihez szükséged van a magas szintű reputációkra.

[ Szerkesztve ]

(#8663) orientcx válasza duvi (#8662) üzenetére


orientcx
őstag

Nemhogy a Birodalomnál, de még csak az adott helyi frakcióknál sem láttam változást, az első nem egész 1000 hajót Chowei Confederation-tól ikszeltem ki, és le se tojták
Talán a sys permit lehetősége egyszer majd rábír a rangszerzésre(bár a legfontosabbat nagyon hamar megkaptam - Solar), ám most inkább csak csavargok. Viszont a Lave systembe mindenképp el kell majd jutnom, mert 1984-ben ottfelejtettem a napszemcsim... ;)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8664) baphomet válasza orientcx (#8661) üzenetére


baphomet
senior tag

A Federation központi bizottsága, vagy mije, le sem tojta a dolgot (baphomet elvtárs jó elvtárs, akkor is, ha a mieinket lövi), de helyi a pártirodán összevonták a szemöldöküket.

Valami cél kell az embernek, én valamikor szeretnék az összes permit birtokában lenni, és ahhoz a gorram Facece belépőhöz kell a ghrófi rang. Nem beszélve arról, hogy a mostani fejvadász CG-t is ott lehet beváltani. RES halászatért bónuszt kapni, meg olyan, mintha azért kapnál csokit, mert szépen megetted az összes tortát. :DD Akarom!

Hihi most látom. Ez mondat a Firefly-ban tényleg elhangzott. És milyen igaz most az ED-ben is:
"Those gorram feds are after us."

[ Szerkesztve ]

(#8665) orientcx válasza baphomet (#8664) üzenetére


orientcx
őstag

Torta, meg csoki??? Sehol egy kis spenót, vagy tökfőzelék? Na oda sem teszem be a lábam! :B
Ja, és abcúg Empire! Éljen a Federation!(most épp ott vagyok)

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8666) baphomet válasza orientcx (#8665) üzenetére


baphomet
senior tag

A te aszteroidamezős ténykedésed gasztronómiai megfelelője talán a buggyantott tojás, nem? :)

[ Szerkesztve ]

(#8667) duvi válasza baphomet (#8664) üzenetére


duvi
nagyúr

Firefly! Ha szóba kerül, mindig elkap a harci ideg, hogy mi a jó büdös francért kellett elkaszálni azt a zseniális sorozatot :F :W

(#8668) Diopapa


Diopapa
addikt

Ide is beírom, (az ed.hu-ra már beírtam) hátha itt tud valaki segíteni:

Múlt héten ránéztem, hogyan állnak manapság a régi nagy toolok (pl Sloopy féle) és azt látom, a csillagok helyzetének a meghatározására egy érdekes módszert használnak. Az aktuális naprendszer helyéből 4 másik rendszer távolságát adják meg és ebből számolja ki a rendszer az aktuális naprendszer koordinátáit. Valami jó matekos nem tudja véletlenül, hogy milyen képletet használnak? Mert a saját toolom úgy működik, hogy a szomszédos naprendszerek távolságát kell rögzíteni és ez sok rendszernél macerás, az útvonaltervezője is nagyon belassult már a rengeteg adat miatt, de ha ezzel lehetne csökkenteni az adatbázis méretét, kevesebb adatot kellene bevinni és gyorsabb is lenne.

Köszi a segítséget!

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#8669) baphomet válasza duvi (#8667) üzenetére


baphomet
senior tag

Sovány vigasz, de ez lehet, összejön nekik: Con Man

(#8670) rexsimus válasza orientcx (#8661) üzenetére


rexsimus
aktív tag

Én úgy tudom, hogy CZ-ban nem csökken, DE pl.: RES-ben vagy NAV B-nél már igen. Ezt onnan tudom, hogy kedvenc fejvadász helyemen a helyi frakciónál hostile vagyok, pedig csak gyilkolásztam a wantedes hajójukat. Amit persze a rendszert irányító birodalmi frakció bőségesen meg is honorál. :)

[ Szerkesztve ]

(#8671) orientcx válasza baphomet (#8666) üzenetére


orientcx
őstag

Buggyantott tojás? Ez nem a megfelelő hasonlat, mert az 3 dimenziós, az én hajóm a RES-nél meg előbb utóbb két dimenzióssá válik(eddig már 2x) :((( :O :(((
Talán még egy laposabb salátalevél, az inkább passzol a témához
-
-
rexsimus - Pont így tapasztaltam én is. Bár annyit hozzátennék, hogy a múltkor úgy jártam egy CZ-nél, hogy egy Anakonda operálása közben valami megragadta a figyelmem a tv-ben, és nem nyomtam időben SC-t, és elfogyott a pajzsom. Semmi gond, ilyen van, a konda PP-jéből amúgy is 7% volt már csak. Lecsaptam, és igyekeztem kifelé a sűrűjéből, hogy tegyek egy kört SC-ben, hogy gyorsan visszanőjön a Shieldem. Igen ám, de egy rohadt kis bögöly csapat rám ragadt, és követett. Én meg gyűlölöm őket annyira, hogy nem akartam megtorlatlanul hagyni a dolgot. és nem léptem ki SC-be, hanem távolságot tartva visszanövesztettem a pajzsot, és büntettem. Aztán mikor később visszaértem az outpostra, meglepve látom, hogy wanted vagyok. Csak azt tudom elképzelni, hogy amíg töltődött a pajzs, a CZ-től már túl messze sodródtunk, és ott már nem lehetett volna nyakon vágni őket. Bár akkor is ők lőttek először

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8672) rtitusz válasza orientcx (#8671) üzenetére


rtitusz
őstag

Van ilyen. Ha elég messze sodródsz, akkor már nem leszel a "háborús övezetben", és olyankor bizony nem szabad lőni.

(#8673) orientcx válasza rtitusz (#8672) üzenetére


orientcx
őstag

Hát én pedig lőttem. De még akkor is lőttem, amikor már hajó sem volt alattuk. Pörköltem a lézereimmel még a puszta valagu...izé, akarom mondani popójukat is a kis rohadékoknak. Gyűlölöm őket. Ott a gyönyörű konda , és akkor ezek a kis ge...akarom mondani örökítő anyagok mint a böglyök(vagy mint a bögölyök? ki tudja). Azt is a Pythonom mögé kötném, aki az Eagle-ket, meg a többi kis gyökeret megkonstruálta. Meg azt is, aki a típus engedélyt kiadta. meg aki legyártotta. Meg aki meózta. És még a portást is.
Komolyan, már odáig jutottam, hogy teszek a nagyvadra, és előbb levadászom azokat a mocsok kis döglegyeket. Szerencsére a CZ-ben a kondák meg szoktak várni, ha egyszerre 3 jelenik meg, akkor általában van idő egyesével lekapkodni őket, az npc hajók nem túl hatékonyak.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8674) pakriksz


pakriksz
őstag

Az a vörös köd a rho opiuchi közelében
[link]

Az Antares rendszer nagyon szép, és az Antares A-t 190000 Ls-ről már lehetett scannelni :Y
[link]

Belebotlottam egy kis lyukba is :) (HIP 80371 rendszer egész közel, szinte egy köpésre a lakott területektől)
[link]

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#8675) duvi válasza pakriksz (#8674) üzenetére


duvi
nagyúr

Az Antares rendszer fotója nagyon szép lett :K

(#8676) baphomet válasza orientcx (#8673) üzenetére


baphomet
senior tag

Tudom, hogy inkább elmész egy barbibusznak kipingált Orcával kisiskolásoknak mutogatni a korábbi hajóid sodródó roncsait, mintsem, hogy beülj egybe, de khmm, hogy Clipperrel milyen pofonegyszerű ezeket kis nyamvadtakat levadászni... :P

(#8677) orientcx válasza baphomet (#8676) üzenetére


orientcx
őstag

Félreértettél, leszedni őket a Pythonnal is galamblövészet. Iszonyú amatőrök(npc-kről beszélek), ha jó ütemben nyomok egy rükvercet, akkor az idiótája pont a csöveim előtt kezd el bohóckodni. Van össz kettő(!) darab másodperce, hogy taxit hívjon, különben már gyalog mehet haza(furcsa mód CZ-ben 3-4 mp), és a Cobrának, Vipernek sem érdemes már tartós tejet vennie, de baromi idegesítő, hogy ott idétlenkednek a hátam mögött, mikor a prédával vagyok elfoglalva. Büdös kis bögöly ez mind, egytől egyig.
A Clipperrel kapcsolatban különben meg igazad van. Ha jobban meggondolom, nem is olyan rossz szakma kiscsoportosokat ovi kirándulásokra vinni, és nem is olyan rossz hajó az az Orca, végül is lehetne Dropship is. Rózsaszín, rózsaszín, na bumm, még mindig jobb, mint ha....hmm....hát itt most egy még gázabb színt kellene mondanom, de sajna nem tudok. De üsse kő, legyen rózsaszín, akkor is inkább, mint egy Clipper, még ha kötelezően egy Barbi babát kell is a visszapillantóra aggatnom(na itt hagyjuk abba, mert hányok, és nincs előttem vödör)
Komolyra fordítva(de hangsúlyozottan csak ebben a mondatban!) én elhiszem, hogy PVP-re a Clipper jó, de npc-re nincs tutibb, mint egy jól felpakolt Python, ebben biztos vagyok.
Továbbra is abcúg Empire, abcúg Clipper! ;)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8678) Hrigh_77


Hrigh_77
tag

Sziasztok!
Combatzone - Capital ship - turreted weapons...
Clever use of game mechanism, vagy fujjci, nemszeretjük? Van erről valami hivatalos álláspont?

(#8679) duvi válasza Hrigh_77 (#8678) üzenetére


duvi
nagyúr

Nem túl népszerűek a Turret fegyverek :( Nem a te kezedben van a célzás és kisebb a sebzésük, mint a fix és gimbal fegyóknak.

(#8680) Hrigh_77 válasza duvi (#8679) üzenetére


Hrigh_77
tag

Konkrétan arra gondolok, hogy pár turrettel beparkolok egy capital ship oldalába. Mióta jár credit akkor is ha csak egy lövés megy bele az ellenbe... Az elmélet működik, csak azt nem tudom, nem exploit-e.

(#8681) orientcx válasza Hrigh_77 (#8680) üzenetére


orientcx
őstag

Furcsa, de én mostanában pont azt tapasztalom, hogy az ember gyak egyedül szed le egy hajót, és nem mindig adja meg. Igaz, olyan is volt már, hogy nem sok közöm volt a dologhoz, és megkaptam, de az utóbbi napokban nagyon rossz az arány, épp hogy ki nem vagyok rabolva. És ha ez pl egy elite kondánál van így, amivel rendesen megszenvedett az ember, és ráment egy rakás ágyúgolyó, esetleg egy-két SC, hát az rohadt bosszantó. Nem is a pénz(össz 36k), de akkor is... :(((

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8682) duvi válasza Hrigh_77 (#8680) üzenetére


duvi
nagyúr

"Az elmélet működik, csak azt nem tudom, nem exploit-e." Tuti, hogy nem az :N

(#8683) baphomet válasza orientcx (#8677) üzenetére


baphomet
senior tag

Jogos a meglátásod. Bár a Clippert már az ágyba is magammal viszem, de következő ördögi tervemhez az kevés, mindenképp egy Pythonra lesz szükség. Csak az a fránya Facece belépő jönne már, hogy utána mással is foglalkozhassak. :)

Hrigh_77: Nem csalás, nem exploit, fejlesztői barackot fejünkre nem kapunk érte, max. lesújtó pillantásokat földhözragadtabb gondolkodású játékostársainktól. A jelenleg adott játékmechanika kreatív kihasználása. Próbáltad? Amit én olvastam róla, az az, hogy teljesen magára hagyni a gépet nem lehet, esetleg Pythont, Anacondát, és, ha tényleg így van, akkor meg már miért ne harcolna az ember aktívan inkább?

[ Szerkesztve ]

(#8684) rtitusz


rtitusz
őstag

Felhívnám a népes fotóskör figyelmét, hogy az Alt+F10 parancs nem 4K-t, hanem 8K-t ment, mivel a mérete 7680×4320 pixel. Megpróbáltam 15 képet összeolvasztani, de meghalt a Photoshop. Jó lesz a FullHD is. :D

(#8685) pakriksz válasza rtitusz (#8684) üzenetére


pakriksz
őstag

vazz! Erről eddig én miért nem tudtam? Pont erre gondoltam pár hete hogy ilyen játékoknál miért nem csinálják azt meg, hogy screenshotolni a beállított grafikától függetlenül nagyobb felbontásban és max grafikán lehessen.

Erre tessék. Bár azt nem tudom hogy ez magasabb grafikai szinten is csinálja, vagy csak a felbontás nagy?

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#8686) rexsimus


rexsimus
aktív tag

Végre meglett a kicsike!!! :))

[ Szerkesztve ]

(#8687) baphomet válasza rexsimus (#8686) üzenetére


baphomet
senior tag

Hö! Egy újabb sznob, fennhéjázó, arrogáns, felfuvalkodott, felkapaszkodott birodalmi "nemes".
Isten hozott a csapatban! :DD

Nem is hittem volna, hogy a Clipper ilyen fotogén. Nagyon jó kép lett. :R

[ Szerkesztve ]

(#8688) pakriksz válasza rtitusz (#8684) üzenetére


pakriksz
őstag

használj gimpet, az nem fossa össze magát, mert nem memory leakel ;)

Na ez a 8K screenshot most megváltoztatta a terveimet... gondoltam megveszem az Asp-ot és megyek lőni/szállítani, de így most megint el kell mennem felderíteni :\

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#8689) orientcx válasza baphomet (#8683) üzenetére


orientcx
őstag

Viszont azt el kell ismerni, hogy amit a Python pilóták a CZ-ben művelnek, az gyalázat. :( Én szégyenlem magam a márka rajongói nevében. Egyszerűen semmi ellenállást nem tudnak kifejteni. Ha elite, akkor is max a pajzs erőssége a különbség, és tényleg csak a nagy "T" betű hiányzik a hátukról. Én nem tudom, mit csinálnak a pilótafülkében, tán DVD-t néznek, alszanak, esetleg a barátnőjüket is hozták magukkal, és épp nem a hajó joystickját kezelik, fogalmam sincs. De az sem lepne meg, ha nem is lennének a fülkében, csak parkolnának, mert épp beszaladtak a sarki közértbe10 dk parizerért(már ha épp nem vasárnap van).
Esküszöm, ha Ödönkét kicibálom a kiscsoportból, még akkor is különb teljesítményt nyújtana, ha nem aludt délután.
Ha USS-nél találkozom velük, ennyire azért nem bénák, úgy látszik, kicsi a zsold, ennyiért meg nem törik magukat(hát töröm én őket helyettük is)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8690) _Kondor_ válasza rexsimus (#8686) üzenetére


_Kondor_
tag

Hail the Emperor!
Bask in his greatness!

-CMDR Earl Kondor

(#8691) rtitusz


rtitusz
őstag

Valaki tud repülni. :Y

https://youtu.be/KT8sT7t2Q6w

(#8692) Diopapa válasza Diopapa (#8668) üzenetére


Diopapa
addikt

Senki? :(

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#8693) duvi válasza Diopapa (#8692) üzenetére


duvi
nagyúr

Elég speciális a téma, ezért gyanítom, hogy nagyon kevesen tudnak érdemi információval szolgálni :( Nem próbálsz meg küldeni a többi fejlesztőnek egy levelet? Hátha segítőkészek?

(#8694) Diopapa válasza duvi (#8693) üzenetére


Diopapa
addikt

Ez sima matematikai probléma, de a matek nem erényem.. :(

Alapvetően gyanítom ezt kell felírni és átrendezni három ismeretlenes egyenletté.

Ebből ismert a d, és x2,y2,z2 mondjuk és nyilván 4x kell felírni mert 4 koordinátánk van, gömb metszetet kell számolni.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#8695) Hrigh_77 válasza baphomet (#8683) üzenetére


Hrigh_77
tag

Ilyen nagy vasaim nekem nincsenek, egy nap után a tapasztalataim vulture-ral: Van olyan hely, ahova ha ügyesen leparkolsz, 1-2 órára ott lehet hagyni egyedül is. Ekkor olyan 1-1.2M/h amit "keres". Ez kb a fele, mint amikor manuálisan repkedsz. Hosszabb idő alatt megeszik a battlecruisert a fejed fölül, és kampó :D
Arra jó kb, hogy házimanka/gyerkőc mellett ellövöldözget némi betevőért. Nincs az az isten, hogy ezt csinálnám, amikor "rendes játékidőm" van.

(#8696) pakriksz


pakriksz
őstag

Beam laser-el mi van? Próbálta már valaki hogy sebzés/másodperc-ben jobb-e a pulse laser-nél?
Én eddig pulse lasert használtam, mert az ED shipyard szerint, ugyan annyi mindegyik lézerfegyver DPS-e, viszont a pulse laser mindegyiknél kevesebbet fogyaszt, és kevésbé melegszik, és még olcsóbb is.
Az biztos hogy a beam látványos :)

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#8697) duvi válasza pakriksz (#8696) üzenetére


duvi
nagyúr

Jól sebez a beam lézer, csak nagyon sok energiát fogyaszt. Rövid harcoknál (kis hajók ellen) látványosan gyorsabban pusztít mint a pulse. Nagyobb hajók ellen már jelentkezik a folyamatos tüzelés hiánya, amivel már kompenzál a pulse.

(#8698) baphomet válasza pakriksz (#8696) üzenetére


baphomet
senior tag

Pontosan nem mértem le, de folyamatos sebzésnél nem feltétlenül jobb, mint a pulse, vagy burst. Arra gondolok, hogy, ha mondjuk 30s-ig folyamatosan a célkeresztben tudod tartani a célpontot, akkor a beam lő 10s-ig, mielőtt túlmelegedne, míg a pulse meg 20-ig, a visszahűlési idő meg mindkét esetben ugyanannyi lesz. És nem biztos, hogy az alatt a 20s alatt nem sebez többet a pulse, mint a beam 10s-alatt. (de ez csak sejtés)

Amennyi konkrét tapasztalatom van, az annyi, hogy semmivel sem éreztem erősebbnek két class3-as beamet az 1 beam + 1 burst párosítástól.

Ha viszont csak egy-egy pillanatra tudsz lőni (fix lézereket használva, vagy virgonc célpontok ellen) akkor a beam sebzése nagyobb, mint a másik kettőé.

[ Szerkesztve ]

(#8699) Neil Watts


Neil Watts
veterán

Na, lassan, hogy megérkezik a Hotasom, érdeklődnék, hogy van-e valami központi játékos névsor-listánk, vagy csak rakjam be az azonosítómat az aláírásomba ha lesz/van? :)

Üdv. core2

(#8700) orientcx válasza pakriksz (#8696) üzenetére


orientcx
őstag

Én azt tapasztaltam, hogy ha ügyesen gazdálkodik az ember az energiával, és nem fogyasztja nullára, hanem kis szünetekkel lő, akkor majdnem folyamatosan lehet használni a beam-et is. Elite Pythont is simán le lehet gyalulni csak lézerekkel(persze ide tartozik, hogy 2 db C3-as beamról van szó A7-es power distribute-vel) Ha ügyesebb lennék(elég ideig nem tudna lerázni az oldaláról), és pláne türelmesebb, egy elite kondát is le lehet nyomni velük. Ha már kiürültek a cannon-jaim, akkor ha úgy 80%-os a PP-je, akkor még simán rámegyek, és kettőnk közül nem én szoktam rosszabbul járni.
Összefoglalva, ha van hozzá A7 PD, akkor C3 beam, ha A5(pl FDL), akkor pulse
-
Az új Clipper bandának meg azt üzenem, hogy az ő érdekükben ne találkozzunk! (mert csúnya látvány lesz, ahogy eliszkolok...)
Éljen a Federation! :K
ja, és majd elfelejtettem, abcúg Empire!

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.