Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:11:11

LOGOUT.hu

Témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8851) baphomet válasza duvi (#8847) üzenetére


baphomet
senior tag

Jó kis elemzés, érdemes a fickó többi videóját is megnézni. Az elite shipyard is ugyanezzel a formulával számol, tehát az ott feltüntetett shield érték megfelel a valóságnak, amennyiben hihetünk az ezzel kapcsolatban megosztott fejlesztői infóknak.

Ha csak harcról van szó, nem lesz jelentős előrelépés a Clipper a Vulture után. Másfél hónapnyi Clipperezés után futottam néhány órát Vulture-rel, nem volt hiányérzetem. Nem, vagy alig volt lassabb a Vulture-rel a pusztítás. Több támadó ellen meg még rosszabb is, mint a keselyű, fogalmazzunk úgy, ha egy Anacondát két Condor kísér, akkor a Clipper már elpirul. :B

Én tegnap próbáltam egy hasonló, 3 Anacondás szitut. A Python B6-os pajzzsal + 3db. A0-ás boosterrel, alap páncéllal 40% hullon végzett, úgy, hogy egy Anacondát kilőttem, miközben mindhárom ütött engem. Ez alapján azt tippelném, hogy egy maximumra vértezett Python egy-két cell bank-kal, le tudja nyomni a 3 dühös Anacondát.

(#8852) duvi válasza baphomet (#8851) üzenetére


duvi
nagyúr

- Köszi az infót! Most egy kicsit elszomorodtam, mert direkt a Clipper miatt farmoltam ki a baron rankot. Inkább pénzt gyűjtöttem volna a Pythonhoz :(
- Kornelius Briedis nagyon profi videókat készít az ED-ről :K Ha jól tudom, akkor az Elite Dangerous.Pilots Guide sorozat is az ő nevéhez fűződik.

(#8853) baphomet válasza duvi (#8852) üzenetére


baphomet
senior tag

Azt írják, a Powerplay-jel átdolgozott küldetésrendszerben lesznek ranghoz, vagy Pilot's Federation besoroláshoz kötött küldetések, úgyhogy legalább kárba nem vész a fáradozás.
Kifordítom én is a köpönyeget, és álnok vigyorral az arcomon megyek a Fed-ekhez feljebb lépni a ranglétrán. :)

(#8854) mojito75 válasza duvi (#8847) üzenetére


mojito75
csendes tag

Hali,

én is egy pythonnal rohangálok és simán neki állok 3 kondának. Már nem 1x, nem 2x sikerült az űrtemetőbe küldeni őket.
A konfig B6 PP, C6 thruster, A6 Shiled generator, 2 db A0 SB, 2 db A6 SCB, 3 db 3C gimbaled laser és két 2F gimbaled MC. (bár tegnap fejlesztettem A6 PP-re és A6 thrusterre potom 60sok millióért.. :K )
Páncélzat még nuku, arra utoljára költök.
Azért ha 4 keselyűvel hoz össze sors, akkor gyorsan űrtiplit veszek, mert voltak már rossz tapasztalataim.

Más: én is áttettem a székhelyem Munfayl körényékre és össze is találkoztam Gigafun kollegával, akivel aprítottunk egy kicsit, friendsek lettünk meg minden.. :D tök jó volt magyarokkal találkozni játékon belül! :C

[ Szerkesztve ]

(#8855) orientcx válasza duvi (#8847) üzenetére


orientcx
őstag

3 elite kondának egy keselyűvel? Ilyen erővel mehetnél te is inkább aszteroidákra vadászni legázolásos technikával. Lehet, hogy béna vagyok, de ezt a combos Pythonommal sem szívesen játszom meg(A6 shield+2db A6 SC, 3 db A0 SB, A7 PD, A6 thruster, és nem utolsó sorban 2 db C3 beam+egy 3D, és két 2D cannon - 10-25mp egy konda). Kettő egyszerre még megy, de már azt sem szívesen, de háromnál(bár már csináltam ilyet), na ez már kétesélyes. Nem is az, hogy elhunynék, pöttyök a hajtóműre, és kövér gáz, és pillanatok alatt lőtávon kívül van az ember, és a hull-t 0-ra vinniük azért nem egyszerű nekik sem, de azzal nem vagyok előrébb, hogy leamortizálom a gépemet, ők ilyen-olyan horpadásokkal megússzák, majd félig üres kézzel távozom a szakszervízbe
Összefoglalva npc-re egy combos Pythonnál egyszerűen közelítőleg sincs jobb, de iszonyú összegbe van, mire feltápolja az ember, és a 3-4 konda wing még így is sok(bár a 6-8 vulture még rosszabb). Viszont ha baj van, gyak minden esetben simán meg tudok pattanni(bár az egyik komolyabb csörténél 2X(!) leállt a PD. már pajzs nélkül eltqntek a pöttyök, miközben épp egy konda, +3-4 Vulture, és egy Cobra kellemetlenkedett körülöttem. Na akkor azért akkor én is rákerestem a google-n az "utolsó kenet" kifejezésre)
Ezek a 4 kondás, meg 8 vulture-s SSS-ek szerintem player wingekre vannak kitalálva, de erről már megírtam a véleményem (#8811)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8856) orientcx válasza baphomet (#8853) üzenetére


orientcx
őstag

Micsoda? Te??? Python, meg Fed??? Hová fajul ez a világ??? Még a végén kicsit nem figyelek oda, és sunyiban alám tolnak egy Clippert! Brrr, akkor inkább egy ágytálat(szólok is a nővérkének...)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8857) gigafun válasza rtitusz (#8850) üzenetére


gigafun
senior tag

Na, tessék. Te is?! ;]
Ma vettem egy T9-et. Elindultam vele kereskedni, és 40 perc alatt sikerült 2 millát összeszedni, úgy hogy volt egy nullszaldós fuvar is.
De ha optimális leosztással számolok, akkor is max 7 fuvart lehet vele megtenni óránként, 1100/t haszonnal ezy kevesebb mint 4 milla. Ennyit a Keselyűvel is összelövök óránként. Ráadásul ez a tehén egy óra alatt fordul körbe, a csillagtól is kínszenvedés elfordulni.
Úgyhogy eladtam a vérde, vettem megint Keselyűt, és most itt nagy nyilvánosság előtt megígérem, hogy SOHA nem ülök be még egyszer egy ilyen sz@rba! Ellenkező esetben romoljon el a joystick-om.

(#8855) orientcx
Én is mentem neki 3 Elite kondának A Keselyűvel. Ha lett volna még SCB-m, legalább egyet leszedek. De így is megúsztam sérülés nélkül, őt meg 35% hullal hagytam ott. Egyébként ha az első meg lett volna, 33%-kal csökken a tűzerejük, akkor a második már könnyebb.

[ Szerkesztve ]

(#8858) baphomet válasza orientcx (#8856) üzenetére


baphomet
senior tag

Muszáj a Fed kutyáknak birodalmi jómodort oktatni személyesen is, nemcsak a célkereszt mögül, sőt még az is lehet, hogy kipróbálom a repülő téglájukat. ;]

A Clipper egy glasscannon nem titok. Majd leértékeléskor veszek is egy újat a garázsba, de most én is SSS-béli babérokra pályázom, meg ott van az fránya salvage convoy is, úgyhogy Pythonért kiáltott a szituáció (az FDL létezését is megtagadom, az egy orbitálisan elkefélt valami, szerintem). Nem rossz hajó, a maga jellegtelen Falcon De'lacy-s módján (oda a megérdemelt birodalmi pompa :) ), csak az a fránya kergetőzés ne volna Eagle-ök ellen, ami Clipper-rel és Vulture-rel ujjgyakorlat volt. :(((

(#8857) gigafun
Egy T9 árából kijön egy kereskedő Python, nagyfiúk pajzs nélkül is használhatják, közel 300t úgy a raktere. A könnyebb kezelhetőség, és a medium landing pad miatti nagyobb útvonalválaszték majdnem kompenzálják a T9 plusz 200 tonna rakterét. És nem utolsósorban nem kell heteket várnod rá, hogy beülhess egybe. :)

[ Szerkesztve ]

(#8859) orientcx válasza gigafun (#8857) üzenetére


orientcx
őstag

Pont ez az, amiről beszélek, azért nem fizet senki, hogy levitted 33%-ra a hullját. A Pythonnal meg lehet csinálni a 3-at, de azt már nem élvezem, és csak az a vége, hogy utána mehetsz vissza, hogy kikalapálják a motorháztetőt, és feltöltsék a SC készletet ahelyett, hogy kint osztogatnád a kokikat. Ráadásul nézegettem, és sokszor a négy kondás falkákon nincs több fejenként kb 100k bountynál. Akkor csak fosztogassanak még kifelé néhány játszóteret, és jelentkezzenek megint, ha már úgy 250k felé járkálnak

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8860) orientcx válasza baphomet (#8858) üzenetére


orientcx
őstag

Na majd rajtad tartjuk a szemünk! A Clippert meg még a birodalomban parkold le!
Egyébként nekem nem okoz gondot leszedni ezeket a kis dögöket, csak ha sokan vannak. Akkor valamennyire fogy a pajzs(a vulture azért más, abból a sok már sok). Pötty pakolás, boost, fordulás, tolatás, és máris gyönyörködhetsz a látványban, hogy épp sok kicsi darabban tartanak sokféle irányban
Mindenesetre én is rohadtul utálom a rühes kis böglyeit

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8861) baphomet


baphomet
senior tag

Ajánlom szíves figyelmébe mindenkinek, akinek orientcx minden rosszallása ellenére (sőt neki is!) Clipper-re fáj a foga, hogy izibe' szállítson néhány marék színesfémet a NU rendszerbe. Lásd még CITIZENS ARE MEANT TO FLY community goal. Maholnap befejeződik a CG és utána két hétig 20%-os diszkontár a madárkára. Jelenlegi tulajoknak is megéri eladni és újra megvenni olcsóbban, az alacsonyabb biztosítási díj miatt. Persze előtte ne feledjük lecsupaszítani a modulokat róla!

(#8860) orientcx
Hát ez az, a sok macera, meg ügyes pilótának kéne lenni hozzá. Nem vagyunk mi nemesemberek ehhez szokva. :N

[ Szerkesztve ]

(#8862) rtitusz válasza gigafun (#8857) üzenetére


rtitusz
őstag

Hát nem! Egyszerűen ez nem az én világom. T9-et el se merem képzelni milyen, már a T7 is egy hegylánc tehetetlenségével bír.

Amúgy én is ugrottam be SSS-be keselyűvel és a háromkondás fogadóbizottságból sikerült egyet a temetőbe egyet meg a sűrgősségire küldenem, mire úgy dőntöttem, hogy ideje venni a nyúlcipőt, mert a harmadik éppen veszi elő a baseball ütőt a csomagtartóból, én meg már amúgy is sántítok kicsit. SCB amúgy nincs is rajta, csak három SB-t használok.

(#8863) duvi válasza mojito75 (#8854) üzenetére


duvi
nagyúr

"én is egy pythonnal rohangálok és simán neki állok 3 kondának. Már nem 1x, nem 2x sikerült az űrtemetőbe küldeni őket." Fogadd őszinte gratulációmat! Ezek szerint Pythonnal le lehet nyomni egyszerre, 3db elite condát. Clipper törölve a napirendről, új cél egy fullos Python :D

(#8864) gigafun válasza rtitusz (#8862) üzenetére


gigafun
senior tag

De nem is az enyém. :)
Az elején csináltam kényszerből, most meg úgy gondoltam, megéri. De nem éri meg! Biztos vannak, akik élvezik a kereskedést, nekik biztos jó a T9. Meg ha valaki T6-T7 után ül rá a tehénre, azt mondja, hogy jó-jó, kicsit lassabb, de megéri. De egy vadász után komoly büntetés.
Na sebaj. Lövök még pár száz kondát, meg hasonló dögöt, aztán veszek egy Pythont.

(#8865) orientcx válasza rtitusz (#8862) üzenetére


orientcx
őstag

Én nem is értem, hogy jut eszébe ilyen T akárhányas kordékat venni. Nem mondom, néha én is kereskedtem egy pár napot, de eszemben nem volt még csak a prospektusaikat sem megnézni. Sidewinder - Adder - Cobra - Asp - Python. Jó, Asp-ról Pythonra, az 4 nap kemény áruszállítás volt, de akkor még nem voltak felturbózva a bounty-k, és nem volt egy köztes Vulture lépcső sem. (egy kereskedő Python kijön olyan 70 millából)
T6 fuvarozás, mikor ugyanennyit Asp-al is lehet? T7, mikor Pythonnal többet is lehet? És akkor nem kell 3 játéknapot azzal töltened, hogy csinálj egy 120 fokos fordulót az állomás felé.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8866) rexsimus válasza rtitusz (#8862) üzenetére


rexsimus
aktív tag

Én pedig most pont azon gondolkozom, hogy eladom a friss clippert, illetve csak kölcsönadom egy T7-ért, és kamionozok egy kicsit. Meguntam már a harcot, fárasztó volt kifarmolni a clippert. Kell a változatosság. :)

[ Szerkesztve ]

(#8867) orientcx válasza baphomet (#8861) üzenetére


orientcx
őstag

Remélem, ezzel az "ügyes pilótasággal" nem engem akartál megvádolni, mert azt kikérem magamnak! Nem azért túrtam fel minden aszteroidamezőt, 2X, hogy most egy ilyen aljas rágalommal lerombold a nimbuszom!

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8868) orientcx válasza rexsimus (#8866) üzenetére


orientcx
őstag

Ja, ti nyugodtan vehettek T9-est, a Clipper tulajdonosok észre sem fogják venni a különbséget, legfeljebb azt fogják magukban megállapítani, hogy az utóbbi időben meglepően jól megy ez a Clipper, és mintha nem is lenne olyan ronda, biztos legutóbb a szervízben felraktak rá valami spoilert..

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8869) duvi válasza rexsimus (#8866) üzenetére


duvi
nagyúr

Ne tedd :N Megfogadom (#8865) orientcx kolléga tanácsát és kukázom a T7-et :K Ilyen multifunkciós Pythont raktam össze, ami még épp belefért a büdzsébe.Nagyobb raktér és még harcolni is lehet vele. Menet közben apránként felfejlesztem...

(#8870) rexsimus válasza duvi (#8869) üzenetére


rexsimus
aktív tag

Akinek van 70 millája annak könnyű. :D
Nekem sajnos csak T7-esre telik. :/

[ Szerkesztve ]

(#8871) orientcx válasza duvi (#8869) üzenetére


orientcx
őstag

Egy A3-as pajzs a kisebb raktérbe, és 280t tisztán. Nagyon ritkán szednek ki, de ha igen, hátra se nézz, kövér gáz, és FSD.(és már vigyoroghatsz is a visszapillantóban látható távolodó dühös ökölrázáson...)
Biztonságos, és elegáns

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8872) rtitusz válasza duvi (#8869) üzenetére


rtitusz
őstag

Vegyek egy pythont? Hajj. De mire abból harci hajó lesz... A FDL-t nem nagy kunszt felszerelni, igaz nem is multifunkciós, de tisztán látom, hogy a pythonnal se kereskednék.

(#8873) orientcx


orientcx
őstag

Most nézem csak, hogy tag lettem. Milyen snassz klub lehet ez, ahová már engem is felvesznek.Szép kis társaság (jó, kicsit loptam Woody nagybátyámtól)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8874) duvi válasza orientcx (#8871) üzenetére


duvi
nagyúr

Valóban jobb lenne szállítás szempontjából :K . Viszont magamat ismerve tuti, hogy leállok lövöldözni a támadókkal (ha már voltak olyan kedvesek és belém kötöttek :DDD ). Lehet, hogy beáldozom a keselyűmet is és dobok rá még egy Reinforced armort is. Bár ezt majd meglátom még, az első harci tapasztalatok után...

(#8873) orientcx
Gratula! :) Egy kis infó a PH rangrendszeréről.

[ Szerkesztve ]

(#8875) baphomet válasza rexsimus (#8866) üzenetére


baphomet
senior tag

Khmm, a Clipper raktere nagyobb a T7-nél. Pajzzsal 240 vs 216. Szóval miért csinálnál ilyen butaságot? :)

(#8876) rexsimus válasza baphomet (#8875) üzenetére


rexsimus
aktív tag

Kb 5 perce néztem meg én is, pajzs nélkül, és úgy döntöttem megpróbálom anélkül a kereskedést vele. Tényleg unalmas már kicsit kerülgetni az aszteroidákat /néha jótékonyságból beleszálni/, és lövöldözni az Anaconda és Python hegyeket.

[ Szerkesztve ]

(#8877) orientcx válasza duvi (#8874) üzenetére


orientcx
őstag

Hát egy A3-as pajzzsal én nem tanácsolnám a harcot, mert egy ekkora gépen ez pont arra elég, hogy az embernek legyen ideje papot hívni.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8878) Kronus


Kronus
tag

Akkor már én is hozzászólok ehhez a Clipper vs. Python témához:
Mivel nekem jelenleg mindkettőből van fullos, így volt lehetőségem rendesen összemérni tudásukat Conflikt zónában.
Pythonnal gyorsabb a kill köszönhetően a + 1 large fegyvernek és a nagyobb energia kapacitásnak (tovább bírják az energia fegyverek szuflával mint Clippernél). Több magasabb szintű SC, ami hosszú harcoknál jól jön.
Viszont lényegesen alacsonyabb végsebesség (konkrétan 100 a differencia). Borzalmasan rossz fordulékonyság,... kisebb hajók FA kikapcs. nélkül az élebe nem kerülnek célkeresztbe... komolyan teherhajóknál találkoztam ilyen pocsék manőverezési képességekkel. Clipper majdnem hozza a keselyű szintjét ami a fordulékonyságot illeti és rátesz egy lapáttal a 430-as végsebességgel, ami nem utolsó szempont. Pajzs tekintetében szerintem nincs érdemben különbség, kb. ugyanannyi ideig bírja mindkét hajó esetében, de ahogy már írtam is Clipper-nél kisebb és/vagy kevesebb SC.
Összességében a Python jobban bírja harci környezetben (bár nagy eltérés nincs alapvetően), de sokat ront az élvezhetőségén a "lomhasága".
Clipperrel élvezetesebb a harc, még ha kicsit tovább tart 1-1 hajó likvidálása (bár ugye ez erőseb fegyver függő is. Nálam jelenleg, hogy ne kelljen mindig muníciót utánatölteni 2db C2 Beam és 2db C3 Beam van felszerelve.)

Persze továbbra is jó hajónak tartom a Pythont, nem véletlenül nyüstölöm hónapok óta. Viszont azt is el kell ismernem, hogy a Clippernek sokkal nagyobb a mosolyfaktora harci környezetben (olyan mint egy szteroidos Vulture :D )
Valamint ha valaki PvP-n töri a fejét, akkor egyértelműen Clipper (szintén tapasztalat alapján merem állítani)

Végszóként megemlíteném: szerintem a Clippernek sokkal szebb hangja van :DDD (persze ez szubjektív)

[ Szerkesztve ]

(#8879) baphomet válasza orientcx (#8867) üzenetére


baphomet
senior tag

Távol álljon tőlem! Sőt úgy gondolom, hogy bár a lomha Python jóval alkalmasabb az aszteroidaszumóra, mint egy fürgébb járgány, de technikai sportról lévén szó, a megfelelő eszköz megválasztásának képessége ugyanúgy a versenyző zsenialitást tükrözi. :DDD

(#8880) orientcx válasza Kronus (#8878) üzenetére


orientcx
őstag

Előrebocsájtom, hogy nem volt Clipperem, ezért csak a Pythonról beszélek, és csak az npc-k elleni harcról. Akkor az általad említett hátrányok:
-
Fordulékonyság - Egy CZ-ben az ember gyak folyamatosan boostol, és csak akkor vannak a fegyverzeten a pöttyök, amikor épp egy kondán végez prosztata vizsgálatot(hú, ez elég perverzen hangzik). Márpedig a Python boostnál FAOFF-al kifejezetten jól fordul, és ha mindezt kombináljuk a jó időben alkalmazott tolatással, akkor még egy rohadt kis Eagle sem tud elbújni az ember elől.
-
Sebesség - Négy pöttyel az engine-n folyamatos boostokkal eddig bárkit egy pillanat alatt utolértem, vagy leráztam, tehát ez sem gond. Viszont a 2 A6-os SC, a 2 C3-as beam, a 3 cannonnal az pusztító.
-
Hang - Ha meg valaki az audionális élményre akar rámenni, az vegye fel DVD-re, és játsza le a Pythonban(halgasson Clippert, vezessen Pythont)
Összefoglalva szerintem a felsorolt hátrányok áthidalhatóak, és eltörpülnek a hatalmas előnyök mögött. Persze ha a balettintézetbe szeretnék bekerülni, akkor lehet, hogy oda Clippert vinnék magammal, de nekem állítólag nem áll jól a tüll ruha. :B
-
Komolyra fordítva, természetesen ez ízlés dolga, senkit nem akarok meggyőzni, ez csak az én véleményem, és ráadásul a tévedés jogát is makacsul fenntartom.

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8881) orientcx válasza baphomet (#8879) üzenetére


orientcx
őstag

Látod, milyen felkészült vagyok vezetéstechnikailag? Ezzel a lomha Pythonnal kellett eltalálnom azokat a fürge kis ugribugri aszteroidákat, és már 2X is sikerült. Nehogy holnaptól tanítsák ezt a manővert a pilóta iskolában(bár szerintem már tanítják is, még az első órán, az állatorvosi ló mintájára)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8882) Kronus válasza orientcx (#8880) üzenetére


Kronus
tag

Na igen, itt jön hogy nem volt Clippered :)
(én totál Clipper ellenes voltam mert 1xrűen nem tetszik mint hajó, csak a mások jó tapasztalatai miatt vettem rá magam a vásárlásra)
Nagyon szeretem a Pythont, január óta azzal repkedek és valóban ha ügyesen bűvészkedsz, akkor lehet vele aprítani az aprókat is, DE a különbség, hogy Clipperrel nincs szükség bűvészkedésre :)
Minden boost, engine pötty meg FA off nélkül folyamatosan célkeresztben lehet tartani az Eaglet, Vipert, Cobrát simán csak a joystick mozgatásával.
Hangsúlyozom nem a Pythont fikázom (nekem is ott parkol a hangárban fullosan), csak szerintem Clipperrel élvezetesebb a harc... ennyi... :)

(#8883) orientcx válasza Kronus (#8882) üzenetére


orientcx
őstag

Hát az összehasonlításhoz sajnos nem tudok hozzászólni, én csak az egyiket ismerem. Én sem akarom leszólni a Clippert, amiket írogatok róla, az csak ugratás, vérszívás, poénkodás. Amúgy meg az a jó a dologban, hogy nincs "legjobb hajó", hanem mint az életben, tudni kell, ki mire akarja használni, és milyen előnyökért cserébe milyen kompromisszumokat kell kötnie. És mivel ez egy játék, ezért az sem egy utolsó szempont, hogy tetszik-e az adott hajó(a Clipperért én sem vagyok oda) De ha az tetszene, tojnék a bunkó Python hívő Fed jampikra(amilyen én is vagyok), és juszt is Clipper állna a garázsban, és azt kiabálnám, hogy "le a Pythonokkal!"(el sem hiszem, hogy ilyet leírtam, megyek is, és bocsánatot kérek az én kis gyönyörűségemtől) :)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8884) Kronus válasza orientcx (#8883) üzenetére


Kronus
tag

És én mivel pártatlan vagyok, mind a kettő áll a garázsomban :DDD

(#8885) rtitusz válasza baphomet (#8879) üzenetére


rtitusz
őstag

Azt kell hogy mondjam, hogy a Vulture nem jó arra az aszteroida szumóra amit ti játszotok. Egyszerűen pattogok az aszteroidák között, de semmi hatása nincs a pajzsra. Nagyon könnyű a hajótest a pajzshoz képest. Igaz frontális bele boostolást nem csináltam még.

(#8886) gigafun válasza duvi (#8869) üzenetére


gigafun
senior tag

Amikor ma eladtam a tehenet, én is elgondolkodtam a Pythonon, mert ott épp volt egy alkalmi vétel, de nekem sajnos ez az a minimum konfig, amibe beülnék. Nálam a Thurster, a PP és a PD az, ami megdrágítja. De harc és manőverezhetőség terén nem akarok több kompromisszumot, mint amennyi muszáj. Úgyhogy összelövök még 30-40 millát a Keselyűvel, majd aztán veszek Pythont. És most nem adom el, hanem megtartom azt is.

[ Szerkesztve ]

(#8887) gigafun válasza rtitusz (#8885) üzenetére


gigafun
senior tag

Vulture-rel még én sem próbáltam, csak Asp-el boostoltam aszteroidába, de ott én győztem. :D
6A pajzs, 3 SB és annyi Hull Reinforcement, hogy majd' leszakadt a futómű.
Lehet, hogy felteszek egy millát, és kipróbálom a Keselyűvel. ;]

[ Szerkesztve ]

(#8888) duvi válasza gigafun (#8886) üzenetére


duvi
nagyúr

Én is a T7 helyére veszem a Pythont, szállításra/multifunkcióra. Mellette meghagyom a Vulturet vadászatra.

(#8889) orientcx válasza gigafun (#8886) üzenetére


orientcx
őstag

Pedig ez a config bőven elég a kereskedéshez, én ilyennel szedtem össze kb napi 16-17 Misikét, és pár nap alatt felépült a ragadozóm. Fegyverekkel, és shield boosterekkel ízlés szerint fűszerezhető.

[ Szerkesztve ]

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8890) gigafun válasza orientcx (#8889) üzenetére


gigafun
senior tag

De én nem akarok kereskedni. Soha többet.
Az a helyzet, hogy az 1.2-es patch óta nincs olyan hajó, amivel többet lehetne keresni, mint amennyit mostanában összelövök a keselyűvel. T9-el lehetne, ha óránként 9-10 fuvart lehetne vele csinálni. De ahhoz túl lomha. Pedig kézzel dokkoltam, kifelé logout-login, de így is 8 perc volt egy út.

(#8891) gigafun


gigafun
senior tag

Egy kis videó a tegnapi mészárlásról.
29 perc alatt 1.990.564 Cr.
5 Anaconda, 6 Python, 6 Dropship, 8 Clipper meg néhány apróság.
Ez óránként több, mint 4 milla, és nem ez volt az első ilyen.
Ezért nem fogok kereskedni. :)

(#8892) rtitusz válasza gigafun (#8891) üzenetére


rtitusz
őstag

Pont akartam írni ezügyben. Egy óra 15 perc alatt összelőttem cca. 4,7 milliót.

Tiszta lappal indultam neki a RES-nek most este. (Crimson kivételével, azt ezer éve nem tudom hol kéne beváltanom.)

[ Szerkesztve ]

(#8893) gigafun válasza rtitusz (#8892) üzenetére


gigafun
senior tag

Örülök, hogy másnak is jönnek ilyen mennyiségben. Van egy olyan érzésem, hogy a legutóbbi patch óta ugrott meg így a nagy hajók mennyisége.
Viszont kezdünk olyan sokan lenni Munfayl-ban, hogy lehetne lobbizni a fejlesztőknél valami névváltoztatásért. :)

[ Szerkesztve ]

(#8894) zolee0307


zolee0307
őstag

Ezt az auto field maintance unitot hogy kell használni? Sehogy sem jövök rá :(

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#8895) rtitusz válasza zolee0307 (#8894) üzenetére


rtitusz
őstag

A moduloknál három állapot van, ha van egy ilyen ketyeréd: aktív, kikapcsolt, javítandó. Tehát le kell állítani a modult először, hogy javítani lehessen. Állj meg a hajóval, menet közben nem praktikus. Én FSD-t akartam javítani az ASP-on, és menet közben csináltam, kidobott SC-ből, és súlyos számlát generált ezzel nekem (180e).

(#8896) duvi


duvi
nagyúr

Megtörtént a hajócsere. T7 helyett egy kezdetleges Python lett. Elugrottam Munfaylból Xihe rendszerbe, hogy bevásároljam a szegényes felszerelésemet. Ezután gondoltam, hogy kipróbálom az új kamionomat a szomszédos RES-nél, ha már fegyvert is vettem rá, kikormolom a csöveket :D . Két dologra jöttem rá. Egyrészt végre megértettem orientcx kolléga aszteroidákhoz való kötődését. Másrészt rájöttem, hogy a fejlesztők bent hagytak egy oltári nagy bugot a játékban. Ez pedig a Python. Bár egyszerűen nevezhetnénk God Modenak is ezt a hajót :D Eddig keményen megdolgoztam minden creditért a kis keselyűmmel. Itt meg ránézek és meghal! Mindezt egy szedett-vedett hajóval, amin 1db maxos internal modul van :Y SCB, HRP, maxos SG még a fasorban sincs! Igaz, hogy egyszer sem tudták leszedni a pajzsomat, pedig az össz taktikám a megállok és dezintegrálok című tananyag volt :DDD Mit fog bírni maxos felszereléssel :F ;] Alig 2 óra alatt sikerült némi zsebpénzt összekapirgálni az aszteroidák között:

Itt az új kamionom, amin látszik, hogy tényleg szállításra építettem ;]

(#8897) orientcx válasza duvi (#8896) üzenetére


orientcx
őstag

Gratulálok az új gépjárműhöz. Újabb csapás az aljas birodalmi Clipperes bandára :K (és mindjárt piros, nem takarékoskodtál a fontocskákkal)
Viszont a lenyűgöződéssel még spórolj egy kicsit, jusson valami belőle akkorra is, amikor majd felpakolsz 2 db C3-as beam lézert, a többi helyre meg ízlés szerinti egyéb durvaságokat. Ajánlanám a cannonokat. 100 lövedék nem tűnik soknak, de hidd el, hogy az..., és eleve csak keveset kell használni, mert a lézerek a legtöbbször önmagukban is tudják a megoldást a problémákra(sajna ehhez kell egy combos PP, ajánlott az A7, laza 51M), és persze mindezt egy A7-es PD-vel. Ha csak csúnyábban ránézel majd valakire, akkor már rá sem kell lőnöd, ijedtében maga fog nekiállni szétbontani a hajóját.
-
Egyébként pont most döntöttem meg az egyéni rekordomat, egy 355k-s Anakonda tárgyában. Nem tudom, hogy ez mekkora trófeának számít a nagyfiúknál, de én még nem fogtam ki ilyen kapitális halacskát, de még csak megközelítőleg sem(255k volt a tető)

u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

(#8898) _Kondor_ válasza duvi (#8896) üzenetére


_Kondor_
tag

Javaslom próbáld ki a 2 med gimbal beam, 3 large gimbal cannon összeállitást.
Egyrészt elég power takarékos, másrészt szerintem az energia fegyvert érdemes úgy megválasztani, hogy folyamatosan tudd üzemeltetni ameddig az ellen pajzsa le nem esik.
A 2 med beam 4 sys 2 wep power managmentel pont elég arra, hogy mielőtt túlmelegszik, akármelyik nagyobb npc pajzsát leszedje, a kicsik ellen pedig a hullt is. A pajzsod igy gyk. örök életű egy RES-ben. A 3 large cannon közelről 3-4 jól irányzott lövéssel kiszedi a python/anaconda power plant-jét.
Igy kicsit még változatosabb is a harc mint az 5 lézerrel.

[ Szerkesztve ]

(#8899) gigafun válasza duvi (#8896) üzenetére


gigafun
senior tag

Gratulálok, szép szekér!
Pár nap, és én is veszek egyet, csak most nem akarom eladni a keselyűt, így viszont csak 85 millám van.

Más.
Valamikor szóba került az állomások modulválasztéka. Volt, aki azt mondta, változik, és volt, aki azt monda, hogy nem.
Én viszont biztosan emlékszem, hogy amikor először vettem a Vulture-t a Xihe rendszerben, akkor nem volt 5A Power Distributor, és úgy kellett levadásznom. Most amikor másodszor vettem, fel voltam rá készülve, hogy megint máshol kell megvennem, és csodálkozva láttam, hogy van.

Pár napja ajánlottam egy oldalt, ami 6 megállós kereskedőútvonalat is tervez. Óvatosan vele, mert tegnap megszívatott. Az egyik úton sikerült 99Cr/t haszonnal eladnom 496 tonna dohányt.

[ Szerkesztve ]

(#8900) zolee0307 válasza rtitusz (#8895) üzenetére


zolee0307
őstag

Értem, köszönöm!

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Elite: Dangerous
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.