Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vodar
senior tag
Szia,
Engem nem sértesz meg, tény, hogy a WMP egy rakás szerencsétlenség. Még a dupla hangsávokat se képes kezelni. Az ilyen 1-2 GB-os .avi-kat nyilván le tudja játszani, hiszen ahhoz nem kell nagy tudás, bármelyik amatőr programozó pár óra alatt összedob neked egy olyan lejátszóprogramot, ami a legtöbb .avi-t lejátssza.
De ha képbe jönnek a speciális formátumok, dupla hangsávok, DVD-k, na meg a 720p, 1080p HD filmek, akkor ott a WMP egyből elvérzik.
GandeP: ilyen codec pack felrakást ne ajánlj neki. Semmilyen codeck packot nem szabad felrakni, mind csak a géped lassítja és összeakadhat egynéhány szoftverrel. VLC-t kell használni és kész. Vagy Media Player Classic - HC-t az ffdshow tryouts-al és az AC3 filterrel.
[ Szerkesztve ]
-
-
GrandeP
addikt
-
Vodar
senior tag
Az ilyen codec packok szoktak lenni az akadó videó, szaggató hang, lassú lejátszás és egyéb megmagyarázhatatlan jelenségek hátterében. De nem csak a közvetlen videolejátszás során jelentenek problémát, hanem pl. a játékszoftvereknél is sokszor az előretelepített codecpackok miatt jön elő 1-2 hiba. Pl. fekete kép van, amikor átvezető videónak kéne lennie, vagy valamilyen hibaüzenettel leáll a játék. Milliónyi ilyen hibajelenségről lehet olvasni a neten, amelyeknek a megoldása a codec pack eltüntetése.
Ezen felül milliónyi felesleges registry bejegyzéssel szemetelik teli az operációs rendszert, ami annak lassulásához vezet. Miért kéne 10x annyi codecet felpakolni a gépre, mint amennyire valaha is szüksége lesz az usernak?
A felsoroltakon kívül még milliónyi gondot okoznak ezek a codec packok, pl. gyengébb gépeken, ahol csak hosszas finomhangolás után lehetséges a HD lejátszás, kizárt, hogy egy codec pack használjon.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
Dehogyis nem használtam. Annak idején nagy divatja volt a codec packocknak és több gépen, több oprendszer alatt is használtam codec packokat. Csak aztán rájöttem, hogy mekkora nagy marhaság ilyen packokat telepíteni, mert semmi előnye nincs, hátránya viszont annál inkább.
És még én irkálók hülyeségeket. Lol.
[ Szerkesztve ]
-
Vodar
senior tag
-
simii16
aktív tag
Sziasztok!
Na, előrébbjutottam az energiagazdálkodás témában.
A procim 100%-on megy folyamatosan és szerintem rájöttem, hogy miért.
Az energiagazdálkodási lehetőségeknél kellene lennie egy olyan menüpontnak, hogy "minimális processzor teljesítmény", ahol százalékban be lehetne állítani az alsó határt.
Nálam pedig nincsen ilyen menüpont. Miért lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
malagutif122
tag
Sziasztok
VAn egy Lg DVX 689H dvd lejátszóm nem játsza a Dvix-es formátumot!
A dvd beálitási menüjében azt irja regisztrálni kell a http://www.divx.com/
oldalon de ezen a weboldalon nem lehet sehol se találni hol lehet regisztrálni a dvd-ét
Ha valaki tudja, hogy mit lehet vele csinni hogy vigye a dvix-es formátumot segitsen!!
Senkinek se ajánlom hogy 689-es Lg dvd-ét vegyen én már kinlódtam vele annyit. -
GrandeP
addikt
-
-
simii16
aktív tag
Be van kapcsolva a C1E is és a Cool & Quiet funkció is. Más beállítást nem nagyon találtam erre, de szerintem nincs is.
GrandeP: MSI 790FX-GD70. Néztem, de ez a két beállítás, ami kapcsolódik az energiagazdálkodáshoz szerintem. Előző konfigommal is volt ilyen gondom, hogy max órajelen ment a proci és ott ez volt a probléma, amit írtam (energiagazdálkodási sémáknál a minimum processzor teljesítmény beállítása). Viszont most nincsen ilyen menüpontom valamiért.
[ Szerkesztve ]
-
malagutif122
tag
Valaki segitsen már a dvd-émel kapcsolatba!!!
-
Plavix
tag
Sziasztok!
Adott egy iskolai osztály 24 asztali, 1 laptop, +1 interaktív tábla. 1 server, 1 wifi és egy lanos router. A szerveren winsz. 2008, a többi gépen win7. Lassú az osztott net, stb. A gép kész, win7 (x64) x64 proxy programra volna szükségem. A winproxy-t nem tudom a gépen elindítani. Minden segítséget megköszönök!
Weblap készítés, domain adás-vétel.
-
simii16
aktív tag
Utánajártam egy picit. Feszültség és órajel emelés előtt még van olyan beállítási lehetőség az energiagazdálkodásnál. Miután belövöm a tuningot egyszerűen eltűnik. Érdekes állat ez a windóz.
Nem szeretem az ilyen segédprogramokat valamiért. Csak egyel több háttérben futó alkalmazás.. Főleg úgy, hogy tudom, hogy sokkal egyszerűbben is megoldható lenne a dolog.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Tudna ajánlani valaki egy jó ( és lehetőleg ingyenes ) progit, amivel a Youtube-on levő videókról le lehetne "szedni" a hangot?
A "vidtomp3" oldal nem érdekel, mert baromi lassú, mire egyáltalán elkezd vele foglalkozni, addigra 3x leszedem a hangot a Nero hangrögzítőjével!
De ez a módszer nem túl jó, hisz így minden egyes videót végig kell hallgatni, ami sok időt vesz igénybe, ezért kéne vmi más megoldás. -
csibe1
addikt
válasz AthlonXP #578 üzenetére
Freemake Video Converter 2.3.x,olvasd el,tud letölteni is konvertálás mellett.Leszeded mp4-be a videót aztán átkonvertálod mp3-ba vagy amibe tetszik.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz AthlonXP #581 üzenetére
Szívesen.
Múltkor találtam véletlenül,de nekem is jól jött,mert amit addig találtam progikat mindegyikkel volt valami gond,ez meg elég sok mindent tud,szinte minden formátumot ismer,meg le is tölti ha kell,és ahogy írtad magyar nyelvű is.
Installnál érdemes figyelni,hogy ne tegyen fel mindeféle toolbart stb,mert mostanában nagy divat lett." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
piadex2
senior tag
kedves segítők!
a "k-lite codec pack" tényleg jó: megoldotta a problémámat.
kösz a tippet.piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok !
Lenne egy olyan kérdésem hogy jelenleg a gépem :
Gigabyte P67A-D3-B3
Core I5 2500K
Sapphire HD 6870 1GB
G.SKILL F3-12800CL7D-4GBECOezzel kapcsolatban csak az lenne a kérdés hogy mit lenne érdemesebb bele venni a jelenleg piacon lévő játékok minél jobban való futásához? És persze a jövőre is tekintettel , tehát hogy az elkövetkezendő időkben megjelenő nagy " durranások" is jól fussanak.
Én pl még 4GB ugyan ilyen memóriára gondoltam hogy 8GB legyen elvileg a BF3 nak elkél már annyi .. Habár én ugy vettem észre igy is tökéletesen fut a gépemen minden full fullon
nos kiváncsian hallgatom az ajánlatokat
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
Satyricon
addikt
Üdvözlet srácok!
Képzeljétek: Ma kitalálta faterom, hogy neki kell egy dvd felvevő/lejátszó... Azt mondta hogy nézzek utána, mert neki mindenképp kell egy ilyen szerkentyű! Lenne pár kikötésem: jó lenne már akkor, ha blue ray-t is ismerné, mindenféle dolbys hangzást tudná, a Logi Z-5500 hangcuccot rá lehessen kötni optikai kábellel, na meg valahogy a 6-os szériás 102-es samu led tv-vel is össze lehessen kötni hdmi-vel vagy valami jó csatival. Bocs ha nagyok az elvárásaim, meg ha hülyeségeket írok, de ezekhez a dolgokhoz nem igazán értek... Szóval jöhetnek az ötletekés a hozzáértő ajánlatok. A keret 30, max 40 k. Szerintem...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
csyo
senior tag
sziasztok!
Lemezparticionalo progi kellene, ami ingyen, konnyen leszedheto.
Legyen szép a napod!
-
Satyricon
addikt
Mert állandóan azzal bsztat, hogy t1em már fel cd-re a fényképeket a telójáról... De nem érti meg h jobb helyen van a memókértyán a kép mint 1 cd lemezen, amiről az adat eltűnhet, meg a lemez összekarcolódhat... na mind1... Az is jó ha van beépített winyója... Csak akkor nyugszik meg sztem ha író benne...
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
kenwood3
addikt
Hi!
Van 1 amilo notija a nővéremnek, amiben 2 usb van egymás melett. Az egyik usb-t vagy 1.5 éve szétqrta az öcsém, amikor fordítva akarta beledugni a kábelt . Valamelyik nap felhív a nővérem, hogy a másikat sikeresen szétbarmolta ő, azóta se kép se hang a notin. Ma hazahozta, szétszedtem, lehúztam belül az usb-röl a kábelt , elemet ki majd vissza és azóta működik. Az usb-s részét ki szedetem, mert mihelyt visszadugtam rá, rögtön nem volt se kép se hang . Most az van, hogy a notiba nincs egyetlen usb csati sem. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e notiba venni usb csatlakozót? Ilyet --->[link] [link]. Vagy esetleg, csak akkor, tudok szerezni bele, ha ugyanolyan típusú notiból szedem ki, mint az övé?
Építő jellegű válaszokat, előre is köszönömMi az az ekezet dragasag??
-
Sziszka_88
tag
Sziasztok!
Fel szeretnék tenni egy kérdést, miért csinálja a gép azt, hogy:
Bizonyos játékoknál, vagy kifagy teljesen vagy vpu recover alaphelyzetbeálíltotta még az atyaúristent is... Semmi nincs húzva, próbáltan régebbi vga driverrel is azzal is csinálja. Kevés lehet a táp? Konfigom az infónál bent van. Előre is köszi a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok