- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
honfoglalo
senior tag
válasz
Bogyó bá' #47693 üzenetére
Köszi szépen!
Ez akkor igaz, ugye, ha már rajta van a gépházon a matrica, szóval, hogy nem lehet leszedni, de ha még nincs rajta, akkor cserélhető a gépház? A matrica az OEM-es dobozban van?
És akkor az is elég az eredetiséghez egy vállalatnál elég, ha rajta van a gépen egy matrica? A doboz nem kell, nem baj ha nincs meg? -
lyzzard
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #45595 üzenetére
nem csak app, volt neki picasa tárhely előfizetése, meg pár másik dolog is
Amúgy most, hogy gondolkozok, nem nehéz... chaos rings GP, chaos rings omega, chaos rings 2, nova 2, nova 3, deadspace, final fantasy 3, igo, pár launcher, business calendar, chrono trigger, fpse, soundhound, coolreader, sleep, mass effect, quickoffice, equalizer.... jesszus
-
Satyricon
addikt
válasz
Bogyó bá' #45320 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor írok a topicba!
Am nem házilag tákolt, teljesen gyári a moci! Kicsit itt-ott rozsdás, de az legyen a legkevesebb. A kérdés az, hogy indul-e és hogy lehet-e vele forgalomban(falun belül) motorozni(B-s jogsim van). Na meg az, hogy akitől vettem a mocit, megtalálja-e a papírjait, mert kb 15 éve nem volt használva, csak porosodott neki a pincében...
-
callmeakos
veterán
-
callmeakos
veterán
válasz
Bogyó bá' #39214 üzenetére
Kipróbáltam az NFSt úgy, hogy egyszerre csak az egyik modul volt berakva. Az egyiknél nem volt változás a másikat meg nem tudtam sokáig tesztelni mert fogta magát a gép és kifagyott majd egy barna képernyő jelent meg. (e miatt most végképp nem tudom mi van) utána betettem az előző modult, azzal nem volt fagyás (eddig) viszont az FPS ingadozás nem szűnt meg. Ez az egész kezd totál értelmetlen lenni.... Lehet hogy a VGAval van valami?
-
Tubica
senior tag
válasz
Bogyó bá' #39135 üzenetére
Szia.
De most hogy csináljam ? Bekötöttem az optikai kábelt, de mégsem szól. Mit kell átállítanom a hangkártyán ? ( annyit átállítok, hogy digitális vonalon menjen a ( pl ) zene, akkor sem szól semmi ! De ha visszarakom a simára, akkor pedig szól ! )
Vagy mit kellene csinálnom ?
Üdv. Tubica
-
viictor10
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #37661 üzenetére
Nem látok ilyen lehetőséget beállításoknál. Realtek HD Audio Manager-t használok.
Ott a mikrofon fülön belül másik két fül van, de csak alap dolgokat lehet beállítani. Egyik fülön a felvételi hangerő + erősítés, másikon hogy milyen minőségben akarom használni a mikrofont (nem teljesen értelmesen fogalmaztam ezt) - cd, dvd, studió.
Mindent végigpróbáltam, de nem jó. Iszonyat halkan szól, ha pedig ráerősítek, akkor sem észlelhető lényegi változás hangerőben, de ami változik, azt is elnyomja az erőteljes "zúgás".
Biztosan működik, mert 1 órája próbálgattam másik gépemen, hogy ott miért működhet. Asus laptop az, és ugye szintén integrált hangkártya. Tökéletesen megy ott.
Beállításknál már mindent végigpróbáltam. Kezdem feladni. -
mc-4
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #37578 üzenetére
Ezek szerint kuka :-( dugtam már mindenhova :-)
Van egy ilyen cuccom, viszont nem tudok csatlakozni vele.
A térerőt mutatja meg kiírja a t-mobil hálózatot, de semmi.
Tud valaki segíteni a beállításban?
Köszönöm! -
marsu
veterán
-
Atti1112
aktív tag
-
Atti1112
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #35868 üzenetére
Köszi a válaszokat,akkor ezt hagyjuk.Csak gondoltam megoldom "itthoni" anyagból
Akkor ez a legegyszerűbb,ugye ? [link] Vagy átmegyek a szomszédhoz és elkérem az akku töltőjét
Az 6 ampert bír...Egyébként egy 4ohm-os vagy egy 8 ohmos hangszóró "kajál" többet ? Mondjuk mindkettő 40 W-os.Melyik szól jobban ? Mi az a +4 ohm különbség ?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #35864 üzenetére
Hacsak nem valami csúcs autórádióról van szó, akkor nem olyan sötét a kép. Legtöbb jó típus csatornánként 40W-tal kecsegtet. Ha 4 hangszórón hallgatod (mert tudja ezt) - FL, FR, RL, RR - akkor jöhetne össze 4X40=160w, ami 12V-os tápnál "enne" 13.3W-ot, de csak csúcsra hajtva színusszal. Ergo, két hangszóróval már csak a fele, és mivel nem lehet állandóan csúcsra hajtani, akkor még kevesebb. Az is kérdés milyen hangszórókat akar használin vele. Ha eléri a táp maximális áramát, ott csökken a feszültség és "csuklani" fog (torzít).
-
antivirtuoz
tag
válasz
Bogyó bá' #35722 üzenetére
Megpróbáltam, mindent leellenőriztem (semmit sem találtam kimozdulva) és menet közben kihúztam a ventilátort.
Aztán PC bekapcs, és azóta megy.
Most -írás közben- visszakötöttem a ventilátort. Remélem, rendben lesz.Azért gyanakodtam a tápra, mert nincs egy hónapja, hogy vettem egy ASUS Xonar Essence STX hangkártyát, amit mindenki annyira nagyon dicsér. Van hozzá egy AIAIAI TMA-1 fejhallgatóm. Szóval mindenki nagyon dicséri, viszont én azt nem érzem, nem hallom, amit a sok beszámoló után vártam. Gondoltam, hátha nem kap a fejhallgató-erősítő elég áramot. Ez hülyeség?
-
larpi
tag
válasz
Bogyó bá' #32629 üzenetére
Nagyon megköszönöm a válaszod. Örülök hogy az Intel-t ajánlod, viszont az Asrock alaplappal nem szimpatizálok mivel nálam már kettő is meghalt. Az utóbbi időben Gigabyte alaplapom volt és problémamentes még most is jó lenne de 775s a proci foglalata. Gigabyte-ban is biztos van hasonló tudású alaplap mint az általad irt Asrock.
-
Melack
veterán
-
peter889
őstag
válasz
Bogyó bá' #32239 üzenetére
Köszi, hogy válaszoltál.
Kompresszort, sprayt nem tudom megoldani, a biciklipumpán gondolkodnom kell, hol is lehet.
Porszívóval szabad tisztítani a belső részeket?
(Gyenge porszívóval lenne.)
Nem szívesen mennék rá a külső részekre vegyszerekkel. Sima nedves ronggyal lehet?
-
gtamate2
veterán
válasz
Bogyó bá' #29005 üzenetére
Az Asus 1005ha-m amibe n280as atom van fényévekkel jobb, igaz XP-vel.
Idáig nem is használtam, most került hozzám, win7 volt már rajta azt nem cseréltem.
Az elsődleges gépem egy q8200+5750hd szóval azért hozzászoktam már a sebességhez, lehet azért ennyire szembeötlő. 32 bites természetesen a W7 -
MaxxDamage
félisten
válasz
Bogyó bá' #28437 üzenetére
Ez már vagy 6-8éve állt ESD zacsiba+dobozába , előfordulhat, hogy ennek annyi
hiába "megfelelő" állapotú , de az általad írt vélemény valós lehet.vilmaboy: köszönöm, de sajna tápcsere se segített így van még egy lehetőség az a lapcsere , hogy egyáltalán működik-e a bekapcs. gomb
Belerakok egy Gigabyte GA-6VTXD lapot (ezem van még elfekvőbe) és kiderül, hogy mi is a végkifejlett
L
-
Satyricon
addikt
válasz
Bogyó bá' #25201 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy a halott vga-t teszem bele a gépbe...
A másik meg, hogy elfelejtettem írni, hogy amikor próbálgattam a tápokat, hol az fsp-t hogy az asus-t hogy beinduljon az üjabb gépem, akkor még nem tudtam hogy a vga zárlatos... Ha tudtam volna, abban a pillanatban vettem volna kifelé, és a 3m tisztes távolságot tartottam volna köztük! Most pl.: az újabb gépem és a zárlatos vga között csupáncsak 140 km távolság van... Remélem ennyi elég lesz ahhoz, hogy ne induljon el magától a halott vga és a félig kiberhelt gép, ráadásul tápkábel nélkül...
Tiger.huhhhh: Húú ezt jól megcsavarintottad!
Elmehetnél szappanopera rendezőnek. Nem gondoltál még rá? Tuti nagy sikered lenne!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Star Trek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!