Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
Én csak január nyolcadika óta várom türelmesen a szintén itt bedobott Lenovo notiddal kapcsolatos privátomra a választ.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
-
Czo
addikt
válasz FoxiestFox #82793 üzenetére
Azabaj, megvan az N-Gage doboza is, meg a fules is, de maga a keszulek nincs meg, pedig az is meg kellene legyen. Nokia Game Powa!
-
félisten
-
Az jó. Ja, a lemerült Dallas használhatatlanná teszi a lapot. Régebbi nem Dallasos lapban ha lemerül az akku vagy a gombelem, attól még a beállításokat megjegyzi, amíg ki nincs kapcsolva. A későbbiek pedig lemerült gombelemmel általában már el sem indulnak, de csere után semmi gond.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
envagyok
veterán
válasz MasterDeeJay #82787 üzenetére
Ilyen 183-as v3-ast keresek jó ideje.
Nekem most jött pár új CYP SY-P293 HDMI Scaler/konverter egy csomagban [link]
Kíváncsi vagyok, milyen képminősége lesz. -
gban
veterán
válasz DarthSun #82783 üzenetére
Meglátjuk mennyit esik a gombelem feszültsége, majd figyelem.
De pozitív hogy a legújabb bios, amiben van már CD boot is meg az ide lehet auto, és korábban elem gondnál defaults loaded-et tolt, vagyis mindegy volt hogy mit állítottál be, az már nem panaszkodik, vagyis hibátlan lett a lap.Postázást nem vállalok.
-
Na nem is pro hanem extreme verzió. 183 van rányomva.
Viszont átvizsgáltam 3 kondi is cserés. Van vele munka.
Szerencsémre pont tegnap kaptam új biost a nagygépem lapjára legacy boot supportal szóval win7 menni fog azaz esélyes hogy ez fog a 20 magos xeonommal 3dmarkot tesztelni és nem a sima faék 2000-es v3. Bár már el kellene adni a többit annyi van fölöslegesen.
Ki vállalja nekem a kondicserét igényesen kivitelezve? Persze nem ingyen.[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
Mikozben az ember probalja megkeresni a regi dolgai kozott a 3D Mark 99 telepitojet (mar tudom melyik lemezen van, de a lemez nincs meg egyelore ) elokerul egy csomo minden a szekreny melyerol:
Pl. mar nem emlekszem, hogy ki kerte az Asus TX97-es alaplap leirast, de ha szeretne es ertejon, megkaphatja hozza, az eredeti driver lemezt is
-
-
Gondolkodtam rajta, sztem nem okoz gondot ha bentmarad. Asszem tölthető akku van benne, ha az halott, akkor áram már nemnagyon folyik benne, nem tölthető, tehát az inverz töltéscsere nem működik. Ellenállása így megnő. A CMOS fele mutat a fesz, bár mivel az nagyon kis fogyasztású, nemtom mekkora az ellenállása. Mindenesetre a moddolással párhuzamosan kötötted a gombelemet, ott pedig mindíg a kisebb ellenálláson folyik az áram. Halott akku nagy Ohm, a CMOS meg ha kicsit is de fogyaszt, arra folyik az áram. Soros kötésnél van hogy az ellenállások nagysága szerint esik az áram. Ezesetben a módszer meg nem is működne, mivel a halott akku áramköri szakadásnak számítana.
-
nagyúr
válasz Bile Demon #82773 üzenetére
Ennyire nem mélyedtem el benne, csak a végeredményt figyeltem/tapasztaltam.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz Bile Demon #82751 üzenetére
Na, itt biztos nincs CPU limit
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz FoxiestFox #82777 üzenetére
Előfordulnak ám bugok bizonyos OS/DirectX/driver/kártya/game kombinációkban, a szabványos API- k ellenére is.
-
válasz Fred23 #82776 üzenetére
Időm nincs rá csak kártyákat néztem annyira hogy képet adnak. A 3500-ason van ár 25980 ft volt helyi pri comp ból. Az sajnos enyhén csíkoz rgb színekben alacsony felbontáson, ramoknál egy kondi le van törve.
Ja meg van egy x300 totál új bár az nem ér semmit viszont szép.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Fred23
nagyúr
válasz MasterDeeJay #82769 üzenetére
Az az Intel lap nagyon jól néz ki, meg a GF2 GTS is! Tesztelted is már őket?
Én meg elkezdtem a tuningot, de mivel retro, meg is állnék most azon a ponton, hogy az Athlon 1333-ból 1400-ast csináltam. Deus Ex-ben ez 27,5 minimum fps-re volt jó:
A noname CL2-es SDRAM-omtól szép ez a 140 MHz 2-2-2-5 is. -
válasz Bile Demon #82773 üzenetére
Kössz ! Hát ezt azért 3x is elolvastam, lassan, méglassabban, mire megértettem
-
Ranagol_5
senior tag
Pár éve még azért a voodoo 3-ért a fél karom oda adtam volna.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Bile Demon
őstag
válasz DarthSun #82767 üzenetére
GDM ON: kb. annyit tesz, hogy a DDR4 vezérlőnek szóló parancsok busza fele akkora órajelen van járatva. Ha jól tudom, akkor 2666MHz fölött ez a JEDEC ajánlás. A fele akkora vezérlő busz órajel miatt a CMD 1T felel meg a normál 2T-nek. AMD-nél a GDM ON az azzal is jár, hogy csak páros CL-t lehet beállítani.
Az adatátviteli busz sebessége az nem változik.
Amúgy nincs nagy eltérés teljesítményben, kb. annyit romlást lehet "érzékelni/mérni" a GDM OFF-hoz képest (többi beállítás ugyanaz), mintha CMD 2.5T-ben menne a RAM.[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
gban
veterán
Ugyanilyen P3 inteles lapom van, sajnos halott
Postázást nem vállalok.
-
-
gban
veterán
Dallas chip téma folytatás.
Kivettem egyet, gondoltam a leírás alapján megjavítom.
Mini fúró elő, fél perc alatt kész is:
Gondoltam beleteszek egy darab ónt, ment alá kis flux is, és ráteszem a páka hegyét és már kész is az ónozás.
Aha, persze, kitaláljátok mi történt akárhányszor próbáltam? Felkapta a páka az ónt
Egy lapos csavarhúzóval, ami épphogy nagyobb mint az eredeti luk, picit kitágítottam, a páka hegyét kicseréltem hegyesre (sose használtam, mindig laposat használtam, kb. 3mm széleset), így már sikerült a lukba tenni a páka hegyét, fel is ónoztam. Átmenetileg kapott egy lifegő elemtartót, nem rögzítettem rá, mert minden lap más hogy elfér-e rajta vagy sem, amibe szánom ott pont kondik vannak mellette.Ezen felbuzdulva nekiestem a forrasztott Dallasnak is (ASUS P1 lap), nem volt nagy kedvem kiforrasztani:
Alul elég kicsi a hely még a hegyes pákának is, de ez a legkulturáltabb megoldás szerintem.
Ezen a lapon ramfoglalatot is kellett javítani, csak 2 slotban látta az edokat a 4-ből, mikroszkóp elárulta, 2 láb beljebb van mint kellene, de egy hegyes tű ezt is megoldotta, sikerült kitolnom vele az érintkezőket.Sok videón agyonpucolják, letakarítják a negatívot is, és van aki el is vágja a régi elem pozitív lábát, hogy kiiktassa.
Szerintetek baj ha a régi elem módosítás nélkül ott marad?
Leszophatja akár az új elemet?[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #82767 üzenetére
Az akkor érdekes, ha a ramjaid XMP-s profilja páratlan időzítésű, (vagy kézzel szeretnél páratlan CL értéket megadni) mint pl a Patriot Viper Steel CL17-19-19-xx ramok (van ilyenem).
Ha a GDM nincs kikapcsolva/tiltva, akkor páros időzítéseket fog a BIOS alkalmazni - függetlenül az XMP tartalmától (gondolom a jobb kompatibilitás miatt) - azaz a CL17-es érték helyett CL18-at fog betölteni.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz Bile Demon #82766 üzenetére
A GDM OFF mit takar ? A CLxxxx időzítéseken kívül nem sokat értek ám a ramokhoz. Főleg ezekben az újabb lapokban annyi minden menü van. Az X99- be meg a sok +szerver set bigyulát is belepakolták. Nemigen merem állítgatni. Nem is akarom, csak kíváncsiságból kérdeztem.
-
válasz Fred23 #82761 üzenetére
Nemtom, de kizárni nem lehet végülis a RAM időzítéseket.
Xeon : 2666MHz CL16 @1866 CL 12- őn
Zen : 3600MHz CL19 @2666 CL16- on
Mindegyiken lehetne tuningolni sztem, de nem piszkálom, mert a stabilitás sokkal fontosabb, a sebesség pedig nekem így is bőven elegendő.
A Xeon hoz többet a szobrozgatásban.RAM- okat nem kell cserélned, a 3266- os is megy alacsonyabb órajelen, kisebb időzítéssel. BIOS- ban kijelölöd a max frekijét, aztán go.
-
félisten
Én is csak xmp-t használok, nem a ramon nyerhető sebesség fog segíteni a gpu limitemen egyik játékban sem.
Sőt my a Ryzen oc-t is visszatettem defaultra mivel mi a picsának fogyasszon többet, ha úgyse használom ki semmire. -
Fred23
nagyúr
válasz jokeph #82762 üzenetére
Én megírom magamnak az időzítéseket (nem csak CL van ugye), jobb eredményt kapok sokkal, mint amit XMP-re kapnék, és jobbat annál is, mint amit a Ryzen DRAM Calc ad. Annyi, hogy ezzel így bíbelődni kell, és céltól (játéktól) függ, mit szeret jobban. Nem mindig a magas RAM órajel a nyerő, és most arra tippelnék, egy ilyen régi játéknál talán a késleltetés minimalizálása vezetne jobb eredményre. (Nincs szükség magas sávszélességre, a szuper alacsony késleltetés lehet a nyerő.)
DarthSun: 3000CL15-ös moduljaim vannak. Annyi, hogy most 3266CL16-on vannak. De tippre 2133CL9 jobb lenne a Deus Ex-hez.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fred23 #82761 üzenetére
Hát nálam XMP-vel betöltve megy a ram 3200CL16-al.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Fred23
nagyúr
válasz Bile Demon #82755 üzenetére
Háát, nem hinném, hogy egy 20+ éves játék számít nekik. Egy ilyen újabb karinál nem meglepő, ha az összes driver mellett hiba lesz.
"Draw distance?" Igen. Ez volt a SiS-szel nálam is. Közelebb megyek, megjelenik a szobor. Mintha azért írták volna meg így a drivert, hogy növeljék kicsit az fps-t, ami a SiS-nél érthető is.
A képeitekről eszembe jutott még valami, ami okozhatja nálam a procihoz képest szerintem kevés fps-t: a RAM timing! Arra gondolok, lehet jobb eredményt kapnék 2400 MHz CL10 mellett (van olyan DDR4-em, ami ezt tudja), mint 3266 MHz CL16-on.
MasterDeeJay: Wow! Én olyan ritkán találok így valamit. Évi maximum 2 alkalom, és az is szinte mindig valami nagyon gagyi. (Kuka mellé -vagy éppen árokba, mint legutóbb- tett régi PC.)
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
-
válasz MasterDeeJay #82756 üzenetére
Érthető
Bár innen lenne szép a győzelem...A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Bile Demon #82748 üzenetére
Igen, már a 1060- as is ilyen, régebbi gamekkal 0rpm ventillátor. Bár azért én lejjebb húztam a grafikont, 50fok felett elindíttatom a ventiket. Látom ez meg 300+ FPS
(#82749) envagyok : a moderátor a töröltet is látja. Ha figyelmeztetés ment, a név kitörlése ellenére is, az már az ő döntése/hatásköre. Ilyenkor már a kapcsolódó hozzászólások is, ha nem törölte, akkor szerinte nem volt szükség rá.
(#82750) FoxiestFox : biztosan igazad van, de én már javíthatatlanul átszoktam LCD- re
(#82751) Bile Demon : a 1080 már akkor lehet hogy túl overkill neki. Jó a procid (is)
(#82752) envagyok : sztem ne láncold már tovább ezt a vitát, mindenkinek jobb lesz úgy...
(#82754) MasterDeeJay : amit én évek alatt spájzolok be, azt Te egy-két kukázással űbereled
-
-
-
Fred23
nagyúr
válasz DarthSun #82740 üzenetére
Igen, általában 30-50 fps között elkolbászolok vele; csak egyes helyeken beesik 26-27-28-ra. A szoborra nézve a legrosszabb. De ez már így nekem nagyjából oké, hozza a régi élmény kissé javított feelingjét. 900-as Athlonnal már neki se állnék, majd lemérem egyszer tesztelési célból, de ennyi. Huzamosabb ideig nem játszok vele. Pedig ez volt A kedvenc procim, mert akkor nekem minden másra elég volt.
Bile Demon: Ez bug, ahogy FoxiestFox is mondja. Nekem akkor jött elő, mikor egy alaplapi SiS Mirage-t teszteltem: kép. Ryzen 9 5950x, 300+ fps?!
-
Bile Demon
őstag
-
félisten
-
-
-
válasz Bile Demon #82741 üzenetére
240 körüli FPS, szép Igen, a gammát feltolva is elég sötét, a kis 17"- os HP LCD- men a legjobb, azon virít elfogadhatóan. Nemtom, a játék későbbi részein is éjszaka van, és ilyen sötét tónusú ? Sacc per kb, a sokkal kisebb fényerejű CRT monitorokon, sztem semmit nem látni az egészből .
-
félisten
válasz Bile Demon #82743 üzenetére
Akkor azért olyan gyors a 1080, kispórolja a tárgyakat.
-
Bile Demon
őstag
-
félisten
válasz Bile Demon #82741 üzenetére
Ez valamiféle driver bug lesz. Sosem láttam még ilyet, pedig én aztán a legváltozatosabb konfigokon Deus Exeztem.
Milyen gpu? -
-
-
válasz FoxiestFox #82736 üzenetére
Jó noti. Arra a pontra nézve a 92 is kiváló ! Ezen tuti zavartalanul játszható.
-
félisten
válasz DarthSun #82731 üzenetére
A vga drivert lusta voltam átállítgatni (vsync offon van, eggyel a legmagasabb minőségen, és aniso x8)
A játszós notimon is cpu limitesnek tűnik arra a pontra nézve. 92 fps
eredeti felbontásA konfig (kis grafikus oc van rajta)
Szemfülesek észrevehetnek valami érdekeset ezen a konfigon.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz Fred23 #82696 üzenetére
Azért egy 733-as Celeront lenyomni egy 950-es Athlonnal nem egy nagy dolog. Akkoriban fájó vot, mint amikor Guszti a 933-as Celeron helyett 950-es Athlonra állt át. Kész árulás volt!
Egyébként gratula a CPUhoz, nagyon szép állapotú. És egészen biztos leszek benne, hogy stabilan helyt áll, világmegváltó tervek nélkül.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Fred23
nagyúr
válasz Fred23 #82732 üzenetére
Na, PBO-ban adtam a Vegának kicsivel nagyobb boostolási lehetőséget, meg állítgattam még kicsit a BIOS-ban 1-2 dolgot, végül meglett a 175 fps a 3400G-vel. Athlon 1333 meg 0,25 fps-sel kevesebbet ad, ha nyitva van a CPU-Z és a GPU-Z is, de ez még tán kibírható... -25,8-25,9 fps.
Athlon 1333 MHz - 26fps
3400G (PBO-val) - 175 fps[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz FoxiestFox #82715 üzenetére
Igaz, a 60 fps tényleg nem volt valós igény akkor, a 30 viszont nekem biztosan az volt, és sajna ebben a játékban a minimumjaim ezt nem érték el.
Egyébként éppen megint Via 4in1-eket tesztelek az 1333-as Athlon mellé, alig van valami difi, de ilyen proci mellett nekem 0,2 fps is számít.jokeph: Az derék. Nekem 3400G-vel csak 172 fps (32 biten minden maxon a játékban, 1024x768-ban), de integrált Vega11 van csak, meg 120W-os picoPSU, szóval nagyon nem ugrálhatok.
-
válasz FoxiestFox #82730 üzenetére
Nemrég a #82723- ban írtam le, de idézem :
Graf : 1024x768+fullon a setek a gameban, a driverben meg max sebességen.
-
félisten
-
-
válasz jokeph #82726 üzenetére
Szép
Viszont akkor már tényleg nemtom mi van, a hobbigépem akkor lenyomja a 4.7 GHz- es procit is ?
Nálam a Xeon 2.6GHz/3.4GHz turboval 226 FPS- t hozott 8C/8T- vel, és 220- at 8C/16T- vel.
Milyen videokártya van a Core i5- öd mellett ?szerk : ja látom, HD6850, csak halványított üvegezett ablakban van, amiatt kerestem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz DarthSun #82723 üzenetére
200 FPS+ vidáman.
Catalystban minden alapértelmezetten van, csak a vsync OFF.
Nem tudom hogy számít-e, de az i5-7600k fixálva van 4,7 GHZ-re, AC.[ Szerkesztve ]
-
zotyesz66
őstag
válasz FoxiestFox #82704 üzenetére
Én Savage 2000-rel szeretném kipróbálni a MeTaL végett. Állítólag a 3DNow!-t szereti, kell hozzá egy jó kerámia socket A proci.
-
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #82711 üzenetére
Megvan.
Viszont 60FPS a maxom, a VGA driverben kikapcsolt v-sync ellenére is.Ahhoz képest hogy milyen régi a játék, nyöszörgés nélkül pattan egy akkoriban nemlétező konfigon és OS-en.
Mik a grafikai beállítások ?
Alapból 640*480-on volt.#82723DarthSun: ahamm. az előbb nézegettem, hogy ha nem teljes ablakba megyen, akkor elszabadul az FPS.
És gondololom a render az ez esetben Direct 3D lesz.[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
Úgy döntöttem felhagyok a retrózással és új hobbiba vágok bele. Már megrendeltem a konténert, ha valakinek kell valami a régi lomjaimból, akkor vihető.
https://frescho.hu
-
válasz FoxiestFox #82717 üzenetére
Ettől függetlenül sokan szeretjük a látszólag értelmetlen teszteket. Olyan megnyugtató ránézni, mekkora király lett volna ez a gép 20 évvel ezelőtt. Meg, ha akkor ilyen gépem lett volna.
Valamint a DeusEx- et és még jó néhány játékot is jól programozták anno, hogy mai gépen is hibátlanul fut, innen nézve meg a régi program a mában feeling, hejj ha akkor ilyen simán ment volna.A 3 test probléma nem megoldható.
-
félisten
-
válasz FoxiestFox #82715 üzenetére
A szobornézegetés is olyan mint pld az 5Ghz- es procival a 100k feletti pontokat tolni 3DM2001- el. Gyakorlatilag erős gépen tökmindegy hogy 100 vagy 500FPS- t hoz-e. Csak kíváncsiságbeli Esport . Kisebb gépen már több jelentősége van.
Még a P-II/3 korszakban is mindíg kérdezték - mennyit megy Landmarkban ? Pedig akkor már egy idejétmúlt teszt volt, de mégis flexeltek vele.A 3 test probléma nem megoldható.
-
félisten
válasz Fred23 #82710 üzenetére
"Ahhoz, hogy a minimum fps se menjen 58-60 fps alá, kell egy 3.2-es P4."
Elbeszélünk egymás mellett, azt kell érteni, hogy ez nem egy valós igény 2000-ben.
Ez 10-15 éve lett igény, előtte az esporton kívül egy játék vagy hardver felé sem volt ilyen elvárás, hogy a minimum fps ebben a tartományban legyen, de még az átlag sem, hogyha nagy ritkán ennyit láttál miközben a padlót nézted, talán, örülhettél.Teljesen fölösleges öreg játékokat modern szempontok szerint tesztelni.
Ez a szobornézegetés is elég értelmetlen szerintem, de nem akarom senki játékát elvenni. -
zsid
senior tag
válasz KROK640 #82667 üzenetére
Nem tévedsz, ahogy jelezték valóban elírtam:
MSI PT-880 Neo ( MS-7008 ver:1, Via PT880 ) a lap és ahogy a mellékelt képen is látod ebbe nehéz lenne egy Athlon XP-t belehebrákolni - bár tuti nem lehetetlen .Ebből a korszakból nekem ez a vonal kimaradt anno, korai Northwoodom volt utána váltottam KT400-ra majd KT600-ra aztán az első i3-akig maradtam is AMD vonalon. Valszeg innen ered az elütés
<tRucKdriFteR>
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #82709 üzenetére
Nezd meg a battlezone2ot feltolt grafikaval, 99es.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Gyakran tapasztaltam hogy egy éppen megjelenő game, az ajánlott hardverrel gyengén megy, a minimummal játszhatatlan, néhány évvel későbbi gépen ismét próbálva már ok.
-
-
Fred23
nagyúr
Lehet, ideje lenned elővenned akkor most egy PIII-on. De mondjuk ha megnézed az eddig betett képeket, azokon is láthatod, mi a helyzet. Ahhoz, hogy a minimum fps se menjen 58-60 fps alá, kell egy 3.2-es P4. Tudom, mert lemértem. Nem az átlagos fps-ekről beszélünk, azok rendben vannak gyengébb procival is, ha van legalább egy GF2 MX400 a gépben.
Így retrózgatva én is tán egy PIII 1 GHz mellett kezdtem vele a próbálkozást, és nem volt teljesen szörnyű, de sok helyen bezuhant annyira az fps, hogy az már zavart. Akkor kezdtem el problémásabb helyeket keresni a játékban, és ott lemérni az fps-t. Mindkét móló ilyen az első pályán a szoborra nézve. PIII 1 GHz mellett olyan 20-23 fps körül kapsz ezeken a helyeken, pontosan már nem emlékszem, de kikereshető a topikból. Ez nekem nem elég, de persze a "játszható" meglehetősen szubjektív fogalom valóban.
-
félisten
válasz Fred23 #82708 üzenetére
Amikor anno ezt elkezdtük játszani, lófszt sem érdekeltek a minimum fps-ek. Örültünk, ha valami vállalhatóan futott.
Unreal motor van alatta, nem kell neki c2d és ilyen hülyeségek
2000-ben jelent meg a játék, hol volt még akkor a c2d.. talán ilyen PIII, Athlon, Duron, P4, ha burzsuj voltál, de akkor még a P4 elég gyengusz volt ha jól emlékszem.
Nem lepne meg, ha a PII tetején is lehetne olyan procit találni amivel játszhatóan fut a játék. -
Fred23
nagyúr
válasz jokeph #82700 üzenetére
A legelső, a legjobb. Rögtön a jöték elején ott vagy, ahol ez a mérés történik.
FoxiestFox: Nem elég neki a PIII, ha számítanak a jó minimum fps-ek is. Pont ez a Szabadság-szobor teszt mutatja meg. Igaz, hogy egy 1 GHz-es PIII-mal is szódával elmegy az átlagos fps, de ha zavarnak a dropok, valami erősebb kell. Core2 Duo már bőven jó, de még egy erősebb P4 is.
DarthSun: Szerintem jól következtetsz, illetve akit zavar az alacsony minimum fps, az nem PIII-at használ a játékhoz. Pedig az avg. 30-45 is lehet (Radeon DDR-től kezdve, 1024x768-ban). Csak ha időnként beesik 20-ra, az engem zavar.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DarthSun #82706 üzenetére
Én emlékszem még rá mert először egy 1 gigás Celeronon Radi 7500-zal találkoztam vele, és játszható volt, bár erősen cpu limites.
Csak akkor még én voltam béna a játékhoz, angolom is gyenge volt, nem boldogultam benne igazán.
Aztán ahogy kinőttem a tinikorból, és lett jobb angolom is, felismertem hogy milyen hatalmas cucc.Kár hogy a későbbi Deus Exeket nem ilyenre csinálták már. Azok is nagyon jó játékok, de az a komplexitás és rétegzettség úgy történetben, mint játékmenetben, egyikben sincs már meg.
Angolosoknak itt egy laza 3.5 órás videó amiben a 2011-es DX Human Revolution van összehasonítva az első DX játékkal, itt pedig egy előadás amin a játék szellemi atyja meséli el, hogyan fejlesztették annak idején.
-
válasz FoxiestFox #82704 üzenetére
Ja, értem. Én nemnagyon játszottam még vele, csak a szobortesztet nyomattam most. Lehet hogy abból nem jól következtetek. Persze én is csak tesztekhez használom a VSync offot, éles gamehoz visszaállítom fix 60- ra, szintúgy LCD esetén(CRT- t már nem használok).
-
nagyúr
válasz FoxiestFox #82702 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DarthSun #82703 üzenetére
Nem kell neki akkora gép.
Egy erősebb PIII + Radeon 7500 kombó 256 mega rammal már elég 1024-en neki a normális játékélményhez.A játékmenet semmit sem profitál abból, hogy 356487854678 fps van, én fix 60-ra szoktam belőni, ha lcd-n játszom, 120hz-re, ha crt-n.
Legutóbb ezen játszottam végig, már ez is bőven overkill volt a játéknak.
-
válasz Fred23 #82699 üzenetére
Nincsmit
Igen, láttam hogy egy szál kap aránytalanul nagy terhelést. Nálam a BIOS- ban a turbo kilőve, Win alatt pedig ha teljesítménycentrikust állítok be akkor fix 3.5GHz- en karcol. Vagy custom fix 2.4GHz és energiatakarékoson meg fix1.2GHz.1333 Athlon : retroban már gyors, a Deus viszont nagy étvágyú. Én ha régebbi gépen akarnék játszani vele, akkor az E6600+6800GT- t kapcsolnám be, vagy a PCIe 775- öst, E6600+7900GS, tippre azokon már zavartalan lenne a játékmenet.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest