Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zotyesz66
őstag
válasz hokuszpk #83196 üzenetére
Volt K7S5A lapom, nagyon sokáig megvolt és utána is maradt a családban. Az egyik abszolút kedvencem. Nálam nagyon stabilan ment, először 1000-es Thunderbird ment benne, majd XP2400 Thoroughbred. Videokártyából volt benne Radeon LE-től kezdve 9800 SE@Pro-ig. Nvidia nem volt benne, arról nem nyilatkozhatom. Tettem rá tuning BIOS-t (valami cheepobios nevű), az engedett némi FSB tuningot és RAM időzítés változtatást is.
Bár most nosztalgia miatt mostanában szereztem kettőt is, az egyik halott volt érkezéskor, a másik szépen ment, de egy RAM csere után nem indult és azóta sem megy[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
-
-
hokuszpk
nagyúr
-
válasz hokuszpk #83189 üzenetére
Értem, kössz az infót. Nem fontos vele fáradnod sztem, főleg ünnepek alatt Leteszteltem a HD6850- el X99- ben, meg majd letesztelem Ryzenben is.
ALL : Mindenkinek kellemes Nyúlünnepeket kívánok !
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #83182 üzenetére
Bezony. Ebben a lapban nyaggattam szimultán a HD6850/9600GT párost valamint az R9 380/GTX 1070 párost, mindkét esetben aktív Intel HD630-as IGP mellett.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Fred23
nagyúr
Egy jó összefoglalót -akár angolul- tudna valaki linkelni a VIA SiS735 elleni ügyeskedéseiről? Állítólag nyomást gyakorolt a gyártókra, hogy ne nagyon legyen SiS735-ös lap a piacon, amíg be nem fut az ő KT266A-juk. Az MSI-nél például el is érték, hogy a már kész SiS735-ös lapjukról lemondjanak, de végül aztán megjelenhetett, csak később. A teljes történet érdekelne.
Keresgélek majd én is, de talán itt van olyan, aki egyből vágja a legjobb cikket erről az ügyről. -
-
nagyúr
válasz DarthSun #83182 üzenetére
Igen, és W10x64 PRO legacy/MBR módban, Kingston A1000 240 GB NVMe SSD-vel.
B450-be eddig kb. bármi is ment (Radeon/ATI/nVidia), a HD 6850 ment B550-ben is (aláírásomban lévő lap).
Ha ez bátorít, havernak 1660-as Asus TUF megy Asrock 970 Extreme 4 lapban, FX 8320e mellett 12 GB rammal (2*4+2*2) W7x64 Ultimate-vel.
Szóval, nem kellene hogy problémás legyen vele.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz jokeph #83181 üzenetére
Felsőkategóriás lap, és megy benne a HD6850 AMD oldalon nemtom hogy működne-e A Prime belépő lapot fogom cserélni(1 PCIe 16x) 450Pro- ra(ez olyan közepes szint kb), és van még egy HD6850- em. Aztán hogy ebben menne-e a szintén GTX1650 mellett, az talány, ill gőzöm sincs.
-
nagyúr
válasz DarthSun #83180 üzenetére
Asrock Z170 OC Formula, ez a jelenlegi garázsgépem lapja, most is erről írok, i5-7600k 3,8@4,7GHZ és jelenleg is az Asus EAH 6850 1 GB GDDR5 256bit löki a képet (a HD630 Intel Graphics mellett).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz jokeph #83179 üzenetére
Kimaradt nálam a 1151, meg a kortársai is . De most mint írtam korábban is, már könnyű helyzetben vagyok, mivel úgy döntöttem hogy az X99- es drágaszágom kiváltotta az összes Intel variánst, mely a korai 775 után létezik
A biosában meg sorakoznak az UEFI/Legacy pontok. Defaulton használom, ahogy a kínaiak belőtték, ha bármelyiket átállítom, már el sem indul a lap, ill optikáról bootolnak a telepítők, de behalnak hamar.
Viszont evvel a vegyesfelvágott settel UEFI on van a GTX1650 GPUz ablakában, úgyhogy sztem jól állították be.
Az IDE módot kapcsoltam át az összes SATA dugóra AHCI- re, ezt nem is kell visszakapcsolgatnom XP bootnál sem, mert van XP AHCI vezérlő hozzá.A 3 test probléma nem megoldható.
-
nagyúr
válasz DarthSun #83178 üzenetére
Desktop s1151-es lapok tudnak legacy boot-ot, H170/270, Z170/270 és B365 is, ezeket használtam/használom, a B365 ciminél megyen.
A DELL meg egy spéci állatfajta amúgy is.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
válasz frescho #83152 üzenetére
Az Univerzum működésének szimulálására már egész jó projectek születtek. A női agyat nem lehet, ahhoz még kevés a szuperszámítógépek kapacitása.
De ha már a kiállítást kedveli, az jó jelÉn is Chrome, webes email kliens, Office offline, de a tesztek miatt online táblázatot is használnom kell. Persze én sokcore/16 és 32GB- os Win8.1/10 gépeken tolom, úgy jól megy.
(#83153) MasterDeeJay : komoly project lesz, olyan dualventis hűtőm volt nekem is régen, de haver elkunyerálta, kicsit hangos, de feelinges
#83167 : jól megtolta a Tua, nálam PPro mellett van a PCI R7000(nincs AGP a lapon), 3DM99- et futtattam csak
#83176 : túl modern az a proci, meg a 1151 ilyenekhez , bár ha bootolna, akkor a 4.7GHz- es boosttal elég jól meg lehetne tekerni a retro kártyákat.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83176 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt az eljárást.
-
-
Powercoloros voodoo3 nem ad képet az ST6-ban. De egy modern amd fm2 lapban meg igen pci és pcie adapteren is. (Igaz grafikus uefi bios már nem megy neki.)
De nem jelzi hogy nem lenne kártya csak nincs kép, numlock is megy. Agp-pci-vel is ugyanezt csinálja. Másik voodook meg mennek.
Jövő héten megy kondizásra mert 4 smd kondi letört, remélem megoldja.[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83172 üzenetére
Igen, a 7000 spec szerint is gyönge, gyöngébb a GF2 MX-nél is.
A 7500-as AGP-ben GF2 Ti szinten van, viszont a PCI csatoló alaposan le tudja rontani a teljesítményt, szóval annak esetén én olyan -AGP-s- GF2 MX / MX400 erőt várnék már csak tőle. -
félisten
válasz fatpingvin #83170 üzenetére
Ez jófogáson bukkant fel múlt héten. Résen voltam.
Néha még azért ki lehet fogni őket olcsón, mert sok van belőlük, és sokan szemétnek nézik (az előző példányért mondjuk én is fizettem vagy 25k-t).
Ordenáré koszos volt, ipari környezetben mehetett sokat, mert a belseje is álló fekete finom porral volt borítva, de fél nap ganézás után gyönyörű lett.Czo ha kidobtál egy M-et, vedd leszidva magad.
Megértem aki nem szereti hogy hangos, de szigorúan gépelésre baromi jó szerintem, minden leütésnél annyira jó feedbacket adnak a gombok, hogy hihetetlen.
A másik, hogy bár te nem szereted őket, nincs még egy ilyen kult billzet, mint az M, esetleg a beamer, de az napi használósnak bőven túl nagy, és mostanában egészen letaglózó árakon mennek.Mondjuk régi mechák közül általános használatra nekem is az ALPS kapcsolósok és klónjaik jönnek be leginkább, de egyrészt azok ára is elgurult, másrészt van köztük, ami lazán hangosabb egy M-nél.
[ Szerkesztve ]
-
-
Czo
addikt
válasz fatpingvin #83170 üzenetére
Nem mindenki szereti ezeket a vackokat. Nekem pl volt IBM desktop gep, ahhoz adtak valami kapcsolos keyboardot (nem neztem meg konkretan milyen). Ki lett bontva, meg lett nyomkodva (minden egyes gombnyomas, kattog mint az allat), "not for resale" zacskoban erkezett a gep dobozaban, ugyhogy egyenesen ment a szemetesbe.
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #83169 üzenetére
így már érthető amúgy honnan a bánatból szereztél te ennyiért Model M-et??
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
válasz fatpingvin #83166 üzenetére
Oh rengeteg ilyen van.
Építhető is de készen is kapni. Amit az SDL M-hez használok, 50 dolcsi plusz posta volt annak idején, most sem olcsóbb.Ez a billzet 3 ezres volt + a takarításra szánt idő.
Nem szívesen vennék még egy aktív konvertert, így célszerűbb a már meglévőhöz venni egy kontrollert magába a billzetbe, hisz az olcsó vagy ingyen, ha épp akad valakinél. -
Fred23
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83167 üzenetére
Nem valami sok, de mondjuk az AGP-s változat se egy csúcskari. 7500-asból nincs esetleg egy PCI-sed? Az érdekesebb lenne, mert tippre már az AGP-s GF2 MX400 eredménye körül teljesítene.
-
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #83165 üzenetére
szerintem biztos van erre direkt ilyen protokollfordító izé, már kész panelen ebay nem segített?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
válasz fatpingvin #83164 üzenetére
Néztem, eltérőek. Na majd nyitva tartom a szemem ebayen, hátha felbukkan egy sdl kontroller, nem akarom szétbarmolni a gyárit.
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #83163 üzenetére
nem kizárt
nézd meg egymás mellett a két kontrollerpanelt, lehet hogy kiderül hogy ugyanaz a kettőA tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
félisten
válasz fatpingvin #83162 üzenetére
Lehet, elég lenne megnézni a kiosztást az eredeti kontrollerén, és ráforrasztani egy PS2 csatit?
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #83161 üzenetére
passzol. mondjuk a PS2 lényegébeen elég sokban hasonlít a sima serial protokoll egy részére, szval..
-
félisten
válasz fatpingvin #83160 üzenetére
Part number alapján:
Coiled, flat & attached cable with RJ45 connector
IBM 3486/3487/3488/3489 InfoWindow® Twinax Display Station
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #83159 üzenetére
az serial konzol lesz
-
félisten
válasz fatpingvin #83158 üzenetére
Úgy néz ki, mint egy telefondugó.
-
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #83157 üzenetére
megnéztem közben, sorry nem IBM billencsből volt
a terminál csati amúgy lényegében nem egy serial konzol bemenete?
-
félisten
válasz fatpingvin #83156 üzenetére
Köszi.
Igazából olyan is jó volna ami mondjuk fix PS2 csatis, azt is könnyű USB-re alakítani.
Van két M-em, egyik SDL, van hozzá egy fancy makrózható USB adapterem, a másik Display Station billzet volt és fix terminál csatis, na ez utóbbit is szeretném USB-síteni.
Most áttettem bele az első kontrollerét, és így használom, mert ez van jobb állapotban, a másikat bolt moddolni kell majd, csak szeretném hogy legyen mindkettőben könnyedén adapterezhető kontroller. -
fatpingvin
addikt
válasz FoxiestFox #83155 üzenetére
megnézem a lomosban de erős a gyanúm hogy nem az lesz. ha megvan és az akkor a tied
-
félisten
Ajcsiba nekem valakinél kallódik esetleg bontott IBM Model M-ből kontroller board?
SDL csatis kellene.
1391326 a part number. -
fatpingvin
addikt
válasz MasterDeeJay #83153 üzenetére
alapos nézés után is tökugyanaz a két panel, csak egy-két alkatrész különbözik, feltételezem az is inkább feliratban.
-
V3 tesztelő készül. Lc power táp szerintem kuka. A monitor képe is néha elmegy arról megy a 12v annyra leesik.
st6, p3 1.4s, 1x256mb 133 cas2, 80gb samsung, win98seItt pedig az ikertesók a voodoo1 mellé a p2-be. Totál ugyan az a bios, driver de még a bios üzenet is szóval at25 nem létezik csak rá van marva és mindegyik at25 az at3d egyben.
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #83150 üzenetére
Furcsa, mert néha örömmel segít, néha morog. A működését megérteni már nem próbálom, az erre fordított energiát és időt inkább másba fektetem. A BRSZK-ra például eljön, előtte és utánna bíztat stb.
OFF: Nem értem az embereket. Csak Chrome böngészőt használ, még a levelezéshez és officehoz is a webes klienst használja. Leheten akár egy Chrome OS is, de mégis ragaszkodik az MS-he. Egy Minttel száguld 4Giga rammal a 155-ös Celeroncs még a pendrive-ról is, ezzel szemben Win 10-zel alig mászik. Mégis mi kell? Na mi? A Wingyóz, mert ahhoz ért. A fenéket ért: minden szart megnyit, tiszta virnyus és a deszktopra dobálja a cuccait... Rage OFF -> format c:
https://frescho.hu
-
-
frescho
addikt
válasz FoxiestFox #83146 üzenetére
Valahogy úgy. De már behoztam egy részét és holnap is lesz szürkület...
gban: A külső raktárban. Ezek a "PC lomok" amiket rendszerezni és állapottól függően megtartani/selejtezni kell.
Czo: Az Mwave az IBM kreálmány volt. Logikus, de valahogy mégis félre ment.
-
félisten
-
frescho
addikt
Főként azzal mennék vissza, hogy ne strapáljam magam azzal, hogy megpróbálom megérteni a nőket...
gban: Akkor majd megkérek valami link alakot.
Ma felpakoltam egy csomagtartónyi cuccot:
- Mwave mond valakinek valamit? modem és hangkártya egyben DSP-vel. Mellette volt pár 8 bites CD vezérlő és Adlib klón.
- Pár NYÁK ISA-CF adapterhez, egy délután fel lehetne fújni rá a cuccokat
- 386-os deszkák egy hatalmas dobozzal
- Egy XT (igazi IBM, nem klón) monitorral. Mondjuk ez utóbbi nem kapcsol be, pedig szükségem lenne rá
- 10 kg merevelemez mindenféle méretben (5.25" teljes magastól 2.5" 7mm-ig)
- VLB kártyákból több, mint fél tucat
- Némi ipari hulladék (Acorp SS7 - Asrock 775 között mindenféle)Még az a kérdés, hogy mikor fogom én ezt becsempészni a csomiból
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83143 üzenetére
jah, tényleg erről a MI8-ról írtál te is.
R9 Nanot meg nem kell bemutatnod, volt hozzá szerencsém, még majdnem lett is egy fő VGAnak...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz KROK640 #83142 üzenetére
Radeon instinct Mi8 a legjobb ár/teljesítményű új kártya volt év elején amíg lehetett kapni és a bányászok nem nyúlták le. (38eft szlovák webshop)
[link]
Néha még van de már csak ilyen 50eft-os áron. Amúgy egy venti nélküli R9 Nano amit kicsit barkácsolni kell. Kicsivel GTX1060 felett van, de alulfeszelve és hűtve karcolja a 1070 szintjét.
R9 Nanót gondolom nem kell bemutatni egy erőgép ami a driveren bukott el új korában. 4096 core, 4GB HBM 4096bit ram .... de az akkori ellenfele kevesebb core-al és sávszéllel megverte 980ti/titanx(m). Amd a túl sok fesz miatt elcseszte kissé.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Az enyém is nagyon forrófejű volt (ennek ellenére egy kis húzást is beleraktam), ennyire nem mint a tied, de télen simán besegített a fűtésbe ha sokat játszottam
Próbálj meg nézni rá valami htést, talán akad külön is. (De ennyiért ha veszel egymásik ilyet jó hűtéssel ez meg megy tarcsiba akkor sem jársz rosszul).MI8? Az meg miféle kártya? (nekem csak helikopter ugrik be róla )
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
gban
veterán
Hihetetlen, nekiálltam hogy teszek egy win98-at a hackelt dallasos ASUS P1-re, kapott új partíciót a hdd, formáztam, felment rá a telepítő hogy ne CD-ről menjen, el is indult, egyszer csak kilépett elég hamar valami hibával.
Kivettem a pluszba betett ramot, bekapcs, a HDD fel se pörög már ha rá van dugva az alaplapra, az alaplap meg nem indul
Akkor se ha lehúzom az IDE kábelt.
Franc se tudja mi makkant meg, de valami zárlatnak tűnik az alapján hogy nem indul a HDD sem ha rá van dugva a lapra.Postázást nem vállalok.
-
ityam
őstag
válasz KROK640 #83139 üzenetére
Hát én azon csodákozok hogy még megy ez a kártya a látott hőfokok alapján.
Főleg hogy akitől vettem azt mondta hogy hozzá is ezzel a ventivel érkezett és így használta régen.
Lehet hogy valamit segíthet a friss paszta, de inkább normális venti kéne rá.Nekem az R9 270 szolgált rengeteg ideig. Még relatív korán a megjelenés közelében vettem és pár hónapja adtam el.
Most egy MI8 at hajtok.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
ÓÓÓ, pedig a Vapor X-ek elég jók voltak a maguk idejében. Kár a nem gyári hűtőért.
5K meg nem sok érte.Én anno 20-ért vettem az enyémet, még a Phenom 9500-ba. Legnagyobb meglepetésemre azonban a HD4850 után szinte alig észrevehető gyorsulást hozott csak Aztán mikor megjött az I3 4330, akkor kipróbáltam a HD4850 kb kétszer olyan gyors lett mint volt, a HD4890 meg elképesztően megtáltosodott, és végre hozta azt, amit vártam tőle.
Sajnos már nincs meg a kártya, 2015 végén elcseréltem egy 2TB-os WD Green HDDre (amit jelenleg is használok itt a gépben), és 8000ft-ra. Jó üzlet voltAmúgy szerettem, jó kártya volt, a sebességével sosem volt bajom, azonban a mindössze 1GB RAM és a DX12 támogatás hiánya miatt mennie kellett, hamarabb mint ahogy váltani terveztem... (3 évre terveztem vele, végül 2,5 évet volt nálam).
És ugye akkor jött ideiglenes megoldásnak a GTX950, ami már az 7 éve ... Ezzel a leghosszabbideje szolgálatban lévő fő VGA ...[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
"a "fiatalságom" koraiban lévő, de hozzám el nem jutó gépet akarom megépíteni" - az nagyon izgalmas project tud lenni, amennyiben a helyén tudod kezelni a gépet! (tehát nem fogod önkéntelenül is egy maival összehasonlítani).
Nekem szerencsém volt, mert munkámból adódóan (számtech bolt) rengeteg olyan géppel is találkoztam, amiről tudtam, hogy esélyem sem lenne megvenni, vagy ha igen, akkor megtartani nem.
Volt nekem is D805-öm még 2005ben (ment is 4GHZ-en), meg sok más finomság, Core2DUO-m sosem volt itthon fő gépnek, akkor amikor divatos volt, az első 2009 decemberében lett meg (az is csak CPU) és csak nemrég lett alaplapom meg egy másik CPU-m egy itteni fórumtárs jóvoltából, de még pl RAMot is meg tápt is, kell szerezzek hozzá, sőt házat is.
(lassan áll össze, mert van egy übertuningos Athlon XP-m is, ami szerelem projectként üzemel, és egyszerűen csak egykori régi gépem).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
válasz hokuszpk #83134 üzenetére
Biztos igazad van, jó sok variáció van ott a BIOS- ban, fejből meg nem mondanám, 3- as csoportokban lehet váltogatni.
- 124 nem fog játszani, ha nem fogja bírni a 800- as a 133- at, akkor kiesett a versenyből és egy 1000- es tuningolásával próbálkozom majd
- a BE6- ot csak példaként említettem, VH6T, ST6, TUSL2C lapok lesznek majd abban a tesztben, Tua képes lapok, a Copper csak hasonlítás végett fog szerepelni.A 3 test probléma nem megoldható.
-
ityam
őstag
válasz KROK640 #83128 üzenetére
Egy Sapphire Vaporix,de sajna mar nem gyari ventis. Egy asus vennti van rajta ami szerintem nagyon nem megfelelo hozza.
Jofogason arultak 5k-ert mert win 10el csak alap driverrel ment az elado szerint. De egy kis eszkozkezelos eroszakkal a win8as driver rendesen mukodik ahogy latom.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Lehet cifrázni, de a korabeli játékoknak 99% elég 2 mag, azt ráadásul jobban lehet tuningolni, míg a quad q9xxx kb 10k az aprón, addig core2duo-t adok neked ajándékba, ha kérsz.
7600gt/7800gt/7900gt sli is jó 2007 előtti játékokra, egy jó kis pentium D-vel, nforce 4 lappal lenne korhű, de az már elég ritka, de 650i sli/750i sli is jó ha nincs más. -
KrAt
veterán
válasz envagyok #83127 üzenetére
Köszi a válaszokat, sok infó és vélemény van benne
Pont valami ilyesmiben gondolkozom, annyi, hogy talán CPU-ban beraknék valami régebbi "erős" Q9XXX-et, de az irány ez lenne
És KROK640 fogalmazta meg: hiába tehetném most meg, hogy "akármilyen" erős gépet megvegyek, valahogy a "fiatalságom" koraiban lévő, de hozzám el nem jutó gépet akarom megépíteni. Volt 6600GT SLI-m talán D805-tel (ha jól emlékszem), de az más volt egy picit. És hiányzik.. Új játékokkal úgysem játszok, a fenti korszak játékai idéznek elő bennem csodás emlékeket, nyugodt, békés fiatalkor.. Bahh
(és talán ezek okán is van előttem egy vitrin tele 20+++ éves Ericsson-okkal, el vagyok rontva rendesen.. )
-
válasz envagyok #83124 üzenetére
Gőzöm nincs ezekről a technikákról, nálam ilyenben esetleg a véletlen mázli játszik, meg pld kidobandó gép, vagy régen elfekvő cuccok, elfelejtett polcon, pincében, garázsban. Hasonlókra volt több példa régebben.
Nemtom hogy lehetne ilyeneket beszerezni, ill egyet tudok, de arról tudod, mi a helyzet vele, meg nem is topictéma...A 3 test probléma nem megoldható.
-
KROK640
nagyúr
De jó!
HD4890 nekem is volt! Egy némileg gyorsított és jelentősen javított HD4870 volt, tulajdonképp.
Az energiagazdálkodása (powerplay) sokat javított, simán desktopon jelentősen visszavett az órajelből és a fogyasztásból.
De terhelés közben nem tud kibújni a bőréből, és az ami : egy OC-zett HD4870 kazán! (lehetett sejteni abból, hogy két tápcsati is kell neki)
Nekem is olyan 90-95 fok körül ment, pláne ha megterheltem rendesen.Előttem az utódom :
HIS Radeon HD4890 1GB, és alatta pedig a most is szolgálatban álló Gigabyte GTX950 2GB OC WindforceA tied milyen márkájú? Mennyiért vetted?
-
envagyok
veterán
Ezt kb 20k alatt össze tudod dobni
Sli: c2duo e8500, nforce 750i sli, 2x 8800gt, vagy 9600gt, vagy gts250
Cf: c2duo e8500, intel 975x vagy x38 lap, 2xhd4850 vagy 2xhd3870
Ha nem találsz olcsón nforce lapot, akkor létezik sli hack, és akár egy intel 965-ös lappal is tudsz sli-zni.
A régi játékok nagy részét jól optimalizálták a többkártyás működésre. -
KROK640
nagyúr
10+ azaz tizen éves... ezt jól belőtted, mert a 2nd gen I7 DDR3-al is tizenéves (2011) meg a coppermine Celeron 566-1100MHZ SD RAMmal és Voodoo 2 SLIvel (2001) is tizenéves .
Egyébként ne engedd el a kérdést, manapság a régi csúcs hardvereknek is elég jó ára van, fillérekből építhetjük meg fiatal(abb) korunk vágyott gépeit
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
-
envagyok
veterán
válasz DarthSun #83122 üzenetére
Nincs itt gond
A scalper/nepper szó akkor kezdett terjedni itt a fórumokban, mikor a videókártya drágulás és hiány legyőzte egyesek önuralmát, és jellemgyengeségüket így vezették le.
A scalper/nepper : botokkal olyan hamar levadássza az online kínálatot, amíg a magának venni óhajtó user a bekapcs gombot nem bírja megnyomni.
És még meg se kapta, már hirdeti aprón vastag felárral.
Nem gyűjt, nem tartogat, azonnal hirdet, célja a minél gyorsabb, minél nagyobb haszonszerzés.
Ha ez lenne a tényleg ritka hardverekkel, az jó lenne, mert legalább lehetne kapni. De én csak radeon 9600-at, geforce mx-et, meg 3ghz alatti p4-eket látok.
Szóval ha a scalper/nepper népség felvásárolja a soksok régi ritka hardvert, hogy busás haszonnal eladja, hol lehet tőlük megvenni? -
-
-
-
envagyok
veterán
válasz #94257664 #83110 üzenetére
Szólj már légyszíves a scalper/nepper csapatnak, hogy magas áron keresek több cuccot.
Megvenném én bárkitől, de senki se árulja.
Pedig ezekről annyit tudni, hogy nem meguknak gyűjtik, hanem eladják azonnal, temészetesen haszonért.
Hogy nekem miért nem sikerül mégse se s478 p4ee, se lga 775 p4 3.73g, se amd fx-51,53,55,57 procit vennem ? -
ityam
őstag
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #83109 üzenetére
Valakinek a projectjét más linkelheti? Tehát tegyük fel B csinál egy sheetet ahol fel vannak tételesen sorolva a cuccok. C megtalálja és linkeli, hogy nézzétek, B keres társakat a projekthez. [E-H] pedig ott már jelentkezhet. Ezzel ugye nem történik B oldaláról hirdetés és C sem a sajátját ajánlja. Cska azért kérdem, merrt nem teljesen tiszták a szabályok, meg amúgy sem hívnak B-nek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #94257664 #83112 üzenetére
Kössz
Mármint a tesztek futtatásának részleteire vagy kíváncsi ?
3DMarkok egyértelműek asszem, csak az általam ajánlott formátumban érdemes menteni, időbélyegzővel, egyéni rigolya, nekem így hiteles. Ehhez elegendő az összeállított képet PrtScr- el is menteni, de lehet tetszőlegesen egyéb prog is, pld Fraps vagy RTSS.
Az egyéb méréseket is részletezhetem pontosan, hogy szoktam : segédprogramok, automatizált mérések, konzolparancsok, tennivalók részletesen. Néhány blog méréssorait részleteztem is, az éppen a Xeonról készülőben is benne lesz, de itt is részletezhetem akár.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz #94257664 #83110 üzenetére
Hát igen, igaz, bőven jók mai gépen az említett címek. Feltéve ha a kollégának van mai gépe. Vagy ha mindenképpen építeni akar egy kissé korábbit, akkor azt csak ilyen feeling szempontból tegye, mint pld én speciálisan, a korból hiányzó Intel gépek pótlására.
-
félisten
Hogy érted, hogy lehessen "rendesen" használni?
Napi használós gépként? Ha nem kell napi használósnak lennie, lehet egy C2D / SLI / Audigy konfig.
Ha pl azt akarod hogy menjen a Steam, akkor ugye kelleni fog modern OS, amihez kelleni fog modernebb hardver, mint ami retro volna.
De CS: Source multiban fun, hiába megy el egymagoson is, úgyhogy profitálna a Steam jelenlétőből, hacsak nem tört szervereken akarod tolni. -
Pont hasonló célokra építettem a Xeont, igaz ez még csak 8 éves, de kiváltja a 775 és 1366 gépeket is. Az említett címeket még asszem a HD6850 is viszi, de a 1650 biztosan. SLI nem izgatott, inkább 2 eltérő videot tettem bele. A csúcs-csúcs kártya most nagyon drága(3070/80), bár ahol van pénz lóvéra, ott mindegy.
97-2010- ig figyelgettem eddig a gépezet kompatibilitását, teljesen rendben van.A 3 test probléma nem megoldható.
-
törölt tag
Ezek igazán jól mennek egy mai gépen is, ráadásul jobb felbontásokkal / grafikai modokkal, szóval ez tényleg az ötlet komolyságától függ, mert építhetsz 8800 SLI-t is alá nyilván, kérdés hogy megéri-e neked, mert ha tényleg valami különleges / csúcs kell, a gatyád rámegy. Amiről tudja az ember hogy különleges vagy csúcshardver, arról mindenki más is tudja és a scalperek/nepperek is.
-
-
frescho
addikt
Az emlékek megszépülnek. Valahogy azt ritkábban emlegetjük, hogy akkoriban elég szarul ment és nem sokkal később jött rá még egy brutális megszorítás is. Mikor meg elindult volna fölfelé beesett egy .com lufi bónuszként. A csajozós/autós/gépes sztoriknak jobb az optikája, mint a 12 órás munkanapoknak és jeges esőben toronyugrásnak.
envagyok/Czo: lehetne, csak itt nem lehet megszervezni, mert rögtön lecsap a banhammer.
KrenAtesz: Simán össze lehet rakni. Nézd meg bacsis blogját, az SLI az ő kedvence. Bár én elengedném és vennék egy csúcs-csúcs kártyát és azon tolnám.
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy ossze kene rakni egy asztali retro gepet jatszani ilyen 10+ eves jatekokkal (CS Source, GTA Vice City, stbstb) es akkor mar kene valami "kulonleges": pl SLI, meg vmi hasonlo
Ezek ma meg megoldhatoak sziftveresen, hogy lehessen rendesen hasznalni, vagy engedjem el ezt a kerdest? -
-
Czo
addikt
Ilyet nem lehetne egyebkent, "hazilag" gyartani? Igy hirtelen meggoogleztam, 30 pines SIMM-bol talaltam "ureset", marmint olcsoert megrendelheto, pucer PCB-t, amire ra kell forrasztani a dolgokat. Lehetne tervezni 72 pines SIMM-et, akar 128 MByte meretben is (a pinek alapjan, ez a max).
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #83101 üzenetére
A 68040 kb. 486-os szint és így egy 32-es már szépen elég lenne bele, de a vaterán sincs. Na mindegy, majd befut egy a "low cost" almába. Már ha lehet ilyet bármelyik Apple termékről írni.
Kicsit elmélkedve: Mondjuk időnként van 1-2 gép ami ár/érték arányban jó, de az sem olcsó, mert a közép alá nem igazán mennek. De ha azt nézem, hogy most is egy 2015-ös gépről írok amire van friss rendszer és teljesen jól használható, akkor elosztva olcsó, csak a belépő költség magas. Az első ipad-et is circa 7 évig használtam... A nem apple fan almás felhasználó dilemmáját olvashattátok
-
válasz frescho #83100 üzenetére
16MB 9bites soha nem volt a kezemben, az nagy fogás volt, hogy bezsákoltad.
32MB 36bitesből sikerült pont annyit szerválnom, ami a hiányokat pótolja - PPro, pár 486, P1/60, meg a SIMMConn- ból kivettem ideiglenesen, azt is vissza kell pakolni.
Nagyobbak - egyik 486- ban egy 64- es, és asszem létezik EDO/128- as is, de olyat sem láttam még soha.A 3 test probléma nem megoldható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest