- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sanchez638 #52098 üzenetére
AT-s alaplapra mehet Win7 is simán. Állatkodásnak elmegy, csak sok értelme nem lesz, mert az XP is lassú még ha ilyen átmeneti lap+ P2-vel dekorálod ki akkor is. OK lehet bele átalakítóval GHz-es P3-mat rakni, de az a trabi kaszni 1.6 Golf motorral.
Más szempontból nem vagyok annyira korhű mániás, mint arn, de AT-s gép legyen szépen DOS vagy maximum Win 99. Bár már a 98 is az ATX-hez van közelebb, de átmenet, upgradelt, elmegy.
-
válasz
Sanchez638 #52098 üzenetére
Az egyik kondi jobb felül kezd elpukkanni, vagy csak optikai csalódás?
-
-
HSNet
aktív tag
válasz
csabyka666 #52094 üzenetére
Igen, itt a tüske blokkból a képen legfelül lévő pár lesz az vízszintesen.
A J5 jumper érdekes, jó lenne tudni, az mi.
Az alaphoz meg gratula, ritka egy elmebeteg darab xD. Slot1, AT/ATX, AT bill csatolóval, PS/2 nélkül, de van rajta USB és infra header... Ráadásul, ahogy így elnézem, szemre nem is férne be a legtöbb AT-s álló házba, mert a proci útban lenne a keresztmerevítőnek/tápnak/tápkábelnek, de megoldották, hogy elférjen az AT-s szabvány nyák méretbe...
-
-
HSNet
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #52091 üzenetére
PS2 még teljesen visszafele kompatibilis volt, illetve ott az ePSXe, gyorsabb P3-on már simán megy az is xD
-
Kukaszökevények:
Pár sata kábel és usb kivezetés.
USB-s kártyaolvasó, bontatlan 32mb-os SD kártya és hozzá pár átalakító (mintha az egyik konzol memoria kártya lenne, meg ilyen nagyméretű kártyahelyekhez valóak.)
S3 Trio 64V+
CT4810 hangkariPár eredti játék, egy Mortal Kombat trilogy, és alatta pár pc gurus dvd mellékletes eredeti játék.
Nem sok de nem hagyhattam ott őket. Nekem a Mortal az ami sokat ér, akkoriban rengeteget játszottam vele és a trilogy volt a kedvenc. Igaz nincs hozzá PS-em de azt könnyű venni.
-
HSNet
aktív tag
válasz
csabyka666 #52087 üzenetére
Egy képet ha tudsz felrakni az alaplapról, vagy a típusát, úgy könnyebb segíteni, de szokott rajtuk lenni egy jumper (vagy block) amivel állítod, hogy AT vagy ATX legyen, és valahol (nem feltétlenül a szokásos speaker/reset/ledek körül) egy power gombnak való tüske pár is (ami aztán vagy értelmesen van feliratozva, vagy nem
).
Korábbi táp ügyre:
-5voltot pár ISA-s kártya kér, de onnan sem minden. P1-ek utáni alaplapok már általában boldogan ignorálják a hiányát, AT/ATX-es deszkák általában panaszkodnak, ha nincs meg. Attól hogy panaszkodik, még a gép menni fog a legtöbb esetben, de attól hogy nem panaszkodik, ha olyan hangkártyát használsz, aminek kellene, akkor lehet pár kellemetlen meglepetés (pl pár PAS kártya dupla sebességgel játsza le a PCM mintákat, ha nincs -5Volt a táposon, mások meg meg sem szólalnak). Ha nem tervezel egzotikus ISA-s kártyákat használni, akkor ezt a részét egy tápnak ignoráld, amire viszont figyelj oda, az az 5V-n leadott teljesítménye.
Nagyon kései P3-ak és Socket A kivételével elvileg bármi elég lesz (15A körültől, de annál gyengébbet úgysem találsz), de a modern tápok 12V-os terhelésre számítanak, és így egy öreg gép, amin nem húzza meg őket ott, okozhat problémákat.Ha SocketA/szénnéhúzott P3/stb kell a táp, akkor érdemes keresni valami rendesebb, 30A körüli 5V-s ággal bíró darabot, már csak a békesség miatt is. A SocketA-s alaplapokon lévő ATX12V csati (4-tűs, avagy P4 táp) ne tévesszen meg, a többségnél a CPU továbbra is az 5V-os ágról van hajtva (korabeli teszteken elvétve tesztelték, és jelezték, ha egy-egy lap a 12V-ról állította elő a CPU feszét, ha ilyet találsz, akkor az onnantól sima menet).
Amit nem felejts el, hogy nem csak a CPU eszik 5V-ot, hanem a korabeli VGA-k is főleg ott terheltek, ezért is kell az erősebb táp. -
válasz
Sanchez638 #52088 üzenetére
Hát lehet. Ha igaz, meg is találtam, ATXSW, kizárásos alapon ez lesz.
-
Sanchez638
addikt
válasz
csabyka666 #52087 üzenetére
Lehet át kell jumperelni a lapot ATX-re..
-
Üdv mindenki!
Egy AT-s alaplapot, amin van ATX csati is, hogy a fenébe kell elindítani ATX tápról?
A lapon nem találtam PWR ON vagy hasonló tüskéket. -
Ranagol_5
őstag
Volt ilyen tyan lapom, pont ebay-rol, es kb ugyan ezert az arert. Elpasszoltam anno, mert full fapad, es nem ment nekem se a 3850 AGP-vel, sem pedig a 7800GS-emmel.
Szerk.: Yupp itt is van, amikor eladtam.
-
HSNet
aktív tag
Tegnap futottam beléjük, nekem most nem férnek bele, feldobom, hátha valakit érdekel innen (disclamer - nem én hirdetem, nem ismerem az eladót, nem kapok jutalékot)
Dual Slot1, integrált SCSI, egyéb finomságok, de CPU nélkül:
AthlonMP, alaplap, procik, hűtés, ram:
https://www.ebay.com/itm/Retro-Vintage-Tyan-Tiger-S2460-Incl-2-Athlon-MP2200-und-4-GB-Ram/162730547687?hash=item25e37f19e7:g:2SYAAOSwe09ZnyB3Utóbbinál táppal óvatosan, az ATX 5V-jéről eteti mindkét procit, így legalább 30A-es 5V-os ágat javasol a Tyan hozzá.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
quailstorm #52082 üzenetére
Pedig egy kis szín volt a piacon, ahhoz képest a 90-es években mennyi proci gyártó volt, jól kinyírta őket a "verseny"...
-
zoltanz
nagyúr
-
plömplöm
őstag
válasz
zoltanz #52077 üzenetére
"54% HD Sentinel szerint - Winchesterre garanciát egyáltalán nem vállalok!!! Cserére szorul, erősen bad sectoros, de éppen fel tudtam rá telepíteni egy XP-t. Csak, hogy lehessen próbálni. Nagyon lassan tölti be, mert a winchester 52%-os."
mondom 50%. azaz 48%. szóval 46%. 44%.
- doktorúr, mennyi időm van hátra?
- 10.
- nap? hónap?
- 9. -
zoltanz
nagyúr
Hátha érdekel valakit Transmeta Crusoe TM5800-as noti, még lehet vissza lehet kapcsoltatni a hirdetést:
[link] -
bacsis
Közösségépítő
Találós kérdés!
HA egy Pentium M 7 755 procis laptop 2400 pötty körül kap 3Dmark2001-ben
Intel 855GE chipsetbe rakott IGP-vel, Single Channel-es 333MHz-es DDR1 RAM-al, és a proci 100MHZ-es FSB-vel rendelkezik...
Akkor hány pöttyöt kap 3Dmark2001-ben egy Pentium M 770-es procis laptop Dual Channel DDR2-vel ami 533MHz-en jár, Intel 915 chipsetbe pakolt IGP-vel és 133MHz-es FSB-vel? -
Ranagol_5
őstag
válasz
czundermák #52070 üzenetére
Pont ilyen tippekre vartam.
775-ot en meg kihagynam, szerintem az meg "tul modern" attol fuggoen, hogy szerintem is mar megfer a topicban retorkent, de a 754 es a 939 az nagyon jo otlet, ambator felek Bacsist megkozeliteni sem tudjuk majd.
wPrime jo, nekem eszembe sem jutott.
Egyebkent nem lesz time limit. -
-
flymi
addikt
válasz
laskr99 #52068 üzenetére
Titan TTC-MT1AB-2 másnéven Titan Twin Majesty-ből elvileg van két darab.
Meg van egy sima alu borda is a tusl lapon, de azon cserélni kell a ventit. Miért?
Lehet van még ilyen noname sima alu hűtőm is, ami jó oda, csak ventit kell rá tenni. A gyűjteményes darabokon kívül jónéhány ilyen akad, ami csak úgy van, igazából nem tudok ezekkel mit kezdeni.
De utána kell néznem a hétvégén. -
czundermák
aktív tag
válasz
Ranagol_5 #52069 üzenetére
Terveid szerint mennyi ideig "élne" a teszt 1-2 hónap, vagy tovább?
Anno részt vettem akosf tesztjeiben, szívesen kipróbálnám ismét.
Kicsit visszaolvasva látom, hogy a dual socket konfigokhoz kerestél tesztprogramot, nekem a wPrime vált be erre a célra, "szinte ugyan az" mint a superPi csak többszálasítva. Dupla procis gépeknek nem okoz problémát a winXP sem, ott már szépen mérhető az eredményük.
Foglalatokból akosf csomagját bővíthetnéd s754/939-el, Intel oldalról s603/4 és s775-el akár.
Persze nem akarok belekotyogni, ez csak tipp.Volt egy időszakom mikor Aida64-be mentegettem el a CPU Queen, FPU Julia és memória eredményeket különböző masináimról. Azzal megint szép nagy adatbázist lehet létrehozni, a benchmark fájlokat össze lehet fűzni, hogy több gépről is tartalmazzanak adatokat, így összegezve a felhasználói eredményeket. Hamisítani itt sem lehet, bármelyik értéket átírva egyszerűen nem jelenik meg az összesítésben, nagyon jól ki van találva. Hátránya, hogy próbaverzióval nem megy, csak licenszelt Aidával.
-
Ranagol_5
őstag
Szoval, Akossal beszeltem, O engedelyezte, hogy felhasznaljam a teszt szabalyait illetve, hogy folytassuk, amit elkezdett.
Tehat milyen foglalatokra legyen 3dmark01 es superpi?
-
-
quailstorm
félisten
Közben én beszereztem egy USB MIDI kábelt és most egyelőre W10 alól megy az SC-55.
Úgy néz ki hogy az a fajta gameport kábel egy fos ami nekem van meg RollandCG-nek. Csak azt nem tudom honnan szerezzek biztos jót, de lehet nekem kéne csinálni jobb híján.A YT MP3-ból is kihallottam, hogy jó cucc az SC-55, de össze se lehet hasonlítani az igazival.
-
arn
félisten
A 90es evekbeli hwek egyre dragulnak, a 2000-05 kozottiek mennek apropenzert. Abbol a korbol csak egy r9700pro bba erdekelne, de sehol sem latok mukodot. Lehet megdoglott mind.
-
Na elég könnyű bezserezni retro cuccokat mert hibátlan és "mi csak kidobnánk" Abit KT7A most majd. Portalan hibátlan. Meg usb floppy mellé.
-
erer1000
őstag
-
válasz
quailstorm #52058 üzenetére
A 3DM2001- ben 405 lett a legkisebb eredménye lolo799- nek, akkor őt megelőztem a 358 pöttyömmel
-
quailstorm
félisten
-
-
Szerintem marad ez majd. 12k körül van és minden van rajta ami kell.
-
plömplöm
őstag
válasz
jokeph #52048 üzenetére
meg kell nézni, de amelyiken van satatáp, azokon nem szokott lenni -5V, amit viszont pld egy P2 kérhet. ha nem kell a -5V, ámde egy darabra van szükség, ami új és garos, akkor pld itt ez
elméletileg ami "ATX12V v2.01"-nél újabb, abban nem kell lennie -5V-nak, azaz nem követelmény a megléte
vagy nem
semmi sem biztos... -
-
FF23
senior tag
Elhoztam az apróról ezt a GeIL Ultra Platinum PC4000 2x512MB-os kitet. 3,5ns chipeket ígér a spec. kíváncsi leszek mit megy cl2-n.
-
arn
félisten
ez is jopofa teszt, ujabban mi a helyzet, xfi allat (fulessel hallgattam).
-
-
Tudtok valakit aki tud púpos kondikat cserélni? Van az új gépeken jópár..
-
arn
félisten
igy visszaemlekezve, tenyleg nem emlekszem toresre... de az szembetuno, hogy a 2000 kornyeki jatekok is sokkal jobban szolnak, mint a maiak. marmint a 3dt illetoen. allitolag az ms vagta el a fonalat a vistaval, es utana nem foglalkoztak vele.
-
-
Ranagol_5
őstag
válasz
DarthSun #52027 üzenetére
Mint emlitettem nem a tuning a lenyeg, inkabb a HW felhozatal. En sem hiszem, hogy mindet meg fogom huzni, de azert van 1-2 olyan cuccom, aminek nem arthat.
A masik, hogy dual procis retro cuccokat vajon mivel lehetne tesztelni? Pl dual socket A vagy slot A vagy s370.(#52028) flymi: Kepeket majd lehet tenni a hozzaszolasokhoz. Hatarido pedig nem lesz.
-
flymi
addikt
válasz
Ranagol_5 #52026 üzenetére
Gyűjteményes topicba jöhetnek a különleges hardverek képei, de lehetne csinálni egy olyat, amiben akár a húzott-nyúzott dolgokat és a pontokat lehetne gyűjteni.
Részemről tuning nincs, sosem volt, illetve majd próbálkoznék vele (de nem a határok feszegetése lenne a cél), tehát csúcsdöntögető pontokat nem fogok tudni mutatni, s370-s478 vonalon viszont minden adott, hogy a két platform top processzoraival lefussanak a 3dmark tesztek különböző vga-kal. Minden szabadidő kérdése, ami viszont mostanában nem lesz. -
válasz
Ranagol_5 #52026 üzenetére
Jó ötlet, én benne leszek. Bár nagyon nem fogom meghajtani a gépeimet, sok idő és lóvé van bennük. Kíváncsi leszek hogy Ákos eredményeit tudja-e valaki überelni. Határidőt vedd korlátlanra, nekem most sokáig egy AM2+ lesz a próbapadon. Meg a szabim is elfogyott idénre
. Ha 3DM2000 lesz akkor már nyertem, már sokszor linkeltem, de nem jött ellenfél : [link]
-
Ranagol_5
őstag
Regi es regebb ota itt levo uj tagoktol kerdeznem, hogy mit szolnatok, ha igy 6-7 ev utan inditanek logout blog-on egy Akosf-ehez hasonlo platformokra bontott kvazi "versenyt". Az igazi celja inkabb az erdekessegek felvonultatasa es a retro hardverek moddolasanak, huzasanak megbeszelese.
Illetve ha jo az otlet, akkor johetnek a tippek a platformokra. A tesztek meg szerintem kb 3dmark2001-re vagy 2000-re szukitenem, amelyiket jobbnak talaljuk, illetve hasonloan Akoshoz superpi 1M-re.Szerk.: Azert jutott eszembe, mert szerintem az elmult 6-7 evben azert masok is es en is sikeressen szereztek be egzotikus retro HW-kat, amit most kinpadra lehetne kuldeni.
-
válasz
plömplöm #52024 üzenetére
Mikor építettem a gépet még nem gyűjtöttem... Most nyáron kezdtem bele de van már pár dolgom. A vinyók meg most vasárnap jöttek meg. Van összesen 3 komplett gépem amiből 1 tuti jó a másik windows hibás a harmadik teszteletlen. Mindbe van floppy és egyben van dvd olvasó a többiben cd olvasó. Csak ezek a gépek 10 évet mentek kodegány táppal és van pár kifolyt kondi tőle.. Szóval most szépen lassan alkalmas lesz futtatásra is.
-
-
válasz
quailstorm #52022 üzenetére
Sajna arra most nincs keret. Csak ami a gépekben volt olvasó az van+floppy. Holnap a fenti módszerrel megoldom a dolgot.
-
válasz
quailstorm #52020 üzenetére
Majd tervezek usb floppyt venni. Van 3 XP gépem amit tegnap szereztem. Mind kódos 1 OS-e halott. Holnap kapok cd-t. Van azokban floppy,de csak 1 tud menni egyszerre mert 1 tápom van ami megy(az is Mercury, de jobb mint a gépekben lévő kodegány.) Azon az 1 gépen meg ami tud menni arról rakom fel a cêl HDD-re a win-t.
-
quailstorm
félisten
válasz
laskr99 #52019 üzenetére
Nehéz beleképzelnem magam ebbe a szándékos önszopatásba. Meg lehet csinálni, de 20-szor annyi idő és frusztráció. W98 már önbootoló CD-s... Egy Hirennel meg lenne partícionálód meg plop boottal USB-d.
Csak van nagy géped mindennapi használatra. Vagy egy valamennyire modern, P4 mondjuk XP-vel. Laptop is jó.
Néhány lemezt "muszáj" kiírni, de legjobb lenne, ha lenne floppyd a korszerű gépben.
Én még 2010-ben vettem a SATA DVD íróm adatlapos gépbembe 5k HUF-ért újonnan, floppy meg ingyen volt. Azóta kaptam 2 db IDE DVD írót úgy, hogy nem szaladtam utána különösebben. Win10 alól is azt csinálok amit akarok (Winimage 9.00).
Ezzel kéne kezdeni szerintem. Ez a retrózás alapja, hogy tudj kommunikálni. Esetleg még egy 4-8 portos 100-as switch amit tudok javasolni.Az Iomega ZIP-100-am IDE és LPT verzióban az már tényleg ínyencség, de az is hatalmasat lendít előre a retro tempón. Viszont annak elszállt az ára mostanra...
-
válasz
quailstorm #52018 üzenetére
Van, cd dvd is de írni nem tudok rá.
-
Sanchez638
addikt
Van 2db sima "P4"-es Fehér Atx házam, szinte hiánytalan. Viszonylag szép állapotba. Érdekel valakit? Vagy mehet a levesbe..
-
válasz
laskr99 #52014 üzenetére
Feladni könnyű, olyat csak kislányok csinálnak. A retró hardverhez retró szívás jár. free DOS felejtős minden csak nem kompatibilis. MS DOS, PC-DOS vagy esetleg DR származék játszhat neked.
Mivel a P4-ben van minden mondom a tutit:
1. Töltsd le a Caldera open DOS-t. Leánykori neve NWDOS, de eredetileg DR-DOS. De ez nem lényeg, itt találod meg: [link] Keress olyan verziót ami sima 1.44-es imagekből áll
2. Az első bootolható img-t írd ki floppy-ra. Ehhez kell valami imager progi, pl ez: [link]
3. Preparáld a cél vinyót. Ehhez bootolj a friss, ropogós caldera openDOS-ról. Elindul a telepítű amiből szépen lépj ki. fdisk-kel csinálj egy partíciót (mondjuk 2GB több, mint elég) és formázd meg.
Partíció: primary, active (bootable)
formázásnál a /s kapcsolót ne feledd, akkor átviszi a rendszer fájlokat
+1 másold át a himem.sys-t a c: -re4. reboot a vinyóról. Ha megy, akkor jó úton haladsz. (fentiekre alternativakent irdd ki mindet es telepitsd fel az egeszet, akkor lesz egy komplett DOS-od
)
5. Kösd vissza az Win 7/XP/linux elsődleges meghajtót. Indítsd el a gépet róla és másold fel a Win 98 telepítőt az előbb elkészült cél meghajtóra.
6. készíts configot a DOS-on:
config.sys:
device=c:\himem.sys
dos=high,umb
files=47
buffers=20autoexec.bat:
@echo off
7. A cél meghajtó mehet a P3 vagy más régi gépbe. Boot pure OpenDOS-ba.
cd wintelep
setup (vagy install nem emlekszem)8. Vársz és örülsz a végeredménynek
-
arn
félisten
egy win98at feltenni azert nem akkora dolog
-
-
Sajna azt írja nem megfelelő az iso.
A freedos meg ezt dobja nekem hibaként és elvileg a megoldás is itt van:
The command.com, msdos.sys, io.sys or drvspace.bin is missing or corrupted
Use a bootable floppy diskette with sys.com on it. The first MS-DOS diskette, Windows 95, or Windows 98 diskette also works.
Boot from the floppy diskette and get to a A:\> prompt.
Once at the prompt type sys c: and press enter
This should give you the message system transferred. Once the system has been transferred, remove the floppy diskette and reboot the computer.
This issue can only be resolved with a bootable diskette. If you do not have a bootable diskette refer to our boot diskette page for information on how to create one. See the boot disk page for further information about creating a boot disk. -
-
arn
félisten
a rufus ujabban csak freedost rak.
-
válasz
frescho #52008 üzenetére
Ami most van:
A modernkori gépemben semmi optikai.
A 478-ban (windows XP kódos szóval az alól semmi se megy) :
CD olvasó
Floppy(van 10db-os bontatlan lemezem 3.5-ös 2mb)
IDE HDD-m van 6 darab kb mind formázott meg 3 db amin xp van abból a kódos megy meg van egy full halott windowsos és egy teszteletlen.
Celeron 1.7 procival.A HDD majd menne a Slot 1 PII gépbe így első újraindításnál már venném is ki és raknám át.
Van egy 4GB-os Pendriveom. A 478-nál Freedos command.com hiányt ír, de a modern gépemen megy, de nem oda kellene. -
-
-
válasz
laskr99 #52002 üzenetére
Fogj egy virtualboxot vagy VMware playert. Add oda egy VM-nek a komplett disket. Onnantól még kell egy floppy img és a telepítő iso. Hozzáadod ezeket a VM-hez és hajrá. Annyi, hogy himem.sys-t add hozzá a config.sys-hez és indíts el egy smartdvr-t is, hogy gyorsabb legyen a célgépen telepítés előtt.
-
-
válasz
zoltanz #51999 üzenetére
Nekem a kép limit, minőség rontás és a táblázatok "nem kezelése" volt az ami miatt az újabb dolgoknak kerestem valmi alternatívát.
laskr99: Miért küzdesz? Semmi mást nem kell tenni, csak egy DOS a drive-ra és felmásolni egy könyvtárba a komplett telepítőt. Aztán mehet a setup.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz LGA1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) Processzor!
- 8.gen i3 és 9.gen i5 processzorok érkeztek!
- Ryzen 5700X3D dobozában eladó (értékelésre vár)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest