Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Oszinten szolva en nem nagyon emlekszem… az elso hazamat ot evig hasznaltam, de akkoriban vhogy ez a sargulas vagy senkit nem erdekelt, vagy fel sem tunt, ha volt. Valszeg az sem mindegy, hogy milyen minosegu muanyag - a sony cdu55 is hasonloan vilagos, meg egy cyberdriveom is, meg van jopar sargas is.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
KROK640
nagyúr
Simán lehetséges.
Sajnálom h anno a fehér drivejaimat nem dobozoltam 2-3 évesen mind sárgállott.
Bár nálam még nem is volt olyan szörnyű a helyzet, mint pl Kokex vagy Pityu haveromnál, akik bent cigiztek a gép mellett, közben a nap rásütött a gépházra egész nap. Na, náluk már az 1-2 éves driveok és házak úgy sárgállottak és koptak, mint a suliban a 486-osok (kései P2-es és P3-as időszak).
Nekem nem maradt egy fehér driveom sem, fekete is csak az az egy ami a mostani gépemeben (10400F) még benne van. És igen, marad az ODD, nekem még ma is kell.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz quailstorm #78083 üzenetére
P4 Northwood 1600-2400MHZ, vagy Athlon XP 1700+ - 2700+ (sőt, ezutóbbi már eléggé overkill neki).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Nekem V3400TNT-m volt szemüveges, de nekem sosem jött be az a 3D szemüveg.
Szintén volt 21"-os EIZO-m, de sajnos egy villámcsapás után megnyekkent, 2005 augusztusában. Egy 15"-os LG Studioworks lett az utódja (nagyon nem volt pénzem akkoriban), aminek bár gyönyörű képe volt és szerettem, de méretileg elképesztő visszalépés volt. (előnye viszont az volt, hogy a max felbontása is sokkal kisseb volt mint amin az Eizon mentem, így hirtelen a VGA-m meg a CPU-m is sokkal erősebbnek érződött).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
arn
félisten
válasz KROK640 #78094 üzenetére
Nem tudom, de eredeti szinnek tunik. Akkoriban ez gyorsan elavult (ket evvel kesobb mar 20+ sebessegu cdk voltak), lehet hamar ev utan dobozba kerult.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
nagyúr
THX a helpet, de mivel ez egy nagyon gyenge 7000-es, megy talonba egyelőre.
A HIS 7500-as több mint meggyőző volt teszteken, még az 50 MHZ-el visszacsípett VRAM-al is.Van még pár Radeon, amit még újra kell teszteljek:
2 db 9250-es, 1 db 9550-es, 1 db X1650 és 1 db X1950PRO. ha ez mind működne, főleg az utolsó 3...#78089Czo: a fekvőért és az oldalablakosért kár mondjuk... nehéz normál magas fekvő házat találni, ami nem egy pusztulat kívül/belül.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Czo
addikt
válasz quailstorm #78090 üzenetére
Ha a monitornak annyira alacsony a latencyje, mint amennyire a CRT korszakban volt, akkor igen. CRT-nel ugye egyszeru volt, mert nem bufferelt semmit a monitor, ami volt a kabelen, az latszott a kijelzon. Az elektronika ugy mukodik, hogy minden egyes vsync jelre (ekkor megy vissza a CRT a bal felso sarokba) megvaltoztatta a letakart szemet. Tulajdonkeppen ez az elektronika foglal helyet a kartyan is. Tehat ha a monitor nem ezzel a jellel osszhangban helyezi el a framet a kijelzon, akkor fellephetnek problemak. A legaltalanosabb problema, hogy a monitor a vsync jel vegen rakja ki az elozo frame tartalmat (pl bal szem) a kabelen pedig mar a jobb szem kepe "jon", a szemuveg a jobb szemet engedi at. Ekkor ugye el van csuszva 1 framevel az elemlet es a gyarkorlat, ami nem gond, mert pont ezert van a driverben (meg ugye sokszor hotkeyen), a sajat epitett adapternel, pedig fizikai kapcsolon a left/right switch. Szoval igen, elmetleben mehet a dolog. Szerintem siman lehetne epiteni jeladot modern radio vezerlesu szemuvegekhez is.
szerk: Ja, kozbe eszembejutott a masik para is, amikor a monitor nem egzaktan, hanem pl frame kozben rakja ki az elozo frame kepet, ekkor a fele idoben a jobb szemedet takarja, majd a bal szemre kapcsol a szemuveg. Ez nem is tudom, hogy erdemben gyogyithato-e. Talan lehetne bele epiteni valami keslelteto aramkort.
[ Szerkesztve ]
-
-
Czo
addikt
-
gban
veterán
Srácok, tudtátok hogy film is készült a kedvenc tápunkról?
Postázást nem vállalok.
-
Czo
addikt
A szemuveg egyebkent egesz sokaig hasznalhato (meg ma is, ha talalsz, nagy frissitesu, latency mentes kijelzot, amire VGA kabellel csatlakozol). Kb 2008-2010 korul rajottem, hogy az Asus szemvueg is VESA 3D kompatibilis, es google talalat alapjan epitettem VGA splittert, ami levette a page flipping jelet a VGA dugorol. Ezutan 3rd party szoftverekkel (TriDef, IZ3D) egeszen jatszhatoak lettek 3D-ben a jatekok. A Stereoscopic Player is vitte igy a szemuveget. A passziv dual projectoros 3D setupnal is megtartva ezeket a szoftvereket rengeteget jatszottunk 3D-ben orias kepernyon.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz quailstorm #78076 üzenetére
Hát ez érdekes, nem rég próbáltam ezt az oldalt is de már halottak voltak a linkek.. most meg simán letölti.. érdekes...
Köszönöm jó is lett -
Fred23
nagyúr
2 GHz Willamette szép mellé szerintem. Esetleg egy PIII-S 1266-os.
Vagy hogy haza is beszéljek, egy Athlon XP 1800+ (ilyenem volt akkoriban).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Czo
addikt
válasz FoxiestFox #78080 üzenetére
Hosszas pakolgatas utan (2004-ben lett lecserelve LCD-re), a szemettelepen vegezte, amikor par eve kihajigaltam minden ocskavasat. Amit azota mar megbantam csak a hazakat kellett volna kukazni, az alaplapokat, cpukat, kartyakat, megtartani.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Czo
addikt
válasz quailstorm #78076 üzenetére
Igen. A referencia+3d sokkal jobb valasztas, mint az ASUS sajat moddolt drivere, mert sokkal de sokkal ujabb. Kezdetben pl page flippinges 3D nem is volt az Asus sajat drivereben, csak interlacelt.
Nekem anno a legnagyobb sajnalatom volt, hogy GeForce 4-bol keszult utoljara Deluxe kiadasban szemuveges Asus. A 3400 Deluxetol vegig 3D szmuveges Asusaim voltak (3800, 6600, 7700, 7100, 8200 es 8440), es a V8440 Deluxe utan, nem volt hova tovabb lepni. Ezutan, mar johetett a jatszos gepnel is az LCD-k korszaka, igy a 21"-es EIZO is nyugdijba vonult.
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #78073 üzenetére
Az is a gep resze nekem az ilyen aprosagokbol all ossze az egesz.
-
zotyesz66
őstag
válasz FoxiestFox #78073 üzenetére
Én nem annyira törődök a korhűséggel, de azért egy 486 DX2 gépben ne egy 52x LG legyen már!
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Van valakinek Nvidia Stereoscopic 3D driver-e?
A 77.77-nél mindenképp újabb kellene. (mert az van és nem elég jó)
pl 78.01 vagy 91.31. Vagy ezek között kb tök mindegy...
Egyszerűen a neten már sehol nem találok... a 77.77 pedig régi. picit újabb kellene -
félisten
Nem gondoltam volna, hogy valaki még a cdrom korhűségére is figyel gépépítéskor.
Én pont arra figyeltem mindig, hogy nehogy valami kezdeti modell legyen, mert a legtöbb elég szelektíven hajlandó olvasni, nekem pedig sok cd-m van. -
arn
félisten
válasz zotyesz66 #78071 üzenetére
94ben mar tuti elerheto volt ez a haz (emlekeim szerint egy dx2 volt benne eredetileg) most egy 95os socket 5 lakik benne, ez a cdrom par honappal korhubb (mongy a hazban levo cdu77e kulsore epp ugy nez ki, mint a cdu76e, ami szinten 4x cdrom volt, es jobban passzolna korban).
a dx4ben levo cdu55 a legregebbi dbom, az mukodik meg.
[ Szerkesztve ]
-
zotyesz66
őstag
-
envagyok
veterán
válasz MasterDeeJay #78069 üzenetére
Megy rajt minden, én asus p4c800-ban használom, ugyanaz mint az ic7.
Annyi, hogy inkápp a 9700pro driverét erőltesd rá, a firegl-é megy ugyan, de lassabb. -
Abit Ic7 AGP Pro portja működik vajon Ati FireGL X1 256mb-ossal? (ami egy lassabb órajelű 256mb-os 9700Pro)
Szeretnék mindenképpen egy AGP pro kártyát, olyanom még nem volt. Viszont időben is stimmelne az lenne a legjobb.
A fireGL-t lehet/kell moddolni 9700-asra vagy simán mennek rajta játékok is? -
arn
félisten
Evek ota nezegetem a cdromokat a helyi aproban. Az elso par evbol annyira megritkult, hogy x evente bukkan mar csak fel egyegy szep db. Ez egy “top” teac 6x drive 95 juliusaban jelent meg, potom 549 dollarert. Nem volt egy ertektarto db
(a gepben egy masodik generacios 4x sony van, 95 vege).
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz jokeph #78065 üzenetére
Probald ki egy olyan gepben, amin pl van VNC vagy valami mas tavoli piszkalasra alkalmas megoldas (ha raksz be PCI vga-t, akkor az megallapithato marad, hogy a kartya latszik-e, de a ROM-ot nem fogod tudni dumpolni generikus modszerekkel, csak max az ATI flasherrel). Ha latszik, mint kartya, csak kepet nem ad, akkor lehet tenyleg ez a baj. A ROM-ot kidumpolva belole (google kereses segit, hogy hogyan/mivel), megallapithato, hogy intel vagy powerpc. (a ppc rom ranezesre sem hasonlit az intelesre, nincsenek ott stringek, ahol az intelesben vannak). Ha ez is beigazolodik, akkor csak vissza kell flashelni valami pc-s verziot es kesz is. Mind a 7000-bol mind a 7500-bol keszult flashelheto Mac/PowerPC ROM.
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #78049 üzenetére
Az első ASUS lapnál kicsi az A7N8X jutott eszembe. A CPU sajnos hiába zöld nem egy tuning bajnok.
Chaintech apogee : emlékszem ezek nagyon menő lapok voltak a maguk idejében. Elképesztően szép állapotú gyűjtemény, gratula! (a proci itt sem tuningra termett)
-
nagyúr
Egészen pontosan ilyen:
Club 3D ATI Radeon 7000 32 MB DDR DVI Tv-Out - kép alapján ez jött ki.A gép érzékeli a VGA-t, (POST OK - rövid fütty) elindul, feláll a rendszer, csak képet nem ad a VGA egyik kimenetén sem.
UPDATE: a Radeon 7500 az egész pontosan ez: HIS ATI Radeon 7500 DDR 64 MB 128 bit.
Az Inno 3D GeForce 4 MX 440SE DDR 64 MB 64 bit VGA-t csúnyán el is porolta mindenhol.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz jokeph #78062 üzenetére
10 db AGP-s VGA-t tettem múltkor félre, amik nem keltek életre, eddig 4-et néztem meg, mind a 4-el elindul a gép, 1 neve-nincs passzív példánnyal a 4-ből feláll a rendszer, de képet nem ad egyik kimeneten sem.
Inno3D GeForce 4 MX 440 SE DDR 64 MB 64 bit tökéletes, Gigabyte GV-R7064T rev 1.0 Radeon 7000 passzív - OK, és ATI Radeon 7500 DDR 64 MB 64 bit - közel tökély, a driver+CCC-vel rengeteget szívtam, mire a jó meglett + persze kellett a NetFrameWork 3.5 is a CCC-nek - renderben és bench alatt is hibázott, ATT-vel visszacsíptem a VRAM órajelből 50 MHZ-et (DDR 400 MHZ - DDR 350 MHZ), így tökéletes lett.
Közbe elgondolkoztam, és mégis csak ahogy dobom be a VGA-kat, teszteket is lefuttatom, így lassabban megy, de nem kell annyit csereberélni/szerelgetni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Most egy darabig szünet lesz, a múltkorában félretett X darab AGP-s VGA-imat újra megnézem a DF3-mas lapba, mert kapásból az első ami ezek közül a kezembe akadt, elindult.
Egy Giga gyártmányú passzív Ati Radeon 7000 64 MB-os példány, így a többit is újratesztelem ebben a lapban (bár eredetileg is volt szándékomban újra tesztelni őket), kiváltképpen hogy a korábban tesztelésre használt Abit NF7-S 2.0 eltávozott.DFI nForce4 SLI lap: előástam netről a kézikönyvét, találtam pár érdekes dolgot róla.
pl. hogy a lapra integrált speaker eddig azért nem szólt, mert jumperrel lehet tiltani/engedélyezni, és tiltva volt.Ram slotok: user error, a megfelelő konfigurációban megy mind a 4 slot, jelenleg 2*256MB és 2*512 MB leosztásban.
Debug LED-ek is jól virítanak, hangkártyája nincs a lapra integrálva, az egy külön csatlakoztatható kis panel volt valaha, ami sajna nekem nincs meg (ALC 850-es kodekkel).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Fred23 #78060 üzenetére
Jah, hogy Linux alatt, win emu-val.[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
-
nagyúr
válasz Fred23 #78057 üzenetére
Köszönöm.
Gratulálok a kitartásodhoz és az eredményhez iss.
Hogy sikerült rávenni a 2000-et ?
AM4-es gépemen a 2001SE ugyan felment, de induláskor eldobja magát, az után hogy kidobja, hogy a 3600X nem tudja az MMX-et.
Ez után már csak a task managerben látom hogy fut, azt kézzel kell kilőni onnan.A 2003 gond nélkül lefutott, annak ellenére, hogy már telepítésnél kidobta az MMX hiánya dumát, a CPU véresen kevés pontot kapott ezért. De az RX 480 8 GB hozta a pontot, úgy 133000 körül.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz jokeph #78056 üzenetére
Gyönyörűek a lapjaid!
Sikerült a 3400G-vel végül lefuttatni a 3DMark2000-et linuxon, HWBOT elfogadta, nem feltétel egy bizonyos oprendszer, ahogy 3DMark2001-nél sem. 30303 pontig jutottam, de ez lett az egyetlen sikeres teszt 3400G-vel, szóval nyertem.
Ami érdekes, hogy ez viszont elég gyengus eredmény lett, DarthSun kicsivel jobbat -30985- csinált Win98SE-n az E6600 + 9800 Pro kombóval. Nem nagy mondjuk a difi, talán be tudnám még fogni kis tuningolással.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz jokeph #78055 üzenetére
Az utolsó CPU a listában kakukktojás, reményeim szerint működik még az Asus IMISR-VM lapom, ha igen, beveszem a brigádba.
Az X58/X79-es platformok maradnak a végére.
-
nagyúr
válasz DarthSun #78050 üzenetére
Ha minden jól megy, 2-3 héten belül lesz 2 db Athlon 64 X2 4200+ procim. Ha...
#78052envagyok: van pár darab, de messze nem a legnagyobb kincsekek garmadát őrzöm.
Van még 2 db s775-ös cuccom, amik - kezdek kicsit félni a P5Q/P5N32SLI Premium lapoknál tapasztaltak óta - működőként lettek lecsomagolva socket védő CPU-val és levett hűtővel.
Asus P5E3 Deluxe és P5K3 Deluxe Wifi - XEON X3360 proccal fogom őket hajtani és 4*2 GB DDR3 rammal.Félretróként pedig Asus P6T Deluxe, 6*2 GB DDR3-1600 ramokkal, egyelőre Xeon X5677 procival - erről talán még anno képet is láthattál tőlem.
Valamint a nemrég újratesztelt Asrock X79 Extreme 9, egyelőre 7*4 GB DDR3 1600 REG ECC ramokkal és Xeon E5-1620v1 procival, későbbiekben váratóan Xeon E5-1650v2 procival.
Remélem, meglesz a gondja, hogy miért hibázik rögtön, ha a D2-es slotba ramot teszek.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz C4mp3r #78053 üzenetére
Takaros összeállítás !
Simán vállalható, ha nem vagy türelmetlen.A 3700+-ban dupla L2 cache van, jobb időzítéssel és dupla TDP-vel.
Játékra tuti jobb lehet.
Érdekes, az órajelük (2,2 GHZ) egyezik.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz DarthSun #78050 üzenetére
A dobozos szettet x éve összeraktam padra, működött (XP-vel telepítve), aztán visszacsomagoltam.
Az A7 V880 is úgy lett elrakva, hogy jó, 4*256 MB rammal.
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #78047 üzenetére
És még egy ilyen is előjött:
De a következő a favoritom,egy igazi dobozos "arany", Ő volt az első a gyüjtőlázam során:
Ez így, patika állapotban került hozzám tokkal-vonóval, a 2 rammal és a CPU-val saját dobozában a cuccaival.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KROK640 #78046 üzenetére
Nos, ezek inkább korai beszerzések, sok-sok évvel ezelőttről, pici pénzért jöttek.
Sajnos,nem azenyémek voltak újonnan, de megszereztem őket, mert mindig is vágytam DFI Lanparty-s lapokra, a Lanparty-s idők tiszteletére (hajj, de szép idők voltak).
Anno volt egy Soltek Barebone gépem, Athlon XP 2800+-al, 2* 512 MB rammal, nForce2 Ultra-s lap volt, cuki alu kuckóban, imádtam, ez volt a party-s hurcolós gépem.#78047DarthSun: hajajj,gyűjtő vagyok picit, az utóbbi 10 évben mindig vettem ezt-azt.
Jó is hogy említetted az nForce2+ALC 650 párost, a fent említett Soltek barebone gépben is az volt, és nagyon patentul működött, rápróbálom az NF3-as lapra, hátha...
Papírforma szerint ALC 655 van rajta, de a driver ugyanaz mint a 650-é,meg mégsok más korabeli Realtek-é.Egyelőre magkapta az universal USB-s hangcuccot, plug&play 98-tól W10-ig.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jokeph #78045 üzenetére
Kemény ásatások folynak ott. Jó hogy megtartottál ennyi cuccot. De az mégjobb hogy nagy kedvvel teszteled őket
nForce2+Realtek ALC650- el nekem nem volt semmi gond a hanggal, bár tüzetesen nem vizsgáltam, mert inkább dedikált hangkártyákat használok.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
nagyúr
válasz DarthSun #78044 üzenetére
Ástam még egy picit, és no lám...
Kedvenc 9600GT beledobva, mindkét x16-os slotból indul a masina.
Első körben: cpu sockethez közelebbi 2ramslot kukagyanús, a másik 2-ben okés.
így is belemegy azért 2 GB, retrózni elég lesz, bár ez így csak single-channel.
Sajna ebben is "csak" egy Athlon 64 3500+ van.Kell 2 db x2-est felhajtanom.
Másik gépen telepített (Asrock 4 core) SATA HDD-n lévő W7x64-el pöcc-röff indult.
A zalman hűtő hatékony és nagyon csendes, pch venti is rendben van.Végül is, van 2 egyforma CPU-m, az egyik AGP-s, a másik pci-e lapban.
NF3: vagynagyon rosszul csinálok valamit, vagy kuka a hangkártyája...
Minden felmegy, minden működik, csak hangot nem ad ki.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz DarthSun #78042 üzenetére
Le fogom cserélni, nemrég érkezett meg egy 9700NT csak AMD lefogatóval, ezt felhasználom a CNPS9500-hez.
[link][ Szerkesztve ]
-
válasz jokeph #78040 üzenetére
A hűtőt is érdemes cserélni, és akkor 40fok alá lehet menni. Én Phenom-II- re való hőcsövest tettem rá.
-
nagyúr
válasz DarthSun #78039 üzenetére
Elvben 4800+ a vége, vagy Opteron 190 (dual-core ez is).
Találtál a DFI-hez rendes W98-as driverpakkot ?
CPU+hűtés: jótt tett naki az alkoholos tisztítás+az MX4. Mindjárt nem 90+ fok, hanem csak 50 fok sem.
[ Szerkesztve ]
-
válasz jokeph #78038 üzenetére
Frankó ! Az Athlon 64 X2 4400+ ritkább, de még meg lehet csípni. Én anno a 939- esbe X2 3800- ast tudtam szerválni, most is az van benne. Nemrég meg írtam, hogy a laphoz pedig van Win98 driver, tényleg le is töltöm, amíg megvan a webhelyén. Majd valamikor azt is kipróbálom 98 alatt.
-
nagyúr
válasz DarthSun #78036 üzenetére
Ahhoz képest, hogy egy 1c/1t 2,2GHZ-en járó Venice magos Athlon van benne, elég "gördülékeny" a gép, böngészésre is.
Ez a konfig kíván egy jóféle Athlon 64 X2 4400+ procit.
-
nagyúr
válasz DarthSun #78036 üzenetére
Hajajj...
Izgalmas lap ez, még tudtak rá integrálni egy reset és egy power kapcsolót is, ez piros pont nálam.W98support: NF3-hoz nem láttam igazán semmit, amit találtam, az meg nem ment fel.
Több mint érdekes, hogy az elvileg dög W98-am ezen a lapon elindult, de a sajátján meg nem.Ugyanakkor valamiért tiszta W98/ME telepítést nem sikerült rajta eszközölnöm.
GTX285: nagyon penge kari, szép is, gyors is, brutál.
A komplett gép is ott van a szeren.Ezek a sorok a DFI LANPARTY NF3 Ultra-D lap+AMD 64 3500+ cpu, 2*1 GB DDR400 ram és egy Inno 3D GeForce 4 MX 440 segedelmével írodtak, XP SP3 (saját kreálmány még a lanpartys időkből, nLite-al készítve, driverek integrálva + felügyelet nélküli módban települ) alól, MyPal böngészőből, s természetesen WIFI kapcsolaton keresztül.
A hangkártya része szívatott, ugyan volt audio rész az nForce egységes driverben, de mégsem csinált vele semmit.
Kinyomoztam mi kell hozzá, azt találtam egy külön drivert hozzá, ezzel már feltalálta magát.[ Szerkesztve ]
-
válasz jokeph #78034 üzenetére
Látom nálad is power_retro életképek vannak
A DFI lapot nem látom a neten, hogy van-e Win98 támogatása. Az eredetileg telepítetten sem indult el - ez talány.
ABIT NF7S-2.0: R.I.P : , enyém még műkszik, de a fele kondi meg van kelve rajta.Régebben írtam hogy a GTX285- öm rosált. Most kinyitottam a Zen- t, mivel úgy döntöttem hogy az SSD- k mellé mégiscsak teszek 1 HDD- t. Nem hagyott nyugodni a kérdés, és beledobtam a 285- öt, pöccre indult is
Most vagy orbitális user errorom volt korábban, vagy az MSI és Giga lapommal is van valami gond , visszaellenőrzés kell. Bár a HD6850 meg megy bennük.Le is futtattam Win10 alatt a retro 3DM03- at :
Lehet nem is veszek videokártyát ebben a mizériában, jó ez , 512bites ikonikus félretro, még a modernebb gépben is jól mutat.
Kábelek jó vastagok, nem passzíroztam már a fennmaradt részt a managementbe, meg így könnyebben szerelhető a front-oldalról is, driveket sem forgattam át a management oldalra, éppen elférnek így is.
Más : javítás alatt levő, hozott gép : van olyan lap, melyre a frontpanel tüskéire kisfloppy tápot kell dugni ?, mert erre rá volt dugva . A lap megzavarodott kissé, szervízCD bebootolt nagynehezen, de az első billentyűleütésre fagyás. Vinyón a cache IC- n égésnyomok. Optika SATA kábele törött. USB : némelyik port megy részlegesen, némelyik nem. Vinyóról még így is elindul valami, de fél óra kerregés után is csak a kis ablak logót látni, ki is kapcsoltam...
-
nagyúr
válasz jokeph #78034 üzenetére
XP SP 3 telepítése sikeres, driverekkel együtt.
Feltettem még a driverezés előtt a core temp-et, szerencsére.
ms netframe telepítése közben 90+ fokot elérte a CPU, gép lekapcs.
Hűtő-t alig tudtam elvenni, le kellett oldanom a keretet is, és óvatos forgatással lejött végül.
Nem paszta volt alatta, hanem valami zsírszerű cucc.
Szagra gépzsírnak tűnik, persze hogy nem adta át a hőt csóri...RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Ástam ismét egyet a bányában, s ezt találtam, úgy néz ki működik is.
DFI NF3 Ultra-D.
Athlon64 3500+ CPU-val és stock gyárinak kinéző hűtővel, 2*1 GB DDR400-as rammal megkínálva.
A PCH cooler az már nem eredeti, meg nem mondom melyik kihalt ABIT lapról származik.W98: a 20GB-os Seagate HDD-n lévő W98SE rendszerem elindult ezen a konfigon, de nuku USB és AGP, ebben az a poén, hogy amin telepítettem azon meg nem indult el normál módban, csak csökkentettben.
Létezik valami univerzális NF3 pch driver, de egyszerűen nem megy fel, hibaózenet nélkül kilép.Más:
ABIT NF7S-2.0: R.I.P. - tegnap óta bekapcsolhatatlan lett.
Ebben egy Atlon XP 3000+ CPU figyelt (zöld színű).[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #78021 üzenetére
Nálam meg gyanúsan gyér eredmény született. Azt írja 12× míg Win10 alatt 6× de HTval a proci. Az mindenestre durva, hogy a virtuális gépben Win7 alatt még a 4 szálas 1600MHZ-es Celeron is beelőzi a 2900MHZ-es 12 szálas I5-öt
Sőt, ha megnézem a Phenom 9500 teljesítményének hozza durván a 2/3-át, ami nem egy nagy truváj, épp jobb mint egy 8400-as C2D, és a Win10-es teljesíményének mindössze a 21%-a.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz jokeph #78017 üzenetére
"Véleményem szerint, a limitáció valós, mert a régi benchek nem tudnak mit kezdeni egy relatív modern CPU-val. "
Igen, mert a régi benchmarkok nem használják ki az extra utasítás készleteket, az extra magokat, az L3-as cache-t. Ugyanakkor a régi benchmarkok várnak egy jó magas órajelet ami vagy megvan vagy nincs.
-
arn
félisten
válasz alvaro #78026 üzenetére
Jaha, akkor a “szokasos”, 95ben kiszort socket4. Erdekes, hogy szinte egyszerre vezettek ki a socket5tel.
A zappa socket5, ami az egyik elso tritonos lap, szinten async caches, es vagy 10-15%al lassabb, mint a kesobbi tipikus, tucatkent meno fx/hx/vx lapok.
Batmanbol is ketto van, az elsorol meg kepet is alig talaltam, a batman revenge, mar szinten kesoi db. Az elsobol lehet annyi maradt fenn, mint bugos p60bol
[ Szerkesztve ]
-
alvaro
senior tag
A cache 94/46-os, a chipset 94/47-es. Mondhatni "kiforrott" Socket 4.
Ja, azt felejtettem még jó pontként írni, hogy rendes Award BIOS van rajta, ami kompatibilis a rendes szabályos LBA 4 gugás Seagate vinyómmal. A Celebris viszont csak olyannal jó, ami modernebb lapban "large" beállítással működik...
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz alvaro #78024 üzenetére
Ezert felrevezetoek, amikor a procikat hasonlitjak dos alatt a kesoi chipsetekkel, siman van tobb tiz szazalek elteres a korabban elerheto chipsetek es vgak miatt. Kep van rola? Mikori gyartasi datum? 93 vege, 94 eleje?
Update: bar ahogy elnezem, ebbol volt socket5 is, akkor lehet ugyanugy late socket4? Csak ratyi a pci implementacio. Egy 94 legeleji socket4et szivesen osszeraknek intel chipsettel, de kb erre semmi esely. A penyas sis/opti chipsetek rem szarok.
[ Szerkesztve ]
-
alvaro
senior tag
válasz Fred23 #78000 üzenetére
Huhh, mostanában arra sincs időm, hogy a topikkal lépést tartsak... De egy új szerzeményről mégis be kell számoljak. Ez pedig egy Soyo 032A2 lap.
Mondhatni áttörés, ez az első Socket 4 lapom, amihez nem kell riser, hanem rendes, szabvány AT formátumú a szükséges csatlakozókkal. SiS501/502/503 chipsetes, ami elég korai darab. Hagyományos aszinkron cache chipeket támogat, a PCI is elég kiforratlan rajta, pl. egy Riva128-as kártyával szót se bír érteni. Jó kis S3 Trio vagy Virge viszont megy benne gond nélkül, a GUS 3.74-re erősen hajazó Primax hangkártya is, szóval korabeli demókra jó lesz.
A teljesítménye mondjuk egyáltalán nem áttörés, ha lehet, még lassabb, mint a VLSI chipes Digital Celebris lapom (lapjaim). Különösen a PCI VGA kezelése lesújtó. Így Quake alatt ugyan megvillantja P66-tal egy Am5x86 sebességét, viszont minden másban (pl. Doom vagy demók) úgy tűnik, hogy egy normális alaplapba helyezett DX4-100 is elkalapálja.
Érdekességnek viszont nagyon jó, meg még próbálok csiszolni a sebességén, pl. a 256k cache-t raktárról fel tudom hozni 512-re, lehetőleg válogatott chipekkel (mondjuk jó kérdés, hogy mire elég, ha Opti895-ben 40MHz/2-1-1-1-et vittek), hátha elérek vele valamit.
-
nagyúr
válasz joshua7 #78019 üzenetére
Meglehet. 4,9 a vége, 5 ghz már nem stabil.
Mennyin ment a 2500K-d ?
Annyira nem hajtom a pontokat, a játék a mérvadó ennél a gépnél,ott pedig a 9600GT finoman szólva is karcsú, nála már csak az Intel HD630 IGP karcsúbb.Ezek a tesztek nem alkalmasak a modern CPU-k mérésére, E6700-as Pentium a 03-ban 3-szor annyi pontot kapott mint a 4,5 GHZ-en járó i5-7600k.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
válasz MasterDeeJay #78021 üzenetére
Szerintem se fogadják el, de azért majd bepróbálkozom. Itt a trükk az lehet, hogy valójában Vulkan-on fut a teszt, mert az újabb Wine-okba az be van építve. Ettől még a hardver teljesíti, amit a teszt kér.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fred23 #78020 üzenetére
Linuxot szerintem nem fogadják el. Nekem virtualis gépben futtatott procitesztek is néha magasabb vagy túlságosan magas értéket adnak. Aida prociteszt ilyen.
Ha így lenne mindenki mindenféle emulaciós trükkel csalna. Megzavarja a tesztprogit, nem erre lett írva.[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
-
joshua7
veterán
válasz jokeph #78017 üzenetére
Igen, ehhez a kártyához képest kevés a cpu azon az órajelen, bizony úgy értettem. Ezekhez a régi tesztekhez a világ összes MHz-e sem elég, igen, még egy 9600GT-nél sem. De nézd meg magad. Ha mondjuk 5GHz-re föl tudod rántani a procit, minden tesztnél jönni fognak a pontok vastagon. 01-03 esetén leginkább, az ,újabbaknál' (05-06) kevésbé, de ott is. A Vantage lenne már vgalimites a 9600GT-n, minden értelmes cpu mellett.
Nekem a tuningolt 2500K + 9600GT páros 01-ben tudott 94e pontot, 03-ban 48 ezret.Semper Fi
-
válasz #94257664 #78014 üzenetére
XP alatt a SATA optika megy az AsRock lappal, asszem akkor a HDD is. Win98 alá a Loew csomagból melyiket kell feltenni ?, gondolom valamelyik SATA drivert(enhanced módban van a BIOS, ott a gyári chipset driver látja a SATA optikát, de nem kezeli, a leírás szerint nem is támogatja, csak XP alatt, ezért gondolom hogy ilyen esetekre írhatta Loew mester a SATA drivereket). Futólag nézegettem, és eddig a memdrivert használom csak napira.
-
nagyúr
válasz joshua7 #78016 üzenetére
Semelyik CPU nem tud overkill lenni, ha neki kell a rendert számolni egyedül egy ilyen régi tesztben.
A VGA-hoz mérten értettem az "overkill-t".
Ezen a gépen W10 fut, és ebben volt lehetőség tesztelnem legkönyebben a frissen érkezett VGA-t, a retro konfigot most ezzel nem volt hangulatom abajgatni, majd abban is megmérettetésre kerül, ha az AGP-s karikkal megvagyok, utána jöhetnek a PCI-e VGA-k is.Valóban, a 3DMark benchek ezt sugallják, hogy az i5-7600k gyenge CPU és limitál. Ha megfigyeled a tesztsorokat és visszanézed a korábbival, ahol pl. az E6700-as Pentium Dual Core CPU volt HD3870 mellett W7x64 rendszeren, látható hogy ahogy haladunk az újabb 3DMark-ok felé, szépen megfordulnak a CPU pontszámok az i5-7600k javára.
Ha lefuttatnám a 2011-es-en is mindkettőt, az E6700 kb alig kapna pontot, egy még újabbon meg kb. semmit.
Véleményem szerint, a limitáció valós, mert a régi benchek nem tudnak mit kezdeni egy relatív modern CPU-val.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz MasterDeeJay #78013 üzenetére
Szerintem is a cache hiányozhat belőle, sajna bővebb infóm egyelőre nincs
De ha emlékszel, akkor Celeronokból is volt olyan amibe nem is volt pl L2 cache (Covington mag)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
Egy apró talán idevágó érdekesség :
Arukagiri... így hívják a világ talán egyetlen paraolimpikon CPUját.
Arukagiri egy 2400+ Athlon XP, aminek a magjának 51+ %-a hiányzik (egy csúnya lesarkazás) és mégis megy 2300MHZ-et. Csakis annyit. Sem kevesebbet, sem többet, pont annyit.
Windowst nem lehet rá telepíteni, de ha van alatta, akkor elmegy.
Jelenleg japánban szolgál, ahogy a kezdetktől tette. (csak bentfentes adat)
(az most mindegy, hogy hogy jutottam el hozzá, de kitalálható)(sajnos képet nem találtam róla )
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
VGA első körös felhúzás, valami szokatlan történt
Throttilingolt a kártya vagy nem tudom, de az órajelek "maradtak" a pont meg kevesebb lett
Ezt most nem teszem közzé, technical issues*.(*ráadásul az van most Athlon volnalon is )
-
Huh, elkészült a blog. Ez is eltartott egy darabig, kb 2 napot csúsztam is a tervhez képest, de azért nagyjából még az időmnél vagyok.
Kis végeredmény ide is, 3 grafikon formájában.
- az összesített pontverseny eredményéről
- a 3DMark99 és 2000- ről, mivel ezekben nyert a Win98SE oprendszer, a kedvenc retro rendszerem - tehát benne van az elfogultságom ezen döntésbenA 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz #94257664 #78008 üzenetére
Kössz ! Futólag néztem, a memkorlátról látok csevegést, azt gondoltam hogy S775 feletti chipset, driver támogatás lesz, meg PCIe videok meghajtása, esetleg hackelése 98 alá. Ilyen van valahol ? Eddig fullra driverezve a 775 AGP lapokról tudok, mely teljes megoldást ad. Már a PCIe 775- ösökre sincs driver 98 alá, feljebb meg kb SciFi...
-
arn
félisten
https://www.computerbase.de/2021-10/mega65-8-bit-heimcomputer-kann-vorbestellt-werden/
-
-
válasz jokeph #78001 üzenetére
Amúgy meglepetés hogy a 3DM03- as eredményedhez milyen közel vagyok, a kis Win98- ra is alkalmas konfiggal.
-
-
quailstorm
nagyúr
válasz jokeph #77995 üzenetére
A fizikát nem lehet átverni, más a fogyasztás, sokkal kevesebb stream processzor. Meg hát Intel.
Egyébként igen, az hogy kompatibilitás meg wrapper nem azt jelenti, hogy nem működik, hanem hogy lehetnek, és sokszor vannak is anomáliák.
Ahogy elnézem nálad most nem volt. -
nagyúr
válasz DarthSun #77997 üzenetére
Akkor félretro 9600GT eredmények, W10x64PRO alatt mérve, overkill i5-7600k mellett:
Szimpi ez a 9600GT, beteszem majd az öszvér retro cuccba is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest