Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Én csak azért nem váltok, mert a minőségi normális lapok is drágák. Asus Maximus XI gene van most, meg ha vennék, akkor már minimum 4 generációt ugranék, max 2 éves cuccokkat vennék. Ez így már sok lenne, 12. Gen i7 vagy i9 valami jó lappal, ráadásul matx kell. A jobb lapok AMD-re is drágák, tudom belépő, 10-20k-s lapokban is mennek a procik, de nálam ez valami fixáció
Amúgy AMD-nél is vannak áranomáliák, az X3D procik ára se normális. -
zsid
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Ezek az processzorárak teljesen irreálisak.
Anno vettem egy komplett gépet Z370-nel és i5-tel. Másfél évvel később gondoltam nézek bele valami 9900-at, olyan árban kínálták akkor ( a még újonnan árult ) 9900-akat, hogy inkább váltottam AM4-re. Nekem nem fájt 6 csavart kicsavarni
Szerintem nevetséges, hogy az aprón egy 5950X-et lappal együtt olcsóbban megveszel, mint egy 10900K-t. Oké, az az LGA1200 csúcsa, de akkor is. Valami ott félrement...Én nem azt mondanám, hogy macerás bélést cserélni, hanem inkább az emberek fejében van beragadva ez a "fejlesztem a meglévőt" dolog, ami amúgy tök jó olyan foglalatnál amire kijött 4-6 generáció(AM4) vagy generáción belül olcsón elérhető nagy teljesítményugrás ( LGA2011). Ez amúgy rám is igaz, én is ilyen voltam de most már hamarabb cserélek komplett lap+proci kombót, mintsem irreális áron fejleszzek.
Itt nálunk (Svájcban) is próbálják kitartani az árakat, csak a magasabb vásárlóerő miatt ezek a cuccok nem mennek. Látok hónapok óta beragadt hirdetéseket a foglalat legtetején lévő kínálatból, teljesen irreális áron, de itt már senki nem veszi meg. A Z370-végül nem adtam el - ez hajtja jelenleg a projektort a nappaliban - nemrég vettem egy i5- 8500T-t 1300forintért. Követek néhány 8700K hírdetést, 21000 forintnyi frankért nem tudják eladni a 8700K-t már hetek óta. Nagyon sokáig kitartották a Ivy/Haswell/Skylake árakat, de már azok is beestek. Itt a működő retró lapoknak és prociknak van hajmeresztő ára. A socket 478-as lapok 10 000-től indulnak, i865-tel már inkább 20 000-től. P3-as procikért elkérnek 40-60 000-ret. Ezt az NMC(Epox) lapot pár hete hírdetik, két darab P3-600E-vel és RAMmal 51 000ft-ért.
Gondolkodok rajta, de zsidó vagyok. Várok még, tuti lesz ez olcsóbb is.
-
envagyok
veterán
Macerás alaplapot vagy komplett számítógépet cserélni, ezért nem csak retróban divat a processzor maxolás, és ez meg is látszik az árakon.
Így lehet lélegeztetőgépen tartani az ember aktuális gépét, és ezért gurul el a gyógyszer az árazásban.
Nálam a napi használatú pc z390 lap, i7-8086k processzorral, egy i7-8700 30k körül van. Már egy ideje agyalok i9-9900ks cserén, de a kb +30-40% teljesítményt 100000ft-ért mérik, ami irreális.
Az i7 10700 ami ugyanannyit tud kb mint az i9-9900, annak reálisabb az ára, 50-60k, de itt már van i9-10900, ami megint csak 140 körül van.
Simán megérné proci helyett proci+lap vagy proci+lap+ram kombinációt cserélni, de ahogy írtam, macerás. -
Kivegzodott a Donkey Kong Country is. Volt benne egy palya, amin kb 1 heten at szenvedtem...
Az elso "credits" alatt, a sok K betus nev, olyan, mintha a KDE fejlesztok innen vettek volna az otletet, hogy minden K-s legyen 
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezt nem ertem, nincs mar chipset. Az eszaki hid, ami kell a CPU mukodesehez, az eleve benne van a CPU-ban, az alaplapokon levo chip, az a valamikori deli hid, ahhoz pedig, "csak" a DMI interface kell, ami ICH6-tol kezdve ugyonaz a protokolll. Az integratori doksi szerint, az ujabb procikban ujabb verzioju DMI van, viszont a doksi szerint visszafele kompatibilis. Tehat, tervezhetnel ICH6 alapu alaplapot, amire rapakolsz 8-9 fajta foglalatot a CPU-hoz es a ramfoglalatokat meg osszekotogeted. Semmi nem tiltja ilyen eszkoz letezeset, viszont egy nyugati vendor sem erzi az igenyt, hogy ezt meg akarja oldani. A kinaiak csinaljak egyebkent hasonlot (amikor regi deli hidhoz tesznek ujabb foglalatot), de ebben sincs semmi trukk, hiszen a specifikacio szerint mukodo megoldast.
-
Gyártói speckó? Én limitációnak hívnám.
Intelnél meg főleg amikor 6-7-8-9-10 gen is elmegy ugyan azzal a chipsettel és foglalattal (coffetime bios mod, az i9 10980HK meg 8eft-os Z170-es lapban megy nálam). Szerintem 11gen is menne h110-es lapban is ha megérné olcsón adapterezni.
Egy interposer nem annyira bonyolult hogy tákolmány legyen. Procik bekötése mobil/asztalinál szinte ugyan az. eDram-os procit meg nehéz asztaliban találni bár 25eft is sok egy 4gen-ért az is igaz.
Kényszer szüli ezeket, 5775C szerintem ritka darab, 4980HQ meg tengernyi van. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ismerem ezt a laptop procit, mert ezt pakolta az Apple a '14-es 15"-os MacBook Pro-ba. Az eDRAMot az Intel ebben az idoben mindnhova tolta (kar, hogy azota leszoktak rola), de laptopokban tovabb is huzta kicsivel. Nekem is eDRAM-os, rendes desktop CPU(5775C) van a filmnezos gepben, de a kioregedett, elozo Intels MacBook Proban is az volt (8259U). Nem egyszerubb, ilyen takolmany helyett, aminel azt irod, hogy semmibe veszik a gyartoi speckot, belerakni a gepbe egy rendes, desktop CPU-t?
-
Elég sok ilyen van. TDP az unlocked, multi pedig asszem 44-ig van max. IMC DDR3 2133 amit biztos kezel. Ez igazán crystal well, a broadwell elődje. L4 cache meg tudja dobni a dolgokat, nem csak az IGP miatt van rajta.
Mobil procikat használtam már asztaliban, sima interposerrel mert ugye a chipset ugyan az. limitek kevésbé jellemzőek a fullos modelleknél. i9 10980HK ami most megy az egyik szerveremben, semmilyen limitje sincs. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez valami barkacsolt cucc, a 4980HQ az laptop proci, a desktopokhoz kepest alacsony TDP-vel.
-
KROK640
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Ez érthető amit írsz, csak a csúcs akkor is aránytalanul drága. Egyébként nem feltétlenül kimaxolni akarom, csak jót tenne a 4C8T, de adott esetben a legkisebb I7 is megtenné, 3500MHZ sem kevés.
Amúgy van hozzá egy I5-ösöm is, jó alacsony órajeles, van amiben kimozogja a fele akkora cacah-es de ugyanannyi szálas 3700MHZ-es I3... -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Adott egy Z-s lap, amit anno egy akció keretén belül ajándék Pentium G3258al kaptál meg. Ezzel ment sok évig 3200@4600-on napira. Aztán vettem bele egy I3 4170-et, ami érezhető javulás volt, főleg, hogy a végefelé a 3258 alapórajelen ment.
Na most konkrétan ezt a lapot szeretném egyszer egy rendes normális CPU-val megetetni, és ha már lehet, csak az érdekesség és a FUN kedvéért kicsit tunerjóskáskodni is. Ha 300MHZ plusz van benne, akkor annyi nem az a lényeg. Ennek ellenére a Xeont sem vetettem el teljesen.A cél egy olyan gép a jelenleg is meglévő alaplap felhasználásával, ami vészesetben alkalmas napi használósnak kompromisszumokkal, de egyébként egy csúcsközeli Win7-es gép. Amolyan 2010-es évek közepi "jó konfig". Egyébként így a 16GB RAMra és a 4GB-os RX470-re hajlok, esetleg az RX570 8GB-ra, bár az már inkább ilyen 2017-18 körülire tenné a gépet, de még az is belefér.
2×4GB RAMom van hozzá tuti, meg még egy marék DDR3-as van, de két 4GB-os modul is kérdőjellel megvan jelölve (lehet, hogy rossz! felütéssel) szóval lehet, hogy még RAMot is pattintani kell bele, mert még Win-re el is menne 8GB RAMmal, de azért tartalék gépnek csak kéne a 16GB ...
ha X99-et akarnék (és majd akarok) akkor arról beszélnék, meg vizsgálnám, hogy két CPU-s lap-e kell nekem vagy sem, meg melyik ami sok magos magas órajeles, meg minimum 64GB RAMokról csevegnék... De oda már egyértelműen Win10/11 lenne a tervezett oprendszer is.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640
üzenetére
en a Xeon-t vennem
gizdabb, hogy egy "Xeon" van a gepben nem egy íhét
tunnerolassal meg mar mit ernel?
nem az a +2-300MHz fog kihuzni a szarbol
amugy ez is olyan vicces, mint az X99 E5 v3/v4-knel is, hogy quadchannel DDR4-2133-s 4c8t E5-1630v4 3-4k-ba kerul
alaplappal egyutt nezve meg a 4GHz-s E5-1650v4 6c12t olcsobb lehet, mint egy desktop, csak dualchannel DDR3-s i7 -
KROK640
nagyúr
Jah. És az a durva, hogy ugyanabból a szériából az I5-ösök 3-5 ezerért mennek, az I3-asok meg 1-2 ezerért, és annyival messze nem rosszabbak. Most egy I3 4170 van a lapba, 2C4T, 3MB cache, 3700MHZ. Ezt mondjuk eléggé jó lenne feljavítani 4C8T, 8MB Cache, 3500-4000MHZ-re.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Januárban már megfutottam ezt a kört.
1. I7 4790+ : E3-1286 V3
2. I7 4790 : E3-1285 V3 / E3-1280 V3
3. I7 4770 : E3-1270 v3 / E3-1275 v3 / E3-1246 v3 / E3-1241 v3E3-1286 V3 - alin ehelyett folyamatosan mindenféle "hasonló" CPU-t listázott, azokból az egyetlen ami jó lenne 6000ft körül az E3-1270 V3, ez még jó deal is lehet.
Az Ebayen találtam E3-1286 V3 procit, potom 105$-ért (ez 43 ezer ft-nak felel meg), és ez még a legolcsóbb volt 50K+ -ért is van, így a legnagyobb CPU-t gyorsan felejtőssé is teszi. (nem éri meg a felárat, plusz a régi másodlagos gépre amúgy sem akarok ennyit költeni)Ezután még gyorsan kerestem felületesen, és ahogy látom ebből a I7 4770 szint lesz, a magyar kínálat árának kb a feléért van esélyem megcsípni valamit az alsó sorból, sandásan E3-1270 v3-t. A E3-1270 V3-asok ugyanis 6500-8000ft-okért mennek.
De mondjuk 10-ért sokkal inkább venném az I7-et, mert akkor lehet tuningolni is, meg sokkal könnyebb esetleg eladni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen, az a bnaj, hogy a 4790-ek még mindig 25-30-ért mennek*, annyit meg messze nem érnek
Nekem egy 10-es lenne a lélektani határ, amit még adnék érte. Van egy jó Z-s lapom hozzá, meg abban egy I3, meg 4GB RAM, de 16ig feltudnám vinni, egész jó kis tartalék gép lenne, pláne, hogy VGA is van bőven hozzá : GTX950 2GB, GTX960 2GB, RX470 4GB, RX570 8GB ...Persze újabban nagyon sokan álltak rá a VGA javításra, mert a cripto láz alatt hatalmas business volt ez, mivel rohadt drágák voltak a kártyák.
* Hopp, találtam egyet tőlem 12km-re, 15 ezerért... Ez már még majdnem el is gondolkodtat.
-
-
Pikari
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nekem az utolsó tápcsere során az összes vinyót, optikai meghajtót, mobil racket ki kellett szedni, aztán utólag a tápra csatlakoztatni az összes kábelt, máshogy nem fért be. kb úgy kellett izomból beletolni mindent utána, annyira szűk a hely.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Egy szűrőkondi hiányzik az aljáról és rosszként vettem, semmi baja. Technológiám meg van hozzá hogy rakjak rá egyet de nincs szükség rá. Procikból nekem nem volt még olyan ami ne ment volna kondik nélkül. Volt régen 4790K-m is 4.5Ghz all core ment úgy hogy fele smd hiányzott az aljáról. Gondolom valami szabvány miatt kell. Régen sok xeont vettem így sérülten, mind ment. Volt nagy 3647-es is meg rengeteg 2011v1-v3 is.
Videókariból sokan javítanak így rosszként nem érdemes megvenni mert biztos hogy már javított és valószínűleg végleg döglött kártyát kapsz. Azokat csak ingyen.. volt régen dobozos 980ti ingyen szervízből aztán visszavéve eladtam valami 75eért.
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ez a gép kívánna még minimum +8GB RAMot, és akkor egész korrekt lenne.
Az I7 4770-ért irigyellek, én régóta keresek mér ilyen, de nemhogy 5 ezrért, még 10ért sem találtam
-
Első chieftec-el való csalódásom. Azaz második mert az első az volt amikor sorra szartak be a 600w-os tápjaikon a ventik pedig én ajánlottam egy cégnek hogy kicserélem az npower tápokat de végülis mindegy.
Szóval modern chieftek gépház nem tudom a pontos típust de nem retró. Onnan feltételezem hogy ami új és régi bejáratott márka az nem lehet soha annyira jó mint régen (jó jó kicsit túlzok)
Első gond ugye hogy nem fér bele videókártya, ez nem is igazán gond mert van egy minimum követelmény, sok munkával kiszedtem a hdd tartó részt. Jó rendben ez nem hiba.
A második gond hogy nem megy bele a tápegység. Ez valami komoly konstrukciós hiba, egyszerűen nem fér bele fizikailak csak és kizárólag úgy ha megfeszítem a gépházat és beslisszan. Az semmi estre sem opció és nem elfogadható hogy egy tápcsere miatt kiszedjem az alaplapot.
A tápot bele kellett feszegetnem.
A következő meg az a marha aki kitalálta hogy a kártyák rögízétését így kell megoldani.
Anyagban egyénként erős tehát nem a bilivas hanem komolyabb, nem nyeklik de azért támaszték nélkül mai nagyobb kártyát nem raknék bele.
Szegecselt minden, sehol egy csavar.

Amúgy szerintem tök jó gépház, anyagokban igényes de valahogy ezt most nem találták el. (tök egyszerű full kuka gép került bele, i7 4770 (5eft volt) H81 lap és ramok (2x4GB 1066-os ECC szerverből) mind kukázottak, maga gépház és táp is. Az Asus ROG 1080ti-t ingyen kaptam hogy rossz, valóban az volt (csak 85% power limittel volt stabil) 1200ft-ba került hozzá az SMD kondisor meg persze munka költség kicserélni mivel a VRM gyári hibás volt ezekben és megfárad könnyen. Azt hiszem lehet mondani hogy budget gémer gép. -
KROK640
nagyúr
válasz
Fred23
üzenetére
Pedig egy Samsung 763/765MB vagy egy CompaQ V720 csodás képet ad, ezutóbbiból el is tettem egyet

Pont az LCD-kkel kezdtem úgy, hogy az első kettő kritikán aluli képet adott, hatalmas visszalépés volt a CRThez képest, csak kellett a hely az asztalomon, így a váltás kényszerből történt. Ez a negyedik lapos monitorom, ennek már egész jó a képe.
-
Pikari
veterán
válasz
ata99
üzenetére
Volt hasonló problémám. Ott az akksi volt a hibás. Mélykisülésbe ment, ami miatt az elektronika teljesen letiltotta. Ezért ki kellett venni a gépből, és úgy elindítani a gépet - aztán visszatenni, és akkor jó volt addig, amíg megint mélykisülésbe ment. Az egy Compaq laptop volt.
-
-
válasz
Fred23
üzenetére
Hát ha egy ilyen 30 percrnyire lenne tőlem akkor benne is lennék, de sajnos 2 óra lenne az út.
Úgy keresni valóm arra meg nincs szóval ez így tárgytalan (egyszer jártam arra akkor is alufelniért
). De egyébként köszönöm a felajánlást.
Nézegettem párat de még nem sikerült döntenem (olyat szintén nem nagyon találok ami mondjuk a közelben van és meg tudnám nézni előben
). -
ata99
tag
válasz
Pikari
üzenetére
Ó, az itt teljesen normális, hogy páran időnként megfeledkeznek arról, hogy ez egy retró topic és meg is dorgálnak azért, amiért voltál olyan megátalkodott, hogy használni mertél egy régebbi gépet

Megint előhozakodtam sógornál a lapcserével, erre a kezembe dugott egy FUSI V5545-öst, hogy szedjem ki belőle azt ami kell, mert megpusztult. Amig benne volt az aksi, addig tényleg nem indult, de nélküle azonnal. Viszont ha visszarakod beléje amikor már megy, akkor rendesen műxik vele még azután is, hogy levetted töltőről. Megint lehet a fórumokat bújni... -
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Dell P2417H, egyszerű és nagyszerű, dual setupban nálam melóhelyes gépként, R5 5600X+Sapphire Nitro RX 480 8 GB-vel meghajtva (saját).
Otthon, garázsgépen a kistesója van, 2217H, 5600G-vel hajtva, IGP-vel.
HDMI helyett egy DVI-nek jobban örültem volna, de hát minden nem lehet tökéletes.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Égésszag nem volt, de attól még lehet IC is, a modern FSP gondolom gyorsan leoldott, mikor a zárlati áram túllépte a biztonsági határt, rossz IC- nek nincs ideje elforrni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Pikari
üzenetére
ha valakinek van rá ingere, van egy felesleges Samu 214T moncsim, talpa sajnos nincs, és valószínű kondizni kell a tápját ; ( 5 ilyenem van, 4-et használok is ; már mindegyik legalább 1x átesett ezen, más bajuk sosem volt ) ingyen vihető, sajnálnám leadni az elektohulladékba.
-
Pista0001
addikt
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Ha jársz Fehérváron vagy Csóron, és rám privizel előtte, adhatok egy szimpla 15"-ost ingyen. Mondjuk annak közel sincs olyan szép képe, mint az előbb lefényképezettnek, szóval jobban jársz egy kis keresgéléssel.
A közelünkben lévő régi és olcsó kis LCD monitorokat szerintem érdemes megvenni még akkor is, ha nem talalunk róluk sok infót. Vagy bejön, és szép képe lesz, vagy nem, de aprópénzért teszik fel őket szinte mindig, és annyit megér a móka.
Ezt már kifizettem, szóval elkelt.
Pista0001: Az a Dell nekem túl fiatalka lenne, de persze akit meg az a korszak érdekel jobban...
-
-
-
Nem kedveltem a CRT-ket, valszeg azért, mert nekem sosem volt igazán minőségi darabom. Tán egy volt, ami bejött, de aztán meg nem kellett hozzá 2 év se, hogy beadja a kulcsot. Csalódást keltő. Szóval számomra vonzóbb lett a jobban sikerült öreg LCD-k gyűjtése.
DarthSun: Amíg nem találkoztam ezzel a picivel, én sem. Aztán rájöttem, hogy már ekkor is kísérleteztek egy halom technológiával, és volt pár egészen jól sikerült monitor is, amiket érdemes lenne begyűjteni és jó állapotban megőrizni, amíg csak lehet. Szerintem van ez is olyan különleges, mint egy jó CRT.
Meglepően szép képet az ez a kis 15"-os lapos, pedig csak 1024x768-as felbontást tud.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Kár azért a kariért, nagyon remélem, hogy még javítható.
A fontosabbakból ezért érdemes venni aktuálisan fölösleges darabokat is. Ha az egyik besz@rik végleg, csak előkapja az ember a dobozból az "újat".
Én most 2005 előtti monitorokat kezdtem megint bezsákolni, nem véletlenül.Ezt meg ma lőttem, a két moncsi között tán úgy 21 év van:
A kicsi 2001-es, mellette meg egy 2022-es vagy 2023-as OLED monitor. Bőven szuper a kicsi képe is. Valamilyen kezdetleges VA panelje van, egyszer már rákerestem.Végre volt kis időm tesztelni kicsit a Kyro II-t úgy, ahogy már régen akartam. Elverte a GF2 Ti-t. Ez persze nagyon nem minden esetben történik meg, de az is nagy dolog, hogy időnként azért összehozható.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Ahogy Pikari irja, valoszinuleg valami miatt zarlatos lett a karya, ha mazlid van, akkor, tenyleg csak egy kondi mondott bucsut foldi palyafutasanak. Az SSD-nel pedig (pont ugy, ahogyan a HDD-k eseteben is), ha elveszed a villanyt, ami nem volt eppen kiirva, mert a drive cacheben volt (pl FAT tabla modosult eppen vagy valami directory entry), az elveszett, ha letfontossagu volt, nos, akkor az volt...
-
-
Az SSD tartalma is elszállt, melyre a Win98Qi- t pakoltam. Másolom vissza a mentésből.
-
válasz
Pista0001
üzenetére
Itt indult, ment is. Win8.1 alatt lefutottak a retró 3DMarkok. Később kezdett variálni, eldobta a képet, de ekkor még nem állt le a gép. Átállítottam Gen1- re, aztán jónak tűnt, majd nemrég kikapcsolt a gép, visszakapcsolni már nem tudtam.
Cseréltem a 7800GTX- re, avval jó, legalábbis egyelőre - Gen1- en van a slotja, melyben csücsül.
Ha nem jelentkezik az anomália, a Win98 még ok lehet, viszont csúcsjavítás tuti nem lesz. -
Pista0001
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Az Asrock B550 itx lapomban gen1, gen2 gen3 és gen4 állítható be kézzel.
A gen3 és gen4 beállításban biztos voltam, mert a gen3-as riser miatt arra kellett beállítanom, hogy menjen a vga a szendvics házban. Érdekes amúgy, hogy auto állásban a vga generációja alapján állítja be, nem a riser alapján, így a gen4-es vga-val arra állt be, de ugye nem működött. Szerencsére volt kéznél gen3 vga (R5 250), azzal ment egyből auton, beállítottam kézzel a gen 3-at, visszatettem az RX-6650XT-t, és máris ment az is.
-
Asszem meghótt a 7900GTX- em. Ha benne van a gépben, akkor nem kapcsol be, tápvédelem lehet, a ventik mozdulnak meg egy pillanatra.
Három tipp :
- spontán
- Gen variálás miatt
- Win98quickinstall vágta haza - nem tudtam feltenni a drivert, gondoltam megpróbálom evvel, fel is ment, de setelés közben leállt a gép.Bepakoltam a 7800GTX- et, avval megy az eszme.
-
Pikari
veterán
válasz
zotyesz66
üzenetére
Gondolom bővíthették rendesen a pc-s változatot az eredetihez képest, mert időnként leesik kb 15 fpsre, pl ha sok karakter van a képen (vagy csak az agp 4x-en nem tudja elég gyorsan áttuszkolni a polygonokat). A socket 478asok örülhettek, mert oda még 90nm-es procit is kihozott az intel búcsúzóul.
-
Pikari
veterán
Közben felfedeztem ezt: Fable the lost chapter (2005ös game)
1920x1200, mindent maxra húztam (továbbra is athlonxp + 3850)
Elvittem az ellenséges támadás pillanatáig, kb 30 perc gameplay. Érezhetően küzd vele a rendszer, bár inkább procilimitre tippelek, semmint gpu limitre. Ezt a játékot imádtam volna, ha tudok a létezéséről 2005ben. Még csak nem is nagy. -
KROK640
nagyúr
Na, akkor meg pláne burzsuj voltál
Árpi haveromnak voltak ilyen durva gépei mindig. (most egy 11700K-t hajt, 128GB RAM, RTX3090 24GB, 2TB M2, 2×4TB SATA SSD , 2×18TB HDD )
Újságokból egy időben sokat tudtam szerezni nagyon, mivel faternek volt ismerőse erre-arra, így volt egy 2-3 éves időszak mikor 4-5 féle újságot is be tudtam szerezni minden hónapban.
Sőt, aztán egy ideig volt ingyen GS előfizetésem is (modiskodtam nekik a fórumon) szóval újságok mai napig egy heggyel vannak, ráadásul sok igencsak fullosan jó állapotban
(azokat is lusta vagyok lapozgatni, pedig ide a topicba igazi kincsek lennének, meg belőlük az infók, cikkek stb)
Nekem ezek a kézi konzolok kimaradtak, mivel, valahogy mindig is a PC gamingot részesítettem előnyben. Összesen Tetriszem volt, meg utoljára a Nokia 7610-esem játszottam valamikor 2009 végén. A jelenlegi telefonomat úgy is hirdették, hogy gaming telefon, ehhez képest egy darab játék sincs rajta, nem arra vettem. Játszani ott a PC ...Hát óvatosan defináltam, mivel a MAC-ek világába nem igazán látok bele (óvatos definició ez is
)ÚÚÚ, de jó neked. Nekem ugyan a társaság alapján már akad akár 2003-as kép is, de annál régebbi csak scannelt papírkép (azok meg mind elvesztek 2014 januárjában). Viszont saját képekre pont a Nokia 7610-el várni kellett 2007 májusáig, viszont még az is kb használhatatlan képeket csinált, így az első igazi normálisabb képeket, 2010 márciusában tudtam elkattintani; de igazán jókat csak a Cipruson 2015-ben vett Lumia kezdett el csinálni. Érdekes egyébként a fotós mappám, régen (pl 2009) az 1 év alatt készített képek mérete nem éri el azt a szintet ami most egy átlagos MO-n töltött hónap (mert Ausztria megint más).
Irigyellek a jó kereshető/indexelt/adatbázisért is, bár ezen a fronton én is próbáltam tenni csak nekem tematikás sokszor, pl :
D:\Képek\BulikNyaralasok\Balatonalmádi2004aug
vagy
D:\Képek\Ausztia-nemeto-2020
D:\Képek\Telefonoskepek-L630
stb.
Ennél jobba a fejemben van indexelve, mivel az újabb telefonosképekben benne van a nevükben a dátum, és ez alapján képben vagyok fejben, hogy mit mikor kellene keresni (sokszor napra pontosan, néha csak jónapra) így már relative hamar megtudom őket találni. De lehetne jobb is ... -
válasz
KROK640
üzenetére
Brutális, a felszínre érkező rövidhullámú REM- et is valszeg letitkolják. Tippre még gamma is lehet benne(0.04% kb, ez hosszabb napozás esetén ultragyors bőrrákot okozhat, és igen, még négerek esetén is).
De szimplán a rövid hullámokból szóródó kemény sugárzó infra az ellenfelem, a bőrömön mint amikor a tojás sül, feldudorodik, kipattogzik.
Egyszóval undorító a nyár, és egyre undorítóbb lesz, ahogy nő a klímafok, és hiába minden kísérlet, nem lehet megállítani a fokozódó CO2 terhelést...kérdés hogy mennyi időnk van a kipusztulásig. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Mediterrániumban edződött emberként, azt mondom, hogy errefelé ez durva. Már főleg azért mert nincs tenger és párás szellő mellé. Vagy magasabb terület, ahol hűvösebb van (pl Pireneusok, Throdos stb).
Én itt az alföld kellős közepén, ahol semmi nincs... hát furán érzem magam. -
válasz
KROK640
üzenetére
A TH7-II is RD ramos, ugyhogy, abbol van 2GB.
Az ujsagokat viszont adom. Amig pl. az 576 kette nem valt, addig nem csak PC volt benne, hanem a konzolok is. Majd, mivel a Game Boy Color azutan jelent meg, hogy a kettevalas megtortent, nekem ez a szerkezet teljesen ki is maradt. Most viszont, igy utolag, tok jol eljatszogatom vele (pont tegnap erkezett meg az EZ-Flash Junior helyett, az Everdrive GB X7 flashkartyam hozza), de jobb lett volna, ha ezekkel talalkozok anno. Pl. a Game Boy Advance -rol is csak akkor ertesultem, amikor az ARM procis Palm PDA-kra volt belole emulator. a korabbi Motorola procis Palm PDA-ra, csak sima GameBoy emulator volt. (mondjuk, azzal, ott, akkor, szinten jol elszorakoztam).
A "csak kicsit" az elegge ovatos definicio
Egy Power PC G4-en bootolo rendzert, atmasolas utan, be tudtal bootolni egy Intel Core Duo procis Macen. Mivel mindegyik Macet at lehetett "rakni" Pendrive modba (ilyenkor radughattad egy masik gepre, es a masik gep egy gigantikus pendrivenak latta
), igy kabelen konnyu volt a koltozes, csak a megvaltozott particios tablaval es bootolassal kellett "bibelodni". Az Apple vilagaban a 32 bites PowerPC Mac OS-bol siman lett 32 bites Intel-es rendszer, majd 64 bites Inteles es vegul 64 bites ARM-os.Nekem 97-98 korultol van digitalis fenykepezo, illetve valamikor 2002-2003 korul fenykepezos telefon is, azert talalok neha rengeteg regi-regi kepet. Bele kellene onteni ezeket is a Photosba, de lusta voltam rebdverakni oket, igy ebben csak kb 2003-2004-tol vannak meg keresheto/indexelt/adatbazisba szervezett formaban a kepek.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Akkor neked is kijutott a "jóból". A nyugdíjjal meg szerencséd volt, nekem valószínleg úgy nem lesz, hogy pályám elején simán kétfelé fizettem nyugdíjjárulékot.
Nekem pont 2007 nyarán kezdődött a nehéz időszak, mikor beütött, hogy a szüleimet és öcsémet is én tartsam el. Pont a 7300GT megvétele és az új telefon megvétele utáni időben, ezeket még a legutolsó pillanatban szerzetem be, mert mindkettővel hosszabban kellett kibírni (Pedig a Nokia 7610-esem volt a telefonok Phenom 9500-a -- hamar rájöttem, hogy cserélni kéne, nem votl rossz teló csak arra a két dologra nem volt jó amire vettem).
Így aztán sokévig csak a végtelen túlórák, a sokszor részben vagy egészben átdolgozott hétvégék és az állandó anyagi kilátástalanság volt. Mindeközben a haverok új gépet vettek, josit szereztek, kocsit kaptak, ide mentek, oda mentek, nekem meg egy cipő is nehezen megszerezhető álom volt. Bár voltak igen jó pillanatok is, nem tagadom, de de ha visszamehetnék, teljesen másképp csinálnám. 2009-ben és 2014-ben is 1-1 hatalmas mázli kellett a gépcseréhez, ami ha nincs akkor a 2015 októberi I3 4330 facelift lett volna az első fejlesztés 2007 vagy akár 2006 után. Akkor kezdtem lassan felfelé ismét megindulni, de kellett hozzá sok-sok külföldi munka, meg kitartás. A felfelé vezető út lassú volt, 2017-re már erősen látszott, hogy idővel jó lesz. De pont a Covid időszak hozta meg nekem a peek-et, a dolgok csúcsát. Sajnos azóta az infla meg sok más egyéb dolog miatt az Ausztriai túrák ellenére is lassú ereszkedés van ismét, de most azért teljesen más szinten "nyomorgok" mint pl 2010-2014 vonalon. -
Azt a qrva, ez a napsugárzás itten gyilok a bőrre(by Jarjar), most hoztam be a kukát. Szeptember van, de kánikula
, régen is északi voltam, ha most eltalálnák a lottószámaimat, irány azonnal Grönland. -
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, valszeg ő elszegényedés nélkül vette az akadályt 2008 körül is.
Nekem sokadikán már csak Teszkós-parizerre tellett.
Hát azért kitartó voltam, osztályvezetői státusz után munkanélküli, aztán nagynehezen felvettek segédmunkásnak, majd sok évi bizonyítás után lettem minőségellenőr, melyből elviharzottam hirtelen nyuggerbe - mondtam már előtte is hogy 4 év megszerzett kedvezményem van, de vagy nem hitték el, vagy elhitték, de azt mondták hogy az urbanlegend, ha leadom a kérelmet, úgysem fogadják el....naszóval elfogadták, az ügyintéző is mondta, ez jár, egyértelmű a mai paragrafusok alapján. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Valószínűleg. Meg szerintem eleve jobb módból jöhetet mint pl én, a régi képein is látom, hogy menő cuccai voltak, meg 2005-2006 körül egy digit gép nekem sajnos csak álom volt. Aztán lett fényképezős telefonom, amit mai napig a legnagyobb előrelépésnek tartok az emlékek miatt (azáért akad pár régebbi mert a társaságban volt 2003-tól). na meg ugye a most felsorolt cuccai is azt mutatják, hogy amikor vett valamit, nem átlag Pistike budgetből.
-
KROK640
nagyúr
Nekem sokszor a normál PC vonallal is elég volt lépést tartanom, sőt, nehéz, nemhogy MAC-eket vegyek. A másik, hogy tulajdonképpen nekem a Windows instabilsága volt az ami elindított azon az úton, amiből később pl majd 15 évig éltem. Ez pedig a különféle szintű gépbütykölés (a házhoz kimenős Win telepítéstől kezdve a szervízben hibakeresésig minden).
Meg ugye én is szeretek játszani a PC-vel, körülöttem meg nagyon sokan, így bár eleinte próbálgattam itthon más oprendszereket, hamar elvált, hogy csakis a Windows lehet az én utam. Ráadásul a PC-s újságok is mind szinte csak azzal foglalkoztak, stb.Az az Abit THII RAID-es PC (a TH7 1 az asszem RD-s volt, olyat is láttam), 3.0 GHz de 400 MHz FSB!-vel az tényleg ritka, én is csak 533-al meg 800-al láttam általában. ha jól emlékszem ebben még nem is volt HT. Az egyetlen 3GHZ-es P4 fajta volt amiben nem volt HT... Fx5900XT-vel. Teljesen más anyagi szinten léteztünk, ezt biztosra mondhatom. Ilyen konfigot kb akkor engedhettem volna meg magamnak amikor a legeslegjobb hónapom volt, és kiürítem a befektetési alapomat is (amikből vettem az eladós gépeket), meg a barátnőmre se nézek rá utána

A 800-as PIII 512MB RAMmal meg TNT2-vel a maga idejében gamer gépnek se lett volna rossz, nyilván mire tovább adtad már leginkább irodai feladatokra volt jó.
Nekem a mostani rendszerem ilyen hordozgatott rendszer Win10, de igazából még egy kettővel ezelőtti SSD-re települt, közben a konfig is eléggé sokat változott csak a proci, RAM és az ODD maradt a régi. Még a monitor, hangfal, billentyűzet és egér sem.Értem a váltásaid ilyen step-by-step volt, és így alacsony kockázata volt a rendszercserének meg mindig csak kicsit változott az oprendszer alatt a környezet nem gyökeresen.
A Tualatinos konfig nagyon szép, néha én is eljátszok a gondolattal, hogy kéne egy (1200-1400-as Celeron, 256-512MB RAM, GeF2-3-4 vonalon gondolkodok, ami anno is reálisan elérhető lett volna nekem), de ahogy írtam is, szerintem ugyanaz lenne mint a 366-466 Celeronnal, hogy egy délelőtt elnyomkodnám, aztán csak lomnak állna a sarokba. Még az Athlon XPvel sem tudok annyit foglalkozni amennyit szeretnék, és van még egy C2D, meg egy 4th gen gép, amit január óta akarok rendberakni, de még addig se jutottam el. Sőt, még most is valami plüss izét keresek barátnőmnek, ahelyett, hogy a 4th genbe való Xeon procikat nézegetném

I7-5775C alapú PC is izgalmasan hangzik, meg ritka broadwell. Nekem a kb eggyel későbbi van (Broadwell-e) I7 6900K
-
Köszönöm mindkettőtöknek az infókat, ezekről aztán tényleg nem tudtam.
Van itthon pár audio cd-m majd teszek velük egy próbát.
-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
98SE/WDM driverek ota pedig, megy a kabel mentes lejatszas is
Szoval, 3 ut van, mind a harmat megnezheted.Szerk: Meg az is eszembejutott, hogy ha a kartyarol SPDIF hozod le a digitalis hangot (nekem megvan meg 25+ evvel ezelottrol a Creative DDTS-100, ma is ezt hasznalom), akkor azon nem fog szolni az analog CD hang. Azt, hogy a digitalis kabeles szol-e azt nem tudom (azt soha nem probaltam), de a kabelmentes digitalis viszont szol.

-
válasz
Kalacskepu
üzenetére
Az analóg és a digit kábelt is bekötheted szimultán, aztán a driverben váltogathatod, klikkeléssel. Próbáltam, működik rendben.
Ui : a digit kábel polaricációjára figyelj, fordítva néma, bár elektromos gondot nem okoz a fordított bekötés.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Hátulján eléggé látszik azt azért nem is fotóztam.
Egy LG GDR-8164B van a gépben és ugye van rajta CD_IN illetve CD_SPDIF csatlakozó és össze szeretném kötni a hangkártyával (gondolom egyszerre nem lehet a kettőt mivel egyik analog másik digitális). Működési elve megvan, vagyis hogy mi a szerepe, de használni / kipróbálni sose volt lehetőségem szóval most úgy vagyok vele miért ne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gondolkodok rajta, de zsidó vagyok. Várok még, tuti lesz ez olcsóbb is.
Az elso "credits" alatt, a sok K betus nev, olyan, mintha a KDE fejlesztok innen vettek volna az otletet, hogy minden K-s legyen
Nekem egy 10-es lenne a lélektani határ, amit még adnék érte. Van egy jó Z-s lapom hozzá, meg abban egy I3, meg 4GB RAM, de 16ig feltudnám vinni, egész jó kis tartalék gép lenne, pláne, hogy VGA is van bőven hozzá : GTX950 2GB, GTX960 2GB, RX470 4GB, RX570 8GB ...

A tápot bele kellett feszegetnem.
Szegecselt minden, sehol egy csavar.

Nézegettem párat de még nem sikerült döntenem (olyat szintén nem nagyon találok ami mondjuk a közelben van és meg tudnám nézni előben
).
A lényeg, hogy a kártya megúszta.