- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vrob
aktív tag
Köszi! Nézegettem, sajnos túl régiek ehhez a gépeim, pedig azoknál is jól jön a további lassítás. Egy SiS 5513 chipsetes Pentium a legmodernebb összerakott régi gépem DOS-ra, ami elvileg támogatott, de nem működött azzal sem.
Ezeknél maradt a BIOS-ból lassítás és a turbó lehetőség ahol van.
A P4-es gépemen lehet hogy használható lenne, de azon csak WinXP/7-es progikat futtatok (Warcraft3, Starcraft,HeavyWeapon, stb..). -
Sok ilyen van még. Abit is van kínában. Én csak Generic-nek hívom az ilyeneket, ez pont olyan lap amiből van ezer féle márkával ottkint. Viszont a Teclast bolt adja el az ott elég nagynak számít.
Előnye hogy biost is lehet cserélgetni a többi noname márkával.
Kínai nem csinál belőle problémát hogy becsődölt valami és annak felhasználja a nevét. -
Technikai adatokkal nem tudok dobálózni, csak DOS alatti tapasztalatokkal. #9 IRQ felett minden bizonytalanná vált. Tegye fel a kezét, aki nem így gondolja, és ott volt a kezdeteknél is.
Fizikailag nem szólt az SB és a GUS sem #7 feletti IRQ esetén, efelett esetleg a profin megírt Doom, a többi az rosált...há' ez van...De hát kárpótol ma már bennünket a modern madness DOS. A modern alaplapi hangkártya lehet esetleg #15 cascade akármennyin is, a VSBHDASF megszólaltat mindent is. SB32/Awe32/Live/Audigy/XFi/HDA alaplapi támogatva...mi kell még...
Korábban a linkeket, forrásokat, binárisokat is linkeltem, +néhány általános DOS set sorral is + komplett lementett imagekkel is, melyek CD-DVD-pendriveről is bootolhatók. Ki kell próbálni, és nem is kell megtartani a drága retró kártyákat, nyugiban el lehet adni a mai magas gyűjtői áron. A modern DOS/Win98 driverekkel a modern gépek kompletten ugyanazt tudják, mint a ma már drága, régi cuccok.
-
hobizoli
nagyúr
amikor ne kezdtem az itthoni PC-vel 1996 januar kozepe-vege fele, a Win95 mar par honapja kint volt, sokat nem is kellett DOS alatt sem keccsolni vele, mert szerencsere akkor relativ jo, es megfelelo tamogatottsagu, kevesbe egzotikum hardverekbol volt a elso PC-m is osszedobalva, szoval azzal ment minden IS flottul
ezt meg a PC-s bolt rakta igy ossze anno
volt egy par default konfigjuk, akkor meg 2-3 fele DX2-DX4 486-s meg ket Pentium-s, es kisebbik 75MHz-s Pentium-st valasztva abba kertunk ket felaras "extra"-t, a 850MB helyett 1,3GB HDD-t meg a 1MB-s S3 Trio VGA helyett Miro Video20SD-t 2MB VRAM-l
amugy mast nem is nagyon lehetett, mert nem volt sok alaplap (se) akkoriban
...de ment mindene rendesen
talan meg a SB2.0 vagy vmi SB16 volt ott listan, de akkor nem is volt ra ammo sem, meg ugy is voltunk vele, hogy azt kesobb is bele lehet rakni
az eger meg a CPU kuler februarban, a 8->16MB EDO RAM bovites aprilisban, a 2,4x CDROM meg a SB 32AWE csak nyaron kerultek bele
azokat mar egy ismeros szervalta, aki PC-s boltban dolgozott -
hobizoli
nagyúr
volt vmi oylan trukkozes is, hogy a nem hasznalt LPT meg a COM2 portot le lehetett tiltani es akkor felszabadult 1-1 IRQ, amit ezek hasznaltak
de lehet ez mar a Win98/WinXP alatt mukodott csak igy...bar ha jol emlexem, a WinXP mar 0-23 kozott hasznalt "virtualis" IRQ-kat is, persze ahhoz olyan deszka is kellett
-
'93 karacsonyan, a BBS-rol lekuzdott Doom 0.99 megszolalt a 11-es IRQ-ra allitott GUS eseten
Elhiszem vagy nem Neked, de az nagyon régen volt, és nem is tudnám kontrollálni, mert akkoriban nekem egy GUS irdatlan összeg lett volna, az első GUS retróként...talán 2010 körül érkezett.11- esen ???? 93- ban még nem is létezett olyan lap, mely 11- re tudta volna pakolni a GUSt, meg driver/program sem, úgyhogy gondolom csak rosszul emlékszel...
Sőt még az SS7, P2, P-III korszakban sem lehetett 11- re lőni DOS alatt, abszurd kizárt. Meg ha lehetett volna, akkor is csak egy game, esetleg a Doom szólhatott 11- en...Nem erdekel az emulacio, valodi hardwaren erdekelnek a dolgok, a DOSBoxot is azert raktam fel most, mert mas lehetosegem nincs arra, hogy valos idoben, azonnal kiprobaljam.
DOSBox ugye eleve nem natív hardver, szóval az az alatti próba semmit nem bizonyít.
PCEm sokkal közelebb van a tényleges vashoz, reálisabb.
Bár én a madness modern driverekkel támogatást preferálom, ez sokkal gyorsabb is, és megfelelően skálázható is, a modern DOS driverekkel. -
Szoftvert mutatni ? Most így hirtelen nem, a blogjaimban épp eleget foglalkoztam evvel, be lehet keresni. Próbapadon éppen az FX...,evvel foglalkozom most, kizárt hogy minden hozzászólás esetén cserélgessem a gépeket, továbbiak majd...
A túró tudja hogy a GUS mikor és hogyan is szól/szólnia kéne, a retró címeimben ott volt, de most pihennek, lehet hogy állásukban meg is kotlottak
Pár retró címben odavág, de pld Tyrian alatt kezdetben torz hang, viszont javítható lett.Cascadelt IRQ, 9 felett ahogy illik rosál, avagy nincs hang/fagyás.
Tegye fel a kezét, aki IRQ9 felett sikeresen használt DOS alatt hangkártyát....nem jelentkezik senki...gondoltam.
-
11- en már nem viszi, kizárt.
DOSBox : az egy gagyi emulátor, ilyet soha nem használtam, ott előfordulhat hogy még megy 11- en, mivel a gazdagép azt jelenti az emulált hardvernek, és konvertálja.
PCEm : na ez már jó, rendesen BIOStól kezdve emulál, tök mindegy hogy a gazdagépben ki hol is áll éppen.Mutass kerlek olyan szoftvert, aminel van GUS support, de a default, 11-es IRQ nem valaszthato ki.
Nem vizsgáltam, gőzöm nincs, nekem a lényeg hogy az adott retró konfigban éppen mi hogy is fut, és az IRQ11 itt nagyon messze van...érdektelen DOS alatt.
Madness alatt akár a 30. IRQ is ott van(low 15 alatti átlapolással, IRQ holderrel), ezért jobb a legmodernebb gép is ma retróra, mint a valaha is létezett legjobb retró gép.
Komolyan mondom a grafika/hang/skálázhatóság(sebesség), minden is jobb mint egy naptárazóson. Ráadásul a naptárazósból több gépet is kell tartani. Madnessből elegendő egy, pld a Zen2 - XT- től a máig ok. -
Nem, a 11- esen akkoriban semmi nem is ismerte fel a hangkártyát, még a brutálisan jó, és profi Doom sem, max 9- ig...
A GUSt meg a sima 5/7 IRQ- n is csak szűkebb lista, hát sok program sem... néhány pld a saját listámból természetesen szólt.Nagy énekes vagy hogy kiállsz a közösség elé evvel a hanggal, 11- es IRQ annó DOS alatt
, na ne röhögtessél már, aki annó benne volt, vagy akár később retróként próbálta ki, mindenki tudja hogy ez lehetetlen. -
arn
félisten
En kezdetektol egy dmat es irqt hasznaltam gushoz. Ez csak egy sima kartyaazonositasra hasznalt id volt az adott liben belul, annyira nem foglalkoztak mar akkoriban a gus supporttal, hogy ez sem tunt fel nekik.
Sose volt gond a kartyautkozes, se regen, se most. Hangkartyakhoz irq 5,7 dma 1,3,5, portok meg 220,240,330 - ezekkel minden megy.
-
IRQ 11 : már kifejtettem...mi is nem érthető ezen ?, DOS korszakban senki nem is írt a 11- hez detektálást, nem is volt értelmezhető annó. Ma már persze 1-2 modern cím fejlesztve lett rá - ahogy pl fentebb is írtam a Q2DOS pld.
Hát de ez annó urbanlegend, modern DOS, Win98 esetén működik/működhet, a maga korában viszont minimum divide error/védelmi hiba/kék halál, meg még mittomén emlékeznem milyen hibák.
Mondjuk modern madness gépek esetén ezek már nemigen jelentenek problémát, a lelkes retró programozók kb a problémák 99.9%- át megoldották mára, persze ezen szint csak madness gépek esetén működik. Naptárazós retró esetén továbbra is problémák vannak, ezért is érdemes ma már modern gépet használni a retróhoz is, kevesebb gond, kevesebb viszki/nyugtató kell az agyvérzés elhárításához.
-
Végigolvastam, nemigen érthető. --- úgy mint pld a PCIe to PCI konverternél is hasonlóan félreértetted a dolgokat, több hsz váltás után sem értetted az adott konverter hardveres felépítését, a mostani esetben meg már a szoftveres dolgokkal sem vagy tisztában.
Amit leírtam az az érvényes, PONT.
Hát ahogy fentebb is jeleztem, sokkal okosabb vagy nálam, de az IQ, bizonyos spec dolgokban nem feltétlenül előny, egy butább ember is jobban tudhatja. -
Hopp, alapból nálam az ilyen szintű lapokon az LPT tiltott(nem kell), soros1 enable esetleg, de az sem fontos, mert itt már megy az USB egér Win alatt, néha DOS alatt is, PS2 meg mindíg.
GUS/11 IRQ : korábbi DOS címek alatt rosál, Q2DOS alatt tippre jó lehet, de ezt modern hangkártyákkal próbáltam, modern gépen, modern DOS driverekkel. Win alatt pedig az említett modern WDM driverrel már nincs gond.
A DOS alatti szabadon cserélgetést fenntartom a két hangkártya között, 3 gépben is próbáltam, és teljesen mindegy hogy PnP vagy jumperesek, megfelelő beállítással teljesen rugalmas hogy az SB avagy a GUS az első IRQ szerint, és azt is kb lexarják melyik-melyik ISA slotban van, a fent említett beállítások határozzák meg a működésüket.
Tudom hogy rendszerszinten kb sokmindenhez jobban értesz mint én...de ez most nem az a terület... -
GUS/SB : ezen pozíciókat már szemtelenül fiatal koromban begyakoroltam, 50 évesen. Az egyedülálló SB- t meg már gyerekkoromban...30 évesen - nyilván a várható 120 éves(nagyképű megjegyzés, nem kell elhinni) életkoromhoz képest a 30 év, gyereknek számít.
Base/IRQ/lowDMA/highDMA : 220/5-1-5 vagy 240/7-3-7. Szabadon setelhető, nem PnP kártyákkal jumperekkel, PnP esetén alapból a GUS telepítő + SB esetén a CTCU/CTCM párossal...szóval rugalmas melyik is van elöl : IRQ5 vagy 7 kiindulópont.
DOS default : ha semmit nem jumperelünk, PnP állítunk, épp ami kijön, de hát ütközhet a kettő ekkor.
-
envagyok
veterán
Milyen szerencsés voltam, hogy nekem kimaradt kb. a 1985-1998 korszak "fejlődése"
C64-et kb 92-ig aktívan használtam, ott szerencsére semmivel se kellett küszködni
Utána meg már soundblaster live-al maximum a szarabb driverek szivatták az embert, de messze nem Gravis szinten.
Így utólag már szerencsés az ember, mert minden problémára talál a neten bejáratott megoldást, vagy egy frappáns választ Geminitől, és pillanatok alatt talál megoldást, ami IT doktori diploma nélkül régen hetekig vagy örökké tarthatott. -
vrob
aktív tag
Kicsit később csatlakoztam, "már" 2.4-es Ultrasound kártyával (eddig nem is láttam 2.2-est,
). Sajnos nálam nem volt meg ez a tudás amit írsz, így a régi játékok kiestek. De akkoriban nálam ez nem is volt gond, nem volt retro érzés (sajnos ... le is gyalultam a valódi értékeket), simán átálltunk az X-Wingről a Tie Fighterre, a Wolf3D-ről a Doom-ra, Dark Forces-ra, stb..
Viszont amennyire emlékszem, nem sokkal később, a Windows95 eléggé betett neki, cserélgettem a drivereket, de egyik sem volt teljesen jó.
Volt nálam próbára GUS PnP, de nem igazán sikerült átszellemülnöm azzal sem.
Ekkoriban válthattam az érkező, ESS Solo-1 PCI hangkártyára, ami sokkal olcsóbb volt, és ugyanazt ígérte Windows alatt mint a nagyok. Jöttek a midi playerek, választható hangkészlettel, aztán az mp3 tarolt. Plusz, az Intel+egyéb csatlakozott cégek hazavágták a teljes akkori ezerszínű hangkártya felhozatalt azzal, hogy szabványosították a 16 évig magára hagyott, mindenki azt csinál amit akar típusú hangot, a 24bit48kHz "AC'97"-es szabvánnyal.
Amúgy nekem is benne volt a gépeimben a GUS végig, ameddig csak létezett ISA slot. Ha lenne rá lehetőség, most is az aktív gépemben lenne.
-
arn
félisten
Nem erre gondoltam… miles vagy nem tudom melyik libben volt egy hexacim a hangkartya kivalasztasara, gusra tobb is volt benne, es rendszeresen azt allitottak be, ami a gus classicon nem volt ok. Manualisan at kellett irni a helyesre.
Mar az elejen sem hasznaltam magas irqkat, 5, 7 ment mindig a hangkartyaknak (jelenleg 5 a blaster, 7 a gus), dedikaltan csak erre tartottam oket fenn.
-
en pl hex editroral szerkesztettem ki az EXE-bol a benne levo bugos DOS4GW-t egeszen addig, amig nem lett PnP-m, es nem volt ott a driverlemezen a prepgame.exe
Mondjuk ez már picit expert, a nem szuperhős átlagos user ilyet nem tudott annó...valszeg ma sem. És bugosnak minősítette a GUSt, lecserélte a kompatibilis SB- re. Annó belefutottam kollégánál, hát mondom majd megoldom, de a korai driverrel elvéreztem. Ma már minden géphez, ehhez is nagyon modern driverek vannak, ezért szoktam mondani hogy a késői implementációk most lényegesek, olyan feelingeket hoznak elő a régi címekre, melyek a korukban bugosak, vagy elképzelhetetlenek voltak. Pld GUS WDM driver Win alá. -
arn
félisten
A problema az emulacioval van, az egyes sb generaciok se kompatibilisek teljesen. Illetve a vege fele a direct gus support is adhoc volt, volt hogy a configokba bele kellett manualisan turkalni, mert rosszul allitottak be. Retroban mar meg sem fordult a fejemben, hogy az sbossal meg ilyenekkel szenvedjek, eleg volt a maga idejeben. De a gus 2002ig benne volt a gepemben, amig isa volt, a demok miatt, utana meg epitettem egy retro gepet neki.
-
arn
félisten
Ez 2.2, ez volt az elso retail asszem. A 2.4es is nepszeru. Az fcc szambol ki lehet deriteni mikor kapott engedelyt, kb mikor kerult az amerikai piacra. A 3.4es mar 93ban letezett, az meg nem mixeres, kek kondik voltak rajta. En 95 vegen meg 3.73asat vettem, haverom 96ban 3.74eset kapott. A 3.74es 94 vegi engedellyel rendelkezik. A 3.73nek volt egy bugja, hogy vhol csak a demo egyik fele szolt, ez 3.4en rendesen mukodott, erre csereltem egy haverommal a sajatomat.

-
arn
félisten
Maxot nem neztem, csak a classicot (3.74es). Akkor 3.7es kartyam volt, es csak a dx4 volt asus, utana mindenfele mas. De ez visszatero problema, mert mindben mas kartya van, es mind ugyanugy viselkedik.
minel nagyobb az idokulonbseg a hwek kozott annal valoszinubb vmi gond. Meg ez termeszetesen nem azt jelenti, hogy minden rossz, csak egyre tobb fele jatek hasal el, foleg a korabbi cimek. P3bben anno amikor teszteltem, a jatekok fele ment kb def beallitassal, megnovelt iorecoveryvel mar a 95%a.
meg az is biztos, hogy regen nem alltam neki 100 fele regi jatek tesztelesenek, csak azt hasznaltam ami friss, meg max par regi kedvencet futtattam, aminel lehet nem jott elo. Most direkt ezeket a cimeket keresem, hogy mi okoz kulonbseget - es van elteres egy dx4hez kepest.
-
Tegyük hozzá hogy a powercolor féle voodoo3-as igen jó volt, gyárilag 200mhz-es ramokkal húzva gyorsabb tudott lenni a gyári 3500-asnál, olyanom is volt. [link]
Az L alakú kártya meg már nagyon kései amikor már senkinek nem kellett 3dfx kártya és szerintem oem gépekbe pakolhatták a létező legolcsóbban legyártva.
De úgy vagyok vele hogy a vsa-100 nekem nem ad semmit ami miatt megérné tartanom akár csak egy darabot is, V1, V2 nekem az igazi glide-al, a V3 már a döglődés kezdete és nem igazán minőségi érzés.Én azon a véleményen vagyok hogy hagyni kellett volna a gyártást másnak is.
Nvidia kártyái is itthon a fos noname mx-ekkel terjedtek el akkoriban. Szinte mindenki ismerősök körében vette a mani, eagle, sparkle meg isten tudja milyen mx200-400-asokat akkoriban, elég soknál fos képpel, 64bites rammal stb. Emlékszem rá hogy pont a voodoo2t válltottam le egy mx400-al amit a veszprémi pri-compból vettem és a másodikat is vissza kellett vinnem mert hibázott, ott meg kellett várnom hogy lemenjen a 3dmark01 amin látszott is hogy esik kel a kártya.
-
Kivéve egyes elcseszedten megcsinált ritka kártyák [link] . Nálam az L alakú v4 4500-as volt 3.3v only.
Átlag kártyákkal valóban nem volt ilyen téren gond. V3-asokat mindenbe is pakoltam amibe fizikailag belement. Csak akkor volt instabil amikor a lap tele volt dögött kondikkal, illetve egyszer az arcomba is robbant egy kondi AGP melletti egy NF7-el de az nem voodooval volt. -
Sub
kezdő
Köszönöm a hipergyors választ.
Az AGP Pro slot elején van egy matrica, azt nem bántottam nyilván. Középre simán belement a kártya és a slot vége is üres, vagyis az érintkezők nélküli műanyag pöcök ment oda.
Akkor bekapcsolom
ChatGPT pl azt hallucinálta, hogy mind a lap, mind a kártya leég.
Gemini meg azt, hogy simán működni fog. -
Nane, ezt honnan veszed ??? , felpakoltam, használtam 775- re, és még saját fotót is beszúrtam ide. Ez tippre megint olyan figyelmetlenség tőled, mint amikor pld a PCIe to PCI konverterről vitatkoztunk, az adott típus kiskártyája teljes hátlappal rendelkezik, és két modulból áll, a kiskártya természetesen full magas bezellel épül, majd a 2. modul nyákja már különálló, és teljes magas kártyát is fogad...ezt Te egymásrapakoltnak vetted, hogy csak LP kártyát tud fogadi. ???
Ez most megint ilyen szintű, általam értelmezhetetlen állítás, vazze hát próbáltam, le is fotóztam amint 775- ön van nálam.
Van ilyen hűtőd, és ki is próbáltad ?.... há' nem is kell alapból, ott van feketén-fehéren a gyári specekben, hogy 775 is benne a sorban.
Komolyan mondom, ezt sem tudom értelmezni egy olyan intelligens embertől mint Te. -
Pista0001
addikt
Hány típust is hoztak ki? 2-t?
Úgy gondolom, az Intel olyan szinten dominálta a piacot, hogy ha kihozza gamer köntösben ha nem is Broadwellként, hanem később a Skylake-et plussz cache-sel, akkor szerezhetett volna olyan plussz előnyt, hogy ez a mostani helyzet kevésbé fájjon. Másrészt egyértelmű, hogy pont ez a piaci dominancia miatt nem terjesztették el szélesebb körben a technológiát, enélkül is uralták a piacot, jóval olcsóbban. Az AMD-nek hátulról kdvésbé volt választasa. Nem követem az újabb Intel fejleszteseket, most, hogy az AMD megoldása sikeres, hoznak ki ilyen felsőházas processzorokat? -
KROK640
nagyúr
De ez az első rész amit linkeltél. És ott a GeForce kártyákkal és bizonyos driverekkel függött össze, hogyha be voltak kapcsolva a gyalogosok akkor glitchelt a kép. Épp ezért mindkét részben ki voltak kapcoslva a gyalogosok, egyébként se adtak semmit a játékhoz, lévén még elüzni sem lehetett őket ...

P4-en talán még össze is füghetett volna azzal, hogy a játék állítgatott valamit (de szerintem nem), de I3 4330 mellett már aligha hiszem, hogy leszedte volna a grafikát vagy a gyalogosokat csak azért mert négy szál helyett kettő van. Megjegyzem az MM2 is 2000 szeptemberi, akkoriban sem a HT-s sem a két magos rendszerek nem voltak még elterjedve.
-
laskr99
addikt
Nem adta el, csak elég gerinctelen szerintem, ha valaki beleöl hónapokat abba, hogy meglegyen a gyűjteménye, kitalál rá módszert, majd valahonnan az illető megtudja és utána kereszbe próbál tenni. Nem sikerült neki, de azóta nálam zárlat van a beszerzési forrásoknál. Még egyszer nem fogja senki megtudni, hogy honnan vannak DFI lapok
-
Ranagol_5
őstag
Egyetértek, engem is megbombáztak már sokszor amikor jegelve volt valami cucc, hogy ráfizetnek meg többet adnak érte, de csak azt tudtam mondani, hogy már elígértem másnak. Nekem meg a gerincem többet ér, mint pár pisztolyorrú mátyás. Ha eladtam volna, akkor én lettem volna a szar, nem a vevő akit kvázi "megkárosítottam" a inkorrekt viselkedésemmel.
-
FF23
őstag
Jegelt hirdetésbe nem piszkoskodok bele, legfeljebb annyit írok, hogy ha mégsem vinnék el, akkor érdekelne.
Már le volt beszélve hely és időpont, szóval tudta, hogy át leszek verve. Hosszú hsz-eken keresztül győzködte az eladót. És igazából engem is a proci érdekelt volna, alaplapból már volt egy. -
-
-
-
-
Biosban 1,58 és 1,6V között váltakozik.
Ezt elég részletesen sikerült leírnod.
Másnem tényleg megnézem multiméterrel mit mutat. Vogons-on találtam egy kérdést, ott ugyanerre a 2.66-os procira panaszkodnak hogy 1,6V-on megy, csak egy másik lapban. Úgy néz ki, hogy akkor ez normális működés ?
-
KROK640
nagyúr
Aha, értem. Akkoriban nekem ezek viszonylag kimaradtak, kb 5800ig láttam élőben őket, de számomra a komplett FX széria felejtős volt több okból is. (az egyik az anyagiak)
#127635 DarthSun : Aha, tehéát a postán feladtad a reményt (a lottót)
bikavér, helyes
Nekem most Tokajim van. -
KROK640
nagyúr
5900XT az nem gyorsabb mint a sima 5900?
"nem vagyok tulhajtos, veszek masikat, ha nagyobb teljesitmeny kell" --- akinél van pénz lóvéra, az megteheti
Én anno két okból hajtottam túl :
1. Nem volt pénzem
2. Érdekelt mi rejlik benneAz meg plusz szerencse (mert amúgy nem gyakori) hogy az Athlon Xp-mnél konkrétan anyni plusz volt benne, hogy a csúcsmodelltől is magasabb órajelen tudtam hajtani, ehát nem sak spóroltam a csúcsmodellhez képest 60 ezret, de igazáűból olyan szintre jutottam amit meg sem tudtam venni túlhajtás nélkül akkoriban.
-
jokeph
nagyúr
-
vrob
aktív tag
Az FX kártyák bizonyos körülmények között duplázták az elméleti fillrate-et, adott esetben hozták a 8 pixel pipe teljesítményt.
Pl. Doom3 alatt az ATI9700 mellett elhúztak, ebben valószínűleg a 6700XL mellett is.Amúgy nem akarok ellent mondani, igazad van, a 6000-es széria már stabilan hozta mindenhol a teljesítményt amit várhattunk tőle.
Csak megemlékeztem az FX-ekről. Én nagyon szerettem az 5900XT-met is. Ahogy utána a 6800GT-m is. Demok is nagyon jók voltak rá.
Nagy hirtelen, rémlik, hogy az 5900XT-be - utolsók között - még BIOS-t is cseréltem. Talán sima 5900-re? Vagy egyedileg paraméterezett frekikkel?
-
-
Kérdés hogy a Voodoo tudja-e(nem valószínű), vagy csak átmegy rajta, és úgy látszik
A szakértői linkekhez láma vagyok, nemtom hogy fizikálisan képes-e erre, avagy csak a kijelzés alapján tűnik out-vert-frekinek ?
Nem is tudhatom, mert csak P4- ben kavartam be az összes világcsúcsot Voodoo2(Single+SLI)- vel, későbbi gépben nem analizáltam. Ill egyszer igen, RyZennel is megy a V2(SLI), de elszomorító eredményt hoz, a konverter PCI frekije fix 33MHz, a P4- ben pedig 53MHz- ig tuningolható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Powerbank Anker Prime, 20100mAh, 220W, QC + PD, Fekete A110BH11
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, na ne röhögtessél már, aki annó benne volt, vagy akár később retróként próbálta ki, mindenki tudja hogy ez lehetetlen.
). Sajnos nálam nem volt meg ez a tudás amit írsz, így a régi játékok kiestek. De akkoriban nálam ez nem is volt gond, nem volt retro érzés (sajnos ... le is gyalultam a valódi értékeket), simán átálltunk az X-Wingről a Tie Fighterre, a Wolf3D-ről a Doom-ra, Dark Forces-ra, stb..
Elég jól látszik, melyik CPU (platform) amiben jól érzi magát.