- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
S3 savage xp kártyát látott már valaki fizikai valójában?
-
envagyok
veterán
válasz
efemm #120207 üzenetére
Spéci kazi = digitális felvétel, lejátszás.
Keresek is tesztelésre, de nem gyakori darab.
Sima kazi = analóg felvétel, lejátszás
Olyasvalakinek volt jó, akinek volt nagy kazettagyűjteménye, más okot nem látok, miért nem cd-t vett volna az illető.
(Esetleg a felvétel miatt)
Az a vicc, hogy DCC-re adtak ki albumokat is.
Nem tudom minidisc-hez is volt ilyen opció..
Az ára mindenesetre halálos volt, kb 1500DM.
1992-ben mondjuk tagadhatatlanul ez volt a csúcs
DCC, DAT, Mini Disc - mind kihalt pár év után. -
envagyok
veterán
Kiss off, nem pc, hanem hifi.
Durva történelmi érdekesség érkezett hozzánk.
Amíg nem láttam, fogalmam se volt róla, hogy ilyen létezik. -
envagyok
veterán
Ha már alma, és egy kis trollkodás
:
Nekem nagyon ellenszenves az Apple.
Túlárazott, embereket hülyének néző cég, belterjes szoftverháttérrel.
Használatra sose volt, mert ár-értékben nem felelt meg, most van egy g4, egy g5, meg két macpro.
Persze dolgozóként, ha a munkaadóm megvenné milliókért, akkor használnám. Ugyanez vonatkozik az iphone-ra
Retrózni nem nagy élmény velük, 3d játék alig van rájuk.
A macpro-k ban annyi öröm van, hogy 2 erősebb core2quad alapú xeonnal, szuper akár multigpu-s windows pc-t lehet csinálni, amit a maga korában csak a hp munkaállomások (xw) tudtak, meg az iszonyat ritka intel skulltrail és az elődje.
Macpro most piti áron vehető, ennyiért 8 magos retró gép ajándék.
Ez szememben az egyetlen pozitív dolog az Apple-ből. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
Pikari #119968 üzenetére
Én természetesen lapot is az adott korszakhoz választok.
Pl. 775-re a 2008-as csúcs a p45, x48, nforce 790i teljesen jó a q9650-hez, qx9770-hez.
De Pentium 4-hez eszembe se jutna, hisz az 2004-ben volt, ahhoz egy ABIT AA8 925x alaplapot tettem.
Pentium D-hez pedig 955x, 975x, nforce 4 sli passzol
A core2quad qx6700-át pedig egy nforce 680i chipes evga lappal raktam össze. -
envagyok
veterán
Van napi felhasználásra összerakva egy P233 s3 virge és 3dfx v1 gépem gravis ultrasounddal/sb pro2-vel, awe32-vel, roland midivel.
Ez DOS-ra tökéletes.Viszont a powervr pcx2 meghálálja az erős fpu-s processzort, és a nagy cache-t. Igazából ezt a gépet kizárólag powervr-t, és rredline/speedy3d-t használni tudó játékokkal fogom használni, így nem a visszefelé kompatibilitás a lényeg.
Mivrl tesztelted a p233 p2-300 procik közti különbséget?
Pl. Quake2-vel software renderrel és 3d gyorsítva? -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119931 üzenetére
S3 virge van több jobb márkájú, de már van vele összerakva pc, így nem vonz annyira.
Elvileg Tseng nagy partner, az apocalypse 5d-ben is et6100-el van összedobva, de abból nincs agp.
Azon agyalok még, hogy beteszek mellé még egy saját API-s vga-t, pl. Rendition v2200, így még egy API-ra van építve a gép. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #119908 üzenetére
Várom a Matrox M3D kártyát (1997) és tervezgetem köré a konfigurációt. A proci+lap az p2-300 klamath, és ASUS P2L97, szerintem az tökéletes választás, viszont a videókártya és a hangkártya kiválasztása kicsit bonyolultabbnak tűnik.
A vga például AGP vagy PCI kártya legyen, abból is Matrox vagy S3, vagy Tseng, esetleg Nvidia Riva 128 vagy 128zx, vagy ATI?
A hang szintén érdekes kérdés, awe64, vagy gravis pnp, esetleg ensoniq soundscape 2000 vagy audiopci (PCI), de lehet akár Microsoft sound system is...
Powervr támogatású játékokkal játszanék rajta.
Mi adná a legjobb kép- és hangminőséget?
Fura egy év volt 1997.
Windows játékok még gyerekcipőben jártak, de a DOS már látszott, hogy kifutott, közben jött a Directx, de épp tarolt a Glide. Hangkártyák is kezdtek leválni az ISA sínről.Mi lenne az ötletetek erre?
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #119912 üzenetére
Kormányokkal ugyanez volt.
Vannak tök jó kormányaim, pl microsoft force feedback wheel, logitech momo, de újabb játékokkal egyik se megy.
Van hozzá wrapper, de az is szívás -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119907 üzenetére
Megvan, köszönöm
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119900 üzenetére
Hol, nem látom
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák #119869 üzenetére
Nekem egy compaq dual slot1 p3-866 gépem van összerakva már nem is tudom 512 vagy 1G rdrammal, gf2-vel, és scsi raiddel.
Szépen megy rajta az xp.
Emiatt lusta is vagyok belerakni az egyik p3-1ghz procim.
Igaz s370, de egy dual p3 1.4ghz tua gépem is fut 2gb ddr rammal, msi lappal v5 5500-al, az is iszonyat fürge.Régóta bakacslistás, meg is van hozzá minden, csak időhiány miatt késik a dual slot1 powerleap átalakítóval 1.4s tua procival, gf3-al, ahogy az egyik Athlon MP szettem is, ezeket is xp-vel tervrzem telepíteni.
Az alap kiadás, és az SP1 szerintem a leggyorsabb, az sp2, sp3 szerintem érezhetően lassabb, illetve az sp2 sok változást hozott, ami miatt későbbi szoftverek igényelhetik azt.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #119772 üzenetére
Egyébként kíváncsi lennék, hogy mi lett volna a Pentium 4 prescottból, ha maradt volna a Nortwood 20 pipeline felépítés 1MB L2 cache-el, kisebb csíkszélességen.
Szerintem jobb lenne, a 31 pipeline felépítés rettenet hosszú.
Csinálhatott ilyen engineering sample procit az intel? -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
czundermák #119757 üzenetére
Ledöbbentem most, hogy jobbnak mondják, mint az IC7-est.
Aztán mindenki az IC7-est vadássza. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119684 üzenetére
Múltkor vadiúj msi nforce2-es st62 lapot vettem kinyílt kondikkal
-
envagyok
veterán
Mik azok, amik az AM2-2+-3 korszakban izgalmasabbak?
Nekem nem is volt (775-ön éltem), meg egyelőre retróban sincs összerakva s939-nél újabb AMD.
Te szerintem jobb vagy ebből (is) nálam
Amit eddig begyűjtöttem, hogy összerakjak valamit, az proc fronton:
FX-62, Athlon 64 x2 6400+, x2 5000+, phenom 9850be, 9950be,9600be, phenom ii x6 1090t, 1100t, phenom ii x4 965, 975 (am3+-ra pár fx8350, 8320e, 9590)
Lapok főleg asus crosshair, crosshair ii, crosshair iii, crosshair iv formula, extreme, van még egy ecs referencia nforce 590i sli, pár msi slu, crossfire lap, meg valami asus tuf is mintha lenne.
Meg persze még több kevésbé kiemelkedő.Gigabyte lapoknak szerintem 2007-2009 körül volt egy jó időszaka, pl x48 ddr3-as dq6, meg a 1366 lapok.
De utána nagyon gáz lett. Hurka z-s 1150 lapok nulla vrm-el, stb. -
envagyok
veterán
Kb még a Win 3.11 is jobb és stabilabb mint a 95.
Az utolsó win 95 OSR 2.5 lett úgy ahogy használható (1997 végén)
Emlékszem nálam is sokszor bedobta a törölközőt.
Akkoriban szoktam rá, hogy ketté partícionáltam a merevlemezemet, és a D-n volt minden ami fontos volt.
Ha összefosta magát a Windows, akkor meg csak simán újraraktam a C-re egy Norton Backupból.
Kb 20 perc alatt megvolt testreszabva, driverezve. -
envagyok
veterán
válasz
KROK640 #119442 üzenetére
"kettő nem is egy kategória"
Sose volt, és nem is teszteltem, de hasraütve alapórajelen lehetett 20-30% különbség köztük?
Meg szerintem az 1.3-as tualatint azért 1.6-1.7GHz-re simán fel lehetett húzni, nem tudom a 2100+-ba mekkora tuningpotenciál volt... már ha palomino-ra gondolsz -
envagyok
veterán
A nexgen s7 procik mennyire ritkák?
Lehetőségem lenne csereberélni, de nem tudom hova helyezni értékben.Edit
Most látom, hogy nem is s7-esek ezek a procik?
-
envagyok
veterán
Windows XP
Feltelepítem a sapphire cd-ről az AMD drivert, kér egy újraindítást, aztán folyamatosan újraindulgat.
Még safe módban is.
-
envagyok
veterán
ReactOS-t próbálta már valaki?
-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #119326 üzenetére
Ez teszteletlenként kb a negyedét éri
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #119123 üzenetére
Erre senkinek sincs ötlete?:
"2000-2001-2002 környékén milyen márkásabb és pofás házak voltak?
Egy Abit ST6-E (fehér) lappal szeretnék konfigot összedobni, jobb lenne plexi oldalas, vagy moddolnán plexire az egyik oldallapot belül ledszalagos világítással, meg a ház belsejét festeném fehérre vagy más színre a lemez belsőt."
486/Pentium időszakban olyan pofás AT házak voltak... -
envagyok
veterán
Teszteletlen Geforce 2 Ti 15000ft fölé ment vaterán
[kép]
És még nincs vége -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #119127 üzenetére
Kis Prescott adalék:
"A jelentős fogyasztás miatt a Prescott processzorok nem feltétlenül működnek együtt a korábbi alaplapokkal. Az Intel dokumentumai szerint kizárólag a 2,8 és 3 GHz-en futó modellek használhatók garantáltan minden, 800 MHz-es rendszerbuszt támogató Pentium 4-es lapban. A 3,2 és 3,4 GHz-es változatok már a robosztusabb FMB 1.5 (Flexible Motherboard 1.5) specifikációnak megfelelő, "Prescott ready" alaplapokkal párosíthatók csupán."Illrtve fogyasztás:
-
-
envagyok
veterán
válasz
Fücsök007 #119134 üzenetére
"Megy a PAT sok 865PE északi hidas lapban, normál használathoz emiatt jobbak is."
Ennek nagyon nem örült az Intel, mert nem tervezték, azt mondjuk nem értem miért jobb a 865PE ettől a 875P-hez képest...
Azért a CT-479 töredék fogyasztásból alapórajelen a 3.2-es p4-el van pariban, húzva meg leveri a 3.73ghz p4-est, legalábbis egyes játékokban. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #119127 üzenetére
Meg a prescottnál talán már nincs az a hirtelen halál, mint nw tuningnál (SNDS)
Tuningban biztos jobb, meg a nagyobb cache hoz pluszt pár alkalmazásban, illetve újabb progik, amik már használják az sse3-at biztos gyorsabbak.
Nem tudod megnézni mennyit eszik a prescottod 4.15ghz-en mondjuk Aida stresszteszt alatt?
Én simán tippelnék 180-200 wattra 250w rendszerfogyasztással kisebb vga-val. -
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #119121 üzenetére
P4p800 is támogatja az "extra izé" átalakítót, ha az ASUS CT-479-re gondolsz. Az még nálam is sajnos bakancslistás évek óta.
Igazából a PAT miatt tud többet a p4c800, de a gyártók elvileg megpatchelték a BIOS-t, és aktiválható a 865 nb-s lapokban is.
Nekem nem volt régen, és retróba se bencheltem prescottot, legalábbis s478 alatt, a prohardver tesztje alapján írtam, hogy nincs érezhető gyorsulás.
Azért csak nem urban legend ez. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #119118 üzenetére
2001-2002 környékén milyen márkásabb és pofás házak voltak?
Egy Abit ST6-E (fehér) lappal szeretnék konfigot összedobni, jobb lenne plexi oldalas, vagy moddolnán plexire az egyik oldallapot belül ledszalagos világítással, meg a ház belsejét festeném fehérre vagy más színre a lemez belsőt.
Van a lapon hangkártya, természetesen nem az lesz használva, korhűben gondolkodom milyen zöld vagy piros lenne. Audigy 2zs kicsit fiatalabb, neten láttam már belőle zöldet. Ilyet látott már élőben valaki?
Ha nem találok, és nektek sincs ötletetek, akkor max külső usb kártya lesz, egy fura opció lehet még pcmcia fogadó audigy pcmcia kártyával.Az a baj, hogy szerintem a 90-es évek közepéig voltak szépek a pc házak, meg 2003-tól a p4 időszaktól indult megint egy design forradalom, pl. Thermaltake házak. 2000 körül olyan semmilyen kinézetük volt.
Videókártyából szerencsére voltak szépek akkoriban, pl leadtek gf3 vagy gf4 2 ventivel, radeon 8500-9700, de a referencia geforce 3 is szép. Kicsit nem korhű, de a rage fury maxx is eszembe jutott.
Még kék kártyaösszeállításon is gondolkodom kyro kártyával, de kék hangkártya se nagyon jut eszembe.
Valami nagyon pofás extravagáns gépet szeretnék összeállítani gyönyörködésre, demózásra p3-at kimaxolva.
Aki kint volt bacsis kiállításán látta azt a "moduláris" házat?
Mi annak a pontos típusa? -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #119110 üzenetére
"teljesen felesleges volt kiadni s478-ra, az őskori tápkörök küzdenek vele, ha nem fullos lapban használod."
Bizony, de még fullos lapban is előfordulhat probléma
Egy 3.4-es prescottal szívtam pár éve p4c800 lappal.
Elindult, de nem volt stabil. Nem véletlenül jött ki a p4c800-e...
Ráadásul a prescott előnye egyedül a jobb húzhatóság, mert azonos órajelen nem hozott érzékelhető gyorsulást. Viszont ha húzod, az még egy pofon a vrm-nek. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #119065 üzenetére
A Pentium D955-el 8500/9700 pont a sima és a crossfire setup közti különbség.
Athlon Fx-55-el tesztelte régen egy oldal, ott 8900/12400 ugyanez.
Ennyire jobban hajtja ki az FX-55, igaz nem csoda, nem kispályás cucc. -
envagyok
veterán
válasz
envagyok #119059 üzenetére
Eléggé procilimites a történet. Az elöző 9700 pontos 3dm 05 is cpu teszt nélkül volt, csak a 3 3d teszttel , löktem egyet a szorzón, 3.46-3.7ghz-re húzva a procit 10312 pont lett.
Annyit nőtt a 3dmark, amennyivel gyorsabb lett a proci
Nem csoda, hogy 2006-ig mindenki Athlonnal játszott
A core2duo gogta csak meg 2006 nyarán.
-
envagyok
veterán
válasz
envagyok #119056 üzenetére
Fordítva berakva a kártyákat kép se volt, ha kivettem felül a sima kártyát, a master alul is adott képet.
A lapon is a jelölés úgy van, hogy felülre van írva, hogy master.
Viszont most kicseréltem a slave kártyát egy másikra, így viszont sikerült bekapcsolni, természetesen úgy, hogy a master kártya fent volt.
Fura, mert ezzel bepróbálkoztam a múltkor is, de akkor úgy se ment. Lehet a driver sem volt jó akkor.
A 3dmark 05 sajnos nem sok pluszt hozott, kb 15%, lehet cpu limites a pentium d 955 miatt
8500 pont volt kikapcsolt cf-el, most 9700.
Húzok kicsit a procin.
-
envagyok
veterán
Elővettem megint a Radeon 1800XT Crossfire konfigot, legyalultam mindent, majd driver cleanerrel letöröltem mindent, és újratelepítettem több drivert, próbáltam driver CD-vel is.
Egy 6.3-as, és egy 7.1-essel.
Valamiért nem engedi a driver bekapcsolni a Crossfire-t
Szürke marad a lehetőség.
Kifogytam az ötletekből.
Nektek esetleg valami?
Itt vannak a képek:
-
envagyok
veterán
Abit AW8D driver cd-t keresek, de nem nagyon találtam eddig.
Esetleg valaki nem tud rá forrást?
Régebben mintha lett volna abit ftp, megvan az még? -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #119014 üzenetére
Majd csereberéljünk.
AM2/3 , 386, 486, P1-ből vannak duplikáltak. -
envagyok
veterán
válasz
frescho #119004 üzenetére
Korai powervrt (midas/pcx) nem láttam, merre volt?
Meg igazából valahogy demózva lett volna jó.
Pl 2 gép egymás mellett, akár csak asztalra téve ház nélkül pcx vs voodoo1 mehetett bolna a tomb raider.
Egy nvidia nv1 is demóra.
Meg átkötőkábeles radeon...
Sose láttam ottMillió program van pünkösdkor, kidlányom is kereszteltük válogatni kellett, hova tudunk menni, hova nem.
Egy átlagos április végi, május elejei hétvége sokkal jobb lenne (szerintem)
Hardvereknek is jobb a 20 fok mint a 30, akkor program is alig (persze nem húsvétkor) -
envagyok
veterán
válasz
czundermák #118996 üzenetére
A korai nvidia sli/ati crossfire vonal is teljesen hiányzott, illetve a korai nem 3dfx 3d se prezentálta magát túlságosan. (Nvidia nv1/powervr/ATI Rage, nem a 2-es, Cirrus Logic Laguna 3D, stb)
Nem volt időm alaposan körbenézni, de DFI-t se nagyon láttam.
Pont agyaltam, ha Bacsis végre nem ünnepnapra/kánikulára szervez, talán elmennék én is kiállítani ezt azt. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Egy érdekes boncolgatás.
Tandy 1000 EX & HX vs. Color Computer 3 vs. Commodore 128 - Which is the Better All-in-One? -
envagyok
veterán
Semmi gond nincs a hardver árakkal.
Az elmúlt 1-2 évben stagnál/csökkent a retró hardverek ára, miközben reálértéke felére csökkent.A gond inkább a 2-3 szorosra nőtt kaja/rezsi/üzemanyag/nelós szaki/ügyvéd stb költségek miatti megtakarításképtelenség.
Ezeken már nincs hova spórolni, így az emberek szüneteltetik a hobbit.
Socket7 lapok ára eleve békasegge alatt kategória, kb annyiért adják, amennyit megkeresne az eladó más munkával, ami időt a lap tesztelésére, meghirdetésére, feladására fordít.
Kvázi ingyen adja. -
-
envagyok
veterán
Commodore 128 tápegységet keresgélek, de nem találok eladót.
Úgy nézem 9v ac 1A és 5v dc 2.5A kell neki.
Hol érdemes trafót, és csatlakozót, ami a gépbe megy nézni rá itthon?
Jobban örültem volna használt eredetinek, de inkább akkor építek egyet. -
envagyok
veterán
Hibás ASUS Geforce3 nem lapul valakinél?
-
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #118709 üzenetére
A pcie csatlakozó tiszta szutyok az alsón, egy pucolást megér.
Meg a tápcsatit is kontaktsprézd meg
Érdemes rámérni gpu, ram feszültségekre, a vga-kra is vonatkozik, ami a lapokra, hogy a kondik halódnak, nem ksp a ram, a gpu elég kakaót.
Persze a gyűjtők is bekaphatnak időnként olyan kártyát, ami meghal.
Meg persze senki se látja, hogy hogyan telt a kártyák elmúlt 15-20 éve.. -
envagyok
veterán
válasz
Kalacskepu #118703 üzenetére
Azért írtam, hogy az olcsójános emberkék buherálnak.
Szar a kártya, megsütögeti, egy kis ideig megy, aztán kapufa.
Ezek 90%-a pont ezt produkálja.
Ezért kell állapotot venni, nem típust.
Persze garancia arra sincsen, de egy keveset, porszűrt házban használt gyakran tisztított vga sokkal jobban bírja, mint egy ridegtartott.
A kis pécsi barátunk is nagy művelője ezeknek a "praktikáknak", sőt itt ha-n is tucatnyi ember tiltólistás nálam hasonlóak miatt.
Sajnos ez a magyar rögvalóság, spórolnak tápon, házon, mindenen, bőven nyüstölik, mikor már rég nem kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen routert?
- Nintendo Switch 2
- Milyen TV-t vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- AMD Ryzen 5 7500F Processzor - Készletről Azonnal - 27% Áfás Számla & Garancia
- ÚJ AMD AM5 Processzorok - Ryzen 5 / 7 / 9 - Számla & Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11