- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
Na van egy Chaintech intel TX chipsetes alaplapom ebbe meg van egy AMD K62-300Mhz-es processzor.
Win (98 nem SE) alatt tök stabil a rendszer de ha elindítom az NFS4-et akkor 5 percen belül kifagy.
Mér va ez???
Ja és PCI buszos Voodoo3-al nyomatom neki. -
mongi
senior tag
válasz
Nowhereman #93 üzenetére
hát sajna a vaterán elkelt 6k-ért, szal ennyit a licitről
az szinte helyben lenne a melóhelyemnél, így marad az a verzsön... -
j.bravo
addikt
Ha esetleg nagyon nagy az igény, nekem is van egy... szintén k6-III, 400-as. Monjuk még gondolkodom, hogy ne tartsam-e meg, de ha valaki igen jó árat adna érte...
-
CYBERIA
őstag
Továbbra is keresek K6-III procihoz valami igazán jó alaplapot, mondjuk EPoX-ot.
-
LicskaiJ
aktív tag
Nekem az első gépem K6-2 350 MHz volt,azt egy K6-2 500MHz-esre cseréltem
le ami a mai napig is megvan.Sajnos már nem használom,de talán ha lesz időm egyszer még összerakom,és nosztalgiázok egy kicsit.
Amúgy nagyon meg voltam elégedve vele.
AMD RULEZ!!!
[Szerkesztve] -
KaZo
tag
Hali!
Én is keresek AMD K6-III-t, 400-450Mhz-n (Azt olvastam, volt belőle 500 is, de visszavonta a gyártó.)
Egy softbiosos Socket7 alaplapom van otthon (a gyátrót most nem tudom.) jelenleg K6-2 300Mhz van benne. (128 M SDRAM, ASUS V3000 PCI) Az apropó:
Win akárni alatt szaggat a divx. oké. NADE! bebootolva MOVIX CD-ről, akármilyen divx-es filmet akadás nélkül játszik (ki kell kapcsolni az alaplapon az USB támogatást, az megbolondítja a linuxot, erre véletlen jöttem rá...)
Az ASUS TV kimenetét nem teszteltem, mivel vettem egy Yamada6600-at, azon nézem TV-n a divx-es folmeket (olcsóbb volt, mint egy új PC- venni)
Szóval: MOVIX-al az amd k6-2 300MHZ akadás nélkül játssza le a legújabb divxes filmeket.
KaZo -
JulWCZar
senior tag
Haveromnak volt K6-2 400-asa, a deszka hivatalosan nem tamogatta, de valahogy osszehoztak a mukodest egy szakival. Ezzel a geppel is a DivX vegzett (emlekszem meg az Evolucio uj volt, es elegge szaggatott), tuacerkara cserelte, ami a mai napig boven eleg mindenre.
Masik emberkenek is hasonlo sebessegu K6-2-ese volt, ha jol emlekszem valami FOP-32 szeru szormedvennyel es nem lehetett vele egy helysegben megmaradni. De legalabb gyors volt a q3. -
Notes
senior tag
Jelenleg is itt ülök 50(!) db gép társaságában és mindegyikben AMD K6/2-300-as processzor dolgozik.
Na ezt űberelje valaki! -
-
sziszegő
senior tag
Nem igazán tartozik ide de nekem van egy K6-II 450AX cpu-m és nem teljesen világos nekem hogy mennyi a cache a cpu-ban mert ha jól emlékszem akkor volt 256 és 512 cahes is nem? Azért kérdem mert nincs hozzá lapom nem tudom megnézni.
Az az AX mit jelent a számozás után? -
csizs
aktív tag
csáó!
Ha kell valakinek nekem van egy ilyan processzorom és két k6-2esem 1000Ft darabja 400MHZ körül mennek és hibátlanok. E-mailem csiki@freemail.hu -
nyuzge
tag
nekemis van egy k6-2 500@560 2.8 vagy 2.9 volton tudom sokneki de itt stabil és már 2.5 éve vagy mégrégebbota megy 192 mb ram még most is ezt hasznaltam a koliban.....
-
Pentax
tag
Nekem a masina a divx 5.05-ön és a 40G-s winyón vérzett el,nem game végzett vele.....
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Zoli bácsi #66 üzenetére
Nekem volt K6-III-m, ami elég kemény volt, 400@450-es példány volt, s tnt2 m64-gyel 3dm2000 alapban kaptam szép nagy pontot: 1850, k6-2 450-nel ez 1300 körül volt, örültem is, mint majom a farkának...
-
Pentax
tag
Nekem egy K62-450 volt Tomato deszkában 2x64 sd rammal,még a mai napig ketyeg rulllz volt a maga idejében,mindent csináltam vele,amit pc-vel lehetett:cd-írás ,net,game,rip,divx a család kedvence volt.....
Jobban meg volt becsülve,mint a mostani p4-es -
Zoli bácsi
őstag
Nekem Ali chipsetes Acorp lapban volt k6-2 450-esem. Lecseréltem egy celeron 500-asra, nagy volt a külömbség a celeron javára, annak ellenére hogy az AMD 100-as fsbvel ment. Emlékszem az akkori tesztekre, a k6-3 memóriakezelése volt gyorsabb mint a k6-2nek, egyébként ugyanarra a magra épült. Sajnos az FPU nagyon gyenge volt az AMD procikban. Nem voltak ezek a procik olyan nagy durranások. Jó volt, csak megkésett. A celeronnak volt ellenfele, a p3-mal szemben nem sok esélye volt. A pentiumok FPU-ja sokkal erősebb volt. Aztán jött a K7, és ez már tényleg befűtött az Intel bácsinak
-
Drizzt
nagyúr
Jehe, nosztalgiahullám. Ma még van valakinek ilyen?
-
esteban
senior tag
Nekem is volt egy p5ab (?) asus lap + K6II 450(?) ... jelenleg szerver kent dolgozik egy angolai tanarkepzoben
-
pintyesz
senior tag
Nekem egyK6-2 350MHz volt a kezdő gépem,amit cseréltem K6-2 500MHz-re!
Ezt tovább húztam vízhűtéssel 550-re(nem engedte tovább az alaplap).Kitudja meddig bírta volna még!550-en csak 30 fokos volt!
Ja meg kb 30 percig ment hűtés nélkül(kicsúszott a cső az akváriumból és a szőnyegre nyomta az összes vizet)
Semmi baja nem lett,csak fagyott az oprendszer!
Király proci,azóta is maradtam hű használója az AMD-nek. -
-
Fr4G
aktív tag
ebben a pillanatban az elso 6 tema mind amds
-
Egon
nagyúr
válasz
Il Padrone #54 üzenetére
Jogos.
-
venember83
nagyúr
válasz
Il Padrone #47 üzenetére
En 550mhzen hasznaltam es igy vertee meg az a bizonyos 300A. En sem hittem el amig nem lattam, kulonben vga kartya ugyanaz volt mindket gepben amig osszehasonlitottuk. Csupan alaplap es proci kulonbozott, ugy raktuk ossze hogy minel hitelesebb teszt legyen!
-
neduddki
nagyúr
HI!
et4000-bol csak vl-est lattam:-((((((((
beeeeeeeeeee nekem van 1db et6000 2MB; 1db 6100 2mb; meg egyujtemeny csucsa Hercules Dynamit 128 video!!!! ugy vuigyazok ra mint szemem fenyere!!!:-)))))
ja es az a poen ha benne van a et6000-ban a akkor ugy 50%-kal gyorsult!!!
a hercules beforrasztott 4 mb md rammal van aze nem ietam oda, a tobbi is mb ram-os!!!!
udv
neduddki -
-
Il Padrone
senior tag
Igen, ebben igazad van. Csak ne beszeljunk rebuszokban szvsz.
Mert azt el tudom kepzelni, hogy a 450Mhz-es K6-2(100Mhz-en) nem szamolt annyit, mint a 300a@450 Mhzen (100fsb a 66 helyett), de az hangzott el, hogy 600Mhzre huzott K6-2 nem szamolt annyit mint a 300a celeron.
Mert a ketto nem ugyanaz. -
CYBERIA
őstag
ETxxxx az egy elég jó VGA karesz volt anno. Hercules ET6000-el találkoztam már.
Egyik haveromnak K6-III van, alaplapján integrált Trident Blade 3D, úgyhogy nekem nincs gond az utánpótlással! Az enyém lesz !!! -
Egon
nagyúr
válasz
Il Padrone #47 üzenetére
Ez igaz, de szvsz nem nagyon volt olyan ember, aki a 300A-t ne _minimum_ 450-en hajtotta volna...
És hát az az cpu-sebességgel menő, on-die L2 cache elég sokat dobott a cuccon...
-
colos
csendes tag
En vigan hasznalok most is egy k6-II 500-at divx-es filmek nezesere 1 tnt2-vel. Egy 450-es pII-vel agyonszaggat ugyanaz a film
-
neduddki
nagyúr
HI!
O mejjen tisztelt kollegam! MEg ijjen felhaborito dolgot!!!:-)))))))) Az a franya dicso multra emlekezes!!!!!!!!!!!:-)))))))))))
Szoval a Tseng altal tervezett es talan gyartott, de az O neve alalt forgalmazott video csippekrol kicsit bovebben videokartyakrol van szo! az et3000-as a kommersz isa kategoria csucsa vala, az et4000-es egy kevesbe sikerult vl-es volt a et6000/6100 pegig a pci-os valtozat vala! votl tervebn a et6300-is az ma 3d lett volna de addigra eladtak magukat!
az et6100-ra /ha jol emlekszem/ epult a hercules dynamit 128 video nevu kartya van ojj embor aki nem emlexik erre, a poen az volt, hogy a nonem kartyakra csak fel kellet izgatni ennek a bios-at es megtaltosodtak!
a poen az volt hogy az s3 868/968-as akkoriban prof-nak szamito csipjeit siman verte!!!
udv
neduddki
p.s. keretik nem megsertodni -
Il Padrone
senior tag
válasz
venember83 #46 üzenetére
A K6-2 mehetett 600-on, mert az az elmeleti hatar, de nem hiszem, hogy a 300a tuning nelkul pariban lenne egy 600-as K6-2-al.
Azert nem volt az annyira rossz processzor.
Az mmxem 294-en (83 mhz fsb) nehany tesztben szamolt annyit, mint a 300 celeron. -
venember83
nagyúr
válasz
Il Padrone #44 üzenetére
Melyiket? a 600-at (kiserleti celzat volt, nem probaltam, hpogy stabil-e) vagyb hogy veri a Cel A a kis amd-t? Max payne havernal (Cel A 300) jjobban ment, mint nekem. Sokkal tobb jatekot is mondhatnek, de utalok gepelni.
-
Il Padrone
senior tag
válasz
venember83 #43 üzenetére
Ezt azert ketlem.
-
venember83
nagyúr
Hello!
Nekem k6-ii-m volt, birta a tuningot 450@600 mhz, szegenykenek ment is a kemeny 2.5 volt). Sstem Celeronok jobbak voltak, egy 300A siman verte jatekokba az enyemet, bar igaz, hogy sz*r noname alaplapba volt beleimplantalva.
Azota alaplap halott, proci meg nem kell senkinek :0
Na ennyi a velemenyen errol a temarol -
rog
addikt
ja.
mer en heteket toltottem (ha nem tobbet, felesegem szerint tobbet)
benchmarkokkal, meg jatekokkal, ram es fsb beallitasokkal. videokartyacserelgetessel otthon es a melohelyemen is .
szal azert furcsallottam, hogy a gyalulas kifejezest hasznalod, (mert ezek szerint azt erted alatta amit en)
szoval, bar nagyon a szivemhez, nott szerintem a k6/2 egy sor kompromisszum szomoru eredmenye.
kar hogy a k6-iii-at igy pozicionaltak (vagy gyartasi nehezsegeik voltak?)
es hogy a k6/2+ k6/iii+ ilyen keson erkezett.. -
neduddki
nagyúr
HI!
definial aszt sajnos nem ismerem, a gyaluilas, meg fogsz egy gyalut oszt mogegyengeted a fat!!!:-)))))))))))
halvany kozom nincs rola mennyivel volt gyorsabb, de abban beztos vagyok,hogy az volt mert sokaig rohogtunk rajta, sajnos megismetelni nem tom a merest mert a p5ab elkoltozott a boldog vadaszezokre, a tobbi cuccot ha jol tevedek meg sejtem, hogy hol van
udv
neduddki -
Drizzt
nagyúr
válasz
Il Padrone #30 üzenetére
Mázlista.
-
Drizzt
nagyúr
Esküszöm, hogy sajnálom, hogy eladtam, és lehet, hogy még most is vennék egyet, s bekereteztetném
.
-
KeeF
csendes tag
hali!
nekem van egy k62+ 500@504(112*4.5 :-)-em meg egy epox mvp3g2-es lapom hozza. abbol lesz most a filmnezo gepemtnt-n bazi nagy borda passzivba, sigma design x-card, a procin meg egy spire fridgerock. eddig csondesnek bizonyult, azt a 25w-ot nem mnegy cucc elszivni a procirol
tegnap talatam meg datasheeten hogy ennyit disszipal max-ba -
Egon
nagyúr
Nagyon kevés ismerősömnek volt ilyen procija. Akkoriban mindenki a Celeron + BX chipset párost vette, nem is értem miért...
-
HSNet
aktív tag
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Il Padrone #17 üzenetére
Az volt a nagy durvaság, hogy a Giants demója max. detailon m64-gyel, meg a k6-iii-mal gyorsabban ment, mint az utánna vett duron 800+mx400 párossal.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Az aladin 5-os tenyeleg nem egy 440bx csipszet vot az ma beztos! foleg az agp b...altaztak el benne, de azt vegul is tavajj/tavajj elott kiadott agp vezerlo egesz normalisan javicsa, amugy a 400-as cerkat illene elanyaznia!! de az aladin 5-osok kozul meg a p5ab volt ami hasznalhato is volt
udv
neduddki -
Tal2
tag
Nekem is van egy K6-2-400 procim. Állítólag egy igen király alaplapban, Asus P5A. (Ali aladdin chipset). Viszont összehasonlítva egy Celeron 400-zal, a cerka 50%-ot vert rá. Hát én nagyot csalódtam benne anno. De lehet, hogy a chipset volt a rossz? Akkor miért dícsérték sokan?
Üdv: Tal -
j.bravo
addikt
Van esetleg még valakinek ilyen procija+lapja, eladó?
Gondolom túl drága nem lenne, és ha tényleg jó...)
-
Loha
veterán
Ezzel a procival az volt a gond mint most a Tua cerkákkal, hogy maga a proci nagyon jó de a körítés (alaplap) már elavult.
-
Drizzt
nagyúr
Hát, nem tudom, nálam simán verte a PIII- 450-et, persze csak a nem sse-s alkalmazásokban, 400@450 volt az enyém, de sajnálom, hogy eladtam, még most, 800-as duronnal is visszasírom.
-
Seagull
tag
Hi nekem volt egy ilyenem kb 1 évig. Egy 400 mhz-es volt, én is azt hittem, hogy tök állat, de utána lett egy 366-os ppga-s celeronom, ami sajna, nagy megleődésemre leverte. Aztán lehet, aztán lehet, hogy csak az ahoz tartozó alaplapom vol nagyon ratyi nem toom. De minden esetre nem volt rossz stuff.
-
biker
nagyúr
eladtam, de csak a főnökömnek, így nincs messze.
egész pontosan k6 2+-os volt(64+128 cache), 500@550-en, de állat volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hővezető paszták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged