2024. július 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Processzor és videókártya szilícium mag fotók!

  Sziasztok!

  Szeretném bemutatni nektek az újdonsült hobbimat! A lényege, hibás VGA és CPU magokat "nyitok fel" hogy látható legyen a felépítése, ezekből később lesz kulcstartó, csak még ki kell találnom,hogy valósítsam meg. Csak hibás hardverrel dolgozok, hibátlant nem tettem tönkre egyszer sem.

  A dolog lényege annyi,hogy az aktuális magot leforrasztjuk a hordozó felületről(gpu lapka, CPU lapka kupak nélkül).

  Ha rajta marad a forrasztási réteg, azt lecsiszolom,majd savval a 3-4 réteg rezet és egyéb fémet lemaratom.

  Ez a savval fedett mag:

  Folytatás...

  laskr99 5 éve 16

 • Moszkvai nyaralás utazási irodával egyedül?

  Sziasztok!

  19 évesen soha nem voltam még, csak a környező országokban kocsival, ezért szeretnék kérni segítséget "hozzáértőbbektől".

  Mivel valahogy vonzz Moszkva, az orosz nyelv, az ottani érdekességek(múzeumok nem) a metró, ezért most nyáron tervezek kiutazni. Egyedül kétlem,hogy menne az intézés, ezért szeretnék utazási irodán keresztül menni. Angolul alapszinten tudok, nincs vizsgám de értem, amit meg nem azt az 1-2 szót lefordítom fordítóval.

  Szóval az a kérdésem,hogy lehet az irodákkal egyeztetni külön nem kötött utakról? Kijutás, szállás onnantól szerintem ellennék 1 héten át, megnézném ami érdekes. Amit eddig láttam nekem nagyon kötött és "rövid", kevés szabadidővel. Én felfedezni akarok sétálva, nem turistabusszal.

  Aki jártas ilyenben, kicsit tudna tanácsokat adni, segíteni ebben? :))

  Előre is köszönöm.

  laskr99 5 éve 40

 • DFI Lanparty gyűjteményem.

  Sziasztok!

  Szeretném bemutatni nektek a retro gyűjteményem kedvenc darabjait, a DFI Lanparty gyűjteményem!

  Röviden magamról:

  19 éves vagyok és kb 1 éve kezdtem 286-775 korszakból lévő alkatrészeket gyűjteni és gépeket építeni.

  Van már saját 386 PC-m , 486,P1 és P2 konfigom meg P3,Socket A, Socket 754-939,P4 és AM gépek építésére is elég alkatrészem. Fő célom,hogy meglegyen a 286-P3 vonalig 1-1 konfig összerakva.

  De a másik nagyon fő célom, a DFI Lanparty lapok gyűjtése! :C

  Socket A-tól minden foglalatra 775/AM3-ig tervezek beszerezni egyet-egyet. UV reaktív gép építésére, tuningra meg mert jól néz ki, és sokszor korához képest eléggé sok dologban többet tudott mint a korszak lapjai :D

  Na és akkor lássuk a gyűjteményem :D Mind teljesen működőképes állapotban :C

  Folytatás...

  laskr99 6 éve 6

 • Egy 386-os gép felélesztése.

  Sziasztok!

  Ez az első ilyen jellegű írásom, szóval hibákért elnézéseteket kérem.

  Nemrég, kevesebb mint 1 éve kezdtem a retro gépek és alkatrészek gyűjtését, szóval eléggé kezdő vagyok ilyen téren, főleg,hogy én ebben a korban még nem is éltem, szóval kb a semmiből tanulom meg a dolgokat, több kevesebb sikerrel, gyűjtő ismerősök segítségével.

  4 hónapja egy fórumtárstól megkaptam élete első gépét, ami egy 386-os kis fekvő házas gépecske volt. Akkoriban nem volt még semmi alkatrészem a korszakból, szóval örültem, és eldöntöttem,hogy minden áron a gépet helyre akarom állítani kb olyan szinte ahogy az eredetileg volt.

  A gép ezeket tartalmazta:
  Ház: Szép állapotban fent maradt AT ház, kicsit sárga előlappal, sajna nem tudom a nevét. kép 1 kép 2
  kép 3
  Alaplap: Ismeretlen, 40MHz AMD DX40 QFP processzorral kép
  RAM: kb 3MB simm ram(sajna haldoklik)
  HDD: nem volt benne

  Folytatás...

  laskr99 6 éve 10

 • Kezdő retro PC gyűjteményem

  Ha már mindenki kirakja akkor én is kirakom a kezdő retro PC gyűjteményem, amit tervezek ez évben bővíteni. 18 éves vagyok, nemrég kezdtem el gyűjteni a retro hardvereket, célom megtanulni kezelni őket,megismerni a számítástechnika múltját és retro játékokat játszani rajtuk. :))

  Lista alább és képek megtalálhatók a legtöbbről itt: Drive link. Amiről nincs az a nagy leltár után került hozzám vagy esetleg be van építve, vagy még nem érkezett meg.
  Célom egy-egy 2-3-486 komplett gép összerakása,hogy le legyen fedve a 286-P4 775 korszakig minden, és minden a körhűségre fektetve a hangsúlyt össze legyen építve(kivéve a PII felfele mert annyi gépháznak jelenleg hely nincs)

  Komplett Pentium 1 gép, ami külsőleg leharcolt de belsőleg hibátlan,képek:[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

  Folytatás...

  laskr99 7 éve 23

 • Asus-Edigital borzasztó garanciaintézése

  Üdv,

  Szeretném leírni a felháborító történetem az Edigital-Asus társasággal élek át.

  Van egy 02.28-án az Edigitálnál (továbbiakban bolt) online vásárolt Asus VX229H monitorom amit 3 hónapig megelégedéssel használtam, mindaddig míg észre nem vettem egy "apró" hibát. A kijelző kompletten válik el a keret felső részétől és sötétben a háttérvilágítás szivárog kifele.[link][link][link][link] [link]Úgy döntöttem leadom a monitorom szervizbe. Ez meg is történt 06.17-én a soroksári Edigital üzletbe, majd vártam a fejleményeket. Tudtam,hogy a szervizelés kb 1,5 hónap.

  07.11-én hívta apámat a bolt,hogy mehetünk érte. Apám bement és megdöbbenve tapasztalta ,hogy javítatlanul küldték vissza a monitort és azt mondták hibátlan. Apám mondta nekik,ha a fejére esik a komplett kijelző akkor is az lesz? Vissza lett küldve a monitor.

  Folytatás...

  laskr99 7 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.