- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #80598 üzenetére
Olcsóbb olyat gyártani, ami megvédi magát a túlmelegedéstől (throttlinggal), mint olyat, ami nem melegszik túl...
Túlmelegedés védelemre eleve szükség van, mert simán lehet, hogy az user allcore-turbo-overvolt-prime95 kombóval támad és olyankor a reklámozott TDP háromszorosát is bekérheti a proci, ami pár mp után túlmelegíti azt a VRM-et, amit a normál irodai használatra méreteztek. Ha meg már megvan a túlmelegedés védelem, akkor szabadsága van a gyártónak az olcsósítás felé: elspórolja a VRM bordát, elspórolja a fázisok felét kétharmadát. -
Régebben elég sok ilyen volt. Gondolok itt arra hogy a hurka VRM-es lapba ment bele prescott proci és sütötte a lapot, de amd-nél is volt hasonló.
Ma már megoldották, gondolom a rohadt sok garanciáztatás miatt vagy azért mert olcsóbb lett a vrm-nél a védett vezérlő mint a sima. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #80596 üzenetére
A drv, hw akarmi feladata, hogy stabil maradjon, a usernek ezzel semmi dolga… meg nem utolag kellene kozmetikazni. Megint a sajat fejlesztes pelda, ott nem tudjak ezt megtenni. Legyen throttling, vagy akarmi, de futnia kell.
-
Videókártyák esetén a gyártó mit lát: van nagyrészt pár grafikus motor, meg nagyobb nevek renderelésre. Arra optimalizál, gyártja a kártyát. Egy program miatt nem érdemes erősebb vrm-et rakni a kártyákra, már csak gazdasági szempontból sem.
De ez a furmark történet régen volt, ma már nem tudod vele megsütni a kártyát. Kijött a furmark és reagáltak rá a gyártók ahogy jöttek a problémák. Kezdetben ugye a driver szinten, aztán meg hardverből. Szóval foglalkoztak vele.
Az tény hogy mostanában is trágyát gyártanak már lassan minden szegmensben. Furmarkot én is használok de csak a hűtés tesztelésére mert stabilitásra/vram tesztre alkalmatlan.frescho
Már szerencsére megoldott, nem túl méretezéssel hanem limitálással. De utóbbit egy afterburnerrel/bios moddal ki lehet tolni. -
arn
félisten
válasz
frescho #80593 üzenetére
Egy amiganal szvsz meg belefer, de egy filleres szirszar pcs haznal feltuno
ugy remlik, hogy az en hazam is fenyes volt belul, az is horganyzas lehetett - de lehet csak a tap. Fekete szinu belsok is voltak. Lehet pcnel ki kellene hasznalni ezt a mozgasteret. Van jopar hazam, a legjobb szandek ellenere sem sikerult igazan szepet kihalaszni x ev alatt sem. Vmit kell kezdeni veluk. -
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #80592 üzenetére
Ez netto hulyeseg. A gyarto nem tudja, hogy en milyen programot akarok fejleszteni. Nem latok benne semmi kivetnivalot, ha valaki szoros fankokat akar ejjelnappal renderelni.
-
Igen, ez a szürke a cink spray. Gyárilag plattirozott vagy ónozott a lemez így ránézésre. Elektrolízissel lehetne hasonlót elérni, de a részben átrohadt lemez hiányosságait az sem pótolná vissza. A festés meg bárhova viszem nem lesz ugyanolyan. Azt a narancsosságot amivel az eredeti ház rendelkezik nem fogják megfújni. Leginkább azért, mert teljesen más anyagokkal dolgoznak, vékonyabban fújják stb. Elkövettem amúgy a szokásos hibát amit OT járműveknél szoktak. Túlrestauráltam, a felület a gyárinál sokkal simább, jobban előkészített lett még úgy is, hogy igazán nem értek hozzá. Tömeggyártásnál nem szórakoztak vele és simogatták szép simára a házat.
MasterDeeJay: Mi még elektronikából azt tanultuk, hogy szélsőséges helyzetre méretezünk. Amit elő lehet állítani azt üzemszerűnek kell tekinteni. Számítástechnikában ráadásul a user hülye, szóval nem csak véletlenül állítja elő a maximális terhelést.
-
Valós az aminek gyakorlati életszerű haszna van. Játékra szánt kártyán játszani kell, arra készült. Talán le is van valahova írva sztem apróbetüs részen gyártóknál. Számításokra meg más kártya kell (bár azt asztalinál már korlátozák is)
Furmarknak semmi haszna nincs, van egy rakás más benchmark ami ad valami ertéket is.
Procinál meg nem is tudom valami dokumentációban hogy mire is készült, ott is biztos van valami hogy asztali proci mire készült. Nem véletlen van xeonoknál is megadva avx verziókra terheléses turbo limit.
Ha van olyan játék ami kinyirja a kartyát már lehet is perelni (van amúgy [link] ). -
arn
félisten
válasz
frescho #80581 üzenetére
A szurke az cink spray? Szep lesz.
Nekem a nagyipari modszerekhez hasonlo felulet kellene, ott lehet magat a lemezt kemialilag feluletkezeltek, aztan hajtogattak. Lehetne egyaltalan ahhoz hazilag hasonlot csinalni? Lehet erdemes lenne csak elokesziteni, aztan a porszorashoz hasonloan elvinni vhova.
-
arn
félisten
válasz
MasterDeeJay #80557 üzenetére
Minden valos terheles, ami egy program. Olyan, mintha nem irhatnal meg egy programot, mert a hw osszefossa magat. Az egy szar hw.
-
jokeph
nagyúr
válasz
DarthSun #80585 üzenetére
AHCI módban kajak HDD-vel SATA1-en is képes bufferelve 100MB/s körüli lineáris átvitelre nagyobb fileokkal.
FX: vasárnap updateltük cimbim gépét, a Sapphire RX 550 hazajött, beledobtuk a friss szerzemény Asus Phoenix GTX 1660 GDDR5 6 GB-t (egy ventis kis cukorfalat ez is), meg pihenőre küldtem az FX4300-át és bedobtam a saját FX8320e-m (semmi OC, FX8350 gyári hűtője van rajta, meg a lap se túl acélos - Asrock 970 Extreme 3).
F1 2018, Farming Simulator 18 elsőprően jó megyen 1440p-n, max grafikával. -
válasz
DarthSun #80585 üzenetére
Sima linux 1MB-os blockmérettel dd-zek. A lehető legegyszerűbb, faék módszer. A lemez elején megvolt a 120 MB/sec. Szóval ez egyszerűen döglődik, még jókor szólt a smart. Megvan minden lementve, de nem lett volna kelleme az össze emulátort, formátum konvertert és más bizbaszt visszalapátolni egy új rendszerre.
-
válasz
frescho #80584 üzenetére
A SATA3 simán 100MB/s fölé megy. Kérdés hogy a klónozó driverezett rendszerből fut-e, vagy csak ala-nature. Driver nélkül belassulhat alaposan. Meg esetleg az apró fileok, ha nem bitről-bitre másol.
Ja, mindíg van valami megoldandó probléma, retroban és maiban is.
Bár nálam most nyugi van, alapos pihenés és a jóöreg FX- en filmezgetek, szerencsére ebben még a laptopvinyó is 200- al karcol. -
válasz
DarthSun #80583 üzenetére
Asszem jön a következő csapás. A műhely gépet gondoltam upgradelem. Még szét se szedtem, erre belassult S.M.A.R.T. szerint ideje vinyót cserélni. De jó, hogy a hétvégére terveztem. A klónozás gyanúsan lassan 10MB/sec körül megy csak, szekvenciálisan ezek a merevlemezek úgy 10x többet tudtak elvileg.
Nah kipanaszkodtam magam. Legalábbis remélem nem jön semmi új.
-
-
válasz
DarthSun #80579 üzenetére
A2000 házat. A belső részt már kiraktam a blogomba. Aztán gondoltam belülről megpucolom a házat. Aztán kilyukadtam a másik oldalon a réz drótkoronggal. Szóval csúnyán megette az akku a ház külső borítását. Szóval ledrótkorongoztam teljesen, kapott evipass-t, cink sprayt, gitteltem, csiszoltam, fillereztem még többet csiszoltam, még kicsit alapoztam és már vizesen finom csiszoltam és akkor mellényúltam...
-
válasz
envagyok #80577 üzenetére
Fáradtan ne állajtok neki házat festeni.
Lecsiszoltam, vizes 1500-ig mentem el. Majd ezek után képes voltam ráfújni a másik lakkot, nem azt amit akartam. Mivel másik rendszer, ezért szépen össze is rántotta a fillert ahogy kell. Most kezdhetem, de nem 0-ról, hanem ezt a trutyit is le kell vakarnom először...
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon #80566 üzenetére
A referencia 4870-en a furmark simán 120-140 fokra melegítette a vrm-et.
-
válasz
Bile Demon #80575 üzenetére
Megnyugtató a véleményed
. Gold/Platinum hatásfok nem annyira fontos. Csak villanyból fogyasztok sokat, kocsit nem tartok, télen nem fűtök(csak amennyit a gépek fűtenek
), úgyhogy azt szoktam mondani, kissé irónikusan : ennyivel illik hozzájárulnom az össznépi CO2 kibocsátáshoz
-
válasz
fatpingvin #80568 üzenetére
Mibe/mivel mentsem le a lemezképet? Nincs meg az eredeti amit ráírtam.
3 partícíó van rajta. -
válasz
Bile Demon #80572 üzenetére
A videot láttam már asszem, a Giga 750/850W botrány kapcsán linkelték. Mondjuk érdekes hogy durván 1000W felett sem kapcsolt ki, utána persze elég volt a 450W- os tüske a dirrdurranóhoz.
Ez előtt vettem még a Giga P650B- t(tartalékba), mely végül a Zen- be került. PH válaszban kaptam hogy az még biztonságos, valamint az Orosz tesztelők is jókat írtak róla. A túlterhelés elleni védelem is jónak tűnik, 770W- ot még engedett, 780- nál kikapcsolt.
Gondoltam cserélem azért, de nem szórakoztam vele, ki kéne emelni a lapot, mivel a CPU 12V- ot átfűztem a kábelmanagementen.
Mondjuk az 1600AF+GTX1650+4 RAM+optika+2SSD+1HDD+5 venti - 65+75+40+10+10+15+30=245, ha procituning esetén +10W, akkor még a fele sem a névlegesnek. A hatékonyságban viszont már benne van - ez 200-460 W- ig a legmagasabb, legalábbis a teszt szerint. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80571 üzenetére
Igen, megvan a veszélye, hogy ez adja meg a tápnak a kegyelemdöfést és visz magával mást is.
Viccet félretéve, ha nem bírja, akkor eleve alul volt méretezve a konfighoz és a túlterhelésvédelme is rossz a tápnak.
Jobb, ha kontrollált körülmények közt hibásodik meg valami, mintha váratlanul.
Pl.: [link]Persze a legjobb, ha jó a táp és jól is van megválasztva a konfighoz. Ilyenkor a teszt csak megerősíti, hogy minden OK.
-
válasz
Bile Demon #80570 üzenetére
Ha leég, akkor meg kuka
Laza
, csak akkor van meglepi ha emiatt esetleg leég/meghibásodik más alkatrész is a konfigban
-
Bile Demon
őstag
válasz
fatpingvin #80562 üzenetére
A Furmark VGA stabilitástesztre nemigen alkalmas, csak durva hibára száll el. Arra a Heaven is jobb akár vagy Tomb Raider reboot.
Ja igen a Chernobylite elég durván megdolgoztatja a GPU-t, talán jobban, mint a szőrösfánk...Tápot tesztelni is jó a Furmark.
P95 AVX + Furmark egész jól megterheli a tápot.
Ha bírja, akor maradhat az adott konfigban.
Ha lekapcsol akkor más kisebbe még jó lehet.
Ha leég, akkor meg kuka. -
Bile Demon
őstag
válasz
Itt annyit csaltam, hogy a ház bal oldala nem volt rajta...
Ami meg nem csalás csak kedvező dolog, hogy az SSD pont alá légcsatornázta a friss levegőt, amit az 1db első/alsó Fractal Design Dynamic X2 GP-12 ventilátor szállít. Hátra és oldalra meg kifújhatta a meleget (érezhetően).
Úgyhogy hozzá kell adni annyi fokot, mint amennyivel melegebb a levegő a házban, mert itt szobahőmérsékletet kapott. (22fok)
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #80565 üzenetére
az igencsak szuper lenne, hálás lennék
meg nyilván megnézném hogy nincs-e véletlenül beleépítve valami kellemetlen apróság
-
jokeph
nagyúr
válasz
fatpingvin #80562 üzenetére
Én csak arra használom.
pár napja megvallattam egy Asus Phoenix GTX 1660 GDDR5-ös VGA-t (egy ventis, ITX méret), rosszabbra számítotam, 1 perc alatt beállt a GPU 72 fokra, 2 percnél tartotta, aztán lelőttem a tesztet. Játék alatt is max 70 fok volt (jól szellőző házban). -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80553 üzenetére
Furmark. Lehetséges... De a VRM védelmére ott kellett volna legyen a PWR limit, amit később be is vezettek. Ez inkebb ilyen tűzoltás volt. A referencia kártyákkal nem volt gond, de ahol az egyedi hűtési megoldásoknál csupasz volt a VRM ott még el tudott szálni, mert akkor még nem vezették be a VRM hőmérséklet throttlingot. Valószínűleg a GPU többet fogyasztott Furmarkkal, mint a közölt TDP, amire a VRM-et méretezték.
A lényeg, hogy tök jól működik. A termikus konstrukció is jobb, mint vártam.
coilwhine?
MSI GTX 1080 Gaming X plus 11Gbps: ennek is van egy pici, de csak külön odafigyelve hallani és főleg akkor, ha valami régebbi cuccban többszáz fps van valahol menüben, vagy töltéskor, amúgy jó így nekem. Üzemszerűen amúgy is vsync on van és 60fps. (csak el ne romoljon, mert kitudja mikor lesz újra 100k alatt) -
válasz
fatpingvin #80564 üzenetére
Nem írtam hanem egy youtube-os embertől kaptam, komplett 32gb lemezkép, minimális karakteres linuxot indít és opencl/cuda teszteket csinál, valamint AMD kártyánál is lehet hasonlókat. Rakás bios moddal és toolokkal. Megpróbálom megkeresni.
De össze is rakom hátha másnak is kellhet. Valami lemezképet csinálok belőle. -
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #80563 üzenetére
mi ez a vram tesztelő történet linuxra amit írtál? érdekelne hogy neked mi vált be.
-
válasz
FoxiestFox #80558 üzenetére
Egy játék soha nem lesz olyan hatékonyságú (fogyasztás tekintetében) hogy mindent egyszerre maxon ki tudjon terhelni. Azaz nem ad annyi párhuzamosítható számítást ami minden egységét maxon ki tudja hajtani. Olyasmira gondolj hogy kap a kártya végtelen mennyiségű olyan számítást ami minden egységére kihat.
Játéknál meg totál random dolgokat számolgat a furmarkhoz képest ami miatt messze nem hatékonyan dolgozik (áramfelvétel szempontjából). Meg ott van a proci is mint tényező ami mindíg más feladattal látja el hiszen játékban mozgás is van, player input azaz van ideje kicsit "pihenni" is a kártyának. Aztán ott az fps limit, átlag játékos 30-60fps-el játszik mert alap beállításban úgy vannak belőve a játékok bugok miatt (simán lehet engine limitáció mert hanyagul írták meg - pl skyrim, call of duty...).Prociknál szintén nem tudsz olyan valós terelést amely minden egyes utasítást és egységet kihasznál egy időben. AVX-ből is játékok alatt csak bizonyos részek mennek (már ha van valami ami kihasználja rendesen), nem totál koppon az összes AVX egység maxra kiterhelve az összes magon.
Furmark még ott bukik meg hogy vram tesztre nem jó (nálam mondjuk igazi gpu tesztnek sem vállt be). Amúgy én már linuxtra szánt karakteres felületű teszteket használok videókártyára első körben ami számoltat a kártyával és ramot nézi. Ha kell van windowsos verzió is de csak modern kártyára jó (opencl, cuda) https://easyupload.io/fko4gy
Mert egy rohadt pixel hibát nehéz észrevenni miközben száguld valami grafikai dolog, de ha számításoknál elcsesz valamit a kártya azt kiírja a progi. -
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox #80558 üzenetére
Nincs olyan játék.
Most ugyanaz megy a procikkal.
AVX utasításokkal pikkpakk fel lehet forralni egy i7-est gyári hűtéssel. -
jokeph
nagyúr
válasz
Furmark a hűtést vizsgálni tökéletes.
Padon és házban összerakva is, eléggé beszédes az eredmény, már 2 perc eltelte után is.#80558FoxiestFox: a GPU-Z artifact vizsgálója is bitang tud lenni.
#80560envagyok: ahogy nézegettem, egyre több új cím/patchelt régebbi is használ AVX/AVX2 utasítást.
Amivel csak annyi a bibi, hogy ezt nem tudja egyik Intel Celeron/Pentium sem, még a G6400-as Comet Lake Penya sem.
Viszont a korai FX-ek is tudjáka sima AVX-et.
-
válasz
Hogyne volna valós terhelés.
Bármi, amit szoftveresen rá lehet uszítani egy hardverre, az.
Mi van, ha a kártya tervezésekor még nem létező játék alatt fossa el magát, mert valaki ír egy olyan hatékony kódot, hogy úgy megterheli, mint a szőrmark?
Szerencsére mára kevesebb ilyen hardveres baki van. -
válasz
FoxiestFox #80555 üzenetére
Azért valljuk be hogy egy furmark nem igazán valós terhelés, nem az alultervezés volt a baj hanem nem volt vrm-en semmi védelem. Procihűtőt játékra használt gépnél sem érdemes csak prime95-re tervezni, mert az életben nem fogja azt a terhelést elérni (összes mag avx-e fullra kihajtva, imc koppra terhelve stb, nehéz elképzelni egy ilyen terhelést)
Mai kártyáknál már limitbe ütközik a vrm (persze bios moddal ki lehet tolni, szoftveresen is egy bizonyos szintig és bizony úgy meg lehet sütni nagyobb kártyákat)
Ugyanezen védelem alaplapokon is van, pont ez miatt a totál dzsunka kínai lapok sem tudnak leégni, hiába raksz bele tizenx magos procit a pár fázisos matx lapba all core hackel húzva az egekbe. (tudom próbáltam több lappal is)
Mai kártyákat már nem furmark-al tesztelem hanem superpositionnal. Furmarnál nem jön elő egy rakás hiba, bár arra jó hogy limitig felfűtése a kártyát. Ment nálam másfél órát egy R9 270-es 100 fokra fűtve folyamatosan furmarkkal. Aztán eladtam és kb fél napot sem bírt, megdöglött egy óra játék alatt, természetesen visszavettem aztán most eladtam rosszként és esélyes hogy majd jóként felbukkan az aprón alig használt nemdohányzó stb címekkel.
Bile Demon
Nálam lehet valami gyári hiba lehetett mert örültem volna ha csak 70 fok ment volna. Paszta gyári volt rajta de totál új korában vettem meg szóval az sem lehetett a gond, nem tudom de messze melegebb volt mint amit te mérsz most. -
-
envagyok
veterán
válasz
DarthSun #80553 üzenetére
A furmark nagyobb áramot vett fel és többet fűtött, mint bármely játék, és emiatt elfüstöltek a vrm-ek, és megsültek a kártyák.
Nvidia Gtx500-tól, AMD HD6000-től hardveresen védve van már ellene, a régebbieknél driverrel próbálták lejjebb venni a terhelést.
Egy 4890-est vagy 4870x2-est, gtx480-at, gtx280-ar még újan is meg tudott ölni a furmark pár perc alatt.
Egy ideig garanciát kizáró ok volt a vrm megsülése, amit a furmark okozott. -
válasz
Bile Demon #80546 üzenetére
Furmark lassítás : arról nem is tudtam, gondolom hasonlóan nyírja a hardvert mint a Prime, azért alkalmazták.
#80551 : lényeg hogy működik.A GTX1080- on is van coilwhine ? A 1060- on nincs, az 580 ha beindul, jön némi tücsökhang, de zárt házból, 3m- ről már nem hallom.(#80552) jokeph : ja és persze ingyenesen/ajándékba kéred, az lemaradt, de a kiegészítésemmel már szabályos...
-
jokeph
nagyúr
Üdv Mindenkinek !
Ha valakinél esetleg van elfekvőben egy Sapphire Vapor-X hűtőblokk/dög VGA, ne tartsa magában és dobjon meg egy priviel.
Sajnos, a HD4870-em kiesett a tesztsorból még műltkor, mert elkezdett felforrni a GPU, azt szétszedésnél meg lett a baja, a GPU hűtőblokk egyik menetes furata széjjel van cseszerintve, de úgy hogy még át se tudom nyomni nagyobb menetre.
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #80547 üzenetére
A múlt hónapban upgradelt Sandy illetve már Ivy mellett teszteltem (4.2GHz @ 1.00V):
Furmark simán és átnevezve TEST.EXE-re is ugyanazt hozza:
Valley:
Hanga idle nem hallható. 50% fölött előjön, de semmivel se rosszabb vagy hangosabb, mint mondjuk a két ventis GTX1080 hangja.
És nincs coilwhine. (8800GT óta minden kártyámnak volt.)szerk.:
Szép az a sakura edition... -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #80545 üzenetére
Én sokkal jobban szeretem a ref HD4850-et, frissen pasztázva, egyedi ventiprofillal 70 fok körül tartható.
A 2 slotos Sapphire HD4850 tudom sokkal jobb hűtésű, de bűn ronda, míg a refi ASUS: -
fpeter84
senior tag
válasz
MasterDeeJay #80545 üzenetére
nekem is volt annó ilyen sapphire 4850 kártyám, de azonnal át is cseréltem ezt a nyomi hűtést egy arctic accelero s1-re egy nagy lassújárású hűtőventivel - valahol még most is megvan, csak sajnos a kártya megdöglött - párszor fel tudtam éleszteni még egypár hétre/hónapra hőlégfúvózással, de utána már teljesen se kép, se hang lett...
-
Bile Demon
őstag
válasz
MasterDeeJay #80547 üzenetére
Nekem akkoriban 8800GT volt, referencia hűtős. Rosszul szellőző házban. Olyan 102-103fok üzemi hőmérsékleten. Olyan, mint a képen, de nvidia logoval. Ritkán játszottam, főleg a Crysis-hez vettem, de sose volt vele gond a magas hőfok ellenére sem.
Most ilyen van, de ez vállalható hőfokokat tud (75 fok), igaz nem tettem még rosszul szellőző házba:
Közben kifújkáltam a 4850-et. Lehet hiba volt, lehet, hogy jobb lesz így, de amit szöszmösz falnak néztem, az egy vékony szivacsréteg volt (kb. 2mm-es), talán az volt a feladata, hogy megfogja a port és szöszt a bejáratnál, hogy ne a lamellék közt gyűljön össze. Szóval az kijött onnan 4db-ban, félig elporladva.
-
válasz
Bile Demon #80546 üzenetére
Emlékeim szerint olyan 80-90 fokon ment játékok alatt is. Ram és VRM is kapott hűtést de igen vékonyka az egész és a ventije is üvölt hangosan terhelésnél. Akkor még úgy emlékszem a szőrös kocka volt (atitool?) nem a fánk.
8800Gt-ről váltottam (inno legrosszabb nemref hűtővel) az halkabb és hűvösebb volt nála. -
Bile Demon
őstag
válasz
DarthSun #80543 üzenetére
Még nem próbáltam, de az eladónál jó volt.
A terv az, hogy nem piszkálom a hűtését, hanem megpróbálom sűrtett levegővel visszafelé kifújni a szöszöket, miközben a ventilátort fogom, hogy ne pörögjön túl.
Aztán kipróbálom.FoxiestFox: Az pedig jó cucc. Próbáld ki másik lapban is.
MasterDeeJay: Azt láttam, hogy itt vezette be az AMD a Furmark lassítást. Ez a 8.8-as driver után végig benne maradt?
Ezen a referencia hűtő van, nem spóroltak az anyggal, jutott a RAM + VRM-re is hűtés. A ventilátor ami kicsi, de magas fordulaton így is hűt rendesen, cserébe hangos. Néztem review-t róla és az AUTO-hoz képest a 100% ventilátor az 15-20 fokot javít a hőmérsékleten.
-
válasz
Bile Demon #80542 üzenetére
Hogy mennyire utáltam ezt a hd4850-est. Gyárilag throtlingolt, hangos is volt szóval alul volt hűtve rendesen.
-
válasz
Siluro.
-
válasz
Szép darab, bírom én is a Sapphire kártyákat. Kipróbáltad már, működik rendesen ?
-
Bile Demon
őstag
válasz
FoxiestFox #80541 üzenetére
Milyen kártya?
Analóg vagy DVI kimeneten jelentkezik?
A hiba csak felvillan, vagy ott is marad? Vannak részek, ahol a hiba vibrál?
Melegedésre romlik a helyzet?
DOS 320x200 felbontásban jelentkezik a hiba?Másik gépben is próbáld ki.
Arra tudok gondolni, hogy a 3.3V, amit a kártya kap alul van méretezve.
P3 idejében még tipikusan nem méretezték túl az AGP tápellátását.Más:
PCIe VGA hiányom volt, mert a Bulldozerhez adnom kellett valamit (GT710).
Most ezt sikerült a közelben viszonylag olcsón megcsípni:
Úgy látom, el van tömődve szösszel a hőleadó felületek bejárata és már elkezdte benyomni a port a piros áttetsző felület és a borda közé is (piros rész jobb felső sarkánál).
Szóval ő is törődést igényel, de valahogy első látásra megtetszett. -
Van egy Gef 4 Ti4200 a PIII-amban.
Minden 3D (D3D, OGL) működik hiba nélkül, de 2D játékokban (pl Duke3d, Blood), artifactol, random helyeken csíkoz.
Ez miért lehet? -
fpeter84
senior tag
Valakinek esetleg akad még itt mpact!2 kártyája? Határozottan úgy rémlik, hogy sok sok éve én ezt kipróbáltam, feltelepítettem a vintage3d oldalról lehúzott driverrel és működött... Most hiába próbálom a sis-es P4 lapban, via-s slot-A mellett, próbáltam win98 sima és SE-vel is, de valahogy nem akarja az igazságot...
Nincsen setup, inf-ből kellene telepíteni. Alapból megjelenik a standard vga eszköz, ha erre ráuszítom a driver keresést a mappából akkor megtalál egy mpact media processor nevű eszközt amit egy külön saját kategóriába tesz az eszközkezelőben. És ennyi... Újraindul, nincsen video eszköz, nincsen hangkártya, az említett eszköz meg sárga felkiáltójelessé válik - azt mondja rá hogy az eszköz ugyan működik, de a fő videókártya driverével valami gond van. Kijelző beállításoknál unknown-unknown a monitor és a vga is, és nem lehet 640x480 16 szín fölé húzni.
Ha erőszakkal add new hardver kézzel hozzáadnám az inf-ből a video device for mpact eszközt, akkor látszólag működik, kijelző beállításoknál megjelenik az mpact és a monitor DDC nevét is kiolvassa helyesen, elméletben feljebb is lehetne venni a színmélységet de újraindítás után ugyanúgy 16 színen ragad.
Ez az mpact!2 ugye valami trükkösebb cucc, egy DSP proci ami firmware-t futtat és úgy csinál 3D vidkártyát és hangkártyát is. Nagyon úgytűnik hogy a hub eszköz feltelepül, de nem tudja inicializálni az alegységeket rendesen. A hangkártya egyáltalán nem akar megjelenni... Nem tudom hogy valami megkattanhatott álltában rajta, vagy valamit nagyon másképp csináltam e akkor amikor működött... -
válasz
FoxiestFox #80537 üzenetére
Mondom, csalós, a #80538- ban linkelt képen látszik. A kaszni fém, ahhoz egyenes a borda, a nyákot nem lehetne kiegyenesíteni, gyárilag ilyen. Meg nem is akarnám, lehet tönkremenne a kártya, esetleges feszegetésre.
szerk : valamint évek óta így megy, gond nélkül.
-
válasz
jokeph #80535 üzenetére
Ott is van, egy 3.5"- os takarólemez, pont befért, így stabil, mozdulatlan a VGA. Máskor is mondták, de pld látszik ám ezen a fotón is hogy bizony az 580- as nyákja gyárilag ívesre van lefogatva a bordához. Itt a beszerelés után, a gép még vízszintesen, de látszik a hajlat.
-
-
válasz
fatpingvin #80534 üzenetére
Valóságban kevésbé, fotó-torzítás lett. Működik az a lényeg
-
válasz
fatpingvin #80532 üzenetére
Még az FX a "dolgozós" gépem, a Zent mostanában fogom belakni, utána ő lesz a főgép. Az FX- be talán éppen beférne, de mivel triple slotos az 580, ezért takarná az alsó PCI- t - a fotón az még üres, de ott van most az ElitePro. Valamint közel lenne a 1060- hoz is. Mondjuk hosszra nem mértem(házat a vinyókeretig), de ez egy szörny, lehet hogy hosszabb mint a 1060 (meg asszem a SATA csatlakozások is útban lennének). Valamint fogyasztásra is, ha beindul a 3D, 300W- ot benyal csak maga az 580. CUDA esetén nemtom ez hogy alakulna.
A Zen- ben meg egyáltalán nem férne el, mATX lap.
A Phenom-II mellett jó helye van, bár hosszra épphogy elfér. -
Ez mára bármelyiket érintheti, hiszen letelt több, mint 2 évtized. Az Amigákat emlegetem a legtöbbet, de volt már PC-ből CD-ROM, és nemrég Apple II variáns is. Ha amúgy jó szűrt tápod van, akkor lehet, hogy nem okoz hibát amíg valami pótolhatatlant szét nem mar a szmötyi
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80524 üzenetére
az elektrolit kondik többféleképpen is tönkre tudnak menni... lehet szimplán xar kivitel, idővel lassan elszivárog belőle az elektrolit de olyan lassan hogy még nyomot se hagy maga alatt - ezt gyorsíthatja az ha valami forró helyen van mint vidkártya vagy alaplapi VRM kör, de anélkül is megtörténhet... aztán ott van a korrózió is mint lehetőség - amibe ugye annó pl az Abit is megrokkant és belebukott - a gyatra elektrolit recept elkorrodálhatja belülről, kinyomhatja a tetejét is... a végeredmény ugyanaz: kiszárad belül, elveszti a kapacitás értékét, aztán funkciótól függő hogy ez mit okoz - lehet tele vannak a retró eszközeink sunyiban belülről elporladt kondikkal, de mégis tűrhetően működnek, esetleg 1-2 plussz kékhalál, vagy kisebb tuningolhatóság, de működik...
-
arn
félisten
A multkor csinaltam egy csomo rmaa tesztet, total hasonlonak mertem az osszes azonos tipusu kartyat. Ott most vagy hasonloan doglottek a passziv alkatreszek, vagy annyira sokat ott nem szamit a hangnal. [link]
Az mx300on nekem is pupos, es furcsa dolgokat is csinalt… lehet amugy is csinalna, a live jobb mas kartyak melle tarsitva.
A fake kondik kora 99-07 [link] abitnal emlekszem, hogy pl a 98as bxek milyen csucs stabilak voltak, a frissitettek meg messze nem. Amig nem tertek vissza a rubikonhoz, addig nagyon hullamzo volt a minoseguk. Nemi koze lehetett a kondiknak is hozza.
Most of the affected capacitors were produced from 1999 to 2003 and failed between 2002 and 2005. Problems with capacitors produced with an incorrectly formulated electrolyte have affected equipment manufactured up to at least 2007.[2]
Major vendors of motherboards such as Abit,[9] IBM,[1] Dell,[10] Apple, HP, and Intel[11] were affected by capacitors with faulty electrolytes. -
Az egy dolog, hogy púposodik és a kapcitása nagy részét elveszítette, meg elszállt a belső ellenállása. Ezektől max szar hagnja lesz, zúg, fagy stb. A nagyobb baj, hogyha alul szivárog az elektrolit, akkor az sok dolgot le tud rendezni. Erről már írtam többször, a 90-es évek eleji SMD kondik Az A600, A1200, de az Akkori Apple gépeket is simán elviszik a halálba..
-
-
r0b3r
senior tag
válasz
FoxiestFox #80520 üzenetére
Nálam az MX300-as egyik kondija ki van púposodva, de még működik, a hangjával sincs gond, persze ki tudja meddig.
-
-
válasz
FoxiestFox #80522 üzenetére
Igazából nemtudom hogy hangkártya esetén meddig tartanak ki a kondik, de elképzelhető hogy a szokásos betegségek jelentkezhetnek idővel azokon is.
Egy példa erre - az X-Fi Elite Pro- mon a tápkörben kondicserét végzett az eladó, mielőtt elküldte. Elmondása szerint bizonytalanná vált a kártya. A kondicsere látszik is, mivel a gyárinál sokkal nagyobb került rá. Nálam semmi egyéb gond nem volt még vele, rendben működik. -
válasz
Simán okozhatja a kondi.
Én is haladok apránként az almákkal. A lassú ZIP-re összeszedtem pár játékot. Az a baj csak, hogy a ZIP 100MB-os, míg a gép vinyója csak 40, így valahol majd meg kell húzni a nadrágszíjat.
-
-
válasz
Csak annyit tudok hozzátenni hogy az enyém még működött jól, de régen volt bekapcsolva. Az egyik Tualatin mellett van, és mivel az a project folytatódik majd, kiderül hogy mi a helyzet a példányommal.
Bár először a filmek-sorozatokban levő brutális elmaradásomat pótolom, majd jön a Win98EE#2 befejezése.
Aztán a VH6T kondizása, végigtesztelése, úgyhogy eltart még egy darabig mire újra megszólalhat az MX300. -
Hallottatok már hibás Vortex 2-ről?
Működik, de a mélyebb hangoknál torz a hangképe minden hang alatt, játékokban, zenénél is.Lehet hogy rosszak a kondenzátorai?
Egy Monster Sound MX300. -
-
válasz
MasterDeeJay #80515 üzenetére
Ilyen modra nem is mernék vállalkozni. Neked gondolom sikerülni fog.
3GB- al is sokkal jobb lenne, de a régebbi gamek jól futnak így is, az erős GPU miatt.
-
válasz
MasterDeeJay #80514 üzenetére
-
válasz
MasterDeeJay #80514 üzenetére
https://linustechtips.com/topic/1334985-making-a-titan-out-of-a-tesla-k20x/
Hát ez már nehezebb. (K20C)
Wddmbe sem tudom átkapcsolni...még.
A gond itt lehet más, nem biztos hogy a teszt lapom (FM2-es gép AMD 6600K) amiben van, tudja-e használni rendesen.Így csak OpenGL-t tud, dx-et nem. Szóval lehet ennek kell bios mod vagy forrasztás.
Igazából a radeon pro duo-m nagyobb vramos utódját keresem nem ezekkel ugyan de tesla vonalon. Azaz M40-est titanX-re alakítva vagy nagyobbat még nem tudom. Csak ki akarom tanulni az átalakítgatást.DarthSun
Igen a GTX580-as gyengesége a vram, bár létezett 3gb-os verzió is (asus mars asszem meg dual gpu-s is)
Teslákra meg dögivel pakolnak ramokat rendesen. -
válasz
DarthSun #80513 üzenetére
Ez gyakorlatilag GTX580-as 6Gb vrammal és egy egész jó túlméretezett hűtővel. Nem vagyok nagyon egy blower fan barát de azt kell mondjam hogy igencsak halk a kártya. Mondjuk jó nehéz is, bazi sok fém van benne.
Shader unlock lehetséges ahogyan tuning is. [link]
Csak várom hogy megkapjam hozzá a kész biost, nem akarok világot megválltani és saját magam dolgozni rajta ha van már készen bios hozzá.
Mindegy ez nem játékra lesz hanem arhicad-re, azt röhögve vinni fogja jelen állapotában is, és olcsóbb mint akár melyik 6gb-os kártya.
A vicc az hogy nem is a saját kimenetét használtam, nem is tudom hogy az működik-e rajta, hanem egy AMD 6600K APU-n keresztül ment ki a jel.Rakom be most már a K20c-t az érdekesebb GK110 amiből akár mi lehetne, bár K6000-et szeretnék belőle csinálni. Bár egy gyorsabb GTX780-asnak is örülnék.
Ha összejön akkor rendelek még 30-40eft körül K20X-eket, azokra van leírás Titan-ra is. -
válasz
MasterDeeJay #80512 üzenetére
Ez a kártya még modern gépben is megállja a helyét, ahogy nézem a GPUz- t.
-
Tesla C2075, SEMMI BIOS mod nem volt szükséges hozzá, felraktam egy drivert, beírtam egyetlen egy parancsot hogy WDDM-be legyen a driver és megy.
De persze ez csak a kezdet, mivel shader unlock is lesz meg rendes quadrot faragok belőle.
Dx12-őt is tud, persze csak a maga nvidia csalós módján dx11 módban. -
r0b3r
senior tag
BÚÉK mindenkinek!
-
BÚÉK minden kedves topiklakónak!
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarthSun #80500 üzenetére
mivel hajnalban kelnem kell, meló, ezért ez most ilyen kocka szilveszter lesz - kibekkelem amíg durrognak a petárdák aztán próbálok aludni kicsit mielőtt fél6kor szól az ébresztő...
hát a Rev3D és IV kártyákban csalódtam - lassú, inkompatibilis... többet vártam tőlük, egyiken sem indul el a S4x4 programhibával, OpenGL támogatás nulla, 3dmark99-ben is irtó halvány eredményeket tolnak... -
BÚÉK !
-
envagyok
veterán
Mindenkinek Boldog Új Évet
Közben itt elkezdődött a készülődés a Quake III Lanparty-ra:
Sajnos a karácsonyi őrületben elvittek egy csomó tápkábelt, monitorkábelt, monitort, meg egyszerűen a crt-t nem tudom már hova rakni.
Így a következő 6 setup lesz, amiből 4 98-2000 környékéről:
1: P2 450+ASUS P2B-F+ASUS Riva TNT+Voodoo2 SLI
2: P3-700+ASUS P3B-F+ASUS V6800 Deluxe Geforce256
Ez a 2 fért el a tetőtérben.
3: P3-700+Intel i820 Camino rdrammal+Voodoo3 3000 Ez a nappaliban a tv-re
4: AMD Slot-A Athlon+Radeon Ez a hálóban a tv-re+2 laptop
Mellette kis Amigázás egy 500-assal.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]