Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
3shae
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
Az furi, mert a sima pillanatragacs, az nem oldószeres, és igazából rá is van írva a legtöbbre, hogy csak bizonyos műanyagokat ragaszt. Van kifejezetten műanyagra tervezett pillanatragasztó is, hozzáteszem jó drágán. Lehet veszek egyet, aztán megosztom veletek mire jutottam vele.

Ezt tuti nem cianoakrilát!
Revell Contacta:
"Műanyag hegesztési hatás: A ragasztó speciális összetétele feloldja a műanyagot és szilárdan összekapcsolja az alkatrészeket, ami nagyon stabil és tartós kapcsolatot garantál"
-
arn
félisten
válasz
laskr99
üzenetére
Meg lehet ragasztani, pl a pillanatragaszto + szodabikarbona nagyon eros. De maga a muagyag van eloregedve, mashol fog elpattanni idovel. Meg kerdeses hogy ilyen apro dolgot meg lehet e ugy ragasztani, hogy funkcionalisan ne seruljon.
Az ilyen retro cuccoknal a muagyag dolgokat nagyon ovatosan lehet csak szetszedni, mert elveszitette a rugalmassagat, es nagy esellyel fog egy ful vagy vmi tartoelem elpattanni. Mar joparszor megszivtam, hogy a nem keves energiaval restauralt cuccok az osszerakasnal eltortek.
Esetleg meg acetonnal lehet finomabban dolgozni, de a vegen mindig oda lyukadok ki, hogy jobb nem piszkalni ezeket, mert csak rosszabb lesz. Ha vmi ertekes cucc, esetleg lehet donorfoglalatot szerezni hozza.
-
válasz
laskr99
üzenetére
Köszönöm! Ez azért is lenne érdekes, mert ilyen VGA kábel nekem van itthon elfekvőben, bár feltételezem, hogy minél hosszabb a kábel, annál gyengébb lesz a minőség, de az is lehet, hogy nem jól gondolom. Teszek majd otthon egy próbát vele és írok.
Szerk.: amúgy számít-e valamit, hogy a PCI slotokban milyen sorrendben vannak a kártyák? Gondolok itt arra, hogy fentről lefelé haladva melyik kártya hol legyen, egymástól milyen távolságra? Első slotba menjen a 2D és alá a Voodoo, vagy fordítva? Mi ennek a menete? -
-
-
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Eddig összesen négyet vettem, egy dobozos HD 4650 AGP (mai napig megy), egy szintén dobozos HD 7790 (ez is megy), 7800 GTX (ez zárlatos) és egy PCIe-s HD 4670-et (ez nyomatja az artifact-et). Egyedül a 7800-at bánom, az a 4670 nem lényeg cakk pakk volt vagy 2500Ft meg nekem csak a hűtése kellett.
Meg kell válogatni kitől veszel, ennyit tudok mondani.
-
-
-
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Drukkolok...
...de tapasztalatom hogy AMD vonalon még a single GPU is vánszorog.
Hasonló felépítésű Inteles lap kéne hogy 4 GPU- t meghajtsál rendesen.
Használatra nyilván jól fog működni, de a több GPU a teljesítményre szokott hajazni, ott a korabeli AMD nagyon kevés.
Modernben RyZennel már jó lehet, vagy a HEDT változatával, Threadripper, vagy hogyhíjják. -
Pista0001
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Utolsó bios van rajta? Én a Lynnfieldben még nem próbáltam 8-ast, van amelyik Nehalem viszi, van amelyik nem. Mac pro-k (4.1, 5.1) állítólag mennek 8-assal.
Amúgy szerintem indokolatlan a 4 modul, 12 gigával 3 csatorna untig elég a korszakhoz. Ezek a gépek 3×1 meg 3×2 gigával kezdtek.
-
válasz
laskr99
üzenetére
Csak olyan kábénemtom hsz volt, 1366 lapom nem is volt soha.
Színben nekem is a carbon lapok jönnek be jobban. Ráfeküdtél rendesen akkor a CF/SLI- re. Nekem kettő x16 slot kell csak, két különböző kártyával.
3DM01- et futtassál majd, kíváncsi vagyok 4 kártyával mit dob - meg kettővel is esetleg. -
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Elhiszem, csak valahogy a kép stílusa, tényleg olyan lett mint egy tipikus késő '80-as kora '90-es évek beli katalógusfotó
Amúgy nagyon hangulatos, nekem kifejzetten tetszik. 
#123504 laskr99 : Én is szerettem régen, de a mostani egybe vonatok, amik már olyanok mint egy nagy villamos annyira nem izgalmasak. Bár pl Svájcba menet még találtam izgalmas darabot, tavaly pedig EZZEL jártam dolgozni

-
-
-
czundermák
aktív tag
válasz
laskr99
üzenetére
Egyelőre nem a stabilitásával van a gond, ez a lap annó a biztos haláltól lett megmentve. Olyan házban volt amit már egyszer megfogott a markoló. A lap szélén az egyik kondi elnyíródott és a foglalaton is látszik egy kisebb sérülés, ettől szerencsére még megy, de nem szeretném így hagyni.
Egy szintén kukázott Abit SA6-al kellene kezdenem valamit, van rajta 11 púpos kondi, így már elindítani sem szeretném.
-
-
Pikari
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
ati kártyáim is tömegesen elhullottak, riva128tól kezdve radeon 7000ig, a 9550 is. A 9800promat az mentette meg szerintem, hogy silencert kapott. 4xxx és 3xxx széria nálam még nem döglött meg, aztán 5xxx-től fölfele megint hullottak, mint a legyek, gcn3-ig biztosan hibás a dizájn, az első adandó hősokkra tönkremegy rajtuk a chip.
-
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Xbox 360 az durva sajnos.
Külön wiki oldal van a hibáiról, durva a halálozási arány az ott írtak alapján.
Gondoltam veszek első genest a gyűjteményembe, jelenleg ott tartok, hogy már a 6.-at vettem a többi halott.
PS3 is 2 van, mindegyik rossz.
Úgy vagyok vele, hogy elengedem ezt a konzol történetet.
Az első xboxok meg röhögve bírják. -
Pikari
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Hallottam róla, de én ezt pletykának tartom. Pl azért, mert geforce2 mx200/400 kártyából átment a kezemen kb 8 db, és mind meghalt pár hónap aktív használat után. Ti4200ból is. És ezeknél a kártyáknál nem nagyon beszélnek tömeges elhalálozásról, és ennek szerintem az az oka, hogy a gaming, mint olyan, nem volt annyira mainsteam.
És pont kb ebben a 8800 időszakban kezdett a gaming úgymond mainsteam lenni, hogy átlagbélák is elkezdtek bekapcsolódni a dologba, elkezdtek tömegek gamer pcket összerakni maguknak, meg elkezdték ezeket ész nélkül laptopokba integrálni, a napi 1-2 óra gaming helyett jött a sok mmorpg, és az emberek már fél nap futtatták őket, és kb ekkor szembesültek vele az emberek, hogy bizony ezek kb abból megdöglenek, ha valaki rosszul néz rájuk.
Aztán a gyártók erre megpróbáltak reagálni, hogy kicsit tartósabbá tegyék őket, kb fermire sikerült is elérni az nvidiának, hogy ne dögöljön meg a hősokktól, hanem jobb esetben bírja ezt az újszerű igénybevételt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Korban simán mehet a Q9500 mellé is, tutira futott ilyen megoldásban is. Akinek a HD3870 megjelenésekor Q9500-e volt, annak még messze nem volt indokolt a csere. Sőt : nem is tudta volna ezt a cserét végrehajtani, ugyanis az I7 920 és a HD3870 között majdnem napra pontosan egy év van, a HD3870 az idősebb, így megjelenésekor nem is kerülhetett volna az I7 mellé ...
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
A HD3870 egy abszolút Win XP/7-re való kártya. Esetleg Vista.
A másik, hogy nem tudom mire gondolsz a maximumon pörög alatt, de : ebben még nem volt powerplay, vagyis nem veszi vissza az órajeleit akkor sem, ha a desktopot bámulod. Azt először a HD4890 tudta. Ezért is van az az érdekes helyzet, hogy a HD4890 nem csak egy gyorsabb, de egyúttal kevesebbet is fogyasztó, hűvösebb kártya is, mint a HD4870.
-
Pikari
veterán
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Legutoljára nekem a Deluxe verziója volt, abba akartam két HD 4850-et, csak hát egyrészt a lap furán működött (volt, hogy valamiért már bios-ban kifagyott), másrészt az egyik 4850-es megadta magát.
Akkor döntöttem úgy, hogy akkor inkább abból a szériából maradok a 4890-nél aminek még kell egy párt találnom. -
-
-
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
LGA775 Core 2 Duo E5500. Nem egy nagyon különleges proci, de Windows XP korabeli játékokhoz bőségesen elég. Alacsony fogyasztás, 1 mega cache per mag, jó egy szálas teljesítmény. Valószínűleg MX-6 pasztát kap és Mannolos szilikonpasztával zárom le újra, de az is lehet, hogy le se zárom. Majd a tokozás meg a hűtő lefogja.
Szerk.: ez is pasztázva volt, de nyilván a cirka 15+ év alatt totál felkeményedett meg ki is mászott a die szélére.

-
-
-
Pista0001
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Hááát... Ha valami nem túl keresett, az az odd szerintem. Akinek kell, az van, a többségnek meg szerintem nem kell. Talán a működő ide-s darabok érnek még valamit. Má' úgy piacilag.
Retron kívül nekem nincs egyik gépemben sem, pendrive-val meg nas-sal (majdnem) mindent meg lehet oldani, amihez odd kéne amúgy. Retro fronton viszont szerintem a legjobb, leguniverzálisabb megoldás az optikai lemez.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Aim training (Aimlabs, Kovaak's, Aimbeast stb.)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Napelem
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- SSD kibeszélő
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 11700 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- AKCIÓ! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De persze a zöld a sárgával a legjobb 

Remélem, hogy működik!
Tele leszel lappal rendesen.

DarthSun