- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bacsis #10093 üzenetére
Bocs. De a " rakok majd fel másik CPU-Z-t " úgy értettem, hogy CPU-Z-t akarsz felrakni.
szerk.: A cpu informer 1.1-et nem ismerem, de szerintem egyik program sem képes megkülönböztetni a Pluto és Orion CPU-kat. Legfeljebb megtippelik az aktuális órajel, szorzó és cache osztó alapján, hogy melyikről lehet szó.
-
peti_s
addikt
Még egy pár cucc amiktől megválnék. Link.
Bacsis, 2 van Ákosnak.
-
törölt tag
válasz
bacsis #10085 üzenetére
Az Orion kódnév alatt a 900-1000MHz-es órajelű, az L2 cache-t 1/3 FSB-vel meghajtó Slot-A tokos AMD processzorok jöttek ki. Nem kell mindent elhinni amit a képernyőn látsz. Pláne a CPU-Z esetében. Például épp pár napja mutogattál egy 1600MHz-es Coppermine-t is...
700 MHz-es Orionod többféle képpen is lehet:
- Olyan programot használsz ami a Pluto-t is Orionnak írja ( tekintve arra, hogy a CPUID-je mindkettőnek ugyanaz ),
- A 900..1000MHz-es Orion osztóját visszaállítottad 7-re,
- Fogtál egy Pluto-t és átállítottad a cache osztót 1/3-adra,
- stb... -
törölt tag
válasz
bacsis #10075 üzenetére
Logikus, hogy az Orion processzorok órajele 900-1000MHz körül lehetett.
Ugyanis mindössze a L2 cache osztóban tér el a Pluto-tól. Azért volt szükség a nagyobb osztóra, mert a külső cache memória sebessége limitálva volt. Alacsony órajel mellett nincs értelme a nagyobb osztó használatának...
szerk.: Majd mindjárt összedobok egy táblázatot.
-
törölt tag
válasz
bacsis #10071 üzenetére
(#10071) bacsis: "Na most ezt azért emelném ki, mert a CPU-WORLD szerint nincs Orion magos 750-es Slot-A proci, csak thunderbird meg pluto van... akkor most ez miféle proci?"
AMD Athlon Orion core (cpu-world)
-
bacsis
Közösségépítő
Hé Urak!
Van egy Slot-A procim ami 750MHz-es, most kaptam az utóbbi időben párat, így akosf is adott meg yutani is, meg még fene tudja honnan kerültek hozzám...
Szóval nem tudom melyikőtök adta, de van egy Thunderbird magos, ( Ma is tanultam, nem tudtam hogy SLOT-A-ból is volt ilyen) a másik meg egy Orion!!!! Magos...
Na most ezt azért emelném ki, mert a CPU-WORLD szerint nincs Orion magos 750-es Slot-A proci, csak thunderbird meg pluto van... akkor most ez miféle proci? -
Nekem+van az eredeti kézikönyve(5ali61) a lapnak
micsoda idők voltak! -
Dyingsoul
veterán
válasz
kovy79 #10061 üzenetére
A dobozától sajna nem fogok megválni, ugyanis ma hoztam el egy nagyobb adag retro cuccot, amiben volt 5ali61-es lap is, mléghozzá kettő is: egy sima meg egy Rev: F!
Hamarosan cikket írok ezekről, amiket most kaptam, egyelőre 32 vinyót és 28 CPU-t számoltam össze (egyébként volt köztük 4db K6-os proci!!)
Most megyek vissza rendet rakni, meg lefényképezni a többi cuccot.
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #10062 üzenetére
140-es FSB-t eszi akkorugye?
Hogyér osztogatod?
vitko! amit akosf mond lapot, az az egyik legjobb alaplap sztem, lehet vele tuningolni rendesenBár az alaplapi cache elég sovánmyka illetve az ALI chipsettel én továbbra sem vagyok kibékülve...
De amúgy ténlyeg jó lap... esetleg javaslom, meg rajtam kívül még sokan az Epox VIA MVP3-as lapját
más:
Urak!
Windows 3.1 alá melyik a legmodernebb netböngésző?
olyan volna a kriály amin megy mondjuk még a youtube -
törölt tag
Most néztem, hogy van egy rev4.1-es és két rev5.2-es Gigabyte GA-5AX alaplapom. Ha valakit érdekel ( pl. csere valamire vagy megvenné ), akkor keressen meg priviben. Illetve van Asus P5A lapom is ( tkp. ugyanaz mint a GA-5AX ).
-
kovy79
őstag
válasz
Dyingsoul #10059 üzenetére
Elvileg belemegy. Igazából sok jó lap van K6-III+-hoz, de arra figyelni kell, hogy a lap tudjon megfelelő feszültséget a procinak. No ilyen deszka már nincs minden sarkon.
Én egy Giga GA-5AX lapba tettem a procit, de ez a lap is rev4.1-től tud 1,3V-ot.
Az 5ALi61 lap-ra én nagyon jó szívvel gondolok, az volt az első komolyabb S7 lap, ami már mindent tudott (oké, voltak bug-ok). A dobozától nem akarsz megszabadulni? -
snake1977
őstag
válasz
Penyus #10055 üzenetére
Valami bios hibája volt, és rühellte az nVidia tnt és tnt2-es kártyákat, bár a vanta és m64 verzióval elpötyögött a lap, illetve a revizió szám volt lényeges az ujabbaknál javitották ez a hibát. A voodoo3 akkor még a tnt-hez képest drága volt mikor nekem volt ilyen gépem.
Ranagol pontosan, az én lapom is ezt produkálta, bár sikerült egy leirást szereznem ami nem hivatalos, illetve revizió számonként máshogy kellett jumperolni a deszkát.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Ranagol_5 #10056 üzenetére
A jumperelésére totál nem emléxem, a commodore után egyből amd k6-ot kaptunk, de azt sem tudtuk még mi az az egér!
Visszatérve a témához szerintetek milyen socket 7-es lapot kéne szerezni a procihoz? DTK Pam-0057I-E1 szerintetek milyen?
Bacsis te mivel hajtottad meg?
-
Ranagol_5
őstag
-
Dyingsoul
veterán
válasz
bacsis #10051 üzenetére
Jah én azt úgy értettem, hogy régen volt egy K6-unk az nem tom azon belül hanyas volt, de egy ilyen lapban volt, mert a doboza megvan, de eladtuk a gépet és már egy ideje visszasírom, úgy döntöttem összeszedek egy ugyanolyan régi konfigot.
Ezért hozattam kovy-val ezt az uj procit, most meg lapot keresek hozzá!
Nem tudtam, hogy annyira szörnyű volt ez a lap, nekem szép emlékeim voltak róla akkoriban riva tnt2 32MB volt bene, (még az a kari is megvan) de a quake 3 is szépen ment rajta csak az opgl-el volt akkorban valami, nálunk textúrahibás volt, de annyira nem zavart minket hogy ne játsszunk vele....
Silver, diablo1-2, GTA 1-2, Driver, Midtown madness és társai hasítottak rajta! -
Dyingsoul
veterán
Képzeljétek el, nekem még tegnap sikerült átvennem kovytól a No-ból hozott AMD K6 III+ prockót!
Hazajöttem (mármint haza haza), de látom nincs itthon egyetlen socket 7-es lap sem. Valaki tud montdani vmi jót amibe érdemes lenne beletekernem, ami méltó hozzá?
Mondjuk holnap megyek 9 kartondoboz retro cuccért, azok között talán lesz egy socket 7es működő lap.
Amúgy a békebeli K6-unk egy ACORP 5ALI61 alaplapban csücsült, ismeri vki azt a lapot? Sajna már csak a doboza van meg...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
#95904256 #10045 üzenetére
jól hitted, nálam, mármint amikor szó szerint nálam van a cucc azaz a kezembe, vagy előttem működésközben, úgy nem is... a szekrényben állásukban viszont annál inkább
És egy jó sztori ebből kifolyólag:
mikor Megvettem a HD3870-es VGA karimat, nem sokáig volt rajta agyári hűtés.. akkor kezdtem vízezni a gépet, így hát az is megkapta... de a blokk lefogató csavaron volt egy iylen kis 1mm vastag gumigyűrű, amit nem vettem észre.. felfogadtam, gép indít, egyből leáll. an mi a fene? na mégegyszer... indítom a gépet, egy pillanatra van kép, megint leáll...
szórakozgatok vele, de ugyanaz.. leveszem a blokkot, vissza rakom, ugyanaz...
ismét leveszem, letörlöm a pasztát, újra pasztázom, vissza rakom, de még mindíg nem jó... mikor 3-jára leszedtem a blokkot, látom ám, hogy a paszta nincs elkenődve, akkor nézem hoyg lehet nem fexik fel a blokk? és lám tényleg.. a gumi gyűrű miatt 1mm-re volt a blokk és a GPU, amit pont nem vettem észre...
de volt olyan is, hogy ráfolyt a víz a NYÁK-ra, minek hála totál szétesett a kép, aszittem ki van száradva, hát nem volt... jahh és állandóan a gyári 775 helyett 930-as órajelen ment a kártya. szal tényleg nem volt kímélve...
Aztán mikor tönkre ment az alatta lévő X48-as lapom, szépen szétszedtem a gépet, és a 3870 szépen ment pihenni a szekrényre 1 hónapig gariba volt a lap, s mikor visszajött a lap újra raktam is össze, és lám, a gép nem indult... tönkre ment a 3870... igen.. 1 hónap állás vágta haza, az én baromkodásom meg simán kibírtavégülis azt is cserélték gariba
-
bacsis
Közösségépítő
bakker úgy tűnik behalt az Asus V6800-as karim, csak azt tudnám mitől
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #10039 üzenetére
nagyon jó ötlet
De bakker már annyi mindent kell forrasztani, hogy mire végzünk a gyerekek elunják az életüket is
Abit ST6 Abit Be6-2, SD+DDR-es ECS lap, meg akkor már ez az EGA kártya... komolyan gondoltad a felajánlást?, mert mint látod, élnék vele
HA jössz, és nem mondanám, akkor most mondom, mert eszembe van! az elektronika tanárom üzeni, hogy NEM ő tanított forrasztani -
Penyus
senior tag
Asszem most nekiallok feltamogatni a ketprocis szervercsodat. Mert eddig csak egy procit latott hiaba votl benne ketto. Asus CUV4X-D nagy banatomra igy a tua felejtos. Ket ezres rezbanya p3al kinalom meg mert az van keznel egyforma.
-
Penyus
senior tag
-
zoltanz
nagyúr
Olvastam egy érdekes hirdetést Centrino p4 -es eladó.
Érdekes eddig csak notiban p4 -esről és Mobil P4 -esről hallotam.
-
kovy79
őstag
válasz
bacsis #10009 üzenetére
Majd valami lesarkazásgátlót ne felejts el fabrikálni!
-
iday
aktív tag
Ma szerzett új csecsebecsém.
Kenwood true-x cd-rom.
45X sebességű, és 7 pontos olvassa a lemezt, ezáltal lasabb forulatszámon iszonyat gyorsan olvas.
Kenwood -
bacsis
Közösségépítő
sikerült leszednem a kupakot!
Csodálkoztam hogy a kupak alatt 1 csip van... két magos létére 2-re számítottam, hát ismét tanultam... sajna kitörött egy proci láb, nem, nem én voltam a balfék eléggé meg volt fáradva a proci lába mikor már jött s mikor kiszedtem a lapból a proccot bele szakadt a lapba, szal még kupaktalanítás előtt kijött a láb, szal pótoltatnom kell először....
ha visszajött a proci megnézem így kupak nélkül mennyire zsírul tudom hűteni, lehet vissza sem rakom rá -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun #10005 üzenetére
WoW
Nekem kimaradt, a 486-os szériából aktív koromban csak inteles procik jutottak, kivéve egy dx4 100-as amd-t, de az csak 1 napig volt meg.
Bacsis a zalman-nak van egy kétkomponensű ragasztója, a hűtőbordákhoz talán azzal? (én rákenten egy adag fehér szilikonzsírt, és a négy kis sarkát lepillanatragasztóztam bevált
(k6-2-es volt))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honda topik
- Óvodások homokozója
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Intel Core I5-8600K
- Intel Pentium B980 2.4 Ghz Socket G2 (988B)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest