Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
El nem tudom kepzelni mit raktak az 1.0as lapba, mert gyk az elso pcios videokartyak 93/94 fordulojan kezdtek megjelenni, kb amikor az elso 430lx lapok jottek. Elotte a pentiumokat eisa meg vl meg mittomen milyen busszal lattak el. Szvsz addig 486 pci se nagyon lehetett a piacon. Tipikusan 94es cuccok.
A chipseteknel is a bejelentesi datum es a megjelenes elegge kavarodik, mert pl a 430lx tuti nem jott 93 marciusaban, de a triton sem 95 januarjaban. A 430hxrol viszont siman elkepzelem 96 elso felet.
-
-
vrob
aktív tag
válasz
Fenyő
üzenetére
Érdekesnek hangzik, nem semmi. Az ilyen mutatványok mehetnének egy külön blogba is, képekkel

arn:
Köszönöm a linket. Nem jutott eszembe rákeresni Intel kódnevek listára
Sok ismerős belőle természetesen, de a Socket4 chipset nevekről eddig nem is hallottam.
Pikari:
Wiki szerint:
PCI 1.0
420TX Saturn (486)PCI 2.0
420EX Aries (486)
430LX/NX Mercury (Socket4 Pentium)
430FX Triton (!) nem is gondoltamPCI 2.1
420ZX Saturn II (486)
430HX/VX Triton II
430TXValszín, a 486-okban többnyire a késői, sokkal jobban integrált SiS/Chips/ALi/VIA szetek voltak amik elterjedtek, amik gondolom mind megfeleltek az újabb PCI verzióknak. Ahogy nézem a theretroweb-en, az első generációs, Intel PCI 486-ok is akkora tepsik voltak mint a Socket4 lapok.
-
Fenyő
őstag
válasz
Fenyő
üzenetére
Ez volt az, pont olyan mint a tiéd (arn) volt.
-
Fenyő
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Tipikusan akkor jön elő, mikor már több mint 504 mb adat van a háttértáron, addig megy, utána van a fekete leves, emlékszem mikor haver vett vmi 800-as vinyót, a régi biosos 486-osába és kb pont így szállt el neki. Egy kis segítség bios dátumokhoz.
Pikari: Az hogy bootol biossal és van-e hozzá driver op alatt már két külön dolog, 486-ost már elég korán dobták ilyen szempontból Win alatt, elég hamar az i586 lett a minimum forgatási arch...
arn: Jó kérdés, korábban linkeltem ide a fórumba egy ilyen lapomat, ha megtalálom, belinkelem.
-
arn
félisten
válasz
Fenyő
üzenetére
Tenyleg, a batman mekkora lap? Belemegy a mini towerekbe, vagy olyan, mint a hendrix, ami nagyobb, es eppen nem? Elvileg mindketto baby at.
ez az en hendrixem, 94 masodik fele, akkor mar nem volt a socket4 annyira meno. Egy korabeli hazamba se fert bele. A tap resze ua, mint a batmane, de van rajta integralt video.
-
Fenyő
őstag
Na igen ez előzmények nélkül nem igazán érthető
, történt, hogy kb 10 éve iday kollégánál landolt pár nehezen javíthatónak ítélt retró motyó, hogy majd ő eljátszogat még velük, így került hozzá, egy erősen hiányos Socket4-es Intel Batmanes lap, amivel kb egy hónapja meglepett, mint újévi meglepetés, hogy itt van működik
.
Ezen is a hírhedt cmd ide van integrálva, aminek hiányzott két lába, amit iday megpatkolt, meg hiányzott róla tekercs, meg 3.3v-os feszkonv ic, de mivel a proci 5-vról megy, így ennek hiánya végül is nem okoz gondot, így szimplán csak át lett vezetve 5v-os tápra, ha érdekes majd lövök képet az ominózus lapról.
Szóval így, hogy szóba került a Socket4 meg a Cmd ide, mint a madeleine teasütemény az eltűnt idő nyomában, beindíthatta iday nyálelválasztását és korábbi emlékeit a lappal
, nameg a trehányságomat, hogy még nem számoltam be róla...
envagyok: Ha már megtörtént, és hogy ne ismétlődjön meg, első kérdés, mekkora háttértár van benne, ha 504mb feletti, bios kezeli, ha nem használsz overlay progit (régi (94 előtti) bios "nagy" háttértárnál volt ez tipikus szimptóma)? Persze nem stabil cache/memória, túlhúzott ide bus is okozhat hibákat, a memóriát le tudod tesztelni memtes86+-al, a cahce-ra a goldmemory jobb, de egy nagyobb superpi számolás is megteszi. -
vrob
aktív tag
Ezek az elnevezések honnan jönnek, van ezekhez story? Nem nagyon találok dobozképet vagy valamit amin látszódna.
Nekem is van Socket 4, egy Micronics.
Kellemesen alacsony, nosztalgikus az órajel, mégis futtat már olyan progikat mint Quake vagy Duke3D. Nagy az átfogása a DOS-os időszakra, én nagyon csipázom.
Voodoo kártyát próbáltam benne elindítani régebben, akkor már tényleg mindenre is elég lenne, de nem igazán jött össze a kevéske idő alatt amit foglalkoztam vele. Gondolom az első generációs PCI miatt, utána kellene néznem jobban. -
envagyok
veterán
Csinált ma egy érdekes dolgot a 486DX2-esem.
Gondoltam beteszem az mpeg dekóder kártyát, és felteszem az init programját.
Az sikerült is. Aztán egyik mappából egy másikba elkezdtem másolni egy mpg file-t, aztán megakadt a másolás, és file rendszer hibát írt.
Újraindítás után eltűnt a file rendszer. -
válasz
Fenyő
üzenetére
Darthsun féle retro madness
Nem annyira elterjedt, legalábbis itthon(nyugaton már kb '18- tól), a brutál 3DM01/Win98 tesztre lépett be kettő kolléga. Mondjuk a 6600GT versenyben öten vagyunk, de az már a modern XP alatt fut - még Win98 alatt is lehet persze, ott is van driver a kártyához - meg még 7900GTX- ig(határidő nélküli, bármikor be lehet lépni). -
Pikari
veterán
Ha benchmark rekordokat akarsz döntögetni, akkor kevés, mert biztos van gyorsabb is. De a használhatóság tekintetében nem kevés, hanem megfelelő ahhoz a géphez.
2001-2002 körül a socket7es gépemen, az akkori seagate 10 gigás vinyóval, innen-onnan maradt ide kábelekkel volt átlag 10 mbyte/secem 400 mhz-es proci mellett.
A te másfél mega/seced bőven elég egy olyan géphez, a használhatóságot nem befolyásolja. Egy CD meghajtó sebességét is ki tudja pörögni.
-
-
arn
félisten
isas scsinal mennyi volt a max sebesseg? mint idenel? az ide sebessege kevesnek tunik a buszsebesseghez kepest.
-
arn
félisten
válasz
envagyok
üzenetére
rakerestem, volt scsi kartyajuk, 95 elejen (talan 94 vegen). de 94 elejere, a pci megjelenesekor nem tudom van e pcios scsi.
vgabol is kb az s3 924 volt a csucs az elso kartyak kozott, a 964 tavasszal jott, a 864 meg kb nyaron. 964bol csak vlbs kartyam volt.
itt meg vhol az lenne a cel, hogy olyan kort celozzak, amikor ez egy csucskonfig volt. amugy egy kesobbi dx4 is orrbanyomhatja par szempontbol. dx2 mellett faszan hangzik.
-
cbmfan
senior tag
szakik, mondjatok nekem okosat!
adott egy FIC KCI9+ (HP szökevény) i820 Slot1 RD lap amibe ha 2X512MB RAM-ot teszek nem érzékel semmit elsődleges IDE csatolón, viszont ha csak 2X256MB van benne működik gond nélkül. ezt így hogy? találtam pár különböző BIOS verziót, a helyzet ugyanaz.
-
arn
félisten
válasz
Fenyő
üzenetére
Thx - Poccre indult
Meg sose lattam az energy star elotti awardot (93as bios), erdekes szerzet, pl van egy full check az elejen.Erdekes mod megeszi az edo ramokat is, ecc support is van. Szerverlap lehetett, bar oda eisat szantak akkoriban.
Jah en is rakerestem, de a cmdn kivul mas nem nagyon volt, szvsz az is inkabb 94 masodik fele. Ezeket a bugos vezerloket integralta az intel is

A biosban is van scsi support, valszeg ezert nem kerult ra vezerlo, jo lenne tudni milyen kartyat szantak hozza eredetileg. Mindenesetre isaval rendesen megy, igazabol a korszak vinyoinal meg nem is lenne nagyon korlatozo tenyezo, nem tudnak nagyon tobbet 1500kb/snal (iden, scsi passz).
-
Fenyő
őstag
válasz
Tim82
üzenetére
Na igen már ez is elég nagyra hízott téma, legalább akkora, mint a Darthsun féle retro madness. Amúgy ilyen mezei (azért az fsb-t moddoltam 400-ról 533-ra (1.6@2.13) a clockgen icn) Pentium M-es lapos nekem is be van fogva ilyesmikre is, oda jó szinte bármilyen sima Linux is (pí alá nem mindig egyszerű leforgatni ha vmi nincs, nem megy) azon egy Centos 7 32bit van Xfce-vel, oda is szinte mindent forrásból kellett forgatni (dosbox, fs-uae, ep128emu, vice, gens-gs, visaulboyadvance, atari800, epsx stb., ezekhez azért nem kell erőgép, egyedül az fs-uae ami határeset (nameg pont ez tud problémás lenni pín is, mind leforgatás, mind teljesítmény szempontjából), de egy combosabb Pentium M már megbirkózik vele, de egy akármilyen 2 magos már könnyedén viszi, egy core2 kategóriás lapost meg bagóért kapsz, Linuxos retroemulátoros alapnak bőven jó), persze egy erre kihegyezett disztró mint a Retropie kényelmes, hogy nem kell mindent egyenként összevadászni, de ha vmi nem megy, akkor macerásabb működésre bírni, bár elég aktívan fejlesztik is, pont most tették bele az ep128emu coret, ha már az emuláció emulációban, az is vicces amikor az ep128emun futtatod az ep cpc vagy zx spectrum emulátorát, ilyen 3in1 az egyben emulátorként.
envagyok: lehet vmilyen retró holminak ideiglenesen épp megakadt a price-hike-ja (hogy ilyen szép magyaros kifejezéssel éljek
), de a tendenciákat nézve nem valószínű, hogy tartósan így lesz, 20-ért C64, vagy 50-ért A500 csak ilyen tartozékok nélküli, nem top/bizonytalan állapotú van, amire még biztosan el kell égetni C64 esetében kevesebb, A500 esetében jóval több pénzmagot. Aki később kezdett el retrózni, az lehet nem sajnálja rá, de aki emlékszik, hogy milyen retro árszintek voltak kb 2017-ig, annak ez az imitt-amott kisebb-nagyobb reálérték csökkenés a gazdasági folyamatok hatására, még nem hozza vissza a korábbi idők olcsó hobbija érzést. 
Foxiestfox: Ahogy fentebb is írták a Nero 5.1 még nem bloatware, és tud virtuális meghajtókat (nero imagedrive) is kezelni, így akkor nem kell Deamon Tools sem, erre akkor jöttem rá, mikor win 95 alá kerestem ilyen szoftvert, és a dt-nek már 98 kell minimum, de nero zokszó nélkül megy 95 alatt is.
arn: Szép fogás, Cmd-nek volt korai pci ide karija, bár az is elég bugos volt, de tényleg lehet scsi kártyát könnyebben találsz, a már csak pár évvel későbbi S7/SS7-es lapokban meg már simán mennek a sata kártyák is.
-
Tim82
félisten
válasz
Fenyő
üzenetére
Az emulátorok, emuláció lassan megérne egy külön topikot.
Èn amúgy (meglévő kínai handheld
kvarcjátékokkonzolok mellett, amelyekre van közösségi, Linux-alapú custom firmware) egy régi Thinkpad Z60m-ből próbálok egy emulátoros "konzolt" faragni mostanában. A Batocera és a Lakka 32 bites verziói elhasalnak rajta a telepítés különböző fázisaiban (a Batocera telepítője fekete képernyőt ad, a Lakka ugyan települt, de első induláskor elakad a Lakka logónál), most jön a harmadik terv, ami Q4OS + arra telepített RetroPie (a Q4OS csont nélkül tudott települni).Van hozzá vezetékes SNES-kontroller klón meg szintén vezetékes Xbox 360-kontroller.
Ha NES, SNES, PS1, Gameboy-ok, Amiga, DOS, korai Win-es játékok mennek rajta, esetleg pár PSP cím bónusznak (utóbbiak azért nem valószínű), akkor már megérte az erőfeszítést.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Magan a foglalaton van USB, hogy pl a WWAN modemek, amik jellemzoen USB-t hasznalnak, azok mukodjenek. Viszont ugye az "alaplaptol" fugg, hogy ott csak USB 2 vagy mar 3 van-e. Mivel eleve oda van vezetve az USB, szerintem nem sokan epitettek oda, valodi USB kontrollert, igy a kartyak, amit USB-t hasznalnak, vagy pl USB headert adnak, azok egyszeruen tovabbvezetik azt, amit az alaplaprol kapnak.
-
válasz
KROK640
üzenetére
4GHz- re van állítva a proci. Ha megnézed a 3. képmentést, a CPUSpd jól írta ki.
A DOSos HWInfo verziót sztem inkább régebbi vasakra fejleszti ismét a szerző. De azért jópár adatot egész jól olvasott ki a madnessből is.
Megnézem majd a S775/AGP gépen is, tipp hogy ott már pontosabb lesz a CPU freki. -
arn
félisten
Vegulis a korszak, amiben szuletett, meg ez volt a tipikus, nem volt kontroller a lapokon. Epp az elso intel pcios lapokon jelent meg az ide kontroller (hasonlo korban jelentek meg). Socket4 eseten talan annyira nem is nagy gond, mert konkretan az osszes inteles lapra bugos vezerlot tettek, ami fagy 32 bites driverekkel (dos alatt nem gond).
Az oszcillatort en is furcsalltam
szvsz az mar ekkor sem volt tipikus. -
sidi
aktív tag
Ez igen.
Nem jöttem rá mitől olyan egyszerű a lap felépítése... aztán olvasom az írásodat, tényleg nincs rajta IDE/SCSI. Nem is láttam eddig olyan PCI-s lapot amin nincs integrált IO...
Látom Socket 4 és az órajel még mindig kvarc oszcillátorral van megoldva.
486-os sima ISA-s lapnál láttam ilyet utoljára, az DX2-ig támogatta a procikat. -
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha nem jó, akkor próbáld megírni első generációs DVD-RW/DVD+RW íróval a CD-t, azok közül sok tud még CLV-t.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na ahhoz ez az író viszont lehet, hogy nem lesz alkalmas, mert ránézésre ez már csak CAV elvű írást tud. Autós lejátszókhoz meg CLV kellene.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja, valószínűleg túl új, valószínűleg elhagytak belőle ezt-azt, emiatt a nero nem tudja inicializálni. De a deep burner az 99% hogy menni fog vele.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
milyen íród van? a nagyon régiek nem mindig kompatibilisek a neroval.
-
-
Pikari
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
deepburner (ingyenes). a portable verziója viszont lehet, hogy csak win xp alól megy.
-
arn
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nero Burning ROM 5.0

thx guys.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Létezik-e DOS alá?
-
Köszi mindkettőt.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Lemezed égessed lelekesen. Régen egy ember egy teljes ékes-székes helyet felégetett. Nevét ne kérdezd, kezdete Ner, de eme helyen meglelheted.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
http://www.szoftverbazis.hu/kategoriak/cddvdiro.html?os=27
és ez tűnik nyerőnek: ImgBurn free v2.5.60 (magyar) -
Mondjatok egy jó CD író progit Win98-ra, 99-2000 környékéről.
Verziómondóknak bónusz.
Még nagyobb plusz, hogyha telepítés nélkül is fut. -
-
-
arn
félisten
Egy ilyen lapra, mar regota vagytam… asus p5mp3. Legelso generacios pcios pentium, 93as gyartas! Az intel batman kortarsa (nem a batman revenge, az kesobb jott). Van rajta par fura megoldas, pl nincs rajta orajel jumper, hanem az orajel generator chipet kell 60mhzrol 66ra cserelni. Vinyovezerlo is hianyzik, igy jo esellyel isas kontrollerrel megy, mert ebbol a korbol valo pcios idevezerlot szvsz sose talalok (esetleg scsit kellene keresni). A proci is a korabeli fdiv bugos verzio.
Kivancsi vagyok hogy teljesit majd az intel hendrixel szemben. Szerencsere ez a lap 1cmel alacsonyabb, igy jo esellyel bele fog menni a korabeli gagyi babyat hazba, a hendrixet haromba probaltam, mindegyikbol kilogott, hiaba volt az alaplaptalcakra racsavavarozhato.
Gyonyoru lap, igazi tophw 93 vegerol, 94 elso felebol, 192m ramot bele lehet pakolni. Megprobalok ra vmit epiteni.

-
zoltanz
nagyúr
Mini Pci-e csatlakozó --> Usb3 sebességű adapter lwtezik? Alin néztem annak hirdetik de csak Usb2 tud.
Köszi!
-
kenwood
veterán
[link] Windows 1.0

-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A VRammal kapcsolatban évekkel ezelőtt megmondták, hogy óvatosan fogják mérni, és sajnos tartják is magukat ehhez
DE számomra épp ez teszi NEM egyértelművé, hogy melyik gyártó VGAit vegyem. BTW megszívatták magukat, ugyanis eredetileg az RTX 3060Ti és RTX3070 között vacilláltam, de amikor kijött az RTX3060 12GB, akkor rögtön tudtam, hogy ez lesz az én kártyám. Ezzel jóval kevesebb pénzt hagytam a zsebükben, mint terveztem, de akkor is szuper vétel volt! Ráadásul azért sok mai játék ha teheti simán bekap 9-9,5GB VRamot is.
Nem is tudom, hogy gondolják, és akkor még az 5000-es széria számomra esetleg releváns darabjai is 8GB-osak, márpedig 12GB VRamról nem fogok downgradelni, (az előző két VGA-mat a kevés VRam miatt kellett cserélnem más bajom nem volt velük) szóval ezzel meg a DLS 4-el (amúgy nem használok DLSS-t ha csak nem elengedhetetlenül muszáj, vagyis jelenleg semmikor, ellenben az RT-t igencsak szeretem) elérték azt, hogy az 5000-es szériát még csak meg sem fontolom, sőt jelenleg úgy vagyok vele, hogy eszemben sincs lecserélni ezt a kártyát.A VRamhoz még annyit, hogy rájöhettek ők is, hogy túl jól sikerült, mert RTX 3060-ból van 8GB-os változat is, ami ráadásul memória sávszélben is megvan nyirbálva, az RTX 3050-ből meg 6GB-os, gondolom, hogy a 4000-es széria jónak tűnjön mellette.
-
DOSos hangulatban.
NDN Vax és FF.
CPUSpd infó - a freki jó, a hőfok kicsit magas, de a 2.2- ben már kiírja hogy nem tudja lekértezni.
LM2 Fullspeed, majd kb 386- ra állítva.
HWInfo MB, Video, IRQ, I/O.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001
üzenetére
Köszi, hogy megnézted.

(közben ma tök fura módon beindult az Athlon XP konfig, egy [titkosítjuk még profillal] le is nyomtam rá a trafót)
Sajnos már sok minden nem kompatibilis a Win7-el, ami alapvetően nem lenne baj, csak a számtech világban a "nem támogatott" az egyenlő a STRICKLY TILTOTT-al (még a szocializmusban sem volt így, bár erről Dartsun jobban tudfa mesélni)Ki tudja, mi lehet ebből a jövőben

-
hobizoli
nagyúr
válasz
Szirtimorc
üzenetére
ez rétegigény

-
Szirtimorc
senior tag
válasz
hobizoli
üzenetére
LinuxCNC, Mach3 konkrétan x86-ra épül, hobbisták, kis cégek rendesen használják, a nagy ipari óriásokról fogalmam sincs, viszont a kis-közepes vállalkozások, ahol esetleg megfekszik a célgép, kérnek ajánlatot a gyártól, kiderül, hogy egy közepes autó ára lenne, akkor megnézni valaki hozzáértő, és akkor látszik, hogy valami sima x86 van van benne. Na ilyenről már többször hallottam.
Konkrétan láttam egy automata szövőszéket, annak a lelke egy XT volt. -
Pikari
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Az elmúlt 10 évben olyan informatikusokat képztek a felsőoktatásban, és a különféle tanfolyamokban, amelyek nem képesek a korábbiak nyomdokaiba lépni. Nagyon komoly tudásdeficit tapasztalható.
-
Szirtimorc
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Régen sok ilyen trükköt tudtam, de már felejtek erősen

Lassan olyan leszek mint az emlegetett újdiplomások, csak az egeret nyomkodom.
Ez egyik nagy gyógyszergyár egy gépsorvezérlője ment valami polc tetejére fölrakott géppel (valami x86), a régi rendszergazdák elfogytak, az újak nem is tudták, hogy ott van. Se védelem, se mentés nem volt tízen éve. Akkor jöttek rá, hogy baj, mikor mikor bejött rá egy zsaroló trójai, ami csak ezt az egy gépet találta meg, a többi védve volt. Egy hétig állt a gépsor, ami meg rajta volt mehetett a megsemmisítőbe. Addigra tudták megoldani. -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
nekem RX7900GRE van, az "csak" 2x8pin
de annak csatinak a kifejlesztesenek koltsege is benne van a VGA zsuga araban, mikozben a reginel ez meg mar reg kifizetodott az elmult 15+ evben -
válasz
hobizoli
üzenetére
Kapott a r&d részleg prémiumot hogy spóroltak 10 centet a csatlakozón. Alig van benne fém, a 2x8-ashoz többször ennyi kell.
Nvidia mindenen spórol már régóta. Gyártók is a fospaszával meg noname padokkal. Vramot is óvatosan mérik, nehogy jó legyen AI-ra. Nem vagyok AMD fan de most éppen 7900XT-m van ami 3x8 pin van. Halk, hűvös, 20GB vram meg elég egy darabig. -
-
arn
félisten
Uj ficsor 5090hez, sotetben vilagito tapkabelek

-
envagyok
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én ezer gyermekem és kelletlen nejem ellenem de nem emlegetem, mert teszem ezt , mert ezt kell tennem.
Ezzel teszem lelkem emelkedetten. -
-
-
Akkor a B450- en lehet hogy csak egyszeres van, vagy nem jó bekötésű a kábel, amit vettem. A kisebbik B450 lapomon viszont külön van a kettő PS/2 csati.
Kössz a magyarázatot. Van néhány DOSos progim, amibe tettem egérhasználatot is, de csak a dokumentáció szerinti szabvány lehívásokat használtam. Működik DOS alatt USB és PS/2 egérrel is, sőt Win alatti DOS- t futtató emulátorban is rendben van, de persze azt nem tudtam hogy a háttérben még milyen egyéb varázslatok futnak.
-
válasz
DarthSun
üzenetére
2 fajta kombo porttal talalkoztam eletemben. Az egyik az "egyszeres" kombo, azaz vagy ez, vagy az megy benne, a masik az "ketszeres", ott a nem hasznalt ketto labon (a PS/2 6 pinjebol csak 4 van ugye hasznalva) ott lesz a 2. eszkoz CLOCK es DATA vezeteke. Ez utobbibol mind a ket fajta bekotessel is talalkoztam.
Az USB-t a CPU pollozza folyamatosan, mig a PS/2 eseten az oda valo kontroller lesz az ami megrantja az adott megszakitasi vonalat, ha akar valami esemenyt kozolni. Ez DOS alatt a leglatvanyosabb, ahol kozben fut a BIOS kodja is, hogy PS/2-t emulaljon az USB periferiakhoz. Ott folyamatosan meg van allitva a CPU, kapcsolgatva van REAL modba, majd vissza kontextswitch a futo app allapotara.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azt nem is csekkoltam, előfordult hogy P-II/III gépre is csatiztam USB egeret. Akkor ajánlott inkább csak PS/2- őt használni.
Zenre perpill USB bill és PS/2 egér van dugva. A PS/2 az kombi port rajta, vettem szétosztót, de nem jól műkszik, csak az egyik eszközt látja. -
envagyok
veterán
válasz
Fenyő
üzenetére
Reál értéken szerintem pont lement a cuccok ára.
Pl 2020 ban 250-275ft volt a liter benzin most 2.5x annyi
Vaj kenyér stb ne is beszéljünk róla.
5 éve 20k volt a c64, most is annyi, amiga 500 30-40k volt, most 50k, messze nem követi az inflációt.
A legtöbb cucc olcsóbb is lett, pl awe32-k vaterán 45-re mentek pár éve, most 30 körül.
De szerintem kicsit helyreáll a rend, és az átlagemberek fizetésének nem 100%-át viszi el a lakbér/kaja/rezsi/benzin, feljebb fog menni.
De igazából ez mindenre igaz, autoipar pang, élelmiszerboltok forgalma -30%, semmit se vesznek az emberek, örökké nem tarthat.
Én pont most veszek meg sok eddig drágának tartott cuccot, mert kevesebb más holmit kaphatok az áráért, így már jó deal. -
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Úgy érzem, felülmúlták az FX5200LE-t is vele.
-
32bites 64MB rammal Geforce 6200
és nem ez a legbutább, létezik 16MB-os verzió is.
6200-as érdekes egy állatfaj volt, emlékszem a korai AGP-sre ami 6600-asra moddolható volt meg millió egy féle verzió. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- iPhone 13 128GB Starlight-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5409
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD 144Hz Gari
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone Air / iPhone 17/ iPhone 17 Pro/ iPhone 17 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
valszeg escom p60ban lehetett 94 vegen, 95 elejen - itt mar inkabb szortak ki a socket4et, mar a socket5 es a veget jarta. Ezert erdekel a korai socket4, amikor mar volt pci, de meg a csucsot kepviselte (94 elso fele).
.
.

DE számomra épp ez teszi NEM egyértelművé, hogy melyik gyártó VGAit vegyem. BTW megszívatták magukat, ugyanis eredetileg az RTX 3060Ti és RTX3070 között vacilláltam, de amikor kijött az RTX3060 12GB, akkor rögtön tudtam, hogy ez lesz az én kártyám. Ezzel jóval kevesebb pénzt hagytam a zsebükben, mint terveztem, de akkor is szuper vétel volt! Ráadásul azért sok mai játék ha teheti simán bekap 9-9,5GB VRamot is.
CPUSpd infó - a freki jó, a hőfok kicsit magas, de a 2.2- ben már kiírja hogy nem tudja lekértezni.
LM2 Fullspeed, majd kb 386- ra állítva.
HWInfo MB, Video, IRQ, I/O.