- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz KROK640 #113157 üzenetére
nemtom ilyennel nem talalkoztam meg az Ali-s X99-s deszkanal se
hóótt siman ment evekig a 3000Ft-s Win10 kulccsal az is, sosem tiltodott le
most is a RX6750XT kiugrott, RX7900 GRE beugrott, 2x ujraindult a Win11, oszt csak megyen
tovabb tartott a szereles mint a 2x Win11 reboot miattatöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz hobizoli #113156 üzenetére
Amit Pikari linkelt videót, azokat mi is csináltuk olykor. Főleg az XP-M mod volt gyakori.
A jobb lapok (nem csak az Abit, bár tény,. hogy azok voltak a legjobbak ebből a szempontból) totál freebe engedték a szorzót, bár sok procinál a 10.0-ás szorzó egy "hole" volt, ha beállítottad csak fekete képernyőt kaptál.Nem csak a slot A K7-nél, de az Athlon XPnél is bőven volt ilyen. Főleg a korai időkben. Tele volt a piac 2600-2700-2800+-osnak gyártott, de az igények miatt 1700+-ra lebutított procikkal. Ezek gyakorlatilag feszemelés nélkül hozták az eredeti órajelüket, és a tuning is "ahhoz képest" kezdett számítani. Így akadt egy csomó 1466-os CPU a piacon, ami feszemelés nélkül elment 2300-2400MHZ-ig is.
De a korai 2500+ -os Bartonok is mind 3200+ -nak készültek, csak piaci okokból lettek leminősítve.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
egy idoben eleg popularis ECS K7S5A alaplaphoz is volt hekker BIOS, amiben lehetett a allitani az FSB-t kezzel
arra is volt lehetoseg, hogy RAM gyorsabban menjen, mint a CPU, sztoval pl 100MHz FSB mellett 133MHz-n jart a RAM, azaz DDR-nel 266MHz-n
a Pro verzios deszka asszem tudott meg 166MHz-s RAM orajelet is a 133MHz FSB mellett is
abban volt egy 133/166-s beallitasi lehetoseg is, ezzel a egyre ujabb DDR333 es 400-s RAM-kkal extra savszelessegre volt lehetoseg
meg a hekker BIOS-ban volt egy u.n fastwrite opcio is, amivel gyorsult vmit a RAM savszelsseg ezen kivul is
igy mar eleg gyors tudott lenni akkoriban ez is, alapbol a kozepmezony volt, de melle eleg olcso
idoben ilyen deszakat 10-12k-ert vettem
ra ment a tuning BIOS, Duron 700@933MHz, DDR266 vagy 333, mikor mi, nem volt am sokkal lassabb igy, mint egy 1GHz-s Tündérbárd....sőt
ez sokaknak ilyen Cerka 300A cucc helyett ment be, ez volt az uj occcso tunner cucc
de az egesz nem kerult annyiba, mint amiert csak Tbird CPU kerult, a P3 meg annal is dragabb volt
eleve Duron meg a Tbird kozott 5-10% volt a diffi csak azonos orajelen, a 133MHz s FSB-s Tbird nyilvan inkabb 10-15% volt
de a 133MHz FSB-vel meg a DDR333-l +"fastwrite on" a Duron ebbol a lemaradasbol azert sokat visszahozott, mikozben sokkkkal kevesebbe kerult...sőőt
az SDR-s 1GHz-s Tbird-ket szerintem siman fogta istöbb drón kell ;P
-
Czo
addikt
válasz KROK640 #113157 üzenetére
Az a 3000-4000 forint, az csaloka. Az csak egy kulcs, amit tudtal venni korabban ugyonugy 8-hoz, 7-hez, xp-hez, 2000-hez is. Az csak egy kulcs, amivel aktrivalhatod/tovabb megy a telepito/nem pampog, hogy lopott a szoftver de, nem feltetlen lesz ettol hivatalosan is Windows liszenszed. Ha hivatalosan akarsz Windowst vasarolni, ugyonugy zsebbenyulos az ar (dobozolt szoftver ~ 100k, OEM ~30k).
-
Pista0001
addikt
válasz KROK640 #113141 üzenetére
Én is 2009-ben váltottam rá, akkor Athlon II X2-m volt 4 giga ram-mal. S939-es 3000+ Venice-en is használgattam 1 giga ram-mal, ez volt akkoriban tévére kötve a filmezős gépem, de láttam mindenféle notebookokon is akár 256 mega ram-mal is, 1,5-1,6 GHz-es Centrino-kkal.
Aktívan használom manapság is félretró gépen (Lynnfield), a Haswellen nálam Win 10 van az Epic miatt. "Rendes" napi használatban úgy 2017-2018-ig volt nálam, akkor álltam át Linuxra. Kb egy éve van napi gépen is Windows 10, illetve már 11. Nem vagyok elájulva tőle, de végülis elmegy. Komoly hibába még nem futottam bele.
-
KROK640
nagyúr
válasz Pikari #113149 üzenetére
- A Vistát leszámítva - én ezt a határt a Win 7-nél húzom meg, az utolsó tényleg jó Windows az volt. Az XP javítva és sokkal szebb kinézettel. Persze a gépigénye nagyon elvolt szaladva az alap vagy akár az SP1-es Winhez képest is, de azért mondjuk az SP3 gépigényével pariban volt kb a Win 7 gépigénye. Ott még a frissítést is ki lehetett kapcsolni.
A Win7 után a Win8 aztán több szempontból is rossz irányba kanyarodott, és sajnos - bár a start menüt pl visszakaptuk - sok szempontból most is nagyon rossz irányba halad. Már nem a userek kielégítéséről szól, hanem az adatgyűjtésről, nyomon követésről, és a reklámokról.
De sokat elárul az is, hogy az utolsó Windows amiért még komoly pénzt kértek az a 7 volt, aki azt megvette eredetiben, az lényegébe véve ingyen frissíthet azóta (akár 2009 óta) a legújabb Win-re is, már pénzt se kérnek érte, csak használd.
Meg most is : 3000-4000ft-ért Windows kulcsok? Tök jól hangzik elsőre, csak épp a különbözetet az adataiddal fizeted ki, na meg azzal, hogy az automatikus frissítés miatt a Windows már nem a tied, hanem egy bármikor bármiben megváltozható szolgáltatás, amiben nem azt kapod amire szükséged van, hanem amire szerintük szükséged van. A folyamatosan növekvő gépigényről és helyigényről nem is beszélve.
Ami külön nem tetszik, az pl az online fiók, meg az h gyakorlatilag netfüggő lett az egész kóceráj. Nemtudom ki találta ki azt a fantasztikus dolgot, hogy a Win 10-nek is kelljen net boot közben, de azzal használtatnám így, ahogy nálam megy.
Ugyebár a "remekséges" internetem imád randomra állandóan megszakadni, ha ez véletlenül boot közben történik meg, akkor a folyamat - a hol tartástól függően - 10 perces boot időt(!) tud okozni 10400F + 32GB DDR4 RAM + M2 SSD mellett is, vagy ha az asztal megjelenése közben történik, akkor simán végtelen ciklusba kerül egy fekete képernyő és egér nyíl mellett (ctrl + alt + del behozza a feladat kezelőt, de üres) és a RESETen kívül semmi sem segít. És nem gép specifikus mert a 12400F + 32GB DDR5-el is pont ugyanezt csinálja.
Még jó, hogy van RESET mindkét gépen, amit mellesleg az elmúlt hetekben emiatt többet nyomkodtam, mint előtte 10 évig összesen!Ha tehetném akkor simán visszamennék a sokkal szebb és barátságosabb Win 7-re.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
hobizoli
nagyúr
válasz Pikari #113155 üzenetére
azokat lezerrel vagtak at, a kesoi Barton/Tbred-nel meg volt egy fedoreteg is, es hidalason es a vezeto pottyozes nem latszott, mint a korabbi Palomino XP-knel
szoval azt mar nem moddolgattak sehova, mert a CPU tetejen a hidalas nem volt hozzaferheto eleve
de ez nem is volt lenyeges, inkabb tuning barat alaplap kelletta korabbiaknal se mindig kellett, az L1 hidalas osszekotese feloldott mindent
pl Abit alaplapoknal BIOS-bol azt allitottal be amit akartal, mert magan az anyulapon volt megcsinalva a mod ehhez, CPU-n nem is kellett csinalni semmit
a L1 hidalas kivezetese ugyanis a labakon is ki volt vezetve a CPU aljan, szoval ha eleve az alaplap meg volt hekkelve gyarilag, akkor mind1 volt, hogy van konfiguralva a CPU gyarilagBarton/Tbred-knel 5x-24x szorzo kozott barmit lehetett allitani az Abit KD7 es Abit KV7 alaplapokban, ott nem volt low meg high limit se
egyes alaplapok csak vagy low 5-14x, illetve high 15-24x kozott tudtak allitaniSlotA K7-knel volt meg olyan hogy piaci igenyek miatt egy idoben 8-900MHz-s CPU-k is 600-650-700-snak voltak eladva, es kibontva tokozasbol oket a CPU-n feliraton latszott hogy igazabol tudna ez 25-30%-l magasabb orajelet alapbol is... es meg utana jonne a tuning
csak ott a L2 cache meg half speed volt, szoval annak az orajel szorzojaval is kellett torodni melle
de aki SMD technikaban jartas volt, annak ez 5 perc volt[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Pikari
addikt
válasz efemm #113154 üzenetére
De, az első socket5-ös pentium1-eseket a forgalmazók hamisították. Egyszerűen átfestették őket nagy tételben, pl 90 mhz-es példányokat 100 mhz-re, vagy amennyin épp mentek. Ebből egy hatalmas nagy botrány volt, talán börtönbe is mentek miatta páran.
Az athlonxp processzorok nagy része szintén "gyárilag" hamis. Azokat szintén a forgalmazók hamisították. (a processzoron lévő hidak átvágásával/forrasztgatásával).
Ha modern hamisításokra gondolsz, akkor a kínaiak gyártanak hamis socket7 pentium mmx procikat. Vagy ha nyíltan "hamis" dolgokra, akkor az oroszok gyártanak 3dfx kártyákat.
[ Szerkesztve ]
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
efemm
tag
Retro-ban nem szoktak előfordulni fake procik?
-
Pikari
addikt
Gyárilag hibás. Előfordul, hogy rossz irányban nyomtatták rá a szöveget, vagy ferdén. Ha az értéke miatt kérdezed, nem hiszem, hogy bármilyen irányban befolyásolná.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
félisten
-
iday
aktív tag
Üdv!
Ti biztosan tudjátok a választ.
Van egy K6-2 procim, amit csak most vettem észre, hogy az egész feliratozás el van tolva.
Másnak is van ilyen, vagy csak kifogtam egy gyárilag hibásan nyomott darabot?3dfx & AMD & ATI forever! http://iday.hu
-
nagyúr
válasz Pikari #113149 üzenetére
A W7x86/x64-nek van értelme még az XP-n kívül, az ebbe rakott dolgok visszaportolásával csinálták meg vállakozó szellemű egyének a szuper modd XP-ket, amik gond nélkül települnek bármire is ami ma létezik PC.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #113148 üzenetére
Szerintem az xp-nél újabb windowsoknak már nincs értelme azon felül, hogy a microsoft tömhesse a zsebét. Ott lett vége annak, hogy az igényeket szolgálják, és jött be az, hogy elkápráztassák és lehúzzák az embert a baromságokkal.
Azóta csak nagyobb, lassabb és szarabb lett a windows. A fontos featureket bele lehetett volna patchelni, pl a jobb ütemezőt, jobb tcp implementációt, gyorsabb libct, vagy ha nagyon akarják, akár az újabb directxeket is ki lehetett volna arra hozni ahelyett, hogy új oprendszert írnak, új driver modelleket találnak ki újra és újra (az xp se dx9-el jött eredetileg, hanem csak dx8al), és megtartani a méretét és a gépigényét azon a szinten, ahol eredetileg is volt. 64 bitre meg megtartani a 2003 alapú xp-64-et, és portolni armra...
De persze, nem tették. hogy úgy kell a 15 éves windowsokat kicsavarni az emberek kezéből, utána meg könyörögni nekik, hogy visszajöjjenek androidról pc-re
-
KROK640
nagyúr
Ahogy látom 2018 januárjában volt egyelő a két Windows részesedése (7 és 10) a piacon, utána nagyon nőtt a 10-es részesedése, a 7-esé meg csökkent, de tényleg kb 2021 elejére éri el azt az értéket, hogy azt lehessen mondani, ennek már vége, nem számít.
Amúgy sajnálom, mert szerintem a valaha kiadott legszebb Windows volt, meglepően stabil és jó működéssel. Ráadásul nem változott össze-vissza pár hetente a "frissítés"ekkel. A 10-et sosem sikerült annyira megkedvelnem, mint amennyire a 7-et már az első hónapban. És ahogy előre nézek a 11-re, úgy látom vele sem leszünk nagy barátságban.
-
KROK640
nagyúr
-
Fücsök007
őstag
válasz Pikari #113091 üzenetére
Ez a 20 év is változó, mert van amit hamar kidobnak annyira elavul viszonylag hamar, és ha nem volt sok gyártva belőle OEM gépekhez, akkor nehéz lesz találni belőlük később.
Számomra egy adott windows akkor lesz végleg halott, amikor már egyik böngésző sem támogatja, win 7 64-bit idén márciusig támogatott még mozillán, aztán vége.
Win10 22H2-re még sokáig lesz biztonsági támogatás, tehát a böngészők is menni fognak sok évig még.[ Szerkesztve ]
-
Pikari
addikt
válasz KROK640 #113143 üzenetére
személyes ismerettségi körömben (akiknek gépet telepítek néha pl) kb 60% a windows7 aránya perpillanat a home usereknél, irodai felhasználás során kb 30% körüli.
-
KROK640
nagyúr
válasz Pikari #113091 üzenetére
így van, szép karriert futott be, még az XPnél is hosszabbat, de ez a steam kliens megszűnése szerintem eléggé önkényes határ. 2024-ben már csak (fél)retro gépeken láttam Win 7-et. Öcsém igazán sokáig kitartott a Win7 mellett, 2023 januárjában ő is váltotta, mert egyre több szoftver/játék már nem volt hajlandó Win 7-en indulni.
-
KROK640
nagyúr
válasz Pista0001 #113094 üzenetére
jah, ez is szépen mutatja. Szerintem olyan 2020-2021-re datálható a Win 7 vége, de akkor is a leghosszabb ideig használt oprendszerem volt, 2009-2021-ig.
Egyébként a Phenom 9500-at még a régi XP-vel kezdtem, de hamar Win 7 került rá.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Pista0001 #113090 üzenetére
Igen Win 7-re gondoltam.
Én anno még az Athlon XP-re is feldobtam 2009-ben, (akkor már 2GB RAMom volt hozzá, ami DDR1 volt), de a Phenom 9500-on kezdtem igazán használni (2009 decemberében, mert a Phenom 9500 is eleinte XPvel volt), ami még vastagon DDR2 volt nekem. De a DDR3-at tényleg végig kísérte, én végül 2021 tavaszán váltottam el róla Win10-re, kényszerből, mivel az új gépemnek már nem voltak driverei Win 7-re.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #113139 üzenetére
Én használtan 20k körül vettem, elégedett vagyok vele.
2pc-ből 5 hangkártya, 3 külső midi van rádugva. -
félisten
-
félisten
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #113125 üzenetére
Van ilyen is pl, budget szinten, ennel barmelyik hasonlo passziv eszkoz is joval dragabb vmi normalisabb gyartotol. Kerdes, hogy milyen.
Meg egyaltalan mi a cel? Akarod egyaltalan osszekeverni a csatornak hangjat, vagy lenyegeben csak kapcsolgatni akarsz kozottuk?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #113111 üzenetére
Behringer RX1602
-
Pikari
addikt
-
frescho
addikt
válasz leweegee #113129 üzenetére
Ez egy régi mondás. Akkoriban üveg plafon volt az ember fejett, ha műszaki vonalon akart előrejutni és nem lett párt tag. Ma is ez van, egy ponton nem lehet előrébb jutni. Ilyenkor jön az, hogy valami másba kezd az ember, hobbizik vagy rossz esetben elkezd inni.
Azok az idők nem voltak annyira jók, csak az idő szépíti meg. De és is simán szeretnék 30 évvel fiatalabb lenni. Nem érdekelne, hogy a cipőnk mellett jártunk.
https://frescho.hu
-
DarthSun
Topikgazda
válasz FoxiestFox #113131 üzenetére
Pld 2 pár aktív dobozra 5 gépet tudok pakolni. Eris : 1 kis jack stereo in, RCA bal-jobb in, TRS szimmetrikus bal-jobb in, Solo6C : 2 x RCA bal-jobb in.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Mindreader
tag
válasz FoxiestFox #113131 üzenetére
Sajna nem olcsó a fullos 4-es Aten.
-
félisten
válasz Mindreader #113130 üzenetére
Nekem is 4 csatis Atenem van, csak audio nélküli változat sajnos.
-
Mindreader
tag
válasz FoxiestFox #113128 üzenetére
De nálam például a végső megoldás egy 4 csatornás Aten KVM switch lesz ami tud audiot, vga-t, PS2-őt és USB-t.
[ Szerkesztve ]
-
leweegee
aktív tag
válasz frescho #113123 üzenetére
Akkor a volt gyakszitanárom is ilyenforma mérnök lehetett, mert sokszor amíg mi kint fociztunk gyakszi helyett, ő bent ivott, és mindenki hallgatott a másikról. Egyébként fájó szívvel gondolok ezekre az időkre, hisz rengeteg lyukkártya olvasót, asztal méretű vinyót, és egyéb 70-es 80-as évek béli finomságot bontottunk szét kidobás előtt. Akkor értéktelen vackoknak tűntek ma felbecsülhetetlen értékek lehetnének. Na de ez van, az élet nem habostorta. Tovább göngyölítve ezt az alkohol vonalat, első munkahelyemen már az gyanús volt, hogy gyakorlatilag a két fő kérdés állásinterjún az volt, hogy 'oszt inni meg focizni szeretek e? Mivel pozitív választ adtam felvettek (igaz a fociról füllentettem), majd szembesültem a tényekkel, hogy ott 10 emberből 11 alkoholista (állami cég), szóval érdekes munkavégzések voltak. De valahogy mégis öszeszedett az ember az élményeken kívül, némi tudást is, amiből a mai napig elehet építkezni, szóval jóvoltazúgy. Manapság már sokkal unalmasabb és szárazabb minden, valahogy hiányoznak azok a régi jó dolgok.
Ne nőj fel! Csapda!
-
félisten
válasz Mindreader #113127 üzenetére
Ah, kár.
-
Mindreader
tag
válasz FoxiestFox #113125 üzenetére
Sajnos nem pont így. A negyedik eszköz a BT modul. Tehát 3 jack bemeneted van és egy jack kimeneted.
[ Szerkesztve ]
-
DarthSun
Topikgazda
válasz Mindreader #113124 üzenetére
Ez is jóféle lehet, kis kínai kütyü szintén.
-
félisten
válasz Mindreader #113124 üzenetére
Ez igen érdekes jószág, megfontolandó.
Szóval beledugom a 4 retro gépem, rádugom a hangfalam, és ha kell, még bluetoothon is hallgathatom őket? -
Mindreader
tag
válasz FoxiestFox #113111 üzenetére
Én használok egy ilyet, nekem tényleg csak ahhoz kellett hogy ne kelljen kézzel átdugdosni a csatikat:
-
DarthSun
Topikgazda
válasz Pista0001 #113118 üzenetére
Majd takarítok, mert poros mint állat, utána lövök fotót. Takarítás nem az erősségem. Mondjuk egy nagytotálba még 20mm- es obival sem férne bele, a 4 óriás doboz, a szoba sarkaiban +center középen, a Kenwood erőlködőn vannak. Ezek csak külön befoghatók, a 2 pár studio és a bögreszettek persze nagyjából beférnek a pulttal együtt.
Ízelítő, pár hangkártya :
És az ász kis kínai filléres, mely lenyomja a fenti fotón látható 3x drágább Onyx- et is, konkrétan nem bírom abbahagyni a zenehallgatást vele :
-
DarthSun
Topikgazda
válasz jokeph #113114 üzenetére
IGP- t nem kedvelem, videókártyát dedikáltban szoktam meg. X99- be pakoltam most egy GTX1650/GDDR6- al - új kiadás. Konzumer belépő, áramtermelő ez is, de biztosan jobb az FM2 szintnél. Csak kipróbáltam, hogy rendben megy-e, majd meghajtom retró-középretró tesztekkel. De van benne HD6870 is, az is lenyomja az FM2 IGP- t sztem.
FM2- őt nem szerzek be, ha 4 mag kell, letiltok 4- et a Xeonon, aztán kész is.A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
válasz leweegee #113113 üzenetére
Meg ott is a fogado keszulek bemeneti erzekenyseget figyelembe kellene venni, bar fogalmam nincs mire van rakotve - ezert tisztabb, ha illesztve van, akkor nem er meglepetes, hogy tul alacsony vagy tul magas a jelszint. Ezert szol studio cuccoknal minden magatol ertetodoen jol.
Kar hogy elhanyagoljak ezt sok helyen - az ilyen regi cuccoknal meg aztan baromi nagy szorasban van mindenfele.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #113109 üzenetére
Ez az egyik legbudgetebb megoldas, ami normalisnak nevezheto, analog mixerben kicsivel olcsobb, de a digitalis mixernek azert van jopar elonye. Igazabol az a csoda, hogy ezt ennyiert meg tudtak oldani.
Nyilvan rakotheted potira is, de a normalisabb dbok abbol sem tul olcsok, amin nem mindenfele zajos poti van. Ha nagyon olcson meg akarod uszni, kosd ossze a kartyakat.
-
nagyúr
válasz DarthSun #113104 üzenetére
De csak mert nem gyúrsz IGP-s gépre. Abban az FM2/FM2+ lenne a király. A trónkövetelő már AM4-be megy.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
leweegee
aktív tag
Ja elég nagy a káosz, a ki/bemeneti impedanciát már meg sem említem... mindazonáltal a kollégának minden forrása egyedileg szabályozható, mivel hangkártyákról van szó, tehát van bőven tartalék a passzív szabályzáshoz. Én legalábbis úgy értelmezem, hogy egyszerre mindig 1 eszközt akar megszólaltatni, szóval ezzel megússza a dugdosást, csak potikat kell tekergetnie.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
arn
félisten
válasz leweegee #113110 üzenetére
A tenyek az, hogy a szabvanyos jelszinthez kellene illeszteni mindent (pl +4dbu) be es kimeneti szinten, amugy osszevissza fog szolni. A hifiben is ezt cseszik el mindig, szazfele ki es meneti jelszint van a gyarto izlesetol fuggoen.
-
félisten
-
leweegee
aktív tag
De, maxra tekerve a main és az adott csati potméterét 1/1 "átmegy" a jel rajta ahogy eddig is használta, csak nem kell dugdosni. Nem lehet jelszintet illeszteni, ez csak részben igaz, nem lehet növelni, viszont csökkenteni igen, és teszem azt a legkisebb jelszinthez illeszteni a többit. Persze nem okoskodni akarok, ezek csak makacs tények. Ha a fórumtársnak elég ennyi is, akkor nyert ügye van.
[ Szerkesztve ]
Ne nőj fel! Csapda!
-
félisten
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #113107 üzenetére
Egy passziv mixerrel nem fogsz rendesen meghajtani egy studiodobozt, es nem lehet a jelszinteket illeszteni.
-
félisten
-
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #113103 üzenetére
Behringer flow8, az egyik legolcsobb minimixer, es talan a legolcsobb digitalis.
-
félisten
-
arn
félisten
válasz FoxiestFox #113083 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest