Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cbmfan
üzenetére
Érdekes, igazából az is7 sem rossz lap. Gondolom kiszámlázták az asust másfélszer annyiért még új korában. Táp meg mercury.... vga meg valami MX csoda..tippre eagle, sparkle vagy hasonló. Gépház tippre az SP lehet amelyiknek felül kell leszedni a tetőt és onnan mindkét oldallap felfele csúsztatva nyílik.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
cbmfan
üzenetére
Az "USB-s winyóra próbáltad",még nemprobáltamki,csak is sata portra kötött átalakitóval probáltam ki nulla síkerrel.
Azt mondod hogy Xp-t nem is lehet installálni a csak satás hdd-re vagy éppen ssd-re,nálam idáig nulla az eredményem,tehát kell egy ójan alaplap is amin van integrált ide-port,erre gondolsz is mert én is ebben az írányban kezdek már gondolkodni,de néztem ellszálltak a jó retro lapoknak az árai és nekem ez anyagilag már sok is lenne.A véleményed érdekelne mit tehetnék hogy Xp-t tudjak installálni.
-
válasz
cbmfan
üzenetére
Nekem volt anno MX-es es AT3D is (meg a Rush elott volt Monster3D+ET6000 is, csak kellett a PCI hely, ezert lett Rush, majd ujra vissza a masik kombora, miutan egyik se volt igazabol azigazi
) , az MX-es nekem, jobban bejott. Mivel van nalam nehany a regen irt CD-kbol, elokerestem az egyiket, amin az anno tenylegesen hasznalt driver van kiirva. Egy probat szerintem meger: https://homokozo.czo.hu/old/3DfxRush-MXSVGA.tar.gz -
válasz
cbmfan
üzenetére
Abban bízok, hogy ez amit a helyére tettem Quadro, talán tartósabb
Van még egy HD6850 szabadon, de inkább NVidiát választottam, így nem kell belépegetni az UEFI- be, Legacy VGA boot beállítással is automatikusan választódik Win11/Linux- ra a GTX1650, XP- re meg a Quadro.
Csak ha DOS FHD- t akarok a GTX- el, akkor kell az UEFI VGA boot. -
IstvánLászló
őstag
válasz
cbmfan
üzenetére
Szerintem harveres űtkőzés is tud ijet csinálni,nem ismerem a kátyát amiröl éppen beszélsz,mijen kártyáról van szó képet is ha küldenél is legalább - képben is lehetnénk.
A kérdésem lámán is hangzik,de mire használod ezt a kártyádat,mert minden hardvert én sem ismerek.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
cbmfan
üzenetére
"ez egy Kontron ipari lap mobil procikhoz amivel akármit csinálok jelszót kér indulásnál, BIOS-ba belépésnél szintén. elemet kivettem, CMOS clear junpert átraktam és úgy hagytam percekig, nem segített. van valami ötletetek rá? esetleg ha nincs más beégetem biost másik chipbe és kicserélem arra."
A bios témádra - azt tudom most mondani,hogy a biosban-van beleírva a jelszó - gondolom a rendszernek a bíztónságós-használata-miatt és a CMOS-clear az eepromnak a memóriáját biztósan is nem fógja-kítőrőlni és ezt tutíra is bíztósan is mondom.
Azt mondod hogy egy másik eepromba íród majd a biosnak a tartalmát,szerintem - ha az eredeti órígínált biosnak a tartalmát - íród is bele - akkor is megmarad a jelszókérése az alaplapodnak,tömören ennyit tudok mondani a biosnak a kapcsán.A kérdésem az Budapesten holl mejik boltban is tudnék venni egy ijen - eeprom-hoz és 8pines széríáhóz is való rogramózót,köszönöm ha esetleg ebben - tudnál is segíteni,mert a retro gépemnek 100%-ig bíztósan is a biosa 8pines ic-je ami smd-tókózású és érthetelen módón és a miértjét nem is értem miért is felejtette is el a memoriája a beleírt programmot,ami az alaplapnak a müködését kellene - biztósítanía.
Az alaplapot teljesen átvízsgáltam műszerrel és lemértem - mindent is amik a legfontósabbbak,táp modulok müködnek biztósan is mert,éppen is most is fójamatósan fűtyűl a bippem és szerintem újjra is kellene - írnom a bios-ict.
-
vrob
aktív tag
-
válasz
cbmfan
üzenetére
Egyáltalán nem biztos, az UV EPROM-ok nehezen törlődnek, napfény is 2 hét alatt törli, 5mm UV LED pedig 48 óra alatt, ezért vettem is UV-C fénycsöves törlő lámpát hozzá...
KROK640: az ezredforduló körül mentem vissza az időben és akkor kezdtem aktívan foglalkozni az akkor még nem retro hanem csak régi gépekkel.

Erről a korszakról írtam is már blogomban: Régi Gépterem: 386 a kezdet és 10+ részes,
biztos olvastad már jó pár részét.
-
-
Pikari
veterán
-
válasz
cbmfan
üzenetére
286 és 386 proci is? Anno gyakori volt a főprocesszor tehermentesítésére szolgáló második processzor, pl. gyors soros IO kártyán, vagy SCSI kártyán is, van pár ISA IO kártyám, amin egy 80186 / 286 / 386SX vagy 486 proci is van...(és ez nem SBC.)
Amúgy nem semmi szerzemény, továbbítom is a képet öcsémnek, 1 évtizeddel ezelőtt dolgozott az Örs Vezér téri járműjavítóban, megkérdezem látott-e ilyet.
efemm: #124118
czo: #124122
-
-
-
-
-
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
cbmfan
üzenetére
Volt nekem 6bxd, katmai procikkal. elég bugos jószág, nálam az agp bugzott főleg, biost nem frissítettem benne soha. Elsősorban geforce kártyákkal volt fagyi benne, 3dfx vagy más gyártókkal nem volt gond - billentyűzettel kapcsolatos problémákat mondjuk nem tapasztaltam.
-
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
cbmfan
üzenetére
Az egyetlen hibája a 694-nek egyáltalán nem az, amit felsoroltál. Többek között teljesen bugos a chipset usb kezelése, egy olyan hiba van benne, amit nem lehet driverből vagy bios updatevel javítani, ezért usb eszközöket használva, pl pendrájvra másolgatva, időnként a chipset ledarálja a ram tartalmát, állóra fagyasztva a gépet.
Kb 20 éve használok duál procis gépeket fő gépnek, és/vagy játékos gépnek, szóval nem email szervernek rezegnek, idleben, hanem bizony húsbavágóak a tapasztalataim. Ez alatt a 20 év alatt nem volt olyan, amely akár csak megközelítette volna azt a sebességet, rendelkezésre állást, vagy stabilitást, amit egy ilyen géptől az ember elvárna, és nem volt köztük olyan, ahol legalább a featurek FELE (!!!!) egyáltalán működött volna. És átment a kezemen a bp6tól kezdve slot1-es, p3mas, k7-es, opteronos és xeonos lapok garmadája ez idő alatt. Ezt a kommentet is a dual 1366os gépről írom.
-
válasz
cbmfan
üzenetére
Két tippem van:
Egyik hogy megdöglött a VRM egy része, esetleg maga a PCB sérült meg valahol ezért így lett javítva.
A másik pedig hogy valami vmod van a lapon így kivitelezve.Én mondjuk kezdetnek valami olyan procival tesztelném amiért nem kár. Azaz valami olyannal ami eleve nagy feszről indul.
-
-
válasz
cbmfan
üzenetére
Primax SoundStorm Wave
https://www.karlsitretro.com/primax-soundstorm-wave-review/ -
gban
veterán
válasz
cbmfan
üzenetére
Nálam volt ilyen, de 939-essel.
Ott az volt hogy ha lecseréltem a hűtőt, ment
A másik kevésbé feszítette a lapot.
Aztán a nagyon feszítő hűtővel is ment egy gyengébb procival.
Vagy kontakthiba pl. a chipsetnél, vagy a procinál ki tudja hol, de az erősebb proci viszont ment egy másik lapban a clear cmos nélkül is a nagyon feszítő hűtővel. Igaz, ezt a különböző keret is okozhatja, hogy nem egyformán nyomja a hűtő a procit.Szóval nálad is lehet sok fura oka...
-
-
válasz
cbmfan
üzenetére
Ez Pentium M, nem P4. A tolto az gyari, vagy utangyartott? Hany wattos? Akku van benne? Rengeteg notebooknal (maiakra is igaz), a tolto egymagaban nem eleg arra, hogy a gep minden reszegysegenek tudjon kakaot adni, igy ha nincs akku a gepben, sokszor leveszi a CPU orajelet.
-
ityam
őstag
válasz
cbmfan
üzenetére
Czo ra rácsatlakozva. Fop38 kinyírta.
Én 2 alaplapot vittem vissza gariba(annakidején) mert meghaltak a fan csatlakozók. Fop38 am volt.
Szerencsére gariba kicserélték mind2x-er. Utána csak molex átalakítóval használtam a porszívó fop 38 at.
Nekem akkor Abit KT7Em volt asszem. Ez idősíkban a te alaplapod környékén van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- E-book olvasók
- Milyen routert?
- Kutya topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) , az MX-es nekem, jobban bejott. Mivel van nalam nehany a regen irt CD-kbol, elokerestem az egyiket, amin az anno tenylegesen hasznalt driver van kiirva. Egy probat szerintem meger:

Tippre a '80-as évek második feléből.

DarthSun