Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothg86
aktív tag
-
válasz
efemm
üzenetére
Az arany oxidációja hosszú folyamat, egy emberöltő alatt nem számottevő. Ezüst már gyorsabb kissé. Platina kéne, de az drágább, meg asszem kisebb az elekroncseréje, mint az aranynak, tehát az arany a legjobb vezető.
Mondjuk 3000 év alatt a Svéd acél is elporlad
, az akár gondosan gyártott mai elektronikák is max 40 év. A retró nagyobb csíkszélesség tovább fogja bírni, agresszív napkitörésnek is ellenáll(EMI háttér-max), csak a kezdetleges robbanó kondikat kell időben cserélni. -
válasz
efemm
üzenetére
Hmm... ez is jó lehet? Azon gondolkodom, hogy azért, mert ott az átalakító, az rontani fogja-e a képminőséget? Nekem amúgy az Alza jobb lenne, mert az tényleg itt van gyorsan, viszont rövid apa/anya kábelt csak Alin látok, az meg k* sokára ér ide.
Szerk.: mindegy, nem agyalom túl, megrendelem az Alzától, aztán, ha nem lesz jó, akkor max visszaküldöm nekik.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
efemm
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
A tapasztalatomat leírtam elégé hósszúra síkerűlt,gondoltam hát ha érdekes ez a téma és haszós is talán.Dettó én imádtam ezt a spekit használni,főleg super80k-val - amikór még műkődőtt a specy-intrfészem,volt is kazettásmagnóra rőgzitett és a kazetán - több progim is hozzá és multifaceként is tudtam használni,sok sok órákat tőltőttem el assemblerrel,készítettűnk is akkóriban a klubban - ha jól emlékszem 256byt-os túrbó loader betőltő prógramót és a kazettásmagnóval rőgzitett és a kazetán futathatóan a loader sbességét lehetett kónfígúránúnk és betőltetőek lettek 5 perc helyet és síkerrel is elértűk a 2,5 percet és ha jól emlékszem ez ennyi időt vett ígénybe.
A spekit videókimenettel módósítóttúk,úgy hógy tv antennájáról is használható-legyen.
A videókimenet előnye tísztább élesebb képet kaptunk-színes és fekete-fehéren,és egy kis képernyős mini yunoszt tv-t alakitottam át,hogy legyen videó-bemenete,képernyő mérete - 10cm széles és 5cm magasságú-volt,pici súlya és könnyű hórdózhatósága miatt főleg a klubban - nagyón is hasznós is volt és cipeltem a sok cuccómat,sokan körbeáltak mellém és kérdezték ezt honnan vettem - momdtam őt ajándékba kaptam,megoldást kapsólási rajzókat csereberéltűnk és sokat beszélgettűnk sok témákról.A super80ks lapózó logikai ármkőri - HW kapcsolási rajzot nem találtam - lehet elveszett a speccydos teljesen dokúmentált leírásával eggyűtt is régebben a költözködésközben.
A spekihez volt is eredeti gyári gépicod leirása angolul kőnyvem és szervíz doksim is amit a LisztFerenc téri-műszaki kőnyvesboltban vettem is meg útólagósan,super80k-hóz fóntós is vólt a befórrasztásóknak a helyei miatt-kellet használnom.
A gépet sóhasem kellet javítani - nagyón is űzembiztós,mág máma is 2 hónappal ezelőtt probáltam ki ledes tv scart benenetével és antenna bemenetével - behangólása kicsit macerás-mert digitálisan keresi a tv csatórnákat,ezt a ledes tv-t kiss mérete miatt letakarva a polcon kikapcsólva éppe pihen,ennél tömörebben nem tudtam elmondani ez a témát.
Az időd és kedved is engedi,írd meg a te saját tapsztalataidat - engemet is érdekelne.
Az a gondom hogy túll sók minden is érdekell és minden is ami számitógéppel kapcsólatós és elektrónikai témák detó szítén..
A zárás képpen kérdezi szeretném van esetleg - HW kapcsolási rajzod a specy-hez és esteleg a super80ks lapozó lógikai áramkőről - mindent is jó át és alapósan megnéztem itthon - de sajnós bístósan elveszet minden rajzómrólúk.
A speccy-interfészt jó lenne beszereznem,van itthon még egy darab 3.5"floppydrivem - ami 1,44Mb-os és párdarab űres hózzávaló lemezem,gondolom ezt megvenni máma már lehetelen megoldanom,de lehet ebben tévedek - sok ismerősőm azt mondta felejtsem el ezt a témámat gondolom ígazúkvan.. -
KROK640
nagyúr
válasz
efemm
üzenetére
Hát azért az én fejem sem HDD

Annyira nem vagyok oda a sörért, de ha mégis azt akarsz adni, akkor :
Turmbrau Weisser (fehér sör, banános aromával), EFES kék (meditterán török sör), és EFES shot (barna, piszkosul erős) jöhet
A #120401 egyébként Sub postja volt ha jól emlékszem, Duron downclockról volt benne szó. Pontosobban az, hogy Voodoo Banshee-t van értelme Duron (Morgan) 1000 mellé tenni? Illetve minden elismerése azok felé akik Win11 alatt hajtják a Voodookat. A többi post is az övé volt ami eltűnt, gyanítom azért mert április 30 után regisztrált.
Innen a #120398, #120401, #120402, #120404 hiányzik csak.
-
ata99
tag
válasz
efemm
üzenetére
A nagy aksi még az előző tulajnak kifolyt, azt azonnal kidobtam amikor hozzám került, a rezerva aksi kábeljei azonnal lepottyantak, amint hozzájuk értem, mivel szétmarta őket a kifolyt sav, az óra aksijában 0V. Azt is lekötöttem. Igy, hogy az egyik sincs rákötve, igy nem indul. Azért érdekelne, hogy ebben lévő laphoz is ott kell e lennie valamelyik aksinak hogy el tudjon indulni. Nagyon nem mertem idáig megbontani, nehogy úgy járjak vele, mint tavaly az 1700-as Compaq Armadával, hogy az összes műanyag elpattant amihez csak hozzáértem, mert a túl hangos ventit kellett volna elhallgattatni.
-
envagyok
veterán
válasz
efemm
üzenetére
Spéci kazi = digitális felvétel, lejátszás.
Keresek is tesztelésre, de nem gyakori darab.

Sima kazi = analóg felvétel, lejátszás
Olyasvalakinek volt jó, akinek volt nagy kazettagyűjteménye, más okot nem látok, miért nem cd-t vett volna az illető.
(Esetleg a felvétel miatt)
Az a vicc, hogy DCC-re adtak ki albumokat is.
Nem tudom minidisc-hez is volt ilyen opció..
Az ára mindenesetre halálos volt, kb 1500DM.
1992-ben mondjuk tagadhatatlanul ez volt a csúcs
DCC, DAT, Mini Disc - mind kihalt pár év után. -
válasz
efemm
üzenetére
Ennél egyszerűbb és bonyolultabb.
Az egyedi építésekkel nem foglalkoztak, a tűrt kategóriába estek. A Keravill forgalmazott alkatrészeket, az ember meg körbe járt, feliratkozott listára, ismerősökkel csereberélt, hogy összeszedje az alkatrészeket. Ez kb. az a kategória, mintha ma valaki otthon cserél olajat. Nem öröm, mert a hulladékkezelés problémás, de nem foglalkoznak vele amíg nem nyit zug-autószereldét az ember.
A következő szint a pár gépes széria, amihez már jól jött egy támogató, mint például a Neumann társaság. Autónál ennek megfelelője a szereld magad műhely ahol az olaj megsemmisítést elintézik, pénzt fizetsz érte, de cserébe segítenek is neked tanácsokkal. A 80-as évek első felében sem volt nagyon leképzelhető társadalmi szervezet a párt (szakszervezet, KISZ, TSZ, kultúrház stb.) valamilyen mértékű felügyelete nélkül. Erről beszél Tolnai Gábor: [link]
Ahol már több tucatnyi gépről volt szó, ott már valuta kiáramlási okok miatt a beszerzés engedélyhez volt kötött, tehát Támogatott kellett, hogy legyen. Ha nem, akkor inkább előbb, mint utóbb megjelentek a gazdasági nyomozók. Vagy ha ezt megpróbálták megmismásolni, akkor nem tudták beszerezni az alkatrészeket amire nem lehetett üzletet építeni. Erre jó példa ez: [link] Utolsó oldalon jobb felül leírják, hogy 50 géphez hogyan nem tudták az eredetileg tervezett IC-ket beszerezni.
-
Pikari
veterán
válasz
efemm
üzenetére
Eleinte csempészett cuccokból volt építve, aztán a testvérek kifogytak az alkatrészekből, onnantól kezdve a kiteket megvásárló felhasználókra volt bízva, hogy honnan szerzik be a chipeket, processzorokat a dizájnhoz. Végül licenszelte a dizájnt egy gyár, ők meg becsempészték külföldről nagy tételben az alkatrészeket hozzá.
-
válasz
efemm
üzenetére
Homelab 98%-os valószínűséggel. A képen van még egy ZX-81, szóval ez valamikor 81-83, maximum 84 eleji kép lehet. Azt követően már lennie kellene egy HT-nak is valahol. A billentyűzet fóliás és nagyon kisipari az egész. Feketében láttam hasonlót, a billentyűzet majdnem teljesen megegyezett.
szerk:
Megnézve a homelab hívők holnapját HL2 lesz

szerk 2:
Bingó, jól emlékeztem, hogy Nagy Károlynak van hasonlója, ez azért is emlékezetes, mert oktatási céllal elrángattam rá jó pár embert és legalább 4x mentem vissza
Aztán meghúztuk a BRSZK-t pár 8 bitessel 
-
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
efemm
üzenetére
De, az első socket5-ös pentium1-eseket a forgalmazók hamisították. Egyszerűen átfestették őket nagy tételben, pl 90 mhz-es példányokat 100 mhz-re, vagy amennyin épp mentek. Ebből egy hatalmas nagy botrány volt, talán börtönbe is mentek miatta páran.
Az athlonxp processzorok nagy része szintén "gyárilag" hamis. Azokat szintén a forgalmazók hamisították. (a processzoron lévő hidak átvágásával/forrasztgatásával).
Ha modern hamisításokra gondolsz, akkor a kínaiak gyártanak hamis socket7 pentium mmx procikat. Vagy ha nyíltan "hamis" dolgokra, akkor az oroszok gyártanak 3dfx kártyákat.
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Microsoft Excel topic
- sziku69: Szólánc.
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen routert?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch FE / 16GB / Bluetooth / Wi-fi / GPS / 1 Hónap garancia
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
, az akár gondosan gyártott mai elektronikák is max 40 év. A retró nagyobb csíkszélesség tovább fogja bírni, agresszív napkitörésnek is ellenáll(EMI háttér-max), csak a kezdetleges robbanó kondikat kell időben cserélni.

DarthSun