- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #114796 üzenetére
Bármi jó lesz, ami legalább 12 vagy 16 magos. pl 5900, 5900XT, 3900, 3950, 5750, stb. Az alaplap támogatja biosfrissítés után őket.
Amúgy ja, nem mostanában lesz gép belőle. Csak az alaplapot vettem meg itt hardveraprón, mert már egyszerűen nem lehet ilyet kapni.
Még próbálok keresni pár darabot tartaléka, úgyhogy kinthagytam a hirdetést, hátha valakinek van még eladó. Két hét alatt két embert írt rá, egyiknek se az volt, amit kerestem, de ez eléggé hasonló volt ahhoz, mint amiről a hirdetés szólt, úgyhogy megvettem. Nem bízok abban, hogy egyszerű lesz ezeket beszerezni. Olyan lesz kb, mint azok a PCI-E/AGP kombó alaplapok, amik tudnak 2 vagy 4 magos procikat, hogy akkor próbálják majd megvenni az embereket őket, amikor már nincs.
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #114793 üzenetére
Én is így emlékszem. Meg arra is, hogy a PIII-nál CuMi magon cumi volt az 1100MHZ is, ezért később Tualatinnal tudtak pl Celeront is meg nagy PIII-at is létrehozni. Celeronból 900MHZ-től már Tua volt, talán volt 1000-es Cumi Celeron még, de nem lehetet húzni már sehová.
A 900-as Tualatin Cerka meg simán ment 1100-1200MHZ-et (a jobbak sokkal többet is) és 1200-on az összes nagy Cumi PIII-at is elkente, töredék áron. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #114790 üzenetére
Nem kell oda extrémre húzott Prescott. Egy laza 3069-es NW magos HT-s CPU lenyomja, hiszen van 1600MHZ előnye, eleve 1400MHZ-hez, tehát több mint 100%. Valószínűleg nagyon speciális eset kell, hogy legyen, hogy egy HT-s NW/Prescott (ami sokkal olcsóbb, gyakoribb) ne nyomja le. Az tény, hogy clock-to-clock veszítene a P4 a Tualatinnal szemben, de van jókora órajel előnye.
-
Gondolom úgy értette hogy a NetBurst mag teljesen más volt. A C2D esetén a korábbi magot fejlesztették tovább.
A Prescott pedig lealázza a dualTua gépet, hiszen a leírtnál jóval nagyobb órajel előnye van, 4.15 GHz nagy léghűtővel, általános használatra pedig a laza 3.8GHz tuning. A kétprocis pedig sokkal lasabb(chipsetes kommunikáció), nem jó választás. Inkább az AGP C2D, ha már két mag kell. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #114780 üzenetére
Persze, nyilván ez is baj volt, hogy a konkurencia érte el hamarabb az 1GHZ-et, a kettőt és a hármat nekik kellett előbb elérni. (és mai napig igyekeznek órajelben elöl járni)
Azért én a maga idejében láttam PIII 1000EB-t működés közben, de arra emlékszem, hogy igencsak ritka és érdekes CPU volt. De az AMD-től akkoriban meg tartottunk, 1GHZ ide vagy oda.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #114776 üzenetére
Persze, akkoriban úgy az összes X2-es megfizethetetlen volt szinte.
A tuning engem mindig is érdekelt, szeretem ha teljes életet élhetnek a procijaim
De egyébként ha a tuning nem volt szempont akkor abszolút az 1MB L2-es volt jó választás. Ez volt a baj a 9000-es Phenom sorozattal, hogy az 512-es magokat vitték tovább. Tulajdonképpen két rosszabbik fajta X2 összeheggesztve, a jobb fajta antituningos potenciájával. OK, volt L3 cache de az akkoriban nem sok vizet zavart.Jaja, teljesen meglepődtem, azt sem gondoltam volna feltétlenül, hogy van gépe, azt meg pláne nem, hogy ilyen drága/ütős.
-
KROK640
nagyúr
válasz
ata99 #114774 üzenetére
Azért a két procis P3 1,4S igencsak drága volt, és egy két procis csúcs rendszer. Egyébként szerintem egy 3GHZ-es HT-s NW-t aligha előzne meg egy ilyen gép, vagy maximum speciális esetben (ahol a két CPUnak van előnye).
Mert clock-to-clock ugyan a Tualatin jóval erősebb mint a P4-ek, de van 1600MHZ hátránya azért.
Nem csak PIII-as de Athlon XP-vel se tudsz menni netre.
A C2D részben Tua konstrukció, de rokonságban áll a Pentium PROval is. -
Pikari
veterán
A multkor beszéltünk arról, hogy az új rögeszmém az, hogy összerakjak egy olyan modern hedt gépet, ami tud legalább 128 giga ramot, és vannak rajta pci foglalatok.
Persze a floppy csatlakozó már irreális, és az lpt csatolót is feladtam, a postás ma meghozta ezt:
-
hobizoli
nagyúr
válasz
frescho #114781 üzenetére
a 48kB-s ZX Spectrum-nal erre nem volt szukseg
az csak siman mukodott
egyebkent volt hozza minimum 2 FDD rendszer, de anno hallottam egy 3.-rol is, csak azt sosem lattam eloben
volt ez a magyar(!!) Speccy-DOS
volt egy angol Disciple is, ami ugyanugy rendszer lemezzel indult, mint a PC-k is - lehet annak nem volt sajat ROM-ja, vagy mittomen miert volt ez igy
meg volt egy 3. is aminek most nem jut eszembe a neve, de azt mukodni sosem lattam -
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #114766 üzenetére
Nem arra értettem, hanem hogy nekem is az kellett volna. Mivel nem tuningoltam, a potenciál nem volt szempont. Igazából nem számít, semelyik 2 magost se tudtam akkoriban megfizetni, örülök, hogy a 3700+-szal az egy magos vonalon egész jó szinten volt a gép. Végül még jókor szálltam ki belőle 2009-ben.
2006-ban nyilván ütős gépe volt.
-
ata99
tag
válasz
KROK640 #114765 üzenetére
Mindenesetre pofáraesés lett neki a vége. Adott nekik akkor az AMD rendesen. Itt a fórumon is látszanak a 15 évvel ezelőtti eredményeken hogy hogy verik a 2 procis P3 1,4S-es lapok a túlhúzott P4-eseket. Csak az a fránya SSE3 hiányzott belőlük. Most épp a hiányzó SSE3 miátt problémás netre menni egy P3-assal.
Azt azt hiszem itt olvastam valahol, hogy a C2D-ben részben visszatértek a tua konstrukció egy részéhez -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #114768 üzenetére
Persze, nem voltak valami jók a maguk idejében, cserébe drágák voltak. Nem csoda, hogy azokban az időkben a remek AMD-m ellenére nagyon bőven az Intel felé hajlottam, hacsak nem Athlon XP, akkor AMD-s gépet nem is építettem. Az eladásra összerakott Pentium D-k is mind Pentium D volt, X2-t egyszer sem építettem. Aztán mikor benyitott a C2D akkor mégjobban elhajoltak a dolgok az Intel felé.
Akkoriban már a számtech boltban dolgoztam és a megrendelt gépek 90+ %-a természetesen valamelyik C2D volt, vagy Pentium D/Celeron D, de AMD az alig-alig ment. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #114769 üzenetére
Tavaly előtt Lauterachban egy akkora lakásban laktam mint amekkora itthon a dolgozó szobám és a háló. Ott az egész lakás volt akkora, de el lehett benne lenni, pláne mikor tudod, hogy csak X hónap az egész.
Vannak távoli(bb) amcsi rokonaink, nézték a házunkat a 2000-es évek elején, hogy aszondja nekik a vendégház ennél kicsit nagyobb. Mutattak képet a Queens-i vityillóról, rendesen BAR a pincében, konditerem, medence, meg minden szar, három emelet, mindegyik nagyobb alapterülettel mint a mi három szintes házunk összesen. Meg k* nagy terasz, meg hátsókert, meg 4 autós garázs. Csak lestem. -
ata99
tag
válasz
hobizoli #114764 üzenetére
Azért érdekelt engemet az az 512 kB kezelése, mert kiváncsi lettem volna rá, hogy hogyan oldották meg. Mert az első 16kB rom meg a második 16 kB ram az a videoram +rendszerváltozóknak volt lekötve. A 32 kB-os ram blokkok között kapcsolgattad. A floppy miatt kellett nekik egy módositott romot használni. Nekem anno utoljára egy didaktik compakt volt floppyval. Ott már ugrott a nem használt ramok kezelése
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Fenyő #114724 üzenetére
naklunk a "D"-s kettannyelvu osztalyban echte amerikai angol tanarok voltak
Bp-n tobb iskolaban is voltak ilyen nyelvtanarok akkor (90-s evek eleje-kozepe)
ok altalaban tanar hazasparok(!!) is voltak a valosagban, a nalunk igy dolgozo 8 angol nyelvtanar is 4 hazaspar volt
vmi alapitvanytol voltak itt, augusztus vegetol junius kozepeig minden evben, aztan hazamentek 2 honapravolt egy olyan lehetoseg minden tanevben, hogy 2 hetre ki lehetett menni "hozzajuk", az alapitvanyon keresztul egy nyelvi taborba, es ott vannak napi programok meg minden, csak a repjegyet kell tudni fizetni oda-vissza, minden mast, kaja, szallas helyi utazasok az alapitvany intez
na egyik az eggyel alattunk evfolyamos sracnak, akit ismertem is meg az altalanos iskolabol is meg amugy is ket lph-ra lakott egyebkent is, az LRI es a Malév-nál dolgozak a szulei, ugyhogy neki ez a repjegy dolog megoldott tema volt
kiment, nagy faszasag minden ahogy kell, es aszondja:
ezeknek a tanaroknak otthon akkora hazaik vannak, hogy nem egy taborban laktunk a 2 het alatt, hanem frankon a tanarok lakoparki hazaiban az emeleti szobakban, nagyjabol egy helyen is voltak 1-2 utcasarkon belul
mindegyikhez be volt osztva 2-3-4 gyerek arra ket hetre, es jottek-mentek az alapitvanyi csapatszallitos buszokkal erre-arraa tobb bp-i iskolabol ahova ez az alapitvany delegalta a tanarokat osszesen azert egy 25-30 gyerek siman osszejott minden evben, akiknek a szulei ki tudtak a repjegyet kohhinteni a '90-s evek elejen-kozepen, ami akkor sem volt occcsó...
itt meg a kispesti lakotelepen laktak az iskola kozeleben ilyen 50-60m2-s panel kecokban
otthon meg ekkora volt csak a konyha+etkezo+nappali -
Pikari
veterán
válasz
KROK640 #114766 üzenetére
A 939es és AM2es Athlon64 x2 procik memóriavezérlője ratyi. Kb vércsoport szintjén ugyanolyan ramot kell betenni, és még akkor se biztos, hogy lesz dual channeled, a 939-athlon64 x2 eleve ddr1 ami visszafogja az egészet, az AM2-es athlon64 x2 memóriavezérlője már ddr2, viszont lassabb a 939hez képest (van egy extra wait state) mivel egyszerűsítették és spórolósra vették az egészet. Eredmény: Pentium D alatti teljesítmény a gyakorlatban.
-
válasz
hobizoli #114764 üzenetére
ami 27byte-l tobb(!!) is, mint a 48kB 49152byte-a
Ne feledd, hogy le kellett menteni a CPU regiszterek tartalmát is, hogy jól működjön a visszatöltés után a program. Lehet még mellé csaptak 1-2 más dolgot is, de ezt csak tipp. TVC-t jobban ismerem, ott van szín és video mód regiszter amit szintén mentenék.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #114761 üzenetére
2006-ban már eleve az a tény, hogy két magos(!) durva volt, ráadásul mindez egy vonzó csajnak? Mikor még azért ez nem volt jellemző a csajok körében, nagyon nem. És mint említettem nekem akkor még javában Athlon XP-m volt 1,5GB RAMmal és azt hittem milyen durva gép. Ehhez képest ott volt ez, meg 2GB RAM, meg nem is tudom valami 7800 vagy ilyesmi GT VGA, meg jó nagy HDD (talán 320-as) és ő meg csak úgy beszélt a gépről, mintha csak egy kiló alma lett volna. Aztán kiderült, hogy csak Simsre használja az egészet XD
A nagy cache-s verziókban az volt a szívás, hogy a tuningpotenciál szinte megszűnt létezni, és ami nem profitált az 1MB-ból annál jobb lett volna inkább a plusz órajel. Ráadásul a számozás is torzult, alacsonyabb órajele volt mint az 512-esnek. Toledo, asszem így hívták, 2200MHZ-es volt. Vagy valahogy így.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ata99 #114743 üzenetére
a ZX Spectrum-ban ugy tudta kezelni a 64kB-t, hogy volt a 16kB volt a ROM es melle a 48kB a RAM es ezt klatta egyben
a Spectrum 128kB meg lapozta a RAM-t, szeritem az is ugy latta a tobbit
SpeccyDOS interface-n volt egy u.n. NMI gomb is a RESET gomb felett, amivel lehetett game kozben imagefile-t, masolatot csinalni lemezre az aktualis allasrol, es az egesz RAM tartalmat ahogy akkor eppen van, es akkor onnan toltodott be lekozelebb
49179byte volt a file merete, ami 27byte-l tobb(!!) is, mint a 48kB 49152byte-a
ezzel amugy eleg sok game-t lehetett baromi konnyen "lemezesiteni", mert amikor betoltodott a kazettarol a game, es bejott a kezdo kep vagy fomenu, csak megnyomtad az NMI gombot es megvolt a game egybol lemezesitve lett egy file-ban
B verzio az volt, hogy gepi kodban attunnnerolod a kazetta helyett a interface-re a behivasokat, de az eleg nyugos tudott lenni, meg voltak fake(!!), maszkolt loader-k is
pl nezted a loader-t, betoltes utan az indito ugras 88888-ra jelzodott ki, amikor 65535 lehetne a max ertek
de erre volt egy sw, es ha abba betoltotted a loader-t, kilistazta humanoidnak ertehetore a kodot, es az ugrasok melle zarojelben kiirta a valos erteket decimalisan
amikor meg voltak 3,5"-s DSDD 80track-s 620kB-s lemezek is, kb senki nem szarakodott vele, 6-7sec alatt berantotta lemezrol a file-t es hello
az most hogy sporolsz 10-15kB-a lemezen, de nem baszod el ra hetvegedet, hanem NMI gombnyomas es megvan, nyilvan sokkal egyszerubb
mondjuk igy nem toltotte be a 6912byte-s hatterkepet, amit kazettarol toltes kozben be szokott, hanem egybol a fomenu-ben voltal az NMI-s image menteskor, de azt kb mindenki telibe leszarta -
Pikari
veterán
Jut eszembe, IDT WinChip C6-ot sikerült valakinek valaha is overclockolni?
-
Nem csoda, hogy nem sokkal gyorsabb. A 386-ból örökölt kicsit átdolgozott busz tök jó volt a DX vagy DX2-höz. DX4-hez is már kevés volt a RAM sávszélesség, a 4x-ző 5x86hoz meg főként.
IBM gyártmányú 5x86-om van, de kb. ugyanarra jutottam, mint te. OK, hogy néhol jobb, de máshol meg nem. Csodát nem tett, hiába a 6x86-tal rokon felépítés. A Pentiumok szélesebb, magasabb frekvenciás busza nagyon kellett a továbblépéshez.
-
arn
félisten
Technikailag szvsz nincs, eloszor csak tiltottak az fput, es adtak el sxnek, biztos a hibas dxeket szortak ki igy. Kesobb keszult fpu mentes is, csokkentve a die meretet.
Otthoni hasznalatnal altalaban minimalisan hasznaltak az fput, inkabb csak professzionalis cad, render, stb. Jatekoknal kb 96 jott a valtozas.
Annyi, hogy az eredeti 169pines overdrive foglalat tenyleg csak upgradere keszult, pl 486sxhez, ha “koprocit” vettel az egy teljes erteku 486 volt, ami kikapcsolta az eredeti procit. De lenyegeben mokusvakitas volt az egesz overdrive, a draga brandgepek eletciklusanak kitolasara, amugy jobban jartal sebessegileg es arban is egy uj oem proci + lap komboval.
-
arn
félisten
válasz
frescho #114750 üzenetére
Kb ez is ugyanaz… kesobb jon. A 120as sok helyen volt mar hirdetesekben ekkor. A 120as amd a lassabb integer miatt alig gyorsabb, mint a dx4, fps tesztekben, ezt meg a maga idejeben is neztem, de nem csereltem ra.
Az 5x86okra ezt mertem - a cyrixal meg lehet kicsit a regiszterek kapcsolgatasaval jatszani, de lenyegeben vhol gyorsabb, vhol meg lassabb, mint a dx4, atlagban minimalis elterest mertem. A regiszterek allitgatasaval meg bugos lehet tobb helyen.
-
-
-
-
válasz
hobizoli #114711 üzenetére
160MHz-en már magabiztosan veri a P75-öt, talán a Quake-t kivéve. 200MHz-et Peltierrel tudtam elérni és válogatott procival. Ja és ezek AMD procik, a 120-as Cyrix teljesen más cucc.
szerk: 5x86-ra ezt találta a grep: [link] A 30. oldalon találjátok meg. De tudom ,hogy volt hirdetés is...
gban: Nem ment át az irónia? Tudom, hogy többször volt már szó róla.
hobizoli: Fiamról azt feltételezték, hogy fejből tudja a mesét. Bizonygattam a pedagógusnak, hogy nyugodtan adjon neki másik könyvet. Középső csoportban már olvasott a többieknek délutáni alváshoz. Jobb is volt így, mert különben unalmában randalírozott.
Fenyő: Ó rossz a terv, orosz a terv.
vrob: Darabold fel és hajrá
KROK640: Nem desktop az elsődleges, hanem a mobil. Az E mag kicsi, olcsó. Van értelme, csak nem desktopon.
-
Pikari
veterán
válasz
3shae #114747 üzenetére
Az intel cpuival az most a baj, hogy a piaci igényeket nem kiszolgálni akarja, hanem megteremteni. P és E magok, újabb és újabb avx variációk, amik feleslegesen megdobják a tranzisztorszámot, értelme egyiknek sincs. A low-power processzoraik (Intel N, Pentium N, Celeron J) nagyon jók, de azok fölött meg már kezd eljárni az idő, és azt a rendkívüli alacsony fogyasztási szintet mostmár ryzen alapokon is meg tudja közelíteni az AMD, tízszeres sebességszorzó mellett. Szóval nagyon gáz, amit az intel művel.
-
vrob
aktív tag
Írtam egy kis szösszenetet 1991-ről, hol tartottak ekkor a PC-s játék szoftverek, a Logoutra, ha valakit érdekel.
Eredetileg 90-es éveket akartam, de aztán rájöttem, hogy kb. 100 oldalas lenne akkora anyag -
arn
félisten
Pcmag, infoworldben az 5x86rol annyit irnak 95 nov, hogy decemberben fogjak elorelathatoan szallitani. A 96 marc talaltam arlistaban, elotte vegig dx4-120 a legmagasabb.
Magyar arlistaban 96 februariban talaltam, igaz nincs korabbim a 95 nov-96 marc idoszakra. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #114721 üzenetére
(Gecc, itt én vagyok a legfiatalabb?
)
Nekem a némettel erős barátságban kezdődött az életem mivel 4 koromra egész jól tudtam németül, hogy aztán ne használjam évtizedekig, és jól elfelejtsem. Most nem tudok úgy németül, pedig 5 éve járok ki Ausztriába meg Németországba melózni
(Mondjuk a Voralbergi osztrákra az osztrákok is azt mondják, hogy egy külön nyelv XD )
-
ata99
tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
frescho #114709 üzenetére
"angol-magyar + görög-angol szótárral tanultam egyszerre a két nyelvet" --- az is szép lehetett
Nekem Cipruson volt bonyolult, mert eleve alapból angolul léteztem, de egyszerre kellett a munka miatt az oroszt tanulnom, a mindennapi élet miatt a görögöt, és sok kolléga miatt a törököt és a bulgárt. Volt, hogy hetekig se kellett megszólaljak magyarul. -
KROK640
nagyúr
válasz
jokeph #114681 üzenetére
Ebből a szempontból az igazi "csótány" a Phenom 9500 volt, ott ugyanis az alacsony (2200MHZ-es) órajel mellé 4×512KB L2 cache került, gondolom úgy voltak vele, hogy amjd a2MB L3 valamit kárpótol. De akkoriban kb semmi sem használta, és 1 magos feladatokban kb olyan volt mint egy SSE4 támogatással felruházott Barton 3200+.
A Windsorod két magos feladatokban is tuti megette reggelire. Ráadásul addigra a DDR2 már inkább korlát volt mint előny. -
KROK640
nagyúr
válasz
Pikari #114676 üzenetére
Igen, akkoriban a Pentium D sokkal jobb választás volt. Ráadásul a D805-ös pl sokkal jobban is tuningolható volt. Egy X2-vel ha elérted a 3400-3500MHZ-et akkor már nagyon csúcs voltál, a D805-ös Pentium D-ből meg majdnem mind vitte a 4GHZ-et, de akadt ami az 5GHZ-et is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Pista0001 #114671 üzenetére
"utóbbival jól elvoltam akkoriban" - azt nem csodálom, akkoriban én még Athlon XP 1466@2669MHZ-en és 1,5GB RAMon voltam, és úgy éreztem, hogy igencsak használható a gépem
Egyébként az igazi egy 3800+ két magos lett volna bele neked, azzal mégjobban el lehet lenni. Egyik barátnőmnek 2006-ban volt 3800+-os kétmagosa, kicsit meglepődtem mikor benyomtam a gépét és láttam, hogy nem valami ezer éves vacak -
gban
veterán
válasz
ata99 #114732 üzenetére
Minden a technikán és a pákán múlik.
Írtam korábban egy összefoglalót kezdőknek.
Átolvastam, ez mára annyiból változott hogy jelenleg hegyes a pákám, és az újabb ólommentes lapoknál már néha ki kell szippantani a furatból az ónt, és bedugni a lukba a kondi lábait.
Sokszor ennek az oka az eltérő méretű kondi-láb, amit nehéz betolni az ólommentessel kitöltött lukba.
De a P1 a legkezelhetőbb kategória, nem ólommentes forrasztás, kicsi kondik, van hely is bőven, stb. -
KROK640
nagyúr
-
ata99
tag
Soc. 939-es lap jegelve, ragaszkodnék a 64 bites win7+4GB DDR1 ram+2 mag+ PCIe összeálitáshoz. Majd kisétálok a kedvenc turkálómba és keresek valamit 775 fronton, ott tán nagyobb az esély egy ilyen konfighoz. Amig meg nem jönnek a jó idők, addig soc. 7 terére koncentrálok.
Mennyire összetettek a soc. 7 lapok? Van otthon esélyen kicserélni 2 felfúvódott kondit anélkül, hogy átégetem a rétegeket? Régebben egy P3-ason cseréltem kondit, de abból nem vettem ki, csupán szétmorzsoltam és a kiálló lábakra forrasztottam az újat. Szörnyen rondán nézett ki. Nem szeretném a [lapot] hazavágni, ezért már kár lenne -
ata99
tag
-
gban
veterán
válasz
hobizoli #114728 üzenetére
Nekünk meg úgy derült ki már az ovi első hetében hogy gyanús volt hogy minden gyerek őt hívja a könyvekhez ő meg megmondja hogy mi az. De letudták azzal hogy ismeri a könyveket. Csak akkor jöttek rá a trükkre amikor látták hogy nem képes oldalnál mondja hogy mi az, hanem szövegesnél
Ment be érte a feleségem, le is támadták, mintha valami hatalmas felfedezést mesélnének neki, hogy anyuka, a gyerek OLVAS!
Mondta hogy igen, és? Azt hitte valami baj van úgy jöttek…
Mondtam is, miért nem mondta hogy ír is de sajnos borzalmas a helyesírása -
hobizoli
nagyúr
válasz
Pikari #114718 üzenetére
otthon ZX Spectrum 48k + Speccy DOS4.0s FDD interface volt
de a kozepsuliban volt PC, jellemzoen 286-k
volt nehany 386 es 486 a nyelvi teremben, kulso SCSI lezerlemez olvasokkal
1995-ben lett vmi Phare(?) program kereteben vagy 40-50db Pentium75 ott is, még a Göncz Árpi bá adta at oket -
-
Fenyő
őstag
válasz
hobizoli #114711 üzenetére
A Cyrix 5x86-osokat valóban nem nagyon lehetett tuningolni (abból volt csak 120-as, amd-ből csak 133-as), de amd 5x86-osból még nem találkoztam (50+ db-nál) olyannal ami ne vitte volna a 160-at, a 180-hoz, pláne 200-hoz viszont extra mák kellett.
Hja általánosban nálunk is volt olyan angol tanárunk Skóciából aki nem tudott magyarul, mi meg angolul
, de egyébként is jellemző volt, hogy minden évben más nyelvtanárunk volt rendszerváltás környékén (~89-90), először úgy volt oroszul fogunk tanulni, aztán menet közben változott a terv.
-
Pista0001
addikt
Engem negyedikben ért a rendszerváltás, pont akkortól van idegen nyelv. Elküldték az aktív orosztanárokat angol meg német továbbképzésre*, és visszahívták a nyugdíjas orosztanárokat, így 1 évig oroszt "tanultunk". Nem voltunk túl motiváltak, tudtuk, hogy mi a helyzet. Ötödiktől aztán angol és német volt választás szerint, ahogy középiskolában is később.
* Szerencsére mindegyiküknek volt múltja angol/német nyelven, csak papírjuk nem volt róla..
-
Pikari
veterán
-
gban
veterán
-
Ugyanez azzal bolondítva, hogy középiskolában orosz tanár akart tanítani angolul. Érettségi szóba se jöhetett. Amikor angolul kellett volna tanulnom a görögöt akkor angol-magyar + görög-angol szótárral tanultam egyszerre a két nyelvet...
Pikari: Ez is olyan, mint általában. Ezzel nincs szerencséd. 5x86-nál most kerestem az ami régen ment 200MHz-en, de nem találtam meg. Tudom, hogy van valahol, így be kellett érnem a 160MHz-cel.
gban: Hosszú csík, hosszan húzható?
-
Pikari
veterán
Sokan sírnak, hogy android4-en nem megy a youtube már. Hát nálam simán megy, feltettem a legújabb firefoxot, ami kompatibilis vele, és simán működik benne, még 480p-ben is.
-
-
gban
veterán
válasz
FoxiestFox #114701 üzenetére
Nekem is egyik cél a mac megismerése lenne, 5000 támogatott user között van 30 mac user is a melóban, és ciki amikor nyilvánvalóan látszik hogy gőzöm sincs a macről.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron