Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#62027) Z.É.T.


Z.É.T.
őstag

Vakcina okosító - Kemenesi Gábor FB, linkekkel

Facebookot mellőzők kedvéért bemásolom:

"Vakcina okosító – az oxfordi vakcina

A napokban belefutottam egy megdöbbentő videóba, ahol az AstraZeneca cég vakcináját „magyarázzák” meg. Ami a megdöbbenésen túl fel is háborított, hogy egészségügyi dolgozók is megosztják az anyagot. Ez az oktatási rendszerünk felső szintű csődjét jelöli, amikor a tudományos gondolkodás hiánya a gyakorlatban is kiütközik.
De ennél sokkal fontosabb, hogy tisztán lássunk néhány fogalom tekintetében, így készítettem egy rögtönzött videót erről a technológiáról. Igyekszem a többiről is hasonlóan beszámolni később.

A videó elérhető (10 perc)

Néhány adalék a videóhoz:

A vakcina hatékonysága két külön dozírozási vizsgálatból jött ki végül 70,4%-ra. Ez kiváló érték, ráadásul az egyik dozírozási stratégia 90%-os eredményt hozott a betegség kivédésében (első oltásnál fél dózis, ismétlőnél pedig teljes). Ez a dozírozás abból a szempontból is jó hír, hogy a rendelkezésre álló vakcinakészlet több ember számára osztható szét.

A vakcinát kapott személyek körében sem kórházi kezelésre nem került sor, sem pedig súlyos COVID-19 megbetegedést nem figyeltek meg – ez azt jelenti, hogy a járvány legfőbb kihívását, a kórházak telítődését meg tudja előzni.

Úgy tűnik továbbá az előzetes adatokból, hogy a tünetmentes fertőzöttek számát is csökkentette, így a vírus terjedésének csökkentésében is komoly fegyver lehet. Ez jelenleg minden vakcina tekintetében még nyitott kérdés.

A vakcina nagy előnye, hogy hagyományos hűtőben tárolható és ezen a hőmérsékleten szállítható is – ellentétben például a Pfizer-BioNTech vakcinával ahol -70 fokra van szükség.

Jelenleg 10 országban gyártják a vakcinát, ez jelentős gyártási kapacitást jelent.

Adatok forrása

Kiváló összefoglalók vakcina témában:
Link1
Link2 "

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.