Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30251) t72killer válasza #46372352 (#30250) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Képzeld van közöm. Családtagból versenyúszót akartak faragni - nem a szülei az EDZŐ, ahova elhordták úszni tanulni. = heti 20+óra edzés 8éves korától. Szted emellett meglett volna a mérnöki diplomája?

Ha nem szimpatikus, minek példálódzol vele? Abszolút nulla a relevanciája ma már - ahogy a sokkal közelebbi 40es, 50es évek bizonyos praktikáit se nagyon tartjuk mostanában...

Ha már egészség: hogy is állunk szabadidővel pl a szomszédos, nyugati országokhoz képest (rabszolgatv. helló?)

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#30252) pjen válasza #46372352 (#30249) üzenetére


pjen
félisten

A Gerely pálya a temetőnél?,volt kőolaj?Az ahogy én tudom nem ingyenes.

(#30254) ollie válasza #46372352 (#30243) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

A francokat. A tömegsport NEM fontos. Az egészséges élet, meg a rendszeres torna, futás az igen. Utóbbi meg elérhető azzal, hogy az oktatást rendbe teszik, és nem a focit teszik kötelezővé a fiúknak az iskolákban.

***

(#30256) fatal` válasza #46372352 (#30243) üzenetére


fatal`
titán

"és célnak lenni, hogy minél több sportág (profi sport) minél előbb piaci alapra helyeződjön"

Szerinted ez jelenleg cél? Ne nevettess már. Nézz már körül mi megy nálunk labdarúgás címén. És én szeretem a focit. Leszarom hány sportágban vagyunk élmezőnyben. Ausztria is teljesen jól elvan nyári olimpiai aranyérmek nélkül.

De jobban szeretném, hanem kéne magán-egészségügybe járni egy rakat pénzért. Azt is jobban szeretném, ha nem háborús övezetben kellene közlekedni, hanem normális utakon és ha nem lopnák szét az adómat az 5 év alatt felújított M0 építkezésen, ahol az elméletileg felújított, átadott hidat 1 héten belül le kellett zárni mielőtt összedől.

Kell költeni a sportra, de nem az élsportra, hanem a tömegsportra. Az a néhány gyerek, akiből nem lesz profi sportoló, de majd sportra és egészséges életre neveli a gyerekeit, édes kevés. De ha nem jársz egyesületbe, akkor nem tudsz hol sportolni, vagy drágán. Gyerekkorom összes focipályáját már lebontották, vagy bezárták.

Emellett az oktatást is teljesen lerohasztották az elmúlt években.

[ Szerkesztve ]

(#30259) pjen válasza #46372352 (#30249) üzenetére


pjen
félisten

A KAC sosem volt a 18 ban.Viszont a Malév pálya végében volt volt füves pálya két kapuval,háló nélkül+egy kispálya amit télen jégpályának is tudtunk használni.Volt Kassa tér,amit sajnos elvett a nép konyha.Mentünk a Kandó térre.Aztán szép lassan mindenből üzlet lett,szó sincs már tömeg sportról.

(#30261) pjen válasza #46372352 (#30260) üzenetére


pjen
félisten

Ingyen,bármikor?

(#30263) pjen válasza #46372352 (#30262) üzenetére


pjen
félisten

Most hogy van ez?előbb még a Kandóról volt szó,most a Hétvezér.Most melyikre lehet menni?Azért elég messze vannak egymástól.

(#30264) VinoRosso válasza ollie (#30254) üzenetére


VinoRosso
veterán

Csakhogy a kettő összefügg. Én óvodás korom óta focizok. Most vagyok 36. 79 kiló vagyok 184 centihez,makk egészséges és ha le kell futni 10 sprintet nem halok meg (a mai napig edzek rendszeresen).

A bátyám ugyanennyi idősen volt 176 centi 110 kiló. Mellé Asztma, szívbetegség, pánikbetegség A különbség: soha nem sportolt (igaz színházba gyakran jár).

Ha nincs a foci, valószínűleg én is hasonló sorsra jutottam volna.

(#30265) Kékes525 válasza ollie (#30254) üzenetére


Kékes525
félisten

Egy adalék ehhez. Az átlagembernek Magyarországon gyakorlatilag nulla a biológiai ismerete. Sőt sokaknak annál is rosszabb. Azt hiszik hogy tudják, de az alapfogalmakkal sincsenek tisztában. Ilyen "tudással" nem lehet az egészséges életmódot megtervezni. Mindez azért mert az oktatásunk körülbelül 2000 óta egyre romlik. Az egyik oka a sok közül az oktatás finanszírozása. Nemcsak kevés, hanem annak az elosztása is nagyon rontja az oktatás minőségét. Ez a fejkvóta. Ez miatt az egyetemeken a tanároknak át kell engedni a rendkívül gyenge hallgatókat is, mert a központi támogatás egy része a hallgatók száma után van megállapítva. Másrészt ha nem engedi át a gyenge hallgatót, akkor a felsőbb évfolyamon tanító tanárokra sokkal kevesebb hallgató jut és máris megkérdőjeleződik az ott oktatók pozíciója. A kevés hallgató miatt is kevés az oktató, aminek az egyik következménye a tanárok oktatott tárgyainak az ugrásszerű megnövekedése. Olyan tárgyakat is kénytelen oktatni, amihez ő maga sem ért igazán.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#30266) Ezekiell válasza VinoRosso (#30264) üzenetére


Ezekiell
veterán

És kellettek neked a focizashoz a mostani sokmilliardos stadionok? Ugye hogy nem.

Utonpotlasra / nepsportra van értelme költeni. Profi csapatoknak ingyen sokmilliardos stadionokat felhuzni nincs. Ennyire egyszerű.

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#30268) pjen válasza VinoRosso (#30264) üzenetére


pjen
félisten

Aszmás valószínúleg már gyerek korában is asztmás volt,valószínű azért nem sportolt.A szív betegségét se a sport hiányától kapta.Erre a két betegségre nyugodtan vissza vezethető a túlsúly.

(#30269) VinoRosso válasza pjen (#30268) üzenetére


VinoRosso
veterán

Tévedés. Nem volt gyerekkorában asztmás, 30 felett alakult ki nála. A szívbetegség a túlsúly miatt van, a túlsúly pedig a mozgáshiány miatt. Ha mozgott volna, nem lett volna beteg. Ebben segít a sport. Asztmásoknak pl az úszás kifejezetten ajánlott. A gyerekeinek már ő is előírta kötelező jelleggel az úszást, ráadásul az egyik egész tehetséges, országos versenyekre jár.

Ezekiell :

Kell. Ez népszerűsíti a sportot. A Puskásra kifejezetten szükség volt, 50-es években épült, életveszély miatt a fele le volt zárva a 90-es évek óta. Idő kérdése volt mikor omlik rá a nézőkre. Groupama is kellett, Diósgyőrire se tudom azt mondani, hogy ott nincs igény rá. Debrecen kérdéses.

Ami nem kellett volna szerintem az ilyen kisebb stadionok, mint a Pacho, Haladás, Gyirmót, Kisvárda stb. Ezek kihasználatlanok, viszont a TAO pénz mindenkinek jár. Nem mondhatod, hogy neked jár adókedvezmény, neked meg nem jár, vagy jár mindenkinek egyformán vagy senkinek.

[ Szerkesztve ]

(#30270) pjen válasza VinoRosso (#30269) üzenetére


pjen
félisten

Ilyen is van,nekem nagyon kedves rokon aszmás volt már kétévesen.Én például12 évesen krezdem bírkózni a szpariban pár osztálytársammal együtt.Elötte is minden nap együtt fociztunk.Aztán abba hagytam mert mindhárom osztálytársat eltiltotta a sport orvos.Eszükbe se jutott előtte,hogy betegek.Egyedül uncsi volt,mindenki nagyobb volt nálam,útáltam a szőnyeg alatt lenni.

(#30271) ncc1701 válasza pjen (#30268) üzenetére


ncc1701
veterán

Asztmát gyerek simán ki tud nőni, haverom is ilyen. A túlsúlyt pedig nem kell másra kenni, egyszerűen több kalóriát evett, mint amit elhasznált.

(#30272) pjen válasza ncc1701 (#30271) üzenetére


pjen
félisten

Azért aki gyereknek aszmás,álltalában felnőttként se lesz hosszútáv futó.És nem is növi ki mindenki maradandó tüdő károsodás nélkül.A túlsúlyhoz se kell mindíg sokat enni,lehet cukros,lehetnek pajzsmirigy problémai.

(#30273) ncc1701 válasza pjen (#30272) üzenetére


ncc1701
veterán

A srác elég jól fut amúgy. :)

A hormon gondokat hagyjuk, az elhízás hozza magával azt, h megborul a hormon háztartása. Ez puszta fizika, örökmozgő nincs, kevesebbet kell enni, hanyagolni az egyszerű szénhidrátokat, és le fog fogyni. Ja, h nincs akarat ereje, és csokizik? Hát kérem, az élet igazságtalan, van, aki két pofára tömheti a csokit, és nem hízik, míg a másik szervezete rögtön elraktározza. Ilyen az élet.
Ha hosszú távon kevesebb kalóriát viszel be, mint amit elégetsz, akkor fogyni fogsz. Erre nincs ellenpélda, nincs semmiféle hormonzavar, ami a fizikát kicselezi. Olyan lehet, h vizesedik, de az megint más történet.

(#30274) Ricardo válasza ncc1701 (#30273) üzenetére


Ricardo
félisten

Én a disznózsír diétára esküszöm. Bekened vele a konyhakövet, és nem jutsz el a hűtőig. :D

(#30275) Ezekiell


Ezekiell
veterán

Csak hogy valami ontopic is legyen:

Szerdán dönt a kormány az idősek vásárlási idősávjának a sorsáról

Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.

(#30276) VinoRosso válasza ncc1701 (#30273) üzenetére


VinoRosso
veterán

Csakhogy a kalóriaegyensúly megtartása jóval egyszerűbb ha mozogsz. Azon kívül puszta étrenddel nem lehet karbantartani az izomzatot, az izületeket, a légzőszervet, a szívet és az érrendszert. A mai orvoslásban szerintem már alap, hogy testmozgás nélkül nincsen egészséges élet, a mozgáshiány előbb-utóbb valamilyen betegség kialakulásához vezet.

(#30277) Lauda válasza Ezekiell (#30275) üzenetére


Lauda
félisten

Tudnám ez is mire jó, hogy bejelentik, hogy majd valamikor döntenek valamiről. :W Folyamatosan ez megy. Fokozhatnák még, hogy a kormány szerdán jelenti be, hogy mikor jelentik be azt, hogy éppen miről fognak dönteni valamiről. ;]

[ Szerkesztve ]

(#30278) ollie válasza VinoRosso (#30264) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Semmi köze annak, hogy vannak e stadionjaink vagy, hogy mennyien tömegsportolnak ahhoz, hogy a bátyád elrontotta az életét.

[ Szerkesztve ]

***

(#30279) Lauda válasza VinoRosso (#30264) üzenetére


Lauda
félisten

Ez nem csak a sport hiánya lehet. A gének, adottság, életmód stb. stb. is ugyanúgy közrejátszik. Egyébként a mozgáshoz csak magadra van kb szükség.

[ Szerkesztve ]

(#30280) t72killer válasza Ricardo (#30274) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

<-- :DD

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#30281) VinoRosso válasza ollie (#30278) üzenetére


VinoRosso
veterán

Pedig van, és ezt nem csak én mondom, hanem az orvostudomány álláspontja is ez. Ahol többen sportolnak ott kevesebb a civilizációs betegségekben szenvedők száma. A sportot pedig a látványsport népszerüsíti.

Persze miattam mindenki azt hisz amit akar, azt is sokan hiszik, hogy a Föld lapos.

(#30282) andor80 válasza VinoRosso (#30264) üzenetére


andor80
senior tag

Ha nincs a foci, valószínűleg én is hasonló sorsra jutottam volna.

Hát persze...

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#30283) ncc1701 válasza VinoRosso (#30276) üzenetére


ncc1701
veterán

Ez egyétermű, ezzel nem vitatkozom. Csak arra gondoltam, h a puszta lefogyáshoz még mozogni sem kell, ha annyira lusta az illető. Tehát ez sem lehet kifogás.

(#30284) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Egy húszas éveiben járó, egyébként egészséges nő tüdejét olyannyira tönkretette a koronavírus-fertőzés, hogy kettős tüdőátültetést kellett rajta végrehajtani. A transzplantációt a chicagói Northwestern Memorial kórházban végezték el. A nő ekkor már hat hete volt lélegeztetőgépen az intenzív osztályon, de a tüdeje visszafordíthatatlan és végzetes károsodást szenvedett." index, eredeti. - az eredeti szerint "hispanic", nem "szittya".

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#30285) Ringman


Ringman
nagyúr

Coronavirus: enforcing UK lockdown one week earlier 'could have saved 20,000 lives'
Former scientific adviser to No 10 says earlier restrictions could have halved death toll

(#30287) Ringman


Ringman
nagyúr

wtf, külön kérni kell a juttatást:

Június 19-ig kell kérelmezni az 500 ezer forintos juttatást

Megjelent a Magyar Közlönyben a Kormány 275/2020. (VI. 12.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során nyújtott többletmunkájuk elismeréseként az egészségügyi és egészségügyben dolgozókat érintő egyszeri rendkívüli juttatásról, írja a Weborvos.

Az egészségügyi szolgáltató munkáltató és az e rendeletben foglalt egyéb munkáltató a támogatás iránti igényét a NEAK által meghatározott, elektronikusan kitölthető kérelem formájában nyújthatja be 2020. június 19. napjáig

[ Szerkesztve ]

(#30288) radi8tor válasza t72killer (#30284) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Nem a kor határozza meg az egyén állapotát.

⭐ Stella

(#30289) t72killer válasza radi8tor (#30288) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Szólj, ha eljutottál a vastaggal kiemelt rész második feléig...

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#30290) radi8tor válasza t72killer (#30289) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Addig egészséges lehet valaki amíg nem triggereli a veleszületett bajokat.
Nem tudni milyen gyorsan került ICU-ba, stb. Aztán persze az is lehet ő volt az egyik az 1 milliárdból.

Én majd akkor kezdek el (talán) aggódni ha az ilyen hírek mindennaposak lesznek.

[ Szerkesztve ]

⭐ Stella

(#30291) t72killer válasza radi8tor (#30290) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Igen, az esély továbbra is kicsi, bár még mindíg nem készült el egy általános vizsgálat, hányan szenvedhettek kisebb, első nekifutásra nem feltétlen érzékelhető tüdő vagy egyéb szervi károsodást úgy, hogy "enyhe tünetekkel" ment át rajtuk a kór. Egyelőre semleges vagyok a kérdésben, voltak már érdekes sztorik ilyen "lappangó" témában, amiről csak akkor derül ki a mi-micsoda, ha nekiállnak 2-3000 enyhetünetes/tünetmentes embert átvizsgálni.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#30292) Kékes525 válasza t72killer (#30291) üzenetére


Kékes525
félisten

"ha nekiállnak 2-3000 enyhetünetes/tünetmentes embert átvizsgálni."

Akkor is, ha kiderül később, hogy valamilyen új panaszainak hátterében a volt koronavírus fertőzés áll.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#30293) koshmar


koshmar
őstag

Ki szavaz arra (rajtam kívül), hogy ez a lecsengés, ami most van, az első hullám végét jelenti csak?

[ Szerkesztve ]

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#30294) Kékes525 válasza koshmar (#30293) üzenetére


Kékes525
félisten

Sajnos valószínű, hogy lesz második hullám is. Csak az a kérdés, ami rajtunk is múlik, hogy mekkora lesz.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#30295) Lauda válasza koshmar (#30293) üzenetére


Lauda
félisten

Hát ha ez volt az első hullám, szerintem sok félnivalónk nincsen. Legalábbis a járványtól.

[ Szerkesztve ]

(#30296) koshmar válasza Kékes525 (#30294) üzenetére


koshmar
őstag

Mindig azt hozzák fel példának, hogy a spanyolnátha 2. hulláma hányszor annyi ember ölt meg, mint az első.
Persze az orvostudomány akkor még nem itt tartott.

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#30297) Kékes525 válasza koshmar (#30296) üzenetére


Kékes525
félisten

Ez most is megtörténhet, ha az emberek nagyon belefáradnak az első hullám szigorításaiban és/vagy túlságosan nagy gazdasági károkat okoz és ezért lazítanak és/vagy nem lesz hatékony gyógyszer (védő oltás szinte biztos, hogy nem lesz) a második hullám előtt. Ez Magyarországra is vonatkozik.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#30298) ncc1701 válasza Lauda (#30295) üzenetére


ncc1701
veterán

Ennyi. Remélem ezt sokan belátják, és nem lesz megint túlreagálás. A kormány részéről sem.

(#30299) Kékes525


Kékes525
félisten

Azt azért én is megkérdezném azokat, akik látván a mostani nagyon kis mértékű fertőzöttséget, bagatellizálják a járványt, az esetleges második hullámot, hogy magabiztosságukat mire alapozzák, hogy a második hullám is hasonlóan gyenge lesz. Ha lehet érvekkel és ne lózungokkal és általánosításokkal.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#30300) ncc1701 válasza Kékes525 (#30299) üzenetére


ncc1701
veterán

Plö arra, h nem tudni, h az első miért lett gyenge. És itt mindenki csak feltételez, még az orvosok, szakértők is. Ha ők nem tudnak megegyezni, akkor mi itt a pálya széléről kb semmit nem tudunk.

Itt azt feltételezitek, h a lezárások miatt. Több orvostól hallottam azt az állítást, h mire a lezárások voltak itthon, már lement eleve, és csökkenő ágban volt a történet. Csak azt remélem, h elkezdenek időben, tömegesen tesztelni, h megelőzzék a túlreagálást.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.