Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#249084) Tin válasza jjeahh (#249074) üzenetére


Tin
veterán

Nekem alapból magas a vérnyomásom, gyógyszert is szedek rá. Szóval a nyugalmi pulzusom is 75-80 körül van, nagyjából alvás közben megy le valamivel 60 alá. Így az, hogy terhelésre felszalad, nem meglepő.

A fogyás miatt bicajozom :) Pont az lenne a cél, hogy lemenjek 100-ról 90kg-ig, és azt meg is tudjam tartani. A csontjaim nehezek, így 80kg-nál már ropivékony vagyok, de a 90kg jó lenne. Szóval persze, a fogyás segít, de amikor tényleg keveset ettem és sokat gyalogoltam (napi 10+ km-t), akkor is csak ilyen 95-ig bírtam lemenni.

A lassabb (80 alatti) lábtempós izomból tekerés nem az igazi, mert érezhetően nyírja a térdem. Ez a pörgetés sokkal jobb, mert kevésbé nyírja a térdem, de a pörgetés + 140 alatti bpm egyelőre nem megy. Szerintem most csinálom a pörgetést, és elsődlegesen nem a pulzusra vagy a sebességre figyelek, hanem próbálok minél többet menni. De persze csak ahogy az időm engedi. Nem az a cél, hogy "kigyúrjam" magam bringára, csak az, hogy javuljon az állóképességem, és jobban érezzem magam. Sport, ennyi. Nem cél a hegymászás, az egésznapos tekerés, meg hasonlók, csak az, hogy fejlődjek, és élvezzem, amit csinálok. Azért is írtam, hogy köszi a pörgetéses tippet, mert bejött, szerintem így is simán elégetek ugyanannyi kalóriát, mégsem érzem magam totál kipurcanva a végére. Idővel meg majd gondolom a pulzus is esni fog, ahogy fejlődök.

#249075 fulton: fogom majd, csak ahhoz kell olyan erőnlét, hogy bírjam az emelkedőket is. Itt azért síkot elég nehéz találni :D Az meg, hogy egy 1 km-es szakaszon oda-vissza megyek órákon át, az egy idő után nagyon egyhangú tud lenni. Most még szerintem az egyben 4 órás tekeréstől megdöglenék. Ez a pörgetés dolog egyértelműen sokkal testhezállóbb és komfortosabb érzésre, mint az izomból tekerés kifulladásig. Szóval egyelőre csinálom ezt egy ideig, amennyit az időm enged, aztán meglátom, hogy mennyit fejlődtem tőle.

#249076 arcitec: a nagyobb pedálfordulat azonos sebességi fokozatban nagyobb sebességet ad ki, de én eggyel alacsonyabb fokozatban megyek. A sebesség nagyjából hasonló, talán kicsit lassabb, de ma direkt nem is erőltettem izomból, mert még mindig nem jöttek teljesen rendbe a térdeim. A fordulat belövése nem olyan vészes, ott az óra, lemérem, hogy 10 mp alatt hányszor nyomok a jobb lábammal, ez 15-16 között van, majd megszorzom 6-al, így 90-96. Lehet, hogy nem tűpontos, de a 90 tuti megvan. Ha meg megszokom, akkor utána már óra nélkül is érzem a ritmusból, hogy mennyi az annyi. Direkt ellenőriztem többször is, és tényleg annyi volt. Valószínűleg ez ilyen intuitív dolog. A lassabb tempó meg 13*6=78. Egyébként nem trekkingem van, hanem fitnesz-bike-nak mondott monti vázas városi bringa: CUBE Hyde (a láncos alap modell).

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.