Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#248101) Ixion77 válasza Hasaggymeg (#248098) üzenetére


Ixion77
őstag

Hétköznapi bringásnak a guminyomás szabályozhatósága kb. annyira számít, mint a felniszalag színe.
Az elvárás az, hogy legyen kb. jó, aztán maradjon úgy.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#248102) MPowerPH válasza Ixion77 (#248101) üzenetére


MPowerPH
félisten

Mondjuk es sem igaz. Mert lefele jo lenne egeszen lemenni akar 1,3Bar -ig, ami mar csak tekerni trail -en akar folfele keves. Ha parkozok, akkor en pl. felmenetben felfujom, majd lefele elott leengedem.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#248103) Ixion77 válasza MPowerPH (#248102) üzenetére


Ixion77
őstag

Akkor te nem vagy hétköznapi bringás ;)

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#248104) MPowerPH válasza Ixion77 (#248103) üzenetére


MPowerPH
félisten

Pedig de, en ver-mugli vagyok, ahogyan innen szerintem mindenki.

De ha komolyabban tolod lefele, akkor oda extrem alacsony nyomasra van szukseg, ami maximalizalja a tapadast, kiegyenesiti a sziklak, gyokerek miatti egyenetlenseget, amit a felfujt gumi nem csinal meg. Mert sz@r, amikor 50 -el ramesz egy nagyobb kore, es a kemenyre fujt gumi lecsuszik rola. :N

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#248105) szimpláncsak válasza MPowerPH (#248102) üzenetére


szimpláncsak
tag

Néha nekem is jól jönne egy hordozható nyomásmérő, gondolkozom már a beszerzésén. Ha én montival megyek akkor 8-10km mire kiérek az erdőbe, addig aszfalton megyek. Most úgy csinálom, hogy otthon 2,2/2,5 bar-ra fújom majd az erdő előtt engedek belőle valamennyit. Hazafelé meg már nem szoktam fújdogálni bele, mert minimálisan úgyis lejt az út. De jobb lenne pontosabbat tudni a nyomsáról :DDD .

Most lehet hüyeséget mondok, de gondolom a csapágyaknak meg a felninek sem tesz jót, ha lefelé keményre van fújva a gumi. Legalábbis én azt gondolnám, hogy mivel kevésbé csillapít a gumi így nagyobb erőbehatások érik, mind a kettőt. :U

[ Szerkesztve ]

(#248106) parandroid válasza Ixion77 (#248101) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Számít az országúton is. Ha tudom, hogy szar helyeken megyek, vagy ha gyors akarok lenni, és nem érdekel a komfort, akkor más a nyomás. Én olyan fél-egy bár tartományban szoktam vele játszani, nagyon szélsőséges esetben kicsit több, olyan 6-7,5 bar között. Trekkingen ugyanez a tartomány nálam olyan 3,8-4,5 bar, de nekem azon is extrém keskeny, 32-es gumi van, meg azon van egy nem túl komoly első teló is. Az XC-n a 2”-es terepgumit én 2-2,4 bar körülre szoktam fújni, de én azzal csak kirándulgatok, nemigen lehet azt terepezésnek hívni, amit én csinálok. Igazi terepre ez biztosan sok lenne, ezt még én is érzem.

Meg mondjuk mi a hétköznapi bringázás? Melóba-kocsmába-boltba elgurulni kb tényleg mindegy a nyomás, aki hobbi szinten bicajozik, az szerintem figyel rá, mert saját magának bassza el az élményt egy szar beállítással.

p

[ Szerkesztve ]

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#248107) krisz4b70


krisz4b70
aktív tag

Sziasztok!

Barátnőmnek keresünk munkába járásra és kisebb túrákra alkalmas trekking/cross bringát kb 130 ezerig.
Találtunk egy eladó [White SC Comp Ane] típusú kerékpárt.
Egy baj van vele, hogy M-es méretű, 165 cm-től ajánlott. A párom 162 cm.

Mennyire kell szigorúan venni ezeket a méreteket, szerintetek egy próbát megérne? Kb. fél órányi útra lenne tőlünk.

Esetleg ha valaki épp tud eladó bringát Győr környékén az alábbi paraméterekkel szívesen meghallgatnám privátba. :D

(#248108) Hasaggymeg válasza MPowerPH (#248104) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Lassan a testtel a címekkel, amíg nem a talpad közepével taposod a pedált <40 csapásszámmal addig csak sima fékmugli vagy. :o ;]
Ami a guminyomást illeti, ha tudom csak aszfalt lesz akkor 2-2.2/1.9-2.0, ha meg terep akkor 1.9-2.0/1.5-1.7...kábé ebben kimerül az állítgatás.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#248109) szimpláncsak válasza krisz4b70 (#248107) üzenetére


szimpláncsak
tag

Én azt mondanám, hogy mivel női vázas, nem olyan vészes, mert leszálláskor nem ver oda semmit. :DDD . Ha még a gyári nyeregcső van benne, akkor a hátranyúló helyett lehet venni egyenest vagy rövidebb stucnit, hogy a hoszabb virtuális felsőhosszt kompenzálja.

[ Szerkesztve ]

(#248110) Dark Archon válasza MPowerPH (#248099) üzenetére


Dark Archon
addikt

Jó, ez felhasználás függő is, cross / trekking vonalon engem nem fenyeget a felütés veszélye. Ha meg MTB terepre tévedek, akkor is öreg vagyok már a száguldozáshoz.

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#248111) Napfénysüti válasza lsebestyen (#248091) üzenetére

Igen 28 mm-es külsőkkel. Belsős rendszernél nekem is kellene a 7 illetve 8 bar.

[ Szerkesztve ]

Més que un club!

(#248112) parandroid válasza krisz4b70 (#248107) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Az egy jó bicaj ennyiért, de szerintem nagy lesz. Ki kell próbálni, ha lehet, látatlanban semmiképpen ne vedd meg. Párom is kb ekkora, az S-es bringák közül is van, ami nagy neki (sok függ a testarányoktól is, rövidebb-hosszabb végtagok is számítanak, nem csak a magasság).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#248113) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

Sziasztok!

Bike computer-t / kerékpáros órát (ez a terminus technicus?) keresek.
Paraméterek (igények):
• sebesség és távolság mérés
• jó olvashatóság
• turn-by-turn navigáció

Utóbbi ugye igényli, hogy legyen app is hozzá. Ez utóbbinál fontos ugyancsak fontos lenne a stabil, bug mentes működés.
Térkép megjelenítésre nincs szükségem. Annyi lenne a lényeg, hogy előre megrajzol útvonalat (GPX, TCX) be tudjak tölteni az "órába", és azon szépen végignavigáljon (pl. 50 méter múlva jobb forduló).

Nézelődtem már, de nem szeretném befolyásolni a válaszolókat azzal, hogy "lelövöm poént", én mint találtam. Szóval érdekelne a véleményetek, de leginkább a tapasztalatotok, már amennyiben bárkinek van a fenti paraméterekkel bíró "órája".

Ja, még annyit, hogy koca / hobbi bringás vagyok, így nekem egy Garmin pl. overkill lenne. Ezzel kapcsolatban egy plusz kérdés: A Garmin-on kívül tesz más gyártó MIP-es kijelzőt az "órájába"?

(#248114) Ixion77 válasza krisz4b70 (#248107) üzenetére


Ixion77
őstag

Mindenképp próbáljátok ki, mert lehet jó.
Én nemrég próbáltam magamnak (179cm) egy Cube biciklit L méretben (Stack 627 Reach 428) és kicsinek találtam. Kipróbáltam egy XL-est, ami egyértelműen nagy kellett volna legyen (stack 637 reach 441), és teljesen jónak tűnt. Aztán próbáltam egy Trek hardtrailt L méretben (stack 612 reach 430) és az is teljesen jó volt.
Minthogy 1-2 centikről beszélünk, számíthat hogy hogy van állítva a nyereg, sportos vagy komfortos pozíciót preferál az asszonypajtás, milyen hosszúak a végtagjai, milyen a váz formája, stb.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#248115) Tin


Tin
veterán

Tanácsot kérnék.

Nagy nehezen sikerült már beállítanom a hátsó váltónál a feszességet, minden fokozat a helyén mindhárom első tányérral próbálva, hátul a nagyobb fogaskerekekre váltás finom, viszont a visszaváltás a kisebbekre rángat. Nagyjából minden fokozatban. Beváltok, és jön a rántás, néha ugrik egyet a kerék.

A két határoló csavar rendben van, tehát nem vált a kazetta egyik oldalán sem túlra. A rugófeszítő csavaron viszont nem állítottam még, az egy bő centire ki van csavarva. Esetleg az okozza?

(#248116) BitRider


BitRider
aktív tag

Van egy Syncros Squamish III pedálom, ami elkezdett ropogni. Legalábbis ez a tippem, mert pont ilyen hangokat adott ki a hasonló kialakítású AliExpress-es hulladék pedálom is (aminél az lett a vége, hogy lecsúszott a tengelyről a pedáltest :D).

A kérdés adja magát: milyen normális, erős csapágyazású pedált tudnátok javasolni nagyobb igénybevételre, de hasonlóan flat kiadásban?

Tetszene a kis súlyú műanyag keret, de gyanítom, nem ez lesz a jó megoldás Syncros ellenére sem... Függ egyáltalán a kerettől a tartósság, vagy csak a csapágy számít? Szemeztem a BBB Enigma-val, de elég zordak a tüskéi városi használatra, minden aktuális cipőm (is) hazavágnám vele.

[ Szerkesztve ]

(#248117) zsocy válasza Tin (#248115) üzenetére


zsocy
őstag

Mit értesz az alatt hogy rángat? Fel le vált vagy ugrik egy erősebbet?
Egyébként az a csavar nem erre való, az tényleg rugófeszességet állít (mennyire csapkodjon a lánc/mennyire legyen könnyű a váltás érzete), és nem is a határolókkal kell beállítani egy váltót hogy finoman váltson, hanem a kar és ha van a váltó melletti kis tekerővel (barrell adjuster, nem tudom hogy hívják magyarul, bocsi).
Ha most jó lett, én biztos nem piszkálnám tovább. Ha azt a feszesség állító csavart eltekered akkor kezdheted az egészet újra. Persze a szerelés is egy hobbi, de olyan szép idő van, inkább bringázni kéne :)

[ Szerkesztve ]

(#248118) Tin válasza zsocy (#248117) üzenetére


Tin
veterán

Szóval, a határoló csavarok jók, vagyis a két végállás rendben van, azt nem piszkáltam. A barrel adjusterrel láncfeszesség beállítva, a váltás felfelé (kisebbről nagyobb fogaskerékre) vajsima, lánc nem cicereg. Viszont a nagyobb fogaskerékről a kisebbre váltáskor ránt egyet a láncon, mert nem fokozatosan megy át a lánc a kisebb fogaskerékre, hanem a végén egyszerre esik rá. Így érthető?

(#248119) Speedy007 válasza Fall-N (#248016) üzenetére


Speedy007
őstag


Ezt vettem a jófogáson meg 14.000-t meg Shimano (BB-ES300) Octalink monoblokk-ot 8.000-t 113MM-set (szorítok hogy kompatibilis legyen a jelenlegi hajtáslánccal és ne legyen belőle gond az a +3mm) helyi szervízt meg felhivom holnap hogy csinálnak e menet javítását ha nem meg a régi monoblokkot próbálom vissza hajtani hátha újra fésüli a menetet ahelyett hogy elnyírná

[ Szerkesztve ]

(#248120) chubby2o6 válasza Hasaggymeg (#248033) üzenetére


chubby2o6
senior tag

Eddig még nem, de legközelebb megpróbálom mandinerből :DD

(#248121) Because


Because
őstag

Megvolt az első kör az új váltással. Nálam jól szerepel a Sunshine kazetta, pontos és gyors volt a váltás a Deore RD M5100-as váltóval, Sram pc1031-es lánccal.
Következő upgrade majd a dög nehéz pedálok és a 1,1 kg/db gumi cseréje lesz :D

(#248122) andrisbandi válasza Because (#248121) üzenetére


andrisbandi
őstag

Pont most nézegetem a súlyadatokat. Ha aprómintás mindenest szeretnél, száraz időre.

https://shop.kendatire.com/Booster-p/214322.htm
"Technical Specs"

----

[ Szerkesztve ]

【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

(#248123) Because válasza andrisbandi (#248122) üzenetére


Because
őstag

Huhh, hát én ennyit nem költenék külsőre... A jelenlegiek valami akcióban voltak 3000ft környékén.

(#248124) Hasaggymeg válasza Ixion77 (#248114) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

179 centivel XL-es Cube?! :U Egyáltalán elfér alattad kényelmesen? :F

Speedy007...jók a tányérok, nem túl kopottak, a kicsin aligha volt lánc, de a középsőn sem sokat.

Tin...mi az, hogy rugófeszítő csavar?! Olyan nincs is. :U Ha az un. B csavarra gondolsz annak nem a rugó feszítése a feladata hanem a vezető görgő távolságának beállítása a legnagyobb lánckeréktől.
[link] [link]

Because...ennyit én sem. :U

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#248125) Tin válasza Hasaggymeg (#248124) üzenetére


Tin
veterán

Igen, az. Az meg úgy van beállítva, hogy a legnagyobb tányérnál is van egy kis hely.

Elfogytak az ötleteim. A bovden feszességet állítgattam, van egy pont, ahol felfelé (kisebbről nagyobb fogaskerékre) finom, visszafelé viszont néha ránt egyet a láncon. Fogalmam sincs, mitől. Olyankor olyan a lánc, mint az ostorcsapás, néha a váz is beleremeg. Pedig mi más szabályozhatná ezt, mint a bovden? Mégis ilyen, pedig korábban nem volt ilyen.

(#248126) Speedy007 válasza Hasaggymeg (#248124) üzenetére


Speedy007
őstag

Az kevésbé fontos lenne hogy a lánc tányérok milyenek mivel a tönkre ment 4szögtengelyes hajtóművőről mentem át a komplett lánctányérokat mert azon van nadrág szár védő is illetve tudja a jó ég mióta van az a lánc és kazetta rajta egy "új hajtóművel nem szeretném felgyorsitani a kopást degradációt.

(#248128) Hasaggymeg válasza Tin (#248125) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Több minden lehet, rossz, kopott, vagy csak rosszul kent lánc ami nem mozog eleget oldalra és/vagy amit nem enged el könnyen a lánckerék, kopott lánckerék, akadozó bowden, vagy éppen a B csavar beállítás, mely miatt túl messze a vezető görgő a tányértól, de még váltókar hiba is lehet...állványon figyeld meg szépen mozog-e a váltó, azonnal ahogy ejted a láncot. Ha igen és csak a lánc késik mozdulni akkor váltó, váltókar, bowden rendben és a lánc körül kell keresni a kutyát elásva.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#248129) Ixion77 válasza Hasaggymeg (#248124) üzenetére


Ixion77
őstag

"179 centivel XL-es Cube?! :U Egyáltalán elfér alattad kényelmesen? :F"

Pont ezért nem mertem megvenni. Ott volt, kipróbáltam, kényelmes volt, teljesen rendben volt minden. Egyetlen kényelmi kifogásom az volt hogy szokatlanul széles a kormány. De az meg pont nem méretfüggő. De az eszem meg azt mondta hogy a hivatalos méretezés szerint ez nekem túl nagy kell legyen, át kell még gondolnom hogy mi történik itt. Azóta is gondolkodom. Hátha csak túlkompenzálom az eddigi túl kicsi vázat.
Eddig annyira jutottam, hogy az effective top tube length / stack / reach:
Régi bringám:
~590mm (kicsi) / ? / ?
Cube Reaction L:
609 / 627 / 428 (kicsinek tűnt)
Cube Reaction XL:
628 / 637 / 441 (jónak tűnt)
Trek Procaliber L:
625 / 612 / 430 (jónak tűnt)
Mindezek alapján kellene kitalálni, hogy pl. a Cannondale Scalpel L (617 / 623 / 450) jó lenne-e. Azt ugyanis nincs lehetőségem kipróbálni.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#248130) BitRider válasza BitRider (#248116) üzenetére


BitRider
aktív tag

Pedál kérdésre valaki?

(#248131) Tin válasza Hasaggymeg (#248128) üzenetére


Tin
veterán

Új a bicaj, van benne kb 150 km. Tegnap beolajoztam először a láncot, gyönyörű és halk volt, aztán a váltót finomhangoltam, de nem tudtam jól beállítani. Nagyról kis fogaskerékre sokszor ránt egyet. Felfelé viszont nagyon sima. A fokozatok mennek, a váltó azonnal reagál. A bovden sem laza. A terelőkerék közel van a kazettához, a nagy tányérhoz éppen nem ér hozzá. A lánc is jó, nem lehet viseltes.

Eddig semmi baja nem volt, csak néhány fokozatban minimálisan cicergett a lánc. De nem rángatott váltásnál. A tegnapi olajozás után próbáltam finomhangolni, azóta nem oké.

Két oka lehet: vagy a bovden feszességet csavargattam el annyira, hogy valami más is elmászott, csakhogy azt most beállítottam állványon, és minden fokozatot jól vesz.

A másik ok a lánc olajozása. Lehet ez? Mert nagyon olajos, pedig már sokszor letöröltem. A fogaskerekek fogai is olajosak. Lehet, hogy a lánc a vastagabb olajtól merevebb lett, nem tud olyan gyorsan hajlani, és emiatt "esik" rá a kisebb lánctányérra egyszerre, mint az ostor?

(#248132) jjeahh válasza Ixion77 (#248081) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én már két éve emlegetem ezeket, csak az elején le voltam hurrogva, mert mindent illik lehúzni, ami újdonság ;] . Ma már itt a topikban is használnak többen. Amúgy van erről teszt is asszem pinkbikeon, a tágulás marketingfogás, kamu, de amúgy jó cucc és igen, kell a gumiba tej is, lehetőleg olyan, ami nem bántja az inserteket, pl. ammóniamentes.

#248121 Because: meredek emelkedőn terhelés alatt is jól vált?

Más, ha már ammúniamentes tej, kimostam a régi tejet a gumikból és újra összeraktam WTB tejjel, kíváncsi vagyok. De marhajó amúgy tubelesst szerelni, amióta megcsináltam a diy boostert, kb. olyan, mint kompresszorral.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#248133) Because válasza jjeahh (#248132) üzenetére


Because
őstag

Már mindig úgy fogalmazok, hogy az én használatom mellett igen, mert legutóbb mértem a sebességet és nekem a 23 km/h is gyors volt bringán XD

Emelkedőn, nem kiállva és azért figyelve, hogy ne erőltessem semmi probléma se volt.

(#248134) chubby2o6 válasza Tin (#248131) üzenetére


chubby2o6
senior tag

A hátsó legnagyobb tányér és a felső váltógörgő között kb. akkora távolság kell, hogy egy 5-6-os imbuszkulcs beférjen. Ezt legkönnyebben a bal oldal felől tudod ellenőrízni, a küllők között be tudsz nyúlni egy imbuszkulccsal. A "B" csavart addig tekerd, amíg be nem fér az imbuszkulcs, tehát kb. 5-6 mm-re legyen a felső görgő teteje a legnagyobb fkerék aljától.

(#248135) mauimagic válasza Tin (#248131) üzenetére


mauimagic
aktív tag

Ha új a bringa, a legegyszerűbb visszavinni a boltba, ahol vetted, hogy állítsanak a váltón.
Valószínűleg pénzt sem fognak kérni.

Bocs, de abból ítélve, hogy a lánc olajozottsága, mint hibaforrás felmerül benned, nem biztos hogy van értelme a további tekergetésnek...főleg mivel új a bringa.

(#248136) Tin válasza chubby2o6 (#248134) üzenetére


Tin
veterán

Köszi, most leszedtem a láncot és zsírtalanítom. Aztán jön a lánckerekek pucolása. Lánc nélkül meg frankón be tudom állítani a bovden feszességet mert látom a görgőket egymás alatt.
A távolság tippet köszi, lemérem. De kb akkora távolságra van most is, kb fél centire.

(#248137) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Belépő Astrolux 10$-ért.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#248138) Kro


Kro
tag

Azon gondolkodtam, vajon a egy felső kategóriás váltó jobban tolerálja ha terhelés alatt váltanak vele? Vagy ilyen téren nincs különbség?

(#248139) Tin válasza mauimagic (#248135) üzenetére


Tin
veterán

A legegyszerűbb igen, de egyrészt neten rendeltem, másrészt ha nem tanulom meg, sose fogom tudni magam megcsinálni.
Valahol el kell kezdeni, nem zavar, ha ezért páran hülyének néznek. Megnézhetek ezer videót, de a saját tapasztalat ér a legtöbbet.
A lánc amúgy full fekete olajos, hiába törölgetem. Igaza volt azoknak, akik szerint koszmágnes. Túl vastag olaj és felszedte a port, és teljesen össze is olajozta a fogaskereket.

(#248140) Fall-N válasza szimpláncsak (#248064) üzenetére


Fall-N
veterán

Sérült középrész esetén vagy Loctite menetrögzítő (van erre specializált), amivel lehet ragasztani vagy olasz menetesre lehet vágatni, mert annak amúgy is nagyobb az átmérője. Mondjuk utóbbi nem tudom mennyire jó ötlet, mert integrált monoblokkot nem nagyon kapni olaszmenetes fajtában. Kár azért a Kross vázért.

(#248141) Ixion77 válasza jjeahh (#248137) üzenetére


Ixion77
őstag

Kínából jön, úgyhogy - a cikkben írttal ellentétben - jön még arra az árra áfa meg postai kezelési ksg.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#248142) mauimagic válasza Tin (#248139) üzenetére


mauimagic
aktív tag

szerintem senki nem néz hülyének emiatt... a leírtak alapján én a bowdent nézném meg, ha hátsó kerék nélkül a valtónál kézzel elhúzod a bowdenházat, akkor kis ellenállással kell mozognia a váltónak. A váltó a legalacsonyabb fogaskeréknél álljon.
Ha súrlódik, akkor lehet azért vált nehezebben lefelé.

(#248143) Napfénysüti válasza Kro (#248138) üzenetére

Persze, hisz jobb anyagokból van összerakva.

Més que un club!

(#248144) jjeahh válasza Ixion77 (#248141) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem jön rá áfa :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#248145) mauimagic válasza Ixion77 (#248141) üzenetére


mauimagic
aktív tag

Banggood és az Alis ár is tartalmazza a világverő ÁFÁnkat, (általában minimális) vám és a kezelési költség van, legutóbb pl egy 30USD körüli terméknél 800 Ft volt összesen.

(#248146) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Alessandra Keller vajon olvassa a topikot? A térdes fotózást lenyúlta :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#248147) ZolkoW válasza Kro (#248138) üzenetére


ZolkoW
őstag

elméletben igen, és ezt támasztja alá, amit tapasztaltam, de igazi felsőkat. cuccaim sosem voltak :)
A Rivallal első dolgom volt letesztelni. A GX is egész jól átteszi. Régebbi, alapabb dolgaim nem szerették. Amúgy fogalmam sincs, mitől jobb ez mondjuk a Rivalon, hiszen minden hátsó váltó terheletlen láncot pakol át. Ja, első váltónál is ezt mondják, hogy a drágább jobb, de mi az az első váltó?

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#248148) ZolkoW válasza chubby2o6 (#248134) üzenetére


ZolkoW
őstag

mióta a 12 sebisekhez szigorúan megadták a kb 3 mm távolságot, azóta a többi (8+ sebességes) rendszeren is úgy lövöm be, szerintem jó. 11-12 sebességnél szerintem sok az 5-6 mm.

Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786

(#248149) Tin válasza mauimagic (#248142) üzenetére


Tin
veterán

Semmi sem surlódik. Úgy megy, mint a vaj. Csak amikor a nagy tányérról a kisebbre teszi, akkor néha csak "átesik" a lánc, nem pedig lemászik, és akkor csap egyet, mint az ostor.
Lassítva: hátul elkezdi húzni a láncot lefelé, majd amikor eléri már majdnem az utolsó pár fogat az oldás elől, akkor egyben esik le a lánc a kisebb fogaskerékre, és amiatt van egy rántás.
A lánc baromi dzsuvás volt, kétszer kellett beáztatni és végig is fogkeféztem. Most sokkal könnyebben mozognak a szemek. Szerintem az volt a baj, azért esett át, mert a szemek nem tudtak kellően hajlani, így nem lemászott, hanem egyben esett le. Nem tudom, találgatok.
Nem tudom, hogy viselkedik a lánc, ha túlolajozod vastag olajjal, ami begyűjti a koszt. De olajozás után jött elő a probléma, szóval simán okozhatja ez. Mert a váltó most már tuti jól be van állítva.
Nem tudom jobban elmondani. Most lepucolom a kazettákat is, meg minden fogaskereket alaposan, aztán megy vissza a lánc holnap reggel, ha kiszáradt. És ezúttal vékony olajat adok neki és keveset :D

[ Szerkesztve ]

(#248150) Kiskopika válasza Tin (#248139) üzenetére


Kiskopika
senior tag

Vagy csinálj egy videót a váltásról. Lehet amit Te nagy ugrásnka érzel az nem is az. Hajtva is van a elenség, vagy csak állványon? Kis fogas fele nekem is ugrik a lánc, de inkább csak azt mondanám más. Mindkét bringámon, az egyiket szerviz állította a másikat meg csak látták de tökéletesnek ítélték.
Nyomj egy vidit!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.