Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47301) Beri válasza #79621120 (#47294) üzenetére


Beri
addikt

Azt már sikerült eldöntened, hogy oda akarsz állni az emberek arcába csapkodni, vagy csak messziről nyomnád a pew-pew-t? Első körben ezen gondolkodj el, aztán tovább lehet szelektálni.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#47302) aclandiae válasza #79621120 (#47294) üzenetére


aclandiae
senior tag

Szia!

Egy warlocckal kezdtem, nem volt okos ötlet. Akkoriban nem igazán volt oldal, amin olvasni lehetett volna. Ha tehetném paladint indítanék elsőnek: szerintem könnyű vele játszani, nincs ezerféle spell mint pl. a warlocknál, így elférsz az action bar-okon. Plate-et hord, nem clothot, tankként instákból lehet fejlődni, az aggro-t is könnyű vele megtartani. Dps ágon sem nehéz, a healt soha nem próbáltam. A warrior is tetszik, igaz azt csak idén év elején indítottam.

(#47303) Fandango válasza aclandiae (#47302) üzenetére


Fandango
veterán

kb 60as szintig szerintem siman elviselheto a skillek mennyisege (classtol fuggetlenul), ezutan meg mar ismernie kell annyira a jatekot, hogy az egyre tobb skill ne jelentsen problemat. Ha megis akkor megette a fene az egeszet.
Ha meg meglenne a regi talentrendszer, az sokkal inkabb kihatna a jatekelmenyre es a teljesitmenyre mint a mostani, attol jobban kellene tartania egy kezdo jatekosnak mint a jelenlegi rendszertol.

[ Szerkesztve ]

(#47304) lapuli válasza #79621120 (#47294) üzenetére


lapuli
tag

Szerintem azzal kell kezdeni ami megtetszik elsőre nekem a rugó volt az, elején azt se tudtam hogy mit kell vele csinálni, de tetszett a rejtőzködés, fél év után még nem könnyű, de legalább azzal kezdtem ami megtetszett és nem bántam meg, a klán segített ráadásul két jóbarátom is játszik így megtanulgattam. Szóval " Halgass a szívedre szavazz arra amelyik tetszik"

Jaaa spricce dóze maximum

(#47305) func93 válasza Khelben (#47282) üzenetére


func93
senior tag

Nékem is keserves volt főleg hogy kék hc gearbe fejlődtem az elején.
Alig haltak a mobok stb. , de utána berángattam egy haverom hogy fejlődjön velem ő tankolt én meg bombáztam a mobokat. Így már türhetőbb volt.

easy kaszt: Warrior, Mage, Elem shami(lehet nem annyira egyszerü, de brutálisan lehet vele fejlődni)

[ Szerkesztve ]

"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs

(#47306) H.O.D. válasza Wolverine (#47292) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Nem emlékeztem annyira a terepre, de van orr egy portál, ahol a Thunder Calls-t leadtam, azon át lehet menni a szigetre és fel lehet venni a questet újra.

Más: azt jól értelmeztem, hogy elvileg vannak a szigeten olyan PvP daily-k, amik adnak Conquestet? A Wowheaden csak ráutaló jeleket találtam, konkrétan questeket nem, ezért kérdezem.

Where do you want to go today?

(#47307) parandroid válasza aclandiae (#47302) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

A warlockot (is) rommá nerfelték alacsony szinten, hatalmas fór neki a sok különböző pet, amik ráadásul remekül használhatók is, és viszonylag hamar megkapja a meteoresőt. Én még a régi rendszerben indítottam egyet, nem is szerettem, aztán pár hónapja megint kipróbáltam, ég és föld a különbség, jelentősen leegyszerűsödött. Hasonló tapasztalatom van a rugóval is, bár az nekem még mindig nem jön be igazán. Az összes többi meg amúgy sem volt túlbonyolítva. Talán még mindig a druida a legösszetettebb dps-osztály, feralként mindenképp, a lézerbaglyot nem néztem már a cata eleje óta. Mage, warrior, hunter mind-mind hülyebiztos szinten hozza a magas dps-t. Sámánnal inkább healelni szoktam, bár dps-nek sem utolsó, paladinnal meg általában tankolok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#47308) andko123 válasza parandroid (#47307) üzenetére


andko123
tag

"lézerbagoly" :C

(#47309) Lirion


Lirion
addikt

Ha faék egyszerű kaszt kell, akkor válaszd a rugot.

1.) Egyrészt rengeteg küldi triviális, mivel sok mob mellett el lehet stealthelni és el lehet kábítani őket, így fel lehet venni a földről holmikat vagy növényt/ércet kibányászni harc nélkül vagy elosonni a célpontokhoz, stb..
2.) 34. szinttől a vanish-sel mobok ellen szinte minden harcból ki tudsz menekülni és nem kell hullához rohangálni meg sokat költeni javításra.
3.) Ha a deadly momentum glyphet megveszed és berakod 15. szinten, akkor a recuperate folyamatosan aktív lesz, ami egy ~1%hp/sec healt jelent. Nem kell szinte sose leülni enni, ezért kevés a downtime.
4.) Magas szinten nagyon sok régi raidet lehet vele solozni (vanillától bc-ig mindent, és sok wotlk raidet is), csomó transmog geart egyedül is könnyen össze lehet szedni.
5.) A skillek megtanulásával minimálisan kell foglalkozni, ha csak pve-zel, akkor 7-9 skill van összesen (talent függő), amit használ, ebből 2-3-nak 2 vagy 3 perc a cooldownja.
6.) 80as szintig 2mp alatt halnak a mobok, 85-ig meg 5mp alatt. 85 után néha kell 10 mp is..
7.) Ha raidelni is szeretnél, akkor akár tv-zhetsz vagy olvashatsz is hentelés közben, mivel a rugonak kb. 60-70% az üresjárata a többi kaszt 20-30%-ával szemben (gy.k.: 10 percből 7 perc azzal megy el, hogy energy-re kell várni, hogy egy skillt lehessen használni.)
8.) Ha szörnyen béna játékos is vagy, rugoval úgy is ki lehet hozni a max dps ~70-90%-t (talent függő), ha mindössze 2 skillt használsz az egész harc alatt. Persze csak ha rajta maradsz a bosson.

(#47310) Wolverine válasza H.O.D. (#47306) üzenetére


Wolverine
félisten

Igen, vannak. De ezek csak akkor nyílnak meg, ha teljesíted az első szóló scenariót.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47311) Khelben válasza Lirion (#47309) üzenetére


Khelben
nagyúr

Én próbáltam mindkettőt, a druida egyszerűbbnek tűnik, megtartva szinte minden előnyt (lopakodás, harcból menekülés, heal).

(#47312) Lirion válasza Khelben (#47311) üzenetére


Lirion
addikt

A druidát bonyolítja a többi spec, rugonál max annyit bonyolódik a dolog, hogy a cp generátort csak hátulról tudod használni, egyébként ugyanaz mindhárom ág. :P Meg azért vannak jó dolgok a rugonál is, pl. clos, smoke bomb, evasion, 2mp stealth cd..:)
Még mop előtt nagyon jó volt, a HaT és a megnövelt ambush crit% miatt simán ment az ambush-hemo-5cp evis kombo és minden normál mob elhasalt ennyitől. Ma viszont már tök mindegy, mivel megy egy rugo, mindhárom spec kb. ugyanannyira hatékony. Igazából választani se kell, csak rábökni egyre. De hogy még könnyebb legyen, mehet a subtlety, akkor meg már a fegyverek közül sem kell válogatni. Ami nem piros és nagyobb a dps-e, mehet a MH-be. :)

(#47313) birno


birno
addikt

Golden Lotus dailyket hogy lehet unlockolni?
Nézegettem itt a kommenteket, de a daily-s npc-nél nincs quest, a többi questet amiket írnak szintén nem aktívok, hiába keresgélem őket.
Hol kellene elkezdeni egyáltalán a quest chaint?

Más, Justice-t hol lehet most Honorra váltani, Ogrimmarban vagy Pandarian van valami új hely?

(#47314) aclandiae válasza Fandango (#47303) üzenetére


aclandiae
senior tag

Nem is értem minek van ennyi spell az egyes kasztoknál? Én biztosan összevonnék amit csak lehet.

peterkeT: Cata óta nem játszottam a lock-al, de akkor nagyon nem szerettem, mert mindent elborított a kezelőfelület. Persze nem kell mindig minden, de ez azért amaz meg azért nem árt ha kint van stb...

Amikor az 5.2 kijött a repu barok kaptak egy kis csillagot, ezt azt jelenti hogy azon a szerveren az összes karakter kapja a dupla repu bónuszt amint kapcsolatba lépett az adott frakcióval?

Ilyesmit nem terveznek visszamenőleg az előző kieg repuknál?

Hogy lehet a chopper recepthez a repu-t a legkönnyebben összeszedni?

(#47315) Lirion válasza birno (#47313) üzenetére


Lirion
addikt

Pandárián townlong steppesen a niuazo templomnál van a justice vendor, nála megnézheted, de úgy rémlik, hogy az orgrimmari justice vendor is váltja, amelyik a főépület tetején van a catás valor gear vendorok mellett.

(#47314) aclandiae
Az a csillag azt jelenti, hogy ha kiválasztasz egyet, akkor a napi első random hc fog adni reput a csillaggal jelölt frakcióhoz.

[ Szerkesztve ]

(#47316) Wolverine válasza birno (#47313) üzenetére


Wolverine
félisten

Megcsináltad a kapunyitást?

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47317) Healbacsi válasza birno (#47313) üzenetére


Healbacsi
őstag

Hogy ha kinyitottad a kaput Vale of eternal blossom es Kun-lai kozott, es vagy mar 90es. akkor csak siman vegig kell csinalni a questeket amit adnak.

A kapunyitas utan a Golden Padodahoz kell menned, onnan bekuldenek az allis vagy a hordas varosba, es ott kell beszelned buborekosan 4 npc-vel. Innentol kezdve mar csinalhatod oket, az elso questeket mindig a Golden Pagodaban adjak.

(#47318) birno válasza Wolverine (#47316) üzenetére


birno
addikt

Azt igen.

Healbacsi: Kapunyitás után vagyok, 90 is megvan, de Golden Pagodánál nem adnak questet.
Lehet valamikor töröltem olyat a quest logból amit nem kellett volna, mert azt hittem már nem lesz rá szükség.

[ Szerkesztve ]

(#47319) Healbacsi válasza birno (#47318) üzenetére


Healbacsi
őstag

[link]

Ezt a questet meg kell csinalnod.

(#47320) H.O.D. válasza Wolverine (#47310) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Valahogy csak túl leszek rajta így, vagy úgy :) Rohadt sokan napiznak azon a szigeten, valahogy ők is megoldották.

Where do you want to go today?

(#47321) birno válasza Healbacsi (#47319) üzenetére


birno
addikt

Ez valóban hiányzott, köszi.

(#47322) Wolverine válasza birno (#47321) üzenetére


Wolverine
félisten

Érdekes, ugyanis ez a kapunyitós küldetés :P

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47323) lapuli válasza birno (#47318) üzenetére


lapuli
tag

A black princet hogy kell meg csinálni? mert ha azokat az ellenfeleket ütöm akiket írnak semmi reput nem kapok és 2800on áll a pontjaim száma, de fogalmam sincs hogy lehetne növelni.

Jaaa spricce dóze maximum

(#47324) parandroid válasza aclandiae (#47314) üzenetére


parandroid
nagyúr
LOGOUT blog

Próbáld ki megint, kb mage szintre lett egyszerűsítve, szintezni meg még sokkal könnyebb vele a petek miatt.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#47325) birno válasza Wolverine (#47322) üzenetére


birno
addikt

Igen, de azt le is kellett volna adni, én meg átmentem, flight license-t megvásároltam, aztán abandon minden régebbi questre, hogy ne legyen tele a log feleslegesen, úgy voltam vele ha kell, akkor majd felveszem őket újra.
Ha nem törlöm amúgy akkor se tudtam volna a sok közül melyik az, ezért kellenek a profik. :)

Régen mikor még nem volt ekkora community meg ezer weboldal az ilyenekre nem volt extra szívás rájönni?
Vagy akkor az ingame kommunikáció volt erősebb s úgy terjedtek az infók, hogy mit, hogyan, merre, meddig?

lapuli: Ezt biztos nekem akartad címezni? :D
A black prince amúgy a legendary quest része, igaz?
Azt gondolom csak raidelésel együtt lehet majd teljesíteni, másképp nincs is értelme elkezdeni, nem?

[ Szerkesztve ]

(#47326) lakisoft válasza lapuli (#47323) üzenetére


lakisoft
veterán

Ütöd Domination Point-nál a mobokat és kapod.

(#47327) H.O.D. válasza birno (#47313) üzenetére


H.O.D.
senior tag

375 JP-t be tudsz váltani 250 Honorra itt.

Where do you want to go today?

(#47328) Lirion válasza lapuli (#47323) üzenetére


Lirion
addikt

Melyik részét gyűrűd?
Ha honored kell, akkor townlong, dread wastes és valley of 4 winds-ben a mogu és mantid mobok adnak reput,
Ha revered kell, akkor az 5.1-es pvp-s frakció küldetéseiben irtandó mobok és az IoT szigetes mobok adnak reput.
Ha exalted kell, akkor csak az IoT mobok adnak reput.

(#47329) lapuli válasza Lirion (#47328) üzenetére


lapuli
tag

Köszi a segítségét mindenkinek. Még csak Neutralál tartok már csak ez a repu hiányzik a viharszigeten kívül.

Jaaa spricce dóze maximum

(#47330) tskó válasza Beri (#47293) üzenetére


tskó
tag

//Két power trinketed van. Most már érted?

Egyébként is kettő van az előzőek miatt, érted? Egyébként a legtöbb class-nak van abilityje amivel kijön a legtöbb cc-ből és amiatt, hogy fél percen belül lehet cc-zni és ráadásúl van olyan class aminek több is van, a szabadulós trinket gyakorlatilag haszontalan. Egyik allis race se jó pvp-re, kivéve talán a törp, de az is max hunternek. Ki kellene venni a 2 perc alatt cc-ket a játékból, vagy a trinket-eket kell 30sec-re belőni.

(#47331) tskó válasza lapuli (#47323) üzenetére


tskó
tag

A dread waste-n tuti kapod a reput

(#47332) Beri válasza tskó (#47330) üzenetére


Beri
addikt

PVP trinket nélkül játszol? Az érdekes lehet...
Mekkora ratingen?

eladó Aromamizer RDTA V1

(#47333) birno


birno
addikt

Trade Skill Master addont használja/ismeri valaki?

(#47334) lakisoft válasza birno (#47333) üzenetére


lakisoft
veterán

Használom igen. keresd fel az oldalukat ott vannak videók amik bemutatják az egyes funkciók használatát.

(#47335) birno válasza lakisoft (#47334) üzenetére


birno
addikt

Nagyjából megnézegettem a fórumon a guideokat, videókat mondjuk nem, de igazából azt nem vágom, hogy auctioning modulnál elvileg a threshold meg a fallback értékeket meglehetne adni pl. %-osan a wowuction median price-hoz képest, vannak ilyen leírások a neten, de az ottani képeken ki lehet választani, hogy mihez képest számolja a %-ot, na én ilyen lehetőséget nem látok, csak fixen goldot tudok megadni és kész.
Te tudod hogy lehet ezt kivitelezni?

(#47336) hemaka


hemaka
nagyúr

Hordában már megöltem Nalak-ot, de az allis karakter meg stage 5-ben van, az hogy? :U

(#47337) Wolverine válasza hemaka (#47336) üzenetére


Wolverine
félisten

Minden szerveren más sebességgel nyílnak meg az egyes részletek. Sőt, frakción belül is van eltérés.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47338) hemaka válasza Wolverine (#47337) üzenetére


hemaka
nagyúr

Hát ez, hogy is mondjam elég unfair dolog szerintem, de mindegy. Én azt hittem a két frakció egyszerre éri el a stage-eket.
Ja meg voltak ott allisok, igaz nem sok, de voltak. Ők más realmről vagy hogy kerültek oda? :U

Most nézek egy streamet, srác 1v2-be zúzza a népet bm huntival. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#47339) Wolverine válasza hemaka (#47338) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem, ez attól függ, milyen a részvétel. Egy aktív frakció hamarabb nyitja ki az új stage-et.

szerk: egyébként Nalak mindkét frakciónak megjelenik, ha az egyik kinyitotta.

[ Szerkesztve ]

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47340) birno válasza hemaka (#47338) üzenetére


birno
addikt

Azt a streamet linkelhetnéd, ránéznék. :)

(#47341) hemaka válasza Wolverine (#47339) üzenetére


hemaka
nagyúr

Akkor majd megnézem, hogy oda tudok-e menni, mert jó kis cuccok esnek azért belőle.

birno: [link] Most éppen off, de délután már biztos menni fog.

(#47342) tPedro_ válasza birno (#47335) üzenetére


tPedro_
őstag

Nem tudom mekkora a konkurecnica a szervereden, de szerintem erdemes lehet manualisan megadni ezeket az ertekeket.
Azt se vagom, hogy wowuction milyen gyakran szkenneli az AH-t, meg hogy a tsm milyen gyakran hivja ale onnan az adatokat, de en jobban bizok a manualis modszerben.
Bar az is igaz, hogy ezeket nem olyan gyakran valtoztatja az ember.

Sajnos a kerdesedre nem tudok valaszolni, csak tippem van. Nincs verzio elteres a videoban latott es a neked meglevo kozott? Esetleg kikerult vagy mashova raktak ezt a funkciot.

(#47343) func93


func93
senior tag

Arathoron van valamilyen pvp guild? Ismerősöm keresgél most.

"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs

(#47344) birno válasza tPedro_ (#47342) üzenetére


birno
addikt

Régebbi volt a guide, szóval lehet máshol van, de nem nagyon találtam, kivenni meg nem tudom miért vették volna, hisz nagyon hasznos.
Igazából arra lenne jó, hogy van egy other kategóriám, ahova minden olyat beszórók ami épp esett innen-onnan s nem kell, ilyenkor ugye amennyiben van AH-ban, akkor undercutolja azt, de ha nincs, akkor tök jó lenne ha automatikusan a wowuction-ös market value alapján árazná vagyis annak valamilyen %-os értékére, nem pedi manuálisan kellene beállítani, lecsökkentené a postolási időt, főleg ha elsőre nem is megy el.

[ Szerkesztve ]

(#47345) tskó válasza Beri (#47332) üzenetére


tskó
tag

1790. Se paladinnak se monknak nem kell, de bm hunternek és mage-nek se. Mind ki tud jönni trinket nélkül a mage kétszer is.

(#47346) Beri válasza tskó (#47345) üzenetére


Beri
addikt

Miből jön ki a paladin movement impairingen kívül trinket nélkül?
Mage is csak stunból tud kiblinkelni, másban ott fog állni mint a tök.

1790-en lehet, hogy el tudsz facerollkodni egy szál kockás pizsamában is, de tisztességes játékhoz kell a pvp trinket.

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#47347) H.O.D.


H.O.D.
senior tag

Sziasztok!űű

Ha már úgyis arénáról van szó.. Arcane spec mennyire lehet ott életképes? Mágusról van szó.

Where do you want to go today?

(#47348) Beri válasza H.O.D. (#47347) üzenetére


Beri
addikt

Minden mage ismerősöm szerint értelmetlen az arcane arénában. Mondjuk ezt alá is támasztja az összes ladder (ez milyen jól hangzik már így magyarul :DDD ).

[ Szerkesztve ]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#47349) H.O.D. válasza Beri (#47348) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Nekem is az a gyanúm, hogy ahol minden játékos kiemelt figyelmet kap az ellenfél részéről, ott a távolból puffogtatós / nuke-olós stílus nem fog beválni, az arcane ág ebben erős, túlélés / cc viszonylag gyenge. 1vs1-ben egyébként nem rossz, de én most eléggé hibridre vagyok kirakva, sok a frostot beütés is. Él kellene sajátítanom a frost mage tanagyagot, egyre inkább ezt érzem. Akik egyébkénz méh rommá tudnak szopatni, azok a fire mage-ek, na ott általában azt sem tudom, honnan jön az áldás. A fire-höz viszont semmi affinitásom nincs jelenleg, ezért inkább a frost a favorit.

Where do you want to go today?

(#47350) D013


D013
aktív tag

Sziasztok,
Casual módon feltettem újra a trialt, a 20-as papommal, utoljára még 2011 nyarán játszottam vele (akkor még ki lehetett szedni 1-2 heirloomos cuccot.) Ha valakinek Ragnán van 20-24es karija, és van kedve egy kis low-lvl bgzéshez, akkor nyugodtan írjon, vagy vegyen fel:
http://eu.battle.net/wow/en/character/ragnaros/Aidfromabove/simple

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.